Meet This Blog In Facebook !

Friday, February 5, 2010

.tips untuk bercinta.

ehem..
aku kembali.
ye. i hidup ag. cume bz lately (heh.bz mende. tenet yg tade. HAHA !)

sape yg bercinta ?
angkat tangan ?
uih ~~
1 2 6 7 910
ramai-ramai..

mari rapat-rapat.
tengOk-tengOk apa yang ade . .


1. toleransi
  • api lawannya bukan api. api lawannya air.
  • kalo sorang majOk,tlg lagi sorang tuh pujuk. bukan marah sebab dy majOk. tp jangan selalu sgt. pasangan akan muak.
  • kalo sorang marah,lagi sorang kene mengalah. bukan mempertahankan ego and marah dy balik.
  • tolong BUANG sikap ego,salu cari salah orang,nak menang. ini annoying. orang akan benci.
2. cakap baik-baik
  • kalo penat,cakap elok-elok yew. bukan dengan nada yang marah-marah. pasangan anda will get hurt.
  • jangan cepat marah. kalo sorang baran,sorang lagi bertindak as cooler. hehe =)
3. hargai dia
  • lebih-lebih lagi kalo pasangan anda seorang yang diminati ramai,tolong jaga and hargai dy sebanyak mungkin. bukan cemburu tak tentu pasal.
  • jangan buat dy rasa yang orang lain,lagi menghargai dy dari anda. ini BAHAYA !


tu je nk share stakat ni.
lain kali aku post ag..
=)

2 bantah cakap cikgu:

fahmi said...

sy de 1 nasehat tuk adik..pkai la tdg 2 btul2..jgn la skejap pkai skejap x..gmbr header pkai tp gmbr kat badge fb x pkai pn..ish3..agama bkn pkai buang dik..

oranglidi said...

BRADER FAHMI, lu nak tegur sila tegur lelok. lu nak suh dia pakai betul2, tu pun bukan cara tegur yang betul2.

benda2 macamni bukan lu boleh sound macam sound apek aiskrim. ni perihal maruah brader. lu kena ada 'seni' dan cara dakwah yang betul.


sebab cara tegur orang macam lu ni lah wa naik panas dengan budak masjid. [ya, wa bukan budak baik wa mengaku.]

*sori kalau macam emo.. innz, nice tip!! hehe.