Meet This Blog In Facebook !

Thursday, February 21, 2013

.seronoknya menjadi pelajar zaman sekarang.


despite of being 'locked up' in IIUM for 6 years , I got a lot of benefits .
since ni final sem aku , aku nak cerita benefits itu semuaaa .
motif ?
hiburkan hati yang tengah duka lara .
huk huk .

siapa yang follow blog aku dari zaman aku muda sampai aku tua ni , memang sedia maklum bahawa , UIA bukan lahh universiti pilihan aku .
it falls on no 7 out of 8 choices .
every sem aku mengeluh UIA susah , UIA leceh , UIA itu UIA ini .
bak kata kawan aku "tak pernah aku dengar kau puji UIA"
HAHA !

kalau mahukan pelajaran zahir dan batin yang berkat dunia akhirat , dialu alukan ke sini .
Insya Allah , UIA masih menghasilkan graduan yang bagus dari segi akademik dan sahsiah .
ceh ceh ceh .

malas cite panjang .
aku nak cite apa yang aku dapat sepanjang aku bergelar pelajar .
tak termasuk time sekolah .

last sem aku dapat kad diskaun siswa .
boleh pakai until 2014 .
so far , aku baru pakai kat MPH sekali , dapat diskaun 10 % .
aku beli novel . hehe ;D
selebihnya , aku guna kat KFC .
well , favorite food .
dapat lah diskaun 5% .



last sem aku balik rumah , tengok ada surat ni .
satu jadah hape pun aku tak paham .
walaupun aku belajar financial management sampai 3 kali .
tapi bab saham maham ni , memang aku out .



aku post kat fb .
adik aku yakni buyat respon .
suh aku tengok kat IIUM Online .
rupanya ini dari kerajaan .
diorang bagi sorang RM 100 dekat student terpilih seluruh malaysia .
aku lah antara yang terpilih tu .
diorang start bagi masa aku first sem first year dulu .
kita batch aku dan kebawah adala yang dapat .
tapi tak semua ye .

jadi , semalam aku pergi amik buku ni kat STADD .
ada RM 100 kat dalam ni .
boleh withdraw .
tapi aku belum rasa nak withdraw sebab malas .
blerghh .



first week ritu , dapat baucar buku pulak .
RM250 .
so far , RM200 suda habis .
RM150 beli 2 buah textbook .
RM50 lagi beli 2 buah nocel dan 5 buah buku tulis .
tapi tahun ni punya rules strict .
for every voucher only 10 % can be spent on stationeries .
itew nak beli pensil tekan tekan tu .
sob sob ;(


ape ape pun , terima kasih kerajaan Malaysia .
bak kata ibu "kerajaan dah bagi macam macam , kalau tak undi jugak tak tahu lahh"

kalau pembangkang yang menang , will all this benefits continues ?
fikir fikir kan lahh .





obvious kan aku side mana .
bhahahaha ,. tapi aku tak daftar pun lagi .













kbai <3

3 bantah cakap cikgu:

SyAmSuL AnUaR said...

untungnya student skrg..mcm2 dpt..kalu xbersyukur juga apa yg dpt masa bljr xtahu nk ckp pe.. (Nk jd student blk lah)

hazwan hairy said...

yeahhh untnglah stdnt skrg hope semuanya bersyukur dgn apa yg di limpahkan..cewah..haha

pwincess Lov3y dOv3y said...

dah habis study,tapi sempat gak la merasa voucher buku 200 taun lepas..ngeh3..