Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, November 30, 2010

.ouhhh kenapa nie ?.

sejak cuti sem , aku tengok tak banyak blog yang update .
kalau dulu kat dashboard tuh , sejam tak jenguk , dah banyak blog aku tertinggal .
sekarang ni , dalam 3 jam , belum tentu dashboard aku tuh bergerak .
asek dok entry yang tadi jehh .

kat GB pun sama .
baru 2 3 page , dah jumpe balik entry yang aku sendiri ping 5 6 jam yang lepas .
=.='

ngaa ~ cuti betul korang yep .
time cuti ni lah , aku nak kaber balik blogwalk tapi kalau dah cenggini ghopenye , ate , cene ?











bergaduh dengan adik je lahh .








cuti berbaki 12 hari .
=.='
result dijangka release , 6 Disember .
ngaaa ~

.sape nak kawen dengan kau tahh.

"akak gangster weyhh"

tak taw kenapa , aku sangat ganas .
aku tak reti dok diam .


macam mana tah nak jadi gadis ayu .


kau tengok dalil cinta tak ?
aku lebih kurang macam si nisa tu lahh .
tapi aku tak pakai scoot ahh .
perempuan jehh pakai scoot tuh .
HAHA !


lagi satu , aku tak de lah PEMALAS macam dia .
at least , aku taw siang ikan , taw kemas rumah , tade lahh pulak aku basuh ikan pakai sabun cuci pinggan .


"take me for who I am lahh"


okayy .
dah 20 tahun .
kene belajar jadi PEREMPUAN .


anyone mind to teach me how ?
hehehe xD
gedix pulak ;p
awww xD





[selingan :

eii . . . aqw geli gn lipas !! aqw bncy lipas !! haish ! geli aqw tng0x kaki lipas t0wh . . da arh bnyak bulu . . sb0k jerwp ms0k uma aqw . . bramb0s larh k0e !!
acl larh k0e aderwh tat skeliling aqw . . eiiii !! bncy aqw gn lipas nyh . .
geli . geli . geli !!! werkk !!!


(kau paham ? ) ]

.in which category are you ?.

check it out .

BLOGGER TEGAR : my blog is my PRIORITY
PENGOMEN TEGAR : every single of his/her entry is a MUST for me to comment
FOLLOWER TEGAR : his/her entry regardless either the older or the newest is my DAILY reading 



aku ??
err . ntah lahh . aku kan MALAS .
jadi , tak jatuh dalam kategory mana mana .
wekkk ;p

.which one.

masa ngah menaip ni , jam kat bluevy pukul 2:07 pagi .
nape aku tak tido ag ni ?
aku dah rasa ngantuk kot =.='
aku tunggu cumi ciki balik .
tunggu dia wish gud nite .
tunggu dia bacakan doa tidur .
*gile gedik kauu perempuan*

even hari hari gaduh , aku tak sampai hati nak ignore dia .
huhu xD

dah tengok syurga cinta ?
"aku pun nanti kalau nak kawen , aku nak yang pakai tudung , at least , sejuk sikitt mata memandang"

jadi kau sebagai lelaki , mana satu kau prefer ?
isteri yang bertudung atau yang free hair ?

kalau yang bertudung selalu dikaitakn dengan perempuan kampung .
sampai ada yang malu nak bawa isteri keluar dengan kawan kawan .

kalau yang free hair , rambut mesti cantik , tak dye , rebonding pun dah kire okayy .
bila bawak keluar jumpe kawan kawan , orang akan puji .


which one dude ?



















dah puas free hair .
yay !

Monday, November 29, 2010

.MyPhoto : The Photo Gedik Shoot.


time to capap muka sendiri .
aalaaaa blog aku kann .
tak pinjam blog awak pun ;D

the eldest and the youngest .









nak balik seremban dahh ;D




itu lahh aku .
tak cantik , tak kurus , tak cerah .
jadi , tade sape nak kawan =.' 
*mintak dilempang *



habis dahh gambar ;D
sume post aku scheduled .
HAHA !
bodband aku memang dah nazak gile vavi .
mongok sungguh .
huh .

aku tade mood plus tade pape nak cerita kat blog .
haih ~
rasa macam nak dok diam diam jehh .

kalau aku tade pu , tade sape heran .
kannn ?
;D


.terima kasih semua.

tengah hari tadi , ai online dekat CC .
fuhh ~ terbaik ah laju nye .
1GB der speed dia.
HAHA !

dua entry bergambar before, ai scheduled kat CC lahh .
sebab bodband kat rumah memang cannot go langsung nak upload pictures yang banyak macam tuhh .

lepas balik dari CC , ai pergi tesco dengan adik .
nak beli cool blog lagi .
hehe xD
addict lahh ouhh .
zami , pernah minum cool blog takk ?
kalau belum , nanti dok semban , innz ajar kayy .
hehe xD

sampai rumah , lunch , terus tido .
sampai pukul 630 petang .
bangun bangun tengok tb .
seribu kali cinta .

terkejut ai tengok follower dah 900 .
vavavava ..
tapi dalam 900 , bape orang jeh yang betul betul follow my blog ?
hehe xD

ai bukan nak cari followers beribu ribu , ai nak cari kawan walau satu .

thanks lahh pada semua follower .
sanggup plak u nak follow blog cikai haram jadah tak de pape ni kann .
kalau rase semak jeh kat dashboard , boleh unfollow balik .
kan kan kan ?

thanks taw taw taw .
tak taw cene nak balas budi .
*ayat bajet pemes. lempang kang*
sorry lah ye kalau ai tak follow balik ur blog , tak singgah ur blog .
bukan ai sombong , cume internet connection memang slow gile vavi .
kat rumah , ai bukan pakai line , ai pakai broadband .
ayah dah lame terminate streamyx ;(

kat uia , ai pakai wifi uia jeh .
paham paham lahh kalau wifi free ni .






















rini 2 kali hujan lebat .
kalau kat rumah lame ni , dah kompom banjir .
;)

.MyPhoto : Barbeque.

ni time barbeque plak ..
haa ? bayanyak gambar ?
memang banyak pun .
tengok lah sampai muntah .
HAHA !

motip letak pic banyak2 ?
in case lappy / pc / pendrive buat hal , aku ade back up gambar kat blog .
haaa gituu .
;D



simple simple sudahhh ;D



BBQ time !
kaum hawa duduk di meja , tunggu makanan siap ;D

pinggan aku .
nasi goreng cina tuh tade rase pape .
tawar jehh =.='


the bunting ;D



seeee ~ ketamm ;D

hasil rompakan .
HAHA !
banyakk gile coklat .
sukaaa ;D



t/t : sorry , kalau gambar tak clear . aii tak pakai DSLR lahh ;D


.MyPhoto : Glory Beach Resort, Port Dickson.


Sabtu 27 November 2010

view dari balkoni .





bilik yang aku buat tidur semalaman.
hehe xD


ni lahh pelantar minyak kottt yang aku cakap tuh .



the island 


the chalet .


dawn dusk view .
at 630 PM .


tea with creamer .


Ahad 28 November 2010 .

time subuh .


masa pukul 9++ pagi kot .


ouhh ini WAJIB .
HAHA !



dah boleh jadi tourist guide aku ni =.='


.MyStory : Engineering Outing Day, Nestle di Port Dickson.

Sabtu 27 November 2010 .

gerak kul 130 petang , kul 200 petang dah sampai kat Glory Beach Resort, PD.
check in , tido , makan , tengok tv , petang turun .
yeayy ~ minum petang .
ade mee kari , laksa , kuih muih , air oren , dan macam macam lagi .
mee kari terbaik wokk .

ade indian tuh cakap "kari dia sedap"
hehe xD
cik zawiyah buat rasa nya .

sebelum minum petang , aku , akmal dengan ami turun main air pantai .
wee ~ okayy actually more to photo shoot .
gila kauu .
aku dengan muka tak de rasa malu , berposing maut bagai depan orang ramai .
HAHA !
si akmal jadi photographer .

lepas minum petang , duduk duduk tepi pantai .
tengok orang main bola tampa , mandi manda , lari lari .
cehhh xD
tengok sunset .
ngee ~ tantekk ;D

dari bilik kitorang , nampak macam pelantar minyak kot .
hee ~ tak taw nama ape .
pastu nampak pulau .
wuuu ~ nice view .

pas tengok sin can dengan doremon , siap siap nak turun lagi .
we are having BBQ !
besttt ;D

ade sosej , udang , ayam , kambing , ikan .
pastu ada nasi goreng cina , bihun goreng , buah oren , anggur .
wahh ~ memang makan besar sungguh .
sumpah senak perut dowhh .
makan tanpa had ;D

petang tuh , aku ade nampak kotak milo besar atas meja .
aku ingatkan dalam kotak tuh , air milo .
well ~ aku kan big fan of milo .
tapi tade lahh aku pergi tengok ape dalam kotak tuh .

malam tuh , kotak diletakkan next to nasi goreng cina .
masa aku nak amek nasi , aku ternampak macam plastik milo dalam kotak .
bile aku perati lagi , dalam samar ouhh , aku nampak smarties .
wahh ~ dah lama weyhh tak makan smarties .
pe lagi , kasi rembat lahh .
pastu aku kekecoh kat adik aku .
ngaaa ~ dahh suma pakat amek coklat dalam kotak tuh , simpan, masuk beg .
antara adik beradik , aku paling banyak rembat .
wakakaka xD

dalam pukul 1100 , air dah mula naik .
kawan ayah bawak turun pancing .
dia dapat tangkap ketam .
kejap jehh ouh dah dapat 3 ekor .
hebat gile .
umpan dia , pakai ikan yang buat BBQ tuh .
HAHAH !

ade gak men game , teka pantun , teka lagu p ramlee .
satu group 6 orang .
kalah memang ade hadiah .
aku suh adik aku join , dia tanak .
kau tahu hadiah dia apa ?
aku bajet dia bagi hamper coklat coklat jehh.
rupanyaaa ....
kumpulan yang kalah dapat RM20 sorang .
yang menang dapat RM50 sorang .
menganga adik aku .
nyesal tak sudahh dowh .
HAHA !

Ahad 28 November 2010 .

last day kat sini .
aku bangun kul 9 lebih .
bangun jeh , tengok ibu ayah dah turun bawah .
breakfast makan nasi lemak ayam .
lepas breakfast , aku dengan adik turun bawah .
time tuh , orang dah tak ramai dahh .
game sume dah abeh main .
tinggal melepak jehh .

aku dengan adik sempat men air kat pantai kejap .
pastu naik , mandi , siap siap , balik .
hehee xD

ingatkan nak singgah teluk kemang .
tapi ayah dah tersilap jalan .
malas nak patah balik , terus jeh ke seremban .

kul 1230 , sampai rumahh .
pastu aku bantai tido sampai petang .
pinggang aku sakit bile masuk kete .
gile tak selesa drive ouhh .








t/t : gambar aku upload later lahh eh . bodband ni dah jadi beruk . dah kene limit . tengok lahh kalau rajin , aku g CC . ;D

Sunday, November 28, 2010

.tak ku duga.

stalker .
aku bukan known blogger macam blogger famous yang lain .
aku ni blogger cikai jeh .
takkan lahh aku pun kau nak stalk .
alaaa ~

well ~ aku ni kadang kadang terlalu peramah .
sampai kan sume orang kat fb , aku nak wall , ajak berborak .
tapi disebabkan keramahan aku yang maybe terlampau , kau telah add fb aku sebab aku borak dengan dia kat fb .
kannn ?

aku baru sedar .
kau add but you never talk to me .
mula mula aku pun tak nak approve kau .
tapi disebabkan kau blogger and follow blog aku , aku approve .
huh . aku sekarang sangat particular dalam approve orang kat fb .

aku tak taw pulak , perbuatan aku itu , membuatkan kau sampai jadi stalker aku .
hadoii .
kalau aku buat kat saket hati , sila inbox dan maki hamun .
walaupun pedih , aku terpaksa terima .
jangan lahh macam ni okayy .
kau stalk aku , buat aku perasan plak yang aku ni orang famous .
HAHAHA !

FOR SERIOUS , aku tak tahu yang dia tuh dah berpunya .
and its your's .
i'm sorry babe ;(
didn't meant to .
sumpah aku tak tahu yang dia kau punya .

okayyy , pasni aku tak wall dia dah kayy ?
tak ajak dia berborak dahh kayy ?
kau jangan stalk aku lagi kayy ?
okayyy ?

terima kasih ^___^














eh , aku nak cool blog lagi lah ;D

.hadiah di hari jadi.

walaupun kau cakap kau tak nak hadiah , tapi jauh di sudut hati , kau kepingin mahu terima hadiah di hari jadi kau .
ahhh toksah tipu .
aku taw .


sepanjang 20 tahun aku hidup , baru sekali aku wat birthday party .
iaitu masa aku 6 tahun .
time tuh tak de hadiah .
kawan kawan datang bawak perut jeh .
nak makan kek =.='

aku jeh yang selalu attend birthday party orang lain .
pernah tak kau pergi birthday party kawan kau , tapi kau tak bawak hadiah ?
aku tak pernah lagi .

sebab aku akan rasa , yang tuan punya birthday party akan tertanya tanya .
"where is my present ? "
AKU RASA jeh kayy .

kalau kau tak buat birthday party , kau jarang akan dapat hadiah .
yes . macam aku . tahun ni takde hadiah langsung . =.='

jadi , jika nak hadiah di hari jadi mu , sila lah anjurkan party .
setiap yang datang , insya allah , akan datang dengan hadiah di tangan .
pasti anda akan tersenyum lebar .
dan jamu mereka dengan hidangan sedap serta layanan first class ;D












saket pinggang .
even drive setengah jam jeh dari rumah ke PD .
akan aku update kemudian .
gambar banyak gile .
HAHA !

Saturday, November 27, 2010

.cool blog di Giant, Senawang.

halo halo selamat pagi uolzh ;D


pagi tadi ayah bagi kitorang 4 beradik sorang RM 50 .
fuhh ~ kayo den japz .
hehe xD
tak taw nape tetibe dia bagi ,
orang dah bagi , den amek yo lahh ;D
macehh ayah .

pastu petang bile balik keje , ayah beli CPU baru dan handphone baru untuk ami .
pehh banyak plak duet dia .
eh ke dah gaji eh ?
untuk pekerja swasta .
haaa tah lahh .
aku tak pernah amek port bile ayah gaji .
sebab , bile tade duet jeh , suka ati nak mintak bila .
hehe xD

well ~ since dah dapat duet kannn .
pe kata layan cool blog .
ngaaa ~ addicted plak aku dengan cool blog .

before this , aku ade gebang gebang dekat adik aku pasal cool blog .
dia ni suke slurpee .
tapi slurpee skunk dah cair ouhh .
jadi , better ag cool blog .

dalam pukul 5 , kitorang berdua , siap ala kadar .
grab kunci kete , terus jalan .
huu ~ cik miah , jiran aku , siap tego tego lagi masa aku kuakan kete .

"nak g mane tuh ?"
"nak g senawang jap"
"shopping ke ?"
"aaa lebih kurang lahh , kejap je ni ."

time kitorang kua tuh , time orang ngah balik keje .
jalan memang pack ahh kann .
tapi tade ah se jammed KL .

sampai jeh giant senawang , terus cari gerai cool blog .
tade orang pun .
HAHA !

masa kua dengan cumi ciki ritu , dah minum yang choc punye .
so , nak try yang lain lahh .
masa g tesco , aku nampak yang baru .
space blog .
so aku order lah yang tuh .
adik aku amek chocolate blog .

kau taw ape ?
space blog tuh tak sedap langsung .
adik aku siap perli perli lagi .
heh . tape tape .
pasni aku amek yang lain plak .

dalam kul 6 sampai rumah .
sejam gak en aku kua .
HAHA !
senawang tuh jauh dowh dengan rumah aku .
aku mls nak pegi terminal sebab kang parking kene bayar .
wekkk ;D

ni ade gambar aku dengan adik aku .
sejurus selepas membeli cool blog .
thee ^___^





adik aku .
muka selenge gile . 


segan dowhh nak tangkap gambar .
ade pakcik kat belakang .
HAHA !



kembar yang ensem , kebanggaan orang negeri sembilan .
err to be specifically , orang sikamat .
hehe xD


Friday, November 26, 2010

.aku plak yang kene bertanggungjawab demi kau.

Peah : kau kene jaga anak-anak dia ni . sebab dia yang merogol .
Kiah : kau amek lah satu , penat lah aku nak jaga semua . sekali tiga pulak tuh .
Peah : tak nak . aku tak suka . kau amek jeh semua .

kiah menjeling pada meon .
tajam .
meon dah menyorok celah pokok .
takut dengan jelingan kiah .

Kiah : haram punye kucing . pasal kau , aku plak kene amek anak anak kau ni . kau taw tak , dah 13 ekor anak kau aku jaga . kalau tak de expenses tape gak . heee . aku operate kau kang , kata aku kejam .









kucing punye hal daaa ~

.apa ni weyhh ?.

"tayoff mengawot arh"
"sheyan at yuu , kene game ouh"

aku macam fedap gile bila adik adik angkat aku anta mesej style gini .
nak jeh aku reply , "awak mencarut ape ni dik ?"

adik aku yang kecik tuh , kan form 1 .
awal awal aku dah sound .
tak yah nak menulis cara gini .
geli jehh .
macam haram weyhh x(

malam tadi kat fb , ade sorang ni , awek dia komen mende tah tapi style taip merepek gile ah .
pastu bf dia tanya "????? bahasa jawa apa ni ?"

KAH KAH KAH .
aku gelak .
lawak .
manew larh dowrunk laja bahse pepelik ni ?
terjangkit dahh ;p

.susah lah kalau yang tak paham bahasa ni .

aku nak mintak tolong .
baca dulu cite aku eh .

aku ade sorang kawan ni taw .
err kawan ni lelaki .
dia syok kat aku .
tapi ,aku tak syok kat dia .
tade hati langsung .

dia tak kisah dowh kua duit banyak gile kat aku .
aku tak mintak pape pun .
dia yang bagi .
aku serba salah dowh .

aku tak nak nanti , bila one day kitorang gaduh , dia ungkit sume apa yang dia dah bagi kat aku .
nampak macam aku pisau cukur jeh .
lepas dah dapat sume mende , aku blah gitu .
aku tak nak ah camtu .
aku bukan perempuan macam tuh kot .

setiap kali dia bagi pape , seboleh aku cari seratus alasan untuk tolak .
tapi aku tak boleh .
dia bagi jugak .
heee . tak paham bahasa betul budak ni .

pastu en , dia suke mintak gambar aku .
ritu , aku bagi alasan , aku pakai opera mini , tak leyh MMS .
skunk , opera mini dah tak boleh pakai free , dah boleh anta MMS , dia mintak lagi .
kalau sekeping tape ah jugak .
ni mintak sekali 8 keping .
bila aku bagi alasan kredit tade , dia sanggup jeh , time tuh gak topup tuk aku .
aduhhh .
pastu suh aku anta gambar .

kau nak suh aku buat ape ?
pulang balik topup tuh ?
aku mana ade duet skunk .
setakat 8posen tuh ade lahh .

pastu siap demand lagi , nak gambar ceni ceni .
gile ahh .
nak gambar aku free hair jeh .
bodoh betul .

aku cakap kot , yang aku dah tak free hair .
aku nak berubah ke arah positif .
aku nak tinggalkan zaman jahiliyyah .
dia bukan tak paham , tapi saja tak nak paham .
seteress aku .

aku cakap elok elok dengan dia dowh .
"i tak nak free hair dah , i nak pakai tudung pasni . i bukan kecik lagi"
aku marah kang , cakap "alaaa itu pun nak marah "
dah memang aku geram dowhh .

macam rini , petang tadi , dia topup kan aku .
suh aku anta gamba .
dlm hp mana ade gamba lagi .
sume aku dah transfer dlm lappy .
tu pun gamba lama .
gambar baru , sume aku snap pakai camera .
and aku pakai tudung .
aku transfer balik gambar lama masuk dalam hp .
pastu aku send kat dia .
sume gambar pakai tudung .
dia tak boleh terima .
text aku , suh send gamba free hair .
WTF ?

aku dah buntu ahh .
aku tak mintak langsung dia topup tok aku .
aku tak harap dowh .
aku boleh topup sendiri .
lagipun , aku memang nak abihkan kredit .




kau rasa , apa patut aku buat ?
mamat ni tak reti bahasa langsung .
tak respect orang ahh .
aku nak berubah , dia suh aku balik ke zaman jahil plakk .
ape cer ?

aku banyak kali ah elak dari dia , dia kol , aku tak angkat .
aku buat buat busy pe sume .


jangan suh aku tuka no .
aku tak nak .
no ni nak tuka kang , kene bagitau admin lah , bank lah , macam macam lagi .
leceh =.='

.lawatan ke tesco extra seremban 2.

halo halo .
selamat malam .
malam ni , seremban hujan lagi .
boleh tahan lebat .

walaupun lebat , aku tetap bawak kete laju .
HAHA !

malam ni , aku ade misi .
teman kazen aku pergi tesco beli printer ..
turut mengikut , madam besar a.k.a mak sedara aku a.k.a mak kazen aku .
hehe ;D

tesco extr ni baru jeh launch .
semalam , aku lalu jeh .
rini aku park kete and masuk dalam .
lebih kurang macam jusco gak .
besar and pack .
huh .
payah cari parking .


dah lah aku , drive malam malam , kureng sikit .
tapi alhamdulillah , selamat gak sampai umah .
dalam pukul 1130 malam .
hehehe xD

kazen aku kol masa aku ngah  mandi .
ibu jawab kan kot .
pastu pesan kat aku .
"kang kau goreng nasi , pastu pergi umah atam. iti nak beli printer kat tesco"
pas mandi , aku siap siap , goreng nasi , goreng keropok ikan .
sudah nya aku yang tak dinner =.='

tape .
tak lapa pun ;D

apa ?
kau ingat aku tak reti masak nasi goreng ke ?
HAHA !
















mengantukk =.='

Thursday, November 25, 2010

.aktiviti malam hari.

dalam kul 9 malam , aku text mira .
aku nak g umah dia .
ade lahh hal ;D

tak lama pastu aida datang , nak ajak g mapley .
tapi tak jadi pun .
borak borak borak .

pastu mira ajak g umah tettttt .
heh . aku tak nak pegi , tapi dia ajak gak .
tapi aku tak turun kete pun .
tak hengen aku nk mengadap muka dia =.='

pastu pegi lepak kedai makan .
okayy ~ kami bertiga jeh yang perempuan satu group .
yang lain lelaki and chinese .
HAHA !

minum makan pastu gosip .
lalalaalaa ~
bak kata izuddin , kalau perempuan tuh , perempuan jugak lahh .
kan weyhh ? xD

pastu mira kata nak pergi usha pondan kat ast .
aku tak pernah pergi before .
sebab rase macam tade urusan pun nak pergi sana ;D

malang nya , hujan plak malam tadi .
jadi , semua pondan duk dalam bilik .
"abang , ai sejukk lahh "
dialog aku reka . HAHA !

masa stop kat traffic light depan maybank , ternampak kamarul .
wahhh ini anak lama sudah tidak ketemu ;D
kitorang pusing balik , semata mata nak jumpe kamarul .
berborak macam haram .
KAH KAH KAH !
melucahh abeh .
erkk ;D

aku : ko dating kat ne ? ts ? klcc ?
kamarul : pavilion .
mira : ouhhh kau lahh yang bercium kat pavi tuh ehh ?

hambekk . kene sekali .
lawak lawak .
before tuh , dalam kete , kitorang ada borak pasal video tuhh .

tengok jam dah pukul 12 tengah malam .
gerak lahh kami pulang ke rumahh .



seb bek tak kene dengan ibu .
lalalalaaa ~

.tragedi X3.

aku ade 10 keping gambar .
tapi dapat upload 6 jeh .
sebab bodband lembab .
sila paham .
macehh ;D

kalau nak taw lahh kann .
aku dah tak syg X3 aku .
sebab dia dah calar balar .
HAHA !
dia dah jatuh sambil buat aksi merbahaya yang bisa buat jantung aku gugur ke tanah .
haih ~

since casing dia dah pecah .
and aku tak beli baru lagi .
dia sangat mengada .
aku rasa dah 3 kali dia terjun katil .
luckily , ada carpet tebal yang menampung terjunan beliau .
huh . gerun aku .

overview X3 biru .
ouhh nama dia silvy .
hehe xD


the mic and the speaker ;D


the injuries .
parah kann ?
abeh dahh calar balar .
awak dah lah warna silver , cerah .
nampak sangat kecederaan nya .


NOKIA connecting people .
ouhh I LOVE NOKIA ! 
^__^


3.2 Megapixels only maa ;D


another injuries .
ni paling teruk ;(



cumi ciki kata "elehh sikit jeh pun . ingat teruk sangat"
sebab aku cerita kat dia , nangis nangis .
drama dowh aku .
HAHA !

entry tak de pekdahh .
hp cikai jeh pon .

Wednesday, November 24, 2010

.cincin dan kahwin.

bila masuk bab kawen , perempuan lah yang paling beruntung .
dan yang lelaki akan jatuh bankrap jap .
hehe xD

pasal cincin .
ngaa ~
aku nak cakap ikut adat melayu .
diulangi adat melayu .

usually , cincin untuk pihak perempuan , ada 3 .
cincin merisik , bertunang , nikah .
huyooo ~ kayo mak cik  ! HAHA !

biasanya , time merisik , orang tak buat kenduri .
tak ajak orang ramai .
ye lahh , takkan merisik jeh baru , dah nak naikkan khemah kann ?
gile tak logik .
tapi ade ke yang buat ?
huu ~

bertunang .
sekarang , orang buat bertunang dah macam kawen dah .
hantaran 18 dulang , pelamin english style .
padahal sarung cincin jeh pun .
yang nak berpelamin bagai tuh pehal ?

