Meet This Blog In Facebook !

Friday, August 31, 2012

.hari cuti yang bosan.


hye semua .
selamat hari merdeka .

rini aku cuti tapi bosan sebab tak ke mana .
dok jaga rumah .
memasing sudah hilang .
hurmm .

bangun kul 12 X_X
lepas makan semua , dok main dengan ribbon .
addicted pulak dengan ribbon sejak intern ni .
setiap kali nak pakai , baru buat .
HAHA !


jumaat depan my last day for internship .
dah 11 minggu jadi assistant sales clerk kat company tu .
boleh kata hari hari aku merungut bukan sebab kak ana marah aku .
tapi sebab sikap orang lain .
haih ~

kak ana super baik .
tak pernah marah aku .
alhamdulillah , aku diletakkan bawah mereka yang baik baik ^___^

memula dulu dok counting days sebab seyes aku rasa tak boleh nak tahan dok situ .
aku tak boleh kene marah sebenarnya .
budak manja lahh katakan .
HAHA !
tapi bila dah masuk final week , sebak pun ada .
aku ni dah lahh cengeng .
senang ketawa dan senang jugak menangis .
heee ;D

masa aku masuk ritu , kira antara yang terdekat , aku je pakai bb .
itu pun sebab ameerul bagi .
kalau tak , aku still pakai x3 .

sebelum puasa ritu , aku berjaya pengaruh kak ana untuk beli bb sama macam yang aku pakai iaitu curve 9300 .
well , my effort was success .
HAHA !

naik cuti after raya , aku tengok manager aku pulak pakai bb .
aikk .
dia beli curve 9320 .

dan semalam , to be exact, malam tadi , hafis , budak praktikal bawah aku whatsapp aku .
dia dah beli curve 9320 .
patut lah balik semalam , aku nampak dia terus ke town .
HAHA !

cite dia , suma dah pakai bb .
HAHA !



k penat dah taip .
bai <3




Tuesday, August 28, 2012

.Eid Mubarak 2012.

salam eid mubarak semua .
macam mana puasa ritu ?
aku sebagai gadis normal wajiblah tak puasa penuh .
HAHA !

sehari sebelum raya , aku masih bekerja ,
dan aku sebenarnya dah sangat sangat takde mood .
sebab kuih raya aku belum siap padahal esok orang nak raya .
grr .

cite dia , aku sambung buat kuih raya pada hari raya ke 5 .
nasib baik sempat .

tahun ni aku tak pergi beraya sangat .
sebab hari jumaat sabtu lepas aku dah masuk keje .
kejap gilaaa cuti .
ahad , memang aku tak nak pergi mana mana sebab isnin tu keje , jadi aku malas bergerak ,
nanti tak cukup rest .
*alasan*

cuma sempat pergi beraya rumah kekawan sekolah menengah je .
lepas tu beraya rumah kak ana .
rumah sedara mara tu wajib lahh pergi , ye dak ?

k dah tak taw nak cite ape .
nak upload gambar je .



*first ever family potrait. aku je puteri dalam family. hehe .*

ada cerita kenapa baju aku tak sama dengan yang lain .
memang kitorang set tema tahun ni .
first time set tema sebab memang niat nak bergambar satu family .
tapi last minute dapat tahu , baju aku tu salah buat .
aku tak nak la pakai .
nasib aku tegerak nak bawak baju ni .
ni baju raya jugak tapi aku dah pakai sebelum raya .
kira tak esaited sangat lahh raya pertama aku .
*sad*


*pagi raya*

baju ni baju kurung pahang .
dek kerana nak nampak slim sebab konon dah kurus , aku tarik baju tu kebelakang .
sebab tu nampak slim .
HAHA !




*part of my big family*




itu aje cerita raya tahun ni .



kbai <3

Sunday, August 12, 2012

.mood raya kelaut.


Bila gaining weight , benda pertama yang aku concern much is my tummy .
Aku taw buncit tapi aku akan make sure people won't see my buncit tummy .
Sebab tu aku pakai baju yang longgar longgar .
Biar lah orang kata itu baju pinjam sekalipun as long as aku boleh hide my tummy , itu dah cukup untuk aku .

Cite pasal raya , aku masih belum beli tudung .
Baju raya aku tahun ni 3 pasang .
Baju kurung biasa 1 , baju kurung pahang 1 , jubah 1 .

Baju kurung biasa tu takde dekat aku , ada dekat makcik aku sbb dia yang jahitkan baju tu , so aku tak taw apa warna kain baju kurung tu even dia ada bagi cebisan kain .
Tapi dia bagi cebisan baju bukan kain .
Jadi , aku memang tak taw warna and nak match dengan tudung kaler ape .

Baju kurung pahang tu kaler oren , tade hal .

Jubah tu warna hitam hijau pun tade hal .

Kasut , aku pakai wedges and flat vincci yang aku baru beli .
Elok lagi , jadi tak yah beli baru .
Ibu pun dah bising rak kat umah penuh dengan kasut aku je .
Pakai nye idak .
HAHA !

Handbag belum beli sbb bajet dah habis .
Tengah mengharap belas ihsan boyfriend untuk bagi duit shopping raya .
Itu pun kalau dapat .
HAHA !
Kalau tak , ada sesape rela hati nak sponsor aku handbag raya ?
Kesian kat aku , tak pernah ada handbag .
Sling bag je .
Huhuhu .

kbai <3




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, August 11, 2012

.one step closer.

Me : eh awak ada fesbuk ?
Him : hah ?
Me : awak ada fesbuk ?
Him : ada . *senyum*
Me : kite nak add boleh ?

Dia baru nak bukak mulut nak cakap , ada orang panggil nama aku .
Kecewa sebab tak dapat fesbuk dia .
HAHAHA !
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, August 3, 2012

.excident lagi.


malam tadi adik aku jatuh motor .
mamat tu baru elok je bahu dia .

aku keluar iftar malam tadi , balik dalam kul 10 .
jalan jalan kat bazar senawang sekali .
aku balik je , adik dengan alip tanya soalan yang sama .
"esok kau nak pergi keje naik apa kak ? ami excident dengan motor kau "

tak lama lepas tu , adik ajak aku pergi amik ami dekat spital .
luka luka je budak tu .

motor aku tayar depan meletop .
dah meletop , mesti lah budak tu lost control .
"bukan salah amirul kak , mende nak jadi" - kata kawan ami .

dapat mc sehari je .
ngok betul spital besar ni .
mementang rini jumaat pastu sabtu ahad .

tak boleh puasa adik aku tu .
HAHA !
lepas balik rumah , dia cakap dengan aku .
"kak , nanti kau kan tak puasa kan . nanti nak ganti ajak aku taw . kita ganti sesame "


okay , so kelakar .
HAHA !




keadaan nabil saya .
kuat jugak nabil ni .
dah dekat 5 kali kot excident .