Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 30, 2010

.kencang kot dy bersembang soal agama.


aku jarang gile nak bercakap soal agama .
sbb aku sedar yang diri aku ilmu agama nya belum cukup .
basic2 aku taw la .
setakat hukum halal haram , alhamdulillah , aku masih tahu beza .
dan aku sedang perbaiki diri ke arah yg lebih bagus .

ape aku merepek neyh ?
lalalaaa ~
jangan amek perkara ni sgt serius .
dan sila jangan komen dengan emosi .

petang tadi , aku melepak kat GB .

aku ternampak ping yang bertajuk imam muda .
aku sgt eager nak taw sbb uma aku tade astro .
jadi , tak taw perkembangan imam muda neyh .
so sad . sobz sobz .

aku pun klik la .
bace khusyuk gile .
pemilik blog adalah seorang perempuan .
berapa umurnya aku kurang pasti .

mula2 memang bercerita psl imam muda .
lame2 dy bangkitkan isu yang aku tak pernah dengar before this .

kalau dah Islam sangat, pehal leh ada sorang tersentil keje as pegawai bank ni? Ya Ampun.... tau tak kerja tu bergelumang ngan dosa? Sama je taraf macam ko kerja kat bar serve arak! Wakakakak.... Riba oi riba... dan ko antara orang yang bertanggungjawab menghalalkan yang harammmm... LOL .


ape yang ditaip buat aku wondering .
aku mmg tak pernah dengar pasal keje di bank haram .

lepas tuh aku post status kat fb

kat situ , aku ngan ammar berbincang .
kami tak gaduh yew.
sape ade fb aku , sile ke sane segera untuk maklumat lanjut .

mlm neyh aku bukak lagi blog dy .
sbb aku taw topik tuh akan kontroversi sbb aku yg telah mengkontroversikan nya dulu .
lalalaaa ~
dy tulis kat ruangan komen .

YE, KEJE BANK HARAM...DIULANGI, KEJE BANK HARAM...MAKASIH :)


pastu aku gugel pasl kerja di bank.
and aku jumpe neyh .

Jika kita juga melarang bekerja dengan bank dan institusi kewangan, maka non-Muslims akan mengawal ekonomi kita termasuk juga ekonomi antarabangsa. Biasanya, mereka yang mengawal ialah Yahudi dan ini tidak memberikan kita apa-apa kebaikan.
Secara umumnya, kebanyakan kerja di bank tidak dilarang, kecuali sebahagian kecil kerja yang terlibat dengan riba. Saya lihat tiada masalah dalam bekerja dengan bank.

dari sini .
bg aku juge, rasa nya tak de masalah untuk kerja di bank .

kat bawah neyh perbincangan aku dan rakan-rakan .






pe pendapat korunk ?
kerja di bank haram kah ?
ulama' -ulama' simpan duit di bawah bantalkah ?

pemilik blog tuh gune gambar dy tak bertudung .
pastu sembang sal agama , macam dy tahu sume .
bila ammar tegur , dy melenting .

owh..kalau nak cakap psl agama je kena pakai jubah..kena pakai tudung.. kalau orang tu pakai jubah je, BAIK...so leh ckp psl agama.. bullshit.. wkwkwkwkkw...

kalau diri kite pon tidak sempurna macam sudari nie..tidak bertudung..dan kemudian nak berkata tentang islam..adakah wajar..

wakakak..OK LA...TAK WAJAR AKU CAKAP PSL AGAMA...JOM CKP PSL SEKS BEBAS... SAPE NAK TIPS ROMEN, TANYA AKU...AKU TERER BAB2 NI..JANGAN TANYA AKU PSL AGAMA..AKU XTAU PUN TUHAN TU APA... wkwkwkwkkw... nak tanya, tanya makcik bertudung labuh sebelah umah aku yang ske ngumpat psl jiran yang lain as a part time job sbb suami asyik sibuk gi surau je... tinggal bini kegersangan di rumah...wkwkwkw
ini yang di balas bile ammar tegur dy tak bertudung tapi ckp sal hukum hakam macam dia sangat bagus dalam soal agama.

ILMU AGAMA HEBAT PUN KALAU KEJE BANK NAK WATPE....kah kah kah..

ilmu hebat, leh makan babi la?? sebab dia ilmu hebat, so dimaafkan...wahahaha...

anyway, xyah nak kejap anon, kejap sign in konon2 byk org yg sokong ko ok...irritating la..i xske you..i lumur taik babi kang...


aku gerenti kalo korunk bace , korunk pun geram .
kalo nak link, sile ke fb aku lagi yew ;)

ouh , dy ade back up .
kawan dy yang bertudung .



p/s : ammar , aku lega . HAHA !







.eh , nape korunk wat aku jeles ?.

dari aku bangun , sampai la kul 5 petang neyh .
aku melepak kat GB .
asal RAMAI gile newbie yang cite pasal buffered earnings ?
hah !
asal3 ?

nak kena kah ?
HAHAHAH !

minggu neyh Nuffnang bagi sume newbie buffered kah ?
abeh tuh , kitorang-kitorang yang oldies neyh tak dapat kah ?
taw tak, account nuffy aku dah KOSONG = RM 0.00 .
buffered pun abeh sume metered .
ape yg tinggal pada diri ku ?
huwaaaa T___T

ke neyh sume strategi Nuffnang supaya tanak newbies lari ke ManggaAds ?
adOiii ~
wahai Nuffnang , bukalah mata anda .
kami yang oldies neyh SETIA dengan anda .
tiada curang mahupun terlintas di fikiran mahu curang .

kaizen ade cikit sbb dy reg ManggaAds .
jangan bg dy buffered lagi.
HAHAHAH !



ini entry mengada-ngada namenye .
mane izzudin ?
penat beta menunggu .
kate nak komen .
heh .
komen semua entry yang tertunggak .
shehpattt ! (baca : cepat)


.sampai bile derr ?.


minggu lepas aku berazam minggu neyh start hari isnin aku nak pose .
pose ganti le weyhh .
HAHAHA !

tapi hari isnin , aku bangun trs g peti ais .
pe cer ?
adehhh ~

pastu semalam berazam rini nak g jumpe dentist .
konon-konon nk bangun pukul 9 pagi .
pas jumpe dentist nak g umah kazen , tengOk gambar kawen kazen yg lagi sorang .
sudah nye pukul 11 pagi baru celik .
pe cer ?
panggg sekali .

sambungan entry semalam .
hamba Allah yg telah terlanjur itu.
akan dihantar ke Raudhatus Sakinah .
puas aku gugel malam tadi pasal Raudhatus Sakinah neyh .
upenye kat Melawati .
dekat la ouh dengan uia.
HAHAHA !


dah pukul 1:43 petang .
aku dah makan tapi belum mandi .
KAHKAHKAHKAH !





.senyap tapi panas.

"abortion is allowed before 3 months of pregnancy."


I've never heard before.
it was totally crazy and soooo sesat .
kan3 ?

it was said by a so-called USTAZ .
aku rase nak lempang jeh ustaz neyh .
lempang laju2 sampai ke india.
tah mane mazhab ko ikut tah.
hee .

tengah hari tadi , aku ngah ketip kuku dekat pintu .
tetibe henpon ibu bunyi .
hello , a call for you .

ibu pun pung pang pung pang berborak .
kalau la ibu hanya cakap pung pang pung pang dekat telefon , mahu pengsan aku 3 minit .
HAHAHA !

pastu aku dengar2 macam something hot in there .
opkos its a HOT news !
how come aku nak ketinggalan kann ?
HAHAHA !

mule2 aku curi2 dgr kat tingkat bilik ibu jeh .
tak puas hati .
aku masuk terus bilik ibu .
berdiri depan dy .
aku tunggu ibu habes borak .
ayah called .
and yah its hot but a bad news .
T___T
the news that makes us , i mean whole entire family shocked !

aku terdiam dengar .
sangat surprising .
tapi aku dah expect just tak sangka its really happened .

hurm ...



updated cket : aku ckp putar alam eh ? ade seorang hamba Allah neyh dah terlanjur n get pregnant . ada cdgn supaya buat abortion sbb ade so-called ustaz (refer ustaz yg dimaksudkan diatas) kata boleh abort, kalo kandungan tak sampai 3 bulan. paham tak skunk ?




Tuesday, June 29, 2010

.kenduri kawen weyhhh.

aku kan suke gile kenduri kawen .
suke pergi kenduri kawen .
tak taw nape .
tapi mmg suke lah .
beshhh .

dari kecik sampai besar .
mmg aku akan ikut ibu pergi kenduri kawen .
kalo ade kenduri , ibu akan tanya kat aku .

"kak, ko nak g kenduri tak ?"


esaited aku .
sume bende aku cancel kerana kenduri kawen .

kalo dulu , semua kad kawen akan beralamatkan pada nama ayah / ibu .
tapi skunk tak lagi .
pada usia 20 tahun .(cehh. macam la besar sgt.)
aku sudah dapat kad kawen beralamatkan pada nama aku sendiri .
HAHAHAHA !
bangga gile padahal common thing jeh .

ye lah kan .
dah besar .
kawan-kawan pulak dah gatal stok boleh kawen .
takkan la kawan aku nk kawen , alamatkan kad atas nama ibu ayah lagi kan ?
tak cool la der .
HAHAHA !

pastu bile kenduri kawen kawan , dah tak yah nk join rombongan mak-mak dah .
boleh pergi sendiri .
pergi dengan kawan-kawan plak .
kan best tuh jadi orang dah besar .

kalo satu hari , ada jodoh aku .
aku buat kenduri kawen .
mahu satu seremban datang .
kenalan ibu jeh dah satu taman .
der , satu taman kenal ibu der .
tu belum dekat rumah lama lagi .
belum campur dengan saudara mara aku yg nauzubillah ramai sangat sangat sampai tak terkira .

korunk kawan-kawan datang awal taw .
takut makanan habis .
kot aku jamu bunga telur dekat pelamin jeh kang .
HAHAHAHA !




motif aku tulis entry neyh sbb nak gtaw yg aku dah dapat kad jemputan kawen dari encik dude .
dy nak kwen bulan 7 neyhh .
insya allah , kalo dapat , aku g kenduri kat johor .
kalo tak , seribu maaf , aku pohon yep ;)
btw, thx for the card ;)






see this .
why not 100 % ?
HAHAHA !

80%How Addicted to Blogging Are You?



check out yours at http://www.oneplusyou.com/bb/blog_addiction



Monday, June 28, 2010

.kot ye pun benci, jangan la sampai cakap orang SYAITAN.



cube teka sape pengunjung ke 176 rini ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
budak comel neyhhh xD
dia ada blog kaler pink jugakk .
perempuan tapi sedikit ganas jugakk .
thee ^____^

aku baru online .
bukak blog , bukak fb .
aku scroll kat blog , no 176 muncul .
tuan empunya blog yg capture .
HAHAHAHA !

aku bukak fb .
ade 27 notification .
apakah ?
nape banyak sangat ?
aii bukan glamer uuu .
sendra tagged gambo .
padan lerw.
thx3 ;)

pastu aku tengok kat wall .
ade status yang membuatkan keadaan jadi tegang .
someone's name mention in the status .
aku bukan back up someone tuh sbb aku baik dengan dy .
baek ke ?
baek gak la sbb aku tade wat hal dgn dy .
siap boleh bermanja2 lagi .
ko hado ?
HAHAHA!

eh3. kelaut plak pergi nye .
mentang2 baru balik dari PD .
heheh ;)

tgk , kelaut lagi .





klik untuk tumbesaran yang lebih baik kalo tak leyh bace .

she's a girl .
i repeat . SHE'S A GIRL .
aku pernah di gelar POMPUAN KEBERET (pape je lah ejaan dy .)
sbb aku ckp lebih kurang mcm tuh .
agak3 dy pun boleh digelar mcm tuh sbb ckp orang lain SYAITAN .
sape dy, nak cakap orang laen SYAITAN ?

ee .
tah la .
aku sgt marah sbb dy panggil MANUSIA laen SYAITAN .
anyone, sesape , tolong jelas kan kat aku persamaan antara syaitan dengan manusia .
aku nak taw gak , ape ciri2 yg same antara manusia itu dengan syaitan , sampaikan cik NUR neyh panggil manusia itu syaitan .


put urself in that someone shoes .
the one that NUR called SYAITAN .
what do you feel ?




