Meet This Blog In Facebook !

Thursday, February 2, 2012

.at some point , i hate technology.

people keep asking me when they saw that I'm still using my old Nokia ;

"where's you BB ? u said you did bought BB that day"
"I've sold it "

and now , I'm proudly say that I'm happy living without that gadget as I'm a Facebook addict .
kalau ada BB , of course 24 hours aku akan onlineeee .
and its SUPER ANNOYING .

recently , aku keluar hang out with my old friends .
all of them were holding their smartphone and nonstop pressing the keypad .
WHAT THE F did you do ?

the main purpose ajak hang out together is to have a chit chat , gosip , cerita pasal life , gelak huha , BUKAN nak tengok kau dok kecoh tekan tekan keypad , BBM , komen kat facebook lahh apa lahh .
grr =.='

makanan depan mata pun 2 jam kau nak habiskan sebab sebok main dengan BB , Iphone kau tu .
kalau macam tu , baik kau makan kat rumah jee , gilaaaa .
heh . marah sangat okay .

lagi tak boleh blah bila ada orang cakap tak serupa bikin .
dia pun pakai smartphone , lebih dari sebijik pulak tu haaa , dah hampar atas meja makan , sejak duduk , asyik main handphone , tapi bila tetiba dia nak tunjuk baik , konon menghargai kawan depan mata , terus dia cakap ceni ;

"weh , korang nak online , balik rumah karang pun boleh "
"apa asyik online fb je ni ? takde life ahh "

15 saat lepas dia cakap camtu , dia pegang handphone dia balik , leka tot tet tot tet sampai makanan depan mata tak habis .





bayangkan ;

dah 5 tahun tak jumpa kawan sekolah , kau sikit punya esaited buat reunion sebab happy dapat jumpa kawan lama , boleh borak borak semua tapi end up , jadi ceni . kawan kawan kau lebih pentingkan handphone dari reunion . apa kau rasa ? kawan boleh ganti dengan smartphone ke ? smartphone hilang , boleh beli baru , kawan hilang (passed away) , mana kau nak cari ganti ? hargai lahh kawan .





4 bantah cakap cikgu:

cik ayuni said...

yap, technology mmg penting..but at the same time, ia jd benda yg menyakitkan hati...jadi lebih penting dr bnda lain lak...huhu

Misshy Innz said...

technology tak salah , yang salah manusia yang tak reti nak manage techno . hurm .

ReeneeRaaid said...

agree more!! that's y i'm still using old model nokia. who cares..

Misshy Innz said...

reeneeraid ; tq ;) as long orang boleh call and text , dah okay ;D