Meet This Blog In Facebook !

Monday, October 31, 2011

.My Nuffnang Story.

ouh, semua orang nak cite pasal My Nuffnang Story.
alaaaa, aku pun ada jugak lah oi .
walaupun tak banyak tapi ada lah jugak kann ?
HAHA !

*bangga bangga, kembang kempis hidung den haa*

first Nuffnang's event yang aku join is Largest Bloggers' Gathering kat Times Square.
masa dapat email regarding to this event, aku buat bodoh je sebab aku blur .
lepas kena sound dengan Kaizen, baru aku isi.
itupun dapat second batch invitation.

fuhh ~ nasib baik dapat kan ?
dari tak dapat langsung.
first time join event dari Nuffnang .
rasa apa ?
EXCITED OKAYYY !

second event Lancome Workshop .
yang ni aku sesaje je gegedik isi form .
petang semalam aku isi, pagi tu dapat invitation .
dah lah isi last minute .
tak sangka pulak dapat .
yang ni aku pergi sorang sorang .
tapi kat sana dapat jumpa kawan baru .

yang penting aku dapat bedak mahal .
kau hado ?
gila tak sia sia join event .
mesti ada something for us to bring back home ;)

last week, suppose aku pergi Astro's Party tapi disebabkan takde siapa nak pergi dengan aku , aku cancel je .
sedihhh ;'(


Dear Nuffnanger,

Congratulations! You and your guest are cordially invited to Astro B.yond IPTV Hollywood and Celebrities Night which will be happening on:

Date: 29th October 2011 (Saturday)
Time: 6.30pm – 10.00pm
Venue: B.yond IPTV Concept Store
No.5, Jalan Solaris 2, Ground Floor, Solaris Mont Kiara



aku jarang gilaa join event Nuffnang tapi sekali sekala join, rasa teruja terlebih woah !
aku start guna Nuffnang service sejak tahun 2009 rasanya dan aku dah berjaya cash out 5 kali .
okay, pathetic kan ? =.='
tapi bersyukur lah jugak sebab aku tak yah sesusah nak promote blog sana sini , tapi income still ada even tak banyak .
dan ibu pun boleh tersenyum lah tengok aku selalu dapat cheque .

*one cheque is on the way ;)*

sampai ada sekali tu, 2 bulan berturut aku dapat cheque dengan jumlah 3 angka .
ibu pun hairan .
HAHA !

tak pernah rasa nak tukar any advertising company for this time being .
bagi aku Nuffnang is the best .
eh bukan mengampu tapi aku rasa Nuffnang rajin buat event dan semuanya awesome !

tahu pasal latest event yang terbesar tahun ni ?

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

aku teruja nak pergi .
boleh lah melaram pakai baju lip lap lip lap .
;)

.working on some project.

project lah sangatttt ~
semalam aku tido pukul 430 pagi kau tahu .
padahal kelas pukul 830 pagi.
dan aku berjaya bangun pukul 720 pagi.
dan sampai kelas pukul 815 pagi.
pehh ~ rekod peribadi !

boleh layan roti canai kosong untuk breakfast dengan Dena.
mata ngantuk tapi gua tahan je ,
nasib baik tak kena baca surah apa apa time kelas tilawah tadi .
kalau tak, mau juling mata gua .
dah lah tafsir hok kecik .
nok baca pun payoh .
okay , bahasa apakah yang kau pertuturkan ini wahai Misshy Innz?
HAHA !


aku tido lambat semalam sebab berusaha untuk siapkan short story .
tapi tak sesiap .
aku tak nak publish kat blog novel aku .
aku nak buku kan !
heibat tak angan angan aku ?
HAHA !



kalau tak kesampaian, baru aku publish kat blog novel aku .
tunggu je lahhhh .

k chow, ngantuk gilos.
daa ;)

Saturday, October 29, 2011

.relax je lahh , jangan butthurt sangat.


aku tak balik seremban lagi minggu ni .
sebab aku dah cakap kat ibu , aku ada quiz on friday , jadi tak balik .
aku memang tak suka balik hari jumaat sebab orang ramai kat LRT .
aku dah tak suka sesak sesak ni .

