Meet This Blog In Facebook !

Friday, January 11, 2013

.tahun baru 2013.

hye semuaa !!
kite baru nak tulis entry full ni .
selama ni post pakai bb je .
so entry nya tak panjang .
selingan sebab ada orang tuuu siap sms suh update blog .
rindu kata nyaa .
*awak tahu lahh siapa awak ;D*

sekarang ni aku tengah tunggu last paper untuk sem ni .
hari sabtu kul 9 pagi .
lepas tu aku terus balik seremban .
ayah amik .
biasalah , aku kan anak manja .
tak boleh nak balik rumah sendrikk .
HAHA !

kalau korang baca previous entry , korang boleh agak itu siri aku bercakap dengan boyfriend .
aaaa actually not really boyfriend sebab tade declare as boyfriend pun tapi kitorang macam teman tapi mesra bukan kekasih gelap .
bak kata dia kitorang ni lebih kurang macam bercinta .
haaaa gituwww .

aku ada banyak sangat nak cerita sebab dah lama sangat blog tak update .
tak taw nak mula yang mana .
jajap , aku pilih ;)







okay la , aku mula dengan family vacation .

vacation ni ibu ayah dah plan lama cuma masa tu tak confirm sebab tengah cari tarikh sesuai .
since aku dengan adik aku cuti tak sama dengan budak sekolah .
last last kitorang decide pergi LANGKAWI on 13th December 2012 .
maaf okay , gambar memang tade .
sebab , nanti aku cerita ;D

bulan 12 memang bulan aku busy babeng .
aku missed 1 presentation because of this vacation .
tapi aku dah siapkan kerja kerja aku and keep update dengan groupmate before aku gerak g langkawi .
aku balik petang khamis and malam tu jugak kitorang gerak by cars .
2 kereta .
first time kitorang jalan berjam jam tanpa tidur .
seronok sangat ;D
sebab ada kenangan manis .

since aku pakai bb , aku sign up foursquare .
so , masa otw langkawi ritu , aku asyik lah check in each time kitorang benti memana .
pada aku , itu kenangan .
at least , aku ada bukti aku pernah sampai situ .

setengah jam lepas aku check in kat R&R Tapah , ada orang add foursquare aku .
aku ingat kekawan aku ke tapi malangnya aku tak kenal dia ni .
aku tengok la profile dia , upenye dia check in kat R&R yang sama jugak .
so sebab tu dia add .
sepanjang perjalanan ke jetty, kitorang komen komen kat foursquare .
dan itu lah detik perkenalan aku dengan dia .
*segan plak haa*

sambung cite langkawi.
kitorang stay sana sampai hari ahad .
pagi ahad tu gerak balik dalam pukul 10 macam tu .

best jugak langkawi ni .
kitorang pergi island hopping, makam mahsuri , seven well , beras terbakar , shopping coklat , mandi pantai hari hari .
best !

ahad tu ayah terus hantar aku ke uia .
sampai uia nearly 12 AM .
nasib baik sempat lagi .
until today , aku tak balik rumah lagi .
maka sebab itu lahh tiada gambar dalam entri ini sebab camera kat rumah ;D

okay next, cite pasal dia .
nak jugak selit kann .

setakat hari ni dah banyak kali gak ah kitorang kua bersama dan setiap kali tu jugak lahh kitorang naik genting .
kau tahu je lahh uia dengan puncak tu bape minit je kan .
tak sampai sejam .
in fact , kalau kau tidur pun tak kan puas , tup tup dah sampai atas .
dia ni memang suke genting aku rasa .
aku tanya lah ritu asal suka sangat naik genting ?
dia jawab sebab sejuk pastu view dia serius cantik .
aku macam hokayyy .
saya ikut jeee ;D

next story .
eh dah next story ? tu jek cite pasal dia ?

eh eh cukup lettew .
malas nak cite lelebih .
kang tak jadi , aku gak yang malu .
HAHAHA !

okay , dah tade next .
itu je cerita aku .




so , selamat tahun baru .
aku bakal 23 tahun .
eh jap , ada cite lagi .
sambung okay ;D

ritu aku tanya ibu bila tarikh dia kawen .
dia cakap 8 july 1989 .
yang aku tahu masa ibu kawen , umur dia 23 tahun dan ayah 25 tahun .
motif aku tanya anniversary ?
sebab aku pun nak kawen masa ibu umur 23 tahun .
HAHA !

so thats mean by this year , suppose aku kawen la kann .
TAPI .....
ada orang tak nak kawen .
dia baru je cite kat aku cita cita dia nak sambung study sampai ke UK .
and aku dah =.=" nak nangis .

nampak sangat cita cita aku nak kawen tahun ni tak dapat .
bhahahaaha !
motif gelak ? sedapkan hati ;D



okay itu aje .
happy new year ;D




kbai <3




3 bantah cakap cikgu:

kasih said...

not enough! haha. bajet blogger retis nak speaking. oit, gambar2 g vacation tu taruk sinilah nanti. dahla turun langkawi x gtau..


cuma, 13hb tu aku start demam dah. haha. nak bangun pon x larat. kihkih.


well, aku tunggu gambar2 ko tu! kalo lambat, aku spam komen kat sini ari2. cewah ugut...

J.Syazwana said...

weh ko kawen dengan die pastu ko ikot lah die pergi uk. best gileeeeeeeee. hahaha !

aku memahami relationship korang sebab aku dengan akram pon x declare. bila tak declare takde lah istilah putus. begitu. wakakakka.

kbai.


eh jap. so mamat ni sharul ke bukan? konpius disitu.

Misshy Innz said...

kasih : adik aku cakap camera aku rosak . tak leyh kua gambar bila cucuk kat komputer .acane ? ;D

wana : kot dia nak kawen dengan aku . bhahaha . aku tanya semalam , dia kata tak tahu ag . aaaaa bukan sharul . theeee ;D