Meet This Blog In Facebook !

Monday, May 31, 2010

.ko taw aku rase ape ?.

derr, gua rasa nak MENCARUT.
boleh tak ?
@#$^&&*^*(*(*&^*(()(*^$#@#@%& CELCOM $#%^&**()(((**^^$%$@#$#%&*.
























dah.
gua dah hantuk2 pale kat keyboard sbb CELCOM CABAI neyh.
@!!#@$#%%^^%*^&(&*)& !~!!!!!

My Sweetheart Smells Like Adidas Action 3 - Fresh Anti-Perspirant

arghh !!
lambat lagi.
siput tul aku neyh.
esh3.

tajuk kali macam err.
bf aku pakai adidas action 3 ke tak eh ?
hadoii ~

takpe2.
belasah jeh.
hehe ;)

aku suke kalo bf aku bau fresh.
tanak bau yg ade perfume2.
fresh la baru segar.
plus macho gitu.
bweekk ;p
the blue one for men.
eh, takkan bf aku pompuan lak en ;p



kalo tak silap aku, aku pernah dengar yang kalo pakai adidas action 3 neyh, takkan berpeluh.
means sweat no more !
ye ke ?
kalo tak sweat, means tak de la bau badan.
so tak de la aku pengsan =.='
erk .
tapi xpe, kadang-kadang kalo dy maen futsal ke, tipu la kan kalo x sweating langsung.
jadi, tak pe jeh kalo pakai adidas action 3.
tak rugi pong.
bertambah2 fresh nanti.
plus boleh bawak solat sebab 0% alchohol.
^__^



bile bau badan sentiasa fresh, baru aii suke nak bermanja-manja.
nak menggedik-gedik.
kan ? kan ? kan ?
even dy baru pas men futsal.
padahal, lenjun satu badan.
tapi bila pakai action 3 terus segar bugar gitu.
beshh ape macam tuh ;p
eh, takut pulak, aku yg tanak lepas dy balik sbb dah syok sangat kat bau fresh fy tuh.
haaa.. bahaya.
or tak pong kat ade pompuan laen yg lekat kat dy.
arghh ~!
bahaya jugak.
;p

eh, dah cukup 200 lom eh ?
dah r tenet cabai neyh lembab semacam.
eshh. gerammm!!~~
kalo x dpt, aku saman ko celcom.
HAHHA !
boleh gitu ?
x(




dah tengok ?
belum ? nahh tgk taw ;D













Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

.kesan blog terhadap diri.

arghhh !!
aku dah type panjang2 tadi.
sekali terbackspace.
hilang semua .
huwaaaaaaaaaaaaaa !!!~
T_________T

okeh naseb baek leyh undo balik.
phewww ~~

berinspirasi kan entry Amir Izzat yang bertajuk 'Blog.. Membunuhku'

aku start blogging dari bulan 9 2008.
aku pernah mengalami bende yg same.
eh bukan pernah tapi masih.

mase awal2 dulu aku tak active sgt.
tak taw pape pong.
tak de followers, tade nuffnang macam skunk.

since mac 2009.
tyme tuh aku cuti 4 bulan.
baru abeh foundation.
aku dok umah jeh.
tak buat pape.
eh ade. buat lesen kete tapi bape jam sangat pong.
memang mase byk kat umah.
ngadap tenet.

mase tu lah aku active sket blogging.
mase tuh pakai streamyx lagi.
laju lagi line tenet.
tak macam skunk.

masuk gombak bulan 7.
aku da slow2.
sbb tak de tenet.
lappy pong tade lagi mase tuh.
tambah plak, ayah dah terminate line tenet kat rumah.
grr x(
bile balik mid break.
hari2 aku mintak duet kat ibu.
nak g cc.
nk update blog punye pasal.
and tanda marah sebab ayah terminate tenet T__T

dekat2 nak raya, ayah beli broadband cabai neyh.
pencekik duet pengguna !

pastu, raya haji, ayah beli kan lappy.
sejak tuh, aku register wifi uia.
pastu plak, uia tambah modem.
jadi student boleh melayari tenet dari bilik.
ta yah g mahallah opis lagi.
aku pong syokk la.
asal bangun pagi, bukak blog.
mandi later2 boleh.
HAHAHA !

pendek kata, kalo tade tenet, tak de blog.
mmg menggelupur la aku.
haih ~

korunk pernah lepak dgn bloggers ?
haa ? belum ?
try la.
beshhhh gile.
sbb kite semua sama.!
minat yg serupa.
mmg happening ^__^

tapi aku lepak dgn bloggers yg bese2 jeh.
yg baya-baya aku.
yg tak bape nak dikenali.
^___^

Sunday, May 30, 2010

.mimpi yang ngeri sampai nangis hentak kaki.

hola !
selamat petang.

derr~
rini sgt susah idea nak kua untuk menaip di blog.
tak taw nape.
penat pk, aku tido.
sonang cito.
HAHA !

tido petang nikmat derr.
nak2 pulak, malam tadi tido kul 330 pagi.
bangun kul 11.
tapi still mengantuk.
kul 130 bantai tido lagi.
sampai kul 5.
haa lu kire bape lame aku tido .
HAHAH !

mimpi.
yew.
aku mimpi.
sampai nangis2 bagai.
haih ~
nak taw mimpi ape ?

seyes.
aku ngs.
merajuk segala.
macam 'bila aku mintak duet, ibu tak nak bg'
pastu aku akan majok, ngs2 leleh aer mata, sembam muke kat bantal.
macam tu la aku ngs dlm mipi tadi.
nak taw mimpi ape ?











aku mimpi ayah jual balik mesin basuh dan peti ais yg baru dibeli.
tah pape kan ?
erk .

Saturday, May 29, 2010

.serangan ke atas YOUTH '10 oleh angkatan blog.

hola !
seharian private blog.
ade yg rindu tak ??
bajet la ko pompuann ~

aku mencari ketenangan.
HAHAHAmpeh !
tade la . semalam jiwa kacau sikit.
skunk da oke.
dah boleh type2 byk2 kat blog shaye.
weee xD

rini aku ke PWTC untuk menjoin YOUTH '10.
bapak penat. saket kaki lagi. haih ~
jauh lerw pulak.
tapi tak pe.
sebab berbaloi2 walaupun tak dpt byk goodies bag.
hehe ;)

aku telah berpakat dengan angkatan tentera blog iaitu akmall, ery,syahid dan shafiq untuk berjumpe di sana.
sesambil melepak dan mengumpat eh berborak2.



tapi malang nya.
ery telah merajuk akibat akmall yg hanya sekejap jeh jumpe dy kat mcD.
aku ade la lame cikit dari ery dpt jumpe akmall.
hehe. sbb aku sampai dulu ;)
len kali datang dengan lebih pantas yerp !
^__^
tapi tak bergamba pongg dengan akmall.
kami agak terkilan di situ.
wuu xD

ini la barisan angkatan blog.
dari kiri -> shafiq , syahid , ery , budak hilang sweather ;(

tetibe aku jadi camera shy.
jadah tah. esh3.
keras jeh bile nak tangkap gamba.
hadoiii ~ i malu .
KAHKAHKAH !

gamba kat atas dicandid oleh shafiq semasa aku ngan ery ngah wat photoshot tuk cover majalah cosmopolitan.
derr, tak caye ?
neyh ha bukti.
haaa xD
x tipu punye.
HAHAHA !

sile percaya la weyhhh.
HAHAHA !

ouhhh kami kipas tanak mati nuffnang.
lalalalaaa ~

takde motip.
saje menggedik.
sbb org youth tuh suh dok depan tuh tangkap gamba banyak2.
hehe ;)
macam artis kan ?

ery takkan dapat tido malam untuk 8 hari berturut lepas dpt bergambar dgn aliff satar.
bapak sporting beliau.
shafiq dapat salam dgn aliff.
esh. jelesh3.
bukan muhrim la pompuan.


ini shafiq bersama ery.
photographer pada hari ini.
maceh shafiq ^__^
pakai dslr derr. dslr kan ?

ade lagi gamba laen.
tapi shafiq upload cikit2.
esok dy upload lagi.
esok curi gamba lagi.
letak dlm blog.
hehe ;)

credit -> fb shafiq dan fb ery. aku mencuri weyhhhh ~~~!! maceh lagi ;)
kesian kaizen sbb tak dapat join.
tak pe, len kali kite semua mesty join event ! baru gempak. kan3 ?
beshhhhh sgt2 !
macehhhh korunkkkk !!~~
meh cipika sipiki cket.
^___^


.one thing that make ur facebook status alive.

ur relationship status.

dari awal aku sign up sampai ade satu hari tuh.
status aku mmg SINGLE.
mase tuh aku maseh single and available.
tibe2 dtg idea jahat err nakal cket.

aku p la tuka jadi IN A RELATIONSHIP.
tak sampai 3 saat dah ade yg komen.

"dah ade bf dah ? tahniah2"
"sape kah ??"
"eh, da couple dah"

lebih kurang gitu lerw ayat2 mereka.
hehe ;)

pastu, aku tuka balik ke SINGLE.
ade gak yg laju jeh komen.

"lorh, da single plak."
"leyh la ngorat neyh"


eh3.
nak amek kesempatan plak eh.
babab kang.
lalala ~


setiap kali aku tuka, mesti ade yg akan komen.
banyak plak tuh.
hehe ;)

aku tgk org laen yg wat cmtu pong kene gak.
mesty best kan.
kalo bg aku yg jenis suke2 jeh tuka2, mmg syok la.
gelak kihkihkih tgk org komen.
^___^

Friday, May 28, 2010

.contest BY MYSELF.

jalan-jalan cari makan ~
ouh dah tengah hari.
aku lapaaa ~~

ibu masak ayam sambal.
perghhh ~!!
cair gua beb.
pastu ade kobis goreng.
arghh ~~
peberet !

ouh aku join kontez lagi.
semalam submit kaizen nye kontez.
rini laen plak.

aku jumpe kontez neyh kat GB.
telek punya telek.
macam menarek.
ting !

terus on lappy.
transfer gamba masuk pc.
edit2 bagi putih melepak macam pakai topong gomak.
ate, aku en golap gulita.
HAHAHA !


penganjur adalah PUAN oke.
hehe ;)
soclose2213 (bukan nama sebenar)

klik banner untuk join.
jangan malu.
tak susah bg sang gadis yg mmg suke amek gamar kek cermin.
dari simpan jeh gambar tuh, bek join kontes neyh.
boleh tacap2 bagi cun melecun.
macam yg aku buat.
aku pun tak taw nape gadis2 gojes suke amek gamba kat cermin.
hehe ;)



ini gambar tak semenggah yg aku pertaruhkan.
aku jumpe 3 neyh jeh gamba aku depan cermin.
apakah ??
aku tak gile cermin la eh.
KAHKAHKAH !



harap2 akak puan soclose2213 terima penyertaan aku yg tah pape.
aku jamin mmg tak kan menang punye.
sbb selama neyh tak pernah menang.
eh. ade2. 2 kali aku rase.
ngee ~

pastu dah tak menang dah.
huhu. sedih kan cite aku T____T
ko hengat wat cite sedeyh, ko ade harapan nk menang ke pompuan ?












hokeyhhhh ~
mao makan.
tata .

.khas untuk kaizen shinobi.

hola !
well.. well..
sape tak knl makhluk bernama samaran kaizen shinobi ini.
ape ?
ko tak knl ?
g masuk GB skunk.
cari kat section paling popular bulan ini.
ade lah mamat tuh.

background blog bertukar wajah lagi.
begitu juge dengan header.
background aku tuka sendiri.
amek yg siap ade dalam blogger in draft sajork.
yang header, aku kerah adik aku yg buat kan.
jadi, terhasilah header cantik ini berserta gambar2 tuan punya blog yg jelas sekali tak cun macam lisa surihani T__T
pasni mesti tak de sape datang dah.. wuuuu ~~

aku tak de duit nak anjurkan kontez buat header tuk blog aku.
jadi,since adik aku rety pakai photoshop.
eh, aku pun reti gak la. tapi sikit2 jeh.
aku suh la dy buat kan.
tak susah untuk beliau melaksanakannya.
hanya setengah jam sajork.
aku juz bg gambar dan word2 tuk di tepek di atas illustrasi.

tetapi.
mamat kaizen shinobi ini ade menganjurkan pertandingan tuk korunk design header blog beliau.
kesian blog dy.
tade kepala.
esh3. kijam sungguh kaizen.
HAHAHAHA !

meh-meh join. --> kontes
tak susah.
tade syarat over2 yg pening pale.

since kaizen dah tegur kate header aku cun, n tanya header tuk dy mane.
hehe ;)
aku buatkan la.
aku kompom takkan menang.
tak caye ?
korunk tunggu la keputusan nanti.
sbb aku bukan reti sangat men potoshop.

bhaii~
aku tade idea.
simple2 jeh eh.
janji ade name aku dlm list kontesten.
sifu kene la sapot anak murid.
kan3 ?

nah. hambek. sumpah buruk. ko gelak lagi, aku tampo.
HAHAHAH !
tuka link baru ye.
yg lame sile buang.
aku pun nak gelak tgk yg lame.
KAHKAHKAHKAH !






jgn ade yg kate cntik.
pukul kang.

Thursday, May 27, 2010

.mintak permission tuk kentut, amalan terpuji.

"nak kencing" laju jeh qistina lari ke toilet.
"ha? nak kencing. haa akak, g ikut dy" sore ibu.

bukak seluar, masuk toilet.
aku pun sebok nak ikut masuk.


"tak yah. tak yah." qistina tolak aku, tutup pintu.

malu ke ? hehe xD

bile aku msk, tgk dy ngah pulas pili paip.
macam yg salu dy tgk aku buat.
tapi sebenarnya tak yah dah.
sbb ayah da psg kepala yg jenis tekan jeh, kua pancuran hujan eh air.

"eh, ta yah bukak. qistina tekan jeh." aku aja cene nk gune.

setitik air pun tak kua.
heh. mmg dasar tenaga budak 2 tahun.
tak kuat lgsg.
cene nak kawen sok. erk ?
kene la aku gak yg tekan.
bile dah kua air, sonok plak men.
tanak benti.

pas tu trs meluru masuk bilik aku.
sbb aku aja, lps kencing kene lap montot.

"eh, nak tu" tangan tunjuk ke arah kepala gapield.
"amek la" kata aku.

berlari nek tas katil nk amek.

"eh, mane kaki dia?" soal qistina sambil kepala gapield.
"ouh, nak yg kaki kat bilik laen." aku bwk dy ke bilik adik2 aku.

pastu dy nampak gapield berkaki.
trs pergi.
duduk sebelah gapield.
macam takut2 nak amek.
sbb adik aku @ pak ngah dy ade.

"haa.. nak buat ape tuh ?" adik aku bersuara.

qistina diam.

"qistina ckp, pak ngah, qistina nak.." aku aja dy mintak kat pak ngah dy.
"pak ngah, qistina nak." dy ulang pelat2.
"haa amek3." kata adik aku.

dah dapat gapield berkaki.
meluru ke depan.
buat men kete plak.
duduk tas gapield, gerak en pakai kaki.
style tak qistina ?
agak2 penat pakai kaki sendiri.
suh org lain plak tolakkan.
hampeh.

tibe2 qistina diam.
pandang aku.

"nak terkentut" sumpah perlahan suara qistina.
"haa ape qis ?" soal aku. sbb aku tak dgr jelas.
"nak terkentut" ulang qistina.


aku bantai gelak kuat2.
muke dy innocent gile.
mungkin tgh thn kentut sampai aku bg permission, baru nak lepas.

"kentut la qistina oi."

.i know u're reading mine.

dah beberapa hari sy tade kredit.
saya diam.
awak pun diam.
dah bape hari dah.
saya ingat awak ade la nak call ke, msg ke.
tapi x de.

bile sy msg awak thru hp adik.
ckp tuh sume.
awak ckp sy tak paham awak.
awak ngah final.
takkan la 24/7 awak study ?
takkan x de seminit pon nak msg saya.
at least tanya khabar ke.

hurm..
yelah awak sibuk sangat kan ?
agak2 kalo sy mati nanti.
awak tahu thru blog saya.
tu pun tah2 pas sebulan.

maaf la.
kalo sy buat entry neyh.
sbb sy dah x de tempat mengadu.
awak hilang.
bz final kan ?
tak de mase tok saya.
tak pe.
saya paham.
dan akan terus memahami awak.
ikut awak la.
saya tak de kepentingan kat awak.
hanya seorang teman.
hurm ~






































pergh ~
menitik plak tears.

Wednesday, May 26, 2010

.kecewa. edisi SEDIH cket.

'bergaya nye dy'
memerhati dari tingkat 3.
dy kat bawah.
dy hanya mengenakan jeans, selipar,sling bag coklat,t-shirt hitam.
yang penting rambut terpacak.
cair beb.

berani kan diri add dy kat fb.
dy approve !
yippi ~
sejak tuh asek stalk fb dy sbb nak tgk gamba dy.
pastu wall dengan dy.
pastu chat kat fb dengan dy.
pastu dy mintak ym.
shuke3...
pastu borak kat ym.
happy gile... ;D

tapi x lame tuh dy diam.
dy tak nak wall lagi.
dah tak ym lagi.
sedeyh T___T

upenyer dy dah taw saya budak uia gak.
mybe dy tamo ade relation dgn dak uia.
sedeyh lagi T__T

admire bagi happy kejap pastu bg duka.
skunk saya hanya mampu tengok dy dari jauh.
hanya mampu stalk fb dy jeh.
nampak dy online kat fb tapi x berani nak tegor.
saya pasti dy pun tamo kawan sy lagi.


kejadian berlaku sebelum kapel dgn F.
kang kene belasah plak.


















sbb tuh la saya ta nak taw org tahu saya budak uia.
saya ta nak budak uia add fb sy.

.aku dah agak dah !.

hola !

as expected.
traffic menurun.
mekasih shahir sebab bagi aku jakun untuk 2 hari neyh.

ouh nak taw.
currently aku ngah dgr lagu shahir.
WTH ??
sore dy ado2 jeh..

korunk neyh hebat en.
aku tak ltk pun link fb/badge kat blog aku.
korunk leyh jumpe ?
clap3.
^__^

mybe silap aku gak kot.
sbb letak pic and name yg same kat fb.
tu yg korunk jumpe.
tape.
nanti aku tuka.
HAHAHAH !

kul 10 tadi, aku wat second cash out nuffy.
kali neyh x sampai RM100 macam last cash out.
ngam2 RM50 jeh.
oke. tipu.
;p

mase kat uia ritu.
senang2 nak dapat RM50 seminggu.
skunk kat umah, sebulan baru dapat RM50.
tu pun tak bape nak stabil lagi.
haih ~ susah2.










aku dah x bape berminat nak berforum kat gb.
sek2 cite same.
cantik,traffic,ranking,alexa,PR,nuffnang,follower.
tapi paling glamer traffic la.
heh. pe kene ngan korunk neyh ?
esh.

.perempuan cantik kegilaan lelaki.

hola !
pompuan cantik = kegilaan lelaki.
sume org pun suke tgk org cntik.

hurm. sesungguhnya manusia itu tak pernah puas dengan apa yang dimiliki.
aku juge begitu.
hehe ;)

aku en pemalas.
mmg malas oke.
kalo facial wash tuh abeh, mmg aku bia jeh ah abeh.
mls nk g kedai.
kalo tak kua uma, mmg aku tak pakai ah pelembap ke, toner ke.
padahal bukan takde.
tapi tu lah.
MALAS.
haih ~

pastu bile jerawat menyerang ibarat spore dilanda todak.
mulut tak benti potpetpotpet.
tapi still tade initiative nak g rawat jerawat tuh.
padahal oxy bukan x de.
tapi tu lah.
MALAS.

pastu bile tgk kwn2 laen sume cecantik, gegojes,meletopz cun nye.
mule la jelesh3.
diri sendiri yang malas.
HAHAHA !

aku pernah once gile mekap.
sehari g kelas tanpa mekap, aku rase mcm alien.
tapi tak lame ponggg.
pastu dah malas nk mekap hatta letak bedak sekali pong.
bile malas, aku pk senang jeh.

"cecantik pong bukan ade yg berkenan."


teruk kan aku ?







Tuesday, May 25, 2010

.kahwin punca stress.

hola !
selamat malam.
tetibe rase nak cite sal kawen.
bolehhh ?

ini aku dapat dari buku yang aku bace.
opkos la en.
takkan dr buku yg aku masak plak.
HAHA!

ingat kawen senang ke ?
ingt kawen tuh solution semua hal ke ?
penambah masalah ade lerw.
macam salu gurl ckp.

K : kalo ko tak dpt smbg blaja kat mane2,ko nak watpe ?
A : kawen je lah. senang. hahaha !


memamg bergurau.
tapi its common reason kan ?
hoho.

jangan pasni ade yg tanak kawen sudah.
hehe ;)

menurut hasil kajian psikologi, perkahwinan adalah salah satu punca stress dalam kehidupan.
ini kerana perkahwinan sebenarnya melibatkan perubahan demi perubahan dalam hidup seseorang individu.

ini pulak antara perubahan yang akan menyebabkan korunk seteress.

[1] tempoh penyesuaian diri dengan seorang individu bernama suami/isteri.

-before kawen, ko tak tahu yg dy neyh kat umah jenis cene. time kapel, mesti yg baek je tunjuk. pas kawen, hambek ko. upenye jenis payah bangun, malas kemas bilik, pengotor. tak ke seteres ko nt ?

[2] harapan terlalu tinggi.

-verangan nak hidup yang romantik dan bahagia 24/7,ibu bapa,mertua,ipar duai yg sporting. alih2 bile kawen, tak seindah yg diharapkan. bahaya neyh.

[3] tidak tahu tanggungjawab.

-asek cite tentang "nanti kalo kite dah kawen,kite g honeymoon,pastu kite beli umah,pastu kite ade anak". hek ? tu jeh yg pk. yg laen ? kerja rumah sape nak buat ? tah2 basuh baju pun x reti. susah2.

[4] kurang berkomunikasi tentang perasaan.

-demi nak jaga hati pasangan, sanggup pendam rasa. jangan kak oi. kot2 sok ko yg merana.




boleh jadi kaunselor cinta x ?
berangan uolz.
HAHAHA !

.geng pemalas.

hyep =)

byk tul perkataan malas yg aku sebut rini en.
pasan tak ?
tak pasan, wat2 pasan.
jangan membantah.

tadi kate nak tido.
tapi tak tetido yo laie.
maleh lerw plok.
aduh ~

since shahir dah glamor kat blog aku.
pe kate aku bat pertama kali nyer dengar sore si shahir neyh.
dah dolod lagu dy tuh.
takdo la sodap mano pun.
biaso2 yo.
den ingek en sodap bonar la suaro ex-uia neyh haa..
suaro den laie sodap.
oke. itu den bungak yo.

eh, lari tajuk plak.
hp aku bunyik.
ade meset masuk.

1 message received
Ibu

kang ambil adik n ami.



osah pomaleh ibu neyh.
bukan tak buleh kua bilik, joret yo.
esh3.
welcome to the club ibu.
akak tetap presiden.

.sesi berfoya-foya bersama best friend,nak join ?.

hola !
selamat pagi.
aku nak sambung tido balik pasni.
ngantuk plak.

ini pink award datang dari jiran @ budak sebelah pintu.
iye. Encik Hizami Rahim yang bg.


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.

1.ensem.kacak.bergaya. thee ^__^
2.techer to be.
3.baek. ker ?
4.-blank-
5.-blank lagi-

hizami, jom jadi BFF supaya sy knl awak dengan lebih detail. dan isi lagi 2 tempat kosong di atas. HAHAHA !

Jot down 5 interesting facts about yourself of your hobbies.

pemalas = describe 1001 interesting facts bout me.

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

nak skip. ta taw nak bg kat sape. hehe ;)

okeh. dah siap. hehe . well,pemalas kan ? xD

.............................................

lepas event anjuran gatsby & nuffnang tuh.
aku dah ade kawan baru.
yg hari2 mesty berborak bersama.
sama ada kat fb/blog/GB.
hehe =)

bH , ery , akmall
kaizen excluded.
mamat neyh dah 2 tahun aku kenal.
sejak dr CFS,PJ lagi.
haha !

akmall ngan ery tuh x pnh lagi aku jumpe.
al maklum la memasing memalu mase kat TS ritu.
jadik nyer bile da balik, baru nak ckp.

'kite nampak awak kat TS tadi.'

jadi, kami merancang nak jumpe kat Youth '10 plak.
ade sesape lagi yg pegi ?
nanti roger la okey.
kot nak tuka2 number ke ?
boleh bermanja2 di sana.
kahkahkah !

tapi tak decide lagi hari ape nak g.
nanti dah kompom,aku inform eh.

aku mybe pergi dengan ery dan darina, my BFF ever.
suke3 =)
ery bawak shafiq.
bgs. angkut sume sekali.
hehe =)
the more the merrier.


*ini darina.cilok dr fb beliau.*



.entry orang separa sedar.

dah pukul 212 pagi.
aku maseh depan pc.
mmg dah ngantok tapi malas nak tido.
salah satu jwpn kepada persoalan hizamirahim.
kenapa blog saya bernama diari budak malas.
hehe ;)

hesh tah la.
tahap kebengangan aku dan adik2 terhdp si cabai celcom neyh melampau2.
sampaikan adik aku yg 18 tahun tuh sek ckp ceni ;

"ko buat ape kat pc tuh? uma kite ade internet ke?"


aku boleh updated blog.
blogwalking cket2,komen2 cket,jerit2 kat shoutbox cket tuh boleh lagi.
tapi yg aku bengang neyh aku tak dpt nk follow blog org.
kotak follower tuh x kua.
cabai sungguh.

aku rase bersalah gile.
aduh3.
cene ni ?
sabar la eh korunk.
nt da oke, aku follow back.

dah 2 hari trafiic menggile.
haha ! mmg la suke tp aku yakin tak lame.
pasni back to normal.
hehe =)

ery,akmall,darina,
adik aku dah setuju nak pinjam duet kat aku.
if tade aral melintang,kite jumpe kat youth '10.
tinggalkan kaizen sensorang.
hehe xD
jgn ngs taw kaizen ;D














b,gud luck exam.
jgn r kaco org buat sementara.
org saket ati lagi.

Monday, May 24, 2010

.Mentor 4, go ILA go !

hola !
bace tajuk pun taw kan yg aku support ILA.
i like her =)
bukan sbb dy bertudung.
tapi tah.
bagi aku dy talented.

AF8 dah abeh.
tapi aku tak layan pong.
jadah ? huahuahuahua .

tapi aku tengok mentor 4.
aku suke ILA.
go ILA go !
Nani pun suke sbb nani comel jek muke dy =)

ILA dgn ADI siblings kan ?
aku baru perasan yg dorunk ber2 neyh sangat beruntung.
sbb mentor dorunk, JOE dgn DAYANG, sangat baek.
kan3 ?

malam tadi ILA menang.
suke3 =)
congrat ILA ^__^

personally talk.
aku tak puas hati dengan suara SHAQ.
malam tadi, dy nyanyi lagu salim kan ?
sebijik derr sore.
tapi kalo dy nyanyi lagu laen, sumpah x kua sore.
sore dy macam tak best la.
kesian plak aku tgk dy macam kene menjerit sepuas hati bile nak nyanyi.
pape pun, gudluck tok SHAQ gak.

harap tade sape yg nak jadi jahat macam anon lagi.
eh lupe, da disable anon.
hehe. pdn muke. bwekkkk ;p



hope ILA boleh g final.
gud luck ILA !

.........................




Nama Penuh : Ila Damiaa bt Johar
Nama Panggilan : Ila
Warganegara : Malaysia
Bangsa / Agama : Melayu / Islam
Umur : 21
Mentor : Joe Flizzow
...........


My Wiggy Design



hah !
neyh jeh aku dapat buat.
pakai photoscape jeh pongg.
eh. hampeh kan ?
aku tgk da 44 komen, pergh.
aku tetinggal..
arghh ~~ parkinson ~~~

jom layan project alpha neyh eh =)










Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

.anonymous jahat. edisi SEDIH terkawal

hukhukhuk.. huwaaaaaaaaaa T_______T (dengan juraian air mata di pipi.)
someone mind to lend me your shoulder for me to cry on ?
huwaaaaaaaa T_________T

kenapa anonymous neyh jahat sgt ?
nape mulut macam cabai neyh ?
huwaaaaaaaaaa
T_______T

aku dah disable anon.
HAH ! padan muke korunk.
babin.

dah tak de mOOd dah nal cerita pasal abg zack zukhairi yg masuk blog aku lagi semalam T_T
dah tak mOOd dah nak cite pasal org2 kesayangan hamba yg rajen datang blog aku (mereke2 yg berkaler)


paling aku bengang.
dah x mOOd dah cite pasal visitors yg accidentally masuk blog aku semalam.
dengan visitors cecak 1k dan unique cecah 7rat.




neyh sume gara2 anonymous si peminat tegar shahir.
eh, tikus, aku tak kutuk shahir pong.
emo lebih pahal ?
den tampa, berdama kang !
hish ~
syuhhh3.
p dok bawah ketiak shahir ko tuh.
kipas la ketiak dy tuh.
ta yah nak mememak kat blog aku.
babin betul.

.hebat kau sekarang eh.

hola !
selamat malam.
enuff sal blogger gaduh.
but i want more on my visitor.
HAHA !

aku de kawan name dy kirin.
lelaki der.
tyme skola dulu.
kalo dy datang uma aku, dy salu kire harta ayah aku.

"motor 2,kete 2,aircond 3,umah besar,ade plaster ceiling cantik."


setiap kali datang, insya allah itu antara kata-kata yang tak tinggal.
padahal umah aku tade la besar mane pun.
umah teres setingkat jeh ponggg ~~
kos sederhana.
alhamdulillah,selesa gak la.
tade sesak sangat.

kadang-kadang aku balik semban.
aku kua jenjalan pepetang.
aku lalu la depan uma dy.
umah dy tepi main road.

umah dy da renovate.
dah tambah depan.
dah cantik la.
^__^

aku saje la usik dy kat FB ritu.

"wah kirin, uma dah cantik skunk. nanti raya nak datang la,"
"umah dah cantik baru nak datang eh. hurm.. datang la," balas kirin.


ceh. aku kene balik. hampas kelapa sungguh.

Sunday, May 23, 2010

.bilangan visitor pada hari ini.

hola !
selamat petang.
panas der rini.
kipas yg gatsby bg ritu sentiasa di tangan.
berjasa der kipas neyh.
HAHAHHA !

oi3.
nak taw tak ?
tadi en aku check analytics kat nuffy.
ce teka bape ?
first tyme ever.
sume gara-gara SHAHIR AF8 tuh.
yg membuatkan vistors naek mendadak.
600++ bhaiii ~
pukul 12 tengah malam tadi aje dah 100++
gile betul.
tah bile lagi aku nak rase traffic ligat ceni en ?

tade dari GB lagi kali neyh.
sbb entry aku dah tak naek kat top ag dah =(
majority dr gugel.

oke fine.
aku mmg JAKUN.
orang laen sehari seriban.
relax jeh.
tade kekepoh.

eh, blog aku en sampah merata.
jadi ini pencapaian membanggakan.
HAHAHA !

hurm ~
tu je nak gtaw.
jumpe lagi di waktu yang sama, hari yang sama pada minguu depan dalam rancangan "JOM KIRA BERAPA BILANGAN VISITOR ANDA HARI INI"
gile. tajuk rancangan panjang bebenor.
bye3 .

..change your attitude bloggers !.

hari2 aku bace cite yg same.
dari blog yg berlainan.
benci la.
jangan sampai aku ban blog ko sudah.

kes ben neyh.
tah bile nak selelsai.
ni sume salah pengampu2 tegar si ben .
yg memperbesarkan hal.

korunk backing dy sgt korunk dpt ape ?
dy bg ko duet ke ?
setahu aku nuffnang yg bg ko duet kan ?
tak pun adverlets/innity.

aku benci betul la tukang2 kipas neyh.
kejadah ?

kalo ko perangai baik, org tak bahan ko la.
kalo ko wat bende bgs/betul, orang tak carik pasal ngan ko de.

aku rase bukan hellioz yg starting buat neyh.
ramai ag bloggers before dy.
tapi hellioz neyh naek sbb ben ltk link hellioz kat blog dy.
pastu korunk pengampu tegar si ben neyh.
mule la nk serang si hellioz
pastu buat kenyatan balas kat blog korunk.
konon nak backing ben.
pastu kutuk2 hellioz
jadah ?

bile hellioz kutuk ko balik, ko bengang.
mule ckp hellioz blogger tah pape.
kalo ko x buat entry pasal hellioz.
dy takkan cari pasal dengan ko lah.
dy takkan kutuk ko punye.
kau duduk diam2 pandang sudah lah.

aku bukan tak tegur/komen kat blog yg ampu si ben neyh.
tapi korunk slhkan aku balik.
aku nak marah,kang org benci.

dah la.
kalo ceni , sampai bile nak abis.

sudah2 la jadi pengampu.
ingat being famous tuh bgs sgt ke ?
tak yah la nak cari psl ngan org kalo ko tuh jenis tak leyh nak terima teguran.
mind your words and action la bloggers.







aku bukan nak backing sesape.
kau perangai baik, orang buat baik la dengan kau.
emo terlebih.

.komen dari shahir AF8. edisi TERUJA

eh,tutup mulut tuh.
iye.
benar.
shahir yg menang af8 tuh komen kat blog aku awal pagi tadi.



aku pun terkejut.
aku syak dy bace entry aku yg mengharapkan dia komen blog aku setelah serangan secara tak berapa nak aman dilancarkan oleh peminat2 tegar beliau.
terharu aku beb.
tak sangka dy sanggup mencemar duli mengomen blog aku.
hehe =) terharu2 .

korunk yg peminat tegar shahir,jgn jelez taw.
dah la kelmarin abg zack datang blog aku.
rini artis plak.
peh3.
rejeki3.

















tapi kan ...
first word yg kua dari mulut comel aku.
BANGANG BETUL.
padan muke ko wahai 'so called shahir af8'
HAHAHA !
free2 kene carut ngan aku.




sekali 'shahir AF8' yg komen neyh budak BH.
hampeh.
lempang nak ?
haha !

.asal ramai sgt visitor neyh ?.



macam orang jakun jeh aku.
almaklum la blog x pemes.
blog sampah.
kire ini pencapaian terbesar dlm sejarah blog aku.
HAHAHHAA !

btw,
korunk cari sape ?
korunk cari shahir eh ?
yg menang AF tuh eh ?

sorry la.
aku tak minat langsung bebudak AF neh.
pe yg ko jumpe hanya profil dy yg ade org kate aku buat bising.
what de heck ?

bebudak uia, thn depan kite masuk AF eh.
untung2 boleh jadi juara.
nak2 bebudak yg gile nak pemes.
hahaha !

^_^

Saturday, May 22, 2010

.ko hengat aku hadap sangat ke populariti tuh ?.



memule meh aku tayang award.
award jeh eh F.
aku malas nk buat tag.
ngee =)



simple but berjaya buat aku tersenyum. HAHAHAHA ! J A K U N .
kau ade ?
lalalalalaa ~


tajuk entry agak garang.
tapi aku macam blank.
aku kan anti blogger pemes.
rase nak buat group kat FB plak.
pangggg ~!


skunk aku da kurang blogwalk.
aku men drive thru.
mls nk follow2 dah.
nt kot sume blog aku gamba aku kat kotak follower.
ssh plak.
aku tanak jadi popular.
cukup la dengan follower yg 8 org neyh. darab 50.
*bajet org kenal ko la kan pompuan*

oke3.
ape aku merepek neyh ?
nak cite pe eh ?
hurm ~~

tengah hari tadi kan.
jiran aku datang.
saje nak bergosip berborak dengan ibu dan ayah.
aku plak tengok gol & gincu.
tibe2 name aku naek.
pastu tetibe name anak jiran aku tuh pun naek.
adoii ~

kami mmg asek kene gosip jeh.
ape slh kami ? sob sob sob .
agak poyo disitu.
hehe ;)

"Farahin, kalo kau jadi menantu cik miah, cik miah amin jeh. dekat pun dekat." obviously sore cik miah.

















F,jangan sesedeyh ye.
dorunk men2 jeh tuh.
^__^

.Tutorial : Button Komen Blog.

hola !
selamat petang.
skunk pukul 6 yew.

kete dah balik umah =)
dah kilat2 kete aku. eh kete ibu. ^__^
g anta cat jeh.
thee ^__^

oke.
akunk aku macam blank.
tak taw nk cite ape.
jadi, aku bg tutorial je lah eh.

ade antara korunk yg blog nye tak boleh nak komen.
aku cube cari solution.
and aku dah jumpe.
hope betul la.
kalo tak, aku bg ajaran sesat plak.

oke.
meh blaja.
duduk diam2 depan pc/lappy anda.
jangan bangun even ko rase nak terkencing pun.
HAHAHAHA !

lambat plak nk upload gambar.
aku tulis je lah.
haih ~

LAYOUT -> PAGE ELEMENT -> BLOG POST KLIK EDIT -> KLIK KOTAK KE EMPAT -> SAVE.
neyh dr R.K. maceh3 ;)

dashboard> setting > comments > comments (show)

dah siap =)
kalo x jadi gak, gtaw aku yew
^__^

.pedih siot.

selamat malam.
aku ngah mood sedeyh neyh T__T
dah masuk 48 jam F diam jeh .
oke fine.
dia dah lupe kat aku.
T__T


abaikan perenggan di atas.
tapi aku pasti ko dah bace kan ?
HAHAHA !

mase kecik-kecik dulu pernah tak ko kene marah dengan mak ko sbb ko nyibok nak dengar persatuan mak-mak bergosip ?
aku harap ko paham ape yg aku tulis neyh.
tak paham, wat2 je paham.
aku ngah sedeyh neyh.
haaa ~ kang ado yg banjir lak.

mase kekecik dulu.
aku salu kene marah.
sebab dok nyebok dekat ibu bile ibu dan kawan-kawan mahu berborak di kala petang.

"pegi la maen kat sana tuh. jangan sibuk org tua-tua nak bercakap"

tapi itu doluuuuuu.
skunk aku dah besar.
dah boleh join persatuan mak-mak bergosip.
hehehee =)
kadang-kadang kalo aku tak join, mak-mak yg akan panggil aku join bergosip.

tapi paling tak syok.
bila ngah sesedap rase coklat bergosip,ibu aku bukak cite pasal anak-anak.
hadoi ~
time neyh aku rase nak lari jeh.

memule cite pasal pinggan mangkuk, piuk belanga,dapur,langsir,cadar, bla bla bla.
pastu cite sal jiran sebelah,apek jual sayur,mak munah karipap,tijah leman janda hot.
pastu cite sal PTPTN, biasiswa,matrix,universiti,diploma,politek,smbung degree.
pastu cite sal ....................................

"Farahin neyh sejak masuk gombak jeh gemok. kat matrikulasi tak gemok ceni. sejak ade motor,p kelas nek motor, dah kurang berjalan, sbb tuh bdn naek" suara ibu.
"aah, ain dulu tak ceni. kurus kecik. same dengan iti dulu haa.baru2 neyh jeh" suara Mak Tam.
"haah ek. dulu kurus jeh." suara Cik Ros.





itu baru aku.
belum masuk cite adik2 aku laegi.
laki pun tak terkecuali maa.









aku bangun perlahan-lahan.
pedih bile terkenang zaman silam.
bdn kecik.
solid molid.
kurus keding.
OUH ~!
pedih2.
T___T

Friday, May 21, 2010

.jom join Project Alpha Instant Cash Blogging.

aku ingat nak cite sal kedatangan Bunkface ke Seremban esok.
tapi bile moderate komen, kaizen da sesedeyh.
aku tak aja dy pasal project alpha.
hukhuk.
ko tak tanya bhaiii ~
mane la aku taw.
esh3.
sorry2. jangan nenanges.
^___^

meh aku aja cene nak join Project Alpha Instant Cash Blogging.

Bahan-bahan :
Lappy / PC
Internet Connection yang laju.
1 akaun Facebook.
1 akaun Twitter.

Cara-cara :

1. Add FB Project Alpha supaya senang nak taw bile masanya instant cash neyh akan kua. Dia akan kua seminggu 1/2 kali. (kalo tak silap, ini requirement)
2. Bile nampak je update status kat FB Project Alpha tuh tulis pasal instant cash, cepat2 pegi kat page dy --> Project Alpha Instant Cash Blogging. Aku kalo buat mende neyh mmg parkinson weyh. menggeletar tangan sbb kene rebut first 50 entries.

*klik untuk kejelasan terlebih.*

3. Pastu korunk bace la ape requirement yg dy nak. ikut la satu2. aku lemah btl bab tweet2 meyh. tapi demi project alpha,aku rety kan jugak la. semangat waja tak aku ? HAHA !

INGAT taw !
kene wat cepat2.
dy kua kan je status tuh,on the spot kene wat.
time neyh sume tab aku nak bukak.
dgn youtube lagi,twitter lagi, haih ~
time neyh la internet speed memainkan peranan.
sbb sume tab nak kene bukak serentak.

sebab LIMITED NUMBER OF ENTRIES je dy nak.
kadang-kadang 100 yg pertama, kadang 50 yang pertama.

4. Pas dah siap buat entry tuh, submit permalink korunk kat form dalam page Project Alpha Instant Cash Blogging.

PERMALINK = http://innzninety.blogspot.com/2010/04/ini-untuk-blogger-yg-freshie-dan-maseh.html
URL = http://innzninety.blogspot.com/
jangan salah hantar pulak.

ouh ye.
aku rase kene letak badge ngan widget project alpha gak la.
ala, tak pe.
letak jeh.
badge tuh boleh dapat kat FB Project Alpha.
Video widget tuh boleh dapat kat Project Alpha Instant Cash Blogging, pastu pilihlah saiz widget yg dikehendaki.
Cara nak letak video youtube dalam entry.

1. Pegi kat youtube.
2. Klik kat video yang ko nak.
3. Tekan button embedded.
4. Amek link.

Siap !
Selamat berjaya !

.boleh cash out nuffy lagi. edisi J A K U N.

hoLa !
selamat tengah hari =)
skunk kul 1202.
da bfast ke ?
jadah tengah hari baru nak tanya bfast bagai. HAHA !
aku baru jeh bfast ;)
nasi lemak.
theee ^__^

nampak tak banyak2 smiley ?
nape eh ?
oke2. lurus ke matlamat.
target bulan neyh tercapai !
ape eh ?

dari 1hb ag aku berazam.
tapi semalam wat aku risau cket.
sebab aku rase mcm x leyh achieve target jeh.
macam jauh lagi je.

tapi skunk tidak lagi.
sudah boleh beriang gumbira.
hehe =)



tak sangka dapat instant cash neyh.
oke itu tipu.
aku mmg mengharap aku dapat la kan.
sbb 1st trial ritu aku kecewa.
tak dapat duet.
tengok2 2nd trial aku dpt plak.
aku sukeee !~
J A K U N .

terus boleh cash out.
hehe =)
aku tak letak target RM200 sebulan leyh earn from nuffy macam orang lain.
asal cukup tuk cash out, oke la tuh.
pencapaian membanggakan dah tuh.
berbanding dengan first cash out.
setahun lebeyh baru dapat RM50.
tak termasuk Gatsby ritu.
blog neyh tade mende pun.
kan dah ckp semalam follower pun 8 org jeh. darab dengan 50.

lantak p la org nak habaq apa pun.
aku suka dengan hidup aku yang ala kadar ja neyh.
tak pa.
ceq happy.
theee ^___^

Thursday, May 20, 2010

.bila blogger bergaduh,ramai yang jadi batu api.

bace tajuk.
mesti ko expect something hot kat sini.
aku ngah hot la neyh.
nampak tak muke aku tengah berapi neyh ?
ko hengat aku nak melawak macam selalu ke ?
erk ? ko lawak ke pompuan ?

sejak wujudnya medium perantaraan untuk blogger iaitu GB,macam-macam hal berlaku.
sorang start wat hal, sume sebok nak tumpang sekaki.
sebok nak tumpang glamer gak.
mule la nak backing blogger tuh.
mule la nak kondem blogger neyh.
makin hari makin teruk.
tak rase berdosa ke mengapi2 kan org.
cukuplah sorang jeh yg wat hal.
ta yah org laen sebok nak jadi pemberita.
mesti ko harap, ko wat ulasan, ko akan dpt traffic.
pastu byk la ping blog yg tajuk ney ala2 same.

SILA INGAT BALIK APE TUJUAN KO BERBLOG ?

bukan salah GB , ini sume berlaku.
GB tuh dah cukup bgs.
thumbs up untuk KONG.
tujuan untuk blogger kenal antara satu sama lain.
BUKAN DENGKI MENDENGKI DAN BERGADUH !
haih ~

tak salah tok korunk express pendapat korunk.
suka hati la ko la.
aku pun gune blog tuk tempat luah perasaan.
yg aku tak puas hati neyh.
si tukang komen @ penyimbah minyak kat api.
jadah ko api2 blogger ?
TAK PERLU OKE.

biaq pi depa la nak habaq apa pun.
itu pandangan dorunk.
yg korunk nak cucuk2 tuh nape ?
aku bace komen sume stok nak api-apikan bloggers.
mule la nak tambah-tambah fakta yang tak sahih.
adoi.
bila nak matang ?
umo jeh da 20++ tapi bila bergaduh macam budak berebut buah jambu dalam iklan kat tb.
mana gaduh secara matang ?

aku pun tade la bagus sangat.
ade gak aku cakap aku tak suke blogger tuh, blogger neyh.
ade gak aku pi komen kat blog yg dok tak puas hati dgn blogger tuh cakap yang aku tak suke blogger tuh.
tapi tade la sampai nak bg info tak betul.
yang hang p korek segala personal dy buat apa ?
itu dah menceroboh namanya.
respek la privasi org.

blogging secara aman tak boleh ke ?
kot ye pun nak bg komen/pandangan peribadi.
tulis la eh taip la dengan berhemah.
secara matang.
bukan dengan cara yang menunjukkan anda seorang kanak-kanak.
oke ?
kalo rase ko komen stok2 untuk menokok tambah cerita tak betul, ghonti an la.

aku nak berblog dengan aman.
aku nak buat kawan kat blog.
aku taw most of bloggers adalah org yg terpelajar.
yang blaja tinggi.
bukan org yang sangkut skola.
bukan mat rempit.
bukan pencacai jalanan.
kan ?


waaaaaaa ~~~!!!
mana keamanan ?
mana kebebasan ?

nak ngadu kat oranglidi.
oranglidi, tgk la pe dah jadi dgn blog neyh.
sume nak gaduh2.
sume nak dengki2.
tak berhelmet eh berhemah lgsg la.
=(

ouh ye.
aku tak pernah gile traffic.
aku cume gila komen.
jadi sile komen.
pasti kan berhemah.
kalo tak, aku suh ikan aku masuk dlm idung ko.

aku mmg anti blogger pemes.
aku layan blogger yg setaraf aku jeh.
yg follower 8 org.
macam blog aku.

jadi, yg pemes, jgn msk sini.
tak nak layan.
hanya kak jemah dan abg zack aje di benarkan.
bweeeekkk ;p
















lapar pulak.
nak goreng kentang lah.
tata.

Football = Adidas



hola !
tajuk itu untuk Project Alpha Instant Cash Blogging minggu ke 12 (b).

Adidas ?
ape yg korunk taw pasal Adidas ?
cakap jeh pasal Adidas,mesti ingat bola dulu.
betul tak ?
sebab apa ?
sebab Adidas produced jersey bola, barang-barang untuk football,kasut,bola itu sendiri.
aku impress dengan dengan barang-barang dari Adidas neyh.
meletopz kot.

adik aku yang kecik tuh.
gile betul dengan bola.
kalo boleh barang bola dy nak sepasang persalinan dari Adidas.
well, Adidas kan famous.
orang yang pakai tentu rasa bangga bila menggayakan pakaian dari Adidas.

masa skola dulu kan.
mane la ade duet nak beli barang-barang branded gini.
dak laki lak kalo tyme PJ (pendidikan jasmani, bg yg tak taw)
kitorg yang pompuan mesty tercongok kat tepi longkang.
tengok dak laki men bola dengan short .
kahkah !
gile gatal.
tapi itula hakikat.

pastu en, ade la sorang neyh.
oke.
nama dirahsiakan untuk tujuan tertentu. HAHA !
tak berapa nak handsome tapi kaya
tapi tak sombong.
same jeh sekepala dengan kitorg.
dia kalo men bola, kasut dy pakai dari Adidas.
kaler biru kalo tak silap.
baju pun ade cop Adidas.

yg pompuan sume dah jejakun.
"Adidas siot"
anak orang kaya la katakan.
taw ape ?
tetibe budak itu nmpk bergaya dan handsome sangatttt di mata kitorg.
HAHAHA !

jadi ?
korunk yg nak handsome2 sile lah berpakaian sepersalinan lengkap dari ADIDAS.
sekian.

eh.asal banyak cakap pasal Adidas eh ? 
HAHAHA !
aku mengampu la oii.
kahkahkah !

layan Project Alpha Season 2 neyh eh =)










Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. The Project Alpha bloggers will be at the Adidas Pure Game Ole KO event on Friday (May 21), from 7.30pm-8.30pm. Catch them in action!

.bila mimpi itu sangat mengasyikkan.

membuatkan aku rasa tanak bangun.
tapi terbangun gak.
cessssssssss ~~
potong betul.
cite tak abih lagi lah .!

aku mimpi best.
hehehe ^_______^
tapi bukan mimpi basah la nget.
aku mimpi best lah .
haih. bape kali nak ulang daa ?

okeh.
selamat petang semuaaaaa !!
kat sini hujan sepoi2 bahasa.
panggg !! hotak hang ! jadah hujan sepoi2 bahasa. skola mane dulu ?
hujan ta bape nak lebat.
ade sikit2 guruh berdentum.

ouh. cite sal guruh.
mase kekecik dulu (skunk pun kecik lagi)
kalo aku tanya nape bunyi guruh kuat.
ibu mesti jawab ceni 'Allah ngah lawan syaitan'
ko taw aku pk ape ?
Allah ngah lawan dengan syaitan gune kongfuhaikong yg Goku gune.
pastu ade bola-bola api (eh nyanyi ckit) bagai.
kalo guruh tuh kuat sgt, aku bajet ade bola api besar yg sdg dilepaskan.
hoho.
hebat kan imaginasi aku ?
sebenarnya sampai skunk pun aku percaya cite ibu aku tuh.
KAHKAHKAH !
nanti aku dah ade anak, aku nk cite cmtu gak la kat dy.
eh tak pun cite jeh kat qistina.
mesty dy caye ckp aku.
yes !











jawapan kuiz pagi tadi : ZackZukhairi la. sape lagi =)



.kuiz : blogger mana yang buat aku happy?.

enuff is enuff !
eh pesal plak aku neyh ? meroyan lagi ke ?
hehe ;)
saje jeh . gimik.
oke. tak lawak kan ?
T__T

selamat pagi !
rini terlewat bangun lagi.
terlalu asyik diulit mimpi.
haish ~

dalam ramai2 blogger yg visit blog aku,agak2 sape yg berjaya buat aku happy rini ?
sile cari jawanpan dalam gambar di bawah.
nanti aku bg jwpn.
sape betul, dapat err tak dapat pape.
lalalalala ~








angau sensorang.
HAHAHA !

.berita bogel.

aku tengok ripleys petang tadi.
tajuk Naked News.
ade 3 pemberita yang menyampaikan berita sambil menanggalkan pakaian.
OMG !
teruk btl.
mmg betul ouh dorunk tanggal pakaian.

memule elok jeh pakai baju kot segala.
tengah2 berita, mule tanggal satu2.
perghh ~~
berdarah hidung lelaki ceni.


sbb dorunk wat mcm tu ?
nak tarik penonton tgk berita dorunk.
HAHAHAA !
macam tade idea laen. tah pape tah.

macam blogger yg post tajuk gempak.
sbb nk tarik visitor n traffic.
KAHKAHKAH !
tapi nan ado papo.

naked news neyh mmg betul2 naked.
thee ^__^



nie link dy aku rase.--> Naked News
aku tak berani nak bukak,
aku type kat gugel 'naked news'
amek link pertama sbb ade tulis mcm ape yg kat Ripleys tuh.






daaa ~~

Wednesday, May 19, 2010

.sentap dengan blogger. (gigit2 bibir)

hambek kau !
sal blogger lagi.
pompuan neyh mmg bermasalah dengan blogger.
meroyan agak nya.
tak pon mereng.

korunk knl ini lady gaga ?
oke. name dy bukan lady gaga.
tapi BH panggil lady gaga.
aku pun ikut la.
HAHAHA !




taw di mana letaknye lady gaga ini ?
yew !
kat GB.
tahu tak yang aku tak pernah di layan bile aku masuk cni ?
paham x ??
ahu tak ?
sentap bhaii ~
allaaa ~
korunk pandang org glamor2 je en ?
huh.
nyampah !















tak nak kwn korunk.
bai !

.berita PENTING !!!.


hye uolz !
uolz ade nmpk sebarang perubahan tak kat blog i rini uolz ?
ape ?
uolz x nmpk ?
itu tandanya uolz akan .......
uolz jawab la sendrik.
hehe ;D

i dah buat tabs la uolz.
haa besar punye i highlite.
hoho.
mmg ini yg i carik.
before ni ade gak i cari tutorial tapi macam leceh jeh.

pastu i switch ke blogger in draft.
i tak suke sgt pakai blogger in draft neyh.
sbb lambat load.
tambah plak dengan tenet secepat siput neyh.
mmg tak la i nak gune in draft kan.
kadang2 je tyme nak edit template, baru i switch ke blogger in draft.
uolz mesty dah taw kan ?
i jeh yg lumpy.
sobz sobz sobz =(

pastu i tengok kat PAGES.
boleh dijumpai di layout -> page element -> add gadget
binatang apakah ini ?
i gegodek la.
tibe2 dy jadi tabs uolz.
melompat2 i.
oke itu melampau. behave je tas kusi.
pastu i tak taw cene nk tambah tabs.
i bace la manual yg blogger sediakan.
tup tup ~ jadilah la tabs i yg comel neyh.
dah ta yah nak semak2 kat depan blog lagi.
hehe ;)

kalo uolz nak cari tutorial tak seberapa, klik jeh kat tab tutorial.
ade i sediakan senarai.
kalo uolz nak i buat special entry tyme bday u nanti, tingglkan kan bday uolz kat kat shoutbox.
nanti i tambah kat dalam tabs birthday blogger tuh.
oke ?



p/s : sile bace dengan nada gedik dan ala2 pondan. awwww ~! [goli tokak den.]


ade pape nak taw, jangan segan silu untuk bertanya.
sekian, thank you.

.siot betul blogger sorang neyh.

tajuk macam cilaka . haha ! naseb korunk la. lalalaaa ~ no hard feeling aa. saja bergurau. ^__^

hola !
selamat tengah hari.
alamak. tade entry pagi plak.
rini aku bangun kul 1048.
pergh ~
lambat pulak.
bese kul 10 da terpacak depan mesin basuh tuh.
jenjiran datang nak ngumpat cerita dengan ibu.
tu yg tak dikojot anak daro eh neyh. haha !
lame cket tido. weee ;D

blogger sorang neyh ha.
ade ke patut.
sungguh berani beliau mengtag beta.
hengat beta siapa ?
dan dia pula siapa ?
hah !
hehe. tade lah.
si raafix neyh telah memberiku adiah hari ini.
kihkihkih ;p

jom layan tag.

The rules is i'ts harder then it looks.
Copy to your own notes.
Erase my answer.
Enter yours and tag twenty(20) peoples.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real.
Nothing made up.
If the person before you had the same initial, you must use different answer.
You cannot use any words twice.
And you can't use your name for the boy/girl name questions.



1. What is your name : Farah
2. A four letter word : Fund (actually aku nak tulis F*CK. hahaha ! keji plak.)
3. A boy's name : Fariez
4. A girl's name : Farah (nama aku sgt best!)
5. An occupation : Fruiterer (bkk kamus aku mencari. thrill sungguh.)
6. A colour : Fuchsia (jumpe kat wikianswers.)
7. Something you wear : Frock (jubah. aku pernah pakai sekali.)
8. A food : Fish and chip. (ade en ? tak pernah makan plak.)
9. Something found is bathroom : Footwear.(selipar)
10. A place : France
11. A reason for being late : Fail to wake up early. (lalallaa ~)
12. Something you shout : Fuuhhh ~ (sopan tak aku jerit ?macam laki aku, si awal ashaari.kahkahkah !)
13. A movie title : Fun with Fasha (coming soon)
14. Something you drink : Float. err rutbit float lah.
15. A musical group : Fairuz selamat's band (padahal band dy name Q-Face. hehe. joking, abg fairuz.)
16. An animal : Fizard. (muahahahahaa ! mls dah nak selak kamus)
17. A street name : Flamingo street. (coming soon)
18. A type of car : Ford

tanak tag sesape.
korunk bukan buat pun. huh.
oke raafix.
beta sudah siap membuatnya.
sila kurnia kan beta darjah kebesaran dari padang pasir berdengung.
sekian. terima kasih.

.selamat malam lah uolz.

i nak tido.
i baru terpk sumthing.
selama neyh online sampai 3 pagi,gaya macam esok tenet nak kene potong jeh.
haha !

ngantok dah i neyh.
esok2 kite sambung gosip lagi k.
nunyte uolz.

jangan lupa bsh kaki taw.
hehe =)

Tuesday, May 18, 2010

.perlu atau tak balas komen ?.

hola !
selamat malam.

first of all, i would like to congratz my pet bro, Ahmad Muhammad sebab dapat IPDM.
tak pernah dgr tp dah tengok kat internet.
so dah taw ape itu IPDM.
IPDM stands for Institut Pereka Dalaman Malaysia.
mamat neyh baru abeh diploma in interior design.
so worth it la dapat IPDM neyh.
congratz again !~
syok la kamu.
jelesh3 xD

oke dah abeh iklan.
sambung cite.
ape yg perlu atau tidak tu ?
ramai jeh bloggers cakap sal neyh.
tapi tu cite dorunk.
neyh cite aku.
^__^

reply comment.
frankly speak, aku mmg mengharapkan blogger itu membalas komen aku kat entry beliau.
hehe ;)
bukan ape.
saje nak taw pe dy balas.
tapi tak semua la aku p check whether korunk balas ke tak.
cume kat blog yang aku ingat url je lah.
yang aku selalu lepak2 ke.
macam blog cikgu zi,hizami,kaizen,ery, sume laaa ~
tapi aku suke sangat masuk blog cikgu zi.
hari2 masuk.
kalo dy lambat update, mule la aku nak marah2 dy.
HAHAHA !

pastu en bile blogger tuh tak balas komen aku en.
aku sentap gile.
sbb aku andaikan dy tak perasan komen aku.
almaklumlah blogger femes.
ape sgt la komen aku tuh.
HAHAHA !
jadah tah aku nak sentap bagai. pokk kang. lalalala ~

tapi aku kenkadang ade jeh x bls komen korunk en ?
sbb ape ?
aku en malas.
ko ta yah nak expect more dari aku.
tapi jangan la tak komen eh.
aku en gile komen.
ngeee xD

bunyi macam tak adil jeh kan ?
suh org reply komen, tapi diri sendri x reply komen org.
oke.
mari melempang aku.



pengumuman eh.
aku tanak ade yang kang maki2 aku plak.
kata aku kerek bagai.
sekarang tenet celcom cabai aku neyh tenat.
meaning, bandwidth sedang disekat.
jadi speed pun macam cabai la.
siput pun lagi laju.
nak bukak blog sendiri pun lmbt gile.
aku nak tgk shoutbox jeh pun.
kot2 ade yg hye2 kat aku.
aku nak hye2 kat korunk balik.
tapi, tak boleh.
jadi, nanti bile dah oke line celcom cabai neyh.
aku g blog korunk.
tapi yang dot com neyh.
aku ssh cket nak masuk.
sbb lmbt load dari dulu lagi
hehehe ;)








oke la.
tata !
sekian. terima kasih.
^___^

.mari belaja term baru.

hola !
selamat petang !
skunk da pukul 547.
aku baru pas makan nasi.
sbb tgh hari tadi en tak makan.

tadi tengok sayang cendana.
ensem kan fezrul khan ?
waaa ~ i loike.
hikhik ;D

sambil2 tengok cite, aku curi2 online jap.
pc kat hall makan.
tv kat hall utama.
kire men lari2 gak la.
exercise skit .
hotak kau
aku kat depan pc.
pastu ibu kua bilik.
sambil berkata ;

"sape yang tengok tv neyh ?"
"haaa akak,akak." aku nyahut.
"tengok tv ape? tu dengar tv nama nyer"
"lawak la ibu neyh. hahahaha !"













aku tak tengok ag cite shah jihan.
best macam adamaya tak ?

.esh aku bengang lah.

oke. bukan aku yg bengang. orang lain.

hola !
selamat tengah hari.
dah pukul 138.
da lunch ?
aku belum lagi.
maseh kenyang dengan nasi lemak pagi tadi. =)

sila skip perenggan neyh.

weyyyhhhh !!!
malam tadi kan F call . wee ;)
suke3 .
tu pun sbb aku yg suh.
kalo tak, msg je la sampai tertido.
dy neyh, kene suruh baru buat.
"b, call"
tak lame tuh terus call.
i loike =)

pernah tak korunk rase bengang bile status yg korunk post tade sesape komen ?
HAHA !
sounds funny kan ?
first tyme aku dengar orang mengadu yg status fb dy x dikomen, aku gelak beb.
kejam ke aku ?
nape mesty nak bengang ?
harapan kau pada fb terlalu tinggi nampaknye.
;p

eyh hello ~
FB jeh pun.
oke.
aku jahat.
sile lempang aku.




















hari ni hati manyak senang maa.
hehe ^__^



.ini entry serius.

[1] apa guna bertudung tapi baju lengan pendek ?

[2] tak malu ke ketiak hitam pakai baju sleeveless ?

[3] sampai bila tak nak bertudung neyh ? <-- kepada diri sendiri


aku dalam proses mendelete entry yg ade gamba aku.
diulangi.
DELETE ENTRY bukan DELETE GAMBAR.

dalam blog neyh ada banyak gamba aku free hair.
aku kene buang semua before aku pergi.
bukan setakat blog jeh, kat fb jugak.
ms aku da clear kan lame dah.

aku takut aku pergi sebelum semua gamba yg tak tutup aurat neyh sempat didelete.
aku pun dlm proses nak pass on sume details account dekat seseorang.
tah sape la yg bertuah tuh tah. ;p

aku buat sume neyh sbb aku asek terfikir yang bile aku tak de nanti.
kalo semua account maseh wujud,aku still dapat dosa.
cukup la dosa yg ade setakat hidup kat dunia.

aku akan gtaw orang tuh suh dy delete sume account and this blog too.
aku tamo blog neyh maseh wujud.



eh tah la.
ape aku merepek neyh ?
tah.
rini blurr memanjang.
peot kot.
muahahahaha !

.o b s e s b e b e n o .

pe nak jadi la dengan pompuan neyh ?
tadi tgk kat fb.
ade group baru.
buat group tuh semata-mata untuk bf dorunk.
kejadah ?
obses sangat.
padahal baru sebulan lebih kapel.
aduh ~ tak paham.

pastu ade yg baru break.
pas tuka status jadi single.
post status klise.
erk ?
pe nak jadi tah.

konon pas break tanak kapel la, na hidup sendrik la.
eleh,ngaku je la ko mmg perlukan lelaki dlm hidup.
tak yah nk pepoyo.

aku pun de je bf.
tak de plak nak buat group bagai.
kalo syg seseorg tuh, ta yah nk tunjuk sangat.
kang tak jadi, kau gak yang malu.
hurm ~

bercinta bagai nak rak.
tapi end up ?
kawen ke ???














jangan kawan aku.
babai.

.teringin dan akan sentiasa teringin.

gile teringin nak ade community sendri dan buat gath bersama.
mesti best kan ?

jelez plak tgk cikgu hafiz join gath lime community.
=(

harap cikgu hafiz x bace blog aku.
eh, ko x bace kan blog aku ?
hehe xD

.antara gejala orang kurang kasih sayang.

kau anggap jelah aku tak friendly.
aku sombong.
aku garang.
takpe.
asalkan jangan kau mengumpat aku di belakang aku.
jangan mengata di belakang aku.

kalo perlu, jauhi aku.
hurm3..










taw x nape aku post entry banyak2 n meaningless ?
sbb rini aku kurang kasih sayang bhaaaiii ~
F tak mesej seharian sebab exam.
meroyan aku neyh.
huhu =(
sedeyh T_______T
aku harap dy bace blog neyh pastu call aku.
b, org rindu !!!! dengar tak neyh ?
oke, ko dah gile innz.
cene nk dgr ?
mungok.

Monday, May 17, 2010

.teruskan la bergaduh pasal shahir tuh.

malas i nak layan.
uolz komen, i approve jeh.
i dah penat dah ckp.
uolz gaduh2 psl shahir, tak dpt duet de.
buat membazir tenaga menaip di blog i.

sudah2 la bg fatwa tah pape tah.
i penat la gelak uolz.
uia mane ade diploma kejuruteraan.
uolz neyh suke taw, ragu2 dengan status i yang menuntut di uia.
haih ~

ingat i macam uolz yg mengomen ke ?
suke bg fatwa merepek2.
i neyh jujur taw.
hehe ^__^

i nak sangat shahir af8 tuh komen kat blog i.
mcm uolz yg bergelar anon neyh komen.
kalo betul uolz kwn dy, uolz gtaw la psl blog i kat shahir k.
i nak tengok ape dy komen.

i bukan minat shahir pun.
AF pun i benci.
merosakkan anak bangsa jeh.
HAHAHA !
pedas kan statement i.
lalalala ~~

uolz nk bwk msk tb ke ?
i suke uolz.
leyh i tumpang glamer macam shahir tu kan ?
HAHA !









k lah ~
lapa i layan uolz neyh.
nak g makan la.
bye2
^__^

.cerita pasal boyfriend.

hola !
selamat tengah hari.
dah pukul 1234 dah.
rini aku tak bangun kul 3 ptg ag.
bangun kul 1012.
hebat kan aku ?
malam tadi tido kul 3 pagi.
poyo.

kawan cakap, kalo dak2 yg belaja kat ATMA @ UPNM /ALAM (Akademi Laut Malaysia),dorunk banyak duet.
pastu ramai la gadis-gadis di luar sana yang sebok nak berboyfriend mereka-mereka ini.

aku ?
tak minat pun.
sbb aku suke dak engineering.
sbb kalo keje engineer, gaji kan banyak.
muahahaha !
mata duetan upenye ko pompuan
x de la. hehe ;)
kalo engineer tuh nampak cket ke lelaki an mereka.
sbb bg aku lelaki = engineer.

dah lari topik plak.
aku ade abg angkat ex-ATMA.
amek navy.
skunk kat sabah rasenye.
eh, pe aku nak cite sebenarnya neyh ?
aduh ~ blank la plak.
haish ~

pastu en aku de kawan kat ALAM.
aku tanya la dy elaun sebulan dy dapat bape.
cube teka bape ?
RM 200 sebulan.
makan sume ditanggung.
RM 200 tuh duet poket semata2.
rase2 cukup ke ?

eh dah la.
aku tak taw pe nak cite sebenarnya.
merepek2 jeh neyh.
sekian. time kaseh.
arghhhhh ~~~~!!!!!

.perasaan mendapat buffered earnings.

ting tong ting tong.
dah pukul 2 pagi.
asal tak tido ag neyh ?
haih ~ kompom esok bgn kul 3 petang ag. esh ~

ouh before cite berkenaan tajuk.
nak wish cket.
to all UTPians.
GOOD LUCK ON YOUR FINAL !
untuk F dan orang lidi, all the best tuk paper Wastewater Engineering esok.
^__^

ramai ag upenye yg tak sal buffered neyh.
sbb ade ag yg tanye sal buffered kat forum GB.
boleh rujuk entry simple ini untuk faham ape itu buffered earnings -> buffered.

aku memule dpt tak taw pun mende jadah buff neyh.
tapi yg aku taw, income dy tak same dengan iklan yg laen.
macam banyak cikit,
aku pun x ksh la en, janji byk duet.
KAHKAHKAH !

pas join GB, org dok story2 sal buff, baru aku keistimewaan buff.
patut lerw org siap wat kenduri ag.
oke. itu hiperbola.
aku saje melawak.
lawak ker erk ?

kesimpulan ; aku tak rase pape mase dpt first buffered earnings.
korunk plak ?
aku taw kaizen mesty akan happy gile babeng bile dpt buffered nanti.
hehehe xD
sabar ye bro.

.hari ape yang paling kau takut.

hola!
selamat malam.
skunk pukul 1236.
hurm.. da mlm sgt tuh =)

tadi korunk dinner ape ?
aku makan nasi ayam hainan dekat restoran baru dekat area rumah neyh dengan family.
lame gile tunggu nasi.
kitorg dtg,baru nak masak nasi.
esh3.

ouh aku bukan nk cite sal nasi.
tapi cite sal hari.

mari ikuti perbualan ringkas ini.

Ami : kak, dalam banyak2 hari, hari ape ko paling takut sekali ?
Aku : tah, mls nk pk. (aku mmg mls dalam serba serbi oke.)
Ami : cepat la. dlm 7 hari seminggu, hari pe ko paling takut ? (sambil men gameboy kat pc sebelah)
Aku : tah3. (fokus layan FB)
Ami : aku paling takut ri jumaat dowh. sebab aku takut bila bangun jeh, aku dengar perkataan marobbuka.


aku dan ami gelak.
aku gelak besar.
sbb aku gelak ?
tah. rase mcm lawak.
seram pun ade.
takut pun ade.




[updated] maksud adik aku tuh, hari kiamat. tapi tah nape dy ckp marobbuka plak. xD




oke.
aku paling takut ri jumaat.
korunk ?

Sunday, May 16, 2010

.[exklusip] koleksi terkumpul.

hOLa !
selamat petang.
skunk pukul 5.41.

baru dapat online.
rini aku bantai tido macam bese sampai kul 3 petang.
itu pun ibu dah ketok pintu suh bangun semayang zuhur.
kalo idak, agaknya membawa ke malam.

berpeluh2 aku bangun.
tak taw la mimpi ape tadi.
HAHAHA !
panas la weyhhh ~

buka nuffy tadi.
tgk analytics.
134 unique.
ramai nye. pompuan neyh kan jakun
aku tak update mende pun ag rini.
except tgh malam tadi la.

pastu tgk kat feed traffic.
yg dtg sume nye dr gugel.
yg gugel pasal shahir sampai kat blog aku.
haih ~
tak pe la.
maceh la erk xD

....................................................................................................................

[1] tgk2 kat shoutbox ade org bagi award ;)
name dy Hizami.
mari aku abadikan dalam blog.


Blog Paling Menyengat!

nak bg award neyh kat mereka di bawah =)

Qiefly
Kaizen
Ery
Eciz
Robin@Ayue
Kie-yu

[2] semalam pun ade lagi bg award, dr cely sygs =)


beserta tag.

[1] Apa yang bermain di fikiran korang?
amende aku nak jawab untuk soalan neyh.

[2] 3 orang yang awak sayang?
ibu
ayah
adik-adik

[3] panggilan untuk Si Dia?
F (nama sebenar)

[4] hadiah yang diimpikan dari orang istimewa
Myvi SE kaler oren =)

[5] blog mana yang korang suka visit
tak de peberet blog. sume aku ceroboh.

[6] tag 15 blogger bertuah
Qiefly
Kaizen
Ery
Hizami
Eciz
Robin@Ayue
Kie-yu

tu je ah.

[3] pastu wasiat dr Myra.



beserta tag.

1.Thank & link the person that gave you the cik Cow
maceh cik myra !! pasni bg kucen comen plak eh xD

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active or 7 paling tak active
Qiefly
Kaizen
Ery
Hizami
Eciz
Robin@Ayue
Kie-yu

3. Bagi tau diorang ni yg diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat

4. cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
Makan
Baring
Makan lagi

5. Makanan pelik yang pernah anda makan
tade lagi.

6. cuba bg tau brp orng dah kawan anda kat FACEBOOK
300++

7. paberet soalan ni.....camner korng berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
RAHSIA. hahaha ~!





sume yg bertuah, sile grab ketiga2 bende neyh sekali gus.
hehe ^__^

.anak sedara saya pun comel ape.





ala ~
kecoh mia sara tuh comel.
tapi memang comel pun.
tapi dy mesty tak secomel Qistina yang baru 2 tahun da pandai tgkap gamba sendiri pakai hp.
betol weyhh ~
adik aku jadi saksi.
aku juge.
gamba muke dy yg last tuh dy yg snap sendiri.
dy mrh aku pegang hp.

"qishtina nak tangkap sendiri" sambil tolak-tolak tangan aku.
dy pgg hp style korunk2 yg suke tgkp gamba sendrik.
hehe ;)
pastu tgk balik gamba.
cakap ;
"qistina..qistina"

tadi Qistina bace doa makan.
pelat2 pun hafal kot.
"allahuma bariklana fima rozaktana wakina azaabana,jemput makan cikgu,jemput makan kawan-kawan. amin."

rini Qistina sebok dengan 'cicak makan butterply' yg dy nmpk kat siling.
tah sape tunjuk tah.
asek dok ulang perkataan same.

"tu tu tu... cicak makan butterply"






















adik bongsu aku pernah berkata ;
"kak, ko bile nak kawen, borink ar sek dengan Qistina jeh. ko cepat2 ah kawen, t dapat anak."
ko hengat rini kawen esok trs dpt anak ?
b, bile kite nak kawen b ?
HAHAHAH !