Meet This Blog In Facebook !

Monday, October 7, 2013

.romantik la kekonon tuww.

haluu ~
selamat pagi isnin .
semangat lain macam pulak aku pagi ni . HAHA !

since last week , si kpop asyik la tanya "balik tak minggu ni ?"
aku memula plan memang tanak balik sebab minggu ni kan nak cuti raya haji .
so , macam malas gituuu .
tapi sebab si kpop dah cakap ceni pada suatu hari tu "sebab nak jumpa lah tanya awak balik ke tak" . langsung tuka fikiran , balik ke seremban .
lepas tu si kpop cakap cenggini jugak "hari sabtu ni cuti lagi . sebab dah tuka bulan baru , so cuti hari sabtu"

tak lebar pulak senyum aku kan bila dia cakap macam tu .
HAHA !
dah 2 minggu tak jumpa okayy .

tapi ....

tetibe si kpop cakap macam ni : "saya kene cover orang sabtu ni"
makna nye dia kene kerja sabtu tu .
maka , tiada lahh dating kami :(

dan aku , wajib lah merajuk .

pagi sabtu tu , dia call , aku tengah tido actually tapi sebab aku ni bukan jenis mamai , aku terus sambung merajuk .

"baru ingat nak ajak g jogging , tapi awak dah marah marah macam ni"

jogging dia lahh , kekonon nak pujuk aku lettew , cakap lah nak ajak jogging .
padahal dia nya kat kilang .
heh .

dia balik kerja pukul 3 petang .
aku ingat okay lah , malam kang boleh jumpa .
nan hadooo ~
petang tu aku call , ingat nak set time , dia kata dia on the way ke klinik sebab nak check .
dia demam .

double triple merajuk lahh aku .
semalaman dia tak angkat call aku , whatsapp semua tak reply .
tidoo ~

aku dah susah hati bila dia diam je .

pagi ahad tu aku bangun awal .
kekonon nak masak bubur untuk dia .
tapi bahan bahan takde , jadi masak sup tepung je .
janji panas .

siap je masak , aku tukar baju , siap siap terus pergi rumah dia .
dengan harapan dia dah bangun .
nan hado jugakkk .

dia tido lagi , yang keluar kakak dia je .
sampai lewat petang baru dia bangun .

first time okay , aku masak untuk lelaki . 
hew hew hew .
setakat buat kek , kuih pastu bagi kengkawan tu dah biasa sangat .
ini , aku masak sup , dan kekonon rasa romantik sebab hantarkan kat rumah .

ibu pulak tak cakap pape .
cuma dia cakap "kenapa farid demam masa kau cuti , kenapa tak demam masa kau keje ?"
ibu nak cakap , kalau farid demam time kerja , takde lah aku nak masak untuk dia .
HAHA !

my mom very the sporting lahh .
luv u !




kbai <3


0 bantah cakap cikgu: