Meet This Blog In Facebook !

Thursday, April 29, 2010

.sampai bila ia akan berterusan ?.

entry ke 100 agaknya untuk rini.
hyper plak aku rini.
esh3.


*****************************************************************************



ungkapan "sape yang tak sayang anak " dah tak relevan sekarang.

setiap hari ade jeh berita bayi dibuang,dibakar (ini sangat3 kejam!),ditinggalkan.
gejala tak berperikemanusiaan ini semakin menjadi-jadi.
macam tak de kesedaran langsung.
mane rasa bersalah dalam diri ?
mungkin hati mereka sudah terlalu hitam sehingga sanggup buat macam ni.

pelik la.
sedangkan nk halau anak kucing yang datang dekat aku pun, aku rase macam tak patut.
ini kan pula buang manusia.
aku betul-betul tak faham dengan orang-orang ini.

orang lain punya susah nak dapat anak.
diorang boleh buang-buang macam sampah.
didnt they realise that it is a HUMAN BEING and not a RUBBISH ?!!

bukan ini caranya untuk menutup kekejian dan kejahatan yang ko buat.
bukan ini caranya untuk hapuskan dosa berzina yang ko telah lakukan.







YA ALLAH.
aku rase nak nangis.
tak taw nak cakap ape.
kejam betul manusia sekarang.


.nombor telefon.

ritu aku bace kat blog sape tah.
dy cite sal tabiat simpan nombor telefon dalam handphone.
pergh. panjang plak tajuk.

aku nak cakap sal perangai orang yang suka tukar-tukar nombor telefon.
aku mmg dari dulu stick dengan satu nombor.
dari skola lagi.
tak pernah tuka.

ade gak aku terpk nak tuka bila tahap stress meningkat.
disebabkan aku tak pernah tuka nombor.
segala kekasih terang mahupun kekasih gelap mase skola dulu sek contact aku.
pastu cakap merepek-repek.
"farah,saya sygkan awak lagi. kawen la dengan saya"
"farah, saya rindu awak."
dan segala farah lagi.
geli aku.

bile dorunk2 contact balik.
aku mula la nak tuka nombor.
tapi sume tuh terbantut sebab aku malas nk beli nombor lain.
dan aku diganggu sampai skunk.
nak block, hp tak support plak.
pastu aku malas nk layan.
aku biakan je.
tapi aku tetap rimas.
nak-nak yang tak reti bahasa.
yang call kul 3 4 pagi.
kejadah aku nak bgn.
hesh ~ annoying.

aku pk ceni.
nombor neyh melibatkan byk pihak.
dengan bank la,universiti lagi, dengan nestle lagi dan macam-macam.
kang tuka, satu hal pulak nak gtaw satu dunia yang aku tuka nombor.
haih ~ malas-malas.

mase aku foundation dulu.
time tuh uox baru nak up.
boleh kate 1 uia nilai tuh tuka nombor.
sume pakai uox.
kan murah.
aku pun amek jeh no uox tuh tapi tak pakai pun.
tetap stick dengan hotlink.

pastu nombor happy plak.
yang call 45 minit tuk sehengget.
memang heaven tuk orang kaki gayut.
aku pun tak tekecuali dari membeli nombor itu.
aku on bila nak bergayut jeh.
main nombor tetap sama.

skunk digi campus plak.
satu uia aku rase dah gune nombor tuh.
aku tak amek port pun.
tak berminat.

kawan-kawan aku banyak yang tuka nombor pastu tak ghety2 nak gtaw.
bila aku call, haram.
dah tak de.

tapi.
dorunk berjaya cari aku.
kan bese hp kalo nombor masuk dalam phone memory.
even tuka sim, no tetap ade.
jadi, berjaya la mereka menjejaki aku kembali.
haa kan senang kalo pakai 1 nombor jeh.













maya curang.
dani maken bangang.
sedeyh la T_T
cean adam dengan amani =(






akhirnya, ade yg ajak aku kua.
HAHAH !
sape nk join melepak kat city park, Seremban 2 ahad neyh, roger2 k.
^___^

.tadaaaaaa, ini la boyfriend saya.



psstt dy blogger.
sape dapat jumpe blog dy mmg terbaek ah !

bukan sesi nk menayang bf ke hape eh.
aku cite sal cite di facebook.


bibir dy merah kan ?
i suke juge salina.
hikhik .
kompom malam neyh kene.
encik bf mmg ari2 jenguk blog saya.

aku msg la F gtaw yg ade org kate bbr dy merah,mesty tak smoke.
pastu dy cakap mmg dy tak smoke pun.
aku tak caye.
cucuk2 ag.
pastu baru nk ngaku.
kekadang ade gak tersmoke.
ade ke patut ke TERSMOKE ?
esh3.








b, kite syg b ouh.
kite tamo jadi janda awal ouh.
nanti anak-anak sape nak jage.
kite tanak jage sorang-sorang.
^__^







.selamat berjaya anak didik ku.

terbaek ah kaizen !
kau da potong aku.
ceyt sungguh.
pakai lotus racing ke hape ?
kahkahkah !

aku kan pemalas.
tambah pulak dengan broadband cabai neyh.
tah bile tahun masalah aku akan setel ngan broadband cabai neyh.
aku pun tak tahu.

kaizen skunk dah glamer kat GB.
wewitt ~
sape tak kenal kaizen.
hehe =)

all the best la bro.















asal air kosong dlm peti sejuk neyh sedap sangat eh ?
adkah sebab peti sejuk baru / air yang ditapis ?
hurm ~

.penasihat bebas blog, tudung dan aku.

aku tak rasa kebebasan dalam berblog.
dari dulu lagi.
beblog dalam ketakutan.
sebab ape ?

sebab PENASIHAT BEBAS BLOG.
aku dah agak dah.
mesty ade yang akan nasihat aku punye.
btw, thx pada pelawat2 yang selama ini datang menerjah blog dan menasihati saya.
tapi saya rasa nak nangis.
saya memang jenis sensitip bila kene marah =(
maaf.

kalo ada orang perasan.
aku ada sediakan space tuk badge facebook.
tapi aku da buang badge tuh sebab aku kena NASIHAT .

aku jenis on off pakai tudung punye manusia.
take note eh.
gamba profile kat blog pakai tudung.
gamba profile kat fb tak pakai tudung.
ade skali aku punye header letak gamba aku pakai tudung.
pastu kene nasihat.
"kat header pakai tudung,badge fb tak pakai tudung, apa nak jadi neyh ?"
esok tuh mmg otomatik aku tuka header,buang badge fb.
sbb tuh header aku comel gitu dan badge fb aku lenyap selamanya.
nak add fb aku, pepandai la ko carik.
TERASA BHAII ~~
aku tak kaco hidup dy.
tah dr mane dy landing, tibe2 ceramah kat aku.
hush ! sedeyh T___T

bukan sekali aku kene ceramah sbb tudung neyh.
bukan aku neyh jahil sangat tak taw yg tak pakai tudung tuh dosa.
dah aku degil, nak buat macam mana ?
kalo tak nak dosa, tak yah masuk blog aku.
aku tak jemput pun ko datang blog aku,pastu wat aku sedeyh.
ko tak rase lagi berdosa ke kat situ ?

aku harap dah tak de lagi penasihat bebas yg akan wat aku ceni.
aku pakai tudung atau tak.
itu hak aku.

nape mesti aku yg kau nak ceramah ?
kenapa tak pompuan yg berpakaian seksi menampakkan segala yang kau ceramah.?
kenapa tak gay dan lesbian yang menentang hukum Allah dan dilaknat itu yg kau ceramah ?
ke kau nak aku bg ko link blog dorunk ?
aku hanya tak pakai tudung.
tapi aku tak pakai baju kain tak cukup.

aku tak pernah pergi blog orang dan ceramah itu ini.
itu hak dorunk.
suke ati la nak buat ape.
nak jadi gay ke lesbian ke nyah ke.
selagi dorunk tak kaco hidup aku, its fine with me.
aku harap penasihat bebas neyh pun berprinsip seperti aku.
MYOB !


















kan dah marah.
ade sesape lagi nak ceramah kat aku ?
aku ngah tadah telinga neyh.
hesh !

.aku da puas hati.

i'm just playing with the keyword.
nape mengharap ade cite seks kat dlm entry.
kan da kantoi suke bace cite seks.
hikhik ;p

saje jeh nk try test tajuk cmtu.
mmg terbukti !
masuk entry popular.
entry neyh takkan naek dah.
lepas2 neyh pun takkan naek situ dah.

kepada yang memarahi.
saya mintak maaf.













nak main-main cikit pun tak boleh.
majok la ceni.
T____T

Wednesday, April 28, 2010

.seks pertama membuatku ghairah.

seks pertama merujuk kepada entry ini. --> dokterseks.com

sume org ghairah bile sebut seks.
jangan tak ngaku.
aku pun same.
tapi aku ghairah tang lain.
cube kalo kang aku ping blog neyh.
pastu bile naek kat entry popular rini.
tak ke keghairahan pada diri sendiri berlaku ?
itu la ghairah yang aku dapat.
kahkahkah !

ade yang rase tertipu.
mule nk menyumpah seranah blog aku.
sila kan ~~
ini la orang kata ; tajuk nak best, isi tah pape.
kesian korunk.
kalo pasal lucah-lucah neyh laju jeh en acu cursor ke link itu.
hehe =)
aku taw.
aku dah wat kajian hari ni.

ramai yang kantoi masuk blog aku rini.
aku pun terkejut gak.
tak sangka weyyhh ~!

yang glamer, tak pernah masuk blog aku.
tibe-tibe rini aku post entry tajuk lucah skit, terus masuk blog aku.
lawak gile.
sekali kene tipu.
sorry la yew wahai blogger pemes sekalian.
blog saya suci walaupun tajuk entry nakal, tapi isi kandungan nya agak bermanfaat.
teeettt ~

aku rasa macam kene khianat rini.
tak sangka kepercayaan yang aku bagi di salah gunakan.
kawan makan kawan.
patut la tanya aku macam-macam ritu.
rupenya ade udang dalam char kuey teow.
aku tak nak kawan dengan mereka lagi.
cukup la sekali.
i shouldn't trust them earlier.
hurm ~~









nape maya layan dani lagi ?
dani neyh bangang lah !
bia la dengan adam.
esh3.











mood rosak rini.
macam-macam hal ~

Road Trip with My Broadband

hola !
selamat petang.
tengah buat apa ?
sihat ke ?

da beberapa kali terlepas nak join.
ini semua angkara broadband aku yang hampeh.
aku ingat nak suruh ayah tukar broadband yang sekarang.
campak jauh-jauh pun tak pe.
nak bakar pun tak pe.
memang saket hati.
dah bayar bil tapi service maken teruk.

aku pernah tengok kawan aku pakai P1.
oke fine.
aku jeles.
pastu teruja.
pastu jeles banyak kali
dia beli sebelum aku.
cube teka sebab apa aku jeles lagi?

P1 neyh comel gile.
macam petak.
hitam elegan.
bile cucuk kat lappy memang nampak stylo.
aku teruja lagi.
design dia tak sama dengan broadband lain yang semuanya default.
kecik plak tuh.
unik kan P1 neyh ?
lain dari yang lain.
sape tak teruja.
bape kali nak sebut teruja ?

pastu dengar-dengar kawan aku tuh sangat satisfied gune P1.
memang tak menyesal beli.
dia kata nak surf internet pun smooth jeh.
yang penting tak menyakitkan hati.

dah dengar dia cite gebang-gebang macam tu, takkan nak tunggu lagi kan.
haruslah aku pergi menerjah dia.
pe lagi.
mari kite berpesta bersama P1 yang baru dibelinya !
haruslah dia redha melihat aku yang begitu teruja dan jakun macam orang tak pernah main internet.
dah la lama aku guna.
memang macam tak nak pulang dah.
HAHA !

jom goda-goda ayah.
sampai ibu jeles
kata nak P1 W1MAX.










Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

.terima kelebihan dan kekurangan pasangan anda sebagai sesuatu yang unik.

sumber inspirasi : hakimfaridzul =)


penat saya aja dia jadi romantik.
tapi dia susah nak ikut.
dan tak pernah romantik.

malam ni saya bgtaw.
esok dy buat.
pastu-pastu dah tak buat dah.

saya kuat merajok.
sikit-sikit merajok.
tapi dy selalu pujuk dengan cakap,
"ala ala. jangan la majok. org syg b la"

dia tak pernah cite pasal saya kat blog dia.
sikit pun tak.
selit-selit pun tade.
saya jeh yg banyak cite sal dia.
kadang-kadang terasa macam tak de nilai kat mata dia.
tapi saya paham,dia bukan saya.
takkan la nak sama kan ?

dia risau kalau kawan dia tahu yang dia dengan saya.
seboleh-boleh nak secret dengan kawan dia pasal saya.
tapi saya telah membongkar kan segalanya.
hehe =)
sorry b.


itu la boyfriend saya.
yang comel.
walaupun bukan seperti yang saya impikan.
tapi saya sayang dia.
































oke.
aku geli.
geli geli mat.
aku ke yg taip neyh ?
kahkahkah !

