Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, February 11, 2014

.masalah kulit muka kering dan mengelupas.

Hi !

hari ni nk share satu lagi produk yang aku guna yang diyakini berkesan ke atas diriku .
dari dulu lagi kulit muka aku memang kering .
dan aku ni jenis pemalas ya rabbi nak pakai pelembap .
leceh oi .

aku dah lama tak pakai pelembap , toner segala mak nenek tu .
tapi keadaan kulit kering ni buat aku rimas .
nampak mengelupas pastu bedak tak sekata bagai .
adoi laa ~



ekceli aku beli cream ni sebab untuk kaki .
kaki aku kering ya rabbi .
dah lahh iols ni gelap , bila kering lagi lahh nampak macam kaki aci aci dah haa .
maluuu T___T

aku pun google , cari info , cari produk .
dan aku jumpa review pasal rosken ni .
pakai malam ni , esok tak pakai tapi kaki tak kering sepanjang hari .
haaaa daebak kan ?

kalau ikut instruction , dinasihatkan pakai setiap kali after shower .
tapi kalau aku pakai after shower pagi , memang tak selesa lahh cite dia .
sebab cream ni berminyak and licin .
kalau aku pakai time malam pun , memang aku dah tak turun katil dahh .
geli lahh kaki bila pijak lantai .
HAHA !

cream ni boleh pakai satu badan .
sebab tu aku pakai kat muka sekali .
aku ingat tak jadi lembut taw .
tapi sekarang bukan setakat lembut , tapi lembik .
HAHA !

aku selalu jugak picit picit pipi sendiri yang tembam ni , memang lembik macam aku picit belon rasanya .
syurga nyaaa rasa .
HAHA !



ni gambar latest aku .
takde edit pakai camera 360 macam selalu ehh .
sebab ni gambar dari hp blackberry yang takde apps ituu .
original gituww .
HAHA !

gelap ehh , sorry aku memang gelap tambah pulak dengan camera cap ayam .
HAHA !



so far , aku sangat puas hati dengan kulit muka aku sekarang ,
better dari setahun dua yang lepas even pipi menggebu dengan cemerlang nya !

tapi takde lahh licin macam muka artis artis tuu .
aku bukan retis , so parut parut jerawat tuu still ada .
tapi tinggal sikit sikit je .







nanti aku share apa produk aku pakai sampai muka jadi elok macam ni .








kbai <3



Monday, February 10, 2014

.hilangkan sunburn sebab mandi pantai.

Hi !

last year , pehh cite last year baru nak story .
gila kau ni innz .
HAHA !

last year , aku pergi gathering kat PD .
aku dah cite ke belum ehh ?
lupaaa =.='

aku ni kan memang pantang nampak pantai .
panas ke redup ke , kalau dah air laut depan mata , memang aku terjah je .
al kisah gathering tu dari pagi sampai petang .
ada anak anak sedara jugak .

tengah tengah panas , dok ajak aku mandi .
okay , sekarang kau nak salahkan anak sedara kau pulak ye innz ?
HAHA !

petang tu dah naik , habis mandi bersihkan diri bagai . 
aku belek lahh muka aku kat cermin .
hamikkk , berbelang macam lintasan zebra .

kemain aku berusaha menyekatakan warna kulit muka , x sampai 10 jam , panas pantai berjaya menjahamkan kulit muka aku .
sun burn paling teruk pernah aku kena .
dengan pedih sebab terbakar lagi , merah merah macam udang kene panggang .
pheww ~
derita .

isnin tu , aku terus google cara nak hilangkan sun burn .
and aku jumpa satu produk ni .

tadaaaa ~



pakai seminggu berturut dengan istiqamah sebab nak recover cepat .
memang berbaloi .
elok kulit muka aku .

sejuk je bila apply kat muka .
sebab dia gel .
seminggu tu memang aku tak apply any make up , memang disaster muka aku time tu .
confident level pun out .
huhu T___T

sekarang pun aku pakai lagi .
tapi waktu nak tidur je .
sebab esok tu bila bangun , alahaii lembut nyee muka aku .
masa cuci muka pun , rasa syok jee .

pagi aku tak pakai sebab aku pakai moisturiser lain .
yang ni pun produk best jugak .
nanti aku share di lain entry .

untuk sesape yang kene sun burn sebab malas nak pakai pape before terjun laut pastu menyesal kulit pedih sebab terbakar , boleh lahh cari aloe vera gel ni dekat watson .
murah je .
yang aku beli ni botol paling kecik .
dalam RM 6 lebih kalau tak silap .
ntah . aku pun dah lupa .


tu je nak share .



kbai <3