Meet This Blog In Facebook !

Sunday, October 31, 2010

.heyy heyy you you.

yee . you lahh yang bace entry ni .
hawau you ?
HAHA !
sape lahh yang sebut hawau you ni .
macam haremmm .


kalau keseorangan, tidak ada teman , siaran laen bosan .
mahukan hiburan, tawa sampai pengsan , mari tengok spontan .
mari kita , mari kita spontan .
mari kita spontan , everybody spontan .


penah tengok spontan takk ?
sumpah lawak gile der .
tah ke bape juta kali tah aku tengok (hiperbola di situ) tak bosan-bosan .
rumate aku mesti nek gile sebab dengar aku gelak sorang-sorang tapi tade sore movie .
wakaka xD

sarah , jangan gile ye . nak exam ni ;D

nak cite ape ye ?
hurmm ~~

malam tadi , on phone dengan cumi ciki .
ehh before tuh , aku nak call pacik yang malas charge hp tuh , saje nak membahan .
sebab dah lame x borak-borak .
tapi since , hp eh tak idup , aku call cumi ciki .
dia tanya pasal status aku semalam .

"blogger kaki SEO = tajuk entry Macam Mana Nak Pecahkan Dara Isteri tapi entry pasal statistics. MENYAMPAHHH"

lebih kurang gitu lerw , tajuk status aku .
sumpahh ANNOYING GILE.
body entry , letak print screen , pastu tulis tak sampai 10 patah perkataan .
FINE ! aku banned blog kau !

aku pernah kene sound sebab buat macam tuhh .
sejak tuh , aku tak buat dahh .
insapp ;D

tapi aku heran , nape tade orang nak tegor perangai blogger kaki SEO ni ?
korang tak berani ehh ?
sebab dia otai ehh ?
fak ah ! tade istilah otai motai dalam blogging .
grrr x(

aku dah nak sound dah semalam , tapi ikut rasional , kang dia up plak komen aku , tak pasal-pasal pemes .
well ~ blogger ni aku taw , memang kaki sentap .
pantang ditegur , up semedang komen-komen pedas .
lalalaaa ~

tak yah nak kejar traffic , duet nuff dengan perangai keji ni ehh .
buat orang sumpah seranah .
and tak rasa bersalah ke dapat duet dengan taktik kotor ni ?

huh .
bengang ni .

zack , kaizen , zami hanis .
ade men taktik keji ?
glamor jehh .
grr x(

moh kite layan spontan barang 3 4 episod .
bolehh hilang tensen .



tata ~

.stress jugak tengok bola ni eh.

ehem ehem .
tak sangka rini dah ahad .
tapi weekend aku dok bilik jeh .
macam selalu .

malam tadi kan final world cup piala malaysia .
alaaaaa , yang tahun lepas negeri sembilan menang tuhh .
NO DOUBT lahh aku memang sokong negeri sembilan.

2 tahun berturut team yang sama bertemu di final .
tahun lepas , negeri sembilan menang .
tahun ni kasi chance jeh kat kelantan tuhh .

aku fedap betul lahh .
pemain kelantan tuhh saje jeh kann nak injured kan aidil .
aidil kua, haruk pikuk (peribahasa tak boleh pakai) padang .
dari tahun lepas lagi , korunk aim dia .
aku taw lahh .
tahun lepas pun men kasar gak .
tengok kitorang (kitorang????) men , ade kasar kasar ?
sopan jehh oke .

*emo sungguh aku*

pendrive aku kene virus , trojan rasa nya .
sume folder/file corrupt .
nak nangis bolehh ?
T____T








kuat innz , kuat ;')


t/t : pacik ijudin , tolong eh charge henpon kau tuhh . jangan MALAS . aku jeh boleh malas . HAHA !

Saturday, October 30, 2010

.Allah nak uji kita.

Allah nak uji kita - kata cumi ciki .
bila aku mengadu kat dia pagi tadi .

2 minggu ni memang aku di uji hebat .
tapi pelik sebab aku tade marah-marah .
sabar aku tahap tinggi.
heran aku .

dari minggu lepas duet aku asek short .
nak kata makan banyak , aku rase dah beberapa hari aku tak jamah makanan .
semalam lagi hebat .
seharian tak jamah ape .
pening dia tak yah cakap .
memang boleh buat aku tertonggeng-tonggeng .
tapi aku tahan jeh sebab nak study punya pasal .

yang pasal motor aku leaking tuh memang kemuncak ujian, aku rasa .
kau bayangkan semalam aku isi full tank , ari ni dah habis .
macam aku balik seremban jeh padahal  dari taman melati ke uia jeh .
gara-gara leaking .
rasa nak nangis tapi aku mengeluh jeh .
sabar je lahhh.

semalam duet aku tingal RM2 jeh .
sehelai RM 1 dan 2 keping 5posen.
dari malam before , aku tak makan pape .
recession punya pasal .
aku ingat petang tuh , nak turun kiosk , beli roti coklat jehh .
alas perut sudahh .
tetiba time aku menulis , pen aku sume ink tamo kua .
koyak rabak aku conteng kertas nak bagi ade ink .
kau penah dengat kalau conteng pen atas gam , akan kua ink ?
aku cuba gak , tapi nan ado hasil .
last last aku tabah kan jiwa raga , kua g kiosk beli pen .
paling murah sebatang RM 1 .
oke . fine .
amek 2 batang  , abeh dah duet aku .
tapi tadi masa exam , dakwat tersekat-sekat .
macam ape jehh .
memang hela nafas panjang jehh aku menulis tadi .
stress .
sampai lenguh tangan menulis , tekan pen punya pasal .

petang semalam aku fikir 10 kali nak anta mesej ape kat ibu nak mintak duet .
seyes rasa bersalah gile sebab RM 50 tak sampai 3 hari dah habis .
dengan takut takut aku taip gak .
aku letak smiley . (amek hati punya pasal)

tadi pegi exam , perut kosong gile .
hanya ade air kosong semata-mata dalam perut .
aku risau aku pengsan jeh dalam dewan .
alhamdullillah , kuat pun aku .
boleh jawab exam dengan baik , walaupun pen meragam , hujan kat luar , helmet motor sume basah .
tak senang duduk aku dalam dewan tengok hujan lebat kat lua .
helmet aku sangkut bawah seat .
sile bayangkan helmet tuh tadah hujan .
grr x(

kua dewan , pegi ATM .
ayah dah masukkan duet .
lega sikit hati .
withdraw duet , terus pegi taman melati isi minyak .
sebab memang dah E dahh .
risau gile tak sempat sampai petronas tadi .

pastu terus pegi Giant , beli pen dengan pensel .
tapi pen yang diidamkan tade .
pilot rexgrip 0.7 abes .
terpaksa amek 1.0 .
tape . tebal sikit tulisan .
hehehe xD
nak pen mahal jehh .
better dari pen murah tapi pakai sehari dah k.o .
pilot rexgrip tahan bertahun . seyes .
habis RM12 beli pen 2 batang dan pensel .

memule nak beli nasi paprik = RM 4 .
tapi aku rase , berbaloi lagi beli nasi ayam = RM 3 .
jimat singgit .
hehehe xD
singgah kiosk , beli topup RM 10 sebab memang dah tade kredit sangat .
beli roti loaf dengan jem .
ini untuk kecemasan .
pasni aku makan roti jeh hari-hari .
again , recession punya pasal .



bertuah korunk yang parents gaji banyak .
tak pernah short duet macam aku .
hehe xD
tape lahh .
at least , mengaja aku menghargai kurniaan Illahi dan bersabar . (ayat pujuk hati)


one paper done , 4 more to go .
chaiyok3 !

cumi ciki, thx for everything ;)

.exam di petang SABTU.

30 October 2010 .

first paper aku start rini .
petang kang , kul 230 pm .
tapi aku macam banyak gile masalah .
tapi aku berjaya wat-wat tak nampak masalah tuh .

aku study last minute .
seb bek tak banyak sangat walaupun kene bace 1 buku .
dan aku sangat bersyukur , walaupun aku malas tahap kuasa 34 , Allah kurniakan otak yang cepat pikap kat aku .
balance kann .
malas tapi cepat pikap .

kata abang , orang lelaki ni malas tapi dia cepat pikap .
orang perempuan , dia lambat pikap tapi rajin .

nampak tak kat situ ?
aku ni lelaki ke ?
tambahan pulak si kaizen yang salu persoalkan jantina aku .
aku semakin ragu .

HAHA !
nonsense .
aku sah perempuan !
thee ^___^

btw , rini ade 2 orang budak yang dah bertambah umur .
akmall dan fariq .
selamat hari ulang tahun kelahiran korang ;D

















rahsia budak tuh hampir terbongkar.
hehehe (gelak jahat)

Friday, October 29, 2010

.entry pepagi buta.

dah pukul 2:41 pagi.
rase nak berjiwang .
wakaka xD

ini entry untuk cumi ciki saya ;)
nama sebenar dirahsiakan .
shhh ;D
just known him as my cumi ciki .


aku pernah bercerita pasal dia dalam entry :
english style
penulis baru
cumi ciki

eh entah .
aku dah tade idea nak tulis ape .
konon nak berjiwang tapi tak boleh .
pueh pikir ayat .
HAHA !
sorry lah der , gua bukan minah jiwang .
manja cikit tuh mungkin lahh .
wakaka xD

untuk cumi ciki , sila makan ubat yep.
awak nak exam next week .
kang demam , cene nak jawab exam .
pastu hujung minggu depan , kan kita nak berpiknik .
kalau demam , cene nak turun KL ?
weee ~~







jom tido babes !

Thursday, October 28, 2010

.macam macam hal lahh #2.

ini sambungan cite semalam .
entry aku macam tak complete ke ?
senang cite , malam tadi , aku biar jeh motor aku tuh .
kau nak suh aku buat ape ?
isi minyak , aku taw lahh .
kah kah kah !

tengah hari tadi , aiman datang .
dia lah yang bawak motor aku pegi kedai .
aku dok tunggu jehh .
hehe xD
tahu tahu jeh dah siap ;p

jadi , terima kasih kat aiman lagi .
4 tahun aku kat sini , selagi aku pakai motor , selagi tuh lahh nama aiman yang aku sebut bila ade masalah .
sorry aiman ;D

oke . nabil dah settle .
pe plak masalah rini tahhh .

haaaa petang tadi , aku beli nasi lemak .
tapi kau taw ape ?
ouhh kali ni nasi tak pedas .
jadi , tiada pepeluhan mahupun hingusan berlaku .

satu soklan : mahal sangat ke santan weyhhh ?

nasi lemak yang aku makan tade rase santan langsung .
ke mak cik pakai resepi baru ?
grr x(
TAK NASI LEMAK lah ceni T_____T

dalam price list , ade sambal kerang , tapi bile tengok tade pun lauk kerang T___T
jadi , makan lah lauk sardin ;(



aku still tak puas hati dengan nasi lemak tuhh .
rasa macam nasi biasa jehh .
marah ni .

.macam macam hal lahh .

malam kelmarin (selasa malam rabu) , time ngah on call dengan cumi ciki .
siku aku tercium dinding .
boleh tahan kuat tapi masa kene , saket dy kejap jehh .

esok tuhh (rabu) , bila bangun , oke , siku aku saket macam lebam .
nak luruskan pun tak boleh .
tak pe .
aku redha jehh .

sehari suntuk aku tak jamah mende sebab aku bajet nak p sopink kat pasar malam .
kul 8 aku turun ke parking motor .
aku bau petrol kuat gile .
dalam hati "motor sape lahh ni"
aku alihkan helmet , letak kat motor sebelah .
tergerak hati nak tengok simen .
"whatt ? apasal motor aku plak ni ?"
leaking . aku skodeng . tik tik tik minyak tumpah .
"adoiyaiii , whyy ? nape motor aku ? "
call ayah , no answer .
call adik aku , no answer .
aku switch on motor , slow slow meter minyak bergerak ke bawah .
DAMN !
setengah tank dy turun .
aku baru isi full tank semalam , dah lah RON95 plak tuhh .
tak nak menangis plak en aku tengok minyak aku habis gitu jehh .
tak pepenah motor aku minum RON95 .
recession punya pasal der .
T______T

aku dah lapa gile .
aku call darina , tanya dah makan belum .
aku ajak p pasar malam , tamao .
g dinner terus kat belakang uia .
ngee ~

kebetulan time tunggu darina , aiman call .
macam taw taw jehh aku ade masalah .
hehe ;D

pas makan , g layan boling se game .
wee ~
walaupun tak hebat , tapi oke lahhh .
out of 100 , aku lulus lahh .
kah kah kah ;D




ni , nabil aku pe cer nie ?

.tips melawa cara innz budak malas.

ari tu kan aku ade seminar leadeship .
speaker tuh bagi tips berpakaian untuk pegi interview .
ade satu yang attract attention aku .


baju bercorak , tudung plain 


kau taw , selama ni , aku macam keling .
baju bercorak , selendang bercorak .
tetibe aku rasa malu ya amat bila fikir aku yang dulu .
gila selekehh bhaii ~
grr xD

tapi lepas dah attend seminar tuh , aku dah reti nak mix and match baju.
tade dah , baju bercorak , tudung juga bercorak .
baju kurung , aku pakai dengan plain shawls / tudung .
kalau tade pain shawls kaler same dengana baju , aku pakai jeh shawls hitam .
hitam = selamat .
hehe xD

ohh ~ aku juga bermekap ke kelas oke .
muka aku tak flawless , mata aku tak galak , bulu mata tak lentik .
jadi kene tambah supplement sikit .

  1. pakai moisturizer dulu . biarkan kering jap .
  2. pastu pakai bedak tabur (yang dalam botol tuh) bukan compact yep .
  3. pastu baru pakai compact powder . sapu ala kadar jeh .
  4. pakai eyeliner plak .
  5. last pakai lipgloss


dah siap .
eyeliner tuh macam dah jadi needs aku dah .
kalau tak pakai , aku rasa muka macam tak siap jeh .
hoho ;p

kasut ?
ko jangan tanya .
aku pegi kelas pakai SELIPAR jehh .
HAHA !
kalau rajin , baru pakai kasut .


tak yah heavy de mekap tuhh .
ekseseri pun ta yah nak over sangat .
nak letak reben besar lahh kat kepala , nak pakai cekak lip lap lip lap lahh . rantai labuh sampai perut lahh .
tak yahhh tuh sume .




kau taw , pompuan suke bergaya dengan over .
susah nak jumpe pompuan yang bergaya dengan simple macam aku . (panggg)
kah kah kah !

Tuesday, October 26, 2010

.entry kejam dan menyakitkan .

aku nak taw, apa best nye blog eyriqazz , cik epal , cikgu dahlia , hanis zalikha dan pelbagai blog pemes yang lain (sekadar menyebut beberapa blog) ?
aku tak nampak pape yang best and fun kat blog yang di sebut-sebut ni .

satu-satu nya blog yang fun , boleh buat aku gelak terguling-guling , blog abang .
bukan bias .
tapi memang blog dy best .

cepat bagitaw aku ape best nye blog yang aku sebut kat atas .
aku bukan dengki .
aku nak taw pe yang best .
kalau dah taw , boleh aku cari mood bace blog dorunk .
sebab sekarang tak rasa pape .
borinkkkkkkkk jehhh aku p blog depa .

ayat 10 patah , komen 50 .
tak paham aku .
bukan ade yang lawak pun .
huh .

.bulat bulat macam bola.

berlagu , tiada suara , hitam putih .
sekian .
gua syak , gua borink , sebab tuh wujudnya bideo ini .
maaf .


video


.k a n t o i.


kalau ade yang taw , sape yang kantoi semalam , bagus lahh .
sape tak taw , korang boleh cari dekat blog-blog yang pemes .
blog aku ni cikai jeh .
tade sape kesah , jadi , boleh lah aku meluahkan perasaan kat sini .
kan heaven tuhh .
HAHA !

sepanjang aku bergelar blogger , dah 3 kali aku berdepan dengan berita blogger kantoi ni .
wakaka xD
aku cuma mampu GELAK dan ucap tahniah pada pihak yang mengantoikan blogger itu .
korunk memang pemerhati setia !

aku macam pihak yang mengantoikan , ade perasaan curiga .
ade jeh ade gosip-gosip dengan kawan blogger yang lain .
yang aku pelik , mereka-mereka yang kantoi ni , nama diorang naik dengan cepat weyhh .
gile ahh . pakai kabel ape lah ni kann ?
KAH KAH KAH !

  • sorang , keep blogging macam biasa tapi dia dah jelaskan perkara sebenar . people can accept. ini bagus ;)
  • sorang lagi , dikantoikan oleh blogger yang pemes ames , terus delete blog , account alam maya sume . ini pengecut . HAHA !
  • sorang yang lain , macam dah give up tapi still tak nak cerita hal sebenar . ini aku nak considered as pengecut gak . sebab dia tak berani nak bersuara and hanya mengharapkan followers yang explain bagi pihak dia. WTH ? 

akhir kata dari owner blog cikai yang tak pernah orang kesah , bangga lah diri anda , jadi lah diri sendiri .
tak yah nak guna profile , pics , biodata orang lain pastu claim that all those things is belong to yours .
propaganda apakah ni ?
selesa kah hidup menipu ?

orang lain pun ada perasaan .
fikir yep ;D



t/t : kelas dah habes yawww. sabtu first paper . sekarang mahu tidur . zzzz ;D


.jangan jadi pemintak kaki.

kat malaysia , umo 17 tahun dah boleh amek lesen kete .
bila kau masuk tertiary level, kau ade awek , kau kene ade KERETA sebab nanti nak bawak awek kua jalan-jalan .
gile tak cool kalau pegi dating naek public transport/ motor unless kau dengan awek kau kaki rempit .

even aku suke motor tapi aku tak suke naek motor dengan lelaki .
tak best oke .
sebab sume orang pandang.
HAHA !

girls will expect that if you are 20+ , YOU SHOULD HAVE A CAR regardless kau beli sendiri atau kereta family .
yup A CAR .

kalau kau dah 20+ tapi kau tak ade kereta , girls akan pandang kau guna telinga .
cube kau bayangkan .
itu belum lagi, kalau kau dah 20+ tapi still tade lesen .
lagi lahh . pandang gune hujung rambut agaknya.
haaaa keji kann ?
aku tak cakap tipu weyhhh .
bende berlaku depan mata .
plus, aku terlibat sekali .

aku tade own car lagi .
kau nak expect ape dengan biasiswa RM3.5k , takkan aku nak angkat kereta kann ?
motor pun ayah sponsor.
so , buat masa sekarang , aku guna je lahh lancer kancil merah ibu yang ayah beli .
see . menumpang harta mak bapak lagi =.='

tapi kira orait lah tuh kann .
dari tak de langsung .
thee ^___^

al kisah pada suatu malam .

Peah (nama manja) : eh , Mat bawak kete kau ke ? dia tade kete sendiri ke ?
Aku : aah , dia tade kete.
Peah (nama manja): ouh. (dengan mimik muka yang erghh. paham-paham sendiri)

kau tengok . pompuan skunk materialistik kau tahu .
meski muka kau handsome macam shah jazle sekalipun , kalau kau tade kereta , mintak mahap lahh der .
YOU ARE NOT MY TASTE .
HAHA !

der , aku tak pernah berkire dengan kawan-kawan aku .
aku tak pernah underestimate orang .
aku paham situasi dorunk .
dah tade , nak wat cene kann ?

Peah, kau ta yah lahh nak buat muka mintak kaki kau tuh .
tahu lah kau kaya .
kau ingat semua orang berharta macam mak bapak kau ke ?
opszz . kau pun pakai kereta , ihsan mak bapak kau kann ?
kau belaja pun pakai PTPTN , kecoh lebihh .


hah ! kau , jangan jadi macam Peah (nama manja) ni .
tak yah underestimate orang oke .







aku baru cakap pasal being famous dalam entry kat bawah .
tup tup hari ni , ade orang famous kene kantoi pastu ramai kaki bekap .
kan gua dah cakap , orang famous , buat bende bodoh dan salah pun , still ade yang folo .
HAHA !

Monday, October 25, 2010

.being famous.

pernah dulu , aku ade impian nak jadi puteri impian .
eh silap . nak dikenali ramai .
walaupun aku sedar itu tak mungkin .
huk huk huk ;p

macam-macam cara aku gune nak buat diri ini dikenali .
at least , when someone says my name, people will "ouh that girl" in a good manner.
that's it .
cukup buat aku tersenyum .

tapi bile dah bergaul dengan orang-orang yang dikenali dan di adore ramai .
baru aku sedar .
dan kini , aku tak nak dah dikenali .
biar lahh diri ini sebegini sampai bila-bila .

orang mudah lupa diri bila dah berada di atas .
hanya akan bergaul dengan yang setaraf .
kita yang biasa ni, dipandang enteng.

bila diri dikenali , dia akan berlagak sombong .
sumpah .
kau tengok sekeliling .
ya, mereka claim yang mereka peramah, tak sombong .
tapi hakikat ?
kau boleh lihat dan rasai sendiri .
 
bila kau dikenali, ramai penyokong .
walau kau bertindak bodoh dan salah , orang tetap iya kan .
mereka turut bodoh dan salah macam kau .
HA HA HA !





















saya cuma seorang anak sulung kepada ibu dan ayah .
dan juga kakak kepada 3 orang adik .
itu saya .


Sunday, October 24, 2010

.hujan = demam.

hujan rintik-rintik, air bergelora ..


ahh ~ ntah nape dari semalam gua asek kene hujan .
semalam pegi birthday party , berpayung but still kene hujan sikit .
petang tadi balik uia, turun bas , kene hujan lagi .
oke. kau nak expect aku jadi ape pas kene hujan ?
mesti lahh DEMAM LAGI kann ?
grr x(

kau taw tak esok aku ade quiz , esemen tak siap, ade presentation .
hujung minggu ade final exam .
gile !

sebab dah berat pale , kene hujan + demam .
aku dah mengong .
ade ke patut PROTEX ICE COOL, aku pakai kat rambut ?
patut lah kurang buih jehhh .
seb bek aku tak pakai CLEAR ICE COOL kat badan , DARLIE kat muka, CLEAN&CLEAR kat gigi .
haih ~



demam lagi ;(

Saturday, October 23, 2010

.aku kesian kat zack.

dalam lancer merah saya .

"eshh, rimas lah asek mesej jeh dia ni . asek tanya bende yang same jeh . tah bape kali nak ulang tah" aku membebel pada telefon yang asek berbunyi.
"kann ? mcm tu lah saya bile orang asek tanya , saya lukis cartoon pakai ape. dah banyak kali saya bagitau." sambung dia tanda menyokong bebelan aku.
"saya tension tahu , orang asek suruh saya update blog. hey, come on lah . saya pun ade life . hidup saya bukan untuk blog jeh." dia kelihatan begitu upset kala berbicara.

aku dapat bayangkan tahap tension dia bila orang asek dok push suh update blog .
orang laen macam tak kesian kat dia.
hello , come lah guys .
do treat him as ur friends oke .
not ur idol .

oke, aku ngaku , hari-hari aku masuk fb dia .
tapi aku plak nek tension .
HAHA !

z, please, update something .
z, bile nak update blog ?
z, aku rindu kat blog hang , update lah z.

huh.
cube kau di tempat zack .
apa kau rasa ?
stress bukan ?

zack tak cakap pun pasal blog bila lepak dengan aku .
dia pun tak suke hidup dia dikaitkan dengan blog .
ulang balik kata dia "i got my own life"
oke. aku paham.
treat him as one of my friends yang salu aku lepak sesama .
HAHA !


bodoh nye innz. cite sal zack lagi .
orang muak kau tahu .
lalalaaa ~

skip jeh kalau tak suke .



.dok diam-diam jeh.

aku bukak fb , update status tah pape .
aku bukak blog , moderate komen , blogwalk seblog dua .
aku sampai ke satu blog .


penulisan yang agak over .
rasa macam dia sangat syok sendiri .
CLOSE !


pergi ke satu blog lagi .


penulisan yang agak sastera .
ouhh , aku berjiwa tah pape .
CLOSE !


pergi ke satu blog lagi .


penulisan yang jiwang semedang .
geli geleman .
CLOSE !


pergi ke satu blog laen .


penulisan lebih kepada mengampu sponsor .
ahhhh ~ kipas sume tuhh .
CLOSE !


aku dah malas nak blogwalk ke blog yang tak dikenali .
dengan 793 follower .
tiada apa untuk dibanggakan .
hanya ucapan terima kasih yang aku mampu bagi .


kata dia "blog melayu ramai yang kejar populariti, sebab tuh blog melayu tak best !"
makan dalam sungguh .
jom muhasabah diri .












t/t : selamat berhujung minggu ;)

Friday, October 22, 2010

.kek ouh kek.


dari ini



|
|
|
ke
|
|
|
V


ini


kek nampak selekeh gile
HAHA !
ini hasil amatur oke .
gua tak masuk mana-mana kelas pastri .
sebab tuh barai gile kek gua.
wakaka xD

ibu kata , yang ni tak sebest yang before .
ouh .
kek before , gua buat dengan niat nak bagi abang rasa . (sebab tuh sedap kot)
sebab before gua balik cuti raya , gua ade janji nak buatkan kek coklat kismis untuk dia .
tapi tak sempat , sebab kesuntukkan masa dan rushing nak balik KL
T___T

setelah sebulan tak maen tepung , gua decide nak buat lagi hari ni .
sumpah dah gigil tangan gua .
tapi tak bape nak jadi .
gula icing terlebih so manis sangat .
brrrr ;D

gua dah jatuh cinta dengan bakery .
gua ingat nak bukak bakery lah nanti
cool tak ?
HAHA !

ala, business gak ape .
gua grad nanti in business admin .
oke what ;D



"abang ingat tak farah pernah janji nak buat kan abang kek coklat kismis ? tapi tak sempat . maaf . "

.i'm here, baby !.


*home sweet home*


kul 6:58 petang sampai kat seremban .
huh .
best !
gile. macam orang tak balik seremban setahun plak gaya nye.

depan terminal , ade petronas .
lama aku tenung petronas tuh .
2 kali kami singgah kat situ .
ahh ~ kenangan jeh sume .

"abang, jom pegi ulu bendul nak?"
cuma mimpi .
dia dah tak de kat sini .
wuu T___T

hari ini , aku bangun pukul 1210 .
err actually dah bangun kul 7 sebab anta adik p skola .
balik tuh , sambung tido balik selepas wish gud luck untuk cumi ciki yang ade exam UAK rini ;D

nape lahh katil kat bilik aku best sangat .
banyak nau bantal .
ade gapield lagikk .
HAHA !

aku dapat LIPICE FREE yaww !
sebab aku join kontez kat fb ritu .
ngee xD
me loike !
dah lama aku tak pakai lipice since lipice yang lame dah abeh .
sebab lipice ni mahal .
duet tak cukup .
aku mampu pakai maybelline jeh .
yang tak sampai RM 10
sumpah maybelline tak best sebab tak berkaler-kaler .
kene pakai lipstick sikit baru nampak merah bibir .
kalo pakai lipice , tak yah pakai lipstick sebab dia akan berkaler dengan sendri .

oke .
aku nak upload gamba tapi bodband aku ni , kaler dy hijau .
HARAMMMM !
surf pun L .
jadi, nan ado bukti nak tunjuk .
sobz sobz T___T



dah la uolzh .
i nak mamam .
adios !


Thursday, October 21, 2010

.21 October 2010.

hola !
selamat pagi .
apa khabar ?

huaghhh ~
aku baru siapkan kerja business ethics since aku nak balik rumah petang ni .
takkan nak biarkan orang lain wat keje kau pastu kau seronok-seronok kat rumah .
biadap nama nya oke .
jangan amalkan .

cume sikit-sikit salem kene tambah.
yeahh ! salem , sile compile assignment ini oke.
terima kasih daun keladi , len kali tolong buat lagi .
wakaka xD

eh korang .
nak mintak tolong bolehh ?
korunk pergi kat laman web ni .
pastu tengok video , pastu vote oke .
register dulu taw.
hehee xD

budak uia punya video untuk contest .
aku rase video ni sedih tapi ntah kenapa , aku dengan kawan-kawan gelak besar tengok video ni semalam kat library .
haaa diulangi GELAK BESAR DEKAT LIBRARY .
rare gile .
patut dok library senyap jehh .
kitorang g bantai gelak .

jangan lupa vote taw .
aku nak g mandi .
eh jap .
aku bangun awal rini .
ijudin kata : baru lah anak dara .
wakaka xD

Wednesday, October 20, 2010

.uhuuuuuuuukkkk.

Image uploads will be disabled for two hours due to maintenance at 5:00PM PDT Wednesday, Oct. 20th. Learn more


hello uolzzzh ! (sebut : uol zeh)
ESOK BALIK RUMAH .
ye ye ye ye ;D
suke hati ;)

tapi !
jangan ajak aku kua.
aku tak nak drive kete .
sebab dah tak rety dah .
HAHAHA !


almaklum lahh .
sejak cuti raya , i mana drive uolzh .
kan time cuti raya ritu , i ade abang yang tolong drive kan adik nya ini .
i cume drive dari rumah i ke rumah beliau .
lepas tuh , tuka driver .
i dok kat seat passenger , dia drive .
heaven kann .
jadi , tak heran lahh kalau i kata, i dah tak rety bawak kete .
(bukan ritu kata, drive swift kah ?)

ade rasa nak lempang ?
sile kann .
pp gebush aku memang untuk dilempang .

eh jap .
hp memekak, ad mesej plak haa .

oke , sambung cite .

nanti sampai jeh rumah , nak peluk gapield .
weeeeee ~
mantal musyuk saya sejak form 3 .
ngee XD


oke dah .
tu jeh .
gile merepek .
tah pape .

t/t : 3 hari berturut lepak library . macam tak percaya aku pegi library . kah kah kah .

Tuesday, October 19, 2010

.mia cumi ciki.

hye cumi ciki saya .
awak sehat tak kat sana ?
sorry , tak dapat jaga awak since semalam .
saya busy sangat .
banyak kerja yang saya kene settle kan .
awak tamo nakal-nakal oke .

duduk rumah baik-baik taw .
jangan malas-malas taw .
jangan lupa makan taw .
have an enough rest taw .
jangan pitam-pitam lagi taw .
taw taw taw .
hehe =)

awak tak yah risau kat saya .
saya sehat lagi cuma penat sikit .
nanti pas tido , automatik tenaga saya di recharge .
hik hik hik ;D


nanti bila free , kita jumpa oke .
take care my cumi ciki
^___^

Monday, October 18, 2010

.abang, jaga diri ya.

abang , farah tak wall abang , tak inbox abang , tak bermakna farah dah lupa kat abang .
hari-hari farah doa untuk abang .
walaupun farah tak cakap , tapi doa senyap-senyap kan lagi afdhal .
tak perlu nak hebah kat orang lain .

farah taw , abang susah kat sana .
tapi farah juga taw , abang farah ni kuat semangat .
ramai orang doakan untuk abang .
semua orang sayang kat abang .

farah tak tanya khabar abang kat fb , tak bermakna farah tak amek kesah dah pasal abang .
farah cuma tak nak semakkan wall abang yang dah sedia semak tuh .
hehe xD
sebab farah yakin , kalo farah wall pun , abang tak sempat nak bace pun ;p

abang , farah nak mengadu kat abang tapi abang mesti tak nak dengar kan ?
farah saket hati lagi lahh dengan dia tuhh .
bila farah tengok dia wall abang , farah rasa nak tumbuk muka dia bagi pecah .
farah rasa annoying sangat .
konon-konon nak tunjuk dia tuh baek . care kat abang .

farah bukan cemburu tapi farah rasa dia sangat show off .
still rasa menyesal sebab .......................................



hurm . dah lahh .
abang kat sana , take care ye .
makan banyak-banyak taw .
kalau nak maggie banyak and murah , nanti gtaw eh .
nanti farah mintak ayah belikan untuk abang .
hehe xD
ayah kan keje kat nestle ;)




farah sentiasa doa kan kejayaan abang .
cepat lah balik .
nanti semua orang boleh jumpa abang
^___^

.countdown #1.

  • assignment foundation of islamic economics
  • final group project business ethics 
  • presentation paper work leadership
  • presentation fiqh for economist 1
  • presentation marketing principles 
  • slide presentation fiqh for economist 1

duet aku tinggal RM4 jeh .
pastu syiling banyak-banyak .

aku ingat , aku amek lauk ikan , murah lah cikit .
sekali kau kene RM 3.90 .
pale hot hanggggg ~~

kalau amek ayam , baru RM3.50 .
aku bukan amek lauk ikan paus kot .
esh3 .
pa aku nak makan esok ni ?
grr









makan sup rumput pun macam cool jeh .










khamis ni aku balik rumah .
tak kira .
makin dok sini , makin stress .
nak relax kejap before final minggu depan .





dah nak final dahh ?

.permulaan hari isnin.

selamat pagi yall ;)
oke tak pagi ni ?
aku macam lapar tapi malas bekpes .
HAHA !

pagi ni ade presentation .
warghh ! ta suke3 . (sambil hentak-hentak kaki)

sapu bedak cikit
pakai eyeliner cikit
sapu gincu cikit
pakai lipgloss cikit
dah tantekk .



oke tak tantek .
tapi tolong jaga hati aku cikit boleh ?
kah kah kah .

babai korunk .
jumpe lagi =)

Sunday, October 17, 2010

.entah entah entah.

dah tak rase esaited nak taip kat blog .
banyak bende nak cerita tapi entah . tade mood .
banyak keje .
haih ~

sekarang otak aku tak boleh nak konsentret.
aku sangat nak balik rumah .
sejak 20/09 , aku dah tak balik rumah .
hampir sebulan .
tak pernah lagi aku buat ,
makin aku dok sini , makin aku stress .
tak taw nape .
maybe sebab duk sini , asek buat keje jeh .
takde keje aku tido .
badan aku rase saket sangat .
sebab dah lame tak berpoye-poye kat lua .
pastu dok terperuk dalam bilik kecik .
uhh ~! borink .

aku perlukan rumah besar .
pencahayaan yang bagus .
bangun pagi-pagi .
even keje buat keje rumah .
at least aku tak malas macam ni.
and badan tak lemau macam ni .

nak balik rumahhh !!!



.kau nilai sendiri.

"hello , aku budak UiTM , aku tau berfikir yang status kau semua tuh tuju dekat aku . "


pernah kau dengar aku cakap macam ni ?
atau
pernah kau baca aku taip macam ni kat blog/ fb ?

personally view , bagi aku , budak univ ni sangat poyo dan bangga diri .
kecoh bhaii , nak gtaw orang kau belaja kat mana .
menurut statement di atas , yang bukan aku reka , someone had posted on his/her (not going to mention he/she) wall before .
nak cakap budak laen tak reti berfikir ke ?

budak Nottingham pun tak poyo macam ni .
budak UTP pun cool jehh .
budak UM lagi lahh . senyap-senyap jehh .
tade pun dorunk nak bangga dengan univ sendiri .


ye .
aku diskriminasi terhadap mereka yang bangga sangat jadi pelajar kat situ.
(not all of them but most.)
so what ?
bende berlaku depan mata .
bukan aku ikut-ikut orang .


ouhh sorry .
aku terlalu straight forward .
itu aku .

nak benci aku ?
sila kann .
aku maaf kan .
kau bukan kenal sape aku personally .

Saturday, October 16, 2010

.random stories.


pagi tadi ade final presentation leadership .
huh . takut sebab macam ngeri .
tengok group lain macam tak puas hati jehh bila kua pas present .

tapi group aku ?
hehehe xD
oke lahhh .
a big thanks to all my groupmates =)


nida ,miera , farah , xiu jin .


junaidi , ira , fadz , nadiah .

ni plak gamba masa present tak jadik .
warghh .
benci .
esok present .
DAH MALAS !
grrr .


aku , anis , darina , zul .


*sile lempang*


kasut baru tapi bile pakai mesti melecet .
tak sukee ;(


Friday, October 15, 2010

.tak faham.

aku .
bawak motor dengan kelajuan 90 KM/J di atas highway karak .

di depan .
sebuah transformer besar berwarna putih .

aku.
slowkan speed . tukar gear . vroommm . transformer tercicir .

di belakang .
transformer hon kuat tapi tak panjang .

aku .
"opocot mak kau tergolek dog"
eh salah .
"bodoh !"




persoalan : kenapa LELAKI tak senang tengok PEREMPUAN bawak motor ? mesti nak kacau . tak hon , kau turunkan tingkap , kau jerit kat aku . kalau aku ade heart attack , jatuh tergolek kat situ , sapa nak jawab ? haaa . dok lah kau dalam lokap . silap ari bulan , berjumpa kita di SANA .


jeles ke sebab aku potong kau ?
tercabar eh ?
lilek derr .
gua tak ke mana .
gua nak g jusco jeh .

.complicated.

  • assignment foundation of islamic economics
  • final group project business ethics 
  • presentation paper work leadership
  • presentation fiqh for economist 1
  • presentation marketing principles


duhh !
banyak keje lagi .
padahal 30hb dah final .
rasa macam BUSY +PACK gile semester ni .
salah aku ke yang amek subject ni sume ?
sumpah seteres .
tapi aku buat-buat tak busy sebab kalo busy kang , aku lupa sume bende , pastu terkejar-kejar , pastu lupa makan , pastu pening tahap extreme sebab perut kosong , pastu pastu pengsan atas katil .
ngeri kann ?
cakap ngeri jugak !

esok ade presentation paper work leadership .
kawan aku cite kene judged bagai .
ade 3 judges , pastu kitorang satu group kene duduk sebaris , judges akan point anyone yang dia suke , suh cite pasal paper work kau .
kalau kau tak taw pape , apa kau nak jawab ?
aku rasa, leader dia takkan tanya .
sebab opkos leader akan taw sume .
bunyi macam seram jeh esok .
oke. aku takut .
sebab aku tak taw pape .
leader aku pun tak inform pape .
aku dah lah missed class last week .
gara-gara overslept .
kelas pukul 1000 , aku bangun kul 1030 .
bijak kann aku ?

isnin ade presentation marketing principles yang tertangguh .
aku akan pastikan kitorang group first yang present .
ahhhh dulikkk .
aku dah tade mood nak present .

selasa kene submit assignment FIE .
rabu presentation FFE.
jumaat submit group project BE .
pastu abeh keje .
minggu depan hectic .
in fact , hari-hari pack sebenarnya .
kalo ikut , memang tak bagi chance langsung untuk kau pergi dating , poye-poye kat genting bagai .
tapi disebabkan jiwa memberontak , aku ketepikan semua keje demi nak berjimba .
HAHA !

sile jangan contohi aku ;p
dah pemalas macam ni pun , ade hati nak grad awal lagi tuh .
kah kah kah .

jom mandi . nak g giant plak, nak beli kasut , tuk presentattion esok .
adios !

Thursday, October 14, 2010

.rasa ketinggalan sangat weyhhh .

tengah hari tadi , balik kelas , atas motor , masa lalu depan CAC .
tah macam mana aku termengelamun kejap .
bahaya takk ?
HAHA !

contract scholar dengan Nestle tercinta 4 tahun .
dalam 2013 , aku habis contract .
tapi bile dengar cite kawan-kawan yang dah nak pergi praktikal short sem depan , buat aku tak keruan .
mula-mula aku cool sebab aku rase jauh lagi .
tapi sekarang aku risau .

aku masuk main camp , umur 19 tahun .
kalo kira-kira , dalam 22 aku suppose dah grad .
insya allah .

tapi disebabkan aku repeat paper , maka terdrag satu sem yang membuat aku tak dapat major and amek subject under department .
oke . aku sedih .

aku sangat nak grad awal , keje awal, kawen cepat .
kah kah kah .
lagi cepat grad , lagi bagus .

aku agak ketinggalan sekarang ni .
jadi, sem depan rasa macam nak amek 6 subject .
selama ni aku amek 5 jehh .
boleh ke eh bawak ? =.='

kene usaha lebih ni.
tapi aku malas .
cene ?


pangkal nye, KAU lah wahai , innz ;)





t/t : DAH TAK BOLEH SURF INTERNET THRU HP LAGI. MAXIS DAH BLOCK . huuuu ~~~ T___T

.entry semalam.

yes ! yes !
akhirnyaaaa ..

adik aku call suruh BALIK RUMAH .
aku ingat orang kat rumah tuh dah lupa kat aku .
wakakak ;D
bapak tacing .

aku hanya text ibu/ayah kalau duet habeh .
hampeh punya anak =.='
nama nak kol , memang tak lahh .
sebab aku tade mende nak cakap .
kang ibu kata aku buang tabiat .
sebab bukan tabiat aku macam tuhh .
HAHA !

kalau tengok orang lain , sehari 8 kali mak bapak eh kol .
tanya dah makan belum , buat ape , study cene .
tapi ibu ayah nan ado .
mula-mula dok jauh dengan diorang , memang tacing abeh lahh .
tapi lama-lama dah imun .

ibu ayah ajar kitorang berdikari bukan beli kari ye .
tak yah nak manja sangat .
aku rasa memang tade langsung .

aku ingat lagi , aku kene tahan dengan cikgu disiplin sebab bergaduh .
aku bukan kaki gaduh bhaii .
bitches kat skola aku yang buli aku .
balik tuh , aku mengadu kat ibu ,dengan harapan , ibu nak bekap lahh .
jangan harap ! .
ibu cakap tuh salah aku lagi ada lahh .
sedihh tapi aku dah tabahkan jiwa raga .
wakaka  ;D

kalo kekecik dulu , aku gaduh dengan rakan sebaya , mesti ibu marah aku .
aku tengok mak orang lain tak marah pun anak dia even anak dia yang buat orang lain nangis .
mak dia marah budak yang kene pukul tuh adalahh .
apasal ibu tak macam tuhh ?
ade gak aku bengang dengan ibu .
"bukan salah akak lahh . dia yang buat akak . tak caya, g tanya nurul tuhh haa " pastu nangis , sembam muka kat bantal .
tangisan makin kuat macam ibu ngah pukul aku .
padahal bengang sebab ibu tak bekap aku .
KAH KAH KAH !

aku memang salute ibu ayah sebab tak manjakan kitorang .
kalo tak , memang kitorang naik kepala .
huhu ;D

nanti kalau aku dah ade anak , aku nak didik macam ibu ayah didik anak-anak diorang .
tapi aku harap bapak eh tak manjakan diorang .



dah lari topik ni .
adik aku suh balik sebab nak sweather aku sebab dia nak pegi cameron highland.
grr x(
ingat kan nak cakap rindu aku ke hape ke .
siap merayu-rayu bagai .
wakaka xD

"ibu dah nangis dah weyhh , kredit dia habis "
HAHA !
kelakar lah ibu saya ni ;D




t/t : agak-agak ibu ayah baca tak blog aku eh ? tatot =.='

Wednesday, October 13, 2010

.bila marah bertukar suka.

kau nampak tak muka aku ngah bengang ?
nampak takkkk ?
grr x(

tak nampak kann ?
memang lah sebab dah happy .
kah kah kah .

tak yah paham kalau tak paham .

rini aku dress up paling cun punya sampai kawan-kawan kata aku cantik .
feeeewwwiiittt~
HAHA !

sebab ade presentation , sebab tuh aku dress up cun mengalahkan lecturer .
hehe ;)

12:55 PM .




presentation postpone to monday .
sebab 5 group before bercakap macam tak nak benti .
hoi ! kau bentang ape ni ?
marketing plan jeh pun bukan suh bentang company plan .
grrr x(





paham tak perasaan pengantin perempuan yang dah mekap cecantik , baju meletop mabeles , tetibe pengantin lelaki tak muncul sebab overslept , sesat jalan, baju nikah rabak and majlis kene delay ??






macam tu lah perasaan aku .
grr x(



1:06 PM



"amik lah kunci kete aku bawak balik " kata owner swift putih .
theee ^_____^

balik kelas drive swift .
feewwwiittt ~
esaited .
dah sebulan tak pegang stereng kete .
kah kah kah .

sebab tuh kata marah bertukar suka .
jom study .
petang ni ade quiz .

Tuesday, October 12, 2010

.aku tak sampai hati ;(

hye korunk ;)
sorry lah sape masuk blog tadi .
private jap .
aku ubah setting =)

aku dah mintak pandangan kawan-kawan lain .
walaupun hati ni memang saket sangat .
rasa nak nangis bile kenang balik .
tapi atas nasihat berguna dari kawan-kawan , aku tak jadi private blog .
terima kasih semua .
tak sangka masih ada yang care kat aku .
aku ingat tade sape dah nak kawan aku .
aku kan annoying ;(

pada yang dah bagi email mintak aku invite, aku appreciated sangat weyhh .
terharu gilek .
sumpah !
meh nak cipika cipiki =)

aku anggap positif .
anon tuh cakap macam tuh sebab aku glamer .
well . biasa lahh bile dah glamer , ramai yang dengki .
oke . bunyik mintak lempang tapi ini ayat pujuk hati sendiri oke .
bukan senang =.='
senang lagi pujuk kawan yang nangis sebab gaduh dengan pakwe ;D

aku terlalu ikut perasaan kan .
maaf .
harap korunk paham lah ye perasaan marah aku tuh .

aku dah buang shoutbox .
aku rasa itu satu-satu nya cara nak prevent anon dari menjerit kat situ dan tak buat aku saket hati .
berat hati tapi terpaksa ;(

comment pun aku dah disable anon .
jadi , kepada kawan-kawan fb aku yang follow blog aku , maaf ye .
korunk dah  tak boleh komen .
tapi korunk boleh like dan tinggal komen kat situ .

taip komen korunk dalam box tuh ;)

paling touched bila kawan-kawan fb cakap , kalau dah private macam mana nak baca blog lagi ? nah email . jangan tak invite .
oke . aku sayang korunk sangat .
hehe =)

blog aku ade provide tutorial .
walaupun tak banyak tapi at least ada yang membantu .
kak farah and ika kata , tutorial aku mudah faham .
lagi sekali , aku sangat terharu .
tadi ika mintak aku explain satu tutorial .
cene aku nak explain kalo blog private kann ?

panjang syiaaakkk aku membebel .
HAHA !
sorry ;)
aku nak expressed terima kasih tak terhingga kat korunk .
thx for your support .
dari 777 followers , tak semua jadi kawan aku .
korunk yang concern , korunk lah kawan aku =)

"saya nak cari kawan, bukan cari followers."



sayang korunkkk .
*hugs*


untuk izuddin , orang lidi , kaizen , terima kasih sangat . korunk sentiasa ada time aku susah =)

.English Style.

my marital status is currently single .
that's mean , i'm not married yet .
semua orang pun taw kann .

but now i do date with a guy .
i've known him since i was in CFS .
dah lama kann .
before pun macam ade crush dekat dia .
sebab dia sangat care kat aku .

aku ni memang senang saket .
paling kerap saket dada .
aku macam tak cukup nafas la der .
huk huk huk .
asek saket dada jehh ;(

dia dulu dapat offer kat uia .
under kaed .
tapi after 2 weeks dia keluar pergi maktab .
oke . he's going to be a teacher ;)

masa aku kenal dia , aku in relationship with someone.
tak ingat sape .
(nak cakap aku sangat ramai kapel la kann ? kah kah kah)
dia pun kawan dengan aku bese-bese jeh .
tapi sumpah .
aku crush on him because of caring dia tuhh .

bhaiii , habaq mai , pompuan mana tak suka lelaki caring ?

tak lama lepas tuh , dia hilang .
oke . hilang .
dia senyap .
tak contact aku lagi .
sedihh T____T

tapi takkan aku plak nak terhegeh-hegeh kann .
aku redha je lahh .
tade sape nak care kat aku lagi even mase tuh ade bf ;(

before raya ritu , aku break dengan F .
uhh .

dalam bulan lepas , dia contact aku balik .
aku punya happy , ta yah cakap .
SANGAT oke .
HAHA !

kitorang dah jumpe , so far 2 kali .
happy being with him .
dia tak pernah fail buat aku tersenyum .
tak pernah fail buat aku gembira .

and now i'm still single even i'm on date dengan dia .
kitorang tade declare as couple .
do it like an English .
yahhh . date and get married .
perlu ke nak couple ?
HAHA !

aku pernah request nak in a relationship dengan dia kat fb tuh haa
tapi dia ta nak .
dia kata , dia ta suke nak menunjuk .
oke . alasan di terima .
kang dah in a relationship , bermadah berjiwang ber i lap you dekat fb , tup tup break up .
tak ke malu tuhh ?









t/t : rasa nak gelak kuat-kuat bile tengok yang in a relationship with ________ , pas tuh single , pastu kutuk-kutuk pasangan . kah kah kah . tak  matang lah dude ;D

Monday, October 11, 2010

.jemputan perkahwinan.

haih .
bosan buat assignment .
kenapa lah buat assignment tak best macam taip kat blog ?
padahal menaip jugak .
zaman bila tulis pakai pakai pen ? haaaaa aku taw . sebab ia berkaitan dengan study .
sebab tuh dia borink .
HAHA !

eh jap jap .
intai jap .
ade stalker lagi tak ?
kalau ade lagi , makna nya dia SUKA blog aku .
kan kan kan ?

"kawen , jangan lupa ajak . cene kalau aku lupe ?"

status aku kat facebook .
ingat tak aku ade selitkan ayat tiga tahun lagi kan awak ? dalam satu entry .
aku tak nak cari entry tuh .
kalo kau bace , kau taw lah entry yang mana .
hehehe ;D

zami , orang first komen .
kawen jangan lupa ajak ye .

terima kasih zami kerana memberi inspirasi untuk saya berkarya di blog pink ini .
HAHA !
oke oke lurus ke matlamat .
what if aku terlupa nak ajak kau masa wedding aku nanti ?

kata kak ad , ketuk pala baru taw .
erk . adoi . saket .
kata aida , aku kerat kau 18 .
lagi kejam dari mona fendi ni . hehee xD
kau plak nak buat ape dekat aku if lupa nak ajak kau ?

kau sanggup ke datang rumah aku kat seremban ?
zami kene datang ye .
wajibul ghunnah .
dekat jeh punn .
HAHA !

ibu pernah cakap kat kawan-kawan dia , saya ni nanti kalau buat kenduri , mau ramai yang datang .
pastu aku fikir balik .
ade kemungkinan jugak .
ibu glamer yawww .
kat kampung dulu , sape tak kenal ibu .
ececehh . kau memang lah tak kenal ibu aku .
HAHA !
kat taman yang aku duduk sekarang pun , boleh kata semua orang kenal .

sila bayangkan , satu kampung , satu taman .
itu baru kawan-kawan ibu .
belum kawan-kawan ayah lagi .
belum kaum kerabat dari kedah , pahang , perak , johor , negeri sembilan .
belum masuk kawan aku , kawan adik-adik aku .
fuhhh .
jadi , dinasihatkan datang awal .
sebab takut makanan habis .
wakakaaka xD

kalo dah habis , jangan nak mengendeng nak makan ayam golek dengan aku dekat meja pengantin .
itu den punyo sorang .
HAHA !
gile tamak .
bajet habis jeh . ;D











t/t : berangan pun best . ^__^

.seteresss.



agak-agak tak cukup jeles jelas , boleh klik kasi besar .
woah !

aku tunggu buff maxis tuh metered rini then, aku boleh private blog .
macam aku cakap before , as soon as my buffered gone metered , this blog is not public anymore .
tapi semalam tup tup dapat yang baru yang astro tuhh .
warghhh ~

aku bukan chase off the income sebab aku tak cari traffic semata-mata untuk buffered ni .
dah nuffnang nak bagi , aku nak buat macam mana .
tak macam orang tuhhh yang beria pomot blog satu malaysia , looking for traffic to earn buffered .
i'm not like that oke .








nuffnang pun taw sayang blog aku okehh .
HAHAHA !
bangun awal pagi semata-mata untuk kencing .
worth it ?
i'm so damn sleepy .
huh .


t/t : entry berbaur kejam . sebab stalker kan kata aku annoying . lalalaa ~

.blog aku hanya untuk remaja sebaya.

