Meet This Blog In Facebook !

Saturday, July 31, 2010

.burger keluar dari papan iklan .

jom tengok berjemaah ;)

video

boleh tengok tak ?

.hari ini hari sabtu.

aku kunci jam pukul 8:00.
tapi bangun pukul 9:00.
tu pun seb bek tak terlajak .
phew ~

semangat oke nk g cocu rini .
grr x(
pakai heels bagai .
pastu nek tangga kaki ayam .
kaki aku maseh saket .
nanti kawen, kene pakai siper jamban jak =.='
cool kan?
wahaha !

leadership tak seborink halaqah macam 2 sem lepas.
kali neyh tade hafalan surah/hadtih/doa.
banyak activities jeh .
oke yang paling best , no class during ramadhan .
yippi ~
bOleh balik ! ^___^
kaizen , rugi ko der sbb tak join kelas tadi .

tapi awek kaizen satu group dengan aku.
HAHA !
groupmate aku orang CHINA .
kene speaking lah jawab nye .
lalalalaaa~~

ouhh ade pengumuman .
DUKACITA DIMAKLUMKAN AKU TAK PERGI SUNGAU GABAI ESOK KERANA TIADA GENG. ORANG LIDI TAK DAPAT DATANG, JADI, OTOMATIK AKU PUN TAK PAGI. sekian .













p/s : pose ganti tinggal sehari . yes !

.sonang idup eh.

aku heran betul la dengan student sekarang neyh .
duet bersepah-sepah weyhh.

kalo dapat scholar JPA ke yg RM5k dapat setiap semester tuh tape gak,
ini pakai PTPTN yang dalam around RM3.5k per sem .
tapi still boleh bergaya melaram berpoye-poye macam duet beriban dalam purse.
pheww ~
setiap malam kuar berjalan.
asal weekend, pergi shopping lagi.
tetiap minggu balik umah .
kalo umah dekat kat semban tak pe.
tiket bas tak sampai RM10 pun .
neyh umah nak dekat perlis .

kalo mak bapak dah kaya, wat pe pakai PTPTN lagi ?
bek bagi kat orang yang lebih perlu .
betul tak ?
kang dah abeh belajar , kene bayar balik .

naseb baek la aku ditanggung .
macehh nestle ;)

aku tak pernah lagi ah nak kua setiap malam.
sopink sakan-sakan .
ko tengOk aku sakai jeh beb.
sek dok ulang baju sua yang same jeh .
T_________T

best betul hidup dengan duet banyak neyh kan .
;)
tapi tak best bile pikir kene bayar balik pas grad nt.
ngee ~~

Friday, July 30, 2010

.bek simpan jeh motor kau tuh.

hari ni tade kelas.
pe barang kelas hari jumaat.
tak student langsung.
HAHA !

aku bangun kul 11++ .
itu pun sebab ibu mesej cakap duet dah di bank in .
pasal duet, bangun terus.
wakaka.
tapi aku tak g amek lagi .
malam-malam kang laaaa...

dari malam tadi aku sek bukak page event neyh .
aku nak join oke.
sile paham .
aku ade motor tapi tak taw jalan nak ke sana.

sume yang aku tanya, sume suh aku tengOk kat google maps.
aku dah tengOk dah .
tapi masalah nya aku tak taw jalan--jalan yang di nyatakan disitu .
aku tak pernah lalu lagi .
grr x(

ade sesape tak, nak gerak sekali ke dengan aku .
aku dari uia gombak .
tolong la guide aku T___T

Thursday, July 29, 2010

.cadangan berbuka puasa bersama bloggers.

aku rindu bloggers yaw..
HAHA !

aku, ery, kaizen, BH, shafiq .
kami berlima ade plan nk buke pose togeder-geder .
since, kitorg dah lame x hang out togeder ;)
kaizen tak jumpe lagi shaf dgn ery .
kesian budak kaizen neyh .
HAHA !
sape suh dok sabah .
wahaha ~!

malam tadi aku meset OL .
aku meset sbb ketepiler yg dia tulis.
kelakar aku rase.
kalo aku ingat ketepiler, mesti rasa nak gelak.
HAHA !

pastu OL ade tanya bile nk gath bloggers.
erk .
mane la aku taw .
tade ura-ura pun .
pastu aku cakap la yang kitorg ade plan nak boke pose togeder.
lantas aku ajak dy join sekali .
budak OL neyh geng dengan bebudak BTF .
pstt . aku segan bagan gile dengan bdk2 BTF dowh. dgn OL jeh aku rapat.
pastu aku macam terpikir nak ajak semua bloggers join sekaki.
amacam ?

kami berlima plan nak buka kat area gombak jeh .
pastu pas maghrib , g pusing-pusing KL since gombak dekat dengan KL.
tak yah formal sangat .
macam lepak-lepak biase jeh ;)

tak perlu ade organizer yg nk make it perfect .
sempoi sudahh.
ingat aku rajin kah?
HAHA !

sape dok KL ?
sape nk join ?
tarikh sama ada 28/29 Ogos 2010.
transport sendiri .
makan bayar sendiri.
makan kat restoran oke.
hehe ;)
kalo tade yg nak join , kitorg buke 5 org jeh
theee ^__^

.contest ADA APA DENGAN NAMA.

dah lama tak join kontez.
walking2 kat GB jumpe kontez dari blog neyh.
rase macam best jeh .
jadi, jom join.
haha xP

Syarat-syaratnya berbunyi:

1. Letak link http://cleoputri.blogspot.com/ dalam entry tu. Tujuan untuk mempromot, of koz :D
(Okla tu cuma letak link je, tak payah nak banner-banner bagai.)

2. War-warkan pada kawan-kawan. Dan mesti letak minimum 3 orang nama kawan tu. Kiranya tag la ni.

3. Kalau suka blog ni, jadilah follower. Kalau tak suka, takpe. Anda masih layak untuk join. Huhuu~

4. Lepas dah post entry tu, jangan lupa bagitau saya tuan punya contest ini dengan meninggalkan komen di sini.

5. Pilih satu entry dalam blog cleoputri ini yang anda suka.

Ok syarat habis.

Tarikh tutup peraduan adalah pada 08.08.2010, jam 8.00 malam.
Seramai 3 orang pemenang akan dipilih dan setiap pemenang berpeluang memilih hadiah yang akan disponsor oleh Cinta Kraf (aku punya gak tu. ehee~).

Keputusan peraduan akan diumumkan selewat-lewatnya seminggu dari tarikh tutup.

syarat dy senang jeh .
jadi ini karangan aku .
ehem3.
bismillahirrohmanirrohim.....

kenapa INNZNINETY.BLOGSPOT.COM

terbahagi kepada dua suku kata iaitu INNZ dan NINETY.
innz tuh aku modified dari nama aku .
nama aku FARAHIN.
kawan-kawan aku panggil aku FARAH.
tapi aku tak nak gune nama FARAH sebab common sangat .
sejuta oke blogger nama FARAH . (hiperbola di situ.)

ayah panggil aku AIN.
pastu seluruh kerabat panggil aku AIN.
nama tuh agak asing di kalangan kawan-kawan .
aku decide nak gune nama AIN la.
tapi aku rasa name tuh pun macam common gak.
adehh ~

pastu aku decide adapt dari nama AIN tu jeh .
aku modified sikit , maka terhasil lah nama INNZ.
aku tengOk combination huruf-huruf dalam INNZ tuh macam cun jeh en .
HAHA !

NINETY plak sbb aku lahir tahun 1990.

maka wujudlah INNZNINETY.BLOGSPOT.COM
sejujur nya neyh kali pertama aku masuk blog beliau.
jadi aku rase entry paling aku suke entry kontez neyh lah.
hehe xP

kene tag 8 3 orang plak .
aku nak pilih manusia-manusia ini .

  • http://akuberblogging.blogspot.com/
  • http://naughtytwin.blogspot.com/
  • http://citrahatialieshakirana.blogspot.com/

naseb la korang .
hehe ;)

.hati berulam jantung.

sombong .
aku mmg terasa habis bile ada org cakap aku sombong .
aku bukan sombong oke.
cume aku suke bersendirian .
tak nak rapat sangat dengan sesiapa .

pernah dengar ; "experience is the best teacher "
DULU aku seorang yang peramah .
semua orang aku tegur .
aku suke berkawan .
aku berkawan tanpa kire siapa dia .
bila orang buat jahat kat aku , aku buat bodoh jeh .
sebab aku pk itu kawan aku .
baik buruk dia, kawan aku juga, aku turut terkena tempias.
tapi itu DULU.

SEKARANG .
pengalaman lepas banyak ajar aku erti kawan .
dan aku berazam , semester ni aku nak hidup BERDIKARI = BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI
tak nak terhegeh-hegeh kat orang lain .
ye. kita perlukan kawan .
tapi bukan kawan yang backstab kawan balik .
bukan kawan yang cari kite bile susah, bile senang, kau lupe aku.
tuihhh !

cukup lah dengan kawan yang aku sekarang .
jumlah nya tak ramai .

aku sangat terkesan dan FOBIA bile sebut KAWAN .
kalo nampak aku sorang-sorang kat mane-mane, jangan lah tanya ; "sorang je ke? mane kawan?"
jawapan aku tetap sama ; "aku mane ade kawan"
aku selesa begitu ;)

kalo ko tengok aku for the first time, ye , memang aku nampak sombong, pendiam .
try to get know me well , we'll know who am I actually .






aku serik der .
hati aku banyak kali terluka tapi tak de yang kesah .
mereka memanfaatkan aku tanpa aku sedar .





aku bukan sombong .
~sigh~

Wednesday, July 28, 2010

.memang korunk sume same ke eh?.

perempuan dan mengumpat .
susah nak dipisahkan .
kan3 ?

aku "perempuan" yang tak berapa rajin nak mengumpat .
eh kenapa ada quoting ? sebab aku bukan "perempuan " sangat. HAHA !
sebab aku sangat mementingkan TIDO .
lagi besh.
wakakaka ~!

buruk sial perangai aku.
HAHA !

roomates aku 2 orang budak kos tet.
2 minggu before tade hal .
sunyi sepi jeh bilik .
tapi minggu neyh hiruk pikuk.
sbb ade kwn dy dok menumpang kat sini .
oke.
dah jadi 3 orang budak kos tet.
they are so loud .
hari-hari telinga aku disajikan dengan cerita jelik orang laen .

orang tuh clash dgn orang tu la sbb laki tuh men kayu 8 lah .
orang neyh nk kawen dgn org tuh , tapi perangai macam setan.
bla bla bla ~
abeh semua keburukan orang nak cite.
aku dah lame tak mengumpat sbb ibu kata kalo kite cite pasal orang , nanti Allah balas balik.
better be silent !

aku rase nk kua .
tapi tak taw nak merempat kat mane.
jadi aku dok jeh dlm bilik , layan FB .
kadang-kadang layan buku .
wakakakaa ~

budak-budak neyh kalo cerita , macam ngah wat pementasan teater .
penuh semangat dah bergaya .
hoho xP

tak pasal-pasal jeh dapat dosa dah .
kan baru tuka buku amalan ;(
dorunk tak kesah ke eh ?
ritu dengar cakap dengan mak dalam phone ; "kak ngah buat solat sunat syaaban jeh"
heh.



neyh bukan kire mengumpat ke ?
sengal punye innz
HAHA !

.attendance.

kat skola dulu kan, kehadiran korunk cikgu yang amek kan .
kadang-kadang ketua kelas .

sape tak datang memang telur lah kau dapat .
kan dah tak bersih rekod kehadiran kau .
aku tak pernah bersih masa sekolah .
nak -nak kelas ganti hari sabtu , mintak mahap la aku nk pegi .
ibu pun tak kan kejut punye.
HAHA !

bile ko masuk unibersiti , jarang oke ade lecturer yang akan panggil nama sorang-sorang .
ade la tapi tak ramai .
mostly akan pass around attendance list .
pastu ko sign la sendri .

mase mule-mule masuk dulu , semua orang naif kan .
tanda tuk sendri jeh .
bile dah lama-lama ,
"eh, aku malas lah nk g kelas rini , ko tolong signkan untuk aku eh. nanti next class, ko tak pegi , aku signkan tok kau pulak "
aku dilema .
walaupun ada kerjasama disitu.
nak buat atau tak .
kalo buat , dosa, nt kat akhirat kene tanya . mmg tak boleh escape .
kalo tak buat , kwn ko benci ko , ckp tak tolong membe lah, pastu nanti dah tak nak kawan ko .

ko pernah tak alami sedemikian ?
aku tak pernah lagi suh org sign attendance aku sbb aku taw dorunk takkan buat punye.
kalo tak pergi, mmg aku redha je ah dapat telur safe egg kat attendance list tuh .

bile aku ckp , aku tak berani nak tanda kan .
akan ada jawapan .

"ko tanda jeh , dia bukan check pun."

kawan-kawan punya hal.
serabut aku .
tah bile nak settle .
hurmm ..

Tuesday, July 27, 2010

.aku pembenci mat rempit.

aku tengah marah neyh .
nampak tak aku dah bertukar jadi hakhogen pink ?
grr x(

neyh sume gara-gara mat rempit jalanan yg sebok nak follow aku tadi !
hell betul .
setakat pakai EX5 kapcai buruk ko tuh , nak kejar aku tak payah lahh!
aku tak pandang langsung .
ko ingat visor ko yang pelangi tuh mahal sangat la ??
haaaaaaaa??????

mat rempit bangang neyh mmg tak boleh kan tengok pompuan bawak motor dengan senang atas jalan raya .
KAU HENGAT JALAN TUH BAPAK KAU PUNYA?
apsal ha ?
aku tension betul kalo aku bawak motor, ade jantan-jantan keparat serabai selekeh follow aku .
pastu sanggup plak ikut sampai aku benti kat mane.
paker ar weyhh !

tadi lagi la.
jantan neyh ikut aku dari uia sampai ke greenwood .
bukan semeter kot.
aku benti , dy pun benti gak .
pastu pandang-pandang .
apahal ?

kau dah sangap kan nak makan penerajang aku ?
ko ingat aku takut ke ko lelaki ?




aku marah neyh !

Saturday, July 24, 2010

.ouhh baru ku tahu.

pagi tadi aku balik ke kampung kelahiran ku .
wahhh ~ ayat ta nak kalah .
KAHKAHKAH !

mase tengah tgk tb , aku dengar ibu borak-borak dengan nenek ape tah.
ibu cakap pasal anak angkat .
mak long aku kakak kandung ibu tapi berbinti kan orang lain .
pelik kan ?

dulu mak long aku tuh di adopt oleh sape tah .
jadi di binti kan dengan nama orang yang adopt dy .
suppose tak boleh kan ?
tapi ala, orang dulu-dulu , orang kampung plak tuh , mane la taw pape en .

pastu ibu cite lagi , kalo sekarang, amek anak angkat , kalau nak berbinti/binkan bapak angkat , kene gune maula (untuk anak lelaki) instead of bin . untuk anak perempuan , aku tak taw la .
contoh nya macam jiran aku dulu .
dy adopt seorang budak lelaki .
dy namakan budak tuh Ismail .
jadi , nama budak tuh Ismail Maula Kamarudin .
kan tak bin kan ?
sbb dah ganti dengan maula .

ade few person yang aku kenal , ade name maula .
dalam ic pun tade bin .
aku macam pelik la kan .
nape .
tapi tade la pulak aku tanya .
pastu bile ibu dah cite , aku baru taw .

korunk taw tak pasal neyh ?
ke ade yang betulkan aku ke .
sbb aku bukan taw sangat pun .

ouh btw , semalam si kembar suh aku tanam pokok durian dalam pasu .
tapi aku tanya ibu , ibu kata tak boleh .
HAHA !
mmg la tak boleh .

pastu tadi kat kampung aku ade dusun belakang umah .
aku g ah tengOk .
jom layan gamba ;)


 moktan gading. aku suke sgt3 ;)



langsat yang hampir masak sepenuhnya ;)


dulu sungai neyh dalam.
kitorg sepupu sepapat , anak2 sedara, sume mandi manda kat sini ;)


manggis yg belum masak ;)


penyedut darah tegar .
HAHA !



outfit for today : tudung bawal, dress putih , sweather , skinny jeans.
bile aku masuk kg pakai mcm ni, sume org pandang aku.
grr x(
tak pernah tgk org kaa ?

.buat aku hilang mood terus ke tengah laut tahu !.

ambik kau .
tajuk panjang highway .
WAHAHA !

aku ingat nk update mende laen.
tapi bende neyh buat kau rase sgt bengang dan tension ,
TENSION. ko taw tak TENSION tuh ape ?
grr x(

dagu aku neyh senang sangat naek JERAWAT BATU .
JERAWAT BATU hokeyhhh.
bukan jerawat bese3 tahu .
dah la besar , SAKET gile plak tuh .
haaa ~
aku mmg dah gile dahh .

sek attack kat dagu jehh .
dah buruk gile dagu aku neyhh.
hari2 aku tenyeh serbuk kayu manis yg nauzubillah panas + pedih .
aku tahan jeh weyhh .
nk ngs pun ade .
tapi NAN ADO !
makin naek .

dah lah !
pasni nak pakai purdah.
huh !

.nak malu ke biar kan je?.

typo ; a typographical error/typing error.

sape yang  men chat mesti pernah typo kan .
aku selalu der.
malu pun ade .
HAHAHA !
sebab tuh aku jarang on ym ke masuk chat room ke .

ko konfiden gile type.
sampai tak yah pandang keyboard .
bile ko tekan enter , ko baru perasan yang ko slh eja .
malu tak ?

kalo setakat ko salah eja makan jadi makab , org boleh paham lagi .
cube ko slh eja yg bwk maksud laen .

pernah sekali dulu aku masuk chat room kat myspace .
ade org typo .
aku gune name farah .
ko taw dy type ape ?
FARAJ .
gile kan ?

ko tak rase nk bunuh diri kat situ ?
HAHAH !

kalo ko type entry ke , type msg kat hp ke , boleh padam balik .
tapi bile ko live chat , hahah ~
mmg tak la jawab nye .
silap2, ko kene bahan .
wakakaka ~

Friday, July 23, 2010

.tahniah INNZNINETY.BLOGSPOT.COM.

pencapaian cemerlang blog pink ni .
HAHAHA !





sebenarnya aku dah tade semangat dengan nuffy .
mmg give up habeh .
rase nk buang tapi sayang plak .
rase janggal plak nanti kalo dah tade nuffy .
aku simpan je lah.


skunk aku ngah kental hati hidup tanpa buff .
hurm ~ sedih .
T___T

.serba salah lahh.

nak cakap tak .
kang kata aku kedekut , tak nak tolong kawan .

nak cakap ye .
aku plak berat hati .

nak cakap tak boleh .
takut kang kecik hati .

nak cakap boleh .
aku plak yang risau memanjang .

macam mana neyh ?
aduhhh ~



Thursday, July 22, 2010

.huh penat der.

weyhhh aku kat rumah weyhhh .
HAHA !

pe kehei la pompuan neyh asek balik rumah je .
baru 2 minggu kot.
takkan homesick.
WHAT ? HOME SICK ? HAHAH ! LAWAK OKE.
aku tak pernah home sick .

last week aku balik sebab hati aku sakit dok uia tuh kann ?
minggu ni aku balik sebab aku nak interview mak cik comel kat blkg rumah aku neyh ha.
sume sebab assignment BE .
hape ?
ko ingat nak dapat BE tade assignment ke ?
wakakaka !
ini bukan BUFFERED EARNINGS yer hadek3.
neyh BUSINESS ETHICS .
HAHAHA !

kat sini berlaku ekonomi .
iaitu opportunity cost .
choose the best among choices and benefit me more.
forgone the alternatives .
paham tak ?

dalam nak siapkan assignment , aku kene balik umah .
pastu bile dah balik rumah , maknanya aku burn kelas cocu ri sabtu neyh .
HAHA !
teruk sungguh pelajar neyh ;D

dari LRT GOMBAK ke LRT PASAR SENI ke JALAN HANG TUAH ke SEREMBAN .
penat hokeyhhh .
paling lama tunggu RAPID KL masuk uia.
huh ~
kalo msk maggi mahu 2 mangkuk aku telan .
seb bek aku pose tadi .
lalalaaa ~

first tyme aku naik bas SUASANA EDARAN 2 tingkat .
aku duk bawah .
kecik tapi best sbb tak ramai kan ;)
pastu tb leyh tengOk dengan jelas .
wuu ~
jakum3 .
HAHA !

aku sbnr nye scary nak naik bas double decker sbb kes sani express tu laa.
ngeri weyhh .

tapi tu jeh yang dah nak gerak .
lagipun aku mmg dah tak larat .
tak koser nk nunggu bas lain .
pening pale .
dah la tak sahur .
=.='

okeh3.
komen3 kat entry3 lepas aku dah reply .
banyak la plak.
1k tuhh .
HAHA !
ko ingat ko hanis zalikha ke pompuann ?

btw, congratz to adik ifa sbb dah pregnant ;)
somel jeh kamu neyhh .
dia kawen muda .
baru je lagi .
korunk p la wish kat dia eh ;)

oke lah.
tak taw nk ckp pe .
babai ~

.saya mintak ampun maaf di aidilfitri la yep .

tajuk ko dah kelaut eh pompuann .

gud morning yall ;)
sehat tak rini ?
hehee ;)

serba salah aku bile ade yg terasa aku tak p blog dy .
waaa . ai bukan sombong yall .
ai bz . bz . bz .
bz3 pun ko boleh update n men fb kan pmpuan ?

aku updated pun time free2 pagi2 before g kelas , tak pun waktu lunch, kejap .
malam aku pegi merempit plak .
saje asah skill mencilok kat jalan KL neyh .
baru mencabar cket .
wakakakaka !
mmg tak sempat nak p blog yall .
mahap yep ;)

esok aku cuti full day .
sesape yg nak aku jengOk2 kah , komen2 kah, tinggalkan URL kat komen eh .
nanti aku g .
perasan pemes plakkk.
wahahahaha !



gosip3 : eh3, taw tak aku semalam aku jumpe BF CIK EPAL kat pasar malam .
rambut dy panjang yall ;)
dy dgn kawan-kwan dy .

Wednesday, July 21, 2010

.eh, ko dah kurus lahh.

itu bukan aku yang perasan eh .
itu ORANG LIDI yang cakap .
ape ?
ko dah lupe sape itu ORANG LIDI ?

ouhh orang lidi neyh bukan lukisan yang ko lukis masa ko 4 5 tahun dulu eh .
ini manusia real.
HAHA !

tadi aku g wangsa walk .
lelepak memalam .
tapi ade tujuan laen sebenarnya. HAHA !
pastu aku call la orang lidi .
suh dy datang .
memule tuh byk plak alasan dy.
tetibe muncul dengan LC 135 bernombor pendaftaran TAT *** .
sensot cket xP

awal-awal lagi dah tegur ;
dah kurus la kau.

eh3,tak agak2 plak perli aku .
pukul kang.
HAHA !

taw tak cene nk kecikkan montot ?
HAHAHA !

.pagi yang exercise.

cube teka ..
cube teka..
rini aku pakai baju kaler ape ?
haaa cepat3.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
 ahhh lambat la korunk. bia aku je lah bgtaw.
HAHAHA!





yep2.
kaler ijau.
lalala ~
aku sbnr nye tak kondifen pakai kaler ijau sbb aku kan gelap.
hijau plak kaler nak terang gituuu.
aku rase kalo pakai hijau , aku nampak macam minachi3 plak.
wahhh ~ kejam plak statement aku.
hehe xP

tapi, aku buat2 kondifen jeh..
tak yah nk rase segan bagai.
well innz kann ~~

pagi tadi g kelas jalan kaki ouhh.
turun tingkat 4, naek plak kelas tingkat 4.
semput aku.
adehh.
tak pe la, belaja kan jihad ;)
pahala weyhh.
laaaa ~

Tuesday, July 20, 2010

.nak jawapan weyhhh.

kalo kawan-kawan kau tanya kau .
APE BESH NYE BLOG NEYH ?
ape ko nak jawab ?

aku dah tak taw nk jawab ape .
balik3 jawapan yg sama .
korunk jawab ape ?

.aku nak nombor neyhhh.

lets pick an ideal phone number based on 7 letters of ur name.

like my name ; NUR FARAHIN .
contains 10 letters .
exclude the NUR .
left with 7 letters which are FARAHIN .
just nice !
in malaysia, our handphone number contains 10 numbers right ?.
oke.
we ignore the 3 numbers in front .
just look for the 7 numbers behind .
its must be based on ur NAME oke .
deal !

FARAHIN = 3272446

done ! simple aite ?
hehe xP
anyone using this number ?
but i want only either 017/012 in front .
thee ^___^

like IZUDDIN.
he got 7 letters in his name .

IZUDDIN = 4983346

done !
go and look for the number n make it yours.
lalalaa ~

whats bout yours ?

beshh kan kalo nombor telefon kite based on our name.
very meaningful ;)

.ngantuk ah ceni.

kemanakah dikau wahai followers ?
menjelma lahh ~


komen2 korunk aku belum nak balas .
weekend nanti aku reply yup .
sebab kene reply secara serius neyh .
HAHA !

oke la.
nak tido jap.
sbb kul 330 kang ade kelas FIE .
zzzz ...

Monday, July 19, 2010

.dont judge a book by its cover.

ouhh uia, nanti jadi ustazah la neyh eh ?

ko kat sane pakai tudung labuh ke ?

bla bla bla bla ~
dah nk masuk 4 tahun,aku asik dengar soklan yang sama.
ouhh aku muak .
HAHAH !

bile org sebut UIA.
ape yang ko expect ?
budak-budak baik, alim-alim, tudung labuh pe sume.

mmg ramai student uia yang dah kawen n still blaja kat sini .
tak yah terkejut la kalo ko tengok student perempuan pregnant .
its normal .
nape kawen ?
alasan biasa ; nak elak maksiat .
alhamdulillah ~
bile dah kawen , satu uia taw oke .
kua bersama, naek motor bersama, itu tak jadi hal .

yang jadi hal bile sister n brother yang tade ikatan apa-apa naek motor bersama.
mane aku taw dorunk tak kawen lagi ?
sbb dorunk tuh kawan-kawan kawan aku ke , kawan ex bf aku ke.
kire, dorunk-dorunk tuh aku kenal la indirectly .
tapi tade tindakan dari pihak uia.
nape eh ?
ko terkejut tak bile aku cite neyh ?
sile terkejut . paksaan .

dah 3 sem aku kat main camp .
every sem aku nampak brother and sister naek motor bersama.
wahhh ~ hebat la korunk.
dah la naek motor berduet , pastu dalam uia plak tuh.
tabik toink toink ahh kat korunk .

aku nak naek motor dengan kazen aku pun, ibu dah pandang senget3 .
HAHAHA !

petang tadi aku baru balik dari shell .
mase dekat simpang hafsa , aku nampak 2 org naek motor same-same .
aku tak nmpk ag sape yg bwk mtr .
opkos la blkg tuh girl.
bile dah dekat , aku tengok , upe nye lelaki .
erkk ~
selamba betul .

uia dah setaraf dengan uitm kahh ?
mane islamic values ?
lalalalalaaa ~
dont expect too much .
korunk pk la sendri ;)

Sunday, July 18, 2010

.masalah si budak lompat.

aku satu batch dengan budak-budak '89 sebab aku lompat kelas masa darjah 3.
sape yang tak tahu sile gugel pasal "PENILAIAN TAHAP SATU".
mase skola, aku tak alami masalah neyh .
bile masuk tertiary level , baru timbul .

"kak farah amek ape sem neyh ?"
"kak farah satu kelas dengan kite tak?"

oke.
mule-mule aku macam tak dapat trime oke.
sebab yang panggil aku kak farah neyh sume nye stok-stok dak '90.
sebaya kot .
tah3 aku ag muda dari kau .
lama-lama aku nek penat cakap.
so, aku biarkan jelaaa ~
sekurang-kurang nya ko respect aku ckit. muahahaha !

well~
punca nya sebab aku awal setahun dari dorunk .
abeh skola awal .
thats why they call me kak farah .

aku plak puas la explain .
"err, ta yah la pakai kak farah . sbb kite sebaya kot."

lagipun aku tak bape suke sgt org panggil aku kak.
sebab rase diri begitu tua.
wakakaka !
well, aku kan maintan 18.
lalalalaa ~

lagipun muke aku tak meced pun kot .
thee ^____^


ade tak budak lompat laen yg menerima nasib seperti aku ?
tak kisah la lelaki ke perempuan .

.welcome back innz.

hoi !
dah sampai uia dah .
lebih kurang sejam yang lalu .

dah siap dinner dah.
sbb lapa gileeee xP

ibu ngan ayah anta sampai terminal .
beli tiket , naek bas , terus gerak .
wee xD
ta yah tunggu lelame .
bas suasana edaran tadi sangat sejuk hokeyhhh.
seb bek ade sweather ;)

pastu bas tu benti kat hang tuah plak.
watapaangg ?
satu hal kene naik rapid g pasar seni .
adoiyaiii ~

dalam LRT pun sejuk gakkk.
from LRT nek rapid sampai uia .
daki bukit , terus ke cafe .
order nasi paprik.
lapa gilee okeyhhh.
bape kali kau nak ulang pompuann ?
sampai bilik, campak semua , amek sudu ngan garfu pastu terus makannn.
pastu kenyang dahhh ;)

oke skunk nak mandi tapi sejuk plak.
baring-baring jap lah ehh ;)

adios !

.huwaaa T_____T

kul 3 kang , gerak balik uia.
ouhhh malas sungguh T___T

gonna mish my queen bed ;(
my bucuk gapield ;(

next week cocu class dah start , dah tak boleh nak balik umah . grr x(
cehhh macam la rajen sangat aku nak balik kan . HAHA !
tunggu la raya nanti la aku balik seremban .
sbb kelas cocu tuh hari sabtu .
jadi kalo ade sesape yang nak ajak aku kua berjalan di hujung minggu .
sila la halo3 hp lopek ku yep .
wahaha !

okeh~
mahu mandi .
jumpe lagi malam kang ;)

.ade tak yg terasa hati dengan aku ?.

dengan bilangan follower yang semakin meningkat , secara ikhlas nya aku tak terlayan .
500 ++ kott.
mmg tak sempat nk berkenalan ke ape ke.
pastu yg komen-komen lagi .
aku tak balas pun balik komen korunk kan .
maksud nya aku tak komen balik blog korunk .

aku bukan tade masa weyhh .
cume aku MALAS.
hehe xP
ok, sile lempang aku skang .

cube bagi aku idea cene nk buat aku kenal rapat dengan 500++ followers blog pink neyh .
adehh ~
aku bukan sombong weyhh .
tapi tu la aku MALAS jehh .
aku bukan lah pengumpul  follower tegar .
aku tak kesah pun .
lagi sikit lagi bagus .
yang sikit tuh la yang buat aku kenal rapat .

pastu kan yang selalu komen entry aku .
err maksudnya hari-hari ke .
aku kenal la.
ke yg aku pernah jumpe ke.

ade tak yg terasa dengan aku ?
"ek eleh minah malas neyh kerek plak. aku dah folo blog ko , dtg r balik blog aku."
"asal minah pemalas neyh tanak komen entry aku eh ? sedih ahh"
kalo ade la yg terasa, aku mintak mahap la sesangat yep .
bukan niat nak buat macam tuh tapi sehsak la plak aku nak jejak 500++ neyh kan .

aku sarankan kau buat sesuatu tok buat aku kenal kau .
oke ?

