Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, November 18, 2015

.plan tak jadi.

Kalau ikutkan sebelum tido semalam , aku plan nak shopping sikit harini .
Sebab nya semalam aku pergi interview kerani dekat Seremban 2 , pastu boss suh aku masuk 30/11 sebab aku cakap aku ada interview lain on 25th .
Jadi , aku plan harini keluar ingat nak beli bag , tupperware makanan dengan botol air
And not to forget , replace ATM card .

Tapi nya yang berjaya aku buat cuma replace ATM card sajorkk .
KENAPA ?

Masa aku tengah pepilih casing henpon , ade mesej masuk .
Aku ingat mesej dari ibu suh singgah kedai beli pape kan .
Tapi rupanya boss yang interview aku semalam .
Dia minta maaf , dia dah dapat kerani baru . So , aku rejected . Haaaa gituww ~

Aku dah moody dah tapi masih under control .
Lepas jumpe casing henpon , aku terus balik rumah .
Tade singgah memana dah .

Aku terus cite kat ibu . Ibu pun macam laaaaaaaaaaa .
Hurm .. Takpe lahh . Dah bukan rezeki aku kan .
Cari lah lagi kerja .

But , despite of all sadness , Allah bagi rezeki lain .
Someone approach me in email and asking whether aku berminat tak nak buat paid advertisement dekat blog cikai-lama-terabai ni . HAHAHA !
Dah nama pun paid review kan , haruslah berbayar . Keh keh keh .

Since aku takde watpe pun rini , aku pun amik lah job ni .
Lama dah tak buat paid review .
Bayaran tu pun dah pakai habis dahhh . Buat shopping . Wakaakaka .

Rezeki yang aku dapat harini , ada bahagian orang lain .

Aku jenuh dok fikir nak celebrate birthday budak ni cene .
Even though haritu dia LUPA LANGSUNG birthday aku tapi aku tak lupa birthday dia .
Lagi dua hari jewww .

Dan rezeki tadi , aku sedekah sebahagian untuk dia .
Apa dia ?
Just wait and see okay ?



Kbai <3




.Bertukar ke Shawl ! Online dan Murah Je !.

Hola !

Aku dulu adalah pencinta setia tudung bawal 45’ . Sekali beli 10 helai terus . Rambang mata nak pilih kaler apa yang nak dibeli . Beli sehelai sehelai mahal kan . Tak berbaloi . Tu yang beli sekali borong 10 helai . Puas hati . Lagipun dulu memang pakai ke kelas setiap hari .


 Tapi one thing kalau pakai tudung bawal ni is muncung dia yang akan senget benget . Aku jenis tak pakai pengeras kat tudung . Memang let it goooo jer . Sebab rasa cool . HAHA ! Tapi kene kerap jaga sebab time tengah makan , tudung akan ke depan , kene tarik belakang balik . Kalau kene angin ke hujan ke dah senget atau penyek kann . Pastu mula lahh nak moody seharian sebab tudung tak jadi . HAHA !


Sekarang aku dah kurang pakai bawal sebab dah jumpa substitute yang super best ! Shawl yang senang nak pakai , tak gaduh nak senget penyek ke ape, paling penting , tayah risau senang kedut lagi .



Aku yang pakai shawl purple tu . Elok je kan shawl tu takde senget benget ke ape ke kan . Kann seronok kalau macam ni . Takde lahh moody seharian lagi . HAHA !

Mana nak jumpa shawls yang super best dan murah kalau nak beli online ? Mehh sini aku share satu tempat best untuk korang !

Oleh itu, jika anda juga merupakan salah seorang penggemar shawl dan mahu lihat koleksi shawl murah online terkini daripada jenama-jenama tudung popular, ZALORA adalah destinasi online yang terbaik buat anda!


Yeah ! Korang mesti selalu kan shopping kat ZALORA . Haaa , jangan tak taw korang boleh beli shawls kat sini jugak . Tayah gaduh nak pergi kedai ke , jalan TAR ke semata mata nak cari shawl murah . Beli je online uols !




Di ZALORA, anda boleh menemui koleksi shawl murah keluaran jenama Aleena Tudung dengan harga serendah RM15 sehelai! Aleena Tudung menyediakan aneka pilihan shawl seperti cotton wide shawl, chiffon shawl, satin shawl dan banyak lagi dengan harga yang amat berpatutan. 


Untuk anda yang menggemari koleksi shawl lycra pula, temui aneka pilihan menarik keluaran jenama popular Cloverush. Cloverush sentiasa memastikan setiap koleksi tudung yang dihasilkan adalah berkualiti tinggi dan selesa dipakai. 


Dan untuk koleksi instant shawl yang trendy pula, pastikan anda membuat pembelian koleksi instant shawl Sugarscarf. Jenama yang cukup sinonim dengan keluaran koleksi instant shawl ini juga boleh anda temui di laman web ZALORA Malaysia. 

Haaa cantikkk kann . Iols pun kejap lagi nak online shopping sekali . Lama dah rasa tak beli shawl baru .


Kbai <3