Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, May 20, 2014

.kisah semalam.

semalam (isnin) aku puasa .
aku dah set alarm kat handphone pukul 5:05 pagi untuk sahur .
konon nak goreng sosej lahh . konon je .

alarm bunyi , aku dismiss .
terjaga pukul 540 pagi sebab nak shi shi .
HAHA !
keluat sudaa sahur kau .

pagi tu , mak aku tanya "kau tak bangun sahur ke kak ? len kali bangun lah , minum air pun jadi lahh , amik pahala sahur tu . handphone tu ada , set lahh jam"
aku jawab "dah tertidur"
kui kui kui :D

lepas zuhur , aku siap nak pergi post office .
nak post cookies is izzat tuu .
seminggu dah aku simpan .
tah ape tah nasib cookies tu .
dah berkulat kulapok kot .
HAHA !

sebab nye aku dah kecewa dengan post office kat centre point , aku pergi yang kat senawang .
memula nak cari poslaju senawang tapi tak jumpe .
aku masuk je kat giant senawang tu .
no giliran aku 1283 , no yang tengah attend 1235 .
dekat 50 orang sebelum aku .
pehhh .
tempat duduk semua full .
sepanjang tunggu , memang aku berdiri je .

lenguh kaki tayah cite .
menari nari aku berdiri menunggu nye .
lalalaa ~

tu je nak cite .

hari ni pun aku puasa lagi .
lagi ompek hari wehh nak ganti .
aku ingat nak straight je this week .
cuaca pun mendung mendung sejuk .
hujan pun makin kerap sekarang .
takde lahh rasa haus sangat kann .
HAHA !






kbai <3

Saturday, May 17, 2014

.Tips Jimat #1 - Inner Bawal.

semalam aku buat clearance kat bilik aku .
entah berapa kali nak buat clearance pun aku tak taw lahh .
bosan punya pasal .

aku bukak almari lepas tu nampak 3 helai tudung bawal lama yang aku dah takkan pakai .
TAKKAN okay bukan TAK NAK .
ada beza tu .

rasa nak buang tapi sayang pulak .
nak bagi kat orang , macam dah tak sempurna .
maksud aku ada bekas cucuk cucuk brooch tu , so dah tak cantik .
dari aku buang , baik aku invent jadi something usable .
lets recycle jadi INNER BAWAL !
boleh juga jadi INNER NECK !

aku survey kat internet , inner bawal RM 5 .
like seriously ?
inner bawal yang kecik tu mahal gilaaaa ?
baik kau beli tudung bawal bidang 45 terus .
sama jugak harga nya RM 5 tapi kena pandai cari kedai lahh .
HAHA !

macam aku , aku taleh pakai inner syria atau shawl .
sebab muka aku bulat dan akan bertambah bulat kalau pakai tudung yang tak berawning .
sebab tu aku pakai tudung bawal je .

berbalik pada kisah recycle tadi .
jom kita start !

gunting tudung bawal lama yang dah tanak pakai lagi tuu .
ikut size yang kau nak .
acu lahh kat kepala , panjang mana yang kau nak gunting .
kang terpendek kang , dah menangis sebab taleh undo dah , babe .

macam aku , aku gunting ngam ngam tutup leher .
sekali boleh jadi inner neck .
dua dalam satu .
bijak tak aku ?
HAHAHA !



sekarang aku dah boleh pakai dengan tudung sarung syria , shawls dan halfmoon tanpa risau muka akan bulat lagi ..
yeaaay ! *lompat bintang*

dah comel comel dengan inner bawal , boleh pakai ribbon brooch sebagai aksesori sekaligus sebagai pin tudung .
comel kann ?

okay , kau boleh beli dengan aku .
HAHA !

aku tengah buat clearance sales ni .
semua brooch ni berharga RM 1 setiap satu .
harga belum masuk postage ye .
postage RM 6 .





kalau nak borong , meh borak dengan aku kat facebook .
aku bagi harga kasih sayang kata orang .







itu je nak share .


kbai <3

Friday, May 16, 2014

.what a day.

selasa lepas aku buat rainbow cookies sikit tuk izzat .
memang niat nak pos kat dia .
aku buat cookies tu selasa petang , dah siap semua , aku pack cecantik .

esok nye (rabu) aku pergi kedai depan rumah sebab setahu aku dia ada perkhidmatan pos laju .
aku pernah pos barang kat situ .
tapi malangnya , hari aku pergi tu kakak kaunter cakap "akak boleh bagi awak borang je sebab kat sini kita dah tak buat pos laju . dah sebulan"
and i was like , whattt ?
pastu kakak tu sambung lagi "nanti awak bawak barang pergi centre point"
okayy kak .

balik rumah terus aku packing , tulis alamat semua , lepas zohor terus aku chow ke centre point .
it was my first time in my life pergi post office kat sana .
hujan lebat kat luar , nasib ada kereta .
sampai dalam centre point , aku macam patung jap .
where shud i go ?

aku main approach je tah sesape kat situ tanya mana post office .
rupanya kat tingkat 2 paling ceruk .

sampai depan post office , mata yang tak berspec ni nampak kertas putih bertulis ;

HARAP MAAF PERKHIDMATAN BERIKUT MENGALAMI GANGGUAN TALIAN
1 . INSURANS KENDERAAN2 . POS LAJU

memang aku berpaling sambil menyumpah seranah post office tu .
lelaju aku turun , marah punya pasal .
HAHA !
tapi aku positif , hari ni je kot , esok dah okay rasanya .

esoknye (khamis) , aku bangun lewat , aku mandi , masuk kain dalam mesin auto , tekan tekan pastu aku siap pakai tudung .
dalam hati , sempat aku pergi balik sementara kain siap basuh .
capai kunci motor , helmet , terus rempit ke centre point lagi .
lelaju aku bawak motor .
macam post office nak tutup lagi setengah jam .
HAHA !

aku sampai depan post office , sekali lagi aku nampak kertas putih tu .
aku malas nak tanya sebab ramai pulak orang dalam tu .
kang tak pepasal , aku kene sound setepek plakk sebab dah lekat notis kan .
kali ni , aku masuk dalam , duduk 10 saat , pastu aku blah .
again while cursing .
HAHA !

sampai rumah , aku mengadu kat ibu dalam nada marah .
bukan marah mak aku , tapi marah post office .
masuk bilik , aku campak tudung , sweather , beg semua atas katil .
dengan aku aku sekali ,aku campak ke atas katil .
marah punya pasal .

aku post kat moment wechat .
ada akak tu nasihat suh pergi post office senawang .
kemainnnnn jauhhhhhh .

aku cakap , next week je lahh aku pergi .
aku harap cookies si izzat masih elok .

hurmm .
















kbai <3