Saturday, July 17, 2010

.kenape eh ?.

semakin besar semakin berubah .
ade yang baik ke jahat .
ade yang jahat ke baik .

tapi aku sedih bile tengok kawan aku yang berubah dari baik ke jahat .
masa aku jumpe fb dy dulu , aku happy sangat .
sbb well , she's my best friend masa skola rendah dulu .
setahun jeh kitorg kenal .
mmg kami rapat .
whole school taw .
pastu bile masuk skola menengah , kitorg separate .

but now's she's totally different ;(
bf dy gangster skola kot .
pastu ade pic dy kiss bf dy .
eh , perlu ke letak pic tuh sume ?
dia makin liar .
aku tengOk kawan-kawan dy sume stok-stok kaki clubbing .

sedih tengOk kawan yang suatu ketika dulu baik , kini dah berubah jadi teruk .
aku dah tak berani nak tegur dy even kat fb sekalipun .
kalau la ade tracker , who visit your profile macam frenster, mesty profile aku naik hari-hari .
ouhh i miss her ;(



yeay !
dah delete ;)
tinggal ms dengan fb jeh xP

.sile nyatakan tujuan entry neyh .





hehe xP
gedik sungguh .
tapi aku tade lust lagi nak ber dot com .
pakai yg free sudeyhh .
;)


.tudung ouh tudung.

kalo borak pasal isu , tahun depan pun takkan abis .
nape eh ?

tadi aku ngan ibu borak-borak pasal tudung .
ini sume opinion kitorg jeh eh .
tak yah nak ceramah aku plak lepas neyh .
ko tak boleh terima , sile blah .
HAHA !
awal-awal aku sound xP

tadi tengOk janji kekasih .
erma  kan ade berlakon.
aku layan gak ah cite neyh .
aku salu tengOk erma .
dy pakai tudung tapi nampak anak rambut .
dy tak pakai anak tudung kah ?
tapi bukan dy sorang ah .
ramai lagi yg pesen mmg bile pakai tudung tuh , tak pakai anak tudung .
aku pun tak paham nape .
kalo nak pakai tudung , yang proper yang buk .
;)

pastu kawan si ayu raudhah tuh , almy @ rukayah .
pakai tudung dah oke, labuh ouh .
perasan tak dy sek pakai tudung pepel tuh jeh ?
tapi dy pin kat belakang .
nampak bentuk leher .
ketat plak tuh .
kata ibu , dah macam sister2 kat church dah . xP
aku pun ade gak pin tapi jarang la .
tapi tak de la ketat macam tuh .

pastu lagi , aku cite kat ibu pasal aku tengOk kat internet perubahan dr mashitah .
korunk gugel la sendrik eh .
tudung dy dah makin hri makin singkat .
pastu tadi aku tengOk ade satu gamba dy , pakai tudung tapi nampak anak rambut gak .
eh , dy bukan penceramah agama ke ?
aku syak pengaruh politik ouh .
pastu dy ade cakap kan yg bersanggul tinggi tuh tak haram asalkan tutup aurat .
crap !

pastu lagi , sheila yg berlakOn cite roh kembali .
dy pakai tudung , nmpk anak rambut , bersanggul tinggi , pin tudung kat leher , tudung nya singkat babeng. any point of wearing tudung like that ?

tudung skunk jadi trend , bukan lagi digunakan untuk tutup aurat .
kata ibu , dorunk ingat pakai tudung tuh hanya tutup kepala dan rambut . bukan tutup sekali dada .
ouhhhh .
artis malaysia tak layak dijadikan idola.
erkk. tetibe =.='

Friday, July 16, 2010

.mari belajar arab, kawan-kawan.

traffic menjunam turun .
turun dan turun .
bukan tak post entry .
hari2 kot aku post cume dah tak banyak .
pastu dah tak blogwalk .
tapi ahh lantak laah .
banyak lagi mende aku nak pikir .

baru first week , assignment dah start .
gile sungguh .
so far ,paling banyak Business Ethics .
nak cari company .
kene interview hawkers .
buat analysis case .
huarghhhh ~
bakpo banyak sangat neyyhhhh . grr x(

pastu sem neyh sume assignment adalah group assignment .
ahh sudahh .
aku dah la tade kawan .
dengan sape aku nak group neyh ?
huwaaa T__T
TAPI ! tak pe ~
ramai lagi student gojes lagi bijaksana dalam kelas tuh .
muahahaha !

oke enuff talking crap bout assignment, classes etc .
cewaahhhh .
me speaking LONDON you.
kahkahkah !

aku baru qada' tengOk dunia baru reunion .
dah bape episod dah tertinggal .
sobz sobz .
sbb wifi uia tuhh slow uoll .
setakat bukak fb , post entry boleh lahh .
tu pun sehsak nak bukak . =.='

sem neyh aku amek 5 subject .
sume berat-berat .
tade yg lite2 lagi .



  • FIQH FOR ECONOMIST 1
  • FOUNDATION IN ISLAMIC ECONOMICS
  • BUSINESS ETHICS
  • PRINCIPLES OF MACROECONOMICS
  • MARKETING PRINCIPLES




hambekkk .
2 subjek islamic .
mampos aku nak hafal ARABIC terms .
oiii dah 2 tahun aku tinggal arab kowt .
eh takpe .
kan izuddin ade .
dy kan terer arab .
KAHKAHKAHKAH !



motif ? saje nak letak .
si gebushh !

Thursday, July 15, 2010

.hello girls !.

bosan kan bace cite aku hari-hari pasal aku .
eh, ape aku cakap neyh .
err mksd aku , daily life aku .

meh aku open topik .

ingat lagi tak pasal zahid ?
aku cite kan pasal beliau kat entry neyh .
aku de mention kat situ yang aku dah tak ganggu dy since dy dah ade gf .

guys doesn't care bout this actually .
but girls do !
really do .

"kau paham tak farah , yang aku tak suke that girl komen2 kat wall fb bf aku . ko paham tak ?"

itu kata-kata kawan aku .

bagi lelaki , when girls keep commenting on their wall , they say , its nothing . not a big deal .
we just friends .
not more than that .
itu kata lelaki .

kata perempuan ?
i hate that girl !
asal asyik nak komen2 kat wall fb bf aku ?
dy tak nampak ke yg bf aku in relationship dengan sape ?


padahal that girl , komen merepek2 jeh .
just nk bergurau2.
but the gf take it seriously .
sbb dy bengang nape that girl always appear kat wall fb bf dy .

kata lelaki ;
kawan fb je lahh . tade pape.

kaizen .
dy dah ade mrs kaizen .
as he mention in his blog .
sbb tuh aku tak boleh nk mencapap sangat kat blog n fb dy .
kau boleh kire bape kali aku berinteraksi dengan dy kat fb .
bape kali aku komen kat blog dy .
HAHAHA !
sorry der .
aku just tak nak mrs kaizen cari aku kat uia nanti ;)
girls derr .
unpredictable .
gf kau tak se'tak kesah' aku xP

izuddin .
budak neyh aku rase belum in relationship dengan sesape .
HAHA !
konfiden jeh aku .
sbb tuh aku asek pegi wall dy, mencapap kat sane .
sbb even aku cakap aku rindu kat dy pun , insya allah tade yang akan menyerang .
HAHA !
kan weyhh kan ?
lagi satu sbb tuh aku sek mention name dy jeh.
lalalaa ~

kalo kawan-kawan lelaki aku yang dah ade gf neyh , aku susah nk rapat macam before dorunk ade gf .
aku tak nak gf dorunk salah anggap jeh .
kang jadi gaduh .
susah derr xP

well, girls, kuat cemburu oke .

ouhh btw, zahid had read my entry yang aku tulis pasal dy tuh .
oke. aku rase macam malu la plak .
tapi aku kan kental .
AHAHA !
wat2 tak taw sudeyhh .
lalalaa ~




peeps . i'm home .
baru 5 hari dok uia, sedih macam 5 tahun .
HAHAHA !
dengan so-called-kawan .
dengan hal semalam .
urghh ~
tak tahan der .
bek balik, tade saket ati bagai kan .
lalalalaaa ~
ahad nanti jelah aku balik yep ;)

.aku dah taw sape kawan aku .

air mata aku mengalir lagi .
dari tadi .
dah lame aku tak nangis macam ni .
dah lame pipi aku tak basah dek air mata .

aku kan nk pegi wangsa maju tadi .
aku turun jeh kat motor, tinggal sweather jeh .
mane helmet aku ??
yew ! BUDAK UIA DAH CURI HELMET AKU.
FUCK !
mesti ko sangat MISKIN kan sampai helmet yang tak sampai RM 50 pun ko nak rembat .
sampai kah helmet yang calar balar tuh pun kau nak kebas !
mmg SIAL ah kau .

ikutkan hati , aku nak mencarut lagi .
cukup la.
2 perkataan .
itu pun kang ade yang panggil aku si sundal plak kang .

thx to shuib sbb bg aku pinjam helmet tadi .
thx to farhanah sbb tolong aku .
thx to paan sbb anta helmet kat aku.
thx  my dear darina for helping me out .

yang laen ?
adoo ?
aku kol, sume tak berangkat .
oke, fine la kannn.
nama FARAH tertera di skrin .
kompom nak mintak tolong lagi neyhh .
ta yah angkat laahhh.
bia kan dy .

tak pe la.
aku tak kan jadi macam korunk .
kalo nak pakai motor, cakap jeh.
aku bagi kunci , full tank lagi .
nak pinjam buku , amek la, siap lecture note aku bagi .

time susah cari aku .
time senang , aku pun kau tak nampak .


















ibu T______T

Wednesday, July 14, 2010

.pink lagi.

oke.
aku rasa aku dah kene mandrem dengan pontianak jibam-jibam yang minat kaler pink.
grr x(
hari ini aku berbaju kurung pink lagi .
wahhhh ~
ape ke hei ?

uia sedang disirami air hujan .
sejukk.
tak pernah lagi la aku rase panas kalo dok kat uia neyh .
alhamdulillah .
mybe kedudukannya yang terletak dekat dengan genting highlands .
pastu nak pulak, mahallah aku yang tertinggi di asia tenggara eh silap di uia .
pastu bilik aku plak kat tingkat 4 .
weee ~~
jangan jeles . HAHA !

ade orang tu kann nak dapat adik baru .
adik pompuan .
name budak tuhhh kaannnn Ammar Zhafri .
hehe xP
aku taw kau esaited .
lilek3 xP

kul 330 kang ado laie koleh .
kelas macro .
eh kau taw ?
ramai kot yg repeat paper macro .
mkne nye ?
MACRO TUH SUSAH .
geram aku .
x(

ouhh teater malam tadi .
hurmm ~ quite bored sebab everything lambat .
tapi dpt tgk artis live .
waahhhhh ~ teruja aku .
dah la pes time msk istana budaya .
kecik jeh tempat nye .
pentas dy boleh gerak2.
hehe xP
see, jakun kan aku .
lalalaa ~

oke la.
nak zzzzz jap .
selamat malam . xP

Tuesday, July 13, 2010

.jangan rerindu taw .

saya nak g date kat istana budaya .
watching teater .
dengan darina and uia students yang laen .
thee ^__^

see yah !

.delete blog.

eh silap plak .
delete facebook frens .
HAHA !
kau gile aku nak delete blog ?
kang meroyan si izuddin sebab tak dpt nk komen blog aku lagi .
KAHKAHKAHKAH !
nape izuddin ?
sbb, aku punye suka lahh.
esok2 aku sebut name orang laen plak.

semalam aku delete sorang .
rini aku delete lagi sorang .
jap lagi sorang .
aku tanak fb aku jadi cm ms .
soka2 kau jah nk add aku .
aku kenal kau ke ?
kalo kenal pun , aku baek dengan kau ke ?
HAHAHA !
ayat durhaka distu .
dah aku tak suke kau , jangan add , kalau ade dlm frenlist aku , aku nk delete kau sebentar lagi .

benci lah aku , kau akan dibenci twice .

ni kali ke bape tah kau buat perangai .
FUCK btl .
bek tade kawan macam neyh .
lalalaala ~
haa kan dah termencarut .

tadi kelas BE @ business ethics .
lecturer itu sgt tegas ye .
kau lambat ke kelas, sile pulang ke pangkal jalan .
mmg dia akan tutup pintu .
lalala ~

kene display matric card.
skema kot .
mane ade org buat macam tuh .
kami la student universiti yang paling degil nak display matric card .
HAHAHA !





.gud morning world .

rini kelas aku pukul 1130 .
aku set jam kul 930 .
tapi aku bangun kul 841.
alaaa ~
nape aku bangun awal plak neyhh ?
bukan selalu pukul 10 ke bangun .
grr x(

mybe sebab semalam aku tido pukul 12++ kot .
thee ^___^
jadi budak baik aku ;)

pagi neyh ade kelas BE .
eh bukan kelas buffered earnings eh tapi kelas business ethics .
harap-harap aku tak blur lagi macam semalam .
hehe xP

petang pun ada lagi kelas .
everyday kelas aku habis pukul 5 .
tapi tak pe .
sbb aku dah buat survey ke atas diri sendiri .
dalam range pukul 1-4 aku adalah sangat malas , lemah , tak bermaya , mengantOk.
so , tak boleh ade kelas waktu tuh .
jadi , kene la amik kelas yg start kul 330 and above .
tak jadi masalah pun .
sbb aku bukan pegi beriadah pun.
paling kuat pun merempit .
muahahahaha !

k la.
nk g gosok baju .
rini nak pakai baju kaler ape yep ?

Monday, July 12, 2010

.abang,mintak tolong boleh?.

pukul 330 petang tadi aku ade kelas macroeconomics .
ouhh inilah paper yang aku kene repeat .
wargghh ~
bosan oke subjek economics .
me dun likee =.='

seb bek la aku tak dapat lecturer yang same .
kalo tak , mesti aku kene aim abis-abisan .
kahkahkah !

abeh kelas kul 5 .
aku terus pecut pegi batu caves .
hoi ! hoi !
bukan g menyembah patung besar gabak tuh eh .
aku pegi giant lahh .
nak beli sweather emergency sbb kan aku tade sweather =.='

mase nak pegi kelas tuh , aku check tayar motor .
kurang angin plak kat tayar depan .
before sampai giant , aku singgah petronas .
nak isi angin lah takkan nak isi NGV plak en .
HAHAHA !

dah park motor .
aku tengok la tempat isi angin tuh .
pehhh.
konon-konon reti gune lah kann.
aku pandang sekeliling .
pastu aku nampak ade abg petronas tengah tak buat pape .
aku pegi kat dy , terus cakap nak mintak tolong isi tayar .
takkan nak tunggu tercongok jeh kat situ kann ?
mesti tak berisi angin lah tayar aku.
mekasehh abang petronas ;)

pastu masuk giant .
amek sweather , pencuci muke , cotton buds , tisu , shaver .
sekali bayar RM45.55 .
seb bek la semalam ayah bagi RM100 .
banyak la cikit duet.
hehe ;)

malam tadi alip mesej cakap dy tak paham tengok jadual sbb org tuh bagi jadual tak sertakan nama subjek sekali kot .
huhu xP
pastu dy cakap .
satu subject 5 kotak .
maknanya , satu subjek 5 jam .
HAHA ! giloshh .
pas maghrib tadi aku mesej dy tanya cene kelas .
dy kate kelas pagi jeh 4 jam .
kelas petang cancel .
yang 4 jam tuh satu subject kot .
mmg terbaek lah .
muntah la adik aku belaja .
lalalaa ~

kan aku dah cakap ,sem neyh aku kawan dengan motor jeh .
sebab sume dah tak pedulikan aku .
nampak aku buat macam tak wujud .
sabar innz sabar ;)




.hari yang mendung.

hoii !
pe kabo ?
sehat ke tidak ?
HAHA !

rini kelas aku start kul 10 .
tapi aku bangun kul 750 .
seee ...
pemalas neyh bangun pukul 750 bhaii ~
mana mau carik ?
kahkahkah !

pagi ni aku g kelas jalan kaki yaw .
sbb cuaca mendung gitu .
aku risau helmet aku jadi baldi plak kang .
tak pasal-pasal jeh balik pakai helmet yang bertakung .
pastu air meleleh kua dari kepala.
wakaka !



jangan persoalkan mengapa aku pakai pink .
aku pun men rembat jeh tadi .
serabai gile .
lalalaa ~



Sunday, July 11, 2010

.Live Blogging : Mahallah Nusaibah , IIUM.

wahhhh !
tajuk nak live blogging jeh .
macam haram .
WAHAHAHA!

aku baru balik dari bilik kawan aku .
aku pinjam bodband dy jap nak download menetang ape tah name nye untuk membolehkan aku menikmati kemudahan IIUM wifi .
HAHA !
eh hello , aku kan blogger tegar lagi segar dan bugar .
mane boleh hidup tanpa internet dan blog .

aku bace komen korunk untuk entry lepas lawak ah .
logik la pulak aku nak bawak beg AF naek motor en .
hehe xP
aku bawak motor, ayah follow belakang naek kereta dengan ibu .
ko hengat barang aku 1 beg AF jeh ke ?
HAHAHA !
aku taw korunk bergurau .
alololo ~

aku dapat bilik tingkat EMPAT hokeyhhhh.
mongah acik panjek tanggo .
huh .
seb bek la aku tak berhajat nak pakai heels poie koleh .
kalo tak , mao patah tumit kasut .

well ~
aku masih ke kelas dengan merempit .
jadi , korunk , see you on the road !

huwaaaa T_____T
nak gapield !

.ayah bagi duet RM50.

ayah : dah beli barang kak ?
aku : er, belum lagi .

pas maghrib, ayah kua bilik hulur not RM50 .
tuka baju , vroooom ke family store.
sopink !
HAHA !
gile. family store jeh pun xP

amik itu amik ini , masuk dalam bakul.
adehh saket tangan .
sabun attack berat plak.
1000ml kot.
hehe xP

yang buat aku ternganga adalah product clean & clear TIADA di rak !
watapanggg ?
aku nak pakai ape neyh ?
gilo ko apo ?
adehhh ..

pakai jeh bedak sejuk kak oi. =.='
pastu bayar .
ade balance ag RM18 .
hehe ;D

naik tingkat atas , cari selipar jamban .
sebab selipar jamban kesayangan yang aku beli mahal kat KL CENTRAL sudah dimakan oleh anjing besar kambing semester lepas .
memang dasar hanjing sungguh !
amek siper yang harga dy RM 5.90 .
terbaek punyer murah .
tah jenama ape tah .
belasah je lah sbb siper jamban jeh pun xP

pastu belek2 ag , sekali terbawak wedges comel kaler itam merah harga RM9.90 ke kaunter .
pastu cashier dah terkire sekali .
pastu aku dah terbayar ,
macam mana ?
HAHAHA !

pastu balik , kemas baju , segala barang piuk belanga yang nak diangkut esok.
banyak okehh .
aku dah cube reduce tapi tak boleh .
baju kurung jeh dah 1 beg AF tuh .
tuh pun ade 2 helai baju yang ibu baru jahit tumpang dalam beg pakaian harian .
=.='
banyak hokeyh barang budak neyhh .

esok balik pagi .
motor tak sompek basuh .
rim kotor bagai .
grr x(
hopefully esok tak hujan pagi .
mau lenjun aku atas motor sok ;)



selamat pulang ke kampus yaw !

Saturday, July 10, 2010

.tengok je lah.

rasa macam nak demam jehh
=.='

bukak fb, bukak blog, bukak nuffy.
aku jumpe neyh .
sape punye keje neyh ?
aku lurus .
tade bengkang bengkok.


kan aku dah cakap .
buffered tuh takkan jalan punye.
dah la, metered je la .
3 sen je pun .
nak beli lolipop pun tak boleh .



.mesti korunk pun teringin kan ?.

rini cheque nuffnang yang kelmarin dah CLEAR .
siap cantik3, tema adalah putih .
baju , kasut , handbag sume putih .
ehh lupe plak, tudung pun putih .
pastu grab kunci kete, vrooommmm ke bank

g ATM .
muke ada senyumm..
duet sudah masuk maa .
^___^

withdraw RM150 .
RM50 reserved duet tok alip.
ganti balik duit yang aku pinjam nak g youth' 10 ritu .

pastu call budak kecik fariz .
ajak dy p mcd .
kali neyh aku belanja, sbb ritu dy belanja .
kami mmg suke saling belanja membelanja ;)

pastu gerak g terminal one.
mahu cari sling bag .
masuk satu kedai .
cari sling bag .
belek2 3 minit, terus cakap nak beli .
tulis kat situ RM29.90 .
bile bayar , RM27 .
weee xP

cari sweather, tade yang berkenan .
sume nyer too ladies ;(

aku kalo sopink senang jeh .
aku tak cerewet .
tengOk sekali , tengok harga, berkenan , terus grab .
aku tak cerewet macam pompuan laen .
lagi satu aku bukan kaki sopink pun .
sbb aku kan MALAS .

sambil3 dalam kete , otw nak balik .
kitorng borak pasal plate number .
budak kecik tuh beli motor baru.
no plate WTJ .
nyampah.
murtad N .
lalalaa ~

Fariz : kan best kalau plate number name sendiri .
Aku : aah . i pun nak gak . tapi nama kite tade . mane ade huruf F .
Fariz : tu la pasal. hurm .
Aku : kalau u, mesti boleh FAR 12 kan ?
Fariz : hurm3 .






cube kalau name aku plak .
FAR 4 .
simple , jimat space and cool ;)

kalo zami plak ; ZAM 1 .
hehe . kan zami kan ?

Friday, July 9, 2010

.sikit jeh eh.

majlis kawen aku
nanti nak buat kat uia .
.
.
.
.
.
tadi aku dah beli sling bag idaman hati .
dapat murah lagi .
hehe xP
.
.
.
.
.
.
duet nuffnang dah gune separuh ;)
simpan lelame pun nak buat pe kn3 ?
.
.
.
.
.
.
aku blank la sebenarnyaaaa.
huarghhh ~

.gara-gara sotong paul.

sekarang ramai yang rasa nak makan sotong kan ?.
sotong masak sambal la , kari sotong la, sotong bakar la, tapi paling sedap sotong celup tepung .


20 hours ago .
kelakar jeh dak apiz neyh .
tetibe suke makan sotong .
HAHAH !

jom makan sotong celup tepung kat protec macam ari tuh ;)



tah3 korunk pun sekarang ari2 suh mak masak sotong .
sbb kes geram kat sotong paul kan ?
hehe xP

aku tak amek port sangat .
sbb gua tak minat bola derr xD

.cepat sikit boleh tak ?.

malam tadi budak-budak batch aku sume prereg subject untuk sem depan .
aku boleh tak taw.
HAHA !

seb bek la si kaizen tlg inform kan .
pastu dena fb chat aku tanya dah susun jadual ke belum .
aku cakap belum .
pastu dy tanya why , mlm neyh pre reg la .
pastu aku try login pre reg .
dy ckp bukan mase aku tuk pre reg .

siot jeh uia dowh .
sbb aku repeat paper , aku tak leyh major .
aku tade hal la .
nanti kat uia , aku g ah nek office .



*still bachelor in economics and management sciences . suppose dah tuka bachelor in business administration*

kaizen ngan dena cakap kalo credit hours dah >30 , suppose dah masul level 2 .
aku tengok result slip aku .
cumulative credit hours aku dah 31 .
jadi , mmg aku dah ptt masuk level 2 la kan ?
tapi dy still tulis aku level 1 .
tak aku sedih di situ ?


aku terpaksa drop DS ngan marketing .
ganti dengan MACRO and UNGS .
grr x(
UNGS lagi .
setiap sem, aku ngadap kau jelah sampai UNGS 3 .
eh, bukan repeat eh .
kalo repeat UNGS , mao menangis aku .
sbb dy islamic studies. xP

dena suh call uia, tanya pasal level tuh .
nape tak updated lagi .
pastu aku cakap ;
"malas aku . dorunk buat keje lembab. rini aku tanya, bulan depan baru nak gerak."
mmg betul pun .
kes cheque scholar aku dulu pun mcm tuh gak .
orang lain dah abeh dah duet , aku baru nak masuk .
pastu pasal offer letter lah.
hish ~
malas aku nak cite psl kelembapan universiti aku neyh .
mmg menyakitkan hati .




pagi2 sudah buat gua hangin .
jadi, korunk dah taw la kan nape aku tak goma dengan uia .
hurm...

.never regret my life.

mybe aku bukan dari golongan pelajar yang bijak pandai lagi rajin belaja .
jadi bile aku fail exam , and kene repeat , aku tak kisah .
sbb bagi aku , dah takdir .
nak buat cane .

nak nangis pun tade gune .
nak nyesal lagi lah .
aku jarang r regret life aku .
sbb ape yg jadi , mmg aku yang buat .
kalo aku fail , mmg salah aku .
aku yang malas study .
so , mmg patut la kan ?

sepanjang 3 tahun aku menceburi bidang pengajian peringkat ketiga neyh .
aku dah 2 kali fail paper .
1st mase foundation ritu .
fail math 1 .
tu mmg aku dah target sbb quiz, mid term aku hancur .
tah nape , math aku jadi teruk . =.='
pas repeat tuh , aku score .
pointer naek mcm besh !
terus dapat pointer 3++.
wahahaha !
mungkin sbb dah belajar dari kesilapan .

kali kedua , mase degree , semester lepas ah .
unexpected paper yang fail .
aku target math aku yang fail .
sbb aku mmg tak fokus dalam kelas .
pastu sume quiz, mid term tak pernah nya lulus .
bile kua result , macroeconomics yang fail .
mmg terkejut babeng ah .
sbb carry mark aku tinggi .
chances nk lulus tuh cerah .
tah-tah final ritu aku dapat kosong .
HAHAHA !
aku bukan suke ekonomi .
ngantuk derr =.='

bagi sesetengah orang especially pompuan .
mmg malu kalo fail .
aku pun tak paham .
nak malu pe tah .
lilek sudeyhhhh ~~

skunk aku nga risau , whether scholarship aku still on atau tak .
hurm ..

Thursday, July 8, 2010

.cube check telekung korunk .

hari ni ustazah innz rase nak bagi ceramah ringkas .
kejap jeh .
nak bace sambil bebaring pun tak pe ;)

ritu tibe-tibe ibu tanya aku ;
kak , telekung yang ibu bagi tuh , jarang tak kaen dy ? mase solat , nampak tangan tak ?
pastu ak jawab ;
err, tak kot .

pastu aku lari p bilik .
check telekung aku .
kain nye licin dan tak jarang .

pastu ibu cakap lagi ;
solat tak sah kalau telekung jarang . kan nampak badan .

pastu aku pikir .
haah lah !
ye tak ye gak .

pastu lagi aku baru teringat yang aku pernah tanya rumate aku nape dy pakai anak tudung , pastu pakai tudung bese , pastu baru pakai telekung .
dy cakap , takut nampak leher .
hOho .
baru aku ferasan daa ..

banyak kan kau kene bace perkataan pastu .
HAHAHA !

pastu aku gugel la pasal telekung jarang neyh .
aku jumpe link neyh -> telekung jarang

neyh aku attach sekali tentang telekung yang kainnya jarang .
jika kain itu jarang tetapi tidak menampakkan aurat yg wajib ditutup kerana anda memakai baju didalam telekung, maka tidaklah sifat jarang itu membatalkan solat. ertinya, jika jarang sehingga menampakkan kulit anggota yang wajib ditutup maka, cacatlah solatnya. 

kalo tengOk orang sekarang , kalo beli telekung , corak tanak kalah weyhh .
kan cantik banyak-banyak corak .
tapi pakainya setahun sekali .
erkk xP

ini peringatan untuk diri aku gak .
pilih telekung hati-hati taw ;)

.kau ado ?.

hari2 adik aku tanya aku ;
kak bile ko nak balik uia kak ?

oke fine !
ko mmg jahat kejam pe sume .
tapi ade aku kesah ?
aku pun bosan dok umah .
hari-hari pandang muke kau jeh.
bwekk ;p

pastu aku cakap kat dy ;

aku balik ahad la bongok . pasni aku dah balik , tade sape nak amek kau sekolah pakai kete . sebab ibu bukan suke bawak kete . aku jeh yang amek kau nek kete. HAHAHAHA ! (gelak jahat.)

pastu taw dy gelabah ;

alaaaaaaaaaaaaa. kak, ko tak yah balik la. aku malas la naik motor, nanti songkok aku terbang , tak pun ibu suh aku pakai helmet besar .

KAHKAHKAHKAH !
padan muke .



.siap sedia !.

ahad nak kene balik uia dahh .
cuti almost end .
huwaaa T___T

aku ingat hari sabtu nak g sopink barang-barang .
nak beli myvi pink , LC hitam , acer ferrari , DSLR .
HAHAHA !
gile mengarut .

tade lah .
nak beli barang-barang toiletries , make-up yang dah abeh , sweather yang dah hilang , sling bag baru .
banyak kan aku nak beli .
hehe ;)

setiap kali nak naek sem , mesti pergi sopink barang-barang asas .
ala, korunk pun same kan .
yang dok umah family tak kire eh .
neyh sume untuk orang yang dok ostel .

ouhh tak lupe juge stok-stok makanan .
tapi aku jarang ade stok makanan .
sbb sangat bahaya oke .
selagi aku tak tido , selagi tuh aku mengunyah .
kan bahaya tuh .

yang wajib ade cume MILO 3 in 1 jeh .
yang di sponsor oleh ayah ;)
kata ayah kerja kat Nestle .
mesti la aku dapat free ;)
tapi ayah kene beli la .
tapi murah ckit dari harga pasaran
jangan jeles yep xP

malam tadi aku tulis kat whiteboard .
suh ayah beli maggi ngan milo .
aku tulis ceni ;

milo + maggi - akak 

maknanya , milo dan maggi untuk akak .
tapi aku tengok pagi neyh .
dah ade tambahan plak .
dah jadi gini ;

milo + maggi - akak = migikak 

ko paham tak ?
siot kan adik aku .
pepandai jeh combine ape yg aku tulis .
grr x(

aku risau motor aku neyh .
macam tak bape nak sehat lagi .
tah-tah ayah tanak bagi aku bawak motor sem depan .
huwaaa cannot !
itu nyawa aku ;(

btw , aku ade baju kurung baju .
shuke3 xD
boleh melaram g kelas .
ko ade ?
lalala ~

ayah macam tak nak bagi alip bawak motor g GMI .
sbb apa yng kitorg nampak ritu , parking motor tade bumbung .
kalo park motor kat situ , nanti karat plak motor dy .




dak2 uia sume, dah ready nak pulang ke uia ?
selamat menempuh semester baru yep ;)

.pelik tak ?.

aku salu gak blogwalk blog org .
aku tak kesa la blog tuh blogger pemes ke tak ke .
polower 8 ke 8000 ke en .
aku redah jeh .
agak2 besh , aku komen la .
kalo tak , aku bace pastu blah .
name nk cari shoutbox ?
tak lah weyh .
aku jarang singgah situ .;p

yg aku heran kalo masuk blog yg polower rempah ratus .
takde komen pun kat entry dy .
aku org pes .
padahal dah post 8 jam yang lalu .

nape eh ?
polower banyak tapi komen x do ?
adakah orang hanya polo blog itu tanpa menyedari kewujudan blog itu .
ade tak korunk berpengalaman sebegitu ?

apakah faktor yang menyebabkan orang just follow tanpa komen entry orang tuh ?
bese nye aku dengar orang cakap ceni ;
aku follow blog tuh sbb entry dy best , boleh buat aku gelak geguling .
tapi aku tengOk tade komen pun .

kes neyh ade kaitan dengan entry aku yang ini .
aku nye polower 500++ .
tapi komen banyak gak .
sbb aku komen sendrik .
KAHKAHKAH !

tapi aku jeleshh abeh dengan blog hellioz tuh .
polower 400++ tapi komen banyak giloshhh .
nyampah aiii .


kan prinsip aku .
komen diutamakan .
HAHAHA !


entry neyh dah seminggu draft .
lupe plak nak publish .
ini auto publish taw.
sbb rini adik aku tak skola .
dy konker pc, men FIFA ONLINE.
grr x(



.Tutorial Pages.



nampak macam tab , tapi sebenarnya hanya lah pages .
feature baru dalam blogger .
haaa. sape tak tahu , makna nya belum khatam godek blogger.com
jadi, sile berbuat demikian .
tuh belum aku tanya blogger in draft , picasa web album , blogger extension , bla bla bla bla..
oke. membebel plak .

kul 2 pagi , aku type tutorial .
gilosh betul .
dah ngantuk sebenanr nya tapi tak pe la.
kejap jeh kot ;)

1. DASHBOARD -> NEW POST -> EDIT PAGES


2. NEW PAGES .
maka, akan terhasil lah satu kotak yang macam aku punye neyh ;)
pastu tekan button EDIT untuk menambah isi dalam pages.


3. pages neyh bukan macam tabs .
kalo tabs ko tak yah nak buat list macam pages .
ko tekan jeh pape kat tabs, dy akan direct ko terus ke entry berkaitan .
pages neyh ko kene salu updated .
leceh skit tapi tak yah pakai coding , design pe sume .
update macam ko tulis entry .
juz beza nya , ko tulis pastu linkkan dy .
macam aku buat ;)


4. dah siap isi semua dalam pages , ko g kat PAGE ELEMENT plak .
ADD GADGET -> PAGES
letak kan gadget tuh atas kotak blog post .
jangan letak kat side bar .
kalo letak kat side bar ia akan jadi ceni ;


  • home
  • about me
  • tutorial


instead of ;

home | about me | tutorial

jadi letak lah pages tuh melintang supaya jadi macam aku punye, oke ?
paham tak eh aku cakap neyh ?


pastu save je lah .
siap ! ;)

.hilang sekejap .

aku nak tengok titanic .
cant miss !
tata .



kompom tak de yg komen xD

Wednesday, July 7, 2010

. aku kau , kasar ke eh ?.

  • aku , kau 
  • saya , awak 
  • niza , aiman 
  • I ,You 
  • kita , awak 


aku memang agak kasar orang nye .
susah nak tengOk aku lemah lembut .
aku memang tade ciri-ciri perempuan melayu terakhir .

kalo dulu , dengan orang yang tak kenal , memang aku cakap saya awak .
tapi sekarang , mintak mahap la bro , aku lebih selesa ber 'aku kau' .
lebih friendly dan rasa tak de batasan .

cume kalau orang tuh lebih tua dari aku jeh , aku polite .
tapi kalo setakat tua setahun dua , pastu kau pun ber aku aku dengan aku , memang tak la aku nak cakap saya awak en . HAHAH !

kalo kau tua dari aku , pastu kau bahasakan diri kau akak / abang ke kau cakap saya /awak dengan aku ke .
aku akan follow ur flow .
maksud nye , aku akan polite la ngan ko .
lalalalaaa ~

sumpah aku tak reti nak bersaya awak apatah lagi ber I You dengan orang .
its so not me oke .

izuddin , cube ko bayangkan aku bersaya awak dengan kau . ape kau rase ? ade rase gelimat2 tak ? wahahaha !

pastu kalo ber aku kau neyh , aku rase bebas nak melawak tanpa had ke , nak berkasar tanpa batasan ke , nak bergurau overlimit ke .
kan best gitu ?

aku kan budak lompat .
batch aku sume nyer '89 .
tak de sorang pun yang aku panggil akak /abang .
ade jeh yg geged nak aku panggil dorunk akak /abang .
bile aku panggil , tahu plak geli .
HAHAHA !

jadi , kalo ade yang tak boleh terima cara aku ber aku kau / bergurau , let me noe k .
mane la taw kan kot ado yang tak sonang .
lalalaa ~

hah !
lagi satu , plz plz plz dun you ever take my entry seriously .
aku taip entry tuh suke3 jeh .
tiada yang serius oke .
sebab bile ade yang komen , pastu komen macam bende yg aku cite tuh seyes sgt , aku rase x best la .
blog aku neyh stok-stok ko nak lelepak jeh .
kau bace jehh .
ta yah nak pk pape .
bace sambil makan nasi ayam pun bolehh .
oke ?

jom gelak cikit .


wakahkahkahkahkaha !
lawak sial .
ini pun ade yg cari .
hahaha !
gelak geguling .

.Tutorial Reply Comment di Comment Box.

tutorial di request oleh Dilla .
jadi ini untuk hang . ;)

hangpa yang laen pun boleh buat kalo nak .
aku tak marah punn ;)

jom pasang reply komen kat komen box korunk !


reply comment neyh korunk akan nampak kalo tak pakai popup komen .
aku gune popup tuk org comment .
sbb tuh bile popup tade perkataan reply comment .
tapi untuk aku balas komen , aku open full entry .
ada paham ?
tak paham ?
kene paham gak
bwekk ;p

DINASIHATKAN DOWNLOAD TEMPLATE ASAL , TAKUT2 ADE MASALAH PLAK ;)


1. DASHBOARD -> DESIGN -> EDIT HTML (TICK EXPAND BOX)

2. TEKAN CTRL + F , PASTU CARI SALAH SATU ANTARA CODE DI BAWAH .

  • <data:commentpostedbymsg>
  • <data:commentpostedbymsg/> 
  • <dd class='comment-footer'>


3. LETAKKAN CODE DI BAWAH NEYH SELEPAS ATAU BAWAH CODE YANG KO CARI TADI.

<span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=Masukkan ID blog disini&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'>[Reply to comment]</a></span>

4. GANTIKAN PERKATAAN Masukkan ID blog disini  DENGAN BLOG ID KO . BLOG ID BOLEH DIDAPATI DIKOTAK URL . (aku tak taw ape name box tuh)


5. PREVIEW DULU . KALO TAKDE ERROR , SAVE TEMPLATE !


CREDIT TO NESCAFE AIS ;)




updated cikit .
aku dapat award dari mikro kokus ;)
pink lagi uolzzz.
muahaha !


mekaseh yep ;)

.menjadi blogger popular .

  • kau tak perlu susah-susah nak type entry panjang-panjang sampai seribu huruf macam aku .
kau hanya perlu type ceni ;

aku saket perut skunk . jadi tak boleh updated blog . maaf .

dengan hanya 10 patah perkataan , ko akan dapat komen sebanyak 100 .



  • kau tak perlu post entry sehari 8 kali macam aku .

kau tetap akan dapat traffic yang sama macam selalu .
kalo kau update , u'll get double or maybe triple .


  • kau tak payah penat-penat nak fikir tajuk ape yang kau nak gune untuk attract orang datang blog kau .

even kau taip ;
 "noktah"
seribu orang datang serbu !


  • kau tak payah nak sebok-sebok gugel tips cane nak naikkan traffic , cane nak dapatkan buffered earnings , maen SEO , bla bla bla  . . .



  • kalo agak-agak dah lame ko tak update , orang dah kekecoh kat komen box kau ,kat wall fb kau .


"weyhh , cepat la update !"











best kan jadi blogger popular .

. me love .

entry neyh credit to razi , sbb bg aku inspiration .
HAHAHA !

razi ade post entry tajuk 'risau seorang abang' 
dy anak sulung gak .
ada adik perempuan 3 orang .
susunan adik badik dy ; lelaki - perempuan - perempuan - perempuan .
aku plak ; perempuan - lelaki - lelaki - lelaki .

kalau sebut pasal family , aku jadi macam sebak semacam .
nak-nak plak skunk adik aku dah masuk GMI .
sebelum ni dy tak pernah dok asrama .
hari- hari aku sek teringat kat dia .

dah makan ke belum .
reti ke ko nak basuh baju sendrik .
reti ke nak bangun awal sendrik .
aku jeh risau lebih , padahal dy tade pape pun .
sume tuh bukan dia tak boleh buat .

dulu , mase skola , adik aku yang neyh mmg la sangat tak mendengar kata .
kadang-kadang saket jeh hati .
aku suh buat itu , x mo gerak .
rase mcm ape jeh .
sume aku kene buatkan .

sejak dia abeh skola , dah oke dah .
kalo nak masak nasi goreng , dy tanya dulu , aku nak sekali ke tak .
paling buat aku terharu bile ibu suh dy amek aku kat terminal .
mmg tak sangka dy nak amek .
siap pinjam helmet kawan lagi .
ko tak rase bangga disitu ?
lalalaa ~

dulu masa adik bongsu aku masuk hospital sbb nak wat operation cikit .
gile sikit punye risau aku .
padahal budak tuh relax jeh bace komik .
mase tepon ayah tanya pasal adik , aku sebak .
perghh ~
rase nak nangis pun ade .
tapi ayah cakap tade pape pun .
HAHAHA !
lawak kan aku .
risau terlebih .



anak sulung je ke yang rasa risau terlebih eh ?
anak-anak yang laen ade tak rase macam tuh ?

.nape laen eh ?.

mase kecik-kecik dulu , ibu salu pesan , sebelum tido , bace doa tido dulu .
takut-takut kalo meninggal dalam tidur , tak sempat mengucap plak .

ibu ajar bace doa tidur ceni ;

bismika allahuma aya wa amutu , asyhadualla ila ha illallah wa asyhaduanna muhammadar rasulullah 

sampai skunk aku bace penuh macam tuh .

sampai la satu hari , tyme foundation .
aku dengar kawan aku baca doa tido ceni ;

bismika allahuma aya wa amut

tu jeh .
aku pelik gile .
awat aku baca panjang , dia baca pendek ?
aku yang salah ka, dia yang baca salah .
tapi aku tak la p tanya dia awat ang baca pendek .

aku neyh memang bodoh sangat bab doa-doa .
doa masuk tandas pun aku tak taw .
pe tah lagi doa nak ngadap cermin .

ade satu hari tuh , aku bace buku himpunan doa .
aku tengok doa tidur .
ape yg buku tuh tulis sebijik macam kawan aku bace .

pastu aku pikir balik .
kan ibu pernah cakap ;
takut-takut kalo meninggal dalam tidur , tak sempat mengucap plak .
jadi , selama neyh yang lepas doa tidur tuh , aku ngucap la kan .
macam mana boleh tak ferasan daaa .
adehh xD
sbb dah mind set doa tidur panjang gitu .

sejak kesedaran aku tentang doa tidur tuh , aku pun ceramah agama la kawan aku tuh .
"ang lepaih neyh baca doa tidoq sekali mengucap taw . banyak-banyak cikit .mana taw kot-kot ajal masa tidoq ."
jadi , skunk kawan aku bace doa tido versi aku .
hehe ;)
hebat tak aku ceramah orang ?
HAHAHA ! ceramah wak lu !


Tuesday, July 6, 2010

.buffered pertama.

pehh .
aku baru bercadang nak anta petition kat nuffnang .
"kenapa saya tak dapat buffered earnings ?"

bukak akaun nuff , tengok ade satu .
and aku syak akan metered dengan jumlah yg cikit .
lebih kurang 80 % sure !
mengikut pengalaman before.

sebab buff yg aku dapat neyh dah lama main kat blog aku .
erk . main ?
pastu baru nuff bagi jadi buffered .

jadi, tak yah nak happy sangat ye pompuan
T___T


haa ye .
aku dah start seram .
sape yang mencari aku menggunakan nama yg terpampang di URL blog aku ?
sape3 ?
adekah kaizen ?
sbb dy jeh yg panggil aku dengan nama inzzninety .
tapi tak mungkin .
sbb dy hafal URL aku .
HAHA !
orang lain panggil innz.
pastu 2 kali plak tuh .
bek ko ngaku cepat .
lalalaa ~
nampak tak pengalaman jual cupcake ?
nak tanya aku eh ,
tanya jeh direct .
aku sedia berkongsi pengalaman .
lalalalalalaagi. ;)

.kenapa orang suka muncungkan mulut bila tangkap gambar ?.

  • merasakan akan lebih comel .
  • ingin menyembunyikan ketembaman pipi yang sebenar .
  • merasa diri akan kelihatan seksi .

point no 2 tuh , ko boleh buat experiment sendiri .
sbb aku dah cube .
ternyata berkesan !

sbb tuh girls akan tangkap gamba, muncung bibir .
ingat cool la tuh .
HAHAHA !
cakap orang , aku pun salu jeh buat .
lalalaa ~

tapi bile sek tengOk jeh gaya yang sama .
nak-nak pulak orang tuh gile kamera , nyampah plak .
sebab tuh aku jarang letak pic kat blog .
sbb tak nak orang menyampah .
sbb aku mmg menyampah tengOk girls letak gamba gedik dlm setiap entry .
HAHAHA !
kejam sial statement aku .

.cheque NUFFNANG dah selamat di bank in.

sejak cuti 3 bulan .
boleh kire pakai jari kaki bape kali jeh aku bawak motor .
sampai aku rase macam aku dah tak reti bawak motor .
adehh .
over3 .xD

cikit-cikit bawak kete .
sbb skunk kan cuaca panas ya amat .
mau bertambah rentung aku yg dah hitam neyh .
HAHAHA !

walaupun aku HATE TO DRIVE A CAR .
tapi demi keselesaan , aku buang la perkataan HATE tu jadi LIKE .
iklan jap : ouhhh sile tekan button LIKE untuk blog ini yang ade kat section "suke blog pink neyh ?".
tapi sambil drive , sambil menyumpah .

aku bawak kancil jeh .
kan comel .
orang laen bawak kete besar macam bas , panjang macam bas lagi .
pastu suke-suke nak masuk line aku tanpa bagi SIGNAL .
aku fed up betul dengan orang yang tak reti nak bagi SIGNAL.
ouhh oke . mari beranggapan baek .
signal dy TERCABUT kot .
sbb tuh tak reti bagi signal kan ?

aku tak suke HON .
aku jarang gile tekan HON .
sbb bagi aku HON tuh annoying .
sbb bile buat salah mesti orang HON .
jadi , aku jarang tekan HON sbb tanak bagi orang langgar kete aku sbb dy rase marah sbb aku tekan HON .
haa paham ?
HAHAHA !

ahad neyh akan bermula kembali kehidupan seorang minah rempit .
tapi bukan minah rempit yang dok menonggek kat atas ZR mahupun Z .
tapi ini minah rempit yang memecut menunggang motor tanpa menghiraukan orang lain .
uihh bahaya .

aku harap tak de lagi budak uia yang berhasrat nak keja aku macam naqi buat sem lepas .
pastu cakap aku bawak laju .
memang sedia maklum aku bawak laju .
kalo cicir , jangan salahkan aku .
HAHAHA !

kalo nampak aku ngah bawak motor dalam uia , sile HOI .
nanti aku HOi balik .
hehe xD

pagi ni aku pegi tampal gigi .
tak saket cume rase nak buwekkkkkk ;p
masa doktor tuh gerudi gigi aku .
dengan air dari gerudi dy tuh .
buat aku rase nak tersedak .

setahun aku tanggung saket .
baru rini , aku berani nak g jumpe doktor.
hebat kan aku ?
HAHAHA !
hebat otak kau !
doktor cakap gigi geraham aku 3 berlubang .
tapi dy tampal 1 dulu .
yang lagi dua , tahun depan plak buat .
erkk .
ye , aku takut doktor .

pastu gerak p bank plak .
transfre cheque NUFFNANG yang dah dapat semalam .
lagi 3 hari , duet aku masuk .
weee ^___^

nak beli sweather , ganti kan sweather yg hilang mase YOUTH'10 ritu .
pastu nak beli sling bag .
pastu nak beli sneakers .
oke .
banyak plak nak beli, padahal duet 5posen jeh .
HAHAHA !

.hanya merancang .

mase skola rendah , aku tulis kat buku laporan , cita-cita nak jadi cikgu .
pergh ~
mulia sungguh cita-cita aku .
padahal , semua budak tulis nak jadi cikgu kan .
ade ke yang tulis nak jadi pelukis cite upin ipin ?
cita-cita yang popular mase skola rendah : cikgu , polis , doktor .
even , ko tanya budak-budak skola rendah skunk pun , ade yang cakap bende sama .
masih tak de lagi yang cakap nak jadi fashion designer .
well, sekolah rendah baru .


masuk skola menengah , dah besar ckit . 
aku tuka cita-cita nak jadi akauntan  since aku minat math .
tak taw nape mase tuh hanya perkerjaan akauntan jeh yang aku nampak melibatkan math .
ouhh i'm no longer interested to be a teacher .
nekad , mase form 4 wajib amek kelas akaun .
since aku memang tak minat sains .
bweekk ;p


tapi tah nape , SPM aku cemerlang sains .
kecundang ckit kat akaun .
bibit-bibit tak minat pada akaun mule timbul.
ayat sastera derr.
and aku start blur .
bidang ape aku nak sambung belaja neyh .


cikgu sains aku suh sambung sains since sains aku tibe-tibe cemerlang .
but i'm sorry cikgu , i'm not into it ;p


mase isi borang UPU .
aku isi jeh kos yg berkaitan dengan subjek elektif yg aku amek kat skola which are economics and accounting .
geography , mmg tak hengen .
aku amek sbb nak cukupkan 10 subject jeh xP


finally dapat uia .
until now, aku still uia .
ade jeh kwn2 aku tanya .
"ko dgn uia lagi ke ?"
soklan apakah ini wahai rakan ku ?
mane lagi aku nak pegi .
kalo tak dengan uia terchenta .


second semester degree, baru aku decide hala tuju hidup .
cehh ayat tak boleh bla . hala tuju hidup . HAHAHA !


habis degree , aku nak keje makan gaji dulu .
kumpul modal nak bukak business sendrik .
business ape , aku belum decide .
maybe joint venture dengan kawan-kawan ke / stand alone .
sebab business akan buat orang kaya .
ate, aku kan gile duet .
HAHAHA !
itu pun kalau berjaya la .
hopefully ;)


korunk dah ade future planning ?
kalo belum , sile buat sekarang .
ko bukan skolah lagi .
sume tua dari aku .
termasuk la budak yang blaja kat mesir tuh .
HAHAHA !










borink kan entry neyh .
hurmm =.="