Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, February 10, 2010

.akibat terlalu obses dengan blog.

mungkin korunk ta perasan yang korunk sbnrnya suda terlalu obses dengan blog sampai tak menghiraukan org sekeliling
kalo boleh 24/7 ko nk depan lappy/pc layan blog

komen-komen kat blog orang
padahal ko sendrik da lame x ckp ngan rumate katil sebelah
asek ngadap blog

say hye kat blogger yang ko baru jumpe blog dy
sedangkan ko sendrik da lame x bertegur sapa dengan housemate ko

ko perasan x yang ko da berubah ?
kwn blog ko perasan tak yang ko da berubah ?
tak kn ?
tapi kwn-kwn sekeliling ko perasan ko da berubah
dorunk mengeluh, ko tak taw kn ?
ko rase mcm bese je
tapi kwn-kwn sekeliling ko rase luar bese

diorg rindu ko, ko taw x ?
tak taw kan ?
sbb dorunk x ckp pape
dorunk diam je

cube fikir, what if sumthing happen to you ?
and u need the help as soon as possible
ko cari sape ?
mesty la kawan-kawan sekeliling ko
ko takkan call/msg kwn blog ko yg kat sabah/london/what-so-ever place

jangan la berubah sbb blog
kawan-kawan blog bukan dpt tlg ko kalo ko pengsan kat kelas
kawan-kawan blog ko bkn blh tlg ko kalo motor ko pancit kat ostel

aku pernah dulu obses dengan blog tapi tuh tyme cuti kat umah
aku mmg tade kawan
tapi x de la aku sampai x tego adik-adik
makan depan pc

mujur aku dpt balance hidup dgn hobi blogging aku ney
aku bukan tak hargai kawan blog
aku lebih menghargai ape yang ade depan mata
sbb itu lah realiti.







ouh ade yg terasa ?
hurm.. pk-pk la yew..
jangan hilang kawan sbb blog

bak kata mira "ko pk ko boleh hidup sorang diri tanpa kawan, tapi hakikatnya tak."

go back and get reality life.

6 bantah cakap cikgu:

oranglidi said...

aduh.. BETUL LOL APA LU CAKAP.. TAPI NASIB BAEK DEPA PUN LEPAK DEPAN LAPTOP NENGOK CITE2... XDE LAH RASO BERSALOH EH. HEHE..

[wa akan cuba seimbangkan.]

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

tapi aku rse ko macam obses jer dgn blog.hahaha.rajin update.

I n n z said...

oranglidi : ko ckp loghat mane neyh ? tergeliat lidah i :D

razi : yeke ? yeke ?

naz said...

kongsi dengan mereka sesuatu yang berbeza :) baru balance :)

oranglidi said...

cakap lughat nogohi.. hehe

I n n z said...

laen bona bunyik eh
tak jadi
:D

cubo laie yo