.warga asing meratah tubuh gadis melayu.

tajuk tak mo kalah.
kahkahkah !

ni aku dengar kat tb td.
untuk cite 360.

pelacur, chikaro, bohsia.
kenapa mesty melayu ?
kenapa tak cina ke india ke iban ke kadazan ke ?
kenapa mesty melayu ?
kenapa ? kenapa ? kenapa ?
HAHAHA !
da macam mazidul plak aku neyh ;p

teruk kan orang melayu ?
belum kire nyah, bapok.
majoriti orang melayu.

bila kaum lain mengata orang melayu.
orang melayu akan melenting.
menegakkan benang yag basah.
saya malu.

heh.
ape aku merepek neyh ?

ade pengalaman kene sembur dengan nyah tak ?
aku pernah weyh.
pergh !
walaupun bukan aku yg di sembur.
tapi aku bersama mangsa.
mmg gampang la mulut si nyah neyh.
tangan ringan jeh nk menepuk muka orang.
hee ~
aku mmg benci nyah.























aku mimpi abg sedara aku tanak raye dengan aku tahun neyh
T_____T

Tuesday, April 27, 2010

.dokterseks.com. ape kejadah nye sume ini ? .






ape kejadah nya semua ini ?
haih ~

tak sangka aku.
bukan niat aku nk cari traffic dengan cara ceni.

aku nak share opinion jeh lepas aku tengok wanita hari ini.
terkejut bile bukak blog.
pehal byk plak traffic dr dokterskes.com neyh.
sampai naek blog aku.
hampeh sungguh !
cabai juge.










mood : depressed !

.pendidikan seks.

meh aku aja pendidikan seks.
mule-mule skali kene ade pasangan.
dilarang buat sorang-sorang oke.
hell !
pe ko aja neyh pompuan ?
bangang betul.


tak de la.
gile ke hape aku nak aja.
i belum kahwen oke.
i suci.
innocent neyh
=.=




ape rasional nye pendidikan seks nak di aja di skola ?
aku rase nanti lagi teruk ada la.
budak-budak skunk kan extreme melampau.
sume benda nk try test.
esh3.

toksah ler kot aja pendidikan seks kat skola.
lagipun ape yg nak diajar ?
takat nak cakap bahaya HIV/AIDS/sifilis pe bende tah lagi penyakit kelamin.
esh3.

kang dorunk plak aja cikgu cara-cara nak cegah dari terkene sume tuh mase wat seks.
kahkahkah !
lawak-lawak.

jadi korunk rase perlu ke pendidikan seks di sekolah ?
berbaloi ke kerajaan melaksanakannya dengan harapan dapat banteras seks bebas ?
rase-rase berjaya ke ?
aku rase TAK !










oke. jom makan.

Monday, April 26, 2010

.layakkah aku dipanggil blogger?.

aku malu dengan korunk sume.
follower 2 hari sekali naek la sorang.
tapi aku maseh belum berkesempatan nak melawat followers baru dan say hye kat dorunk.
maseh belum sempat nk bermesra dan berkenalan dengan dorunk.
yang penting, mseh belum sempat nk follow back blog dorunk.

korunk bayangkan la.
each time aku tekan button follow tuh.
dy akan load dalam 5 minit.
end up ERROR !
WTF 1706 (mencarut dengan sopan) betul la !

kadang-kadang nk shout back kat kotak jerit orang pun susah.
punye la lame aku tunggu nk load sampi abiz satu page.
scroll bawah cari kotak jerit.
end up kotak jerit itu ERROR !
WTF 1706 btl la !

tenat sungguh BROADBAND CELCOM YANG AMAT KEDEKUT ni kan ? (hah ! hambek ko. bold merah ag.)
mmg dy limit abeh aku nyer connection.
cabai sungguh !

heeee !
aku geram la.
rase nk p sepak-sepak jeh org2 CELCOM neyh.
sape owner celcom kedekut macam hampeh neyh !
heeeeeeee !!!
(sambil ketap-ketap bibir.)


dD,hakim,kaizen dan laen2 yg aku nmpk hari2 say hye kat shout box hari2 dtg blog aku.
tapi aku ?
3 hari sekali baru nk dtg blog dorunk.
aku malu weyh ~
seb bek korunk bukan jiran sebelah umah.
kalo tak, mmg aku tak kua uma dah.





sorry ye =(
salah kan CELCOM KEDEKUT tuh.
esh !

.dentist itu mengerikan.

sbb aku takut la.
esh.
dr sem 1 aku saket gg.
tapi aku tahan jeh.
sbb tanak jumpe dentist.
aku takut dengan doktor.
tah pape kan aku ?
da besar pun takut dengan doktor lagi.

tak de reason kukuh nape aku takut dengan doktor.
padahal dy bukan nk harm aku pun.
nak bg elok jeh.
tapi tah.
aku TAKUT dengan mereka yg bergelar doktor perubatan.

pagi ni aku nekad g jumpe dentist.
sbb aku da x leyh nk ngunyah dengan rakus.
HAHA !

aku gerak kul 1120 gitu.
sampai sana tah kul bape.
tunggu giliran.
by the time aku ngah tunggu tuh.
pergh !
tuhan jeh taw.
muke aku mmg nmpk cuak gile.
ade abg tuh sek tengok aku jeh.
grr x(

doktor cakap gg kene tampal.
gg aku byk lubang kecik-kecik.
aku syak byk gg kene tampal.
esh3.

tapi tak wat pape pun.
sbb aku selseme.
mmg tak sesuai tuk buat pape.
silap aribulan, lidah aku terpotong plak kang.
kata doktor.

aku pun balik.
dengan gg yg maseh saket.
















nak g makan ketam.
nom nom nom.

Sunday, April 25, 2010

.sila jawab dengan jujur (part 2).

10 May 2009.
boleh rujuk entry neyh --> sini
mase tuh geng blog baru jek ciput.
tak ramai macam skunk.
aku pernah utarakan soklan ini.

dan hari ni aku nak up balik topik neyh.
sebab geng blog aku dah bertambah.
ramai muke-muke baru.
wuu. i syg u sume.
jadi, pada sape yg rajin melawat blog ini.
sile tinggalkan komen anda sejujur nya.
kutukan adalah digalakkan.
pujian adalah diterima.
sekali sekala kasik can korunk hentam aku.
kahkahkah.

soklan nye ;
~Mengapa Anda Suke Melawat
Diari Budak Malas ?~





kat bawah neyh komen2 pada 10 may 2009.
dah tak nmpk dah dorunk melawat blog saya.
kadang-kadang nampak kak farhana, kak hel,cik nana dan OL.
hukhuk =(
tapi takpe.
korunk tetap dlm hati.


Sufi : sbb anda rajen update blog. haha!! ikhlas neyh!! :))

Abg Rizz : sbb die sgt comei wakkakaak

Nana : reason yg same juga : rajin update :)

Kak Ana : alah...sume ckp yg same..baru nk ckp...innz rajin menghupdate blog beliau dengan rakus...

Kak Afsal : dik..sbb blog ko so sweet and cumil gitu taw...ikhlas ok! so apa lagi...tolak la
ha3X....kidding ok!

Nadd : inzz salu update..then bukak2 je de pic cuppies..hehe..and and and innz de je nak ckp pe2 kt entry.. even in 1 day ley jd 3 entry..

Kadokz : sbb best ;p

Jejaka Anggun : sebab x der keje berfaedah yg lain nak dibuat!

OrangLidi : sebab wa nak tengok gamba kek tu.. haahahaha..ke sebab wa suka lempang?

