Meet This Blog In Facebook !

Sunday, January 20, 2013

.Piknik #2.


janji nak sambung , aku sambung la jugakk .
even lambat ;p

ni antara aktiviti sepanjang kitorang piknik kat pd ritu .
kat area Tanjung Gemuk aku rasa .
hurm , entah laa sebab aku pun bukannya hafal nama tempat ni .
HAHA !


*ni dah petang da . "orang orang laut" naik ke darat membawa pulang hasil tangkapan , thee *


*ni masa tak berapa nak pagi tapi before zuhur la . awe tengah siang ikan sambil diperhatikan oleh cucunya , Qistina . kemain khusyuk tengok awe dia siang ikan*


*sementara tunggu "orang orang laut" naik ke darat , ayah aku sempat pergi kedai beli tepung dengan minyak sebab ada orang rikues nak cekodok. tu yang mak tam aku tengah goreng tu. time aku nak amik gambar ni , mak tam aku cakap "kejap ye ain , atam paling cekodok ni"*


*ketam . weee . kakak aku siap cakap "tangkap gambar akak taw" . k foine .*



*amer dengam ketam nya*


*hasil dari "orang orang laut" . time ni aku dengan Qistina dengan main main dengan ketam . bhahaha . bapak jakun . Qistina pulak asyik dok tanya orang lain ni ikan apa , ni ikan apa . tanya aku ? mana lahh aku tahu*






itu je aktiviti kitorang .
eh ada lagi satu .
pepagi tu kitorang yang gegirl ni sebok dok gali tanah cari remis .
aku tak taw pun menatang tu nama remis .

kebetulan , masa aku tengah sebok on phone dengan Nasrul , tangan tak reti dok diam gegali tanah kat pesisir pantai tu .
terjumpa la macam kepah kepah kecik .
tu yang diorang dok cari tu .
banyak laa jugak tapi aku tak makan pungg .




kbai <3

0 bantah cakap cikgu: