Meet This Blog In Facebook !

Thursday, September 30, 2010

.bila dah ade lesen.

"ade lesen tapi takut bawak kete . haaa gantung je lah lesen kau tuh kat leher ."

kata kakak sepupu aku pada kakak sepupu aku yang lain .

"essshhhh . tak boleh jadi ni . ain yang baru dapat lesen pun dah boleh bawak kete sampai paroi"

kata mak sedara aku pada aku .

"dah ada lesen , nak pegi , suke ati kau lahh "

kata ibu pada aku .

agak heaven sebenarnya bile ade lesen dan ade kenderaan .
ouhh kalo ade lesen , tade kenderaan , tak feel oke .
ia ibarat ;

"orang ada lesen , kau pun nak ade lesen , tapi simpan jehh ."

aku amek lesen afta abeh skola .
gilek lambat . orang f4 dah pegang P dah .
huu ~
ni gara-gara aku yang tak cukup umo.
form 4 , orang 16, aku maseh 15 tahun lagi .
oke. abaikan .

until now aku dah 4 tahun dapat lesen .
dan dah beberapa kali jatuh motor .
eh , tak rempit lah tak jatuh motor .
gile skema kau .
HAHA !

tapiii part tak syok bile dah ade lesen adalahhhhh .

"kak , kau bawak lah kete haa ."
"anta ibu g surau jap"

maksud aku bukan aku tak suke jadi driver .
aku oke jehh .
aku bukan macam izuddin yang MALAS nak drive . sek suh izwan jeh . haha  ;D
cume aku rindu nak duduk tempat passenger macam kekecik dulu .
rindu nak baring-baring dekat seat belakang .

tapi tak pe .
itu tandanya aku dah besar .
ouhh memang besar .

one thing aku suke sangat bile dah ade lesen adalahhh ;

"akak nak g jusco jap"
"akak balik malam cikit ye"

boleh keluar sesuke ati .
mana nak pegi , pegi lahhh .
kan best kan ?
tade lahh susah kan orang lagi.
hati pun manyak hepi .
hehehe xD

.okayyyyy #3.

oke oke nape tajuk entri aku hari ni asek okayyyy jeh eh ?
sebab .............
aku tade idea nak tulis tajuk pe .
eshh leceh plakk .
kalo kat diari tak yah tulis pun title nie .
haha xD
******
tengah hari tadi kan, time ngah tunggu darina pick me up kat park motor , ade sorang ni kannn .
dia senyum kat saya , owww . suke nyeeee ;D
selama ni dok borak-borak kat fb jehh .
takut nak tegur dy masa kat lua .
eeeee tetibe dy senyumm. suwit nyeee .
hehe xD

awak, tamo jeles k . 

dalam kelas petang tadi kann .
saya perasan sejak dari awal sem lagi .
ade 2 orang boys ni , suke tengok saya .
saya pakai selekeh ke cantik ke .
mesti nak pandang gak .
kadang-kadang lect ngah mengaja, one of them , yang ensem tuh .
toleh belakang , looking at me .
alaaaaaaa, awak kalo nak senyum , senyum je lahh awak .
nanti saya senyum balikk okee .
hehe xD

tak nak cite bende saket ati dahhh pasni.
saya happy dengan hidup saya sekarang .
walaupun kawan-kawan saya TAK FAMOUS, TAK CANTIK, TAK HENSEM, TAK KAYA.
tapi diorang tade yang hilang ingatan dan lupa kan saya.
pasni , orang nak kata apa, lantak p hang lah .
cheq tak kuasa nak layan .
sapa teghasa, lantak p kat hang .
itu makna nya hang ada buat salah kat aku .
okayyyyy ?



mood : rasa nak mandi PD . mana kazen saya ?

.okayyyyyy #2.

oke.
ikut hati , memang saket .
bek ikut ego .
boleh gak open game malam jumaat .
wakaka xD

hati kata sayang .
ego kata benci .
mana satu ni eh ?

aku ni tak la ego lah sangat .
hati gua hati tisu der .
mudah sangat memaafkan orang .
walaupun gua garang tapi gua lembut .
erk . apakah ?

jap lagi ade test .
pas test , balik tido .
esok nak pergi bangi plak.

hujung minggu aku tak available kat KL .
nak pergi gunung ledang .
merubat hati yang lukaaaaaaaaaaaaaa
warghhh ~~

once again , untuk kekasih ku yang taf (konon), macehhhh weyhhh .
kesian ko , tak pepasal kene jadik kaunselor aku .
hikhik ;D


p/s : he doesnt care how we feel at all . wtf ? is he lost his memory already ?

.okayyyyyy.

oke .
aku bangun dengan happy .
tapi bila bukak fb , aku rasa nak menyepak .
sepak gune kaki oke .
grrr x(

eh eh asal gedik sangat pompuan ni haa ?
nak tunjuk ko sangat 'care' and ape ?
keluarga ko baik-baik ?
abeh keluarga orang lain tuhh jahat ehhh ?
konon-konon rapat lahh dengan budak tuhhh .
konon-konon kenal .
ahhh shial !
aku mencik kau .
mencik mencik (hentak-hentak kaki)

spoil mood pagi aku jehh .
huh .

********

setelah dekat 3 minggu tak isi minyak .
ouhh cean kat nabil ;(
semalam pas kelas , aku pegi lah singgah petronas jap .
lepas park motor kat pam minyak yang kaler hijau (ehem, RON 97 okayyy)
aku pegi lahh kat kaunter tengah nak bayar .
"4, 5 ringgit"
tetibe akak tuh pulang RM6 .
eh .
isi minyak sampai RM4 jeh .
adoii lahhh .
den koba 5 ringgit .
patut lah kau pulang kek den RM6 .
kan dah tak kenyang nabil ni ha .

petang ni ade test lagi .
test lagi, test lagi .
hari-hari ade test .
okayyyy itu tipu .
nak g mandi .
kelas pukul 1130 .
chow !

Wednesday, September 29, 2010

.hitam itu menawan.

maaf blog .
cheq nak letak gambaq jaa .



*hambek ! besaq kawah gulai muka aku , aku bagi kat hangpa.*


*lapaq.. dok perabih tom yam kung.*


*ini kes dah tak taw nak buat apa. eh awak, jom tangkap gambar. *

*henpon awakkk berattttt . urghhh. heheh . nak tuka tak dengan X3 kite tak ?*


p/s : dia suke saya pakai eyeliner ;)




hah ! nak sangat kann ?
hambek lah farah. hambekk .
kawen dengan dia .
lalalaaa ~
tak matang langsung .
wakaka xD

.keep trying and trying.

"izuddin, ko cool kan?"
"aik. nape pelik jeh soklan ko ni ."

aku kan kuat meroyan .
memang cepat sangat terasa .

bak kata grunge ;
"innz, aku tak pernah tengok kau tak meroyan"
kah kah kah kah .

"kalo jadi pape buruk kat kau, anggap jeh itu semua balasan dari perbuatan kau yang lepas yang kau tak sedar. what you give , you get back."



mood : sedang belajar menerima sesuatu yang pedih . err bawang besar mungkin . HAHA !

hello , kancil merah , awak sehat ?
saya sms , awak tak balas .
saya call , awak tak angkat .
sampai hati awak .
awak taw tak saya rindu awak.
HAHA ! gile , cakap dengan kereta .


Tuesday, September 28, 2010

. susah lahhh ceni .

uia akan bukak cawangan main camp baru dekat pagoh johor . *clap3*
aku taw pun melalui kawan-kawan kat fb .
sebab aku tak pegi masa syawal gathering ritu .
ade launching sekali.

the happy thing is , i'm proud to be part of iium's .
hehe xD
the sad thing is , budak engine akan di transfer ke uia pagoh .
oke .
sedih oke .

akan mula beroperasi 2012 .
dan akan ade harapan untuk budak engine batch aku pegi sana .
cube teka nape sedih ?


sebab aku tak dapat tengok azhar dengan ego merah dy lagi .
huwaaaa T_____T
si comel .
huhu  sedih sangatttt ;(

err , i ade rekues . boleh tak bawak sekali budak econs ?
kitorang (econs + engine) dah macam kapel oke .
kene berkepit jeh .
HAHAH !
itu aku tipu ;D

tapi part sedih tuh , tak tipu oke .
antara banyak-banyak kos kat uia , memang budak engine lahh yang paling hot .
erk . ade lah budak engine perasan tuh . hehe ;D
macam mana , kami , si gadis hot, nak ngorat dan cuci mata balak hot lagi ?
budak kaed , sangat susah nak nampak .
dorunk memang kat studio jehh .
budak-budak kos lain , lelaki mereka berkuantiti sikit lahhh .
tak banyak choice .
haha xD

pape pun tahniah untuk uia atas launching new main campus di pagoh .
semoga uia bertambah cemerlang ;)

.adakah setiap bahagia akan berakhir dengan derita ?.

saya pernah rasa gembira di samping awak walau sekejap .
dan saya sangat menghargai masa gembira saya itu .
tapi itu lahhh .
kata orang , gembira dahulu , sedih kemudian .
gelak dahulu , tangis kemudian .

tapi kan awak , saya tak sangka jadi macam ni .
hati saya terguris sangat .
rasa nak menitis air mata saya .
salah saya ke awak ?

saya tak boleh terima apa awak buat dekat saya .
saya ni ibarat habis madu sepah di buang .
bila saya di perlukan , awak cari saya .
bila tidak , awak lupa saya .
awak jumpa yang lain , saya di abaikan .
saya sedih awak .

kawan .
saya percaya dia .
niat saya baik .
tapi dia tikam belakang dalam diam .
saya sedih sangat .
air mata saya dah tak boleh di tahan lagi .
tewas juga , mengalir hangat di pipi .

kalau lah saya ikut kata hati saya dari dulu , mesti saya tak rasa macam ni kan awak ?
kawan saya tuh mesti suka sebab dapat keluar dan habiskan masa dengan awak .
saya tahu .
tak pe lahh awak.
saya sedar siapa diri saya .
kalau boleh , saya dah tak nak jumpa awak lagi .
hati saya betul-betul terluka .
saya mintak maaf atas semua salah silap saya .
saya akan usaha lupakan awak .
saya harap awak pun begitu sebab awak memang dah tak perlukan saya .
saya kan useless .







kawan , berubah lahh .
jangan sampai kawan yang lain membenci awak .

.masalah bangun awal pagi.

malam tadi bercita-cita nak bangun kul 7 pagi sebab nak study sebab petang ni ade test .
aku kene study sebab dalam kelas , memang totally zero  oke .
bukan aku tido , tapi aku tak paham .
bukan aku jeh , ramai lagi aku rase yang tak paham .

malam tadi dah study chapter 1 .
jadi berbaki lagi 2 chapter .
dah set alarm malam tadi pukul 7 .
plus , dia pun cakap nak kejut kul 7 .

ye . memang dia kejut aku pukul 7 .
dia mesej .
dia mesej , aku reply : dah bangun dah .
pastu aku tertido , dia mesej lagi .
aku reply mende yang same .
ade lah 3 4 kali gak keadaan itu berlaku .

dan akhirnya aku berjaya membangunkan diri pada pukul 10 pagi .
wakakaka xD
3 jam aku bantai extend .
terbaek lahh .

bile dah bangun tuh , aku mesej dia .
"dah bangun dah. hehe (tah bape kali nak cakap dah bangun)"
pastu dia reply ;
"memang"

lalalaaaa ~
aku memang susah nak bangun pagi .
kalo tade bende penting , memang maaf lah weyhh .
study dengan tido , tido lagi penting .
*panggg

Monday, September 27, 2010

.perempuan #1 [edisi : gigit kasut]

perempuan sanggup buat apa sahaja untuk tampil cantik walaupun ia menyakitkan . - quoted .

kau beli kasut baru . (bukan kasut terpakai yep)
esok tuh kau pakai bawak pegi kelas/office/dating/what so ever .
tetiba kaki kau rasa pedih sebab dah melecet .
kulit kaki dah terkopek .
darah-darah mula keluar.

"kaki dah melecet dah" kau berkata pada kawan dengan muka sedih sebab tahan sakit .
"kan aku dah pesan malam tadi, kasut baru, kau kene gigit dulu, baru lah kaki kau tak melecet" kata kawan kau pada kau .

ajaran sape lah ni weyhh ?
tak sanggup aku nak gigit kasut yang bau kedai kimia .
yang kompom tak bersih .
pastu dengan cap jari tah sesape tah .
tah orang tuh pegang ape tah before pegang kasut yang kau beli tuh.
geli takkk ?
dapat bayang takk ?

sape pernah buat macam tu ?
cepat ngaku .
toksah sesorok .


kata ibu : "huh ! merepek je semua tuh . kasut baru memang sume same . len kali pakai stokin ."

.hello buddies !.

banyak bende nak cite tapi asal bukak blog jeh , sedih .
bukak blog jeh sedih .
kalo buat equation akan jadi cenggini ;
online + blog = sedih .
bukan sebab ade yang meninggal ke hape .
tapi sebab all those anon yang jenis terpa tak bagi salam .
eh hello , where's ur manner dude ?
urghh ~

sekarang memang lahh totally susah nak update anything anywhere .
kang salah cakap eh taip , ade yang tegur .
"can u please remove the entry , it makes me hurt"
"can u delete the pictures those you uploaded in ur myspace "
"can u stop blogging ? i hate you"
"can you stop typing jerk in your blog. its annoying"
bla bla bla bla .
makes my mood goes down .
eh hello , mind your own personal life only boleh tak ?
i dun interfere in yours oke .
and i dont even know you .

apa korang rasa kalo semua ni jadi kat korang ?
sampai bile dowh nak diam and buat bodoh ?
huh .






reminder : pagi tadi baru teringat yang bday blog ke 2 was on 18 september 2010 . urghh . for god sake , i'm totally forgot . this is the seond time , i do forgot about it . last year pun gitu . maaf blog . (aku sibuk bercinta) btw , HAPPY BELATED BIRTHDAY DIARI BUDAK MALAS ;)

.hey korunk.

meh lah bersembang-sembang .
bosan lahhh .
tak taw nak buat ape .
huhu ;D

rini aku blogwalk kat blog kakak2 yang baru dpt baby .
kak nani dengan kak zana . 
alololo congratz .
aku bace pengalaman dorunk deliver .
very the details u noe .
me loike ;D
macam ngeri pun ade gak .

the latest yang baru dapat baby , kak kai .
congratz jugak on ur baby ;)

yang ngah expecting skunk , kak ann dengan kak zatul nani .
moga-moga deliver dengan selamat ye ;)

blog2 di atas .
ade yang aku follow since anak dara , bertunang , kawen , pregnant , sampai jadi ibu .
hebat kan aku jadi silent reader .

hik hik hik .
aku pulak yang rasa best .
nape tah .
wakaka ;D




awak , 3 tahun lagi eh ?
wakaka xD

Sunday, September 26, 2010

.250912010.

ouhhhhhhhh .
dah lame tak lepak kat shopping mall kat KL .
last jejak kaki ke TS tah tahun lepas agak nya .
Midvalley lagi lahh . tah 3 tahun lepas barangkali .
pemalas kan aku ?

semalam aku ke TS seorang diri .
sebab nak jumpe dia .
dia yang sanggup turun dari kuala lipis .
terharu tapi tak nak cakap .

semalam , first time aku jumpe dia .
dia cakap aku sembang macam dah lame kenal .
aku kan banyak cakap , peramah , tak sopan , friendly .
so , tak heran sebenarnya kalau aku macam tuh .
simpan terkejut awak tuh eh ;D

dah jumpa , destinasi pertama , food court .
lapa sebenarnya oke .
tapi disebabkan depan dia , dan demi nak jaga adab , (konon-konon perempuan sopan) , aku cakap aku tak bape nak lapa , sebab pagi tadi dah breakfast .
pastu order tom yam kung .
tak bape nak pedas .
bagusss ~
dia pun order yang sama .
heee tiru saya lagi ;D
pastu milo ais pun nak tiru orang .
hehe xD

ouh , kitorang pakai baju hitam semalam .
boleh kata , janji gak lah kot .
HAHA !

pas makan jalan-jalan .
pusing satu TS , sungai wang , low yat .
aku ingat nak cari hot ticket sebab dah tak tahan sehari topup RM 10 .
aku rasa dia pun sama .
tapi sekarang tak yah dah , sebab dia dah beli sim card maxis .
pehhhh . terharu tak kat situ ?
tak yah risau kredit berjalan macam air dah pasni .
sebab mesej dah 1 sen jeh .

petang semalam hujan kann .
ramai gak orang kat sane .
aku asek kene langgar jeh .
ko tak nampak ke aku yang gemok dan besar ni oi ?

lepas tuh dah tak taw nak pegi mana .
jadi , naik food court , lepak kat situ .
minum air tembikai  .
borak-borak .

malam tuh , dia ada tanya aku pakai henpon ape , aku dengan lurus nya jawab lah X3 .
dia cakap dia pakai henpon biase jeh .
aku yang lurus cam tiang letrik ni , sekali lagi , percaya lah kann .
sekali , henpon dy Nokia E series , siap WiFi , ade 3G , QWERTY pad .
rase macam nak lempang jeh dia .
HAHA !
asek kene tipu jehh =.='
tape3 . lu tungguuu .

dalam kul 715 camtu , gerak balik .
sebab dia kata last bas ke kuala lipis pukul 8 .
kang tak balik pulak dia .
plus , aku pun dah penat lahh .
dah lama tak buat keja menawaf bangunan .
(nak kata, sebenarnya dah lame tak dating . wakaka .)



eh eh dia bukan kekasih aku eh .
dia kekasih orang tuhh .
kire semalam jumpa secara senyap .
korunkkk pleaseee jangan gtaw gf dy oke .
HAHA !




p/s : aku nak post gamba sekali tapi cable nan ado kan . nanti je lahh aku post gamba tuh . what a boring entry without  any pictures .

.semalam pe cer ?.

Update via Opera Mini , Nokia X3.

Banyak cite semalam. Aku tunggu masa nak transfer gambar jeh ni.
Pastu aku nak taip entry panjang .
Semalam , aku on pakai henpong jeh.
Aku berada di jalanan semalam sebab dating .
Uhuk .

Aku sempat check shoutbox aku .
Ada orang kata blog aku suka kutuk orang dan annoying .
Oke fine !

Friday, September 24, 2010

.kucing bergaduh di malam bulan mengambang.

ye . kucing bergaduh kat bawah .
kuat pulak tuh .
aku rase boleh dengar satu mahallah .
awat eh ?
taw dak ?

aku bukan nak cite sal kucen .
aku nak cite sal zack .
urgghh please lah innz .
stop it oke . zack zack n zack .

ala, blog aku kan ?
tak nak bace , ko skip .
aku agak free skunk ni .
so aku gugel lah perkataan zack zukhairi .
aku tengok kat images .
aku sampai dekat blog-blog yang ade cite pasal zack .
banyak hokeyhh .
siap teruja bagai zack add dia , zack private chat dia , zack bls komen dia .
aku bace pastu aku tergelak .
sebab aku pun pernah wat entry pasal dia .
sebab aku pun pernah rase keterujaan itu .
pehh . kipas gak aku eh . HAHA !
bile aku bace balik , aku maluuu oke .

ni link entry tuh --> entry .

kalo aku la jumpe abg zack yg kahchak lagi femes amos neyh.
mmg aku canang seantero donia.
hehe ;)
zack zuhairi kowttttt.
oke. stop it innz !

aku dah kotakan janji aku kan ?
aku dah jumpe dia, dan aku canangkan kat blog .
err walaupun tak seantero dunia .

tapi nak GELAK weyhhh .
aku ke yang taip ni ?
kah kah kah .





kite je yang terlalu agungkan seseorang padahal orang tuh tade pape pun .
aku tak rasa pun aura femes bile dok sebelah dia .
tak rasa nak amik gamba seribu pun dengan dia .
just treat him as a normal human being .

abangggg !!! nak mee kari weyhhh .

.really want !.

baru habis hirup kuah tom yam ayam yang panas .
pheww ~ berpeluh .
makna nya pedas + panas = tomyam .

tengah-tengah menyuap nasi ke mulut , aku teringat sesuatu .
dan aku rasa macam nak balik rumah sekarang jugak !
pastu esok rekues kat ibu .

"rini ibu masak ayam masak lomak cili api yo"

tapi .
aku kat uia .
esok ade kelas .
duhh .

kalau tak tahan podeh , toksah dok nismilan .

err oke . i'm now negrian . (ade ke word ni ?)
aku ni dari kecik , tak makan pedas .
tak tahan .
kata ibu , masa ngandung kan aku dulu , aku dah puas makan pedas dalam perut .
so bile kua , otomatik , lidah tak leyh trime pedas .
logik tak cite ibu ?

tapi sejak makan masak lemak cili api kat rumah sedara mara kat nismilan ni , aku dah boleh terima dah .
take note : mak sedara aku sume pure nismilan . so , makanan kat rumah eh tak sah tak pedas . sile refer syahid kalo tak caye . celah palong , celah rokan , celah serting , celah seremban . HAHA ! 
ibu pun nismilan gak .
tapi ibu masak tak pedas sbb kalo pedas , tade sape nak makan .
heheh xD

raya ritu lahh .
aku makan tengah hari kek umah mak ndak palong .
dio masak ayam masak lomak cili api .
pedas tak hengat .
terbaek !
berpeluh gak lahh aku makan .
tapi sedap punya pasal , aku lupakan kepedasan itu .
HAHA !

sapo poie nismilan , tak makan masak lomak cili api , toksah balik  rumah yo .
zami , try lahh nanti ye kalo belum try ;)

.tutorial divider di setiap end entry.

ada beberapa orang yang tanya kat FS aku .
cene nak cantikkan blog ?
eh tak susah , ko cat jeh baru .
pastu wat deco ckit .
kalo mampu , upah eric leong .
hehe xD
tade3 . men2 jeh .

aku pun agak pening cene nk jawab soklan nie .
kau rase ape jawapan terbaek eh ?

ko tengok blog aku cantik ke ?
cantik doe , sebab tuh ramai dengki dengan ko .
oke . macehhh ;D
pangggg. perasan !

ko klik je lah kat tab tutorial blog tuh .
apa yang ade , tu je lah yang aku apply kat blog .

meh cikgu nak aja cara nak letak divider di bawah entry .
tutorial ni cikgu adapt kat blog anne boleyn .
nampak tak ade bunga-bunga pink kat bawah setiap entry ?
haaa. ni lah cikgu nak aja.

korunk ni kan manja , macam cikgu .
sume nak cikgu sua kan .
baru nak buat .
carik sendiri malas .
tape , like teacher , like students . kan3 ?
hehehe xD

1 . dashboard .
2 . design .
3 . edit HTML .
4 . tick expand widget templates .
5 . tekan CTRL dan F . pastu cari perkataan ni ;

.post {

pastu nanti akan ada code ceni .

.post {
margin: 0 0 1.5em;
padding-bottom: 1.5em;
border: 2px solid #FFC0CB;
padding:7px;
-moz-border-radius: 10px;
}

6. gantikan code di atas dengan code di bawah .

.post {
background: url(url divider anda);
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottom center;
margin:.5em 0 1.5em;
padding-bottom:5.5em;
}

7 . gantikan perkataan bold purple tuh dengan URL divider yang korunk nak .

ia boleh didapati di sini --> http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=64

8 . amek URL yang dalam kotak merah sajork oke . pastu pastekan kat perkataan bold purple tuh .

9. preview dulu then save template . oke ?
tak jadi , gtaw kek den .
sekian. kelas bersurai .
huh . ponek den haaa.

[UPDATE!]
cene korunk leyh tak jumpe perkataan post tuhh ?



nampak tak perkataan post dalam kotak merah tuh ?
ade..
cube cari betul-betul eh ;)

tak pun , cari code ni .
kat bawah code ni , ade code post .

/* Posts
-----------------------------------------------
 */
h2.date-header {
  margin:1.5em 0 .5em;
  }

jumpa dak ?

.you make me smile.

awak , awak taw tak hati saya sedang berbunga sakura sekarang ?
walaupun belum musin bunga lagi .
sejak 3 hari yang lepas , saya senyum jeh .
tade marah - marah pun .
oke . bile tengok blog , mesti nak marah cikit .
cikit jeh .
pastu bila cite kat awak , saya dah senyum balik .
alolo suwit lah awak ni .
hik hik hik

dari dulu sampai sekarang .
awak tak pernah berubah .
awak salu care pasal saya .
sebab tuh saya suke awak .
saya kan salu jeh saket .
hari-hari awak tanya keadaan saya .
pagi-pagi awak dah mesej saya ; Morning farah .

tapi . . .  .
awak dah ade cinta la plak .
huuu .
terkejut gak .
tak cite punn .
rupenya awak hilang dan dah dapat cinta .
tape lahh .
saya happy tengok awak dengan dia bahagia .
awak promise eh tamo tinggalkan dia .
kalau dia saket , awak jaga dia eh macam awak jaga saya .

terima kasih awak sebab buat saya senyum hari-hari .
seb bek tade yang perasan perubahan saya ni lagi .
kalo tak , kompom kene bahan punye .
hehehe ;)


awak jangan lupa makan taw coklat mulut yang saya bagi tuh .
awak makan , nanti coklat tuh lalu kat hati , lepas tuh simpan coklat tuh kat hati .


you know who you are ;)

Thursday, September 23, 2010

.i ♥ seremban.

kat mana kau tinggal , kat situ lah kau suke .
ye betul .
hujan emas di negeri orang , hujan batu di negeri sendiri , lebih baik di negeri sendiri .

dolu-dolu , masa aku memuda .
frankly speaks , aku nak sangat belaja kat KL .
sebab aku dengar orang cakap KL ni heaven .
life memang life .
bagi aku seremban seriusly borinkkk =.='
apa kata orang , budak-budak baru nak up.

masa dapat offer ke uia kat PJ , aku rasa bangga gile .
sebab aku dapat belaja kat KL.
wakaka ;D
kawan-kawan ramai masuk uitm .
tapi tade yang kat uitm shah alam lahh .
so like , aku sorang lah yang tercampak ke KL.
huu ;D

tapi bile dah lama , bosan plak .
percaya tak kalau aku cakap , aku memang jarang lepak KL .
bek aku balik umah every week, lepak seremban yang aku kata borink tuhh .
HAHA !

walaupun seremban tak de shopping mall macam KLCC , TS , OU .
tade club yang hot macam kat BB .
but still , seremban in my heart .
and yes , like abang said , for serius , saya sayang seremban .
oke, one year and half more , then u gonna be seremban's again oke .

seremban skunk tak macam seremban dulu .
jalan sume dah baru .
sampai aku pun tak taw =.=' (noob betul)
seremban pun dah reti nak jam sekarang .
jam tak nak agak pulak tuhh .
*teringat peristiwa tersangkut di bazar senawang selama setengah jam*

seremban tetap di hati .
ececeh ;p


pic credit to fatin liyana's
time buka pose .
makanan banyak gile tak abeh .
adehh T___T


.benda paling lawak pernah aku tengok.

*satu*


*dua*


ko boleh klik kalo tak nampak lagi .
pas aku post tutor kat bawah ni , aku blog walk jap .
bile aku bukak balik blog aku , aku nmpk penyamar macam kat gambar no 2 ni .
meh nak gelak dulu .
HAHAHAH !
kalo nak jadi aku pun , kenal aku dulu der .
gambar no 1 tuh , ada ip address aku .
wifi uia punye .
tak caye, sape dak uia yang pakai wifi uia, sile check ip address, same ke tak ?
no 2 tuh tah ip dari mana tah .

plus , gaya penaipan aku tak langsung macam tuh oke .
sape pandai boleh detect apa yang tak kene dengan penaipan itu .
langsung tak sama .
bukan style aku taip macam tuh .
gelak lagi .
HAHAHA !
wakaka !







dengki dengan aku kan der?
apa lu dapat ?

.masalah blockquote.

wana ade tanya nape blockquote tak jadi semua .
dia jadi words by words .
meh tengok eh .


nama saya innz.
umo saya 20 tahun .
sekarang saya tengah menaip mesej dengan cikgu .
err .

kau nak blockquote ko jadi macam kat atas ni .
dy quote semua .
tapi bile ko post dy kua ceni .

nama saya innz.
umo saya 20 tahun .
sekarang saya tengah menaip mesej dengan cikgu .
err .

cene nk buat eh ?
meh aku aja .

1. edit balik post yang ko buat tadi .
2. pegi kat edit HTML , cari balik perkataan yang ko blockquote .
3. check kat mane letak nya perkataan <blockquote> tuh .
4. pastikan dy jadi ceni ;

<blockquote>
nama saya innz.
umo saya 20 tahun .
sekarang saya tengah menaip mesej dengan cikgu .
err .</blockquote>

code blockquote tuh hanya ada pada awal dan penghujung perenggan .
bukan di awal dan penghujung ayat ceni .

<blockquote>
nama saya innz.</blockquote>
<blockquote>
umo saya 20 tahun .</blockquote>
<blockquote>
sekarang saya tengah menaip mesej dengan cikgu .</blockquote>
<blockquote>
err .</blockquote>

haa . ko paham tak ni ?
spot the difference ?
good .
itu aje .
selamat mencuba ;)

.bila rasa gembira , tepuk tangan.

hey hey !
demam dah oke dahh ;)
malam tadi before tido gagah diri telan panadol active past sebijik .
hah ! sebijik yo .
tak banyak do .
tapi gerun aku tengok sebijik tuh besar dan tebal .
hehe ;D

aku amek pisau , amek pinggan , kasi pecah jadi 4 bijik kecik-kecik .
haa pastu baru telan semua .
seeeeeeeeee aii memang tak reti telan ubat hokeyyhhh .
kalo kat rumah ni , dah kene bahan dengan adik aku .
dy hebat ouh , telan ubat tayah minum air .

pastu beli strepsils .
isap2 gegula tapi tekak still saket .
naek bilik , baru teringat yang ibu ade bagi halls masa awal sem ritu sebab aku demam gak .
wahhhh halls ni terbaekk.
terus sehat haa tekak ai .
hik hik gik .

rini dah khamis dahh ?
esok tade kelas ?
whattt ?
beshhh gilekkk.
HAHA !
khamis , jumaat , sabtu, ahad , isnin , selasa .
hurmmm ;(





adios !

Wednesday, September 22, 2010

.dia tak malas oke.


ini terkejut oke .
dia seorang yang rajin .
sile percaya .
rajin berjalan ;p
demam-demam pun nak kua malam lagik .
HAHA !

.kontroversi #1.

apa ke bang..... eh tak no harsh words please, i'm uia student . HAHA !
ape ke  sengal tajuk aku ni kan ?
well well well  ~

sekarang ni hari-hari aku dapat soklan kat FS .
tah nape tah .
sebelum ni tak dak pulak .
hairan aku .

nape ta privatekan je blog klw tanak org len bg negative komen ?

merujuk kepada soalan di atas yang di ajukan di FS ku .
meh aku nak jawab .
tarik nafas panjang2 ye semua .
jangan kentut plak ;p

aku bukan TAKNAK orang laen bagi negative komen .
aku oke jeh tapi tengok lahh weyhh .
komen nye cene ?
agak-agak lah kalo nak kutuk pun .
dah lah pakai anon .
(note to anon : bloggers hate anon A LOT)
pastu komen tak nak yang sejukkan hati plak tuh .
kot cakap tade manners kang marah .

cube kalo kau di tempat aku .
ko ade blog , ko treat blog as ur diari , tempat kau nak meluahkan everything .
blog tuh lah medium kau nak berinteraksi dengan orang lain .
out of sudden , kau kene kritik teruk gile .
anon bertubi-tubi datang kutuk kau .
kutukkan (cene eja ni ?) yang langsung tak membina .
eh ade ke kutukkan membina ?
orang yang cool pun boleh terbakar oke .
err maksud aku hati dia panas .
paling kurang , dia akan rasa bengang .
even dia tak cakap dalam blog .
sape yang tak melatah kalo bende ceni jadi kat diri sendiri .
nak-nak lagi aku perempuan yang berhati jeli .
sangat lembut dan mudah tersentuh oke .

nape ye aku ta nak private blog ?
first , sebab aku nak berinteraksi dengan orang .
aku suke kawan-kawan datang komen kat blog .
rasa di hargai oke .
second , aku pasang nuffnang .
kalo aku private , sape nk bagi duet ?
ouhh yeahh . hanis zalikha dan redmummy pun pasang nuff oke .
jadi, jangan cakap aku seorang yang mata duitan .

akhir kata , majulah sukan untuk negara .
eh silap .
blog aku tak alu-alukan anon oke .
agak-agak kau tak kenal aku , sile jangan datang blog aku .
sekian .


garang kan aku ?
HAHAH !

.pinkish !.

dengan harapan pink boleh buat saya sehat .
saya tak tahan bersin dan batuk di dalam kelas .
cikgu , nak bintang lagi boleh ?
thee ^___^


Tuesday, September 21, 2010

.balik kampus, sume demam ye ?.

macam ramai jeh yang demam ni .
zami demam , classmates aku demam , aku demam .
takkan demam rindu rumah plak en ?
HAHA !


ada dua bende aku tak suke bila demam .
first , kene makan ubat pil .
ouhh aku memang susah nak telan ubat pil .
sebotol air pun belum tentu pil boleh ditelan .
jadi, kene pecahkan ubat .
macam budak-budak kan .
macam lah aku bila dah kawen , pastu pregant, pastu pantang , kan kene makan ubat pil .
wekkksss ;p

secnd , mandi .
badan panas tapi sejuk .
bile nak mandi , kene plak air sejuk .
memang macam kene genjatan aku .
heh .
nak mandi air panas memang tak lahh .
rajin plak aku yang lembik ni nak tadah air panas kat water cooler untuk mandi kan .
lagipun ibu tak bagi mandi air panas .
tak sejuk lah badan .
bile nak sehat .
kan3 ?

ops batuk plak ;D


.terima kasih . terima kasih .

# Guest "ase nak muntah je bace blog ni. kenal dr remaje, ingat best la sgt. tapi syok seniri je. dahla masuk remaje pon request. urgh."

Details
2010-09-20 3:51 PM
#

# halo "x perlu kot cakap nk pakai purdah semata-mata nk cover muka ko.. salah guna tu org panggil"

Details
2010-09-19 4:51 PM
#

# Guest "mmg kau gemok huduh hitam bagai pon."

Details
2010-09-19 4:39 PM
#

# Guest "shibal ah kau!"

Details
2010-09-19 4:16 PM
#



# Guest "so dy tak bersalah. aku amek law."

Details
2010-09-21 3:06 AM
#

# Guest "Guest mmg kau gemok huduh hitam bagai pon. 2010-09-19 4:39 PM # <--------- aku rase dy ulang je ape ko cakap mase kat entry beraya bersame artis. huhu"

Details
2010-09-21 3:05 AM
#


terima kasih sebab sudi gak kau masuk blog aku .
bace entry aku walaupun maki dan caci yang aku dapat .
aku taw diri aku .
may god bless you guest ;)

.permulaan pagi selasa yang agak sadis.

semalam dah selsema .
aku memang dah expect akan demam .
pastu petang plak , pegi kelas, hujan renyai-renyai .
aku dengan gagah nye berjalan kaki tanpa payung .
hah kau ! malam tadi dah batuk dengan agak serius .
pagi ni badan aku dah seram sejuk .
demam lah bhaii ~

malam tadi susah nak tido nyenyak sebab tekak dah saket babeng .
until now pun still saket lagi .
aku dah tak larat nak batuk .
tambah plak selseme yang macam tanak surut .
sedeyhhh T______T

time kat rumah tak nak pulak saket .
boleh gak memanja dengan ibu ke .
boleh ngelat dari buat keje .
ngeee xD
untung untung dapat makan kepsi .
kah kah kah !
eh silap huk huk huk . (batuk)

cube tengok kat shoutbox .
ade ape ?

Monday, September 20, 2010

.istimewa untuk abang dan kakak . (blog aku kan ?)


tiga beradik lain mak lain bapak lain rumah lain DNA .
berkongsi zodiak yang sama .
GEMINI .

24 May 1986 (abang)
7 June 1988 (kakak)
17 June 1990 (adik)

si abang, tiada adik perempuan .
si kakak, anak tunggal .
si adik , anak sulung .

si abang kalo boleh nak adik perempuan . sekarang si abang dah ada 2 orang adik perempuan .
si kakak sunyi sebab tiada adik beradik . sekarang si kakak dah ada abang dan adik .
si adik mahukan abang dan kakak . sekarang si adik dah ada abang dan kakak .

happy tak ?

surat dari si adik untuk si abang dan si kakak.

ke hadapan abang dan kakak . (sila melangkah maju setapak ke hadapan)

saya rasa sangat bertuah sebab ada abang dan kakak yang begitu baik terhadap saya .
saya rasa kita bertiga punya chemistry .
kalau di lihat dari tingkah laku dan sikap , kita bertiga ada persamaan .

cuma saya rasa , saya paling tak reti nak kawal perasaan .
cepat sangat merajuk dan marah .
mungkin sebab saya muda lagi kot . xD
kakak begitu juga, cuma dia pandai sikit kawal perasaan .
dia tak tunjuk sangat .
mungkin sebab kakak tak bape nak muda macam saya. hehe ;D
dan abang yang paling pandai kawal perasaan .
maintain cool .
cuma kadang-kadang burst out bila driving .
mungkin sebab abang paling tua antara kami ;p

nampak tak ? ikut urutan kan ?
like ! like ! like !

dua minggu bersama dengan abang dan kakak merupakan kenangan terindah dalam hidup saya .
walaupun sekejap tapi cukup terkesan dalam hati .
terima kasih abang dan kakak untuk semua .
saya harap kita kekal jadi siblings sampai bila-bila .
saya sayang korunk sangat .
hehe xD











bajet nak buat surat sedih tapi kang tak pasal-pasal dengan aku aku sekali nangis.
wakaka xD
aku tak pernah anggap abang adalah ZACK ZUKHAIRI yang pemes tuh .
sebab abang sendri tak suka .
aku anggap dia macam abang firdaus, abang angkat aku .
ouhh . abang firdaus ,adik rindu abang .
bile nak balik seremban ?
ke lupe jalan balik rumah ?
hehe xD

.being me is not easy as you think.

bila duduk sorang-sorang ceni , macam-macam aku fikir .
hal orang , hal perasaan sendiri .
ragam orang , peel diri sendiri .
ye . memang susah nak puas kan hati orang .
aku dah buat habis baek dah .
but still ada yang maseh masam muka dengan aku .
aku buntu .
tah kat mana salah aku sampai orang buat aku macam ni .

sampai kadang-kadang aku rase aku ni macam tak berguna langsung sebab asek buat orang masam muka dengan aku .
aku asek nak puaskan hati orang, turut kehendak orang .
sampaikan diri sendiri terabai .
aku dah lama tak buat sesuatu yang puaskan hati sendiri .
pape yang aku buat mesti aku consider hati dan perasaan orang lain .
tapi orang lain tak pernah consider hal aku .
bila ini berlaku , aku pujuk diri sendiri .
walaupun payah tapi aku gagah kan juga .

di saat ini, aku dambakan kasih sayang seorang lelaki .
aku dambakan belaian mesra seorang lelaki .
ye . aku manja . tolong faham .
tapi bukan gedik .

tapi ada yang salah erti .
takkan lah nak bermanja dengan seorang lelaki kene ada orang ketiga .
tidak kah orang ketiga itu menyampah bila tengok aku memeluk lengan sang jejaka ?
tidak kah orang ketiga itu meluat tengok aku berjalan berpegangan tangan dengan sang jejaka ?

tolong lah faham aku .
aku cuma nak buat sesuatu untuk kepuasan diri sendiri tanpa ada yang mencelah .
salah kah ?






entry tade kaitan dengan zack zukhairi .
pasni tak cite sal dia dah .
korunk menyampah kan ?

.longggg sigh =.='.

kenapa kau macam ni ?
apa salah aku ?
aku kaco hidup kau ke ?
kalo ye, bg lah taw .
jangan lah underestimate aku .
aku dah lah low esteem . ;(

ye. sejak kebelakangan ni aku ase cite sal zack jeh .
selama ni aku suke gak kat orang lain .
kerap gak cite sal orang lain .
tapi kenapa bile aku cite sal zack , kau nak marah ?
sebab kau pun suke zack ye ?
bukan aku sorang yang suke kat zack oke .
thousand of peeps do like him .
aku ni mencelah jeh .

kau mesti tak kenal aku siapa kan ?
kalo kau kenal aku, kau tahu ape tujuan blog ni wujud, mesti kau tak buat ceni .
meh aku ulang sekali lagi .
aku buat blog sebab nak simpan kenangan hidup dekat sini . tak semua kenangan, aku ingat .
ada paham ?

pasal zack .
bukan selalu aku dapat jumpe dia oke .
nak-nak pulak, sekarang dia bukan duk kat malaysia .
so, why not aku tulis pasal dia ?
kan kenangan aku tuh .
aku bukan cite bukan-bukan .
warghh ~
stress plakk haa .

aku tak paksa kau datang bace blog aku .
kalo ko rase annoying , flag lah blog aku .
kalo itu buat kau rasa puas .

tolong lah bagi aku hidup bahagia walau sekejap .
kau jangan ingat , hidup aku sebest hidup kau .
lepas satu, satu hal .
salah besar ke aku keluar dengan zack ?
aku tak layak ke keluar dengan zack ?
oh oke . sebab dia zack zukhairi , dia pemes , aku yang kau kata hitam gemok huduh ni, pada kau memang TAK LAYAK lah kan nak kua dengan zack .

abang sendiri tak pernah cakap macam tuh dengan aku .
tapi nape kau ?
nape ?
kau tak kenal aku .


kau ni jahat lahh .
buat aku hilang mood .
kan dah dosa .
hurmm .



FOR SERIUS, AKU AMAT SEDIH DAN BERTAMBAH SEDIH.

Sunday, September 19, 2010

.innz dah kurus !.

oke. raya dah habis ye .
ahhh walaupun syawal sebulan tapi bila kau dah kembali ke sekolah , ini bermakna , raya kau dah berakhir . faham ?
HAHA !
ayat orang bengang sebab cuti raya tak sebulan ;p

raya ni aku tak banyak makan .
percaya tak ?
kali ni kau kene percaya .

raya tahun lepas, memang raya habis .
tahun ni , aku tak makan nasi impit , rendang sikit gile aku rasa , sampai kan rendang ibu buat pun aku tak jamah . (kire anak derhaka tak ? ;p)
kueh raya aku memang tak minat langsung .
sbb aku tak suke butter .
muak wehh .

raya rumah orang pun sikit sangat .
tahun ni tak ramai yang buat makan berat-berat sebab mak apak eh kojo .
jadi telan kueh raya jeh .
aku jamah sikit-sikit jeh .
mana yang aku suke jeh .
yang tade butter .

bukan aku diet tapi tah tak lalu lahh .
walaupun lapar .

pastu yang aku perasan .
bile pegi berjalan , sehari aku tak sentuh NASI .
hoi ! cene leyh lupe nak makan nasi tah .
aku memang kuat makan nasi oke .
sebab tuh badan naik macam nasi yang tengah di tanak .
wakaka xD

breakfast memang dah selalu sangat skip .
ate, bangun pun tengah hari .
lunch pun aku salu skip sebab selalu pas zuhur jeh aku dah keluar pegi berjalan .
tah mano arah tah .
balik tanak awal pulak kan .
selagi tak pukul 1130 malam , jangan harap nak nampak aku kat rumah .
haih ~

2 minggu cuti memang PACK !
tapi best !

pasni tade dah kot .
aku takkan lupe nak lunch and dinner .
masa untuk qada' balik waktu makan yang aku dah missed 2 minggu lepas .
HAHA !
nasi oh nasi .






tapi kannn .
aku rase macam nak makan lagi lah mee kari yang mak abang zack masak .
kari dia sedap kot .
grrr x(

.sedih + gembira = sera.

sweather aku hilang lagi .
sape lah yang tak takut dosa ni menibai sweather aku .
lokasi kejadian : parking motor mahallah nusaibah .
ini kali kedua barang aku hilang dekat tempat yang sama.
dulu helmet .
sekarang sweather .
cibai !
ko miskin sangat kan .
boleh tak aku nak cakap parking motor kat sini dah tak selamat ?
sikit ari lagi , ade lah yang angkat NABIL aku tuh kan?
celakak .

niat kat hati nak update pasal semalam .
tapi tak boleh .
sebab dah kene skodeng .
no more freedom in blogging.
tapi nak update cikit jeh .
HAHA !
aku kan degil.

well , semalam adalah hari terakhir aku kat seremban before balik KL .
sedeyhhh T____T
sedih nak berpisah dengan kancil merah comel ibu yang banyak berjasa untuk 2 minggu bercuti .
boleh kata hari-hari khidmat beliau aku perlukan .
esh . tak boleh ingat pasal semalam .
rasa rindu plak .

semalam aku dah feeling-feeling sedih tahap dewa dah .
rase nak buat pantai air mata dalam umah .
tapi kann.....................
tibe-tibe di kala hp sedang di charge di hall umah , ia menyanyi lagu riding solo tanda ada mesej masuk .
tatkala itu hati berbunga riang .
weee ;D


oke dah .
tak boleh cite banyak-banyak .
diari budak malas skunk dah kene skodeng .
bahaya .
korunk ta yah lah masuk magazine .
nanti sek kene stalk jeh .
gerun oke ;D

.saya sakit lihat dia sakit.

Dia demam.
Dia batuk.
Dia selsema.

Saya rasa macam nak jelum dahi dia bila dia demam.
Saya rasa macam nak urut dada dia bila dia batuk.
Saya rasa macam nak tukar hidung dia bila dia selsema.

Dua minggu berlalu.
Saya suka bila jumpa dia.
Saya tak kenal penat bila nak jumpa dia.

Dia pesan jaga diri elok-elok bila dia tak de nanti.
Rasa nak menitis air mata.
Tapi saya gelak sambil tarik telinga dia.

Dia kata nanti ada pape,awak contact la saya.
Saya kata nanti saya jerit kat wall facebook dia.

Saya sayang dia.
Rasa macam tak nak lepas dia pergi.
Rasa macam tak nak balik KL.





Saya ke yang terlalu ikut emosi ?

Saturday, September 18, 2010

.our friendship is priceless.

pehh nak nunggu upload pic banyak ni jeh dah sekian .
sempat lah aku berak, mandi, gi beli barang buat kek, jumpe zaquan adha dekat family store, borak dengan paksu .
baru abeh upload .
celcom lembab !

ni cite semalam.
aku nak updated semalam tapi macam malas.
jadi, tak de updated.
haha xD

memula, umah apis jadi serbuan .
dy ajak oke .
ahhh .
malas nak cite panjang .
tengok gamba je lahhh ;D




yang berdiri baju hitam tuh lahh apis .
anak empunya rumah .
haha xD
ala, yg nak jadi kapten kapal tuh .
^___^




seyes suke tengok gamba ni .



si pemalas.

pas abeh beraya umah kengkawan laen , kitorg g layan bowling se game .
aku tak maen lahh .
aku tlg tgkp gamba jehh .
aku kan puteri longkang .
kah kah kah !



mamat ni men boling hebat gile .
tak strike , spare .
tak penah pin dy tercicir.
sume jatuh .
speed bola tak agak-agak nak laju .
hensem ke ?
hurrmmm ~





gaya pemain-pemain amatur .
hahah xD
sume penah masuk longkang .
sabri sampai nak surrender bile tengok markah sikit .
lepak lu der .
^__^







nie lah kawan-kawan aku yang still together sampai skunk .
tak ramai pun .
tapi kami happy dengan kami .
aaa paham ?

ni ade yang tade .
sbb keje .
shidi, kamarul, herman .
yang pompuan aku, aida dengan iza jeh .
yang laen ?
hurm T____T


Thursday, September 16, 2010

.untitled post.

hari ni aku kua pegi jalan raya rumah kawan-kawan sekolah dulu .
aku banyak gelak .
sumpah , banyak gile .
sebab hafiz buat lawak bodoh dia tuh .

petang tadi aku happy sangat .
gelak memang tak hengat .
saket perut gelak .
mujur tak tersembur jeh kueh raya dari mulut .

lama kot kitorang tak lepak ceni .
kalo tak raya, jangan harap laa .
hafiz, semedang kat ALAM.
macam tak reti nak balik rumah ;p

tapi kannn .
bile balik , lepas mandi sume .
aku macam sedih .
moody sudahh datang .
rasa nak nangis .
rasa touching semacam .
rase jeles menebal .
rase nak merajuk sesangat .
aku macam terkesan dengan seseorang .

nak tengok hp pun malas.
padahal, aku salu jeh berkepit dengan hp .
bukan merajuk dengan hp .
tapi tahh .


time-time ni lah nak teringat kat nabil .
kalo aku ceni, dia mesti teman aku .
pegi merempit kat highway karak-gombak tuh .
alang-alang singgah mcd sekali .









sindrom orang baru break off kot .

.uhuk.

entry kat bawah ni, abai kan je lahh .
aku ingatkan orang pas besalin jeh meroyan, tak sangka aku yang suci murni ni pun nak meroyan gak .
HAHA !

aku ni nampak jeh relax.
tidur lambat , bangun lambat , goyang kaki, tengok tv .
macam orang tade keje kekdah nye .
tapi .................
assignment tak siap .
study untuk mid sem tak lagi .
project belum start .
banyak weyhh keje aku .
tapi sengaja aku hold sebab aku berada dalam tahap malas yang tinggi .

skunk ni aku rasa macam nak pegi ulu bendul.
layan air terjun sejuk-sejuk .
baru feel .
sape nak ikut ?

mulai next week , insya allah , aku tak dapat nak balik rumah lagi .
sebab kelas hari sabtu akan bermula kembali .
sedih oke ;(
ralat aku, sebab uia buat cocu hari sabtu .
kenapa budak engine dengan kaed, cocu hari rabu ? ;(

belum puas aku bermanja, dah kene balik uia.
siot ahh .
majok ah ceni ;(

khamis, jumaat, sabtu, ahad .
uia, uia, uia, uia, uia.

.quick.

Saat ini aku rasa macam nak balik uia cepat-cepat.
Aku dah tak sanggup nak duduk melepak kat umah.
Bukan umah tak best.
Tapi ada dugaan laen.

Make time flies faster.
Selagi aku kat rumah,selagi tu aku meroyan dan berperang dengan diri.
Aku dalam keadaan bukan diri aku.
Haih. Pe nak jadi ni.

Wednesday, September 15, 2010

.beraya dengan artis.

hola ! hola !
setakat pagi ni, aku happy  ^___^
jadi, mood nak tulis entry , agak menarik .
HAHA !
mende lah aku cakap ni .

semalam kan, aku cakap, aku nak pegi beraya dengan artis .
memang pun .
artis tuh sape weyhh ?
ko teka lah sendrikk .
dah banyak kali dah aku cite kat blog ni haa .
sile jeles lagi .
wakaka ;D
suke taw ai tengok uolz jeles-jeles .

semalam adalah hari beraya dan berjalan .
tahu takkk ?
semalam aku pegi umah kak VP.
haaa. kau ado ?
blogger pujaan ku .

den dah koba kek dio, toksah buek papo .
kitorang 3 orang jek .
tapi dio bega lak haa.
dibuek gak bihun sup .
seb bek sodapp ;)
kata suami dia, kami adalah food tester . hehe xD

before jumpe dia, tengok dia kat blog, agak lemah lembut dan sopan santun .
ha ! memang betul pun .
kurus oke dia .
pasni, agak2 dia cakap, dia gemuk , aku nak bantah laju-laju .
HAHA !

abang cakap, kak vp dengan abang laloque sporting and sempoi habis .
macam remaja lahh .
layan kitrog macam kawan-kawan jeh .

aku segan sebenarnya .
sebab aku kan baru 20 tahun .
budak laie haa.
^___^

pastu acara bergambar ,
itu wajib .
gambar ade kat fb kak vp and camera abang ,
abang belum bagi lagi .

pastu pegi seremban jaya .
pastu pegi PD .
abang ajak g mandi, tapi aku tak cakap dekat akak .
sebab aku tanak mandi .
hehe xD
first time ever pegi PD ikut highway nak ke JB.
sape bagi direction ni ?
HAHA !
tape3. kitorg memang suke jenjalan ;)

oke.
since abang brought his DSLR , wajib lah kitorg bertiga bergambar sakan .
gambar nan ado ye. harap maklum .
private .
HAHA !

lagi pun, aku sendiri tak sanggup nak tengok gambar sendiri .
macam mak orang weyhh .
gemok huduh hitam bagai .
pasni nak pakai jubah hitam dengan purdah sekali T____T

pastu ade orang saket .
cean dia. saket-saket tapi gagah lagi nak pegi beraya .
before balik rumah, aku singgah 7E jap .
beli ubat tuk dia .
aku rase macam bersalah plak 
dah lah susahkan dia .
dia saket, tak tolong, rase macam diri ini begitu sampah .
erk .

dengar pagi ni dah dapat makan roti canai .
dah sehat lah tuhh .
;D




gambar dari camera aku .dah pesan, jangan letak gambar . tapi saya degil . cene ?




p/s : saya harap kamu bahagia tanpa saya . saya juga sedang membina hidup baru . kenangan awak dan saya tetap ada .



Tuesday, September 14, 2010

.ouh baju raya.

masa kecik dulu , baju raya wajib ade 3 pasang .
aku lahh .
adik yang lain, buat pe banyak-banyak baju raya.
tetap baju melayu gak .
tade makna ko nak beli baju india, cina, iban, kadazan , bla bla bla .

untuk aku sorang jehh .
sebab aku jehh anak pompuan dalam family .
vangga disitu .
baju raya 3 pasang means, baju kurung, kebaya dan kebarung .
kompom punye .
tapi skunk orang dah tak pakai kebarung ;p

baju kurung, ibu jahit, kebaya dengan kebarung, mak cik jahit kan .
last aku beraya dengan 3 pasang baju , mase aku form 3.
masuk form 4 , baju raya reduce kepada 2 pasang and NO MORE KEBAYA .
urghh ~
dua-dua baju kurung .

tahun ni, ade aku rekues nak baju kebaya .
jawapan ibu ; tak yah nak menggatal .
aku tak nangis.
sebab aku dah bersedia.
HAHA !

paling sedih , tahun ni, bile aku TAK BAWAK BALIK sehelai pun baju kurung aku .
oke. aku ade selai jeh baju kurung dalam almari .
iaitu baju raya tahun ni .
bile nak kua raya, mati akal aku nak pakai baju ape .
takkan hari-hari nak pakai baju yang sama.
huwaaa T______T













nak mandi .
jap g nak g raya dengan artis,
babai .

.makan dalam weh.

entry ni ade marah, kecewa, dan segala perasaan negatif .
agak2 bosan, ta yah bace.
sekian .

aku jalan-jalan kat fb tadi .
aku pegi lah kat fb used-to-be-my-close-friend-before .
aku dengan dia tak kawan kat fb .
aku add dia, tapi dy deny .
oke fine .
aku dah sakit hati kat situ .

aku tengok ade gambaq kawen .
aku ingat kan sape lahh kawen .
ghupe nye kak long dia kawen .
pasai pa aku tak taw ?

memule aku marah sebab dia tak ajak aku .
oke fine .
tapi sebenarnya aku marah sebab dia dah tak anggap aku kawan dia .
FUCK !
masa skola, ko pretend je lahh kawan dengan aku kan ?
sampai berebut-rebut nak dok sebelah aku .
fine !

kawan-kawan dia yang laen tade perangai macam dia .
aku tade gaduh pun aku rasa
dia jeh yang nak buang aku dari senarai kawan dia .

bile aku cite kat memenbe aku , dorunk kata, ko ni kawan-kawan pun nak gaduh .
eh hello , aku ka dia yang carik pasai ?
grr x(

AKU YANG ADD DIA KAT FB,PASTU DIA DENY .
aku kah yg carik pasai ?
pastu hang nak menggatai gedik kat kawan-kawan aku plak kan .
sebab tade sorang pun budak laki kelas kita yang nak kawan dengan hang kan .
hang jangan ingat aku tak taw perangai gedik hang .
aku marah ni .
huh. !

Monday, September 13, 2010

.sekali sekala asah skill.

petang tadi, aku teman kawan aku pegi beraya kat paroi jaya .
aku bajet naek kete aku je .
sebab mak dia susah nak lepas kete kat dia.

sekali sampai depan umah aku bawak kete .
terkejut aii nyahh . (dah terikut si ijudin dah.)
kete dia tuh manual oke .
dia study kat sabah .
jarang-jarang drive kete .
agak terkial-kial gak lahh bile dy drive.
hehe xD

time otw nak balik umah , aku mintak nak bawak .
last aku bawak kete manual, tahun lepas.
tu pun masa test JPJ .
tu lah last , pastu tade bawak manual lagi .
tapi tade lah lupe sangat how to drive a manual car ;)

sebelum bawak tuh , aku tanya dulu dia.
ni nak tuka gear, kene tekan clutch kan ?
nak brek, tekan clutch dulu kan ?
lawak plak .
cene lahh aku leh dapat lesen kete nie ?
wakaka ;D

sampai kat satu simpang bukit, aku tuka gear satu, sebab aku berenti kan .
pastu aku lepas lah brek , sekali kete tuh mengundur ke belakang .
siot. gelabah aku kot .
sebab kat belakang ade kete mahal .
aku riso, aku bump dia jeh .
aku tengok kat side mirror , pakwe yang bawak kete . on the phone .

kawan aku cakap, memang lah, kau kene tekan minyak kuat .
aku tekan lah kuat , tapi clutch takut2 nak lepas .
aku bantai gelak kuat atas kebodohan diri sendiri .
eh, korunk jangan gelak, aku jeh boleh ;p









at least , aku taw yang aku masih boleh bawak manual, in case ade emergency and mase tuh tade kete auto .
tahniah untuk diri sendiri ;)

.update lagi.

nanti bile izuddin balik mesir, mesti malam-malam aku dah bosan .
sebab tak boleh dah nak ngadu, borak,mesej,call dia lagi .

nanti bile abang zack balik jepun , mesti hidup di seremban kembali seperti biasa.
sebab tak boleh dah nak ajak dia kua/dia ajak aku kua .

weyh pacik izuddin , aku nak jumpe ko dowh .
aku nak ukur ketinggian kite .
sebab ko salu cakap ko tinggi dari aku .
padahal aku cakap ko pendek .
wakakaka .
lagi pun, tahun depan, ko tak balik raya kat malaysia kann ?



ngantok dahh .
nak tido lah .
nunyte peeps ;)

.tibe-tibe.

tibe - tibe teringin nak dukung budak kecik .
macam qistina tuh .

tibe-tibe rasa nak tangkap gambar dengan pakwe ensem sambil dia dukung budak kecik .



argh ! damn ! ape aku merepek ni .
urgh.

Sunday, September 12, 2010

.gambaq ja naa.


tade gambar posing-posing pakai baju raya.
semua nya random pic .
ala-ala candid gitu .
^___^

nak upload ni jeh dekat 2 jam .
hampeh .
lembab punye celcom .
grr x(





nampak tak budak kecik pakai baju merah, mata sepet peluk tiang tuh ? adik aku cakap dia macam katun . macam shin chan . pipi dy bulat . mata sepet . seb bek kening tak lebat jeh . hoho ;D adik aku picit2 pipi dy sebab geram sangat  . dy ta nangis pun. gelak jeh . haha xD anak pak su aku .


first time ever buat lemang for raya. selalu nya buat ketupat palas . dari kiri , ayah, pak njang, ibu .aku tak rase pun . aku kureng lah bende-bende pulut ni ;D





malam raya kot . men bunga api. mercun . kali ni aku tak men ah . segan kot . sebab sume nye bebudak kecik. len lah kalo yang besaq join sekali. wakaka ;D


pagi raya . tengah tade buat pape . aku ngah pakai tudung kot rasa nya . ini adik aku yang snap. itu ibu ;)


ini budak kicik sangat behave. ta macam kazen dy yang lain . name dy amna ;) dy nie kire baby ramadhan . last 2 years , raya kedua buat kenduri cukur jambul dia ;) mase tuh, mak dia dalam pantang lagi ;)


shin chan ! ;)


baju merah tuh, kakak shin chan @ wajdi . name dy imtiaz . suke men peti ais. adehh ;D mak su siap kunci lagi peti ais kat rumah .


aiyoo. sliding door kotor lah plak ;p


wajdi pipi bulat ;p


tahun ni buat satay gak . first time gak . banyak gile oke . 12 ekor ayam + daging tah bape kg . muak aku makan ;D


ibu.


haa . makan-makan. 



dah lahh tuh .
gambar boleh tahan banyak tapi tak larat nk tunggu upload .
huh .
kene pegi jepun ni. baru internet laju .
haha !
SELAMAT HARI RAYA !


.saje nak hilang kan bosan.

psst ; sepupu aku pun taw blog aku masuk magazine . kahkahkah !





Saturday, September 11, 2010

.dah sampai rumah.

aku rase (lah) abeh dah raye kat luar negeri sembilan .
pasni dalam negeri jeh .
oke ?

tetiba rase jeles menebal bile tengok budak-budak g raya , konvoi nek mtr .
pehh .
teringat zaman-zaman tak dak lesen kete dulu .
raya nek mtr der .
bapak syok.
la ni, dah ade lesen kete , motor pun tamo pandang .
wakaka .

aku penat nie .
malas nak update penuh .
esok-esok lah ye ;)