Meet This Blog In Facebook !

Saturday, March 29, 2014

.rindu tak ?.


hello !

lama tak menaip . sebulan sekali je sekarang aku update .
eh tak , bulan lepas ada 2 entry .
HAHA !
tah ape masalah perempuan ni tah .
padahal bukan bz pun .

sekarang aku dah dok menganggur dekat rumah .
ade jugak pergi interview sana sini tapi takde rezeki .
ada yang dapat tapi cara kerja dia , aku tak bape nak berkenan .
tak pe lahh , ade rezeki adalahh nanti tu .
hehe :)

bosan ?
ofkos bosan !
pepagi aku dengan ibu je tinggal kat rumah .
tak tido , aku tengok running man sampai lebam .
nak keluar pun , sekarang cuaca panas gila .
even bawak kete pun , mata pinar pinar .
bek lahh aku dok rumah je .

ritu ibu ada bawak balik anak kucing .
aku happy gila sebab bosan bosan boleh aku main main dengan dia .
tapi dia dok rumah aku 2 hari je , lepas tu dia keluar tak balik balik .

dua hari lepas ada friendlist aku kat wechat update moment gambar kucing .
(nampak sangat aku suka cari kawan melalui people nearby . HAHA !)
sebijik macam kucing aku yang hilang tu .
aku pun belek belek gambar kucing aku , memang sah kucing aku !
aku tanya budak tu , dia tak jawab pulak .
tahu lahh tu dia buat salah sebab amik kucing aku .
hurm ..

aku cakap kat ibu , ibu kata biarlahh dia kat rumah orang tu . orang sebelah rumah ni dah pasang pagar dah . katanya ada kucing masuk .
heeee ~ benci betul aku dengan jiran baru aku ni .
sebab dia , ibu tak bagi aku adopt any cats anymore :"(
sebab bakal bini dia takut dengan kucing .
so what ?
aku yang jiran kau ni , taleh bela kucing sebab kau ?

aku pun kembali bosan bosan bosan T___T

few days ago ada orang comment kat entry tanya pasal sabun muka yang aku pakai tu .
ingat tak ?
kalau tak ingat , pergi refer entry ni .

aku buat 3 minggu je review pastu aku tak buat dah . now ,dah setahun lebih kot aku pakai sabun tu .
meh nak update sikit .

sabun ni memang merawat jerawat kat muka aku dengan berkesan .
tak tipu .
dari muka aku penuh jerawat sampai semua orang pun tegur cakap teruk gila muka aku sampai licin takde jerawat .
sekarang aku tengok , orang yang dulu asyik tegur aku plak yang muka penuh jerawat .
mungkin betul kata orang , kalau tegur jerawat orang , muka kau yang akan naik jerawat .

tapi sebenarnya aku dah stop pakai sabun tu .
hehe :D
aku tuka sabun collagen biasa . yang murah dari sabun tu .
sabun baru ni aku perasan tak merawat jerawat cuma dia prevent jerawat dari muncul . yeah !

kulit muka aku tak flawless okay tapi puas hati lahh  .
aku dah ada keyakinan diri bila nak keluar attau attend interview .
tapi kene pakai mekap jugak lahh .
HAHA !

masa memula aku tuka sabun tu , kulit muka aku pedih gila .
aku cuak lahh kan , pahal pedih babeng ni .
masa tu muka aku tade jerawat dah .
cuma sun burn je .

so , aku decided stop pakai pape kat muka for two weeks .
sebab aku ada terbaca kat internet , cakap , kalau nak bertukar product , kene rehatkan muka dalam 2 minggu .
nasib baik lepas tu dah okay .
so , sekarang aku pakai je sabun collagen tu .
tapi krim siang malam semua aku tak pakai .
sebab krim krim tu buat muka aku jadi panas .
macam aku pakai safi balqis dedulu .
hoi , tak sanggup .


ini lahh muka aku sekarang . sorry , gedik banyak . HAHA ! ni masa tengah tunggu member siap nak pergi karok . sabtu lepas kot rasa nya .


ajet ajet homeyy . padahal hampeh . gegar plak tu , blur plak tu . HAHA ! aku perasan lately , pipi aku macam berlekuk sikit bila aku senyum gatal macam ni . sejak bila tah . cuma yang aku tahu , dagu aku memang berlekuk dari dulu lagi . nak nampak lekuk kat dagu , time muka aku tak senyum tak ape . yang kat pipi tu , curious sikit . hurmm ..


dan ini Cik Pipi a.k.a Misshy Innz yang masih belum kurus seperti zaman muda mudi nya .

hari tu adik aku yang kecik tu cakap dia beli seluar jeans baru size 30 .
lepas tu aku cakap lahh , masa aku form 5 , seluar aku size 24 .
pastu dia cakap , kau bukan kurus , kau tu keding .
okay fine .

ehhh .. sorry semua gambar gelap dan tak berkualiti .
penganggur belum ada duit nak beli handphone baru .
cuma pakai bb yang dah 2 tahun bersama saya .


habis pasal muka .
dah tak tahu nak cite pasal ape dah .
HAHA !

hurm , sebenarnya aku ada masalah dengan lelaki .
tapi malas ahh nak cite .



kbai <3









0 bantah cakap cikgu: