Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, May 29, 2013

.A Date with Mr Engineer.

aku tak expect dia nak datang semalam sebab rini aku exam .
aku pun bantai tido petang semalam .
bangun tengok ada 5 miskol .
2 dari dia , 2 dari ayeed 1 dari senior aku .

aku terus call dia sebelum aku call yang lain lain .

Him : tido ?
Me : hurm .
Him : awak nak belanja saya lasagna tak ?
Me : tanak
Him : okay
Me : jangan buat lawak . duit saya tinggal RM 6 je ni .
Him : haaa okay okay . nak kua tak ?
Me : hurm (mamai)
Him : tak nak sudahhh .
Me : ouh , dah pandai ugut eh sekarang ?
Him : hahaha , dah pergi siap siap .

kitorang kalau keluar malam , memang naik genting punya .
sebelum naik puncak , mari lah kita menapau kek secret recipe barang seslice dua .
hew hew hew :D

chicken lasagna tade pulak T____T
memula dia cakap nak makan McD kat genting , dah turun , nak makan Kenny Rogers pulak .
patik turutkan sebab bukan ai yang bayar .
kan duit tinggal RM 6 je T____T

sampai atas hujan manje manje .
time nak balik , kemain lebat hujan .
mamat uh boleh pulak nak drift drift time hujan turun dari puncak .

"kita belum kawen lagi awak"

tu je cerita dating kali ni .




*tekak tak berapa nak masuk dengan kenny rogers ni . salad dia tu tak sedap langsung . Mr Engineer makan 2 helai pastu buat muka kekonon sedap . HAHA !*


*my HoneyBaby*



kbai <3

Thursday, May 23, 2013

.rekod peribadi #1.

sebagai seorang typical malaysian student , menjaga kehadiran ke kela situ sangat susah .
dengan nak bangun pepagi , lepas tu kalau petang dah malas nak pergi kelas sebab mengantuk .
sangat susah nak jaga .

tapi aku tak pernah dapat warning atau barring letter dari lecturer walaupun aku boleh kata selalu jugak tak datang kelas .
6 tahun kekalkan rekod . daebak kan ?

rekod lagi satu , aku tak pernah dapat MC .
kalau demam sampai tak boleh nak bangun pun , aku ponteng je kelas .
kan ada quota boleh ponteng kelas sampai 3 kali .
hew hew hew ;D

masa praktikal pun , aku tak pernah cuti .
ada sekali tu aku demam , aku tetap datang jugak .
sampai kak azimah cakap "kalau tak de orang nak tanda buku kau , kau bagi kat akak , akak bagi A terus. demam demam pun datang keje jugak kau ni"

bagi aku praktikal tu super penting .
tak sampai hati nak ponteng .
nanti orang tengok aku ni pelajar yang pemalas .
HAHA !
tu yang sakit sakit pun datang keje jugak .

aku tak paham dengan orang yang asyik MC je time praktikal .
kronik sangat ke penyakit kau tu sampai taleh nak datang keje ?
manje sangat !

eh eh termarah pulak
HAHA !




kbai <3

Wednesday, May 22, 2013

.Good Luck to Me and My Baby.


hye guys .
i'm in the middle of final exams right now .
1 paper down , 4 more to go .

esok my baby pulak start exam .
ouh , my baby here bukan Mr Engineer .
tadi bbm dia saje nak wish good luck .

Me : esok exam kul bape bie ? good luck and all the best .
Him : kul 8: 15 . insya allah . nanti tolong kejutkan k .
Me : awalnye , nak gerak kul bape tu ?
Him : kul 7 . bie kat bangi .

aku pulak dok fikir , kalau exam kul 8:15 , dah kul bape pulak nak kejutkan dia kan .
sebab dia ni dok tak menentu ,
sat kat kota damansara , sat kat gombak , sat kat setapak .
ikut suke dia nak balik rumah kat mana .

kelmarin exam , khusyuk sangat menulis 6 page tanpa henti sampai lupa keadaan tangan sendiri .
urat tangan kanan aku macam bengkak .
lama dah tapi ritu tak teruk macam rini .
rini sampaikan nak angkat phone pun tak larat .

tadi bawak motor pun macam tak larat nak pulas throttle .
tapi sebab darah rempit memang ada dalam diri , aku gagahkan diri jugak pulas sampai puas .
HAHAHA !

lepas tu nangis sebab tangan sakit :(

k lah tade pape nak cite .
till then .





kbai <3



Thursday, May 16, 2013

.Burger Bakar Abang Burn.


aku dengan yana dah lama mengidam burger bakar abang burn ni .
asyik tengok kat fb lepas tu telan air liur je .
sebab kitorang tak taw jalan nak ke sana T___T

sabtu lepas , kitorang dari taman tasik titiwangsa , terus ke sana ,
sesat ? haruslah !
nasib baik ada GPS hew hew hew .
sampai jugak akhirnya ,

masa sampai tu , ramai sangat orang .
memang tade tempat kosong .
sob sob sob .
kitorang decide tapau je bawak balik uia .

jadi , makan kat uia je .

entry ni super banyak gambar okay . harap tak muntah .
gambar gegar tu , maaf ye , sy pakai auto mode je .
hehe :D






*yana order burger kambing ni*


*aku order yang original menu ni*






*full house !*





*aku punye burger ayam*


*yana punye kambing bakorrrrr*




*myYana yang chantek*




*empunya blog yang gemokkkk*



perasan tak baju kitorang sama warna ?
first time pakai baju sesame kaler ni .
i iz teruja .
HAHA !






sekian melaporkan .
aku jugak kembali laporrrrr burger bakar .


ouh , btw , ni kat Dagang Avenue , Ampang :)

kat rumah aku pun ada , Taman Sri Pulai , Sikamat .



kbai <3

Wednesday, May 1, 2013

.stress datang nak berkawan.


nak hujung hujung sem ni , banyak lahh submission .
salah sendiri , buat kerja last minute .
memang stress lah cite dia .
HAHA !

semalam aku stress out gila .
terus pening beberapa jam .
sebelum tidur , dok text Ejad cakap aku pening , esaimen banyak laa ape lahh .
mamat tu dah risau kat aku .
hew hew .

ahhh sape pulakk Ejad ni Innz oi ?
HAHA !
Ejad ni junior aku lah ;)

maghrib aku bangun , ada 2 mesej , 1 missed call from Ejad .
aku terus text cakap baru bangun , takde mood , masih pening .
dia asyik lahh suruh aku senyum .
nak senyum cene , kalau kau tengah rasa down , ye dak ?
siap suh hantar gambar senyum lagi .

kebetulan malam tadi keluar dinner .
dapatlah snap gambar buat tatapan Ejad .
HAHA !

gedik sangat kan aku ni .


*muka tak mekap pape . pucat gilaaaa*


dan ini adalah mereka mereka yang buat aku stress .
itu pun ada few presentation aku tak include .




tak sabar nak habis sem .









kbai <3 data-blogger-escaped-br="">