.cash out day.



rini isnin , 28 June 2010 .
mmg patut sgt2 dah korunk cash out earnings nuffy , kalo dah mencukupi la yew xD
pastu nanti bulan 8 korunk dapat la cheque nye ;)







den kayo pon sobab dek project alpha RM80 .
RM 116 - RM 80 = RM 36 .
kan tak cukup laie untuk cash out .
aku rase neyh last la aku boleh cash out setiap bulan .
dah berturut aku cash out .
pasni kene tunggu setahun baru boleh cash out =.='

dengan buffered yang sangat sedih .
nape aku dah ssh sangat nak dapat buffered ?
kalo dpt pun, metered awal.
tak sempat nak beringgit , dah metered .
watapangg ??


semalam seharian aku tade kat umah .
tetibe bernafsu nak kua berjalan dengan kazen .
kua ku 12 balik kul 830 .
tu pun kene marah3 .
=(

adik aku tuh kua pepagi bute , balik kul 3 4 pagi .
tade hal pun .
nape perlu ada diskriminasi antara anak perempuan dgn anak lelaki ?
aku bukan pernah buat hal pun .
aku bukan pernah kene tahan polis ke .
kene tahan dengan JAINS ke .
eeee.. geram3 !

ouhhh.
semalam aku ke bagan lalang .
seremban -> nilai -> sepang gold coast (sepang gold coast . cehh !)
tapi tak mandi pun .
sbb air surut.
lama kitorg tunggu .
last-last pegi merayau jeh .

nek scoot plak tuh.
scoot kazen aku .
motor aku macam demam jeh .
malas nak usik .
kang jadi pape tengah jalan , sape nk baiki ?
aku taw gune , isi minyak , tuka spark plug .
thee ^___^

tuka2 rider , jap2 aku , jap2 aku .
aku rase semalam kali ke tiga kot aku bwk scoot sepanjang 20 tahun hidup .
sumpah terkial-kial macam orang baru nak belaja bwk motor.
HAHAHA !

cene nk start engine neyh weyhhh ?

kawan aku siap gelak2 ag kat aku .
hampeh .

"laaa, aku ingat aku jeh yg tak reti bawak mtr tuh , ko pun same ."


aku tak bape mahir bawak scoot dengan z .
boleh bawak tapi terkial-kial la . ;p

btw, neyh ade award dari nuraini ;)
tag aii tak amek eh .
hehe ;)

nape sexy sangat award neyh ?
sape la wat neyh .
adeehhh xD


Sunday, June 27, 2010

.# 2.


oke.
nadzirah dah reply email .
jadi , dah boleh post entry ini .


pengunjung bertuah untuk 26 June 2010 bernama Nadzirah .
name kat blog Aki_San .
she's newbie .
so, lets greet her !

WELCOME TO BLOGGING WORLD AKI_SAN !
^___^

blog dy aku tengOk maseh suci muci lagi.
kate newbie .
ko tgk la sOk .
lagi meletz dari blog kO nanti.
HAHAHA !

ni bukti !
tapi nape tade kaler pink ?
sbb dy save dlm word .
tak pe.
pasni boleh apply tutorial print screen dari aku oke ?
so, tahniah la ye kepada aki_san sbb jadi visitor bertuah .(cet. bertuah la sgt. HAHA !)
boleh klik sini untuk ke blog beliau.
opsz peringatan .
she's taken.
bwekk ;p
padan muke korunk.
hahaha !

neyh plak print screen dari aku .
cantik kan no 222 .
thee ^___^






Saturday, June 26, 2010

.cara nak print screen.

dalam pukul 11 lebih tadi, aku receive email dari pengunjung ke 176 .
rini hits lambat plak .
sobz sobz T___T

ye la kan .
blog aku ta macam blog bekas suami .
blog dy sehari seribu yang serbu .
HAHAHAHA !
bekas suami wak lu !

pstt : bekas suami kedekut . aku mintak p paris, suh p indon . pastu suh aku tido dgn jenglot.


tapi dy tak sertakan URL blog .
cene nak tengOk ?
tape3.
nadzirah , if u read this , sile emailkan url blog awak oke ?
macehhhh ^___^

semalam ade blogger tanya kata dy tak pandai print screen .
url dah tenggelam dekat shoutbox plak .
name dy lya kalo tak silap .

aku rase ramai jeh lagi yang tak taw nak print screen cene .
sbb ade yg tangkap gamba screen komputer pakai camera .
jadi, aku dengan rase penuh tanggungjawab .
eh asal skrip dah macam rancangan bersamamu plak neyh .
silap skrip plak .
aiyakk ~

meh nak ajar .
dok depan pc, perati keyboard memasing oke ?

1 - ko pegi kat page yg ko nk print screen tuh .
2 - ko tengok kat keyboard . tekan key yg ade tulis PRINT SCREEN (rujuk gamba di bawah)

3- lepas tuh pegi kat paint . kelik EDIT -> PASTE -> FILE -> SAVE AS (jpeg) .
DONE !

kalo nak crop , gune la ape2 software untuk edit picture .
aku crop pakai PHOTOSCAPE jeh.
sonang .
kot pakai PHOTOSHOP kang .
lecehhh bagai .

ouh itu bukan keyboard aku .
gamba sume aku gugel jeh .
kat bawah neyh baru gamba keyboard aku yg turut aku gugel .
tapi aku pakai yg neyh la.
sebijik weyhhh .

best kot .
sume shortkey ade kat keyboard .
nk bukak browser tekan jeh key kat keyboard .
nak bukak winamp , tekan jeh key kat keyboard .






oke dah.
aku bukan nk pomot keyboard ke ape ke.
yang penting , tutorial sampai .
pasni jangan cakap tak rety nak print screen lagi .
aiii geget kang .

adiosa !


.notis pemberitahuan.

ceh ~
macam notis nak bgtaw pape jeh yg lekat kat soft board mahallah.
HAHA !


malam neyh aku nak offline .
ado kojo den nak buek .
lagipun tb mlm neyh ade cerek arama (baca : cerekarama) .

sape2 yg bertuah dpt no 176 tuh .
mcm smlm eh .
print screen pastu anta email berserta URL.
pepagi bute kang , aku wat entry .
pastu esok publish .
macam smlm la eh .
thee ^__^


.dia menyakitiku.

hOHo !
nape tajuk skema gile ?

kelmarin aku tengok pic anak kucing comel kat blog sape tah.
sumpah comel gile.
pastu aku pun terus terasa nak bela kucing .
aku post status kat wall fb . (gile geged)

"ibu. i want a kitten"

pagi semalam , sedang aku syok melayari alam maya .
tetibe aku dengar bunyi meow meow dekat depan umah aku .
aku ingat kan badak sumbu sesat ke .
aku pun g la tengok kat depan .

bunyi datang dari celah-celah pasu bunga ibu .
aku jenguk tengok .
memang ada anak kucing pun .
kaler kelabu .

aku angkat la dia .
dy menggelupur , pastu cakar tangan aku .
huwaaa .
sakett laa oii !

terus dah tak de hati nak bela kucing lagi .
hurm .
pagi tadi aku dengar dy gaduh dengan kucing lain .
aku biarkan jeh .
malas nak layan .
dah tawar hati .



.jom la join ramai-ramai.


nie bukan segmen jelajah blog bersama innz ke or what .
bukan nak bagi traffic free 5 minit or what . hehe ;)
its just a game .
aku pun tade mase nk jelajah blog korunk .
lagipun traffic aku bukan lebat mana pun .
renyai2 jeh .
pastu 3 minit, benti .
eh .ape aku cite neyh ?

just nk seronokkan lagi blog aku .
pastu merapatkan silaturahman eh silaturahim dengan kwn2 blog .
kadang-kadang ade yg follow blog aku tapi aku tak follow blog dy balik .
kejam kan aku ?
ampun yep ;)

semalam i kol u, u tak answer .
eh, alamak ternyanyi plak .
sorry3 xD

semalam hari pertama aku buat game neyh .
x sempat nak post semalam sbb aku online pun pukul 12 tgh mlm .
sementara niteline sbb before tuh aku tgk fast n furious .
aku pun online.

******

aku bukak email.
and I'VE GOT THE 176th VISITOR !
and ini print screen dari beliau ;)




FATIHAH SYAFINAZ BT KAMARUL ZAMAN

panjang nyer nama .
hehe ;)

ni plak blog dy = a cup of life

fynaz org terengganu.
cantik plak tuh .
mencik i.
asal kulit u licin3. ?
pakai ape kat muke ?
share cepat .
sebab muke aku dilanda tentera berjerawat.
HAHAHA !

kat blog dy ade sheep comel .
kalo nak taw sile ke sana .

*******

easy kan game aku ?
tak susah mane pun .
nanti bile dah tade sambutan , aku stop la .

esok sape pulak ye visitor ke 176 ?
just wait n see .
jangan lupe print screen pastu email URL blog .
^___^









.dashing is also for girls.

sape kate dashing hanya untuk lelaki ?
perempuan pun boleh pakai oke .

ta caye ?
aku baru pakai tadi .
sbb aku curious nak taw how does it feels.
HAHAH !
sebab adik aku kata , bila pakai, rasa sejukkk jeh .
dy suh aku cube .
HOH !
mmg sejuk pong .
bau wangi lagi .

skunk neyh aku rasa nak gegaru jeh muke aku dengan kuku .
annoying sungguh .
lepas satu hilang , naek yg baru .
kali neyh bukan hadek2 yg naek .
sekali mak dy menetap buat perumahan kat muke aku .
apa lagi kalo bukan
JERAWAT BATU .
saket dan besar ko taw tak ?!
nampak sangat aku diserang tentera jerawat .
dah dekat 2 minggu aku dok tenyeh kayu manis kat muke .
yg hadek2 hilang la.
yang mak dy, tak reti2 nak mampus .
geram aku .
nampak tak muke geram aku ? grr x(

pastu kan ritu , aku bace kat blog kak vp .
dy ade post psl dy kene jerawat batu gak .
dy tengok kakak dy letak kolgate kat jerawat tuh .
dia pun buat gak.
tapi kak vp dah pesan, anything happen , tanggung sendrik .

aku pun geged la en g buat .
first day aku buat bwk tido, esok tuh kurang cket besar nye .
teruja mak noks !
HAHAHA !
second day aku pakai , bwk tido , aku bangun esok tuh , cuci muka , tempat jerawat tuh jadi macam hitam , berkerak.
atoiii ~
aku dah redha babeng dah T_____T
dagu aku dah buruk.
seyes buruk .
T___T

ptg td tengah tgk tb, tgn aku gtl , try2 kopek .
boleh uolz tapi dy jadi melecet .
pedih2 .
esok kompom hitam balik T____________T

ate ?
bile teman nak cantik, kulit licin berseri macam dulu ?
huwaaaaa T___T

lagi 2 minggu aku balik uia.
cano cito neyh haa nak ngadap makhluk uia ?
makin low la confidence aku .
















ada cara tak nak ubati masalah yang aku hadapi neyh ?
anyone ?
plishhh ~


Friday, June 25, 2010

.pengumuman kepada semua pengunjung blog PINK neyh.

haaaaa.
nampak tak ?
terbaek punye gedabak aku print screen .

untuk ko, ko ko dan ko.
hah ! tah sesape tah ko tuh.
HAHAHAHA !
aku sgt baek jantung nak feature ko dalam blog aku hari-hari kalo aku updated .
kalo ko masuk blog aku neyh .
ko tengok no yg kaler PINK tuh tunjuk nombor 176.
reti2 la nak print screen oke.
pastu anta email kat aku .
nak jadikan bahan bukti .
kang ado yg men ngelat .
alamat email ade kat about me .
sile rujuk situ yew .

sehari aku boleh kaut 200++ pengunjung .
jadi, sompek la kot nak nombor 176 tuh .
kalo tade yg anta , jadi ritu tade feature artis eh blogger lah yep .
paham tak ?



update :
ade yg tak paham ni. ini BUKAN CONTEST . setiap hari siapa yg dapat print screen no 176, aku akan FEATURE/REVIEW blog dy dlm blog aku . everyday 1 blog . everyone pun ade chance nk di review oleh aku . dah paham ke ? jadi, korunk hanya perlu email kat aku URL BLOG & PRINT SCREEN NOMBOR 176 . tu je ;)



.pe ko rase agak-agak ?.

question is open to boys and girls .

"ko suke sorang neyh taw . dy mmg jadi idaman gadis malaya lah . macho. bergaya , kaya . ko cite la kat kawan-kawan ko . hari2 ko stalk budak yg ko suke neyh . tapi ko tak berani nak approach dy . ko taw fb dy, ms dy, twitter dy . tapi ko tak berani nak add . pastu ade sehari tuh , ko bukak la fb dy . saje nk tengok gambar dy . tibe2 ko tengOk kat friend list budak tuh , ade fb kwn ko . makna nye kwn ko dah add dy . seems like kwn ko dah potong line ko. soklan nye APA KAU RASA ?"




meh share !


.resepi kuih pau.

hai!
bertemu kite lagi dalam rancangan mari memasak bersama chef ainul eh silap plak.
bersama chef innz budak malas.
huarghh ~ (asal sebut malas jeh kene nguap oke puan3.)

hari ini chef innz nak tunjuk cara-cara buat kuih pau gebush gebush .
sebelum tuh , kite kene ade mauripan .
mauripan adalah yis penaik .
pau gebush gebush sbb letak mauripan la .
kalo tak caye , boleh rujuk chef shafiq plak .

bese nye kite letak sikit jeh .
sbb mauripan neyh akan naik dengan gebush nye .
kalo letak banyak , mao setaman kembang pau tu kang .






ini lah mauripan itu . bukan mau lipan yew .

bahan -bahan yang diperlukan adalah ...............................................................
teeeeeetttttttttttttttttttttttttt ............................... (bunyi siaran rosak)

maaf , kami akan kembali esok pagi sbb engineer cuti rini , nenek dy nak beranak.

itu lah kata-kata yang terpampang di tv .
punah harapan senah anak pak meon nak belaja buat kuih pau .
T___T

*******************

cite kat atas tuh kire dalam lakonan la.
eh, kate pun aku ainul aishah , kena la berlakon kan ?
KAHKAHKAHKAH !

al kisah nya, aku balik kampung ritu .
mak long aku tersasul cakap masa bagi resepi kueh pau kat ibu .

Mak Long : ala, senang jeh dik buat nye , sekilo tepung , sekilo mauripan .....
Ayah : apo kak ? sekilo mauripan ? mau besar kolam kat belakang kang pau tuh .

semua bantai gelak .
aku pun join sekali .
lawak gile bhaaaiii ~

kalo korunk tak gelak , makna nye korunk tak paham .
kalo tak paham , jgn komen kata tak paham .

oke. next !
meh kite review sikit keywords yang masuk dalam blog pink hari ini .


diari anak dara : sampai 6 kali pulak tuh . anda salah masuk diari ye. ini diari budak malas.

geng budak malas : anda telah sampai ke blog yang betul. tahniah !

diari shahir af8 : omaidot ! is it true ? mane diari dy ? nak tahu gakk ~ share laaa xD







sekian .
jumpa lagi di lain hari dan lain waktu.
adiosa !


Thursday, June 24, 2010

.perlu ilmu untuk bagi org laen suka blog itu.

kaizen mane kaizen ??
aku bengang neyh !

tadi aku pergi blog sape tah .
ade org bagi link blog kaizen kat bdk tuh .
nampak tak ape yg aku nampak ?
tak nampak ?
g pinjam spek mak ke ayah ko ke .

aku jeles la weyhh.
nape dy tak bg link blog aku ?
nampak sangat blog aku tak best kan ?
HAHAHA !

aku nak pegi bertapa sekarang .
nak g menuntut ilmu bagaimana nak mempopularkan blog pink neyh .
euww ~ geli gelimat plak aku bile sebut perkataan PINK.
KAHKAHKAH !

eh jap .
aku rasa kalau blog aku nie ade sense of humour mesty lagi beshh kann ?
jadi , aku nak g cari sense of humour tuh .
kot2 la tertinggal kat kedai topup tadi ke .
sebab blog PINK neyh tak kelakar langsung.
tata !














alamak , terkentut plak .



.tanda-tanda ko boleh join geng malas aku.

selamat hari khamis sume.
maaf la cikgu lambat masuk kelas rini .
obersept la oiii.
cikgu pun nak sambung tido .
korunk g la men masak-masak kat belakang kelas ye .
huarghhh ~

itu tanda untuk cikgu cikgi yg malas .
macam dlm cite p.ramlee tuh .
hoho xD
jadi, cikgu cikgi boleh join geng malas aku kalo anda bersikap sedemikian ye .

korunk neyh suke wat aku gelak genguling taw x ?
aku bajet mesti korunk ingat aku neyh mcm kasar kan ?
sbb si kemba ngan si kaizen ckp ceni ;

"baru aku taw yg ko seorang perempuan stlh menukar template ke kaler pink"

hampeh jeh korunk.
HAHAHA !

yg aanz lagi plak ;

"perghh otai buat pancake . "

aku maseh lagi boleh memasak dengan sedap ye .
sbb masak dengan kertas resepi yg dilekat di pintu peti ais .
KAHKAHKAH !

ouhh btw, aanz, if u're reading this entry .
aku tak pernah masuk mane2 paper .
mybe ko juge rase yg muke aku macam Ainul Aishah , pelakon Nana Tanjung tuh.
kan3 ?

aku tak marah pun .
u makes my days blast ! xD
tengOk2. gangster pun pakai speaking oke.
HAHAHA !

bace list kat bawah ni eh ;


kalo ko ade ketiga-tiga yang aku nyatakan di atas , sile jangan segan silu join geng malas aku .
tade yuran tahunan mahupun yuran bulanan .
yuran pendaftaran pun tade .
sbb aku malas nk kutip .
kalo kutip pun, korunk bayar ke ?
HAHAHA !

ko hanya perlu menekan button follow dekat kotak geng malas di atas .
senang bukan ?
selamat men-join (ape punye bahasa daaa) .





taktik baek punya nak tarik follower versi malas .
KAHKAHKAHKAH !
anda boleh melakukannya.
yeah ! (gaya abg nas rambut ketaq dalam mentor)








follower ke 400 , syahid pastu kaizen . kaizen men tipu unfollow, pastu follow balik . kahkahkah ~


Wednesday, June 23, 2010

.kesimpulan.

hari ni aku bangun pukul *err paham2 sendrik la* .
melampau sungguh tido rini .
selagi tak de yg ketok pintu, selagi tu aku peluk bantal.
agak2 sejuk, tarik comforter.
heaven nyew .

lepas mandi 'pagi' .
aku terus duduk dekat depan PC .
lunch pong pukul 4 petang .
tu pun bile dah rasa lapar sangat . =.='

rini boleh kata seharian gak la aku berkampung dekat GB tuh haa.
buat bancian penduduk dari blog ke blog .
HAHAHA !
see .. tak men r blogwalking .
gua buat bancian sekali beb .


tak ramai yang ping laa.
page pun bergerak dengan perlahan.
bosan jeh.

KCT 1 , LIZA HANIM BERTUDUNG .
antara yang paling BANYAK dipost oleh blogger rini .
haih ~
nape mesti post perkara yang sama ?
mesty men SEO neyh .
gile traffic eh ?
lalalaaa ~

rini aku tade follow blog sesape pun .
malas .
aku tinggalkan komen jeh kat mane2 post entry yang aku berkenan .
pastu kutuk2 cket .
agak2 aku tak suke entry , aku bantah habis-habisan .
HAHAHA !
tade la .
komen elok2 jeh .
eh aku kan polite girl.
WAHAHAHA !
meh gelak reramai.
polite girl wak lu !

macam-macam blog yg aku pergi tadi.
^___^

yg pakai word verification .
yg ayat dy panjang menjela macam karangan bahasa melayu .
entry selain personal.
sume tuh aku kurang berminat nak jengah .
thee ^__^
maaf la ye.
bukan memilih cume tak berkenan di hati .
lebih senang hati membaca dan mengomen entry berunsur personal ;)

petang tadi buat pancake.
tapi hasil tak begitu menarik macam kat kedai .
tapi abis gak .
lalallalala ~

"patut la mahal. anak kamu masuk GMI. swasta kan ? anak kak masuk kerajaan punye. UKM lagi."

sile bace dengan nada riak.

patut ke mak cik tuh bersikap begitu ?
anak ibu saya bukan semua masuk swasta oke.
saya masuk IPTA oke makcik.
ibu tade riak macam mak cik pun .
geram aku dgn org ceni .