Boboiz : secara jujurnya boboiz jawab..sbb boboiz baru nak kenal2 ngan blogger2 lain

Yoyot : dedulu tym ikut jadik follower rase mcm,

*pehal budak ni slalu sgt meng entry.

haha tp oke lah kan.
dpt gak tau riwayat hidup dia cane en.
and and, itulah blog is used for!!!
:D

p/s : rerajin lahh blogging oke . hehe

BdakIjau : hehe..sme gak nie..
sb innz suke update..:)

Salwa : hehe..sme gak nie..
sb innz suke update..:)

Kak Adrina : sebab..sebab..sebab..
sumenye dah cakap kat atas tuh..
huhu..
sebab saye rase nak buli awak..
kuikui...

Dilot : sbb innz rajin update blog..de je mende nak dibace..

AtOk : sbb die bestttt (iklan raye dlu)
hekhek

Kak Hel : sebab banyak yg dak kecik update..hehe suke le bace,,kalo sis malas nak update..hehe tgk time..hhe teruskan usaha..memang berbaloi..hahah apakah??

Kak Farhana : Mane ade sbb.. Loving without reason.. Hak hak hak.. Sbbnye.. Atenye bila bukok je page kamoo nih nampok kan cupcakes tu.. Knyang tau tgk jek.. Bila lapor bkk la page kamoo.. Heehee.. =p

*Pape pn, keep on rocking.. Adik mmg rjin update blog, tu pasai rmi yg dtg.. Dn entry pn short2 jek.. Hik hik..*














komen jangan tak komen.
=)

.benarkah maksud nama melambangkan kelakuan ?.

name aku NUR FARAHIN.

NUR = cahaya
FARAH = gembira
IN = aku tak taw makne.

senang cite, makna name aku CAHAYA GEMBIRA.
tapi bunyi macam pelik kan ?
aku modified cket jadi CAHAYA KEGEMBIRAAN.
ustaz pun cakap CAHAYA KEGEMBIRAAN.

bile aku cakap full name aku.
sape yg taw makna tuh akan cakap ceni.
"patut la ceria semacam, byk gelak, name dia farah. kan makna dy gembira"
dan aku pun bantai gelak2 macam setan lagi.
aku senyum jeh.

korunk salah.
aku jarang gile dapat gelak besar bile makin besar neyh.
paham tak ?

aku sek moody jeh.
kalo korunk jumpe aku, aku akan wat muke garang gile.
tak caya ko boleh tanya kuda kertas.
atau kaizen atau budak hitam.

aku dah jarang nak gelak-gelak sakan.
ouh senang cite.
aku dah tak gembira.

aku dah tak peramah macam dulu.
aku dah tak banyak cakap macam dulu.
aku banyak diam.
sek buat hal sendrik.

tah nape, cahaya kegembiraan tuh tak kekal lama.
aku ade masalah ke eh ?
atau aku dah tak gembira dengan hidup aku ?

makin besar, makin banyak bende nak pk.
lebih-lebih lagi bila aku anak sulung.
dan perempuan.
tanggungjawab dan kesedaran terhadap adik-adik meningkat.
aku dah tak boleh nak pk sal diri aku jeh.
aku kene banyak mengalah.
memang kadang-kadang sedikit terasa bila adik-adik dilebihkan.
tapi aku cepat belajar yg aku anak sulung.
kene banyak berkorban.


mungkin sebab ini juga aku dah tak gembira.
banyak tanggungjawab.
i wish i get back my NUR FARAHIN.


















maseh tak dapat nk terjah blog korunk.
macam cabai sungguh tenet selkom neyh.(sekali lagi)
macam org tak bersyukur pun ade gak aku neyh.
esh3.
see ?
faktor2 yg membawa kepada ketidak gembiraan aku.
haisyooo !!

.aku clash ngan F, terus jadi lesbian.

geli oke.
eee gelimat sungguh.

jadah tah aku mimpi aku kapel ngan pompuan.
yawww !!
nak cite pun geli.

ta yah cite ah.
cite mende laen.

hee ~ geli2.
esh3.

gud news eberibodi !
internet aku da pulih seperti biasa.
aku syak, ayah dah bayar bil celcom kedekut tuh.
sbb tuh internet agak laju pagi ini.
jadi, insya allah aku akan menjelajah blog korunk rini.
tunggu kehadiran aku.
kahkahkah !

ouh lagi satu.
rini semua org dalam rumah dapat topup.
yippi ~!!
ayah topup kan b4 g keje pagi tadi.
maceh ayah..

^___^








updated : tenet da macam cabai balik. (dilarang mencarut,sebab tuh tulis cabai). aku benci kau selkom. ayah belum byr ag ke ? =(

Saturday, April 24, 2010

.a BIG APOLOGY to all.

aku bukan sombong.
bukan tanak g blog korunk.
tapi internet da macam haram.
huhu =(

tak boleh bukak lebih dr 1 tab.
even nk masuk blog cikgu zi yg paling cepat load pun da x boleh =(
nak bukak blog sendiri pun lambat gle.
aku da siap mandi, baru kua header =(





aku mintak maaf ye.
korunk jgn la cakap aku sombong.
ouh i'm not.



.bergaduh dengan dia T____T.

kejadian berlaku malam tadi.
dia nak makan burger lebih.
eh, mentang-mentang ko bongsu.
ingt ko leyh dapat lebih.

setelah disepak ditampa.
aku terus cakap ceni kat dia.
"aku tanak kawan ko!"
"aku pun tanak kawan ko"
kata dia juga.

tak lama pastu datang serah diri depan aku.

"akak, akmal mintak maaf"
"huh. blah2"


aku ade rase nk gelak.
tapi kaber.
jatuhla ego aku kalo aku menyerah.

pastu dy bebel2.

"kuat merajuk weyh. tah cene F leyh tahan dengan dia neyh"

mamat kepochi !

bukak fb tengok my fren post something.
Omaidot.!
Kak Yantie da pregnant !
one month.
happy for her =)

dy kawen februari ritu =)




ini la kak yantie =)
laki dy ssh cket nk amek gamba.


Friday, April 23, 2010

.kelantan dan negeri sembilan.

ehem3.
test sore.
eh lupe plak.
blog ta yah gune sore.
hikhik =)

sapo tengok cito kek tb 2 tadi haa ?
tajuk eh "kerbau dah tumbang"

pengantin lelaki org kelantan.
pengantin pompuan orang nogori sembilan.

gandingan yg mantap.

teringat plak tyme aku ngan teeettttt.
dia kelantan.
tapi, bukan jodoh aku dan dia.
kahkahkah !
kalo mak aku taw neyh, mesty aku kene kekah.
mak aku anti betul dengan kelantan weyh.
dulu tyme paksu aku kawen ngan org kelantan.
mmg tak de perasaan lgsg muke dia.
tade rase gembira ke hape ke.
esh3.

best plak tengok dorunk kawen.
blh plak pengantin laki salah umah.
da nek pelamin baru taw yg pengantin pompuan bukan isteri dia.
haha !
lawak-lawak.

pengantin pompuan bersanding pakai baju minang.
laen dr yg laen u.
i loike.

lebeyh kurang ceni la baju eh.
ade tanduk kek kepalo.
kan unik tuh.

credit to --> kek sini

yang paling den suko kek cito neyh.
sobab eh dio cakap nogori.
walaupun ado yang kureng (erk) tapi not bad la.
shuke3. =)

nanti i kawen, i nak pakai baju minang la.
kaum kerabat den takdo yg pakai baju minang laie.
sek2 pakai gaun.
kot ado yg hebat sikit, pakai baju seragam kaler putih.


syahid, t ko kawen, suh isteri ko pakai baju minang eh.
hehe =)















kan da cakap, pasni mesty visitor turun punye.
kahkahkah.
da gelak2 tengok graph.
buweeekk ~~

Thursday, April 22, 2010

.tips tarik follower versi innz yang malas.



dear hakim faridzul.
suke name u ~
hakim maksudnye bijaksana kan ?
hehe =)
tersasar plak dari tajuk.
thee ^__^

hakim syg, hakim salah masuk blog neyh.
blog innz mane ade follower ramai.
tak sampai 500 pun.
tu pun salu turun naik T__T
sedeyh kot.
isk3.

innz tade la rajen sangat nk blogwalking.
malas kottt.
mmg dasar budak pemalas btl ko neyh pompuan.
kadang-kadang jeh blogwalking.
tu pun kalo internet oke + ade mood rajen.

tapi, keyword nyer BLOGWALKING oke, hakim ?
innz tak pilih blog kalo nk follow.
mane2 blog yg innz singgah, insya allah kalo innz akan follow.

skunk kan dah ade GB.
senang nak cari kawan kat situ.
hakim da join ke ?
kalo blm, sile2 join kan diri k.
kat situ ramai kawan.

salu kalo da innz da follow, innz akan tinggalkan mesej kat komen/shout box.
cakap yg innz da follow.
yg PENTING ayat msg yg kite gune.
jangan sesekali tulis ceni.
"i da follow blog u, u follow me back k" "nice blog, follow my blog k"
orang akan rasa annoying k.
mmg kompom tak kan pegi blog kamu.

kalo innz, innz tulis ceni.

"heyp =) kite follow blog kamu k sbb takut hilang jejak. nanti senang nk cath up ur update =)" smiley itu penting. i like =)

DIULANGI. JANGAN SESEKALI SUH ORG FOLLOW BACK BLOG KITE.

jangan la mengharap sangat yang orang akan follow back ur blog.
ikhlas kan diri dalam berblog.
sekali sekala nak mengeluh yg follower sket tuh blh la.
tapi jangan selalu.
^__^

innz tade amalkan "u follow my blog, i follow urs back"
tapi selalu nye, innz akan follow balik.
cume skunk da kurang, sbb internet macam hampeh !
kalo ade mase, innz akan follow balik.
cume take time.

next.
bile da follow tuh, sekali sekala singgah la blog org tuh.
bukan simpan wat koleksi kat dashboard.
komen-komen ke, borak-borak ke.
jangan sombong oke.

post entry.
ikut suke nak post ape.
trend blogger skunk.
tajuk post da gempak.
tapi isi tah pape.
org tak suke oke.
i pun mencik. huh.

jangan sesekali kutuk org kat blog.
itu memalukan org.
tak baek. dosa taw ^__^


be nice and be friendly.
org suke, kite pun happy.
oke hakim ?
itu jeh yg innz buat.
followers innz tak ramai la syg.














to all my followers !
u rock my blog =)
love u allz =)

.kawen muda vs kawen lewat.

aloha !
i'm backk !!~
hek. ade org cari kau ke ?
aku da oke cket.
baru pas makan eskem perisa keladi.
tak de rase der ~
pe cer ?
deria rasa hilang ?
wuuu ~~

aku da addict dengan cite adamaya.
alololo comel nyer adam dengan maya kawen muda-muda.
sweet jeh kan ?
i like =)
jiwa maseh remaja gitu.
manja2 pun comel jeh.
hikhik ^_^

1 advantage kawen muda yg aku suke.
adalah bila ada anak.
bile anak da besa, korunk maseh muda remaja.
insya allah kalo dengan izin Allah, kite maseh mampu untuk bekerja dan tak susahkan anak-anak. =)
ouch ! comel nye ^_^

jadah sek comel jeh aku neyh ?
esh3.

kalo kawen lewat.
macam artis-artis skunk neyh.
selagi tak 30, tamo kawen.
esh3.
nanti, anak tak abeh blaja ag, da pencen.
tu pun kalo dpt anak cepat.
itu baru dapat anak sulung.
blm lagi yang no 2 3 4 dan seterusnya.

kawan aku pernah tanya kat aku.

"farah,ayah ko bape tahun eh ?"
"hurm. 46 tahun"
"mak ko ?"
"44 tahun"
"asal mak ayah orang laen sume baru 40 lebeh,mak ayah aku da 50 lebih ?"
"kan ko ckp, mak ayah ko kawen lambat"

kan ?
anak-anak da merungut.
hehe =)
dy anak sulung tuh.

aku pernah dengar org cakap.
pompuan kalo boleh, kawen la sebelum 25.
itu max had umo kawen la.
sbb menurut sumber, 35 tahun, pompuan da tutup kilang.
hikhik =)
kalo da 40, pregnant lagi, kan berisiko.
tak elok taw.
lelaki tade hal.
kawen lmbt pun, still energetic.
muahahahah !


jadi pilihan korunk ?
kawen muda/lewat ?
jangan nak tunggu abeh phd, baru nak kawen la eh.
nk tunggu abeh blaja, tah bile tah.
hurmm ~~

insya allah kalo jodoh ade, aku nk kawen cepat.
kan comel kawen muda-muda.
macam adamaya tuh.
heheehehe ^___^

.ade sesape nak tolong innz ?.

aku demam rini.
bangun kul 10.
kul 12 da tido balik.
gilosh kan ?
seyez mmg tak larat.
tadi la.
skunk da oke sket.
tapi hidung aku still tersumbat.
pastu bersin tak henti.
macam ape jeh.
esh3.

yang adik aku pulak.
lagi jahat.
"bek ko clinic weyh, tah2 ko kene H1N1"
siot en ?

skunk kan musim saket2 berbahaya neyh.
H1N1 and demam denggi berdarah.
scary weyh.
anak org depan umah aku neyh.
da dekat 2 minggu kat spital.
kene denggi berdarah.

kalo aku tak update 2 3 hari tuh.
mahap la yew.
ade sesape nk tolong jaga blog tak pemes aku neyh ?
ko cakap ngan sape nie pompuan ? ko ingt ade org nk bace blog ko ke ?















adiosa !
^__^

.aaku dan handphone.

selamat pagi.
sari berita penting.
3 org lagi pengikut PKR kua parti.
oh.oh.aku tipu.
saje jeh nk tiru pembaca berita.
hehe =)

korunk ade hp mase umo bape tahun ?
aku mase f5 baru dapat.
itu pun peninggalan ibu.
sbb ayah belikan dy hp baru.
huhu =.='
tak macam budak skunk.
darjah 1 da dapat hp.
gile btl.

mase masuk foundation, tuka hp.
mase masuk degree, tuka lagi.
aku baru ade 3 hp secara total.
korunk mesty da ade 10 kan ?
lagi-lagi trend skunk, sorang kalo boleh nk 10 bijik hp.
macam adik aku.
tapi dy ade 2 jeh.
heheh =)
1 no maxis, 1 no celcom.
tapi yg no celcom tuh, simpan atas meja, wat khazanah.
pe cer ?

tabiat aku la en.
suke silent phone.
kecuali kalo aku kua jeh, aku unsilent kan hp.
kalo kat umah, mmg silent memanjang.
tak caya, try la kol ke, msg ke, pasty akan direply lambat.
hoho.

mangsa yang selalu kene, Darina.
dy jeh yg rajin contact aku.
ate, aku kan ta rame kawan.
kol 100 kali pun, lom tentu aku akan angkat.
hehe =)

macam 2 hari lepas, hp silent.
tibe-tibe darina anta komen kat wall fb.
'fara, bz x? if not, angkat phone jap'
sampai mcm tuh sekali.
aku pun lari g bilik.
tgk2 ade 2 miskol dari dy.
teruk kan aku ?
kalo emergency neyh, tak taw cene.

aku bukan ape.
saje suke bile tgk2 jeh kat hp.
'eh eh ade msg la, ade miskol'
esaited aku weyh.
cube kalo hp itu berbunyi.
tak syok la en.
tak esaited lgsg.
HAHA !

jadi, kalo sesape yg kol aku tak dapat, sile la bertindak seperti Darina.
yakni, anta komen kat wall aku eh.








sekian. berita terkini.
chow !

Wednesday, April 21, 2010

.cubaan untuk kurus.

hola !
pe kaba malam nie ?
hidung aku da tersumbat sbb selsema sbb bersin-bersin.
nape tah.

background sudaaa bertukar !
aku nk buang widget project alpha sebenarnya.
sbb aku rase dy wat buat blog aku jadi berat.
sekali terbuang code background.
hambek ko !
meroyan aku p cari background baru cepat2.
HAHA !

ouh.
tersasar dari tajuk pulak.
hari-hari aku bangun pagi, mesti niat dalam hati.
rini tanak makan nasi.
nak makan epal jeh.
stok epal kat umah aku tak pernah putus.
i loike =)
sbb aku pernah dengar dalam radio.
ade org tuh hilang 5 kg dalam seminggu hanya dengan makan epal sahaja.
epal pun sedap ape.
tak de la lapa sangat kot.
kenyang jeh makan.
yang penting tak yah makan nasi.
nasi penyumbang terbesar kegemukkan.
hehe =)

tapi.
asal bangun jeh.
bfast da sedap.
nasi lemak bhaii ~
mane boleh tolak.
aku gile nasi lemak oke.
sedapp kot.
hoho.
pe lagi, terus makan.
batal terus niat nk kurus hari tuh.

lunch plak.
ibu masak sedap-sedap.
ne boleh lepas.
kang kempunan susah plak.
cet.
ya allah.
bila aku nk diet neyh.
asek makan jeh.
esh3.

cume malam jeh aku jarang makan.
sebab malas masak.
ibu da jarang masak dinner sejak aku cuti.
kalo aku tak masak, makna nya, adik-adik aku pun tak makan.
HAHA !
kejam tak aku ?
muahahaha !

tak pun, dorunk masak sendiri.
dorunk boleh jeh berdikari.
cume malas.
macam aku.
HAHA !

otomatik, hasrat nk kurus musnah.
haih ~










abang pojie, thx sebab mention name innz dalam entry.
innz ingat abang lupe yg innz tegur abg ritu .
^__^

p/s : sorry la eh, ta leyh nk pomen2 kat blog korunk. bb aku da excedd limit. tu yg lembap macam haram tuh. 1 tab je boleh bkk. haih ~

.about my nuffnang this week.

selamat hari rabu uolz !
sehat ke ?
aku bz sket rini.
dok belek-belek kete.
rimas aku tengok.
pakai reti memasing, suh kemas, nauzubillah pomaleh.
haih ~
lagipun tadi aku tertumpahkan slurpee dlm kete.
gara-gara buat drift.
muahahaha !

chart visitor aku this week menarek gle.
da mcm ape ke bende name nye yg salu de kat winamp tuh.
ala yg turun naek ikut rentak tu la.
tak taw name plak.
HAHA !
paling tinggi semalam lah.
thx yg sudi masuk blog sampah aku neyh.
terharu aku.
T____T (fatt yg aja wat sign neyh)

tapi rini da kembali normal.
mungkin akan kembali kepada 50 visitor sehari.
tak pe.
aku da bese.
hikhik =)



berkaler2 pie chart aku minggu neyh
i like ! =)
feeling2 seantero donia taw pasal blog aku.
muahahaha !
ko ingt ko glamer sgt ke pompuan ? haaa ??


woot ! woot ! (tru naqi)
da boleh cash out la.
setelah 2 TAHUN menabung.
diulangi 2 TAHUN.
ye la.
aku kan tak glamer.
duet nuff pun tak de la riban-riban.
rat pun tak sampai =(
ade hati nak nayang duet nuff tuh.tak malu eh ko pompuan ?

buffered yang still run kat blog aku.
macam aku cakap semalam.
nk tunggu buff jadi metered.
baru nak cash out.
aku plan bulan depan nk cash out.
pastu bulan 6 dapat.
pastu nk celebrate bday aku ngan kazen tersayang bersama rakan-rakan bulan 6 nanti.
ade sesape nak join ?
weee ~
tak de la byk.
kalo skunk kire2 baru RM121 jeh =(
hukhuk..


tu jeh.
sekian.
trime kasehhhhhhhh !


Tuesday, April 20, 2010

.kembang kempis hidung rini.

aku tak taw nk mula dr mana.
tapi sumpah lebih byk happy dari sedih rini.
ade gak part sedih. hampeh !

rini ramai pulak jenguk blog sampah neyh.
muahahaha !
pagi-pagi lagi da ramai.
itu pun sbb penangan dari blog kak jie.
kak jie neyh glamer kat GB okaayyyy ~.
thx kak jie =)

pastu aku buat entry sal nuff.
petang tadi.
sbb lepas aku post sal dapat duet dr nuff, ade la 2 3 org tanye sal buffered n metered earnings.
tu yg aku post entry sal buff earnings.
boleh tahan gak yg melawat.
muahahahaha!
aku merepek meraban pun korunk nk bace eh.
tah betul tah tak fakta aku tuh.
^__^

pastu sbb masuk kontez abg joe.
rini bday dy.
yay !
happy 22th burfday =)

kat live feed traffic, aku de perasan sumthing.
ade org dr blog glamer, masuk blog aku.
teruja aku beb !
bukan senang kot.
blog tu blog fatt !
aku da lame follow blog fatt.
setahun yg lepas, tyme aku cuti 3 bulan, fatt glamer ouh.
sampai skunk.
cume tyme event ritu, tak nmpk plak dy.
kalo aku jumpe, mesty aku peluk2 dy.
kahkahkah !
pastu aku g blog fatt.
aku tengok link aku ade dlm blog list dy.
bangga japz.
ngee ^_^
thx fatt.

dulu ade sorang blogger popular neyh.
aku tak taw yg dy letak link aku kat blog list dy.
sbb dy tak follow blog aku pun.
mybe dy juz add jeh kot URL aku.
satu hari tuh, aku tengok kat live feed, ade org msk dr blog dy.
aku pun pegi la blog dy.
esaited aku tgk link aku ade dlm blog dy.
pastu aku cakap la thx sbb link kan aku.
ko taw pe jadi ?
esok tuh, aku tgk link aku da hilang !
dy da remove.
huh ??
tapi tak lame pas tu, ade balik.
aku da x tego dy dah.
bace blog dy senyap2 jeh skunk.
kadang-kadang jeh komen.
aku tanak dy remove link aku lagi.
ngee ^__^

result final sem lepas da kua.
as i expected, malas cite. tapi sedih.
haa ~ ko pk la sendrik.
tapi act tak de la sedih sgt.
aku siap boleh gelak besar ag.
sbb aku target laen, laen yg jadi.
kahkahkah !

malam tadi sangat seronok berborak dengan |ery| , |akmall arief| , |cha'on|.
malam neyh sape plak nk borak ngan aku ?
ade ke, masalahnye ? hahah !




















skunk nga redha jeh.
nk lagi ke nestle sponsor aku ?

.buffered,metered,campaigns earnings dari nuff.

ramai plak yang tanye sal buffered earnings neyh,
aku share pe yg aku taw je lah eyh.

1. nape tak pernah dpt buffered earnings pun.
-status korunk. pasti kan korunk berstatus gliteratti. ini tahap paling selamat. aku tak taw la dy ade effect buffered ke tak, tapi seelok nyer, bia la status tuh gliterrati. byk privileges. gliterrati neyh korunk akan dapat bile korunk tak serve ads lain selain nuffnang. tapi,ritu aku bace kat blog sape tah, kate hanya adverlets dan innity jeh yg akan jejas glitterati korunk.
-kaizen kate, kalo dah 2 bulan sign up nuff, baru leyh dpt buff, tah la. aku tak sure plak. korunk tunggu je lah. ade tuh. cume nuff blm nk bg. aku pun dulu, lame jeh tunggu. sabar k =)

2.buffered ni ape eyh ?
-buff neyh earnings yg kire per click. kirenye, per click ade harge tertentu macam RM0.35 ke,RM 1.95 ke. semakin lame buff neyh running kat blog korunk, semakin naik harge dy. korunk akan teruja.! hehe =)

3.metered earnings.
-buff yg da tamat running kat blog korunk. bila buff da msk metered, duet dr buff stop. itu la final earnings korunk dr buff yg running kat blog korunk tuh =)

4.campaigns earnings.
-klik la sejuta kali pun,dy tetap harga itu. bese kalo campaigns ni tak lame running dalam blog korunk.



nie jeh yang aku tahu.
kalo ade salah, aku mintak mahap.
aku bukan org nuff pun.
aku cume disponsor jeh.
^__^
somoga ia membantu anda =)
selamat berblog !

.hadiah hari jadi abg joe.



"hoi! ko da siap blm ?" tiada kata salam dari Hafiz.
"ha ? blm2. baru nak mandi. jap2,jgn datang lagi eyh." balas aku tergopoh gapah macam pah bedah. erk. o.O
"bagus sbb aku pun belum mandi lagi. hehe" pantas Hafiz mematikan talian.
cet. takut kene sembur la tuh.
.
.
.
.
.
.
.
.
di sopink komplex.
"ko rase neyh oke x tok dy ?" kataku sambil menunjukkan barang yang ditilik sejak 5 minit yg lepas pada Hafiz.
"hish ! tak sesuai neyh. x macho langsung. cari lain,"
.
.
.
.
.
.
.
"yang neyh weyh ?" aku kembali menunjukkan barang aku tenung dekat 10 minit. lame pulak aku tenung en. hehe ;)
"ko ingat dy budak-budak ke ? lain-lain,"
.
.
.
.
.
.
"haaa. yang neyh oke tak ? lame aku belek weyh. aku bekenan gile,"
"hurm.. tak sesuai dengan jiwa lelaki aku,"
"aku bukan nk beli tok kau,"
"tapi kau perlukan pendapat aku kan? aku kate tak nak " Hafiz protes.
.
.
.
.
.
"nie haa. aku punye pilihan. sesuai dengan jiwa lelaki, macho dan maskulin. kompom dy suke," Hafiz pulak tunjuk barang pilihan hati dia.
"heee. tak bekenan aku. tak mo la," aku menolak. memang tak sesuai taste aku.
"eh, aku kata ni sesuai,ambik je lah, ko pompuan, pe ko taw. dah-dah, g bayar. ni jeh,"
Hafiz menolak aku ke kaunter pembayaran.
.
.
.
.
.
di pejabat pos.
aku menulis di atas sekeping kad.
"abg joe, happy 22th birthday ! semoga panjang umur, murah rezeki, dipermudahkan segala urusan, cepat-cepat kawen erk. hehe =) sorry kalo adiah neyh tak seberapa."
"kak, elok-elok eh,nt sampai sheffield,rosak plak, kempunan org kat sheffield tuh" kataku time serah barang kat akak kaunter pejabat pos.
"iyolah dik," balas akak kaunter pejabat pos dengan senyuman.





alamak, blum sempat edit, abg joe da komen.
adiah neyh akan sampai,kalo saya menang.
muahahah !
keje jahat.
saya ne de alamat abg joe ouh ^__^


.duet dah masuk. thx nuff !.

buffered.
nape x berpuluh2 ?
esh.
oi pompuan ! tak bersyukur plak.
dush kang.


ini hadiah dr nuff sbb attend event gatsby sabtu ritu.
mesty sume da dpt kan ?
besh2 ~


tunggu buffered jadi metered, baru nk cash out ~
awww. ta saba.
leyh beli myvi.
muahahaha !


Monday, April 19, 2010

.tak semua orang Islam masuk syurga ?.

mesti pelik kan ?
aku pun pelik gak sebenarnye.

cite dy ceni.
adik aku sek cakap aku itam jeh.
oke fine.
mmg aku itam pun.
ade masalah ?
hee x(

pastu aku cakap la ;
"ustaz aku cakap, kalo masuk syurga, sume org putih"
pastu adik aku cakap lagi ;
"ko masuk syurga ke?"
siot kan statement dy ?
mmg layak dapat penyepak dari aku.
grrr x(
pastu aku balas lagi ;
"sume orang islam masuk syurga lah"
pastu ibu plak nyampuk ;
"tak jugak. kalo orang islam, percaya bende-bende mengarut sampai mati,dia tak masuk syurga rasanya"
oke fine.
aku nganga oke.
pastu aku tanya lagi ;
"percaya benda-benda mengarut ? macam tak boleh lalu bawah ampai nanti jadi bla bla tu eh bu ?"
"haa lebih kurang macam tuh. kalo org tuh percaya pastu dia mati, dia tak masuk syurga"
"macam logik gak. kan bende tuh sume khurafat"


itu kata ibu.
tapi tak pernah plak lah aku denga ustazah2 aku cite.
kalo salah, jgn marah aku.
tapi pk balik, ade logik gak kot.
orang melayu neyh suke percaya bende-bende macam tuh.
esh2 ~















byk tul pastu aku en =)
lame gak pk nk post entry ape.
blank dowh ~
=.='










eh, sape yg dpt acer ferrari tuh eh ?
nk link blog dy.