dulu , aku dengan ibu suka sesak sesak ni .
ibu kata meriah .
tapi aku bet , kalau ibu dok KL , mesti ibu pun dah fed up dengan sesesak ni .
nampak tak aku begitu tidak menyukai KL .
HAHA !

tapi dipendekkan cerita , madam dengan selambe derk dia telah tukar quiz ke hari khamis , yakni sehari SEBELUM jumaat .
haa ye lahh kan , takkan sehari sebelum majlis perkahwinan pulak kann ?
HAHA ! lagi .
kalau kau tak gelak , terpulang . tiada unsur paksaan ;)

disebabkan dah niat tak nak balik , even quiz dah settle, jadi aku teruskan sahaja niat murni ku ini .
minggu ni aku takde meroyan ke hape ke .
takde pulak aku mengadu ngadu dekat sesiapa cakap nak balik pe sume .
sebab minggu ni aku terasa malas nak tekan keypad phone .
selalu sangat typo , kadang kadang tu rasa lemah je tangan nak pegang hp sampai terjatuh terslide down hp aku tu .
bila dah terjatuh , aku dah malas nak teruskan taip mesej .
aku biar je hp tu berguling guling jatuh .
nasib lahh tade boyfriend , kalau tak , mahu makan penyepak aku .

semalam borak dengan sepupu aku kat fb .
memula cite pasal konvo , lepas tu basikal , lepas tu cite pulak pasal tunang .
adoidoi ~

"tau tak anak cik jenal , ida , nak tunang ? kau bila lagi ?" ujar sepupuku .
"kau saje je kann cari point nak tanya aku soalan ni . cess" balas ku.
"bukan cari point , tapi aku TERtanya. hehe." sambung sepupuku lagi.

ye , sepupu aku sebaya  .
aku cuma tua seminggu dari dia .
dia dah bertunang before puasa ritu .
dan aku ?
masih single rider .

bila aku cakap aku single , dia tak percaya .
yelahhh , aku kan playgirl terhebat abad ini .
mesti lahh dia tak percaya .
HAHA !

eh tanpa sedar , dah berbulan jugak lahh aku single kann ?
ek , okay , lari topik ;p

sekarang ni kalau orang tanya aku bila lagi ?
aku jawab "saya anak sulung , kena bagi adik adik lepas sekolah dulu , nak kerja best ,"
heibat tak jawapan aku ?
untuk anak sulung yang selalu berhadapan situasi macam aku , sila copy jawapan aku ni ye .
aku izinkan .
HAHA !

sepupu aku kata , aku memilih .
choosy for good sayangku ;)

muka saya tak cantik , susah nak tarik perhatian orang .
lelaki tak pandang saya pun .
stok untuk mat rempit ramai lahh .
yang kaya raya tak nak kat saya .
HAHA !

takkan saya yang bakal ada degree (insya Allah) ni bersuamikan lelaki mat rempit yang kerja sebagai despatch mahupaun sales assistant kat watsons ?
sampai bilaaaaa ?

nanti orang mengata jugak "susah belajar sampai degree tapi hidup susah jugak" atau pun "isteri gaji besar , mesti queen control ni"
yaaaa ampunnn . ini lagi pedih bhai .





rela tak kahwin aku macam ni .
hehe ;)










takpe , Allah dah tetapkan jodoh untuk setiap orang .
kita hanya mampu berdoa Allah kurniakan yang terbaik untuk kita .
no worries ;)


Friday, October 28, 2011

.ini best !.

calling others STUPID , doesn't makes you CLEVER
calling others POOR , doesn't makes you RICH
calling others UGLY, doesn't makes you BEAUTIFUL
calling others FAT , doesn't makes you THIN
calling others BAD, doesn't makes you GOOD but makes you WORST .


HAHA !
aku modified sendiri ayat tu ;p

.terpegun.

dah dekat 3 minggu , gua tak drive kereta .
sebab gua tak balik rumah kann .
lagipun kat uia ni gua mana ada kereta, gua ride dengan Nabil je .

tapi malam tadi , gua dah drive kereta .
ini semua gara gara adik adik gua , si syaz dengan yat .
ajak pergi makan steamboat kat danau kota .

pergi dengan kereta .
gua ingat gua boleh jadi kak yong duduk belakang tapi tak .
HAHA !

diorang provide Myvi lagi best tuhh .
terkial kial gua bawak .

"aduhh , gear dekat atas pulak . kekok rasanya"

ini masalah problem yang besar .
kereta lain semua gear kat bawah .
sampai kat dia , gear kat atas pulak .
dah lahh gua tak biasa .
asyik teraba raba gear dekat bawah .
handbreak dia pun macam ke bawah sangat .
gua dah lahh pendek =.='

tetiba malam tadi gua rasa macam drive kereta tu tanpa boleh lepas tangan macam selalu gua buat .
nak tutup tingkap pun tak berani .
kereta orang der .
gua cuak , baru pulak tu .







satu je gua nak cakap ;
"gua dah rasa drive Myvi lagi best"
HAHA !



kdaa ;)

Tuesday, October 25, 2011

.mom is the best.

To Ibu ;
semalam time tengah mandi, gelang akak putus. malam tadi tak boleh tido. kenapa lahh orang buat akak macam ni . buat baik pun salah . hurm . mintak maaf pasal semalam . under stress.

From Ibu ;
buat solat taubat. baca yassin , niat kan nama orang tu. biar terbukak hati dia nak bayar balik duit tu . buat 3 hari berturut .






jangan lupakan Allah .
itu je .


;'(

Monday, October 24, 2011

.Nabil ouh Nabil.

pagi tadi pergi kelas tilawah dengan Nabil .
sebab lepas kelas cadang nak bawak dia pergi jalan jalan .

satu UIA aku cari The Star .
nan ado weyhh .
last last pergi merempit ke LRT Gombak .
nasib baik ada .

lama dah tak bawak Nabil naik highway .
pergi kelas pun jalan kaki je .
dah masuk 7 minggu Nabil kat uia , tapi baru sekali aku isi minyak .
tu pun more than half ada dalam tank .
jimat takk ?
HAHA !

sem ni aku rasa nak jalan kaki .
bukan lahh nak diet ke ape ke tapi sebab selalu aku nak swift je .
keh keh keh ;)


okay dah tade cite .
kdaaa ;D

Sunday, October 23, 2011

.jumlah sebenar duit syiling innz.




jumlah dia RM13.40 jeeee ;)



oke , bodoh bodoh je entry aku lately .
HAHA !




.teka berapa jumlah duit syiling innz.


sikit je kann ?
berapa agak agak ?


semua syiling seposen .
bukan buat muka seposen ehh .

HAHA !






Saturday, October 22, 2011

.changes.

kawan kawan perasan takkk saya dah tukar nama blog ?

kenapa tukar ?
saje gedik .

since nama budak malas tuh dah sebati dengan saya , saya tak kisah pun .
just act like normal .
like my friend said "Diari Budak Malas dah femes dah"




okay , amik feel jadi retis jap .
HAHA !


.Allah lebih sayangkan dia.

terjaga pukul 900 pagi .
ibu send me a message .

"ayah mira meninggal"

Innalillahiwainnalillahirojiun .

semoga Mira dan keluarga redha dengan ketentuan Illahi .

mira , aku tahu kau kuat .
kau jangan nangis ye .
nanti takde lahh adik adik kau sedih jugak .

maaf , aku tak dapat balik .
salam takziah untuk keluarga mu




~Al-Fatihah~

Friday, October 21, 2011

.macam sakit hati lahh jugak kann ?.

ibu cakap aku baik sangat .
kawan cakap aku naif .

ye , itu aku .
sebab itu , aku sering di ambil kesempatan .
senang kena tipu , senang kene pijak .

tapi lately , aku macam baran balik .

hari tu aku call kau , aku mintak seminit je bhai masa kau .
aku bukan cakap lama pun .
aku cakap laju okayy .
tah tah tak sampai seminit pun .

