Meet This Blog In Facebook !

Thursday, January 29, 2015

.give up ?.

hola !

aku takde ape nak cite pun sebenarnya .
tapi dari kelmarin rasa nak update blog .
asyik bukak je dashboard tapi tak taip pape .
baca blog orang pastu sambung main candy crush soda .
HAHA !

well , februari ni genaplah setahun aku menganggur dekat rumah .
okay . sesambil buat baking sikit sikit .
setakat belanja diri sendiri makan keci , lepas lahh .
HAHA !

aku belum fikir nak serius in baking sebab people keep asking me when nak kerja bla bla bla and stuff .
belum masuk soalan kawen , soalan pakwe dan lalalalaa .
aishh naik rimas aku .

sukati lah aku nak kawen bila .
ada orang masuk minang , ada duit , kawen lah aku .
ni ,keje takdo , duit takdo , boifren pun takdo , acano nak nikah ?
grr ~ emo . HAHA !

aku dah banyak kaliiii attend interview .
ke KL tu dah berapa kali tah aku pergi semata mata nak attend iv .
tapi belum ada rezeki .
kadang kadang aku heran gak , cene lah orang boleh senang dapat kerja ,
asal aku susah ?

bak kata kazen aku , skill yakinkan majikan tu kita takde .
aku akui , setiap kali attend iv , aku jadi pendiam .
kalau kau kenal aku , i am that silent person !

sebelum iv , aku practice pung pang pung pang , cakap english fluent gila tapi bila depan interviewer , hilang semua . kelu .
bukan nebes tapi takut sebab ada interviewer macam nak makan orang .
HAHAHA !

hilang terus words yang aku practice sebelum tu .
terus rasa bodoh sebab vocab ke laut .
simple words pun taleh nak translate in english .
dem .

hurm . entah lah . give up , bosan , duit takde , life takde , belum kawen , kawan kawan dah beranak pinak , stress !