Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 3, 2009

.yang teristimewa.

aku da lame da usha blog dy neyh
huhu..
mmg ade niat nk join tp tak de idea

mlm td b4 tdow
tbe2 ade idea
jd rini aku entry kn tok contest beliau
;)



aku anak sulung dan anak perempuan tunggal dalam keluarga. sebagai cucu, aku menjadi kesayangan wan dan tok saudara aku. sebab aku cucu sulung mereke. haha ! aku sangat happy. jadi,aku adelah istimewa. (aku bkn sindrom down oke.)

mase kecik2 dulu,aku tggl kat phg. dekat ngan uma tok sedara aku neyh. dari aku baby, smpai la boleh berjalan dan bercakap,berlari sume, hari2 aku akan ke rumah mereka yg juge 1 felda ngan aku.

tok sedara aku ni,keluarga belah ayah. dorang org kedah. mak aku ckp,org kedah mmg ta blh kalo anak perempuan tak de barang kemas kat bdn dorang. mesti ade walaupun sikit.

alkisahnyer,bile aku da besa cket (means da rety jln laa) kat bdn aku still tade sebarang barang kemas. (berdsrkn cite mak aku)satu hari tuh,aku ngah main2 kat umah dorang,nenek sedara aku bising2.

"alahai cucu aku,tak dak pun emaih kat dia.hang beli la kan satu tok dia mat"

sejak dari tuh,ayah aku belikan la rantai emas dan gelang emas tok aku. jadi nyer,aku da ber barang kemas.haha ! tp disebabkn aku lasak,aku ggt plak buah rantai aku sampai hancur. terus mak aku lenyapkan rantai tuh dt tubuh bdn aku. ilang 1 barang kemas aku. huhu ;(.. gelang emas tu pOwn menerima naseb yang same. aku sgt la lasak,putus kot. hehe =p

bila aku lulus PTS (ujian yg dpt lompat darjah tuh),ayah belikan barang kemas baru. terhiaslah leher aku dgn rantai baru. huhu ;) tp aku jarang pakai sbb time skola rendah aku tak pakai tudung,kang tak psl2 jd mangsa ragut plak.

time skola menengah,ibu belikan aku gelang plak. kate nye beli dgn duit kutu dia. aku sgtla hepy sbb bertambah ag koleksi barang kemas aku.haha ! adik2 aku sume da bengang2 da ngan aku.

"akak asek dapat barang kemas,kitorg tak dapat ape2 pun"
"korang lelaki,mane boleh pakai barang kemas"
"buat ape tah,beli barang kemas banyak2"
"bile2 dia tak de duit nanti,leh gak buat gadai,dapat gak duit"
"ooo.. jadi nyer,akak banyak duit la erk ? tak aci la camtu"
"sape suh dia jd perempuan"

aku hanya mampu tersenyum jahat kat adik2 aku. haha !

bulan puasa, first semester kat UIA,mak aku hantar SMS
'cincin satu'
aku da lompat2 gembira dalam bilik. aku dapat hadiah hari raya. memang da lama aku bising2 nak cincin. huhu ;). balik raya tuh,mak aku hulur kotak barang kemas. aku ingatkan cincin je. tgk2 ada subang sekali.senyum lebar la aku. mau tak nye,melaram sakan la raya ni dengan barang kemas baru. hehe ;). dan mereka yang lelaki (adik2 aku la tu),mule bising2.

"asek2 akak dapat barang kemas. tak adil !"

sekarang,aku ade beberapa koleksi barang kemas menghiasi tubuh. tp tak de la sampai rantai yang labuh2,gelang yang sarat2,subang yang besar2. biasa2 je. kawan2 aku agak risau bila tgk aku pakai banyak sangat barang kemas.

"ko pakai barang kemas byk2 ni,bahaya dowh. "

tp mak aku kate

"kite bukan nk menunjuk,lgpun,barang kemas ko bkn nye besar2 pun. da ade duit lebih sikit,beli la. anak perempuan pun sorang je."

hehe.. aku happy bile dengar mak aku ckp cmtu. rase diri ini sgt istimewa. huhu ^__^


(updated )sile tengOk : aku ta menghrpkn kemenangan cume kenangan yg ku cari. haha ! ayat gle pOyo.. aku tak sure nk ade domain sendrik or not.. hurm2.. if dpt aku innzninety.com la.. mls nk pk name len.. ;p

12 bantah cakap cikgu:

oranglidi said...

ha? apahal banyak sebut barang kemas?

I n n z said...

oranglidi : sbb cte sal brg kemas.

KhairiL's said...

huhu
bertuah jd ko kan
ptt la adik2 ko jeles

I n n z said...

khairil's : hehe ;) gurlz kn byk istimewa nyer :)

tehais said...

Aku takdo pun barang kemas.waaaa ;(

I n n z said...

tehais : tade ? g minx kat mak cepatt~ huhu ;)

helena's said...

saya ada sikit je..suke lagi pakai silver..hehe

I n n z said...

kak hel : sy pakai je ape2. haha ! :)

♥ d'iNn0cEnt sAkurA ♥ said...

ktew pn xde brg kemas, mama bg die pnye cincin y da xde bunga pd cincin tu... (sb da lama smpai ilang c0rak die) tp still pkai kt ibu jari, sb jari tu je muat...
hahahhaha

I n n z said...

ouh2..
ta leyh ke g kedai minx tukO ?
huhu ~

(sesuke aty je suh org tuka rete mak dye.hehe :D)

SiS-lin said...

baik2 innz pakai brg kemas tu,zaman skrg ni x kira dh ori ke x ori ke brg kemas tu,peragut main ragut jek..hati2 ye sayang...

I n n z said...

huhu.. baek sis. thx for reminding :)