Meet This Blog In Facebook !

Friday, November 2, 2012

.Testimoni : Sabun Glutathione Collagen (1).


aku kan kulit gelap .
pastu tambah pulak dengan masalah jerawat yang tak pernah nak benti membiak , ia sangat stress !

aku pun tak sure how come aku jumpa sabun ni .
beberapa hari gak la aku dok usha kat internet pasal sabun ni .
aku tengok testimonials , aku google kot kot ada yang ckp negative pasal sabun ni ke .
dah puas hati baru aku decide nak beli .

TAPI !
bukan aku yang bayar .
aku ejas baikk punya kat shaez .

"u nak tak belikan i sabun untuk muka ?"

tanpa godaan dia terus setuju .
beberapa hari after that , dia g bank in duit .
HAHA !




*ini sabun nya , aku gugel je ni*

4 5 hari pertama pakai , kulit muka terasa pedih pastu tegang semacam kat bahagian pipi .
pedih lain macam .
aku positif je cakap , sabun ni ada acid sikit (acid kojic) , pastu aku pulak suka picit kopek jerawat sampai luka , so bila kene sabun tu rasa pedih .
pedih yang like after aku basuh muka kene tuam muka dengan ais untuk reduce rasa pedih kat muka tu .
boleh bayang tak cene pedihnya ?
hehe ;D

today , dah 10 hari aku pakai and mula puas hati .
sebab jerawat lama dah kecut .
tade lagi bukit bukit kat muka bila pegang .
kulit muka dah rasa lembut sebab ritu kulit muka aku mengelupas .

tapi sekarang ada lah sebiji jerawat baru kat hidung itupun sebab tetanda nak period ;p
normal lettew orang perempuan .

so far bekas jerawat belum nak berapa hilang mungkin take time .
tak kisahlah .
yang penting , jerawat dah kecut .
i iz super happy !
HAHA !



*dalam bilik*


*putih sebab cahaya matahari , HAHAHA !*

both are gambar isnin lepas .
aku cuma pakai bedak sikit je .
bekas jerawat still nampak lagi kan ?

kwn aku cakap gambar second tu macam cikgu cikgu dah .

pipi tu kesan makan kek yang mengandungi baking powder yang banyak .
sebab tu pipi pun naik gebu bulat macam tu .
HAHAHA !


kabi <3




19 bantah cakap cikgu:

ct cheery said...

cheery ada pkai juga sabun tu dah sebulan xde pape kesan baik pun..jerawat still lg naik bak cendawan lepas hujan.mybe xsesuai tuk kulit cheery kot..

Cik Sara Pucelle's said...

wah ! berkesan laaa . bape rm ?

Misshy Innz said...

ct : mungkin . kondisi kulit tak semua sama ;)

cik sara : rm35 jek ;D

Yana@Nana said...

singah sini baca... sy pun dh mencuba... mmg terbaik sabun nie.... n saya ada jugak mjualyer...

nisa ahmad said...

Hihihieer good for u dek..thank supoort pinkish...yg dok area ulu klang taman permata melawati melati setianwangsa wangsa maju keramat setapak gombak leh pm bisa authorized agent pibkiah..0126681289

nisa ahmad said...

Good for adekk...troskan pakai sampai kulit cantik... So so sape2 berminat leh pm nisa area ulu klang keramat wangsa maju melawati melati gombak setapak ampang leh dtg cod..pos seluruh msia juga...im authorised dealer for pinkish product 012 - 6681289

HaMiDaH Abd Majid said...

Alhamdulillah. Serasi dgn awk dik
Thansk a lot coz support pinkish.
Love U la dear~

Lis said...

Sya baru dua hari pakai,so far alhamdulillah...kulit memg dah tak berminyak...tp saya ingin bertanya,boleh ke cuci muka guna sabun ni lbh dua kali?
saya mcm pernah bace disarankan paki 2 kali sehari tp saya paki 3 atau 4 kali.bergantung pada keadaan kerana tempat kerja saya terdedah pada habuk....

Aslvie Adam said...

Bru nak try sabun ni...hehe...oppsss...singgah sini ye...jemput singgah my blog http://aslvieadam.blogspot.com/

Fatin Fasiha said...

Kita pn rsa mcm awk rsa. Pig pimples still naik. Tp dia cpt kurg. Bgus la jgk. Muka kita x teruk pn. Cuma naik jerawat sebiji2 yg bsar. Huu.. skrg ok dah skit. Dah 2 minggu pakai.

Intan Faridah said...

salam ziarah..actually bila bc komen n testimoni positif mmg terasa nk cuba..dh order..mggu ni sampai la..nk tengok jgk kesannya..harap2 x la mengelupas teruk..malu nanti...:)

dyabella said...

dya bru pkai 2hari ni....muke pedih sgt...tp nk cntik punya sanggup...muke ni byk sgt parut jerawat...hope pinkish soap ni dpt la mmbantu kulit muke ni....xnak cntik sgt...just nk kurangkan je...wish me luck...waiting another week utk lihat perubahan die...insyallah....

dyabella said...

dya bru pkai 2hari ni....muke pedih sgt...tp nk cntik punya sanggup...muke ni byk sgt parut jerawat...hope pinkish soap ni dpt la mmbantu kulit muke ni....xnak cntik sgt...just nk kurangkan je...wish me luck...waiting another week utk lihat perubahan die...insyallah....

Anonymous said...

I dh try..mmg pedih..tp skejap je..mgkin jerawat tu luka so pedih la kot..nti jerawat tu kering n trkupas..so hilang la jerawat tu nti...so slmat mncuba....brape bnyak 'so' daaaa...hehe

Beauty Zone said...

Salamm. Oohhh saya juga pnah mengalami masalah jerawat ni 13 tahun sudah. Teruk sgt perasaan bila tgk cermin. Jgn berhenti merawat masalah kulit hingga jumpe penyelesaiannya ya.
Saya sudah. ALHAMDULILLAH...

Jemput ke website saya : www.reenbeautyzone.blogspot.com or FB Page : Beauty Zone

Terdapat pelbagai item rawatan wajah : steamer muka, sauna, skincare, kapsul, ultrasonic pengurut muka, bedak Arab dan byk lagi.

YANNAABLAH said...

Sis boleh sms I.. Sape yg jual sabun ni::)
0139523571

Anonymous said...

knpe sy pkai dh seminggu mkin bnyk yg naik??

Anonymous said...

Yup , memang best . First pakai muka rasa lembut sangat . Best je , hehe .

Anonymous said...

Yup , memang best . First time pakai muka jadi lembut sangat . Best je ^_^