Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 12, 2013

.penang , here I am.


kan aku ada cite pasal aku ke penang .
well , naik flight .
pehh , first time nak naik flight .
takde rase pape .
gua cool je .

bila dah naik tu rasa macam naik LRT je .
cuma kadang kadang tu kecut perut sebab airplane turun naik .
hehe :D

flight pukul 1050 pagi suppose tapi biasa lah air asia kan .
delay semedang .
gerak pukul 1105 pagi .
sampai sana dalam kul 12 tengah hari .

piji pick up kat airport .
terus pergi rumah dia .
sebab majlis tunang dia pukul 230 petang .

after majlis , dalam pukul 6 petang macam tu , piji hantar kitorang kat hotel .
aku dah exhausted babeng .
sampai bilik terus mandi .
kasi fresh sikit .

malam tu kitorang dinner pizza je .
ingat nak makan nasi kandaq tapi kedai tu macam tak berapa nak yakin .
sebab semua pekerja dia india .


*our dinner*

esok tu siap siap nak pergi wedding kazen dena pulak .
kat recsam ke hape tah nama dia .
lepak situ sampai kul 6 jugak .
memang flat dah aku time tu .
tambah pulak aku kene diarrhea sejak pukul 6 pagi .
memang tak cantik hari aku kan .



*my pretty Dena*

kul 745 malam , flight back to KL .
sampai KL dalam pukul 830 malam macam tu .
aku mintak ayah dena drop aku kat nearest KTM je .
tapi dia hantar aku sampai seremban .

sampai seremban , ayah ibu mai amik .
dan aku pun pulang ke rumah .

maka , begitulah flashback saya ke penang weekend yang lepas .



setelah berjaya menghasut adik aku , dia telah pun mendownload Perfect 365 ke dalam xperia beliau .
maka , inilah hasilnya .
wakaakaka !
eyeliner je yang ori , yang lain semua fake .
btw , i love my lips color.
ouchh ~



*sebab suke dgn fake ni , aku besarkan dia . HAHA !*







kbai <3


Tuesday, June 11, 2013

.end of exam and kenduri.


officially , aku dah habis study kat uia .
semua subjek dah diambil .
segala repeat paper telah ku repeat .
HAHA !

result keluar minggu depan .
takut sebab ada few papers yang aku rasa tak konfiden jawab ritu .
but who cares ?
i nak enjoy my holiday .

malam sebelum aku balik tu , sempat jumpa Mr Engineer dan paksa dia belanja aku dengan yana burger bakar abang burn .
nasib lahh yang oi .


*my Honeybaby :)*

lepas tu kitorang paksa dia pulak bawak kitorang tengok air pancut kat KLCC .
nasib baik sempat tengok closing .
kalau tak , nangis yana sebab kempunan .
hew hew hew ;D

*tanak guna nama sendiri*

pagi esoknya ayah mai amik .
maka bye bye KL .
insya Allah jumpa lagi konvo bulan 10 nanti .

jumaat tu orang dah start rewang .
sebab jiran nak kenduri kawen anak dia .
aku sempat tolong siang jumaat tu je .
sebab malam tu aku gerak gi umah dena .
esoknya nak fly pergi Penang .


*barang pelamin*



*masak memasak kat rumah ai*

cite penang , lain entry na .

sampai kesudah aku tak dapat jumpe pengantin baru tu .
ekceli pengantin baru tu crush ai masa ai sekolah dulu .
dia dulu ensem uols .
putih melepak , mata sepet , pemalu bagai .
ayah dia salu jugak kenenkan kitorang .
tapi ternyata bukan jodoh ai .
dia kawen dengan orang kelantan .
jumpa kat sane sebab dia polis kat kelantan .
la ni balik kelantan dah .






*ngeri tengok bilik sendiri . barang banyak macam hape . haihh perempuan*


*but dun wori , ai dah kemas semuanya . taraaa kemas kan bilik ai ? *




nanti i cite pengalaman ai first time naik flight .
wehuu ~




kbai <3




Sunday, June 2, 2013

.membebel sorang diri #foreveralone.

kelmarin ayah call , kata nak amik aku 7hb pagi sebab 5hb tu aku habis lewat petang .
aku pun happy lah .
dok canang kat kawan kawan yang aku balik 7hb tu .
so 6hb boleh g jenjalan :)

semalam , aku tengah gosok tudung nak keluar , ayah call .
"ayah amik 6hb lah , pagi"
aku pulak okay je .
lepas tu baru fikir bagai .
aku cadang 6hb nak pergi bayar saman .

okay , done cerita #1 .

semalam birthday ejad tapi aku pulak yang dilayan bagai puteri .
bak kata ejad , awak kan puteri saya sehari ni .
omeyomey sangat junior ni .
HAHA !

kitorang pergi Midvalley .
bapak jauh =.='
memula memang plan nak tengok fast 6 .
tapi bila sampai sana fast 6 is selling fast .
yang ada lewat petang .
memang tak lahh cite dia kan .
last last tengok the hangover 3 .
best lahh jugak bagi aku yang tak tengok part 1 and part 2 kan .
HAHA !

aku memang salu je tengok tengah tengah .
HAHA !

sampai bilik kul 7 suku .
aku dah flat babeng .
ikutkan hati sampai je bilik nak terus baring , tidooo .
tapi not nice , at least aku kene mandi .
HAHA !

lepas mandi , teman yana dinner tapi aku pun turut dinner .
puii lapaq baq hang walaupun siang tu aku dah makan mcflurry , popeye's dengan kek black forest .
HAHA !

done cerita #2

kelmarin aku call ibu nak bagitahu yang aku nak pergi penang .
ibu cakap "siapa nak hantar kau ? orang dah sibuk rewang kat rumah cik miah"
"eh , cik miah kenduri minggu depan ke ?"
=.='

crush masa jaman sekolah dah kawen .
sedih ai .
ai je belum habis belajar , belum kahwin .

well , 8hb , insya allah kalau takde hal , aku dengan dena akan ke penang .
first bff long trip :)

aku ajak ijoy "jom ikut kite g penang"
"tak taw lagi lah awak . kang saya janji , tak jadi ,awak jugak kecewa"
kfine .

done cerita #3

rini aku bangun kul 11 pagi .
lalalalaaa ~
ada email masuk kat bb kata kazen aku tagged kat fb .
dengan perasaan esaited tahap super saiya , bgn terus bukak fb .
kazen aku tagged gambar tunang kazen lagi sorang .

aku terus call ibu tetibe "harap maaf , kredit anda ....."
ciss , hp maxis takdo kredit pulak .
capai bb pulak .
nasib baik ada credit .

gosip gosip sikit dengan ibu pastu baru g mandi .
wakakaka perangai anak sape tah .

well , tahniah kazen .
kau yang pertama tunang antara kami .
abang abang kakak kakak belum berani lagi ni .
HAHA !

done membebel .

okay , aku rasa tu je cerita yang ada .

kbai <3