blog aku hanya untuk kita-kita jeh .
i blog for fun .
even i do place nuffnang ads in my blog but i don't chasing off their money .
kata orang side income .
if i do chasing off the money , i blog like oldies does .
blog about SEO , nuffnang ads , nuffnang events and all those crap things .
i don't condemn them .
its up to them .
ur blog , do as you like .

when i talk about hell anon , i use all those harsh words .
please , have respect on me .
maksud aku bukan respect atas apa yang aku mencarut , but do respect my life.
its my opinion .
thats what i feel .

i dont say bad words in your blog right ?
if you dont like it , just go and left nothing .
i dont need your advice .
if i'm doing wrong , i'll admit it soon .

like i said before , blog aku hanya untuk kita-kita jeh .
frankly speak , i dont welcome oldies in my blog .
because you are not my type .
you are not in my categories .
you are not teenagers .
yaahh . you said , aku dulu pun remaja gak .
tapi itu dulu .
tah tahun bile .
remaja sekarang tak sama dengan remaja dulu .
take note of that .

when i talked to my peers .
i mean, person who in my age .
they feel exactly what i feel .
aku panas , dorunk pun panas .
but you oldies .
aku panas , ko boleh cite pasal stupid crap anon naikkan traffic lahh , income nuffnang boleh tinggi lahh .
HELL O i'm not like you .
i'm NOT CHASING OFF THE MONEY .

aku bukan tak hargai advice kau tapi aku tak boleh terima .
you are way to far of thinking .
i'm a teenager with hot tempered .

i'm totally not comfortable with you .
it sounds like kurang ajar kann .
but thats me .
aku bukan pandai nak bermuka - muka .
aku tak suke , aku cakap aku tak suke .

prinsip aku , aku tak kacau kau , kau jangan kacau aku .
aku tak ceramah kau , kau jangan ceramah aku .
kau punya ceramah menyimpang oke .


one more thing , aku tak pernah bangga diri yang aku ni belaja kat universiti antarabangsa .
those who being loyal to my blog , they do know me better than you .
dont simply accuse me berdasarkan dengan hanya membaca beberapa entry aku.
do read all my thousands of entry .
u'll who am i .


-Misshy Innz-

Sunday, October 10, 2010

.in sticky mode.

aku taw kau stalk blog aku dah lama .
aku taw tuhh .
in fact , hari-hari kau masuk blog aku kann ?
you read whole of my life .
yahh whole .

tapi aku tak taw kenapa kau dengki sangat dengan aku .
aku ade kacau hidup kau ke ?
kalo ade , please state .
aku open minded .

aku rasa kau PEREMPUAN.
aku dah masak sangat dengan perangai perempuan busuk hati macam kau .
tak boleh tengok orang senang kann ?
kau jeles kann aku punya hidup yang bahagia dari kau .
tah-tah kau ni dari family porak peranda .
sebab tuh perangai kau macam celaka.
opss .

aku akan terus menaip di blog ini sampai ke nafas terakhir , insya allah .
sebab blogging is my passion .

oke . sekarang aku dah tak kuat .
kau mesti gelak kan .
gelak happy .
terpulang .
kalo itu mampu bahagiakan kau , aku rela korbankan kebahagiaan aku .
teruskan .

aku ngah tunggu buffered aku habis .
aku harap hari isnin , dia metered .
aku akan cash out nuffnang for the last time, perhaps.
and after that , i will make my blog private .
yahh PRIVATE coz the stalker ask me to do so .
if that will make you happy and doesn't annoy you anymore, i'll do it .
cakap lah aku loser or what so ever .
aku dah tak larat nak jaga hati orang lain , sedang kan hati aku terseksa .
enough !

but i'm not being mean to my loyal reader .
ouhh yahh even my blog is annoying , i still got hundreds of loyal readers .
err kau ade ? aku rase blog kau mesti tak pemes macam blog aku kan .
sebab tuh kau dengki .
and malu nak letak link URL BLOG KAU.
HAHAHAHA ! boooooooooooo ~!
am i being mean here ?
i dont think so .
bloggers , we should not being nice to such fucker stalker .
they are much more annoying than my blog .
bla bla bla LOSER .

for those whose still interested in reading my annoying entry (according to the stalker), do leave me ur email and blog's URL in my FB inbox .
boleh klik kat huruf F yang kaler pink kat kiri blog .
sape tade url blog , i'll NOT approved , except those i really know who's that person .

as soon as my buffered gone metered , this blog is no longer public in some period .
thanks to all who hardly came and pay me a visit here all this while =)

Saturday, October 9, 2010

.babi lah kau.

UNTUK KAU YANG BUTA IT .
TADE BLOG KAN ?
SEBAB TUH TAK TINGGAL LINK .
NI TUK KAU .



KALAU KAU RASA BLOG AKU ANNOYING , TAK MASUK LAH WEYHH .
AKU PUN TAK HADAP HANJENG MACAM KAU MASUK BLOG AKU .
PUAS DAH AKU SABAR DENGAN KAU NI.
BAAAAAAAAAAABIIIIIIIIIII .
KAU MEMANG SUKE KAN AKU MENCARUT , BUAT DOSA .
KANG BOLEH LAH KAU NGATA AKU LAGI SYOK .
FUCK !
AKU DAH HABES BAEK DENGAN KAU .
KAU JANGAN SAMPAI AKU HARM KAU .
KAU INGAT AKU DIAM , AKU TAKUT KE ?
BODOH BABI SETAN .!

.gangster seremban.

lagi perihal mimpi .
tapi kali ni aku betul-betul yakin yang aku dah basuh kaki dan bace doa tidur .
tapi still mimpi tak masuk akal .

hari ni aku plan nak pegi KLCC .
wat pe ?
aku nak bersanding kat sana .
KAH KAH KAH .
saje window shopping .
nak shopping , nak ado duet haa ;(

nak pegi KLCC kene naik LRT (kot) .
aku maseh tak dpt beza which one is LRT, KTM and MONOREL .
T___T
sebab sume aku belasah panggil TRAIN .
heyy soul sister . eh ternyanyi plak , ;p

***

terminal putra sekarang memang tengah upgrade .
so , ade lah construction berlaku .

latar tempat : terminal putra , gombak .
latar masa : pagi .

aku mimpi , aku park motor jauh gile .
pastu aku jalan kaki .
padahal jalan yang aku lalu tuh , besa gabak macam 3 line bas boleh lalu serentak.
tapi tah nape , aku jalan kaki .
dan aku park motor aku kat tah mana-mana .
pelik kan ?
mana datang aura rajin tah .
HAHAH !

depan kaunter tiket , ade kedai jual macam-macam.
by time aku lalu situ , aku terserempak dengan seseorang yang buat aku asek nak sebut babi tuh .
terkejut aku .
dia ngah susun buku .
'sejak bile kau kerja kat sini plak ?' getus hati kecilku.
dia cepat-cepat susun buku , pastu masuk dalam kedai.
aku menuju ke kaunter .
tetiba tak bukak .
sebab construction , train pun tak de T____T


sebelum dia masuk kedai , aku sempat tanya .
"eh, train tade ke beb?"
dia tak layan , terus tutup pintu .
kuang aja kann ?
aku pantang orang kuang aja dengan aku .
aku amek pen , kertas , aku tulis "babi" .
pastu aku masukkan bawah pintu .
wakakaak xD

aku patah balik .
melepak plak dengan tah sesape .
tapi ade makcik cun dengan pak cik yang maseh lagi ensem .
berborak-borak .
tetibe dia yang aku bagi nota layang tuh kua dengan kawan-kawan dia .
ouhhh ada geng kau rupanyaa .

dia berdiri setentang dengan aku sambil pegang nota layang aku .
muka nampak marah tapi tak berani nak serang aku .
aku pun macam cuak lah cikit .
tapi aku cool jeh .
aku pandang lah dia balik dengan muka tak puas hati .
garang sehabes mungkin .

aku mintak izin nak blahh .
bebudak tuh still pandang aku .
pastu aku dengan berani , konon-konon tade buat salah , lalu depan dia .
"apahal ? tak puas hati ?" kata ku dengan gangster nye .
diorang tade respon .
penakut rupe nya .
KAH KAH KAH !










aku tersedar dan tangan telah tercampak kan X3 ke lantai .
seb bek lantai aku ber carpet bulu-bulu .
so tebal and lembut .
wuuuuuuuu T____T
tadi macam berani sangat .
huh.

Friday, October 8, 2010

.sexy dowhh.

rafiq kata aku dah matang sebab dah taw malu .
kann ? selama ni aku asek tak taw malu jeh .
jatuh tergolek depan padang yang ramai orang pun , boleh bangun dengan muke toye tanpa menghiraukan gelakkan besar kaum lelaki .
HAHA !

sampaikan salam pengantin baru untuk kakak kau .
walaupun bentong dengan gombak tuh dekat tapi aku tade transport .
takkan kau nak suh aku merempit dengan baju kurung , high heels plak kann ?
gile tak ayu .
kau amek aku nak ?
KAH KAH KAH !

