Meet This Blog In Facebook !

Thursday, June 21, 2012

.report #1.

Masuk hari ni dah 3 hari aku jadi practical student .
Memang tade goyang kaki punya .
Kakitangan office ni memang tak ramai .
Department pun tak banyak .
Nak nak pulak aku masuk time orang busy nak wat clearance for the month .
Tu yang tade goyang kaki tu .

So far , okay la .
Cuma lesu dia , ta yah cite ahh .
Macam orang keje buruh padahal dok dalam office aircond . HAHA !

Balik keje kul 6 tu aku rasa nak baring , terus tidur .
Tapi bile fikir dah lepas asar , terus cancel .





Penat aihh taip entry pakai bb.


Kbai <3




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 18, 2012

.lagi cerita pasal beri hitam.

Sharul yang dah pandai nak menganjing aku .
Sabar je laaa .
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 14, 2012

.menggantikan yang lama.

tadi pergi tuntut hadiah ulang tahun ke 22 dari ayah .
tapi bukan tuntut kat ayah tapi tuntut kat kedai .
hehehe .

jeng jeng jeng .


bukan tudung . bukan baju milo .
tapi spek .
HAHA !


hadiah lahh sangat , padahal kau tu yang rabun .



ouhh rabun rabun .
okay , geged je lebih .
rabun jauh sikit , silau sikit .
aku memang pernah pakai spek masa darjah 5 .
masa tu umur baru 10 tahun , dah kene pakai spek .
sadis T____T



kbai <3

Wednesday, June 13, 2012

Percubaan

Orang batak beri hitam memang cenggini . Esaited nak cube semua benda . Maafkan lahh diri ku ini . Hahaha .






Kbai <3
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 12, 2012

.bakal 22.


hari ni berapa hari bulan ?
12 Jun .
hari ni birthday kawan aku , Khairul .
Happy Birthday Khairul .
yang ke 24 tak silap aku .
heee ~

lagi 5 hari birthday aku pulak .
ketahui lahh anda bahawa ramai kawan aku birthday diorang bulan Jun .
aku pun tak tahu kenapa .
aku memilih kawan kot ?
nak yang bulan jun je kann .
HAHA !

hari jumaat yang lepas , malam tu aku jumpa Ameerul .
disebabkan dia sangat esaited , sehari sebelum tu , yakni hari khamis , dia dah terbagitau aku apa hadiah birthday aku tahun ni .
okayy ~
me is super duper happy !

jadinya , kitorang jumpa jumaat malam tu , terus dia bagi hadiah .
ouhh , awal lebih seminggu .
heee ~

siapa ada fb aku tahu lahh hadiah apa aku dapat .
yang ada twitter pun sama ;D
aku kan kepochi .
haaa *TDDMKA*

jadi ini lahh hadiah nyaaa ;D


beri hitam itu beserta topup berserta cloud 9 (aku dah makan tadi).
patung koala tu kawan aku bagi masa dia pergi Australia .



mahu tak happy ?
dapat BB oi !
bak kata kawan aku "tercapai jugak impian kau"
esh ~ malu saya .




dan kekawan aku mula berkata ;

untung laa dah pakai BB
untung laa ramai peminat
untung laa dapat hadiah BB




aku pun tak mintak , ini dikatakan rezeki Allah ;)


aku ada gak niat nak pakai BB before raya .
ingat nak beli pakai duit elaun praktikal nanti .
tapiiiii , dah ada orang bagi .
saya tadah je lahh kann .
HAHA !

abang sedara aku bengang jee .
sebab aku pakai BB dulu dari dia .
HAHAHAHA !

tunggu 14 June plak .
hadiah hari jadi dari ayah ;)




save the date please : 17 June 2012




kbai <3

Friday, June 8, 2012

.end of sem 2 2011/2012.

7 June 2012 .
last payper (gaya Johan) aku adalah Money and Banking .
disebabkan aku tak suke subject ni , aku keluar awal masa exam pagi tadi .
suppose the exam end at 12 PM , aku keluar pukul 1130 AM .
stress sebab tak dapat jawab ;'(

hari ni aku bawak handphone pergi exam .
kenapa tah .
selalu aku biar je kat bilik , cas .

keluar dewan , aku tengok ada 2 mesej .
satu dari ayah .
"Ayah dah sampai" - 1106 AM

hamagadddd ~
aku suruh datang esok tapi dia datang hari ni pulak kann .

memang kelam kabut lahh cite dia lepas exam tadi .
cepat cepat aku balik bilik .
nasib baikkkk aku datang dengan motor tadi , kalau jalan kaki , mahu berlari pecut aku dengan baju kurung kat uia tu haa .
HAHA !

