Meet This Blog In Facebook !

Monday, November 24, 2014

.kita hanya merancang.

sepatutnya ,

minggu ni aku off kitchen sebab aku nak rest .
aku bukan lah nak kemana mana ke .
cuma aku nak rest .

sejak akhir akhir ni kepala aku serabut sangat wehhh .
aku yang over emo pastu taleh nak control perasaan kata Izzat .
so , semua benda pun aku fikir , sebab tu jadi serabut sangat aihh .
haihh ~

tapi itu lahh kita merancang tapi Allah yang decide .

Alhamdulillah order minggu yang sepatutnya aku off ni berderet deret masuk .
Alhamdulillah . Alhamdulillah . Alhamdulillah .

aku tak hari hari baking .
selalunya selang sehari sebab orders tak banyak sangat .
aku jual cookies je pun bukan nya jual nasi berlauk yang hari hari orang nak makan kan . 
HAHA !

tapi since jumaat lepas sampai hari ni , hari hari aku dok baking .
penat juga tapi ini lah rezeki aku buat masa ni .

tapi aku di uji sikit .
handphone yang aku buat cari rezeki , handphone yang banyak tolong aku update produk kat IG kat wechat dah rosak T____T
aku memang tak dapat nak ganti baru sebab duit yang aku ada tak sampai RM 100 pun .
ye , aku belum bekerja .

buat sementara ni aku cuma dapat whatsapp aje .
itu pun thru blackberry yang tunggu time nak shut down je .

aku mengeluh juga sebab sekarang semua pakai online je kan .
aku pun dapat customer ramai melalui instagram .
tapi bila fikir balik , Allah nak uji aku .
okay , dah stop mengeluh .

takpe , insya Allah ada rezeki kot lain tu .
nanti dapat lahh handphone baru kannn :")


okay lah , aku nak rehat jap .
baru habis baking cookies untuk pick up esok .


kbai <3


4 bantah cakap cikgu:

zarulfarhana said...

sabarlah..insyaallah ada hikmah disebaliknya

Azrin Rahim said...

InshaAllah pasti ada hikmahnya..
jgn bersedihnya...
cer guna laptop plk..
untuk iglah..

Cik Pipi said...

@zarulfarhana

hehe . tq atas nasihatnya . sabar lagi ni :)

Cik Pipi said...

@Azrin Rahim

guna pc untuk tgk ig boleh lahh , nak upload gambar macam taleh je . hehee .