Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, July 23, 2013

.entering life after graduate.


seperti yang sedia maklum , aku kan tengah training .
sekarang aku nak tunjuk bukti .
wakaka :D

malas cite panjang .
nak letak gambar je .
sebagai back up storage in case lappy aku shut down satu hari nanti :)


tayah baca pun takpe :D



*ini hasil dari mekap wehhh . kemain tebal aku pakai bb cream . sampai dua layer . sebab nak nampak flawless . HAHA !*


*ini housemates saya . dari kiri Faeezah dan Sal . sorry , both taken . Faeezah dah kahwin pun . padahal umur dua dua tu 24 tahun*



*ini group saya , TEMENGGUNG .happening yet enjoying . 9 orang je lelaki . 22 perempuan . dah rasa macam time form 5 dulu je kelas nye *


*ini pulak time iftar kat Umbai last saturday . ada gambar reramai tapi tak clear . so , amek yang mana okay je laa*





tinggal kurang 2 minggu kitorang akan habis soft skill training ni .
after that semua akan berpecah ikut placement OJT masing masing .
i start to feel the nangis nangis moment .






kbai <3





Wednesday, July 17, 2013

.takde cuti.

Hi guys !
lama tak post entry baru .
entry bawah ni sesaje je post sebab takde mende nak buat dah .
HAHA !

aku dah habis study tengah bulan 6 ritu .
lepas result release , alhamdulillah , exam semua passed . yeayy !
konvo bulan 10 ni , insya allah .

aku dapat duduk rumah 2 minggu je sebab tu dah register untuk SL1M (Skim Latihan 1 Malaysia) under Telekom Malaysia .
sekarang masih dalam soft skill training selama 7 minggu .
dan masih berbaki 3 minggu sebelum aku di hantar untuk OJT dekat mana mana cawangan TM .

actually , aku memang tak ready nak kerja sebab cuti tak puas lagi .
2 minggu pun aku bukan ada kat rumah .
macam macam hal aku settlekan .
memang tak de istilah REHAT SELEPAS TAMAT BELAJAR untuk aku .
sebab tu bila ibu suh carik keje , aku buat bodoh , layan running man .
HAHAHA !

resume pun last minit nak buat , yakni sehari sebelum nak masuk SL1M ni .
banyak cite nak cerita pasal life dekat MMU ni *aku training kat MMU melaka* tapi sebab aku takde internet kat bilik , kelas pun takde komputer *ini pun pinjam kelas orang lain* , jadi memang tak lahh aku nak post new entry .

apa ? pakai handphone ? tak feel der ~

melaka - seremban - KL
tiga tiga tempat ni , paling tenang aku rasa seremban .
sebab bandar nye sunyi sepi .

kat KL banyak kereta tapi tak sebising dan seteruk melaka .
melaka kereta banyak + pemandu agak rude .
memang itu je yang aku nak cakap bila sampai sini .
nasib aku tak bawak kereta , kalau tak , dosa aku penuh kat mencarut je .
HAHA !

lagi satu teksi kat sini tak pakai meter .
memang nangis kalau bayar taxi .

setelah 2 tahun aku berpuasa dekat rumah , tahun ni aku kembali menjadi perantau .
sehari sebelum ramadhan , hati aku tetibe sebak , nak nangis bila fikir tak dapat sahur + buka dengan family .
over kan budak ni ?
macam budak tadika .
HAHA !

lepas tu yang aku perasan , aku selalu jugak lahh call ibu .
boleh kata everyday .
masa kat uia dulu , sombonggg ~
memang tak call , setakat SMS mintak duit je .

lagi satu , sekarang ni itew windu dekat Mr Engineer .
dah sebulan lebih tak jumpe :(
dia pun tanak jumpe kite :(


Me : awak balik klang eh esok ?
Mr E : aah . tengah malam gerak .
Me : awak tanak jumpe kite ke ?
Mr E : cene nak jumpe ?
Me : esok balik lahh sebelum buka puasa , boleh kite buka sesame .
Mr E : saya keje sampai petang .
Me : hurm , balik lepas buka puasa .
Mr E : dah ada plan dengan kawan kawan .
Me : K FINE ! benci awak 15 tahun ! *hang up phone*






*geram dekat budak ni*




kbai <3



Sunday, July 7, 2013

.petang ahad.

A : nak air ?
S : tanak .
A : nak roti ?
S : tanak .
A : betul ni ?
S : ye

si A makan roti coklat sambil berjalan .
di tangan ada sweater kesayangan .
si A asyik makan roti sambil coklat tertumpah kene sweater .

A : sayang , krim kene baju .

si S cari tisu nak lap krim tapi yang di lap kat tangan dulu .

A : tayah lap kat tangan , lap kat baju dulu . mahal taw abang beli ni . RM 20 .
S : berapa ?
A : RM 20 . mahal taw .
S : amboii , mahalnyee .
A : okay , apa kata sayang je pegang baju abang ni . haaa kan suwit gitu .
S : ehhh .






kbai <3