Meet This Blog In Facebook !

Friday, May 16, 2014

.what a day.

selasa lepas aku buat rainbow cookies sikit tuk izzat .
memang niat nak pos kat dia .
aku buat cookies tu selasa petang , dah siap semua , aku pack cecantik .

esok nye (rabu) aku pergi kedai depan rumah sebab setahu aku dia ada perkhidmatan pos laju .
aku pernah pos barang kat situ .
tapi malangnya , hari aku pergi tu kakak kaunter cakap "akak boleh bagi awak borang je sebab kat sini kita dah tak buat pos laju . dah sebulan"
and i was like , whattt ?
pastu kakak tu sambung lagi "nanti awak bawak barang pergi centre point"
okayy kak .

balik rumah terus aku packing , tulis alamat semua , lepas zohor terus aku chow ke centre point .
it was my first time in my life pergi post office kat sana .
hujan lebat kat luar , nasib ada kereta .
sampai dalam centre point , aku macam patung jap .
where shud i go ?

aku main approach je tah sesape kat situ tanya mana post office .
rupanya kat tingkat 2 paling ceruk .

sampai depan post office , mata yang tak berspec ni nampak kertas putih bertulis ;

HARAP MAAF PERKHIDMATAN BERIKUT MENGALAMI GANGGUAN TALIAN
1 . INSURANS KENDERAAN2 . POS LAJU

memang aku berpaling sambil menyumpah seranah post office tu .
lelaju aku turun , marah punya pasal .
HAHA !
tapi aku positif , hari ni je kot , esok dah okay rasanya .

esoknye (khamis) , aku bangun lewat , aku mandi , masuk kain dalam mesin auto , tekan tekan pastu aku siap pakai tudung .
dalam hati , sempat aku pergi balik sementara kain siap basuh .
capai kunci motor , helmet , terus rempit ke centre point lagi .
lelaju aku bawak motor .
macam post office nak tutup lagi setengah jam .
HAHA !

aku sampai depan post office , sekali lagi aku nampak kertas putih tu .
aku malas nak tanya sebab ramai pulak orang dalam tu .
kang tak pepasal , aku kene sound setepek plakk sebab dah lekat notis kan .
kali ni , aku masuk dalam , duduk 10 saat , pastu aku blah .
again while cursing .
HAHA !

sampai rumah , aku mengadu kat ibu dalam nada marah .
bukan marah mak aku , tapi marah post office .
masuk bilik , aku campak tudung , sweather , beg semua atas katil .
dengan aku aku sekali ,aku campak ke atas katil .
marah punya pasal .

aku post kat moment wechat .
ada akak tu nasihat suh pergi post office senawang .
kemainnnnn jauhhhhhh .

aku cakap , next week je lahh aku pergi .
aku harap cookies si izzat masih elok .

hurmm .
















kbai <3

0 bantah cakap cikgu: