Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, April 8, 2014

.interview with s.

Hola !

aku nak buat kiraan interview yang aku dah pergi so far .
lets start !

first interview aku dekat KL .
masa tu aku masih OJT dengan TM lagi .
position mamagement trainee sales dekat company training kat damansara .
first interview wasn't a success sebab aku pun rasa aku tak put full effort kat situ .
HAHA !
sebab tanak kerja tuu .

second interview dekat Nilai 3 .
masa ni aku dah balik seremban dah ,
enjoying my holiday .
HAHA !
position marketing executive dekat fmcg company .
first interview passed !
pastu ada pre requisite untuk ke second interview .
kena buat market research and marketing plan daa .
sumpah , jujur aku cakap , aku tak pernah buat marketing plan .
err maybe pernah but aku langsung tak ingat .
HAHA !
lepas aku submit kerja yang diminta tu , diam lamaaa .
aku assume dah gagal lettew .
aku pun pasrah =.='
tetibe pagi tadi , pukul 839 pagi , aku syak orang baru masuk kerja , orang comapny tu called .
mintak aku datang interview dengan owner of the company pukul 3 petang hari yang sama .
i was like what ?
didnt prepare anything kot .
dengan aku baru bukak mata lepas solat subuh tadi .
aku tanya kat mana , dia cakap tah S ape tah group .
pastu dia ckp nt dia SMS alamat .
aku terus ckp tak boleh sebab today tade transport .
sebab aku syak bukan dekat Nilai 3 , tempat yang sama aku first interview hari tu .
kalau kat Nilai 3 , boleh datang lahh jugak .
kete ibu memang ada .
tapi tengok no yang dia called 03 , aku syak itu PA Dato' from office KL .
and my mom's car tade kemampuan nak ke KL .
ritu kat Seremban pun buat hal ,mati engine tetibe .
cuak aku .
nasib baik dia cakap nanti dia arrange date lain .
ada chance lagi la .
hehe .

third interview dekat Seremban .
aku jumpa vacancy ni kat mudah.my .
position dia tulis kat situ Marketing Coordinator and the company named advertising .
aku assume macam syok lahh kan .
HAHA !
pergi lah interview .
first interview passed , suh datang the next day for orientation .
so , aku pun datang lahh esok nya tu .
seharian kene observe cara diorang bekerja .
and i don't like it .
HAHA !
i got the job but i rejected it .
wahaha !

forth interview is upcoming . this thursday .
position management trainee - sales at a bank .
well , aku tak minat sangat nak kerja dengan bank .
tak tahu lah kenapa walaupun gaji memang asyuk .
well ~ keje bank , the salary is quite good okay .
semalam HR dia call , suruh datang interview on this thursday dekat HQ office somewhere in KL .
after almost 2 months i left KL , i'll back again .
memang rezeki aku kat KL ke cemana ?
hurm ~

punya lahh benci aku kat KL tu tapi situ jugak yang aku selalu pergi .
nasib baik rumah dekat .
HAHA !



okay , itu aje cerita .
till then .




kbai <3


1 bantah cakap cikgu:

zarulfarhana said...

banyaknya interview....