Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, July 26, 2011

.lepas habis kerja nanti , aku pasti merindui mereka.

tajuk tak nak panjang pulak kann .

eh , hye korang ~
sorry lama tak update .
aku takde idea lahh .
ni pun nak cite pasal kakak dengan kak ngah lagi .
hehe ;)

setiap hari pergi kerja , aku dengan kak mas mesti tak sabar tunggu diorang balik dari tadika .
diorang buat aku dengan kak mas tak bosan .
even kadang kadang uh geram dengan diorang sebab jenis lasak , tak dengar cakap .
tapi still lahh aku sayang diorang .
macam dah kenal lama dah .

setiap hari kakak akan tanya aku "akak farah puasa tak hari ni ?"
kalau aku jawab tak , dia akan tanya balik "kenapa tak puasa ?"

kakak dengan kaka ngah ni banyak cakap .
compared dengan odah , adik diorang , tak banyak cakap .
tapi bila odah cakap , comel sangat .

Aku : odah nak buat ape tu ?
Odah : nak long ye (nak tolong je)

odah ni pelat . cakap pun hujung hujung suku kata je .
ouh , nama odah is Raudhah .

semalam , aku tak boleh solat .
tapi kakak sibuk ajak aku solat .
puas aku cakap yang aku tak boleh solat .
last last , aku ikut jugak .

aku ajar dia amik wudhu' lepas tu ikut sampai kat tempat solat .
time uh kak mas tengah solat .
aku suruh dia ikut kak mas , aku tengok dari belakang .
tapi kejap je , sebab kak ngah datang pulak nak kacau .
terus aku grab kak ngah , ajak pi tempat lain .

hari ni macam mengantuk gilaa buat kerja .
yang kak mas dah tanya "budak budak ni tak balik lagi ke ?"
aku dahh  hehehe ;)
kak mas rindu diorang lettew .
HAHA !



*tinggi ke rendah : kakak, kak ngah, odah*


aku pelik ahh , kalau aku duduk sesaje kat rumah , macam mencurah je idea aku nak tulis dekat blog .
tapi bila aku beraktiviti , macam blank pulak otak aku .
pelik dowhh ~




1 bantah cakap cikgu:

cucu umie said...

hehe..biaselah budak2 emmagn best kot..ayie suka layan mereka juga