Meet This Blog In Facebook !

Monday, February 10, 2014

.hilangkan sunburn sebab mandi pantai.

Hi !

last year , pehh cite last year baru nak story .
gila kau ni innz .
HAHA !

last year , aku pergi gathering kat PD .
aku dah cite ke belum ehh ?
lupaaa =.='

aku ni kan memang pantang nampak pantai .
panas ke redup ke , kalau dah air laut depan mata , memang aku terjah je .
al kisah gathering tu dari pagi sampai petang .
ada anak anak sedara jugak .

tengah tengah panas , dok ajak aku mandi .
okay , sekarang kau nak salahkan anak sedara kau pulak ye innz ?
HAHA !

petang tu dah naik , habis mandi bersihkan diri bagai . 
aku belek lahh muka aku kat cermin .
hamikkk , berbelang macam lintasan zebra .

kemain aku berusaha menyekatakan warna kulit muka , x sampai 10 jam , panas pantai berjaya menjahamkan kulit muka aku .
sun burn paling teruk pernah aku kena .
dengan pedih sebab terbakar lagi , merah merah macam udang kene panggang .
pheww ~
derita .

isnin tu , aku terus google cara nak hilangkan sun burn .
and aku jumpa satu produk ni .

tadaaaa ~



pakai seminggu berturut dengan istiqamah sebab nak recover cepat .
memang berbaloi .
elok kulit muka aku .

sejuk je bila apply kat muka .
sebab dia gel .
seminggu tu memang aku tak apply any make up , memang disaster muka aku time tu .
confident level pun out .
huhu T___T

sekarang pun aku pakai lagi .
tapi waktu nak tidur je .
sebab esok tu bila bangun , alahaii lembut nyee muka aku .
masa cuci muka pun , rasa syok jee .

pagi aku tak pakai sebab aku pakai moisturiser lain .
yang ni pun produk best jugak .
nanti aku share di lain entry .

untuk sesape yang kene sun burn sebab malas nak pakai pape before terjun laut pastu menyesal kulit pedih sebab terbakar , boleh lahh cari aloe vera gel ni dekat watson .
murah je .
yang aku beli ni botol paling kecik .
dalam RM 6 lebih kalau tak silap .
ntah . aku pun dah lupa .


tu je nak share .



kbai <3

2 bantah cakap cikgu:

Miss Zahrah said...

salam....nk tnya bnda ni bleh apply kt kulit muka y sensitive tak? takut nnti lg teruk...

Ariesha Noorezan said...

Saya pun pakai benda ni. Alhamdulillah nyaman je terasa kulit muka ni hehe.