Meet This Blog In Facebook !

Saturday, May 17, 2014

.Tips Jimat #1 - Inner Bawal.

semalam aku buat clearance kat bilik aku .
entah berapa kali nak buat clearance pun aku tak taw lahh .
bosan punya pasal .

aku bukak almari lepas tu nampak 3 helai tudung bawal lama yang aku dah takkan pakai .
TAKKAN okay bukan TAK NAK .
ada beza tu .

rasa nak buang tapi sayang pulak .
nak bagi kat orang , macam dah tak sempurna .
maksud aku ada bekas cucuk cucuk brooch tu , so dah tak cantik .
dari aku buang , baik aku invent jadi something usable .
lets recycle jadi INNER BAWAL !
boleh juga jadi INNER NECK !

aku survey kat internet , inner bawal RM 5 .
like seriously ?
inner bawal yang kecik tu mahal gilaaaa ?
baik kau beli tudung bawal bidang 45 terus .
sama jugak harga nya RM 5 tapi kena pandai cari kedai lahh .
HAHA !

macam aku , aku taleh pakai inner syria atau shawl .
sebab muka aku bulat dan akan bertambah bulat kalau pakai tudung yang tak berawning .
sebab tu aku pakai tudung bawal je .

berbalik pada kisah recycle tadi .
jom kita start !

gunting tudung bawal lama yang dah tanak pakai lagi tuu .
ikut size yang kau nak .
acu lahh kat kepala , panjang mana yang kau nak gunting .
kang terpendek kang , dah menangis sebab taleh undo dah , babe .

macam aku , aku gunting ngam ngam tutup leher .
sekali boleh jadi inner neck .
dua dalam satu .
bijak tak aku ?
HAHAHA !



sekarang aku dah boleh pakai dengan tudung sarung syria , shawls dan halfmoon tanpa risau muka akan bulat lagi ..
yeaaay ! *lompat bintang*

dah comel comel dengan inner bawal , boleh pakai ribbon brooch sebagai aksesori sekaligus sebagai pin tudung .
comel kann ?

okay , kau boleh beli dengan aku .
HAHA !

aku tengah buat clearance sales ni .
semua brooch ni berharga RM 1 setiap satu .
harga belum masuk postage ye .
postage RM 6 .





kalau nak borong , meh borak dengan aku kat facebook .
aku bagi harga kasih sayang kata orang .







itu je nak share .


kbai <3

0 bantah cakap cikgu: