Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, January 18, 2012

.kelemahan ku.

seperti yang korang sedia maklum , aku adalah tak gemar memandu kenderaan bernama kereta .
tapi disebabkan kadang kadang kene jugak drive dan aku mempunyai lesen D yang sah yang akan tamat tempoh pada bulan 5 ini , jadi , aku ghedha kan je lahh .

aku failed first JPJ test masa reverse parking .
aku pernah patahkan bumper belakang Saga FL gara gara reverse .
dan aku memang tak berapa nak reti sangat bab reverse reverse ni .

haritu kan aku balik kampung , petik buah buahan tempatan free .
jalan keluar masuk kampung tu , hanya ada satu dan memang muat untuk sebuah kereta sahaja .
kira kalau dua kereta bertembung , pepandai lahh kau cari tempat lepak tepi jap .
even kalau bertembung dengan motor pun , motor tuh kene mengalah .

masa nak ke rumah tuh , ada jeep SAINS melintang tengah jalan .
kitorang pun berenti lahh .
nak tunggu dia ke tepi sebenarnya .



*macam ni lahh keadaannya . maaflahh aku memang takde bakat melukis langsung ! N = Nissan , W = Wira , S = Saga , FL = Saga FL*

tapi aku dalam kereta dahh gelabah .
"jangalah suruh aku reverse , aku dah lahh tak reti "
kalau jalan lurus pun failed , apatah lagi jalan kampung yang bengkak bengkok dan kiri kanan nya tiada divider .
tebing tanah dan sungai kecil .
kalau salah reverse , memang senget ke dalam tebing aku jawabnya .

aku dah start bayang memacam .
padahal takyah reverse pun .
tunggu je orang SAINS tu ketepikan jeep beliau .
HAHA !
gelabah sangat kan aku ni T___T

kalau nak reverse kereta , reverse parking ke , memang aku suruh orang lain .
tak nak aku amik risiko kereta tu patah ke , calar ke , rosak ke .
tak tahu buat cara tak tahu .
jangan berlagak tahu , lepas tu bammm !
rasakannn !














HAHA !
am i a bad driver ?
no laahh , kalau tak , masakan ayah berani lepaskan aku bawak kereta pergi melaka , pahang semua .
theeee ^___^

2 bantah cakap cikgu:

cik dila said...

heheee,sedih kan kalau 1st test jpj dah failed. mujur la masa amek test dulu lulus,walaupun kena marah dgn jpj tu,kecut perut dibuatnye...

Misshy Innz said...

@cik dila

down gak tapi nasib baik repeat sekali je . heheh ;D