Meet This Blog In Facebook !

Thursday, December 25, 2014

Program Bijak Math : Set Video Lengkap Pembelajaran Math

Setiap kali aku naik LRT atau KTM, ataupun sesi gossip di ofis – confirm akan terdengar komen daripada kengkawan pasal kos sara hidup yang makin tinggi. Pastu kekadang ada yang share pasal kos tuisyen anak dorang yang makin mahal tapi keputusan masih lagi biasa-biasa. Perghhh! Memang terasa keseksaan dorang semata-mata nak make sure anak-anak dapat pendidikan yang terbaik. Pastu ada jugak yang share pasal problem-problem di bawah :
  •  Tak mampu nak bayar kos tuisyen anak-anak yang mencecah ratusan ringgit
  •  Sesi sekolah harian semata-mata tak mengcukupi untuk anak-anak jadi cemerlang
  • Pusat tuisyen yang terletak jauh dari rumah
  • Anak-anak masih lagi stuck dan ketinggalan dalam subjek Matematik
  • Mood student yang nak belajar kekadang tak tentu masa
  • Buku rujukan yang kurang menarik, mahal dan kekadang tidak membantu
  • Gangguan smartphone, tab dan internet mengganggu focus anak-anak
  • Dan pelbagai lagi masalah-masalah lain yang anda boleh fikirkan…



Tapi jangan risau! Hari nie aku telah di-approach oleh Abang Blogger London yang dah lama menyepi sejak balik Malaysia nie. Sesapa yang tak kenal pasal dia – leh refer blog dia kat sini – tapi sejak keje kat Petronas, jarang sangat dia update blog. Kalau dapat setahun sekali pun syukur. Dia ada share dengan aku pasal “Program Bijak Math” iaitu satu inisiatif baru untuk promote pendidikan Matematik kepada para pelajar Sekolah Menengah dan berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”. Memang satu community project yang amat awesome, amat helpful dan memang sesuai untuk bantu para pelajar score cemerlang dalam Matematik dengan kos paling berkemampuan.


Alright. Senang cerita. Kat bawah nie adalah summary “Program Bijak Math” untuk rujukan semua :
  • Berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”
  • Mengandungi 100 hingga 200 video pembelajaran Matematik untuk setiap tingkatan
  • Video boleh di download menerusi download line yang disediakan atau DVD terus ke rumah
  • Teknik dan tips untuk menguasai Matematik dengan mudah dan pantas
  • Pelbagai teknik pembelajaran Matematik dan contoh soalan SPM untuk rujukan
  • Dalam bentuk video .mp4 – boleh diletak di dalam smartphone dan tablet untuk dibawa ke mana sahaja dan ditonton pada bila-bila masa
  • Telah diguna pakai oleh para pelajar dan mendapat feedback yang menggalakkan daripada para pelajar dan ibu bapa serta para cikgu
  • After sales service yang lengkap untuk sebarang feedback, masalah teknikal dan penjelasan yang lebih mendalam daripada tenaga pengajar Program Bijak Math
  • Sebagai bahan pelengkap untuk kelas






    seharian; dan juga sebagai bahan pengganti dan pelengkap untuk kelas tuisyen tambahan
  • Hanya RM49.99 untuk setiap tingkatan (boleh pilih tingkatan yang anda mahu).
  • Jadi RM49.99 untuk 100 hingga 200 video pembelajaran; yakni hanya serendah 50 sen untuk setiap satu video


Memang terbukti dan ternyata awesome kan? Sekiranya berminat untuk tahu lebih lanjut, korang boleh refer list link di bawah sebagai bahan rujukan extra. Lagipun orang London kut yang endorsed, confirmla owsom kan? Yeehaaa!!:
  1. Whatsapp : +6019 3710 904 (Mr. Long London) atau +6011 2713 9277 (Cikgu Sofia)
  2.  E-Mail : programbijakmath@gmail.com
  3.   Facebook Fan Page : http://www.facebook.com/programbijakmath
  4. Teaser Video : http://www.youtube.com/watch?v=YCeZj5JxPno
  5. Entri Promo : http://www.longhaffiz.com/2014/12/program-bijak-math-virtual-math-tuition.html