Meet This Blog In Facebook !

Thursday, February 28, 2013

.how we meet.




Detik perkenalan . Ahhh so geli ayat itu . HAHA !

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, February 27, 2013

.sulung vs bongsu.

Ritu aku cakap kat dia , orang kata selalunya kalau pengantin perempuan anak sulung , pengantin lelaki anak bongsu , jodoh diorang panjang .

Lepas tu , dia terus kbai kan aku lepas aku cakap macam tu . HAHA !

Sebab aku anak sulung , dia pun anak sulung .

Tapi betul ke eh ?








Kbai <3


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, February 21, 2013

.seronoknya menjadi pelajar zaman sekarang.


despite of being 'locked up' in IIUM for 6 years , I got a lot of benefits .
since ni final sem aku , aku nak cerita benefits itu semuaaa .
motif ?
hiburkan hati yang tengah duka lara .
huk huk .

siapa yang follow blog aku dari zaman aku muda sampai aku tua ni , memang sedia maklum bahawa , UIA bukan lahh universiti pilihan aku .
it falls on no 7 out of 8 choices .
every sem aku mengeluh UIA susah , UIA leceh , UIA itu UIA ini .
bak kata kawan aku "tak pernah aku dengar kau puji UIA"
HAHA !

kalau mahukan pelajaran zahir dan batin yang berkat dunia akhirat , dialu alukan ke sini .
Insya Allah , UIA masih menghasilkan graduan yang bagus dari segi akademik dan sahsiah .
ceh ceh ceh .

malas cite panjang .
aku nak cite apa yang aku dapat sepanjang aku bergelar pelajar .
tak termasuk time sekolah .

last sem aku dapat kad diskaun siswa .
boleh pakai until 2014 .
so far , aku baru pakai kat MPH sekali , dapat diskaun 10 % .
aku beli novel . hehe ;D
selebihnya , aku guna kat KFC .
well , favorite food .
dapat lah diskaun 5% .



last sem aku balik rumah , tengok ada surat ni .
satu jadah hape pun aku tak paham .
walaupun aku belajar financial management sampai 3 kali .
tapi bab saham maham ni , memang aku out .



aku post kat fb .
adik aku yakni buyat respon .
suh aku tengok kat IIUM Online .
rupanya ini dari kerajaan .
diorang bagi sorang RM 100 dekat student terpilih seluruh malaysia .
aku lah antara yang terpilih tu .
diorang start bagi masa aku first sem first year dulu .
kita batch aku dan kebawah adala yang dapat .
tapi tak semua ye .

jadi , semalam aku pergi amik buku ni kat STADD .
ada RM 100 kat dalam ni .
boleh withdraw .
tapi aku belum rasa nak withdraw sebab malas .
blerghh .



first week ritu , dapat baucar buku pulak .
RM250 .
so far , RM200 suda habis .
RM150 beli 2 buah textbook .
RM50 lagi beli 2 buah nocel dan 5 buah buku tulis .
tapi tahun ni punya rules strict .
for every voucher only 10 % can be spent on stationeries .
itew nak beli pensil tekan tekan tu .
sob sob ;(


ape ape pun , terima kasih kerajaan Malaysia .
bak kata ibu "kerajaan dah bagi macam macam , kalau tak undi jugak tak tahu lahh"

kalau pembangkang yang menang , will all this benefits continues ?
fikir fikir kan lahh .





obvious kan aku side mana .
bhahahaha ,. tapi aku tak daftar pun lagi .













kbai <3

Wednesday, February 20, 2013

.leceh jadi dewasa ni.

bila umur 18 tahun , kene tukar IC baru .
tapi sampai umur 23 tahun , masih pakai IC umur 12 tahun .

malas nak pergi buat IC baru .
akibatnya kene tegur dengan abang bank islam haritu .

bila umur 21 tahun , kene daftar SPR .
tapi sampai umur 23 tahun , masih belum mendaftar .

malas nak pergi daftar sebab IC belum diperbaharui .
cip pun dah rosak .








ingat senang ke jadi orang dewasa ni ?
leceh betei .
kalau tayah buat sume tu tak boleh ke ?



ini semua duniawi !











kbai <3

Tuesday, February 19, 2013

.tak seronok.


tak seronok okay berperang dengan perasaan sendiri .
mesti dia nak menang .
tak tahu ke yang aku tengah diet ?
nak kurus taw .
malu taw ada lemak lemak ni .

perasaan asyik nak makan tu asyik nak menang .
pantang nampak makanan , terus nak .
tak boleh ke bagi aku pulak yang menang ?
nak tumbuk , diri sendiri .






kbai <3







Monday, February 18, 2013

.drama air mata petang petang.

last aku jumpa dia hari khamis malam jumaat minggu lepas .
minggu ni takde jumpe langsung .
sebab aku pun balik uia hari selasa .
dia pun balik jb sampai selasa malam .

beria aku suruh ibu buatkan pau goreng sebab ritu dia cakap dia nak rasa tapi nak aku yang masak .
tapi dia nyaa pun balik selasa malam .
sampai klang dah pukul 2 pagi .
pau goreng apa nya kann .

esok tu , rabu aku ingat nak jumpa jugak .
tapi dia kata dia balik segamat pulokkk ,
ada kenduri .
aku diam je lahh .

sampai lah ke hari ahad .
tak berjumpa .
aku dah sebek dahh .
penat merajuk .
dia pun dah malas nak pujuk .

petang tadi aku nangis pulak .
cengeng sungguh .
ye lahh , merajuk dah tak lut .
aku kene guna senjata terkuat seorang perempuan .
iaitu air mata .
tapi dia bukan tahu pun kan ?
sebab aku tade pulak on phone dengan dia , nangis sob sob .

sejak akhir akhir rasa sedih sangat .
tahu tak rasa macam kau akan kene tinggal ?
sekarang ni aku asyik emo je .
dia pulak asyik cakap bulan aku dah datang , bulan mengambang la bagai .
padahal bulan aku tu baru 2 minggu pergi .
takkan nak mai lagi kan ?
subur sangat ke aku ni ?
HAHA !

dia cakap sikit je , aku dah merajuk nak nangis bagai .
hati tisu betei .
hormon apakah ini ?



















kbai <3

Saturday, February 16, 2013

.cerita sama.


last week , kazen aku kawen .
aku ingat ayah pergi sekali .
aku pun dengan selambanya siap ala kadar je .
pakai tshirt dengan jeans pastu tak pakai spek .
sebab aku bajet , aku duduk belakang , tayah nak poyo sangat lahh pakai spek .

sekali ibu aku cakap ayah keje .
tak ready nak drive pepagi .
arghhh ~

tapi alhamdulillah selamat pergi dan balik .
aku syak , aku memang tak boleh drive jauh lahh .
sakit pinggang oi .

yang kawen ni , sepupu perempuan .
sebaya aku tapi kitorang tak kenal pun .
boleh ?
sebab kitorang memang jaranggggggg jumpa .
serasa aku diorang tak pernah datang rumah aku pun .



*ni laa pengantin nyaa. itu ibu aku tengah tepung tawar*



*ni budak sangat suka duduk dekat pelamin . dia cakap "eh, best lahh duduk dekat atas ni"*


*ni aku curi kat fb sepupu aku . time ni aku dah balik . cantik lak ai gaun dia . kaler biru . jatuh cinta dengan kaler biru balik*








tu je cite .
HAHA !





seyes aku rasa skill bercerita aku dah kurang .
sedih lahh ceni
*sobs*





kbai <3

Thursday, February 14, 2013

.terzoom.



gambar ni aku terzoom .
memula nak marah sebab super gebu lak ai pipi aku .
tapi lelama tengok macam comel pulak pipi gebu tu .
HAHAHA !



kbai < 3



Monday, February 11, 2013

.IKEA dan GPS

Him : meatball ikea tu katne ?
Me : awak tak pernah pegi ?
Him : tak .
Me : kat foodcourt dia la . 1st floor rasanya . Awak naik escalator , dia belah kiri ke kanan tah . Lupa plak .
Him : maksud saya ikea tu tempatnya kat mana ?

Penat aku terang panjang lebar . Rupanya aku tak paham soalan . HAHA ! Maluuuuuu .

Me : oh , ikea tu katne . Kat damansara .
Him : damansara tu katne ?
Me : dekat dengan OU .
Him : OU tu ape ?
Me : one utama .
Him : ouhh tak taw .
Me : awak kan ada GPS .
Him : awak lah GPS saya .
Me : ...........

Okay . Saya GPS awak .
Aku pun ingat ingat lupa cene nak g IKEA tu .
Hehehe :)




Kbai <3





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, February 10, 2013

.sakit pipi.


Him : sakit pipi lah .
Me : kenapa ? *muka serius sebab before tu dia cakap dia rasa nak demam*
Him : sakit pipi sebab lesung pipit ni . *sambil pegang pipi . sesenyum*
Me : lempang kang 

first time aku dengar orang sakit pipi sebab lesung pipit .
gedix betei .









kbai <3

Friday, February 8, 2013

.a big thank you.

aku terbaca status kat bbm dia "kenapa semua ni jd dgn tibe tibe?"
pastu aku tanya nape dengan status tu ?
dia cakap dia rasa nak demam .

tengah hari tu aku dah mintak dia datang jumpe aku .
sebab jumaat aku nak balik semban .
so like sampai selasa tak dapat jumpe .
nanti rindu *anda dibenarkan muntah ketika membaca statement ini*

time tu aku dah merajuk sikit terus cakap tayah datang la camtu .
tapi dia cakap , jumpe la jap . nak bagi choc .
aku still cakap tayah padahal dalam hati please datang lahh .
pompuan .
HAHA !

pastu tetibe aku tukar topik .
cakap aku lapar , perut dah berbunyi bagai .
pastu dia pun offer makan lasagna .
gila aku tanak .
memang favorite kot .
hard to say no even tengah merajuk .
HAHA !

dalam pukul 835 pm dia sampai .
terus pergi makan kat secret recipe .
before balik , dia bagi cekelat daim yang aku pesan ritu .
dia tak cakap pun dia beli kisses .
memang aku ada order tapi dia cakap dia tak jumpe .
dia beli daim je .
katanya "saje suprise" .

happy sangat ni .
hilang merajuk 8 hari .
me aceh sayang .
hik hik ;D





*ini lah HIM yang aku asyik cerita tuh . sangat comel sebab dia ada lesung pipit kat dua dua pipi . senyum sikit pun dah nampak da*





kbai <3


Thursday, February 7, 2013

.kisah rantai.

tengah hari semalam , aku call ibu .
baru ada keberanian nak call ibu sebab nak bagitau yang rantai emas aku putus .
aku takut ibu marah je sebab ritu gelang aku baru je putus gara gara cangkuk nya patah .
pesen aku dari kecik suka main bukak bukak gelang, rantai , subang .
tu yang asyik rosak je tu ;p

Me : ibu , rantai akak putus .
Ibu : rantai apa ?
Me : rantai akak lah .
Ibu : yelahh , rantai motor ke rantai emas kau tu ?
Me : hahahaha . ade plak rantai motor . rantai emas lahh .
Ibu : haha . mane lah taw kot kot rantai motor yang putus ke .
Me : tade lah . haha . putus masa akak tengah mandi . tetibe je jatuh .
Ibu : nasib baik jatuh nampak . kalau jatuh pastu hilang , haru je .

yeay . ibu tak marah ;)

malam tadi time aku tengah marathon setia hujung nyawa , ibu mesej .

"ayah kata gelang tu nanti tolak , tambah duit pastu beli baru"

aku dah sengih sengih baca mesej ibu .
tapi aku pelik lah kan sebab tetibe ibu cakap gelang .
bukan kah yang bermasalah itu rantai aku ?
HAHA !

aku reply "haha . gelang baru la eh"
pastu ibu reply lagi "silap. apa yang putus tadi? rantai kan? tuka baru"

tak kesah lahh , janji ada barang kemas baru .
err tukar baru sebenarnya .

terus tak rasa nak kawen .
sebab rasa disayangi oleh ibu ayah pulak .
HAHAHAA !



si HIM pernah cakap yang kalau dia kawen dengan aku , maintenance tinggi .
dia cakap ceni .
"nanti saya nak kene belikan awak barang barang kemas awak lagi"




okay .
itu kan satu perlaburan .




kalau terdesak nanti , boleh jual okay .
haaaaaaaaa






kbai <3





Tuesday, February 5, 2013

.tiba-tiba.



Him : awak ..
Me : ye .
Him : awak tahu tak yang suami liyana jasmay itu sebenarnya handsome ?
Me : erk ? saya rasa biasa je .




tetibe cakap pasal suami liyana jasmay .
aku tak pernah amek port pun .
nampak sangat layan gosip artis malaysia .
HAHAHA !


aku tengah membebel pasal lelaki dalam cite setia hujung nyawa , zain hakimi yang omey omey tuh .
tetibe dia dia suh aku diam .

Him : dah dah . jangan cakap .
Me : ....
Him : awak ni terpengaruh dengan drama melayu petang petang ni . sebab banyak sangat tengok . tu yang asyik fikir bebukan je .
Me : grrr



realiti apa .
aku cuma risau je .
salah ?







*merajuk*


Him : awak taw tak kenapa saya cakap kalau ada jodoh kita kawen ?
Me : tak .
Him : sebab saya belum buat istikharah lagi .
Me : kalau tak nampak muka saya cene ?
Him : takpe , buat lah lagi .




risau lagi .




kbai <3