Meet This Blog In Facebook !

Saturday, November 10, 2012

.Testimoni : Sabun Glutathione Collagen (2).


dah tiga minggu aku pakai sabun Glutathione Collagen ni .
boleh refer entry lepas untuk first testimonials .

before , aku memang suffer from jerawat teruk and kulit kering .
not a good combination .
since kulit kering is very disturbing me , i have to apply more bio-oil before going to class .
(i used bio-oil as moisturizer until today)
sebab nak bagi kulit muka moisture enough before apply bedak .
kalau tak kang bedak berkepuk kat muka .

tapi since aku guna sabun ni , alhamdulillah , masalah kulit kering dah kurang .
bila pegang muka rasa moist and lembab .
licin macam aku cakap before .
ritu ada jerawat kekecik naik dekat area bawah mata .
malam tu aku wash muka pakai sabun ni , after 2 days , its gone !

masa nak period ritu , ada jerawat naik sebijik kat hidung .
merah hidung aku sebab jerawat baru nak naik .
aku pakai je sabun ni macam biasa .
and guess what , hilang dah jerawat tu .
HAHA !

i is super happy !




*time ni tembam + jerawat teruk*
adik aku lagi sengal .
dia cakap kat adik adik dia yang lain ceni ;
"kau , kalau nak tahu arah mata angin , kau tengok muka akak . jerawat dia ada kat utara, selatan , timur , barat. semua arah ada. HAHAHA !"
kuaja kan adik aku . grrr .

kalau kau penah tgk gambar macam ni before kat mana mana , kulit bersih bagai .
tu tipu , sebab aku dah photoshop semua .
HAHA !
thanks to photoshop ;D

tapi since my lappy format ritu and my bro didnt install back photoshop , aku dah tak boleh nak buang jerawat kat muka  T______T
memang sume gambar published is unedited .
weee ^___^




*ni muka minggu lepas , without anything applied on my face . secalit bedak pun tade . boleh nampak kan difference dengan gambar atas . dah tade jerawat timbul timbul kat muka . tinggal parut jerawat je . sebab tangan ai memang gatal nak micit micit jerawat . HAHA !*



*ni muka fresh baru pakai bedak , blusher semua . sebab nak kua tengok wayang . putih sebab bedak + cahaya matahari okayy . kulit aku natural hitam manis takkan dapat putih macam tu de. HAHA !*


*muka syok sendiri . HAHA !*


*after few hours . muka aku memang tak lekat sebarang mekap/bedak . memang akan tahan setengah jam or less than that . after that , dah hitam berminyak balik muka . tapi lepas guna sabun ni , muka aku okay je even dah berjam jam pun . sape tak happy oi ! ;)*


kalau balik raya , mesti sedara mara aku tegur , muka aku jerawat naik teruk gila . syor pakai sendayu tinggi , makan vitamin ni , pakai kunyit pe semua laa .
disebabkan aku tahu aku ni takde duit nak beli set sendayu tinggi yang mahal , tak suke makan ubat , takde stok kunyit dekat hostel , jadi bila jumpa sabun ni , aku rasa this is for me .
aku just basuh muka pakai sabun je .
dan tak sangka , sabun ni sesuai dengan kulit muka aku .

ouh btw , ada jugak yang komen kata dia pakai sabun ni tapi tak jadi pape .
as usual , kulit semua orang berbeza , mungkin kulit kita tak sesuai dengan sabun ni that's why nothing happen .
aku bukan percaya dengan sabun ni .
tapi kita berusaha .
kang ada pulak cakap aku percaya sabun ni boleh elokkan muka , jatuh hukum memacam kat aku .

aku tulis testimonials ni tanpa bayaran hatta dapat sabun percuma sekalipun .
aku tulis sebab aku puas hati dengan produk ni ;)


kbai <3




10 bantah cakap cikgu:

Fifi Rahmat said...

yunk, singgah entry i. utk maklumat lanjut...

http://fifirahmat.blogspot.com/2012/11/produk-kecantikan-tanpa-pengelupasan.html

Lis said...

Hai,pori2 boleh mengecil tak since u dah pakai more than three weeks kan?
Kulit saya lbh kurang awak la,jerawat banyk tp jerawat batu,jerawat kecik2 tu saya takde.Dulu asal ada jerawat mesti saya picit,so bekas dy tu jd lubang.Bila tgk kat bhgn tepi pipi saya,dah mcm permukaan bulan jew,but not chronic as bulan la,hehe....

Misshy Innz said...

lis :
pori2 ye . hurmm , rasa macam biasa je . mungkin tak berkesan sgt kot ;D

wani said...

salam..awk just pkai sabun tu je ke?ade gune moisterizer x?1st time pkai kulit jd kering x?just pkai 2 kali sehari je kn?sy pkai kulit jd kering la..huhu

Misshy Innz said...

wani :

tade gune moisturizer pun .mmg kering jugak . saya pakai ikut suka . kekadang 2 3 kali sehari . hehe ;D

Anonymous said...

salam dik.. serius ok ke sabun ni.. akk baru oder.. hehe tgh tggu sabun smpai je ni.. excited plak bace story adik ni sbb muke akk bmasalah jerawat jgk tp jnis kulit muke berminyak..

Misshy Innz said...

insya allah kak . tapi kene pakai consistent . ritu saya benti seminggu sebab tak beli lg . naik balik jerawat . sekarang ngah nak okay balik ;)

Chibz said...

Akak try lah EMC . Egyptian Magic cream as moisturizer . Saya guna sabun gluta kojic ni dengan emc je. saja nak suggest .akak try lah search pasal emc. :)

Anonymous said...

Sabun tu mengelupas tak ? Kalau mengelupas berapa lama lahh ?

Cik Pipi said...

hye , tak mengelupas pun :)