Meet This Blog In Facebook !

Monday, April 30, 2012

.try test jap.


  • i
  • d
  • k




Sunday, April 29, 2012

.lawak ke der ?.

aku baru tengok lawak ke der ni .
seyes lawak nak mati .
sehari 3 kali tengok , tak bosan kot .

semalam aku balik rumah , time dinner , aku borak borak dengan adik aku pasal lawak ke der ni .
gelak gelak bagai .
ibu dengar pun gelak sekali pastu ibu cakap "kang ada yang tercekik akak tu kang"
dekat setengah jam aku makan padahal sikit je .
gelak lama punya pasal .
HAHA !

masa tengah tengok cerekarama , aku , ami , ibu baring depan tv tapi masih cerita pasal lawak ke der .
aku siap buat gaya yang zizan buat masa part X tolak Y , Y jatuh bla bla bla tu .
time tu dah dekat 1130 rasanya .
ayah aku dah tido .
kitorang bantai gelak kuat kuat .
sampai nangis nangis bagai .
ibu pun join gelak sekali gak tapi slow slow je .
sumpah lawak jozan ni .

"ehh pak cik masa pinjam muda , nak bayar dah tua pulak yee"

HAHA !

pagi tadi time tengah masak lunch , ami bukak lawak ke der .
aku dengar dari dapur je .
sambil repeat balik skrip diorang .
dah hafal weyhh !

alip dengan adik pun join repeat skrip .









dah lama rasanya tak gelak macam tu .
dok uia ni , manjang ketat je muka .
stress weyhhh .
















kbai <3



Thursday, April 26, 2012

.acaneeee ni.

minggu ni super busy .
rehat tak cukup , tido lambat , bangun awal , makan tak tentu .
haiyyaaa .
dah macam orang bercinta plak haa .
HAHA !

malam tadi memang aku rasa lemah longlai wehh .
siang tu , dua kali aku hampir terjatuh .
padahal pakai flat kot .
logik tak pakai flat tapi nak terjatuh ?
HAHA lagi ;D

balik dari cari article , aku text syafiq .
dia ni minor PJ (pendidikan jasmani) , mesti lahh dia tahu pasal stamina ni semua kan .
aku mengadu kat dia cakap badan aku lemah tak bermaya .
dia tanya ada vitamin tak ?
aku cakap takde , celah mana plak aku amik vitamin kann .
masa tadika dulu ada lahh .
lepas makan , cikgu bagi vitamin bentuk bintang kaler oren .
*flashback*

dia suruh minum milo , coklat coklat sebab dia kata coklat ni pemberi tenaga .
sebab tu kalau orang sesat kat gunung , penyelamat bagi coklat bar dulu .
dia cerita lahh .
aku tak tahu =.="


laju je aku bangun , bancuh milo 3 in 1 .
sedap plak aihh .
dah lama tak minum milo panas .
heaven dowhhh ;D








okay , cerita merepek .
HAHA !



siew ling .. ke belakang sikit .







kbai <3



Sunday, April 22, 2012

.makan banyak banyak.


haluuuuuuuu
misshy innz is backkkk .
okay fine .
tak yah nak bajet orang heran kau hilang lahh innz oi ;D

aku kat rumah lagi ni .
semalam , yakni sabtu , aku bangun awal , kul 8 pagi semata mata nak balik rumah .
punya esaited bai .
HAHA !

sampai atas bas , perut dah perit sebab lapo T__T
tapi sampai rumah , aku tak terus makan , aku bantai ngadap internet .
cari material untuk esaimen BM .
nak buat majalah kann .

lepas tu siapkan segala mak nenek esaimen sebab malam tu aku nak kua dating .
weee weee ;D

aku balik sebab nak celebrate birthday ami dengan aliff .


*Happy birthday , my dear brothers <3*

malam tadi aku keluar dengan ameerul .
teman mamat ni nak tengok bola .
sampai sampai je dah penuh okayyy .
dalam 3 4 minit gak lahh berdiri baru dapat table .
table pun VIP yawww .
HAHAHA !

kitorang pergi Deqwan Burger .
kedai ni ala ala burger bakar kaw kaw tu .
dapat jugak makan burger bakar tanpa perlu beratur berjam jam macam kat wangsa maju .
*sila jeles*


*nama dia homemade ape tah , tiga tingkat dan pedas*



*side meal . kentang tu makan tak habis pun *

lepas habis game , kitorang stay kejap sebab nak habiskan makanan .
tak lama pastu ada family datang .
anak dia kecik lagi tapi dah pandai jalan .
tetibe budak tu datang dekat aku lepas tu , dia angkat tangan tanda nak aku dukung dia .
aku angkat dia duduk atas peha aku .
bagi dia makan kentang goreng .
comel je budak tu .
nasib baik lelaki .
kalau perempuan , rimas aku ;p

balik dari Deqwan , kitorang singgah stall steamboat kawan aku dekat Taman Ampangan .
lepastu gerak pergi senawang balik .
baideway , Deqwan dekat senawang , depan sikit dari Juara Char Kuey Teow .
kitorang jenjalan kat fun fair .
olskul gilaaa .
HAHA !


*our desert . sengaja tak nak terangkan gambar*

1130 balik .
ibu pun dah reroger suruh balik .


















kbai <3








Wednesday, April 18, 2012

.nah amik gambar !.


My new baby Vincci <3



















kbai <3


.entry tertangguh 1 - end of mission.



entry bulan lepas kot baru nak update sekarang .
salahkan cable phone yang hilang sejak aku balik uia .
grrr *tak nak ngaku salah sendiri tu*

ingat lagi misi diet seminggu bersama Ameerul ?
kitorang tamatkan misi pada hari jumaat tah berapa hari bulan tah .
hehe ;D

sepatutnya ada plan lain tapi Encik Ameerul kita ada hal yang tak dapat dielakkan .
jadi sempat jumpa jumaat malam ajee .
itu pun sebelum tu dia ada hal jugak .

gambar makanan je dapat aku snap .
kah kah kah .
hidangan aku cuma kentang goreng itu .
*cuba teka berapa harga kentang goreng tu*

aku bantai kunyah 15 cucuk satay ayam sebelum keluar ni .
Encik Ameerul je belum makan , jadi dia makan nasi dengan sup ayam dengan kailan ikan masin .

hidangan kat restoran ni buat aku menganga .
kau tak kan dapat jumpa kailan ikan masin yang kailan dia segar bugar .
pehh ~ terbaik ah !






tu je lah cerita end of a week mission kami ;)








kbai <3





Monday, April 16, 2012

.geram.

entry tanpa gambar is super bosan kann ?
antara sebab aku jarang update blog sebab CABLE PHONE AKU ENTAH PERGI MANA , AKU TAK TAHU .
aku macam rasa dah bawak balik uia tapi bila cari nan ado T___________T

nak bluetooth , tak boleh pair dengan lappy .
entah apa masalah nyaaaaa tah .
geram jeeeee aku ni haaaa .

semalam aku beli kasut baru .
(kalau ibu tahu , mesti ibu bising sebab aku baru je beli heels hari tu . hew hew hew ;D)
aku beli dekat vincci .
terasa nak pakai kasut tinggi pulak .
alang alang duit tengah ada , aku rembat lahh sepasang .
aku MMS kat sharul gambar kasut tu , dia kata cantik , simple tapi bila aku cakap harga dia berapa , dia marah pulak , ek .

"kenapa beli kasut mahal mahal ?"

aku jawab ;

"boleh pakai lama"

seeeeeeeeeeee ~ nak tayang kasut baru kat korang pun tak boleh .
grrr ~












mana kau wahai cable ?













kbai <3

Friday, April 13, 2012

.hanya mampu MERANCANG.


hye hye .

update seminggu sekali , aci lahh kann ?
lagipun tak de sape yang tanya kenapa tak update blog .
sebab i is tak pemes .
HAHA !

ce tengok otai otai yang seangkatan dengan aku , mana ada yang rajin nak update blog macam dulu wehhh .
hello , its trend .
kene lahh follow the flow kann ?
HAHA !

aku sihat je kat uia ni .
alhamdulillah , terlebih makan dan kurang exercise .
hehe ;D

minggu ni ada 2 berita kematian yang aku dapat .

yang paling mengejutkan , pemergian blogger HudAoki, iaitu pemilik blog please, no paparazzi .
aku tahu dia sakit last year , kene tibi .
tapi unexpected dia juga sakit paru paru berair .
Ya Allah , kuasa Tuhan tiada siapa yang tahu .

bangun pagi tadi , received text from Sharul .
"cyg morning . i nak balik sebab atok i meninggal"
ada jugak dia bagitahu haritu atok dia masuk hospital .
sakit apa , aku kurang pasti .

Al Fatihah untuk arwah dah takziah untuk keluarga arwah .








minggu ni aku stress dengan exam .
khamis jumaat exam .
pesen study last minutes , memang lah stress .
HAHA !

akibat dari itu , muka aku naik jerawat sampai 6 bijik .
pehhh ~ record betul . scary tahu !


Aku : banyak nyaaa jerawat . stress lahh aku .
Dena : haaa sebab kau stress lahh banyak jerawat .
Aku : kfine .






baideway , aku dah tengok TITANIC 3D .
wehuuuu ~ even cerita tu main kat wayang 100 kali pun , tetap tak bosan .











kbai <3


Sunday, April 8, 2012

.cukup seminggu.

hari ni genap seminggu aku tak diet macam last week .
sebab duduk kat uia ni manjang lapar jeee .
kalau dok rumah , makanan terhidang indah , menggoda tapi haram aku nak makan .
kat sini , tak sedap pun , aku makan banyak kali .
aiyaiyaiyai ~

entah berapa kg dah naik minggu ni .
huhu T____________T

ayam penyet , mcd , bubur , semua aku dah rasa .
takde mengidam dah rasanya .
minggu depan kene start balik diet nasi & fast food .
WAJIB !

bak kata kawan aku , nak kawen dah kan , kene lahh diet , nanti tak muat baju pengantin .
ouhhh demm .
HAHA !












kbai <3

Friday, April 6, 2012

.tumpang lalu.

dah balik ke uia seminggu yang lepas .
hidup kembali busy .
ditambah dengan ketiadaan internet .
maka , blog di abaikan .
sekian melaporkan dari cyber cafe .




lolololo olskul sial !






banyak cerita tertangguh .
haih T__________T








kbai <3