aku nak teman bercerita .
kau tak yah cakap pape , dengar je aku cerita .
1 minit je okay .

tapi kau cakap ape ?
kau ada kerja .
sebelum tu , aku tanya kau kata kau free .
fine , aku letak phone .

tapi apa kau tulis kat status ?

kau kata aku cari kau bile perlu je .
FUCK !

ye lahh , bila kau tulis kat status kat fb tu , kau kan ada ramai tolong bekap .
suka lahh kau kann .
pastu nak letak salah kat aku .
BABI !


ada aku suruh kau amik aku , bawak pergi jalan jalan , mintak duit kat kau ?
macam kau mintak duit kat aku ?
ada ?

aah ! memang aku mengungkit !
sebab kau tak pernah nak hargai aku .
kau cuma amik kesempatan kat aku .


MENYESAL AKU KENAL KAU .

dari dulu aku memang tak respek kau .
LELAKI MINTAK DUIT DEKAT PEREMPUAN .
KAKI PENJAHANAM PEREMPUAN .
malu lahh weyhh . boooo ~




and now you are toooooooo and sooooo deserved to be DELETED from my life !







Thursday, October 20, 2011

.macam nisa kay?.


"pandang dari atas , nampak macam nisa kay je . sebab nisa kay kan senyum macam ni "





okayyy ~



Wednesday, October 19, 2011

.update pagian.

ntah memende tajuk entry kau ni innz .
kau paham ?
tak paham , lu buat sampai paham .
HAHA !

malam tadi aku pressure sikit lahh .
ada hal occured .
sesambil tu aku mengadu kat Aliff (Bie) .

dalam kul 1:00 pagi macam tu , aku tertidur .
X3 aku manjang dalam silent mode and non vibration .

pukul 140 macam tu , aku tersedar .
aku terus tengok phone .
nak tengok jam pukul berapa lahh .

1 Missed Call 
Aliff B

dalam mamai mamai tu , aku sempat berbunga dalam hati .
sebab yang missed call tu Aliff !
HAHA !

aku text dia , "call i ?"
dia reply , makna nya dia belum tido "saje call , minggu ni jumpe ?"

last week patutnya kitorang jumpa tapi disebabkan ada hal tak dapat dielakkan , jadi tak dapat jumpa .
aku cakap kat dia "if i balik , kita jumpe k ?"

tapi malangnya sekali lagi , minggu ni tak dapat balik .
exam on friday , discussion on weekend .
jadi , seremban , jangan rindu ai .
HAHA !
gila hape =.='

tadi masa balik dari kelas , aku tersungkur kat tangga .
wuuu ~ sakit lutut , denyut denyut ni haaaa .
kasut pun putus .
wuuu wuuu

eh kau pergi gugel gambar handphone X3 .
kau tengok kat bahagian camera dia .
ada gelung besi bentuk U kat camera .
ce teka apa jadi kat besi tu ?










entah macam mana , time aku keluarkan handphone kat kelas , gelung besi tu TERCABUT .
TERCABUT okayyy .
jahanam handphone aku =.='

dah lahh takde duit ni .
ganas gila kau ni innz .
heh .


S to the E to the D to the I to the H .
kbai .

Monday, October 17, 2011

.update harian.

petang tadi , pergi lepak lepak petang minum minum makan makan sambil try cafe baru kat uia .
tastebuds cafe .
itu pun sebab izz tanya dah try ke belum .

aku cam dia tapi malangnya dia tak cam aku .
even tak cam , tapi dia yang amek order aku , buat air laici aku , dan serve my chicken fingers .
cuma time bayar je bukan dia .
HAHA !

first day pergi , dapat layanan tip top dari dia .

ape ? tegur dia tak ?

ai malu lahh nyah .
HAHA !

aku tengok dia busy jee .
malas nak tegur .
terus sambung gelak gelak sambil minum makan discuss brainstorming dengan kaizen dan andy .
buat macam cafe tu kitorang yang punya .
aku dengan gelak kuat tak hengat .
HAHA !

dalam 630 petang ,balikkk .


okay dahh , itu je update .
kbai ;D

.stop saying me gemuk because I'm aware of it.

