Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, February 11, 2014

.masalah kulit muka kering dan mengelupas.

Hi !

hari ni nk share satu lagi produk yang aku guna yang diyakini berkesan ke atas diriku .
dari dulu lagi kulit muka aku memang kering .
dan aku ni jenis pemalas ya rabbi nak pakai pelembap .
leceh oi .

aku dah lama tak pakai pelembap , toner segala mak nenek tu .
tapi keadaan kulit kering ni buat aku rimas .
nampak mengelupas pastu bedak tak sekata bagai .
adoi laa ~



ekceli aku beli cream ni sebab untuk kaki .
kaki aku kering ya rabbi .
dah lahh iols ni gelap , bila kering lagi lahh nampak macam kaki aci aci dah haa .
maluuu T___T

aku pun google , cari info , cari produk .
dan aku jumpa review pasal rosken ni .
pakai malam ni , esok tak pakai tapi kaki tak kering sepanjang hari .
haaaa daebak kan ?

kalau ikut instruction , dinasihatkan pakai setiap kali after shower .
tapi kalau aku pakai after shower pagi , memang tak selesa lahh cite dia .
sebab cream ni berminyak and licin .
kalau aku pakai time malam pun , memang aku dah tak turun katil dahh .
geli lahh kaki bila pijak lantai .
HAHA !

cream ni boleh pakai satu badan .
sebab tu aku pakai kat muka sekali .
aku ingat tak jadi lembut taw .
tapi sekarang bukan setakat lembut , tapi lembik .
HAHA !

aku selalu jugak picit picit pipi sendiri yang tembam ni , memang lembik macam aku picit belon rasanya .
syurga nyaaa rasa .
HAHA !



ni gambar latest aku .
takde edit pakai camera 360 macam selalu ehh .
sebab ni gambar dari hp blackberry yang takde apps ituu .
original gituww .
HAHA !

gelap ehh , sorry aku memang gelap tambah pulak dengan camera cap ayam .
HAHA !



so far , aku sangat puas hati dengan kulit muka aku sekarang ,
better dari setahun dua yang lepas even pipi menggebu dengan cemerlang nya !

tapi takde lahh licin macam muka artis artis tuu .
aku bukan retis , so parut parut jerawat tuu still ada .
tapi tinggal sikit sikit je .







nanti aku share apa produk aku pakai sampai muka jadi elok macam ni .








kbai <3



5 bantah cakap cikgu:

Neo_matrixzz said...

Huhu..bagus2..promote produk.

Abang Koko said...

Kat man ada jual? Farmasi atau kena beli direct selling?

Produk Kecantikan said...

Terima kasih kerana berkongsi pandangan tentang produk ini. :D

Perkongsian: Masalah Kulit Muka

adaa said...

Bagus jugak cream ni..saya dulu tumit kaki dah mcm batu pecah..lepas tu x tau nak sapu cream ape dah..last2 guna kolagen n supplemen..mulussss haluusss hehe

Jemput lawat blog saya ye utk info kesihatan n kecantikan..

Www.adaa-inspiration.com

Nway..nice entry!!

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yg sgt menarik ni..

Tq admin. 😊


Tip Kecantikan Tanpa Kesan Sampingan