aku tak suka orang tunggu aku , sebab rasa bersalah sangat .

aku baru kemas baju kurung je yang lelain memang tak kemas ape weyhh .
kau bayangkan betapa kelam kabutnya aku kemas barang .
memula ingat nak bawak balik semua barang tapi end up , memang ada barang ke stor .
huhu =.='

aku nak bawak balik semua barang sebab aku takde kat uia short sem ni .
aku praktikal kat seremban jee .

aku rasa turun 3 kg kot sebab ulang alik hantar barang kat kereta .
blok aku tak nak paling belakang pulak kann ?
ayah aku plak park kat parking space yang depan tu haaa .
memang menapak aku .

eh selama ni merangkak ke ?
okay , tak kelakar innz, tak kelakar .
kau takde bakat join super spontan next season =.='

aku amik masa 1 jam setengah nak settle semua .
3 4 kali aku ulang alik amik barang ke kereta sorang sorang .
dah rasa macam badang pulak angkat beg beg yang berat .
kau tahu je lahh bebarang perempuan ni banyak macam mana kann ?
phewww ~
dengan tak makan apa sejak bangun tido .
aku rasa , air pun tak sempat minum .
innz memang supergirl !

ayah aku gerak dulu bawak motor .
aku follow dengan kereta .
tapi end up , aku sampai setengah jam awal dari ayah aku .
hew hew hew .

maybe ayah ade stop isi minyak ke , makan ke kat mana mana .
tak tahu lahh aku .
sebab aku memang straight balik je .

even kalau bawak motor pun , aku memang tak reti nak menyinggah .
aim aku terus ke rumah except kalau ada emergency macam minyak nak kene isi ke , hujan ke , etc .
sebab tu aku boleh sampai sejam je dari uia ke seremban .
dengan Nabil , si Kriss 110 keluaran tahun 2003 .

heibat tak Nabil saya ?
*angkat angkat kening*

kalau bawak kereta sejam lebih sikit .
maybe dalam 10 minit lebih sebab aku dah tak berani nak bawak lelaju sejak kene speed trap hari tu .
ciss .
aku stay relax kat lane dua .
tapi kekadang tu rasa menyirap gak lahh kalau ada kereta yang sedap plak makan angin kat highway .
aku masuk lane tiga , pecut sambil buat lambaian ratu kat kereta yang aku potong tu .
HAHAHA !

lambek na !

aku bertolak dari uia pukul 1:05 petang mungkin dan aku sampai rumah dengan selamatnya pukul 2 petang ++ .

dengan laparnya kann .
nasib baik lahh ayah ada belikan roti dengan 100 plus .
boleh lahh aku buat kekunyah time tunggu turn nak amik tiket kat Tol Sungai Besi .
tahu tahu je aku suka 100 plus .
hehehe ;D

ayah lah hero akak .
eh tetibe plakk kann ?

adik aku , ami , senyum lebar bila Nabil sampai rumah .

"aku dah tahan weyh isi minyak 125 . hari hari plak nak kene isi , kalau aku pakai motor kau , jimat gilaa"
"kan ? aku tu kekadang 2 minggu tak isi , sampai bengang plak , bila minyak nak habis ni . hahaha"

over taw aku ;D

tadi masa dinner dia cerita ;

"semalam aku keluar tak bawak motor , kawan aku tanya , mana kriss kau ? aku jawab je , esok kriss aku sampai , tetiba betul plak kriss sampai hari ni "

what a coincidence .






okay , dah panjang taip , ikutkan nak taip lagi ni , tapi dah lahh .
over plak kau .
karangan exam BM hari tu pun tak panjang macam ni taw .
HAHA !



baideway , AKU DAH DAPAT LESEN AKU BALIK .

okay , innz sangat over .
HAHA !
sebab 4 minggu hidup tanpa lesen .
kau mampu ?
memang penunggang motorsikal haram lahh aku kat KL sepanjang 4 minggu lepas .
hew hew hew ;D




save this date please : 17 JUNE 2012




kbai <3

Tuesday, June 5, 2012

.orang takdo kojo.

hari ni aku merilek jee .
exam aku hari khamis , pukul 9 .
last payperrrr ~

aku dok ngadap lappy je keje rini .
kalau lappy boleh bercakap , mesti dia cakap "kau pergi tido lahh , muak aku ngadap muka kau je sepanjang hari"
HAHA !

aku dok tengok tengok blog orang yang nak kawen .
rajin diorang buat DIY barang barang kawen .




dan aku dah esaited .



bila aku dapat start buat DIY thing ni untuk majlis aku pulak ?
tangan iolz dah gatal nak main dengan riben ni ;D












ouh , day dreaming , innz .
HAHA !