***

masa kekecik dulu , aku salu berangan dengan high heels kakak sedara aku .
pastu jalan ala ala catwalk .
boleh kata dulu , aku memang pantang sangat nampak heels .
pegi jelah umah sesape .
kalo nampak je , mesti nak sarung .
tapi kalo ibu nampak , mesti aku kene leter .

bile dah besar , kaki dah muat - muat dengan heels .
memang rasa semacam jeh pakai .
bukan rase seram sejuk ke hape ke .
rasa macam model !
kah kah kah !

heels yang aku maksudkan , kasut tumit tinggi yang tumit dia halus dan panjang .
kene pakai dengan baju kurung , baru nampak ayu .
and aku rasa cukup sexy bile pakai heels itu .
dengan langkahan yang ala ala model .
hoii ! memang rase best gilek ahh .

pernah sekali , kenduri kawen sape tah kat kampung .
masa tuh kakak sedara aku pakai sandal aku (budak kecik pakai sandal jeh) .
tapi dia suh aku amek barang kat kereta .
nak tak nak aku terpaksa pakai heels dia .
pastu kakak sedara aku yang lagi sorang , kebetulan ade sekali kat situ dengan ibu .
dia cakap kat ibu ceni ;
"cantik ain bile pakai heels, su "
oke . tak nak kembang plak aku kat situ kann ?
HAHAHA !

tapi sekarang aku merempit jeh kat KL ni .
tak cool lah bawak motor pakai heels .
nampak sangat aku ni perempuan kann .
kang mula lahh ade yang escort aku kalau aku naik highway .
HAHAH !




girls , kalau nak rase sexy , sile lah pakai baju kurung dengan high heels . bukan wedges oke . pastu pastikan langkahan anda seayu yang mungkin . kalau perlu , cari lah nyah untuk menuntut ilmu berjalan . sekian .











t/t (tolong tengok) : rini aku rajin gile . sile percaya .

.mimpi tak logik.

malam tadi henpon aku buat hal .
pe cer mesej tak boleh sent , masuk outbox jeh , pastu failed .
call out pun tak bolehh .
geram jehh .
rasa nak baling dah tapi bile fikir warranty hp kat rumah , dan aku mungkin hanya akan balik bulan depan , niat tu , aku cancel .
aku letak baek-baek dengan cermat atas katil .
pastu aku selimutkan lagi . takut henpon sejuk .
tapi dalam hati , bodoh bangang lagi .

maybe sebab bengang terlampau .
sampai terbawak-bawak henpon dalam mimpi .
haih ~

****

latar masa : form 5 kot . sebab ade classmate form 5 aku .
latar tempat : bukan skola menengah aku .

orang lain pakai baju skola , aku dengan selamba yaya pakai skirt labuh dengan tshirt putih .
dah macam indon jeh aku tengok .
HAHA !

pastu kene beratur dalam bangunan .
tapi turun bawah sebab nak beratur dekat perhimpunan pulak .
haaa pelik kan ?
skola kau ade ?
skola aku dulu tade plak macam tuh .
sebab sampai skola, terus g perhimpunan .
mengumpat-ngumpat .

time tuh aku bawak hp pegi skola .
hp yang aku bawak sebijik macam hp yang aku pakai skunk.
aku letak hp dalam poket sebab beg kene letak tempat lain .
ade kaitan tak ?

time nak masuk barisan , ade lah budak kelas sebelah, perempuan .
dia raba-raba aku .
maybe dia nampak kot henpon aku tuh .
pastu aku duduk lah depan .
aku letak henpon tuh atas pangku , pastu aku duduk pegang lutut .
kira tade sape nampak lah henpon aku .

budak lelaki sebelah aku dok men henpon secara terang-terangan .
hp dy brand sony kaler putih .
tah sony bape tah .

tetibe . jeng jeng jeng .
ade orang serkup pale aku dengan kaen warna merah .
shit ! pahal lak ni .
tetibe jeh dy rampas henpon aku .
pengawas rasanya.
bodoh .

pastu aku dah bengang .
aku syak budak perempuan yang meraba aku tadi report kat pengawas tuh .
tenggiling betul .

budak lelaki sebelah aku tuh , tak kene rampas pun henpon dia walaupun dia masih pegang henpon kat tangan secara terang-terangan .
ini diskriminasi !






mimpi aku selalu tunggang langgang .
tak boleh dapat petanda langsung .
huh .

Thursday, October 7, 2010

.perempuan mulut jahat.

aku ingat dah tade assignment dahh .
eh silap .
aku ingat deadline assignment aku macam jauh lagi , so boleh lah berpoye-poye .
tapi nan ado .
deadline memang jauh lagi , lagi 2 weeks , tapi keje nye banyak .
grr x(

dah dah , aku bukan nak cakap pasal assignment yang tah bile nak abeh tah .
aku nak cakap pasal aku .
haaa lahh pasal aku .
takkan nak cakap pasal fasah sandah pulak kann .
itu kire mengumpat tuhh .
HAHA !

dah bertahun aku cuba kurang kan mencarut .
bukan tak mencarut oke .
kurang kan jeh .
sebab aku risau kalau-kalau terlepas depan anak sedara aku si qistina tuh , kang dia ikut plak .
mati aku .

"sapa aja qistina cakap ni ?"
"mak long."

erk . pe aku nak jawab ? *gulp*

tapi sejak beberapa minggu lepas , boleh kata hari-hari dekat 10 kali aku sebut perkataan babi .
oke . babi jeh pun .
tapi aku tak cakap kat orang lah .
monolog luaran .
hanya gerakan bibir .

ini semua sebab konflik dengan ade sorang ni yang gile perasan aku cakap pasal dia .
sejak dari tuh , setiap kali aku nampak dia muncul kat fb , memang babi yang keluar .
eh bukan babi keluar . perkataan babi yang keluar .
gile hape babi nak kua kat fb . wakaka ;D
haram weyhh kalo tersentuh .
mano nak carok tanah bagai .
wakaka lagi ;D

aku rasa tak salah pun sebut babi tuh .
ia haiwan macam ayam , kambing , ikan , kucing .
tapi sebab kau salah guna perkataan babi tuh , orang marah .

even , kalo kau sebut kambing pun tapi dengan cara yang salah , still orang akan marah kau .
pernah tak ?

"kambing lah kau ni. tak reti nak mandi ke ??!!"
kata Piah kepada Meon .

nampak tak pengunaan perkataan kambing yang salah .

"e e comel nye kambing ni . rasa nak peluk bawak tidur jeh " kata Kiah dengan comel nye .

yang ni tak salah kann ? tade unsur negatif di situ .
jadi , korunk boleh lah pilih haiwan laen kalo tak suke mencarut gune perkataan babi .
tapi aku rasa macam cool jeh sebut babi tuh .
wakaka xD

al kisah nya kelmarin .
dalam kelas yang ade mista macho .
kusi yang aku duduk tuh macam tak best .
time aku nak bersandar , tetibe kusi tuh terangkat tang depan .
dan buat aku rasa nak terjatuh ke belakang .
seb bek lahh ade meja kat belakang .
kalo tak dah tergolek dah aku .
HAHAH !

pastu pe lagi , budak belakang aku gelak laa.
aku dah malu gile babas .
pastu , "baaabii"
oke . itu jeh yang muncul kat mulut aku .
suck gile .
grrr x(

and aku rasa mista macho juga tergelak .
maluuu sial !
dan petang tadi aku tak pegi kelas sebab malu .
diam . jangan gelak .




dah . nak sambung buat assignment.
diam aku kata .

.mungkin ada dan boleh jadik mungkin takde.

ape bende aku merepek ni ?
hai semua pengunjung blog cikai .
ape khabar ?
dah makan ?
dah mandi ?
oke. tak yah jawab eh .
HAHA !

aku cume nak bagitaw yang mungkin blog cikai ni akan ade seorang lagi penulis .
hehehe xD
suke takk ?
kalo tak suke pun , kene suke gak .
lalalalalaaa ~

aku kan macam dah jarang updated blog .
asek-asek masuk tade update .
cean korunk . (cehh macam ade orang kesah plak kann)
bile-bile aku tak update nanti , dia tolong update oke .
opkos lah different story sebab dah different person kann .
korunk support dia oke .
dia bukan blogger ouhh ;)
kalau dia ada buat salah , korunk tegor lah ye .
jadi, pasni kene peka lahh sikit .
tengok kat bahagian yang menconteng tuh sape .
so, korunk taw lahh sape yang tulis entry , aku atau dia .
hehehe xD


chow !




motif : saje letak gamba feveret . wakakaka xD [ X-LARGE punye ! lalalaaa~ ]

t/t : aku nak masuk a few contest yang blogger buat tapi bile kene tag orang lain , aku jadi malas . T___T