ade bace tak artikel , cakap , tak yah buat kenduri kalau bertunang .
aku bace , and aku rase ada logik nya .
tapi orang sekarang , buat majlis sebab tak nak orang lain kecik ati .
yang kawan kawan mak bapak satu hal .
"laaa anak kau dah bertunang ? tak ajak pun"
yang kawan kawan sendiri lagi satu hal .
"macam ni lah kau , bertunang tak ajak. diam diam jehh"
betul takk ?

payah nak jaga hati semua orang .

nikah .
orang sekarang suka buat majlis kawen grand grand .
nak nak artis .
hehe xD
satu majlis umah perempuan .
satu majlis umah lelaki .
satu majlis kat dewan .
haaaa ~ matik le banyak duit nak pakai .
tapi artis ni , ditaja .
tak yah kua duit .
duduk bersanding jehh .
cube kalau kita yang buat ?
tak bankrap pastu ?
pas kawen , gadai lah cincin mahal , buat makan .
HAHA !






aku rasa , aku tak nak bersanding lahh .
macam malu jeh , orang tengok , kite duduk membatu macam tugu negara .
hehe xD

ibu ade belikan aku cincin .
itu cincin raya .
masa tahun 2007 .
ramai yang tanya "dah tunang ke ?"
cumi ciki pun dah 2 kali tanya .
tak boleh eh pakai cincin emas sesaje ;p

.dinner time.

weekend ni kami satu family akan attend dinner dekat PD.
ouchh ~
lame tak pergi dinner .
hehe xD

dinner ni organize by Engineering Department, Nestle .
sebab ibu kata , ayah kata , department ni tuka pengurus baru , jadi dia nak berkenalan dengan staff staff dia lahh .
in arabic , we call "taaruf"


aku dah berkira kira nak pakai ape .
ingat nak pakai baju kurung jeh .
langkah SELAMAT kann ?
tapi mekap cecantik lahh .
HAHA !

btw , semalam , aku terpandangkan bende ni atas meja solek aku .
ouhh , ini sebenarnya keychain ke hape tah nama dia yang letak hp tuhh .
beli sepasang .
dena satu , aku satu .



close up cikit ;D


aku rase , aku nak DIY mende ni jadi brooch juntai juntai .
boleh pakai time dinner nanti .
hehe ;)
kreatif kann ai xD
HAHA !

abaikan jerawat yang menghiasi wajah .


nampak tak ape aku dah buat ?
yup ! aku dah modified inner syria tuh .
wakaka xD

alkisah nya petang tadi , aku tengok tv .
aku nampak aida radzwill tuh opss aida khalida , pakai inner macam ni .
maksud aku , tengah tuh , dy buat macam tuh .
aku tengok macam cun jehhh .
tak taw lah korunk rase cun ke tak.

jadik nye , pas siap sume keje , aku amek jarum , benang , gunting , reben .
aku jahit sampai jadi macam tuh .
tadaaa ~ inner aku dah berubah bentuk dan ade reben kecik pink .
ouhh aku ta suke reben beso beso .
HAHA !

apa ?
pakai inner ni time dinner ?
tak sesuai nyahhh .
sebab aku ingat nak pakai baju purple .
hehe xD

okayy lahh , babai !

Tuesday, November 23, 2010

.kenapa hari hari kau menaip innz?.

ouhh tade orang tanya pun , aku wat soalan dekat diri sendiri .
HAHA !

tetiba terfikir , nape hari hari aku menaip kat blog .
nak kata banyak idea , BOHONG !
aku dah lack of ideas dahh .
for serious .
kalau perasan , entry aku pendek pendek jehh .
itu pun setelah sejam aku bukak NEW POST , baru ade idea .
puas aku tarik rambut , gigit gapield , baru ade mende nak cite kat blog .
haih ~

alasan dia ?
ade laaaa ~
HAHA !
biar aku simpan untuk diri sendiri .

eh kau taw , aku ade tumblr ?
tapi aku tak reveal kat sesape .
sebab itu tempat aku menaip apa apa tanpa batasan .
huh .
kalau satu hari kau jumpe tumblr aku , jangan terkejut ahh .
bahasa kat sana memang kasar .
sume nya marah marah .
aku kan hot tempered .
nak nak pulak ade yang cari pasal dengan aku .
memang tumblr lahh jadi mangsa .

patut nya , korang pun kene ade blog peribadi .
err i mean unreveal blog .
sebab tak sume mende kite perlu reveal kat orang .
kan kan kan .

btw , tumblr aku pun kaler pink .
aaaa ~ apakahh ? ;D

.wajib ade buku biodata.

mood : kecik ati lagi lahh ~ ;(

pas mandi tadi , aku ternampak buku nota kecik gambar pooh .
ouhh , itu buku pemberian meza , masa form 2 , hadiah birthday .
hehe xD

aku selak selak .
buku tuh buku biodata ouh ;D

korang ade tak buku biodata kawan kawan ?
bagi hari ini , suh kawan kau buat , esok dia pulangkan .
hias cantik cantik .
perempuan mesti ade punya .
lelaki jarang ahh .
ingat lelaki ni rajen sangat ke ?
HAHA !

ade biodata mieza , azreen , kembar , nani , nadira , intan , ain .
masa tuh , kitorang tingkatan 2 Dedikasi.
rapat sangat .
semua bende buat sama sama .
even pergi ko-op pun sesame .

mieza , azreen , nadira , intan , aku dah add kat fb .
tapi dorunk macam dah tak ingat aku .
puas aku refresh memori diorang .

bile aku bace balik , aku senyum sorang sorang .
kelaka ouhh .

ade part kawan karib , kawan biasa , fav foods and drinks .
hehe xD

masa awal awal form 2 , kitorang kawan baik .
tapi masa hujung hujung tahun , entah kenapa kitorang dah tak ngam .
semua tak suke nani .
nani ade buat salah rasa nya .
nani ni budak baru .
sampai ade yang mintak buku tuh balik , then padam nama nani dari senarai kawan karib .
saket hati punya pasal .
hehe xD
biasalahh , budak budak .

rindu nak reunion dengan diorang .
lepas aku tinggalkan skola tuh , tade dah yang contact aku .
aku ade gak cari diorang thru internet tapi tade .
biasa kan , orang letak full name kat fb , aku cari gak .
bape kerat jeh jumpe .



rindu kawan kawan kat PZ ;(

.ouh my louis vuitton.

oke oke .
aku baru jeh khatam tengok cite pisau cukur .
VCD lah opkos .

sebenarnya dah lama dah VCD tuh ade kat meja tibi tapi orang kata gile tak best cite ni .
so , aku pun malas nak tengok .
tapi tadi pas kul 12 tade mende nak tengok dah .
tibi pun tade cite best .
jadi , aku selak selak cd kat tepi meja tuh .

"weyh , pisau cukur ni sangkut tak ? habis tak cite dia ?"

well ~ pirate , tahap macam hampeh .
kene soal dulu .

"oke oke ."

gud .
aku pun on radio .
eh on radio sebab nak main cd .
hehe xD
sekali dgn radio plak cd player aku .
*rase mcm old skool plak main cd player. org skunk , dolod jeh . HAHA !*

layan lahh aku cite pisau cukur ni .
well ~ memang geged pelakon nye tapi kelakar lahh .
oh my gucci 
oh my dior
HAHA !

tapi kann ending dy suwit lahh .
bagi aku lahh .
sebab Faqir tuh suwit .
nampak macam tak kaya tapi kaya .

agak agak merasa tak aku kene ngorat dengan orang macam Faqir tuh eh ?
*pangggg. berangan lebih*















sejak cumi ciki wat part time nie , HANYA pada pukul 230 pagi jeh dia akan mesej .
wish "selamat malam sayang"
pastu , tido .
esok pun , pukul 230 pagi baru mesej .
ouhh dia keje petang sampai pukul 2 pagi .
keje ape , ntah .
tak cakap pun ;(

aku kene kuat .
naseb baek kat rumah , tade lah boring sangat .
ade gak lah aku kawan kawan .
cube kalau bulan depan ?
aku dah kat uia , tapi dia maseh kerja lagi ?
tak meroyan aku nanti ?
T____T


cumi ciki budak maktab , cuti dia sampai bulan januari ;(

Monday, November 22, 2010

.all time.

mengikut stats dari dashboard blogger.
all time dari may 2010 - november 2010

entry leading -> pasal shahir .
HAHA !
well ~ sampai sekarang ;p


audience -> dari japan ?
hurmm ...


leading URL - > afiq-serenity .
ngaaa ~ suke eh masuk blog sy ;p
HAHA !


entry selingan .
tade idea punya pasal .
wakaka xD

adik aku lukis .
cacat kan ?
HAHA !



btw , ini scheduled entry .