entry merepek gilaaaaaaaaaaaa .



kbai <3



Monday, June 4, 2012

.dugaan kata ibu.

sekarang panas kann ?
dulu , aku kat uia ni selalu tido , mesti berselimut .
hatta waktu siang pun .

tapi sekarang ni , selimut aku tendang ke bawah .
kalau boleh nak tido tak pakai pape .
HAHA !

disebabkan cuaca yang panas sekarang , tekak aku tetibe saket .
hari hari meroyan kat fb cakap saket tekak . orang pun naik menyampah .
aku syak memang sebab kurang minum air masak .
aku dah jarang minum air manis (diet punya pasal) tapi memang sikit lahh minum air .
aku sedar tu .
bukan apa , aku ni kalau minum banyak banyak , mula lahh setiap 15 minit nak ke toilet .
mana larat der .
nak nak pulak kalau time tido , terasa nak kencing .
aiyooo ~ maleh nak bangun tapi kene jugak lah kann .

bila dah saket tekak , mulalahh asyik teguk air masak je kann .
haaaa baru kau tahu .
dan dan larat pulak kann nak pergi toilet setiap 15 minit .
HAHA !
terpaksa lahh .

tadi lepas maghrib aku ingat nak tido jap , kul 10 bangun .
itu pun setiap setengah jam , aku bangun sebab nak kencing .
sabar je lahh ;D

esok aku ada paper .
second last paper , komunikasi perniagaan .
aku gap 3 hari before paper esok .
memang hari hari sepanjang gap tu , aku bangun lepas zohor .
pehh pehhh .
pengsan oi .
HAHA !

jadi maknanya aku skip breakfast dan lunch .
lagipun tekak gua saket , nak telan nasi + ayam goreng , aku rasa mahu menjerit aku time makan tu .
over kau ni , innz .
HAHA !

petang dalam kul 530 camtu , baru aku turun cafe , beli dinner .
salu aku beli yong tau foo tak pun bubur .
itu je yang boleh aku telan sekarang ni .
tapi salu makan mesti tak habis , perut aku mengecik sekarang ni , rasanya .

okay , kau jangan lahh percaya , memang petang tu aku makan tak habis walaupun aku tak telan pape sejak pagi .
tapi selalu pukul 10/11 malam , aku akan keluar pegi cari makanan kat kiosk plak .
HAHA !

lapar gile weiii ~




kbai <3

Sunday, June 3, 2012

.mak , nak kawen.


Lelaki
Jejaka : mak , abang nak kawen .
Mak Jejaka : dah ada duit ke ?

Perempuan
Gadis : mak , akak nak kawen .
Mak Gadis : dah ada calon ke ?





kbai <3


Saturday, June 2, 2012

.my school's life.

tetiba nak cerita pasal jaman sekolah kann .
HAHA !

nak cerita pasal lan tadi , tapi bila pk balik , yang tu ada dosa kalau cerita , kita tukar cerita lain .
mari bercerita pasal kenangan .
yee , Innz memang suka cerita hal suwit muwit masa dedulu .
hehehee ;D

before that , HAPPY BIRTHDAY MY HANDSOME LITTLE BOY , QAYYUM .
mak long love youuuuu <3 <3
birthday dia kelmarin (31/5)

masa sekolah dulu , aku adalah kurus .
ehem .
aku suka share share makanan dengan kekawan .
motif ?

kalau time rehat , beli aiskrim kat koop , mesti ada yang nak share sama .
selalunya dak apis .
alalaaa sweetnye makan share share ni ;)
rindu plak ;D

pernah jugak aku dengan farah paw shidi suh belikan kitorang coklat cadbury .
dulu duit belanja ibu bagi RM2 je uolz .
mana cukup duit nak beli ketberi .
tu yang paw orang tu .
hehehee ;D

apis cerita masa form 4 , aku sombong gila .
pandang dia pun tak nak .
nak geng dengan akmal , kireen jee .
dia , sikit pun aku tak pandang .
HAHA !

lepas bebudak ni semua kua pergi teknik ,baru terhegeh hegeh nak kawan dengan dia .
heeee ;D

"budak mana ni ? dulu dia kelas mana ? ouhh , budak baru , eh apasal no i/c dia 90 ? ouhh budak lompat , adik rupanyaa"

lama dahh tak jumpa diorang .
rindu ni .
sem ni aku pun jarang balik .
bebudak ni plak hari hari lahh IM aku kat fb tanya "mana kau?"
naik bosan aku , jawab soalan yang sama hari hari.
HAHA !
what ever it is , aku rasa happy sebab ada jugak yang ingat kat aku .
HAHAHAHA !








kbai <3