lelaki cakap "aku tak suka perempuan kurus , tak sedap"
tapi hakikatnya
lelaki cakap "kau ni gemok lahh , diet lahh sikit"

mana satu ni ?

badan aku sebenarnya senang naik senang turun .
tak percaya ?

last july and august , i've lost weight okay .
it is not because ramadhan but because of i'm staying at home and working .
in fact  , dulu aku duduk rumah je punn boleh kurus .

masa sekolah , aku sangat kurus .
percaya lahhh .
HAHA !


one main reason .
the food that i ate .

makanan kat cafe minyak banyak , santan lebih , gula garam banyak .
sebab dia masak dalam kuantiti yang banyak kann ?
itu penyumbang besar kepada kegemukkan .

lagi satu , aku kalau lunch ke dinner ke , memang ayam goreng je yang aku nampak .
sebab lauk ikan kat cafe aku , berbau hanyir .
euwwwwwwwwwww ~
serious .

last week , aku lunch , makan ayam goreng , as usual .
ko tahu ape ?
ayam goreng tuu berbauu .
yukss !

esok dan seterusnya aku dah tak makan kat cafe .
HAHA !

aku sanggup spend duit banyak makan kat luar as long as makanan aku tak berbau .
berbau means tak bersih kann ?

aku bukan buat cerita okay .
ini aku yang lalu sendiri .
nak caya ke tak , terpulang .
HAHA !


tapi serious lahh , duduk dekat hostel memang membuatkan kau gemok .
kena control makannn .
aku tengok adik aku yang kat GMI uh pun dah gemok .






kan betul aku cakap ?
^___^



entry berulang untuk kali ke lapan .

Friday, October 14, 2011

.speeding.




first time kene saman .
calar rekod aku .
dem .

walau bukan atas nama aku , tapi time ni aku yang drive kereta tu .
time balik uia ritu ahh .
siot ahh .

eh eh emo plak eh ?
HAHA ! tade tade .

aku ngah fikir mana nak carok RM150 uhh .
memang lahh ada tapi lepas tu , aku puasa terus 2 bulan .
HAHA !



Thursday, October 13, 2011

.contest Daniel Adie : SISPA.



tertarik nak join contest yang mudah ni .
tapi bila tengok bilangan yang join , aku down .
HAHA !





*boleh klik banner untuk join contest*

contest anjuran Daniel Adie .
ehhh , dia pernah datang rumah saya tahuu .
hehe ;)

kat bawah ni gambar taruhan aku .
gambar pada hari yang sama .
yeeeeee , gambar berulang .
tapi ado den kesahhh ?
HAHA !


teringat one scene time kat rumah Adie bila Amir tanya aku apa nama blog .
si fiq boleh jawab "kisah si gadis pink"
tak terlintas langsung dalam kepala aku dia nak cakap nama tu .
HAHA !

terima kasih untuk Hizami dan Fiq yang snap kan gambar ni untuk aku .


ehh , ada slogan untuk di isi .
slogan nya adalahhh : saya suka Daniel Adie kerana ........

okay , tipu , itu slogan ciptaan aku .
HAHA !


ni slogan betul ;)

"Terkadang , senyuman palsu terukir apabila tak de niat nak senyum tapi orang suruh senyum . "
blogger yang aku nak tag :
Eira , si cantik .
Kaizen , si budak Iphone .

HAHA padan muka korangg . hehe ;)


doneee ! ;)



Wednesday, October 12, 2011

.wordless wednesday #7 - feeling feeling newbie.




Tuesday, October 11, 2011

.duhai hati , bersabarlahh kamu.

actually sejak minggu lepas lagi hati aku dah terluka .
tapi boleh heal lagi luka nyaa .

tapi luka dalam bila hari ahad .
menyesal aku bangun awal pada hari ahad lepas .
jika tidak , pasti luka ku akan terjadi lambat .
HAHA !

okay , pe ko merepek ni ?

semalam , merajuk betul aku .
seriously , aku takde mood .
nasib baik orang yang buat aku merajuk tak marah aku .
kalau tak , memang berjurai air mata aku .
huhu ;D


hari kena lagi .
pehh , tiga hari berturut hati aku dilukai .





mujur kesabaran aku tinggi .
moga Allah kurniakan level sabar yang tinggi dan tinggi .









esok test , lusa double quiz .
doakan hati aku tenang .



Sunday, October 9, 2011

.jangan cabar sabar aku boleh tak ?.

ini luahan hati .

salah aku sikit , kau nampak , satu facebook kau cerita .
salah kau yang bergunung ganang dengan aku , ade kau nampak aku cerita kat facebook ?
ade kau nampak aku taip status ?
ade aku inbox kau ?

tapi sebab salah aku yang kecik , yang tak de petik nama kau langsung , kau buat aku ceni .
kecik hati aku dengan kau dowh .

selama ni , aku simpan je semua perangai hanjing kau dengan aku .
semua benda hipokrit yang kau buat dekat aku .
aku diam je weyhh .
sikit pun aku tak melenting .

sebab aku nak jaga hubungan dengan kau .
aku dah malas nak gaduh .

tapi betul lahh , kawan depan mata memang tak boleh caya .
musuh jugak yang jadi bestfriend sebenarnya .

tapi ini balasan aku dapat ?

sedih aku .

aku rasa dah lamaaaaaa aku tak marah marah ceni .
kau memang sengaja nak cabar sabar aku kann .
kau suka eh tengok aku melenting ?

adoiyaii ~






Saturday, October 8, 2011

.sejam setengah bersama dia.

malam tadi aku terasa macam nak keluar berjalan .
dengan alasan lama tak tengok seremban .
tapi kata aliff "lain lahh kalau u tak balik 10 tahun ,ye seremban akan berubah"

sebenarnya aku saja nak keluar berborak dengan someone .
hehe ;)

lantas tanpa ragu ragu aku text fizie .
"fizie , mana ? jalan jalan jom"

aku masak telur goreng masak kicap arahan ibu .
lepas makan terus gerak .
dengan merembat sweater adik aku , aku pun start enjin kereta .
maka , pergi lahh aku ke rumah fizie untuk fetch dia .

pergi withdraw duit , lepas tu pusing seremban .
okay , itu memang dah biasa sangat bagi kami .

kan aku cakap aku saja nak cari teman berborak .
kereta bergerak seiring dengan mulut bergerak .
HAHA !

kitorang tak keluar / stop kat mana mana .
kereta sentiasa bergerak .
lagipun dressing aku dengan fizie memang tak sesuai untuk kitorang keluar dari kereta .
memasing simple nak mati .
dengan aku yang main capai je apa ada .
HAHA !




itu lahh rutin hujung minggu aku .
nak pergi KL , jauh dan malas .
jadi , pusing seremban je lahh .


okay , sekian diari untuk malam tadi .
malam tadi , siang ni baru nak update ?
terbaikk kau innz .
HAHA !



chow !



Friday, October 7, 2011

.hobi kalau bosan.


3 4 minggu kat uia , dah 5 novel aku habiskan . 
karipap karipap cinta tu dah lama .
hehe ;)
lagi satu novel kat umah .


rasa macam membazir je .
huuuuu 


.I City, Shah Alam.




hari sabtu yang lepas ;)
seronok jugak yang ini ;)


.before going to class.




gaining extra fat on my cheek .
comellllllllll .
HAHA !



Thursday, October 6, 2011

.masih bersemangat walaupun dah berdarah.

hahai ! ;)


lama rasanya tak menaip kat keyboard .
bukan aku busy ke hape ke .
ini , lappy aku sudah kehabisan bateri .
sebab charger nya aku tinggalkan dengan tak sengaja kat rumah .

bosan kau tahu tak de lappy .
dah lahh itu je entertainment aku kat uia .
lepas tu  boleh tertinggal pulak charger nye .
grr .

kali kedua ni .
lampi sungguh aku .

jaid sebab itu jugak lahh , aku tak dapat nak update belog .
banyak cite weyhh .
aku cerita satu satu kayy .
(takkan lahh lapan lapan pulak kann)

meh mulakan dengan co-curriculum skill yang aku amek sem ni .
cooking skill !
seronok tahu .

rabu ritu kelas kedua dan dah start memasak .
kitorang di ajar masak Cantonese Yee Mee .
sedap giloshh weyhh !

first time rasa nak puji diri sendiri beribu ribu kali .
HAHA !
memang fun lahh kelas memasak ni .
tak rugi taw amik skill ni .
recommended class ni untuk juniors !

ni lahh hasil yee mee tuu .
tempting kann ?
rasa dia pehh , terbaikkk !


*nampak macam perfect sangat lahh pulak kann ?*





okay , aku tipu tadi .
yang atas ni chef  buat , yang kitorang buat kat bawah ni .


*okay lahh , untuk amatur kann ? hehe ;)*

sehari sebelum kelas , aku ketip kuku .
dah panjang pulak aku rasa .


lepas tu , time memasak err to be specific , time tengah chop garlic , aku telah terchopped ibu jari aku .
ibu jari kiri .
ye , mujur darah tak banyak .

time aku nak cuci darah tu , chef nampak .

Chef : eh kamu kenapa ni ? (sambil tengok jari aku yang berdarah) , alamak , saya lupa pulak nak bawak first aid .
Aku : eh  , takpe , sikit je ni . (sambil cuci dan bukak handiplast)
Chef : sister , kamu ada bawak handiplast eh ?
Aku : saya memang sentiasa bawak 







kuku aku terpotong cikit .
mujur lahh jari tak hilang .
huu ~

aku tunjuk kat ibu tadi , ibu cakap "eleh , nyampah , ibu siap calar balar lagi" sambil senyum senyum .



macam tak biasa masak je kann aku ni .
malu weyhh .
HAHA !




okay okay , itu je cerita kelas memasak yang best .
nanti cite hal lain pulak kayy .
tunggu taw ;)



Monday, October 3, 2011

.gadis berkain batik.

aku ni pesen kat rumah , memang selekeh yang amat .
sebab aku fikir , dok umah je pun .
tapi selekeh selekeh aku , takde aku melenggeng dengan short je kann .
HAHA !

aku suka pakai kain batik .
memula ibu beli time nak masuk matrix dulu , aku macam "what ?"
kempong ni .

kira , 17 tahun lagi aku dah reti pakai kain batik .
kau hado ?
budak jaman sekarang tak samo macam jaman marin .
HAHA !

tapi lama lama , selesa .

tapi ada yang mesti akan cakap "eh farah reti pakai kain batik ?" "farah pakai kain batik ?"
dengan senyum sinis .

eh awat ? ngidam penampaq kaa ?
HAHA !

apa , kau ingat , budak bandar tak reti langsung pakai kain batik ?
malu ke pakai kain batik ?

aku selamba je keluar amik serai , pandan , buang sampah , sidai kain , pakai kain batik , so what ?
takde hal lahh weyh .

ke pakai short lagi best pada korang ?
HAHA !



janji gua sopan nyahh . ;D

Sunday, October 2, 2011

.rasa ini semakin membunuhku.


hye bie ;')

petang tadi masa ayah hantar I pergi terminal , I nampak u bie .
u drive kereta ibu u .

mula mula I tak perasan itu u .
tapi entah macam mana Tuhan gerakkan hati I untuk tengok ke kanan .
I nampak Rush putih , lepas tu , I tengok no plat .
lepas tu , baru I tengok driver dia siapa .
I NAMPAK YOU TENGAH DRIVE PAKAI BAJU OREN .

okay , u nampak I sumpah rindu gilaa dengan u ?
kalau ayah tak de tadi , I dah follow u bie .
hati I dah tak tenteram lepas tu .
I pandang je sampai u hilang ke belakang .

bie , I rindu u .
lepas hari tu , I dah tak dengar suara u , dah tak tengok muka u .
serius bie , I rindu u .

ni pun I asyik teringat kan peristiwa petang tadi .




boleh tak u tolong I bie ?
tolong I hilang rasa sayang I dekat u .
please .
I dah tak larat nak macam ni lagi ;'(