Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, July 17, 2013

.takde cuti.

Hi guys !
lama tak post entry baru .
entry bawah ni sesaje je post sebab takde mende nak buat dah .
HAHA !

aku dah habis study tengah bulan 6 ritu .
lepas result release , alhamdulillah , exam semua passed . yeayy !
konvo bulan 10 ni , insya allah .

aku dapat duduk rumah 2 minggu je sebab tu dah register untuk SL1M (Skim Latihan 1 Malaysia) under Telekom Malaysia .
sekarang masih dalam soft skill training selama 7 minggu .
dan masih berbaki 3 minggu sebelum aku di hantar untuk OJT dekat mana mana cawangan TM .

actually , aku memang tak ready nak kerja sebab cuti tak puas lagi .
2 minggu pun aku bukan ada kat rumah .
macam macam hal aku settlekan .
memang tak de istilah REHAT SELEPAS TAMAT BELAJAR untuk aku .
sebab tu bila ibu suh carik keje , aku buat bodoh , layan running man .
HAHAHA !

resume pun last minit nak buat , yakni sehari sebelum nak masuk SL1M ni .
banyak cite nak cerita pasal life dekat MMU ni *aku training kat MMU melaka* tapi sebab aku takde internet kat bilik , kelas pun takde komputer *ini pun pinjam kelas orang lain* , jadi memang tak lahh aku nak post new entry .

apa ? pakai handphone ? tak feel der ~

melaka - seremban - KL
tiga tiga tempat ni , paling tenang aku rasa seremban .
sebab bandar nye sunyi sepi .

kat KL banyak kereta tapi tak sebising dan seteruk melaka .
melaka kereta banyak + pemandu agak rude .
memang itu je yang aku nak cakap bila sampai sini .
nasib aku tak bawak kereta , kalau tak , dosa aku penuh kat mencarut je .
HAHA !

lagi satu teksi kat sini tak pakai meter .
memang nangis kalau bayar taxi .

setelah 2 tahun aku berpuasa dekat rumah , tahun ni aku kembali menjadi perantau .
sehari sebelum ramadhan , hati aku tetibe sebak , nak nangis bila fikir tak dapat sahur + buka dengan family .
over kan budak ni ?
macam budak tadika .
HAHA !

lepas tu yang aku perasan , aku selalu jugak lahh call ibu .
boleh kata everyday .
masa kat uia dulu , sombonggg ~
memang tak call , setakat SMS mintak duit je .

lagi satu , sekarang ni itew windu dekat Mr Engineer .
dah sebulan lebih tak jumpe :(
dia pun tanak jumpe kite :(


Me : awak balik klang eh esok ?
Mr E : aah . tengah malam gerak .
Me : awak tanak jumpe kite ke ?
Mr E : cene nak jumpe ?
Me : esok balik lahh sebelum buka puasa , boleh kite buka sesame .
Mr E : saya keje sampai petang .
Me : hurm , balik lepas buka puasa .
Mr E : dah ada plan dengan kawan kawan .
Me : K FINE ! benci awak 15 tahun ! *hang up phone*






*geram dekat budak ni*




kbai <3



0 bantah cakap cikgu: