Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, August 31, 2010

.black and white contest.

ditag oleh kakak kesayangan, mishlinz yang berada di uia tapi tak jumpe lagi .
satu kuliyyah still tak pernah terserempak .
tak paham aku .
haha !

kontez ni dianjurkan oleh Hisyam .
tak pernah sampai lagi blog dia .
sorry la bro .
aii busy .
hikhik ;D

ni syarat nikah penyertaan.

    * Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
    * Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
    * Anda hendaklah meng-Upload gmba hitan dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
    * Anda hendaklah menjadi salah sorang follower saya...
    * Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
    * Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
    * PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post ini yup... nanti sy xtau plak..

ni plak gambar .

-ini baru blogger tegar nama nya-

actually, gamba ni aku cilok kat nizam limited .
zam, maafin guwe .
guwe ngak ada gamba candid.
lagipun, gua tengok gambar lu macam beshh jeh .
hehe xD

pastu kene tag orang plakk .
sape ye ?
permaisurimon .
minah ni kompom menang punye .
sbb dy gile bergamba.
hehee xD

.mintak tolong.

sape nak pakai bluevy and X3 aku ?
aku bagi pinjam sampai khamis .
tak boleh belaja aku weyhh dengan 2 gadget nie depan aku .
cene nk buat ni ?

esok dah lah exam.
aku satu pun tak study lagi .
rumate aku dah 3 4 kali khatam agak nye .

pastu case analysis kene submit esok gak .
tak buat lagi .
seteresss lahh macam nie ..



pst ; dalam X3 aku tuh ade no abg z (bukan nama sebenar).
internet via opera mini 24 jam free .

T________________T























gua acahh jeh .
ery nak la tuhh .
haha xD

.eh malu malu plak dia.

masuk gath yang kat shah alam ritu .
dah 2 kali aku join gath secara besar-besaran yang melibatkan lebih dari 10 bloggers .

first masa kat gatsby .
second , kat shah alam nie lah .

wajiblah aku menerjah kesemua blog yang buat update pasal gath yang aku join .
bla bla bla .
pastu mesti ade yang komen .
"nape awak tak tegur kite tadi?"
"aku kan pemalu.."
"ko dah nampak aku, asal tak tego ?"
"aku takut salah orang"

adakah anda mengharap, orang yang akan tegur kau?
haha !
aku tak harap sangat sbb orang tak kenal aku.
susah nak cam .
dalam gambar lain, kat lua laen .
aku taw tuhh .
even gambar tuh tak beredit pun, still nampak laen .
nape tahh .

tapi ritu, si suffer dengan nizam tak berkenalan pun dengan aku .
tetibe nyelit kat kitorg.
thee ^___^
pastu borak3 .
kan best mcm tuh .
aku pun tak suke nak perkenalkan diri kat org .
sbb leceh .

seb bek lah ak tak pegi ice breaking tuh .
kalo tak, mmg aku lari bile turn aku nk perkenalkan diri .



serabut plak minggu nie .
macam-macam keje .
nak cuti ~~~!!!
nak katil besar .
nak kancil merah saya . erk .
^____^

.ade yang lagi malas dari aku.

kenal tak encik kembar ensem yang gagah perkasa ?
muntah jap .
haha ;D

si kembatolo tuh lahhh .
last update entry dia 21 August 2010.
dah 10 hari dy tak update entry baru .
nak taw tak kenapa ?
meh aku gtaw ;D
ko tak marah kan izuddin ?
hehe xD

ritu dia demam .
sampai tak larat nak balas mesej aku .
pastu aku tade lah kaco dy kann .
2 3 hari lepas, aku call dia .
sebab macam dah seminggu lebih dia diam jeh ,
aku ingat demam lagi .
demam pe lelama kan .
risau gak aku .

masa aku call tuh , dia dah sehat .
and tengah melepak kat kedai .
heh .
pastu dia cakap dy kene admit wad sebab demam denggi .
wuihh ~
seram betul .
tu lah nak sangat kawan dengan nyamuk .
kan dah kene .
hikhik ;D

pastu dah sehat, asal tak update blog en ?
upenye, cable telefon kat rumah dia kene curi .
jadi, line streamyx pun nan ado .
dia pun MALAS nak pegi CC .
dia cakap ;

"aku boleh jeh pegi, tapi kalo dah MALAS, memang tak jadi gak"

heh.
kau nak beat kemalasan aku ke hape ni  haa ?

gitu lah kesah nye nape blog kembatolo tuh tak berupdate .


tak sabar nak balik rumahh lah.
thee ^___^

sekian melaporkan ;
innz yang semakin tembam ;D

.sejarah aku dan dia.

hohoho .
happy merdeka day yall ;)

ouh tade3.
aku dah tanak cite pasal zack dah .
kang ade yang flg blog aku .
cite mende laen plak lahh ~

yang pasti ini bukan cerita cinta manusia.
haaa . amende la tuhh kan .
hehe ;D

[gambar ayam brand chili tuna dengan roti gardenia . tak boleh upload pic pulakkkkk. ko anggap jelahh ade gamba. bengang plak aku.]

dah letak gamba dah.

aku tuna ni mase first sem kat PJ dulu .
diperkenalkan oleh rumate tersyg , mama ;)
nama dy aween tp aku panggil mama jeh .

aku macam ragu2 nak makan.
sbb bende ni dalam tin dan dia kata tayah masak.
makan dengan roti macam tuh jehh .

memule takut gak .
takut aku muntah .
aku tak boleh trime kalo makanan mentah .
sbb tuh aku tak makan sushi .

sekali ngap .
layan siakk.
sedap .
masa ramadhan tuh , every sahur, aku telan ni je kot .
sedap3 ;)
aku suka yang ade mayonis dari nie .

kat kiosk dah abeh plak.
aku blasah je lahh yang ni pun ;)

sedappp ~~

Monday, August 30, 2010

.bila merajuk, kene belajar.

markah quiz II macroeconomics = 10/15.

baru dapat petang tadi .
tinggi gak eh .
dah la tak study .
wakaka xD

lusa test .
tido study dulu yep .

;p

Sunday, August 29, 2010

.seremban's bloggers wanted !.

anyone ?
let me know oke .

i wish to have a gathering for us .
sukaa tak ?
ramai taw blogger pemes dok semban .
hikhik ;D

.bodyguard terbaek.

kaizen , syahid .
kalo mane-mane gath , memang aku dengan 2 orang ni jeh .
pastu dengan sorang sister lagi, ery .
so far tade orang laen lagi .
memang kitorg ber empat jeh ;D



yes. bodyguard terbaek .
hehe xD

korunk memang sempoi ah .



next gath, syahid belanja plak .
pastu kaizen.
pastu ery . haha xD

.tak taw nak cakap ape dah .

rasa macam nak bunuh diri pun ade .
wakaka ;p

paling tak boleh bla gamba neyh .
aku rase aku tade la BESAR macam tuh .
salah cardigan ke.
salah aku duduk jeh .
macam mak orang anak 8 kau taw .
hesh ~

 nampak tak paha aku besar macam ular baru telan kambing sekor ?
grr x(
nyampah3 !

yang ni tak yah cakap ahh .
muke dah sah besar kawah wat dodol .
mencik3 !

ni lagi lahh .
waaaa !!!
salah sape ni buat badan aku naek 40 kali ganda dari asal .
tanak dok ostel.
nak dok umah ;(


sebab tuh ah aku tak suke orang tangkap gamba aku .
memang nampak hodoh .
eh bukan salah photgrapher tapi salah aku yang tak reti posing nampak kurus .
aku memang tak reti ah nak pose2 nie .
tangkap syok sendri boleh lahh .
adehh ~

pasni tangkap jeh gamba candid aku .
jangan suh aku pandang camera .
memang aku rase nak bunuh diri bile tengok balik .
HAHAH !




all pictures credit to joegrimjow .

.conclusion of the gath.

ada yang puas hati dan tak puas hati .
jadi, mana nak cite dulu ?

oke. yang tak puas hati .
baca leklok oke .

pada aku, personally , event was not managed well .
sorry to said.
ini jujur oke.
nak cakap tadi, tapi nak chow awal.
err untuk kitorg yang tak bape nak dikenali ni lah .

ramai kan bawak camera tadi .
entah kenapa ada yang pilih-pilih orang nak bergambar with .
pe salah nye sume sekali .
kata family .

yang laen , yang tade sape nak bergambar, rasa diri begitu dipinggirkan .
padahal kite sume sama kot .
bukan lah aku ni gila camera.
aku pun tak suke sangat orang amek gambar aku .

untuk yang tak pernah datang shah alam .
mmg agak susah nak recognize tempat .
aku pun 8 kali gak pusing kat tempat same.
aku taw tempat nak buke tuh pun sebab aku dah terlalu dekat dataran yang belakang bangunan UMNO.
so, aku taw lah itu tempat nak buka pose.
sbb nmpk bloggers kat situ.
yang lain ?
ade kot yang tunggu dekat dataran shah alam yang kat depan tuh.

dengar-dengar ada AJK .
why not one of them g dataran kat depan tuh.
tell bloggers mane tempat nak buke sepatutnya .
seb bek tak kene kat aku .
kalo tak, huh . pikir lah sendrik .

after buka tuh, why not pegi solat maghrib bersama .
tak yah pecah-pecah .
baru lah well organized .
pastu bile berkumpul balik sesama. kan senang .

pastu yang paling aku bengang sekali shah alam .
pe kes shah alam tade signboard ????????????
signboard amaran bumper pun tade .
gile .

walaupun aku tak main boling .
sbb aku mmg hampeh .
sek ke longkang jeh .
jadi dari memalukan diri sendrik, bek aku melepak jeh .
oke lahhh ;D
walaupun tak bape nak ramai blogger yang nak kenal dengan aku .
HAHA !
well ~ sape la innz.




paling syok, aku kene bahan kaw punye.
sume gara-gara blog masuk majalah remaja.
haha ! hampeh sungguh korunk .
aku bukak blog nak update kot .
online gune henpong pun kene .
HAHA !
korunk mmg terbaek ah !
korunk itu , mamat ni , mamat ni, mamat ni,mamat ni.

yang penting aku dah pegi i-city .
dah lame nak pegi .
dah r kene masuk byr RM10 .
macam haram .
pastu 100plus tin RM2.50 .
memang gile .
panas plak tuh .
i-city tak best !
HAHAH !

 si gemok selekeh. itu perkara biasa ;D



tujuan join sbb nak jumpe kaizen, syahid dgn ery jeh
.pastu jumpe atok .
hehe . atok comel .;D

maaf lah ye .
saya cume manusia biasa.
saya punya perasaan .
ape yg dilihat dan di alami, sy coretkan disini .
tata xD

Saturday, August 28, 2010

.Live Blogging- Plaza Alam Sentral (Gathering Gengblogger)

aku kat Plaza Alam Sentral.
kan ade gathering geng blogger kat sini.
dounk tengah men boling.

kehadiran dalam 48 orang .
tu belum masuk yang tak daftar  lagi.
hehe ;D



.Ouh, Diari Budak Malas in Remaja.

entry ni more likely to kepuasan.
haha !
sebab aku tak suke blogger2 pemes neyh .
err shud i say bajet pemes ?
huh . maaf lah. blog awak borink, skema.
tah nape awak pemes.
laen lah blog zack zukhairi .
tak skema, lawak ada lah .
dia jeh blogger pemes yang saya suke .

macam mana blog malas cikai ni boleh masuk Remaja ?
ape yang best tah .
dah lah tak pemes macam *********** .
dorunk pun tade masuk magazine .

aku yang request nak masuk sana .
aku bukan nak pemes, bukan kejar traffic mencanak2,cuma aku nak orang taw blog cikai pun ada yang hargai  dan sedar akan kewujudan nya .

ko hengat blog aku tak layak masuk magazine ?
tak layak orang tahu blog aku ?
sebab kau rasa blog aku hampeh .
sebab tuh ko pun tak penah masuk blog aku.
kann ?

a BIG THANKS to Remaja yang sudi nak muatkan blog malas saya dalam magazine korunk .
terharu sangat .
full page pulak tuhh ;D
siap ade gambar aii lagi .
hehe xD




##############

petang tadi before kua , aku pesan kat mizan tlg belikan remaja 1 september.
kat sini aku rasa tade jual .
tapi malam baru dapat .
puas gak cari .
huhu ;D





baju putih tuh mizan.

rini buka puasa aku di sponsor oleh mizan .
best3 ;D

pastu pegi uptown plak .
nak beli baju, nak beli handbag, sume nak beli .
tapi tade yang berkenan lorh .
jimat plak duet mizan .
esh3.
tapi dy belikan sunglasses ;)
tq u ;D
sunglasses kat gambar atas, dy lah beli .
aku pilih jeh .


oke .
itu aje .
tata ;D

Friday, August 27, 2010

.Diari Budak Malas dalam Majalah Remaja.

malam tadi hanis aleeya cakap ;

perghh ! blog innz masuk remaja.

aku macam erk ?.
kau dah beli ke keluaran 1 sept ?
dia tulis ape eh ?
aku belum beli lahh .



blog je pun der .
relax sudeyhh .
hehe xD
thx remaja ;D

.kisah cinta #2.

usihh.
aku ingat aku sorang jeh yang men surat.
ramai rupenye ;p


okeh3.
pakwe seterusnya sape ye ?
aku dah lupe lahhh .
jap2 nak recall balik .
hurmmm ~~~

err nizam kot rasa nya .
masa tuh aku form 2 .
eh macam clash je kan aku dgn izan ?
wakaka xD

aku memang salu bertindan sbb dulu aku playgirl oke.
huh. sila percaya .
well, kanak-kanak ribena la katakan ;p
tetiba .

nizam ni aku kenal thru sepupu aku gak.
tapi sepupu kat seremban lah .
sepupu peluk cium, kembar aku .
beza usia kami seminggu jeh .
tak boleh blaa .

dengan dia pun aku men surat-surat lagi .
aku dapat henpon mase form 5 ni bhaii .
gile L .

aku dah lupe ah.
adehh ~

tapi ade satu hari tuh .
masa tuh siti nurhaliza wat konsert amal dekat kompleks .
aku dan rombongan orang kampung .
pegi jalan kaki oke .
agak jauh sebenarnya .
sumpah .
tapi tak de rase pape sebab pegi ramai-ramai kan .
huhu ;D

nizam ada sekali lahh .
dia tunggu aku kat main gate .
umah dia sebelah kompleks jeh .
huh . tak aci .

kat sini gak lah terkantoi dengan ibu .
adehh.malu3 .
tah macam mana , ibu dapat tengok aku dengan nizam .
padahal rasa abeh cover dahh .

yang tak boleh bla nya, aku pakai heels taw pegi sane .
sekali tapak kasut aku tercabut .
ko paham tak ?
tercabut oke .
aku nak buat ape lagi .
aku buang la tapak kasut tuh depan nizam.


"awak jangan lah malukan saya"

pastu dengan tade perasaan, selamba je jalan .
oke. skunk aku rase malu .
macam hell jeh aku masa tuh .

seb bek lah baru 13 tahun .
HAHAHA !

kitorg break sbb aku yang mintak.
sbb aku dah bosan .
tapi nizam kata aku ade yang lain .
erk ?.
aku tak sure sape orang lain tuhh .

dengar cite, nizam dah kawen .
tak taw la nape .
aku pun tak amek port ;p



oke. next pakwe !

Thursday, August 26, 2010

.kad raya.

zaman muda-muda dulu salu anta kad raya dengan kazen-kazen .
memang wajib lah .
besh !
sebab dulu tade sorang pun antara kami yang pakai hp.
tak macam skunk .
kalo anta kad raya, mintak mahap lah nak reply .
silap-silap anta SMS ;

"abang mie dapat dah kad ghaya farah"

ko ade rase nak menyepak tak ?
pakai kaki taw.


bile pose jeh, sebok beli kad raya .
yang tak boleh blaa ucapan dalam semua kad sume sama.
pastu letak nama kitorg ber4.
jimat .
HAHA !

agak-agak, tahun ni tak dapat balik kampung raya bersama,
anta duet raya siap-siap dalam kad .
letak lah singgit syiling ke, 50sen ke.
selotep dekat kad raya .
pastu suh kongsi 4 orang.
comel kan kitorg ?
hehe xD

tapi skunk dah tade dahh .
sume pakat antaq SMS jah .
murah .
1 sen jeh .
hehe xD

tapi tak feel la kann .
hum .
ade tak yang nak tukar-tukar kad raya dengan aku ?

.kisah cinta #1.

kalo cite pasal cinta, semua nak join sekaki kan .
sah korunk jiwang !
hahah ;D

~.~.~.~.~

aku start kapel masa umo 11 tahun.
masa tuh darjah 6 .
mude2 agi dah jahanam. HAHA !
sepupu aku lah yg jebakkan aku dalam kancah tah pape ni .
sebab dy kapel, ngan aku sekali kene kapel .
baru sepupu nama nya.
erk .

nama dy suhaizan.
adalah 2 3 tahun gak kapel dengan dia .

dulu, aku mane ade henpon .
tepon umah ade lahh .
kitorg kontek pakai surat der .
season tak aku ?
HAHAH !

dia ni sekampung dengan sepupu aku.
masa tuh family pak uda salu datang semban.
jadi, setiap kali dorunk datang semban, sepupu aku mesti g umah aku .
bagi surat .
kelakar lahh .

pastu dah bace, aku pun balas cepat2.
seyes lawak gile .
ingat2 balik , sumpah nak tergelak .
tak sangka aku yang buat keje macam tuh .
HAHA !

2 3 tahun pastu, kitorg lost kontek macam tuh jeh
sebab family seremban ade masalah sikit dgn family pak uda .
jadi, effect dy terkena la kat aku dgn izan .
sejak pergaduhan family , pak uda dah tak datang seremban .
sedih T______T

mostly couples akan ade ganti diri untuk dorunk2 jeh en .
aku dgn izan , saya awak jeh .
almaklumlah budak-budak .
HAHA !

ada satu hari tuh , sepupu aku tepon .
tetibe dia cakap kakak izan nak cakap dengan aku .
bapak kecut .
tapi kakak dia bukan cakap banyak pun .

esok tuh, sepupu aku tepon lagi .(dulu, kat rumah, aku mmg muke tepon)
dy cakap izan gaduh dengan kakak dia sebab kakak dia cakap dengan aku .
haaa see. betapa tak matang nya kanak-kanaka ribena nie.
hehe ;D

aku ni jenis simpan barang taw .
aku suke simpan sampah yang bernilai .
ade gak aku cari balik surat-surat izan tuh .
tapi tade .
aku rase aku dah bakar kot .
sedihh jehh ;(
kalo tak, boleh buat bahan gelak sorang-sorang bile bosan.
kan3 ?

oke. tunggu next pakwe plak.
HAHA !

.i'm married !.

maaf tak sempat nak bagitaw kat semua .
majlis ala kadar jeh .
untuk family dan sanak saudara .
memang hajat nak buat majlis besar-besar tapi dah pose kan .
cene nak buat majlis .

wakakaka !
pe ko merepek neyh pompuan ?
seyes aku lapar pastu haus pastu nak ais .
oke. ke laut sudaa .


 nie cincin aku . ibu bagi . hadiah raya 2007 . kau ada ? haha ! itu lukisan balik corak kat cincin tuh . aku  lukis masa kelas tadi. buruk sungguh. ta ya cakap. aku taw ;p

 nie plak cincin bestfren . ini emas putih oke . bukan silver cikai yang beli kat cokit. hehe ;D


the combination .







kering ah badan aku .
kaki asek melekit jeh rase .
larat plak nak siram air setiap minit .

.gadis dan jejaka tidak sama.

"wahai gadis, jangan terlalu mendesak si jejaka untuk kepuasan dirimu"

gadis memang mahu jejaka selalu berada di samping nya.
kalau boleh 24/7 .
bila gadis call jejaka, tidak berjawab, gadis mula emo .
bila gadis text jejaka, tidak di reply , gadis mula emo .
memang itu lah perangai gadis .
mahu jejaka sentiasa ada masa untuk nya .

saya pernah ada teman lelaki , seorang student architecture .
student archi memang sentiasa busy dengan projek .
tambah lagi bila masuk final year .

masa saya couple dengan budak archi ni .
masa tuh dia final year foundation .
memang sangat busy .
saya sering rasa terabai .
marah, geram.
sampaikan rasa nak mintak clash jeh .
sebab terlalu emo .
text, tak reply .
call, tak angkat .

lama-lama saya cuba faham situasi dia.
bila ada masa lapang , baru dia text saya .
bukan dia lupa, cuma dia busy dengan projek .
saya semakin faham .

saya pernah terbaca kat satu blog .
blog gadis macam saya .
pada saya, dia bukan lah seorang yang memahami si jejaka .
sebab melalui pembacaan saya, dia memaksa jejaka menurut kemahuannya meskipun jejaka tidak sihat .
gadis sedar hakikat itu .
tapi dek kerana menurut kepuasan diri .
dia buat tak endah dengan kesihatan jejaka .
dia tetap menyuruh si jejaka mengikut kehendak nya .
saya kasihan dengan jejaka .

sudah lah tak sihat , gadis memaksa pula .


jadi, gadis, jangan sesekali mendesak jejaka untuk memenuhi hasrat hati kamu .
buruk padah nya .
belajar memahami situasi jejaka .
jangan terlalu emosi .

siapa tahu, satu hari jejaka minta pandangan rakan-rakannya tentang kamu.
dan mereka memberi reaksi negatif.
siapa yang gigit jari ?

Wednesday, August 25, 2010

.ketiadaan Nabil.

cargas plak aku updated rini .
wakaka .
speed tenet 24Mbps kot .
kau ada ?
HAHAHAHA !

dah 3 hari aku turun naik tangga pergi kelas.
sume gara-gara Nabil yang gedik sangat tanak hidup .
heeee . aku makan ko kang taw lah .
geramji geramji (baca: geram)
tapi tak kekurus pun .
haih .

sampai kelas peluh tak hengat .
memang basah baju yang aku pakai .
kipas amoi tuh memang sentiasa kene kat tangan jeh skunk .
huh .

tadi otw balik bilik , aku ade snap sejuta gambar.
oke tipu .
max pun 999 jeh .
haha xD

jom layan gambar .
zassss ~

 subject neyh bosan =.=' sebab kene membaca . urgh ~

 kelas paling sejuk .

 yes ! i love stairs . x(

 dulu terowong neyh kotor sangat . sem ni dah bersih dah ;)

 daki sampai semput !


 bersih kan ? rase nak men golek-golek mcm filem hindustan jeh. haha ;D


 Nabil yang baru nak hidup . esh ~ ngade betul .

 cantik dan bersih kan ?

Garden of Knowledge and Virtue ;)






penat ouh rini ;)
test 2 n quiz dah habesh .
tinggal mid term next week ;D

.cara pakai eyeliner pencil.

semalam kak adrina tanya cene aku pakai eyeliner dan nampak berekor di hujung mata .
aku gtaw yang lukis sekali jeh .
tapi ia agak susah nak apply sebenarnya .
ikut teori aku jeh .
HAHA !

pagi ni aku discover cara pemakaian yang baru .
aku pakai eyeliner jenis pencil.
so mmg agak susah nak buat ekor cantik .
kalo liquid, senang kot .

usually, mata pencil tuh tak runcing oke .
dy tumpul and akan menghasilkan lukisan yang tebal .

  • first , lukis macam bese , lebihkan sikit tang hujung mata . ikut suke ang la nak panjang mana .
  • second , gune cotton buds and make up removal , remove kan lebihan lukisan yang tebal, maksud nya, kau adjust sampai lukisan jadi nipis dan runcing dan berekor seperti yang kau nak .
  • third , dah siap !
senang kan ?
hehe ;D

aku tak try lagi la yang liquid sbb aku takut comot plak nanti .
aku syorkan kau pakai eyeliner IN2IT , waterproof punye, so that, bile kau berpeluh ke hape ke, eyeliner tak comot , and mata kau tak hitam .



selamat mencube ;)

.melaram ke kelas.

I skunk kalo boleh asek nak pakai baju kurung kaler pink je .
bukan sebab I dah tersuke kat pink .
tapi I rasa pink neyh buat I kondifen terlebih bile pegi kelas .
hehe ;)

pagi tadi I pegi kelas .
masa nak lintas jalan , banyak lah student lalu naik motor .
dorang sume tengok I .
I malu lahh . hikhikhik ;p (malu waklu)

pastu I dah sampai kat ECONS , ade 3 orang brothers dari arah bertentangan .
I kan jalan sorang.
tetibe sorang brother tuh cakap ceni ;
"huiyooo pink nye"
kuat plak tuh.
I malu lagi .
tapi I buat bodoh jeh .

pink I menyerlah sangat lah .
tapi I suke .
hehe ;D

tambah-tambah mekap cikit .
walaupun I hitam, tapi ada I kesah ?
confident kene ade oke, girls .
wakaka ;D



besar punye.
tengok la puas-puas .
I dah edit pic ni .
so tak ori .
lagipun, motip I bukan nak tayang muke.
I nak tayang outfit jeh .
hehe ;)

 dulu I bukan men tak suke lagi tengok orang pakai tudung / inner syria neyh .
sbb buruk oke .
tak sesuai dengan muke dorunk .
tapi bile tengok si cantik pakai, elok jeh dorunk pakai, I rasa nak cube plak .
hehe ;D
ibu cakap, cantik ! 

I tade tetas jahitan ke hape .
I memang nak bagi dy melekat kat dahi .
walaupun nampak bulat, tapi ade I kesah ?
HAHAHA ! 









p/s: ade rase geli3 tak bace entry ni ? bajet jeh en. I kunun . wakaka ;D  


Tuesday, August 24, 2010

.tazkirah ramadhan #1.

cehh. dah macam ustazah plak .
berkat belaja kat uia.
wekk ;D

eh silap intro plak .
assalamualaikum .
(tak pepenah aku bagi salam. teruk betul aku .)
aku nak share la ape yang lecturer aku bagitau kat kitorg dalam kelas.
ehem. bukti aku tak tido dalam kelas oke even pose ;D

"the believer were very sad because Ramadhan is almost end . if possible, they want Allah to extend the period of Ramadhan . but we ? only think of eidulfitri and want ramadhan goes faster. (Dr. Shuhaimi)"

ada benar nya kan .
terasa ai. hehe ;D

ramadhan ni la time kite nak collect pahala banyak-banyak.
semua amalam kite diganda dengan 70 kali (if i'm not mistaken).
behave good sebab setan sume kene penjara .
sebab tuh la alim ulama' kalo boleh nak extend bulan ramadhan sebab tade hasutan setan.

tapi heran kan, nape ade lagi setan di bulan ramadhan .
kesian kaizen .
wallet dgn hp kene tibai .
tumpang simpati bro. tapi kalau lu angkat X6, gua tarik simpati gua. wakaka ;D

pastu dr.shuhaimi cakap lagi .
bila dah akhir-akhir ramadhan, masjid-masjid mulai lengang.
sume orang sibuk nak beli persiapan raya .
nak tuka langsir baru, perabot baru,rumah baru,kereta baru .
haih ~
time pose gak korunk nak buat ek ?
nape tak time muharam ke,rejab ke .

yang aku rasa nak lempang .
bile ada yang cakap gini ;
"kene tukar sume ni, kang orang datang raya kat rumah, dorunk tengok tak bertukar, malu la aii"
makcik , raya tuh untuk bermegah ke ?
taw la mak cik banyak duit .
kan Nabi suh bersederhana .
esh esh .

renung-renungkan dan selamat beramal.
hehe ;)
sekian .

.Nokia X3 (radio).

ape yg best ?
henpong aku la weyhh .
wakaka.

aku nak bagi tau kat sesape yg berminat nak pakai X3 .
nanti ta yah tanya aku banyak kali oke .

skunk ni kalo nak layan radio, aku tekan jeh satu button .
dah terbukak !
TAK YAH PAKAI EARPHONE PUN WEYHH .
me loike ;D

sebab dia dah built in kannn .
besh kan ? besh kan ? besh kan ?

tu jeh .
jumpe lagi laen kali .
jap lagi buke makan nasi kukus ayam dara ngan air sirap ngan karipap.
ayam teruna tade ke ?
hehe ;D

.eh eh eh kau umo berapa ni ?.

tengok ni .
betul tak ?



masing-masing dah besar .
bawak-bawak lah berubah .
kau bace, kau terasa, kau maafkan je lah .
kan itu lebih mulia ;)
tak pun, kalo rase mrh sgt , ko ckp direct jeh .

bukan dengan cara buat entry balas dendam .
tak jantan ah weyhh ~ 
pastu kau pergi cari back up BESAR.
pastu back up BESAR tuh kompom akan side kau .
pastu pastu pastu .
haaaa pikir sendrik .
kau tengok, ustazah innz dah tazkirah. wakaka.

papai ~

Monday, August 23, 2010

.dosa blog 24 jam.

dah tengok video dosa facebook 24 jam ?
kalo belum tengok, kau gugel jelah .
malas aku nak attach .

bile kau share video tuh kat facebook kau .
kau siap tulis "korang mesti tengok video ni . insaf aku"
tapi ??

kau ingat facebook jeh ke yang buat kau berdosa .
blog pun .
myspace pun .
dan macam-macam lagi .

cube kau tengok blog kau .
kat sidebar,kat post body,kat header,kat banner .
ade tak gamba kau dengan bukan muhrim kat situ ?
kalau tak de alhamdulillah.
kalau ade , haaa lu pikir la sendri .

aku pun ade gak .
HAHA !
at least aku tak hipokrit oke.

konon-konon romantik lah tuh .
loving couple .
tak pun nak bagitau satu dunia, kau ade couple .

len kali, kalau nak cakap pape tentang isu sensitif, cermin dulu diri anda oke ?
kang kene sembur, taw nak bengang.
sekian .

.Nokia X3 (camera).

layan je lahh .
tak se sharp camera X6 =.='




puas hati !

.lu cakap gebang, kasi tunjuk la der.

ala, mesti korunk dah taw kan yang aku beli X3 .
wakaka ;D

setelah sehari merajuk , hari sabtu dalam pukul 3 petang .
aku siap-siap kua rumah .
konon nak lari tapi tak jadi sebab kang mana aku nak merempat .

aku grab kunci kete .
kua tanpa cakap pape .
merajuk kan .


tibe-tiba ibu bersuara ;
"isi minyak kete tuh "
tekejut aku .

tujuan ke Terminal One .
park kete kat tingkat bape tah sebab level bawah tade parking .
terus ke kedai handphone .
tanya X6 dulu sebab aku dah aim yang tuh . hehe ;)
sekali RM1080 .
erk . mahal sangattt ;(

pastu tanya-tanya pasal X3 plak .
well , X3 tade video call . ;(
tapi bile pikir balik , tak pernah plak orang komplen tak dapat 3G dengan aku .
so, seteleh di consider , aku grab jeh X3 .

ade 3 kaler .
pink,merah,biru .
cube teka aku pilih kaler ape .


dah . lambat sangat jawab.
aku amek kaler biru walaupun kaler pink tuh sumpah sweet .
tapi disebabkan aku ego tahap KLCC.
dan aku tanak ngaku yang aku dah jatuh cinta dengan pink.
aku grab kaler biru .
wakakak .

adik aku cakap :
"bek ko amek pink, lagi cantik"

apakah ?
sape perempuan skunk ?

X3 ade built in antena .
means kalo nak dengar lagu ta yah nak pakai earphone .
bunyi dy opkos kuat gilek .
kate pun express music .
dah siap ade opera mini.
ta yah dolod lagi .
camera 3.2 tapi tade flash .

paling unik yang aku tak pernah jumpe lagi .
dy punye inbox, x panggil inbox, dy tulis conversation.
pastu dy ada bubbles macam yang ko chat IM .
hehe ;)

so far, aku puas hati lah ;)




quality webcam bluevy .
1.3mp sajork ;D

cepat bagi cadangan nama untuk X3 baru ni ;)

Sunday, August 22, 2010

.konon-konon kaya.

dua hari berturut aku update blog via Opera Mini , Nokia X3 .
sebab aku update gune henpong cap kucen .
hehe xD
kat facebook plak , sek update status via Mobile Web.

pc sek full jeh .
tah bile masa aku nak ngadap pc .
since dah ade internet free kat henpong , bek manfaat kan beliau .
wakaka xD

nek bengkak jari aku menekan keypad henpong yang bukan qwerty itu .
awww  ;D
tapi seb bek tak bengkak lagi laa .
HAHA !

minggu depan hari rabu ade double quiz .
pagi petang .
hah ! heart attack aku .
pheww ~

pastu assignment Business Ethics yang tah bile nak habis .
setiap minggu ade keje .
=.='

sabtu nak berjalan plak .
tuh kompom balik malam punye .
selagi gate uia tak tutup selagi tuh aku di luar .
wakaka xD

pastu isnin nak gerak p UKM plak .
selasa ke Stadium Putra .
rabu MID TERM MACROECONOMICS.

mase aku kompomkan yang aku nak g UKM tuh, sumpah aku tak ingat aku ade mid term 1/9 .
warghh ~
bile dah kompom, rase nak nangis jeh .
=.='

.kesan jangka panjang blog.

Update via Opera Mini,Nokia X3.

Insya allah,hari isnin,30 Ogos,aku akan menginap di UKM semalam untuk iftar anjuran KARISMA.

Jumaat lepas aku ada exam kan..
Ada bahagian short answer..
Kene jawab dalam ayat la kan..
Cube teka apa jadi ?


Aku lupe ejaan english..
Gara gara asek gune perkataan tah pape dlm blog..
Macam confident,jadi kondifen..
Akibatnya,aku eja confuse jadi confius..

Damn !

Saturday, August 21, 2010

.impian tinggal harapan x kesampaian.

Update via Opera Mini, Nokia X3-00.

Nokia X6 mahal sangat la..
Kalo nk beli y AP ,x berbaloi,sbb X6 kn full touch screen..
Kalo rosak,rabak nk ganti wehh..
Adik aku yang dapat beli sem depan.
Grr geram la..
Smart dah,mahal plak..

Eh,kakak memang la mahal. X6 tu camera dia 5mp kot.. Specs terbaik kot. Nokia plak tu..

Aku tak berminat dengan Sony..

.kesan merajuk.

dah lame tak merajuk dengan orang tua.
sek merajuk dengan orang muda jeh .
sekali merajuk, mmg terbaek ah .

al kisah malam tadi .
punca nya duet biasiswa .
dari first sem, gua memang dah aim nak beli henpong baru .
yang canggih manggih .
bukan selalu gua up to date .
kalo bab berpesen tuh memang ke laut lah .
sumpah gua tak up do date .
orang dah zaman skinny , gua masih setia dengan track suit .

bla bla bla .
ibu tanya duet dah dapat belum .
dari semalam gua dah niat , dari uia lagi ,kalo ibu tanya ,nak cakap belum .
every sem macam tuh .
setiap kali dapat duet, niat nak menipu .
tapi gua tak sampai hati .
gua cakap dah .
gua memang tak reti nak menipu .
pastu ibu cakap "bawak kua sume"

tak nak pulak gua sentap kat situ kan.
duet gua, ibu suh kua sume .
memang harapan lah gua nak berpoye kat genting pas raya .
sedih T___T
sebab kalau mintak, mesti ibu cakap dah habis .
padahal bukan gua serah RM1 .
riban-riban bhai .
abeh tang mana .
matematik gua dapat A kot masa SPM.
kalo tak, gua tak amek bisnes sebagai bidang pengajin tahap ketiga.
siap tusen kat cikgu osman buyung lagi. (cikgu math terbaek kat negri sembilan tuh)
grr x(
tak nak plak gua geram kan .

kalo gua serah duet, memang tak dapat lah beli mekap gua yang dah lame habis .
dekat setahun kot .
tak beli sebab gua tade duet sebab tuh ah gua selekeh jeh ;(

kalo gua serah duet , memang tak dapat ah nak beli baju baru .
gua tak pernah ade chance nak pakai baju elok .
err mksd nye baju berkualiti tinggi ;(

malam tadi, gua cakap ah gua nak beli henpong .
ibu tanya ah bape .
gua tak cakap .
dia suh amek RM200 jeh .
pe kejadah ?
duet gua lahh ~
gua bajet RM800 .

gua bangun , jalan hentak-hentak kaki masuk bilik, hempas pintu sambil jerit-jerit .
mase tuh dalam pukul 8 malam .
gua tido .
sedar-sedar dah pukul 430 pagi .
hambek .
isya dalam mimpi .

kalo merajuk dengan ibu, memang sentap lebih lahh .
asal merajuk jeh, gua hempas pintu kuat-kuat .
bergegar rumah .





sedih .
duet tade ;(

Friday, August 20, 2010

.amende Misshy tuh ?.

Misshy .
sebutannya "Mish Shi"
sile sebut dgn agak gedik oke .
HAHA !

tapi tak ramai yang panggil aku dgn name Misshy .
nak gak dengar korunk pronounce Misshy tuh .
asek Innz jeh .
waka waka gedik .

dulu profile name kat fb aku, Farah Innz .
haa gitu . teserlah nama aku .
HAHA !

aku tak suke sangat orang jejak aku .
ade gak yang komplen .
"mana fb hang ? tak jumpa pun"
ouh maaf . cari gune email yep . HAHA !
bape kali nak HAHA da ?

ritu aku cite pasal asal usul nama Innz .
rini nak cite asal usul name Misshy plak .
innz tuh dah ade yang gune kot .
aku ingat name tuh rare dah .
adehh ~
tapi name Misshy neyh rare kan ? kan ? kan ?

Misshy ni asalnya dari perkataan Miss yang bermaksud rindu .
name dy dari tahun lepas kot .
aku crush kat sorang budak ni .
dak uia oke .
gilek . dulu beria cakap tamo crush dgn budak uia. sekali kene plak . 
hadoii ~
pastu aku pk la satu name untuk save nombor dy .
tup tup kua name Misshy .
jadi, aku gune name tuh untuk dy lah suppose.
tapi tade jdh plak .
dah tuh aku gune tuk name aku lah.
hehe ;)

dari perkataan Miss, aku modified jadi Misshy .
macam perkataan Love , bile dimodified jadi Lovey.
atau perkataan Sayang, bile dimodified jadi Sayangness .
ataupun perkataan Sengal, bile dimodified jadi perkataan Sengalness .
haaa. tu je lah asal usul dia .
HAHA !

tapi aku suke ah name Misshy tuh ;D

.journey to the west err maybe .

pagi tadi kan ada exam.
kan aku cakap aku nak tido .
aku set alarm pukul 800 .

tapi bile alarm tuh bunyik, aku off .
pastu aku tido balik .
sedar2 dah pukul 815 .
gilek .
dah ar baju tudung tak gosok lagi .
kelam kelibut aku dibuatnya .
haih ~

sampai exam hall, seb bek tak start lagi .
kawan2 aku pun baru masuk hall .

soklan mcq dy aku blurr gilek .
soklan essay, aku jawab sikit2 jeh .
padan la muka.
sape suh tak study .
muahahaha !

pas exam , aku g isi minyak .
balik bilik, ingat nak basuh baju .
sekali sabun tade.
huwaaa  T____T
terus tak jadik .
kemas-kemas barang balik umah terus .
ni baru sampai .
gilek betul .
setengah jam aku tunggu bas masuk uia .
grr x(

.hari yang dijangka tak best.

huarghh ~
pagi ni gua ade test .
kul 9 .
semalam balik kul 10 .
melagho depan fb .
buku tak sentuh .
haaa kau .
pagi ni bangun pukul 5 .
sahur sambil study .
terbaek !

lepas exam , kene isi minyak motor .
pastu nak basuh kain .
pastu nak basuh kasut .
pastu nak tido .
pastu nak balik umah .
penat3 .

skunk pukul 724 pagi waktu malaysia.
gua ngantuk .
tak abeh study .
rase nak tido sekejap .
babai .

Thursday, August 19, 2010

.cik pinky nak pegi makan seafood rini.

oke tak ?


first time pakai oii .
muke dah lah sebesar kawah .
wakaka .

.bengang bukan sentap.

ko suke la kan kau menang .
tak pe, tak pe, orang teraniaya ni , doa dia dimakbulkan .
ko pernah dengar kan ?

.sape yang paling suke bergaduh.

bapok .
diorg sangat suke melempang orang .
aku de pengalaman kot .
dah ar pantang kene usik .
angin jeh manjang .
nak cakap period , takkan plak .
dorunk neyh susah ajak bergurau .
sentap lebih .
erk ? sentap ?

Wednesday, August 18, 2010

.gadis berkurung pink tolak motor.

aku lah tuhh.
wakakaka .

ini kali ke dua aku tolak motor pakai baju kurung .
kau pernah ?
HAHA !

kisah nye begini .
malam tadi aku call naqi .
tanya dy reti tuka plug tak ?
seb bek dy reti .

pastu petang tadi, dy datang la tuka plug .
aku tukang tengok je .
HAHA !

dah tuka plug pun, still suhsah gilek motor nak hidup .
bile dah hidup, bunyi dy laen plak .
naqi suh aku p sampai salahudin .
pastu motor aku mati .
kan . padan muka aku .
aku call naqi balik .
heh. dy dah balik mahallah pulak .

pastu aku tolak motor cikit ah bagi kat tempat redup .
kang peluh-peluh, sexy ai.
brothers dari salahuddin pandang jeh kang.
wakaka xD

pastu aku call aiman .
mamat neyh memang sek jadi mangsa aku jeh kalo motor aku buat hal .
mintak tlg beli helmet la.
mintak tlg bawak p bengkel la.
aku dah naek segan plak .
tapi aku call jugak .
sebab dah tak taw nak mintak tolong kat sape .

mase tuh dah pukul 630 .
aku tak beli makanan tuk buke lagik .
gilek .
aku dah pikir, aku buke lambat jeh kang .
hoho ;D

pasti aiman mintak tolong kawan dy.
kebetulan keje maintenance kat uia .
tak lame pastu, kawan dy datang .
huh. tak sempat tanya nama plak .
"eh, awak sape name eh ?" (macam dy dengar jeh)

time aku tunggu kawan aiman tuh .
sikit punya ramai plak orang .
adehh ~
aku buat bodoh jeh .
pedulik lah orang nak cakap pe.
kalo nak tolong tape gak .
HAHA !

dy start pun tak boleh gak .
time tuh hilang kasih sayang aku dekat nabil.
membara jeh .
grr x(

pastu dy bukak pasang balik plug yang naqi dah pasang tadi .
pastu dah hidup .
hehe xD
dah boleh jalan dah ;)


dy cakap plug rosak .
dy kata kalau ade masa, nanti p bengkel, tuka baru .
err . mane aku nak cari masa nie ?

dah seminggu nabil merajuk .
huwaaa T___T
jangan la ikut perangai aku nabil oi .
aku kalo merajuk kejap jeh kot .
ko neyh lelebih pulakk .
tak kesian ke kat aku yang kene turun naik tangga p kelas .
huuu ~~

terima kasih naqi.
terima kasih kawan aiman .
and terima kasih kat aiman juge ;)










p/s : asek nyusah kan orang jeh kau ni, farah .

.buat aku tak nak menaip lagi.

malu.






aku mencik typo !
mencik3 !
suke buat aku malu .
grr x(

.ade yang nak join lagi ke?.

bla bla bla bla  ..

oke.
semalam aku cakap event buka puasa bersama blogger tuh aku dah cancel off .
ye. memang aku dah cancel tapi aku open just my friends .
kelmarin aku marah-marah .
out of sudeen, ramai plak nak join .
kau taw tak apa aku rasa ?
"aku dah marah baru nak sebok2 join"
annoying kan aku .
at least , aku jujur bila bersuara.
lalalaa ~

today , aku nak open balik kat orang lain .
sebab err .
aku kejam kan .
HAHA !
well, orang merajuk memang macam tu .

TARIKH : 28 OGOS 2010
MASA : 630PM
TEMPAT : MARINA SEAFOOD RESTAURANT (aku rase ini nama dy), BELAKANG UIA GOMBAK.
BAYARAN : SHARING IS CARING. (share2 la yep )
TRANSPORT : SENDIRI

aku dapat taw ade gath laen yg dah book tarikh ni .
tapi aku dah plan bende neyh before pose lagi.
so, aku tak salah .(erk?)
boleh rujuk entry ni kalo tak puas hati .

seperti yang aku kata dalam facebook .
mende neyh sempoi oke .
tade sebarang majlis rasmi or what .
saje suke-suke .

kalo nak join, boleh confirm kan dengan aku .
inbox aku kat fb kalo nak contact no .
easy kan ?


















p/s : aku sedang melalui proses penstabilan diri . maaf. (ni paling lama aku kecik ati. selama ni aku tak amek port pun. asal ek ?)

.aku hanya manusia biasa.

semua orang buat salah .
cuma antara sedar atau tidak saja .
tiada seorang pun hamba Allah yang sempurna .

kadang-kadang kita sedar , tapi enggan minta maaf.
kenapa ?
sebab ego , sifat tak nak mengaku kalah .
sebab kita rasa pendapat kita benar .
kata pepatah "berani kerana benar"
tak semua salah itu salah .
dan tak semua benar itu benar .
pandai lah kita pertimbangkannya .

ada juga salah yang kita terlepas pandang .
bila orang lain tegur, baru kita sedar .
jadi, kita minta maaf .
mudah bukan ?

aku juga manusia biasa .
yang punya perasaan .
yang dikurniakan pelbagai kerenah dan ragam .

aku tetap aku .
aku tak mungkin jadi kau .
aku tak mungkin jadi sesiapa pun .
cuba lah .
tukarkan aku untuk jadi kau .
kalau kau rasa diri kau yang terbaik .
dan aku teruk di mata kau .

perli.
sindiran.
jelingan .
apa, hanya itu yang kau mampu buat jika aku buat salah ?
apa, kau fikir dengan tiga cara ini mampu buat hati kau puas ?
cuba kau letakkan diri kau di situasi aku .
ye. aku yang kau perli sebab kau rasa aku buat salah .
apa rasa nya ?

aku bukan baik .
aku teruk .
aku juga pernah perli orang .
aku juga pernah sindir orang lain .
aku juga pandai menjeling orang lain .

apa kata kalau sekarang , kau tuka cara yang baru .
kau jadi macam aku .
apa yang kau rasa, kau luahkan terang-terang .
jangan takut dengan respond orang lain .
kau adalah kau .
hanya kau yang tahu apa yang terbuku di hati .
bukan mereka.
jangan guna kata-kata manis untuk menyakiti orang lain .
tak baik tahu .
tak perlu kau guna orang ketiga untuk menyuarakan ketidakpuasan hati kau itu .
jujur lah .
itu jalan yang terbaik .


aku manusia biasa yang punya pelbagai perasaan dan perangai . tapi aku bukan manusia hipokrit.


Tuesday, August 17, 2010

.kenangan ramadhan #9.

aku tak berharap nak kembali lagi dengan dia.
kenangan itu ada , ingatan itu wujud, sayang itu masih, cuma hati untuk dia sudah tiada.
cukup lah kenangan terindah yang dihadiahkan padaku selama aku kenal dia .
ouh, bagi aku indah walaupun pahit .
tak semestinya kenangan itu manis belaka .
perlu ada pahit untuk kita merasa erti kehidupan sebenar.

jangan pernah bermimpi untuk hidup laksana puteri dan putera kayangan dalam dongengan dulu kala.
jangan pernah berhajat cinta kau dan dia akan seteguh cinta uda dan dara .
jangan pernah terfikir yang cinta kau dan dia akan sentiasa selamanya seperti telaga air zam-zam yang tidak pernah berhenti mengalir.

sudah masanya aku belajar untuk terima kenyataan yang dia bukan untukku .
3 tahun aku hidup dibayangi dia .
tidak pernah jemu .

terima kasih mama sebab kenalkan adik dengan dia .
terima kasih S sebab kau, aku taw keadaan dia sekarang .
terima kasih roomates yang tak pernah jemu memujuk di kala aku kesedihan .

kenangan ramadhan yang bermakna .
terima kasih awak ;)



walau aku tidak kau cintai
tidak kau sayangi
tidak kau hargai
dan tidak kau peduli

tapi ketahui lah
bahawa kau pernah ku cintai
pernah ku sayangi
pernah ku hargai
dan pernah ku peduli

kerna kau
aku tahu apa itu cinta
apa itu perit
apa itu luka
dan apa itu sengsara

dan ketahui lah
kerna kau yang ku cinta
aku sanggup menghadapi perit
membiarkan hati ku luka
meski aku sengsara .

ini kali terakhir aku mencoretkan kenangan aku dan kau .
takkan ada lagi lepas ini .
aku janji.
minta maaf atas segala salah silapku .
moga kau dan aku menemui kebahagiaan sejati ;)


kenangan aku dan dia berakhir di sini .
biarkan memori ini berlalu .
aku perlu terus melangkah ke hadapan .
meninggalkan apa yang di belakang.
yang lepas, biarkan lepas.

Monday, August 16, 2010

.kenangan ramadhan #8.

melalui S aku tanyakan khabar R .
aku nak juga tahu apa perkembangan dia .
mana tahu kot-kot dah kahwin .
melepas aku nak makan nasi minyak .

menurut S, R dah sambung study di IPTA di utara tanah air.
mengambil jurusan yang pernah diceritakan pada aku suatu masa dulu .

S tahu yang aku punya blog .
dia juga tahu apa fb aku .
mesti la aku yang bagitau .
takkan la magic dia boleh tahu tiba-tiba .

aku yakin, S boleh di katakan selalu bukak blog aku .
ye. aku yakin .
kalau tak, masakan dia boleh meninggalkan komen pada entry sebelum berunsurkan kenangan aku ini .
kau memang nakal , S .
HAHA !

beberapa bulan lepas, S ada menjenguk blog aku .
dan meninggalkan komen yang buat aku separa pengsan .
aku tak pasti apa tujuan kau .
mujur kesemua komen aku perlu di moderate terlebih dahulu .
maaf . komen S aku tak approved .
cume aku print screen dan simpan di folder di dalam pc di rumah .

aku memang syak ini kerja S tapi bila di tanya, dia buat-buat tak taw .
pelbagai alasan kau bagi .
sampai aku kurang yakin dengan firasat aku sendiri .
hampir juga aku bertanyakan hal ini pada gf R .
akhirnya kau mengaku juga .
nakal bukan ?

S komen dan meninggalkan nombor telefon R .
di saat itu aku tersenyum .
aku akui aku gembira .
ada juga rasa takut .
takut jika pertanyaan ku pada R tidak berbalas .

aku simpan nombor itu .
beberapa hari kemudian, aku memberanikan diri menaip mesej untuk di hantar pada R .
risau, takut, semua ada .


"R ek ?"
"yup.sape ni ?"
"err. farah ni"
"ouhh"

cukup .
dia masih mengenali aku .
aku tak berani lagi .

bulan 7 yang lepas hari lahir dia yang ke 21 .
aku tak pernah lupa .
aku menghantar mesej ucapan selamat hari lahir .
dia membalas ;

"erk. thx"




sampai bila aku harus begini ?
hidup dibayangi dia ?
sedar lah farah .





p/s : thx encik plywood a.k.a zhaf . haha ;D

.cukup sampai sini rasanya.

niat asal ku untuk berblog telah tersasar .
terkeluar dari landasan yang sepatutnya .
ini semua gara-gara aku .
ye aku .
dek kerana kenal apa itu nuffnang .
dek kerana kenal apa itu blogger .
dek kerana kenal apa itu geng blogger .
dek kerana kenal apa itu blogwalk .
salah aku .
cuba kalau aku tak kenal itu semua .
mesti perasaan ini takkan timbul .

malam tadi aku betul-betul down .
aku rasa nak lenyapkan terus blog aku .
aku dah tak nak terlibat dengan sebarang yang berkaitan dengan blogger .
apa saja .
tapi masih ada sayang terhadap diari online ini .

malam tadi juga , ada aku utarakan yang aku nak cancel off buka puasa yang kitorg dah plan .
sebab aku dah nek menyampah dengan BLOGGER .
termasuk diri sendiri .
aku menyampah dengan diri aku .
semua gara-gara perasaan marah dan kecik hati yang ditimbulkan oleh BLOGGER .

kan aku dah cakap JANGAN PUJUK aku .
sudah !
tak payah nak cakap pape .
aku jelak .
ye. aku merajuk .
tapi tiada siapa peduli .
aku sedar siapa aku .
hanya seorang BUDAK.
mana mungkin ada yang nak berkawan dengan BUDAK .
huh. tak matang .

jangan ajak aku ke mana-mana majlis berkaitan BLOGGER lagi .
aku meluat .
aku tak mahu terlibat dengan BLOGGER lagi .




diari budak malas hanya diari innz .
blog untuk mencoret kenangan .
bukan untuk berkawan .
mind set baru .

Sunday, August 15, 2010

.terasa sikit kot.

aku buat event buke pose, ajak blogger, post kat blog, tade sape nk join .
cube kalo blogger pemes yang buat . sume nak join, buat besar-besaran lagi .
sedih oke .








dah lame dah aku terasa .
sumpah sedih .
dah. bye .
tak yah pujuk aku .
tak mo !

.selingan #2.

fuhh ~
sejak menulis kenangan ramadhan.
aku langsung tade ruang nak tulis rutin harian macam selalu aku buat .
HAHA !

esok aku baru mule pose.
gile L.
orang dah 4 hari dah .
wakaka .

tapi baju raya dah beli .
first time beli baju pasang siap .
mahal ler plok .
sampai RM100 .
gilek ~
tak pepenah dibuat oleh aku .
baju jek baru .
bile aku cakap kat ibu tudung tak beli lagi .
ko taw ibu ckp pe ?
"kang duet biasiswa ko kua, ko beli pakai duet tuh ."
adehh ~
aku cadang nak pakai selendang dgn inner syria tuh jeh .
tak sampai RM20 pong .
wakaka .
jimat kan aku ?
(padahal kedekut.)

cakap pasal inner syria .
aku ingat nk beli online .
paling murah aku jumpe RM9 belum masuk postage lagi.
tadi aku pegi senawang .
baru RM5 .
cehh ~
nanti aku balik lagi .
aku beli kat situ jek lahh ~

eh taw tak aku berhasrat nak mengabehkan duet biasiswa aku nak beli NOKIA X6 ?
(sile ckp tak taw walaupun ko dah bace status aku kat fb)
harap-harap raya neyh dapat pakai hp baru.
HAHA !
me loike ;D

esok balik uia pas buka .
adik aku balik gmi pas sahur, pagi isnin.
geram jeh x(

pastu jumaat ade midterm.
pergh ~ terbaek .
assignment kene anta esok tapi tak buat2 lagi .
HAHA !

oke. tata xD

Saturday, August 14, 2010

.kenangan ramadhan #7.

lama .
berbulan-bulan abang hilang .
tandanya abang memang dah tak nak ade pape dengan baby .
oke fine .
baby anggap we're finished .
end of story .

aku menjalani hidup seperti biasa .
tiada khabar berita dari dia .
tapi aku masih teringatkan dia.
entah lah .
macam kene guna-guna jeh .
haih ~

ini ramadhan ke 3 aku berpuasa tanpa dia.
setiap kali ramadhan, fikiran ku melayang .
yup. mengingat kisah lama .
kelakar kan ?
macam orang gila dah aku ni .

1 Missed Call
017*******

pantas tangan aku menghantar mesej bertanyakan siapa.
aku takut kalau-kalau rakan sekelas yang menelefon, tapi aku yang tak jawab .

"sape?"

balasan diterima beberapa minit kemudian .

"ko farah kan?"

aku terkejut .

"yup. sape?"

"ko gf R kan ?"

oke. orang ni buat aku risau. mana dia tahu ?

"sape ni ?"

"jawab dulu soklan aku."

"dulu "

"betullah. aku kawan dia."

"mana dapat no aku ?"

"dari R lah"

kawan R .
buat aku cuak .
kami ber SMS .
aku beria bertanya mana dia dapat no aku .

"aku amik senyap-senyap dalam handphne dia. kau bukan gf dia ke? romantik bagai"

"kan aku dah cakap dulu. mana kau taw aku gf dia ?"

"aku bace mesej dalam handphone dia la."

cerita lama.
dia, S, kawan sekolah R.

dia selalu nak taw kenapa aku dengan R dah tak bersama.
dia juga ada bercerita benda yang sama tentang gf R .
mereka semua satu sekolah .
gf R, junior mereka.

S juga ada memberitahu siapa gf R .
aku ada fb gf R .
hebat kan aku ?

cantik budak nya .
10 kali ganda cantik dari aku .
HAHAHA .

pada S juga, aku ceritakan segala.
apa yang berlaku .
kata S aku bodoh .
ye. aku taw.
aku bodoh .
sebab menanti orang yang tak sudi .

kata S , tak mungkin R akan kembali pada aku .
sebab R sangat menyayangi budak tuh .
tak pe . aku dah tak mengharap .

walaupun masih ada ingatan aku pada R.
tapi aku dah tekadkan hati utuk tidak kembali padanya juga .
biar lah, rasa sayang ni tetap di hati .
akan ku berikan pada yang berhak .
aku tak mahu jadi bodoh kerana cinta lagi .





S telah membuat sesuatu yang mengejutkan aku .
kau nakal, S .
;)



.selingan.

err .
korunk yang bace siri kenangan ramadhan .
nama pun KENANGAN .
its means, dah lame oke .
sume kenangan neyh cite 2 3 tahun lepas .
aku just nak coretkan kenangan aku dengan dia jeh .

korunk jangan salah faham plak taw.
aku dah tade pape dengan dia .
so, tak yah  suh aku tinggalkan dia ke ape ke .
sebab kitorg mmg tade pape dah .
hehe ;) oke ?

lagipun aku sesaje taip .
nak feeling2 jiwang .
wakakakaka.
ingatkan tade yang nak bace .
sebab borink kan .

pape pun thx korunk ;)

Friday, August 13, 2010

.kenangan ramadhan #6.

3 bulan abang hilang .
pastu contact me back .
pastu abang hilang lagi .

kali ni hilang lama .
lama sangat .
call tak dapat .
mesej tak delivered.
rupanya abang dah tuka nombor.

sekali lagi abang buat baby nangis .
sekali lagi abang buat baby gila .
abang hilangkan kebahagiaan baby .
abang hancurkan hati baby .

abang taw tak baby sayang abang ?
abang taw tak baby cinta abang ?
abang taw tak abang first love baby ?
abang taw tak sume tuh ?

bila balik umah jeh , baby selalu nangis .
sebab teringatkan abang .
bodoh kan baby ?
padahal abang dah tak kisah pasal baby .
padahal abang dah buang baby dari hidup abang jauh-jauh .
baby jeh yang tak boleh nak terima kenyataan .

satu hari, baby dapat call dari mama.
mama macam serba salah nak bagitau .
mama tak nak baby sedih lagi.
tapi baby kene tahu hal sebenar .
mama mintak baby kuat bile dengar apa yang mama nak cakap .
oke. baby buat-buat kuat .
masa tuh, baby dah ready dah .
pape yang mama nak cakap, baby kene terima .

"adik, roomate mama cakap R still couple dengan gf lama dia. diorang tak pernah break pun sejak dulu. mama mintak maaf . mama tak taw. adik sabar k"

baby gelak .
baby gelakkan diri sendiri .
sebab BODOH !

tapi baby tewas jugak .
air mata baby jatuh .
baby bercakap dengan mama sambil menangis.

ternyata baby hanya sandaran .
baby tak de makna sikit pun dekat abang .
abang jadikan baby pengganti gf abang yang masa tuh tengah nak SPM.
so, dia tak dapat nak layan abang .
jadi. baby di jadikan mangsa .
kan abang ?

baby cerita kat roomate baby .
dia suruh baby lupakan abang .
baby cuba .
dah 3 tahun baby cube, abang .
but i can't .



kenapa abang masih menghantui fikiran baby ?
kenapa baby masih nak menangis bila teringatkan abang ?

Thursday, August 12, 2010

.kenangan ramadhan #5.

bile baby tunjuk gambar abang dekat kawan-kawan baby.
diorang kata abang tak handsome pun. sweet jeh .

abang bukan anak orang kaya.
abang tak kacak macam awal ashaari pun.
tapi ntah lah.
bagi baby, abang istimewa sangat.
sampai hari ni pun baby tak lupe suara abang .
oke. maybe baby jatuh cinta dengan suara abang .

abang ingat tak .
abang pernah buat salah dengan baby .
masa tuh baby maseh dekat PJ.

malam tuh kita mesej.
baby ajak abang jumpa.
kat midvalley.
baby happy gila.
yah. maybe ada sedikit gila.
masa tuh abang balik rumah .
rumah abang dekat selangor, so kira dekat lah .

baby pegi dengan roomate.
baby pakai baju pink .
baby tunggu abang sejam tapi abang tak muncul-muncul.
baby call, abang kata kejap lagi .
oke. baby tunggu jeh .
baby lepak kat KFC, makan dengan roomate.

dah lama lepas tu , baby call abang lagi .
mase tuh dah nak dekat malam dah .

"err sorry lah tak dapat datang lah. motor kawan rosak plak. abang kat rumah dia ni"

baby tak taw nak kata apa dah .
sedih ade, marah ade, nak nangis pun dah rasa nya .
end up, baby tengok movie dengan roomate .
baby dah tak nak fikir pasal abang lagi .
abang tipu baby .

beberapa hari lepas tuh, baby jumpe kawan baby .
lelaki .
baby cerita kat dia pasal kejadian tu .
niat baby hanya nak meluahkan kesedihan .
i need someone to talk to .
and baby rase, dia paling sesuai .

"tah-tah dia memang tak nak jumpa kau . alasan motor rosak tuh, sengaja dia reka padahal dia dekat rumah"

2 orang kawan baby cakap bende yang sama.
mereka lelaki .
mereka faham tingkah laku lelaki .

ada logik nya kata kawan baby tuh .
baby jeh buta.
percaya bulat-bulat kata abang .
sebab ?
baby sayang abang sangat .
cinta membutakan seseorang .
and hell yah. i'm the who blind because of love .


kenapa abang buat baby macam ni ?

.kenangan ramadhan #4.

i dun remember exactly what abang send to me .
but there's one message among the messages saying that ;

"awak? dah tak de abang baby lagi eh?"

oke fine. u make me fall in love with you again.
yah. its seem like you give me a new hope .
u act like i'm still your 'baby'.
did you know that i miss you much ?
i did mention it to you kan .
and abang said the same thing ;

"abang pun rindu baby gak"

abang taw, malam tuh baby happy sangat .
sebab baby get u back.
yah. i get back my love .
the lost love.
sape tak happy .

esok tuh baby ceria cerita kat semua orang yang abang and baby dah oke .
baby harap lepas tuh nanti tade la baby nangis macam hari tuh.
sebab rindu kan abang .

time abang contact me back , abang dah habis matric .
abang dah keja kat putrajaya .
abang tinggal dengan kakak abang .
hari-hari abang cerita pasal anak-anak buah abang yang nakal and comel .
hati ni terhibur kembali.
baby happy balik, abang !
thx so much ;)

ade jugak baby tanya kenapa abang tak nak sambung study .
walaupun abang nampak agak selenge, tapi abang bijak .
abang cakap abang nak keje dulu .

hari-hari berlalu dengan indah .
seriously , i'm happy being with you .
abang sangat istimewa .
sebab tuh sampai sekarang baby tak boleh lupakan abang .
sumpah !

paling baby ingat, abang mengadu nak demam .
sebab petang tuh abang minum teh .
abang order teh , so dy bagi teh .
yah . teh dengan susu .
abang tak boleh minum susu.
nanti abang demam.
tapi abang minum jugak.
end result, malam tu abang demam.
baby sangat risau .
baby harap sangat baby dekat dengan abang .

memang dari kecik abang tak boleh minum susu kan ?
see how special you are, abang .

"masa skola dulu, time dinner, orang DM sediakan bandung,pastu abang mintak tuka air biasa"
"eh, bandung tak boleh minum ke?"
"tak boleh la sayang, kan ade susu"


abang, kenapa suara abang terngiang-ngiang kat telinga baby nie ?

.kenangan ramadhan #3.

baby tak taw pun bile abang grad dari matriculation college.
cuma baby taw, abang buat 1 year program, physical sciences.

sebab abang hilang tanpa khabar berita.
abang senyap macam tu jeh.
abang tinggalkan baby.
abang buat baby risau.
abang buat baby macam tak pernah wujud dalam hidup abang .
time tuh baby rasa abang la paling kejam.
baby rase dipermainkan.

abang tau tak, ada satu malam tuh.
tetiba baby rase rindu sangat kat abang.
rindu sangat, abang .
baby peluk garfield.
time tuh baby kat hostel.
tak lama lepas tuh baby lari pergi bilik study.
tetiba jeh baby menangis dekat kawan.
roomates laen sume terkejut .
tak pernah tengok baby macam tu sekali.
baby nangis sungguh-sungguh, abang .
sampai terduduk.
sebab baby rindu abang.
ntah macam mana baby boleh teringat kat abang .

"fatin, aku rindu R"

3 bulan lebih abang tak contact baby .
baby try kuatkan semangat .
baby try hilangkan abang dari hidup baby.
baby buat macam-macam untuk lupakan abang .
tapi baby tak kuat .
each time tengok kawan-kawan dengan couple lain , baby sedih .
baby teringat masa kita dulu.
baby happy dengan abang.

satu malam , dalam pukul 1 lebih, handphone baby menyala.
ada mesej masuk.
masa tuh baby baru nak tidur.
baby pandang skrin.
macam tak percaya, nama abang yang tertera.
ye,after 3 months,abang message me back.
but for what ?

Wednesday, August 11, 2010

.kenangan ramadhan #2.

baby ingat lagi, abang .
masa tu kali pertama abang marah baby.
walaupun cara abang cakap tu lembut tapi baby taw abang marah .

masa tuh abang tengah study fizik kot .
sebab abang ada exam .
abang dah bagitaw before ;

"abang nak study. esok exam. baby tamo kaco abang ye"

tapi baby degil .
baby call jugak abang .
mengada kan baby .
pastu abang cakap ;

"baby nak ape? abang tengah study ni"

baby sentap .
baby sedih walaupun itu memang salah baby .
first time abang marah baby .
selama ni tak pernah pun .
baby mengada kan ?

you are so soft-spoken person .
cakap dengan baby lembut jeh .
every word u said , makes me smile .
ur voice really killing me .
abang tak pernah raise ur voice towards me .
yah. never even once .
that's make I love you more .

tapi kan abang .
mungkin baby tak cukup bagus untuk abang .
sebab tu abang tinggalkan baby without any message .
u silently go , leaving ur love in my heart , make me waiting you for months .
hurm ~~



Tuesday, August 10, 2010

.kenangan ramadhan #1.

Ramadhan 2007 .

dah 3 tahun berlalu .
tapi kenangan tuh maseh segar di ingatan .
ntah bila akan pudar .
aku harap ia akan hilang .
supaya aku akan sentiasa maju ke depan melalui hidup baru bukan masa silam .
cinta pertama yang sejujur nya aku cintai.
ya. ia bermula di bulan yang mulia .
bulan ramadhan .

sehingga ke hari ini .
aku masih terkenangkan dia .
muncul nya ramadhan , segar lah kembali ingatan ku pada si dia .
terlalu banyak kenangan ramadhanku bersama dia .

kami sahur bersama walaupun hanya di telefon .
kami buka bersama walaupun hanya di telefon.

"tadi abang nak beli kuih . tapi duet tak cukup seposen. pastu abang tahan sorang budak pompuan neyh. abang mintak kat dia seposen."

aku tergelak tatkala dia bercerita .
tah sesiapa yang ditegur dan diminta seposen tuh .

"baby sahur ape ? abang makan roti je ."

di kala itu , waktu cinta berputik mekar , sayang ku ikhlas di hati .
aku kenyang walaupun hanya bersahur dengan sekeping roti dan tuna .

itu cerita 3 tahun lepas .
tapi sekarang , aku sendirian .
di kala sahur , tiada lagi bualan di telefon .
di kala buka , tiada lagi kedengaran suara dia berjenaka bercerita tentang rutin harian .
aku rindu .


SELAMAT BERPUASA. 'ABANG'


untuk kak azyan yang tengah mengandung anak sulung , selamat berpuasa . tahun ni akak berpuasa dengan baby and hubby . raya nanti jangan lupa balik seremban taw ;)

.oke,aku salah .

kontez tuh untuk members jeh .
macam hampeh .
wakakakaaka.
nak gelak pun ade.
muahaha !

thx orendevil ;)
sumpah aku tak perasan T&C kat bawah tuh .
sengal sungguh .
HAHA !

oke. nie cite laen .
aku silent phone .
sebab tadi kan kelas .
and aku lupe nak on balik .

tadi aku grab hp.
aku tengok ade 3 miskol .
no tepon umah .

aku kol la balik .
"welcome to international islamic university malaysia. "
OMG ! UIA CALL AKU.
untuk ape ?
aku ade wat salah ke ?
pastu dah tade kol balik .

kalo aku kene saman , aku patut dapat surat saman .
tah2 pasal scholarship aku .
sem lepas, aku fail one paper .
adakah sebab itu uia call aku ?
huwaa T____T
plz no . ;(

oke. aku dah tak sedap hati .

.perbuatan keji yang aku benci.

aku ngah bengang neyh .
nampak tak muke aku yang bengang neyh .
berkepul2 asap kat kepala .
grr x(

sejak semalam, aku kerap bukak website mohd khairuddin tuh.
sebab aku nak tengok and bace entry yang join kontez tuh .
rini aku bukak, dah banyak plak pernyertaan .

oke. aku tak taw la kan .
kalo2 bloggers yang anta entry tuh tak taw beza URL dengan PERMALINK.
meh aku bgtaw .

URL = http://innzninety.blogspot.com
PERMALINK = http://innzninety.blogspot.com/2010/08/memalukan-sungguh.html


dia suh submit PERMALINK bukan URL .



kat dalam neyh hanya 3 jeh yang berkaitan dengan kontez .



yang lain sume hanya LINK.
what for ko submit link ?
KAU NAK TRAFFIC FREE KE ??
aku bengang betul laa .


tak yah jadi blogger keji boleh tak ?
banyak ag cara ko nak cari traffic .
hish ~

marah neyh .

.salam ramadhan dari innz.

ouh ouh esok dah pose yep ;)
dijangka kita akan berpuasa dalam cuaca yang panas .
harap-harap tade yang longlai di tengah hari atau yang mencari nasi di dapur .
kikiki =)

truly said, aku tak pernah pose penuh.
wakakakaa.
mase kekecik sek curi-curi minum dengan sepupu aku .
kadang-kadang tengah hari pergi rumah dia, minum air .
HAHAHA !

mase form 1 @ 12 tahun , aku dah wajib pose.
lagi lah tak penuh kan .
harapan lahh.
manjang leaking jeh .
kadang-kadang tengah2 bulan pose , kadang-kadang akhir bulan pose ,kadang-kadang awal bulan pose .

paling sadis bile last day pose, ko period .
waduhh ~
rase nak marah jehh .
geram kot .
aku tak pernah lagi lah .
sepupu aku pernah sekali .
paling sikit aku kene ganti 2 hari jeh .
awal pose.
means, first day and second aku tak pose lerw .

kawan aku pernah tanya aku ;
"ko suke kalo period time bile ?"
"waktu orang tengah buat kuih raya. time tuh boleh rasa-rasa kuih"

makan jeh aku ingat .
"aku suke kalo time balik kampung. kire hujung2 pose la. sebab kalo balik kampung, travel jauh, nanti tak yah la sibuk2 nak solat kat masjid ."

cehh ~
tak pernah terpikir langsung .
macam tuh besh jugak .


oke lahh ~
nak siap g kelas .
btw , HAPPY RAMADHAN =)

Monday, August 9, 2010

.melagho jeh keje.

taw tak lagho tuh ape ?
aku belaja kat uia la word neyh .
kalo tak taw, g tanya izuddin .
;p

lagho tuh wat keje tak berfaedah .
macam men tenet,pegi poye3.
tu lahh ~

aku lagho dengan tenet jeh .
eh ! aku kan budak baek .
*muntah3*

cube tengok neyh.


tetibe wifi yang selalu jadi bahan kutukan aku jadi laju .
selama neyh payah nk connect la, lembab macam siput menunggang kura-kura .
tapi 2 3 hari neyh dia jadi laju .
dari 1 Mbps --> 18 Mbps .
pelik kan ?
adakah uia dah upgrade wifi nye ?
teeettt ~~

disebabkan kelajuan yang 18 kali ganda neyh .
aku boleh dolod macam-macam movie yang best !
aku dah dolod cite ;


  • How To Make Love To A Woman - aku browse comedy , dia kua movie neyh . aku tak taw la plak cite neyh agak lucah . wakakaka. tapi tak pe. aku kan dah 20 tahun. muahahaah ! (ade la yang nk g dolod gak tuh)
  • Despicable Me - aku nak dolod lagi sebab tade suare plak. ngeng betul . grr x(
  • The Back-Up Plan - lom nonton lagi . sebab tade mase free lagi skunk ;D
  • Vampires Suck - err, cite neyh aku dah tengok separuh. memang seyes kelaka. cite neyh release 18hb kot. tapi aku dah tengok dulu . HAHA ! ta yah tunggu nuff bagi ticket . lagipun aku dah tawar hati dengan nuff . =.='




insya allah, lusa dah puasa .
jangan buat-buat lupa plak yep ;)
maybe khamis aku balik seremban .
yippi ~ ;)

.memalukan sungguh.

takkan tak taw cerita pasal mak youtube lagi .
what tak taw ?
u r so teetttt . hehe xD

kalo nak taw, sile ke laman ini ;)
dan sekarang , Mohd Khairuddin pulak yang dah muncul .
wahh !
hensem rupanya Mohd Khairuddin neyh . ahakz !




ade kontez yaww .
jom join !




begini ceritanye .



aku ade 3 orang adik lelaki .
tak de adik perempuan .
masa ibu nak deliver adik yang last , aku hope sangat yang adik aku tuh perempuan .
sebab masa tuh aku jelez tengok orang lain ade adik perempuan .
boleh main masak-masak bersama .

18 Ogos 1997 .
ayah tinggalkan aku dengan adik-adik yang lain dekat rumah atam .
ayah pergi tengok ibu dekat hospital .
petang tuh ayah balik .
kata aku dapat adik lelaki .
ye. lelaki .
guess what's my reaction was ?
I DID CRIED LOUDLY .
yup .
menangis macam kene bantai dengan kayu balak .
frust kot =.='




one day, masa tengah main komputer .
adik aku yang last tuh datang dekat aku .


"kak,ibu cerita kat aku , cakap kau menangis masa aku lahir sebab tak dapat adik perempuan"
aku terkejut gile .
"oi, mane ade. kejadah aku nak nangis. aku lagi bersyukur tak de adik perempuan taw."
"eleh, blah la. ibu cite, takkan ibu tipu plak." pastu dia gelak kuat-kuat .




oke. aku malu .


first malu sebab rahsia dah bocor . sebab aku memang tak suke kalau ade adik perempuan . selalu cite yang aku hate to have a lil sis . and i'm proud of that my sibs is all boys . HAHA ! 


second malu sebab adik gelakkan aku . ADIK kot . jatuh maruah sebagai seorang kakak .
grr x(



adik aku pernah cakap kat ibu ;
"ibu neyh kalo berborak dengan orang mesti cite pasal anak-anak. abang malu tau tak ."
pastu ibu cakap ;
"dah tuh, nak cite pasal ape ? sume orang pun cite pasal anak-anak diorang"


well itu perkara biasa lah bile kaum ibu bercerita pasal anak diorang .
nampak memalukan tapi sebenarnya they proud of their children . 
and the love their children much .
kalau tak sayang, takkan diorang cerita kan ?
hehe ;)


akak luv you ibu ;)
*boleh jadi bahan neyh kalo adik aku bace.*