Meet This Blog In Facebook !

Thursday, September 12, 2013

.rimas.

hi !

boleh tak kau orang bayang perasaan aku yang datang kerja tapi takde kerja , lepas tu tak boleh nak buat ape ape sebab ada yang menyemak menyebok dok jadi tukang report , jadi tukang perati tak bergaji ?
aku sedang mengalaminya sekarang .
tak taw nak buat ape .
rasa nak amik cuti je hari ni ,

sekarang company pulak buat hal .
gaji aku dilewatkan 3 minggu .
kepala hotak dia .
ingat aku ni ada sugar daddy ke nak tolong spedo makan minum aku .
aku tak taw nak rasa ape sekarang .


marah ? nangis sampai bengka bengkak mata
mungkin elok je kan aku benti keje .
hurm .





kbai <3



Wednesday, September 11, 2013

.bukan baju raya.

hi guys !

ingat tak baju blouse labuh yang aku alter dulu ?
alaaa yang aku jahit bunga kat baju tu .
aku malas nak selongkar entry lama untuk link kan .
HAHA ! dasar pemalas :D

aku pakai baju tu ke office hari ni .
semua dok puji .

"Cantik baju Farah , baju raya ke ?"
"Farah , cantik baju , baju raya ke ?"
"Cantiknyaa baju Farah hari ni , kenapa tak pakai baju ni masa jamuan raya hari tu ?"


kenapa tade orang puji ai yang cantik ? wakakakaa .

kalau aku pakai baju raya aku datang office , mesti lagi wow pujian diterima .
HAHA !

baju raya tu pun , baru sekali aku pakai .
itu pun tudung nya tertinggal dekat kampung .
terpaksa beli tudung baru , yang sama design , cuma kaler lain sikit .
T____T

baideway , aku dah dua hari tak de keje kat office ni .
asyik melilau tawaf office .
dok menempek kat meja orang .
last week kemain busy sebab weekend tu kitorang ada event .
almost every day stay back dekat office .
sabtu plak keje dari pagi sampai malam .
gilaaaaa .
tapi bukan ada claim pun T____T

duduk dekat KL ni seribu memang cannot go .
hurmm .













kbai <3



Thursday, September 5, 2013

.hujan.

phew , berdebu sikit kat tetepi blog ni .
dah berapa zaman tade update .
HAHA !
over , padahal baru sebulan ye dak ?

gua sekarang dok KL balik .
keje kat sini , rezeki kat KL .
Alhamdulillah :)
walaupun hati ni masih taleh nak terima duduk kat KL lagi sebab gua dah bosan .
hari hari cakap dengan dinding , meja , katil , bantal , iron board .
gua tade orang nak ajak borak + gaduh .

ye lahh , kan hobi gua memang bergaduh .
HAHA !

pagi tadi sebelum turun bawah , gua dah usha dari atas .
gua nampak rintik rintik hujan atas lantai .
gua cecepat capai kunci Nabil , helmet , gua lari turun bawah .
okay tipu , gua naik lif sebab bilik gua tingkat 14 .
HAHAHA !

sampai depan menara celcom , hujan dah start ganas .
masuk simpang istana budaya , hujan dah start mengamuk .
sampai office gua dah lencun .

dah lah gua pakai baju kurung kain plain hari ni .
terserlah keseksian bila basah kene hujan .

gua whatsapp member gua tanya mana lokasi sebab gua ingat lepas punch , gua nak balik rumah tukar pakaian .
tapi malangnya member gua tu sangkut dalam jammed dekat jalan tun razak .
gua batalkan niat .

gua naik kat office , gua nampak kakak gua depan mata .
"kak iza , nampak basah tak saya ?"
"sebab baju awak macam tu , tak nampak pun"

gua selamat .
tak jadi tukar pakaian .
dan sekarang gua depan laptop taip entry untuk lu orang semua .
gua harap ade yang rindu gua lahh .

ape ?
Mr Engineer ?
bila ada cerita , gua cerita .
bila takde , gua diam .
jangan risau , beliau masih ada di muka bumi ini .



sekarang , gua nak pokes kat keje .
mana map semalam ?
gua nak kaler maler ni .








kbai <3