.kesah bloggers.

1.blogger dan camera

sgt significant.
kalo tengok org dengan camera,most probably, dia seorang blogger.
cuku tak duet nuff nk beli camera.
tak dpt DSLR, digi cam pun oke la.
=(

2.blogger jumpe blogger

tade mende laen nk cite.
mesty cite sal blog, dunia tenet dan segala yang berkaitan.
HAHA !
itu pasti.
dan akan bertambah rancak dengan pelbagai cite.
best kowtt ~
jadi, AMARAN KERAS.
kalo nk lepak blogers2,jgn bwk kwn yg bukan blogger.
nanti dy blurr and sumpah BOSAN !

















aku tade mende nk cite.
tapi gatal nak update gak.
hoho (o.O)
k la.
nak mandi.
panas sudaaa =)

Sunday, April 18, 2010

.penangan event semalam.

dalam uma, aku jeh blogger.
adik-adik taw aku men blog.
and ade sorang dah wat blog.
tapi x pernah bukak.
sekadar reg sbb jelesh aku ade blog.
HAHA !

sampai jeh uma semalam.
terus aku show off segala yg aku dapat and bakal dapat kat adik2,ibu ayah aku.
hOhO.
esaited gle.
cite pung pang pung pang sekali kene lempang.

adik2 aku macam teruja dengar aku cite sal duet nuff aku la.
event semalam meletup gilosh sampai terbakar TS.


dan nak tahu rini ?
one of my bro siad ;
"esh, aku nak wat blog gak la."
haa ? motip ko wat blog ?
salah aku ke cite sume tuh ?












maseh mood gatsby.
aku da sembur deodorant perfume spray kat 1 bilik aku macam amoi2 sexy wat kat aku semalam.
sumpah amoi sembur tuh sexy gile. !
sape setuju ?

.entry tak puas hati.

last kopek.
pasni aku wat entry pepelik jeh.

lurus ke matlamat.

asal mereka-mereka yg femes hanya geng dgn org femes jeh ?
gile tak friendly.
tak senyum ke hape ke.
pastu pandang org,muke cam mintak penampa.
nak rase ke ?









lu bikin gua panas.
huh !
g *** la dengan femes ko tuh !
sek wat entry marah.
PMS ke hape ko pompuan ?

.popular = complete package.

"orang-orang yang popular neyh, sume ade pakej. dorunk cantik"

ade budak itu berkata.
hehe =)
ko tak marah kan ?

ye. aku baru perasan.
org popular mesti cantik.
aku cakap sal blogger.
huwaaaa. gila berani kau pompuan ! T_T

"kau pompuan,mmg la kau tak perasan. lelaki je perasan"

lebih kurang macam tu la ayat daripada seorang lelaki.
patut la aku heran nape bloggers itu dan itu popular.
sebab kau CANTIK !
huh.
padahal blog x de mende pun.
da la sebulan sekali updated.
mcm haram.
HAHAHA !













kelaka jeh aku bace kartun kat paper b-pop rini.
nk ngata bloggers la tuh.
^__^

Saturday, April 17, 2010

.Gatsby Deodorant Street Fair - Part 2.

kenangan beb.
kene update berpart2.
hehe =)

pagi tadi, aku bangun kul 7.
b4 ayah g keje, ayah pesan, duet kat ibu.
ayah bg RM60 kot.
aku mintak RM40 jeh =)
tq ayah ^__^

bertolak dr seremban kul 9.
aku sdhkan kerja rumah dulu laa =)
baek kan aku ?
hikhik =)

sampai KL central kul 1012.
terus jeh lari2 ke monorel.
arghh ~
aku da lambat.

masuk jeh monorel.
budak hitam msg aku.
suh siap kompang bagai.
ag 10 minit sampai.
heh. aku pun baru nk gerak ke TS.
kami syak, kami 1 train.
huhu =)

b4 smpi TS, aku call kaizen.
dy datang sorang.
aku datang sorang.
budakhitam datang sorang.
jadi, sepanjang street fair, kami segeng.
tsk tsk org laen sume ber8,kami jeh ber3.
HAHA !

pas reg, dpt goody bag, ade kipas,pamplet dengan baju.
bloggers sume rini merah.
baju serupe.
hOhO ^__^

event kali neyh juge dikenali sebagai 'The LARGEST Blogger's Gathering with Gatsby Deodorant Street Fair'.
kami masuk Malaysia Book of Records okayyy.
sile la jeles sape yg tak pergi tadi.
lalalalala ~~

maen game, gelak-gelak, kawan-kawan, tegor-tego, jumpe bloggers.
aku berani tegor cik hel dengan abg pojie jeh.
yg laen, aku sekadar pandang dan bgtaw kat kaizen dgn budakhitam sape mereka.
hehe =)
segan la.
kalo aku tego pun,korunk knl aku ke ?
cik hel aku kompom beliau kenal dengan INNZ.
kan kak kan ?
tak knl, siap la.

lunch di McD.
pastu smbg men game.
sampai penat.
hOho. ^__^
kaizen dengan budakhitam galak kumpul kupon.
aku maleh. HAHA !

aku mendambakan acer ferrari itu ~~~
T_____T
tuk kaizen,sabo yer.
'kembar' ko ag pantas sambar lucky draw mu tu.
ngeee ~~

thx budakhitam dan kaizen.
kalo takde korunk,mmg aku sensorang la jawabnye tadi.














abeh dah,
eh.OL, kalo ko bace entry aku neyh ha.
tadi dak kaizen de tanya aku.
'asal ko tak datang ?'
hehe ^__^

.Gatsby Deodorant Street Fair - Part 1.

ade tak korunk nampak budak selekeh neyh?
pakai tudung putih,bawak beg skola kaler biru.
ke hulu ke hilir dengan sorang mamat tinggi.
kadang-kadang dgn mamat pakai cap.
terpekik terlolong kat wall climbing ke hape name nye sbb kwn dy nk panjat tak lepas?
hehe =)

ini beg yang dipikul ke hulu ke hilir.
dah macam minah kilang aku rase.
sbb pakai kasut tak kene.
HAHAHA !

hasil dari game tak seberapa yg aku maen.
pack gile org.
500++ bloggers kottttt.
penat plak tuh.
aku teman kwn2 maen jeh =)

depan yg pegang kipas tuh.
aku syak encikdude.
lame aku tenung dy.
sbb nak cam org punye pasal.
HAHA !



Jap ag aku cite laen plak.
sabaq naaa =)


.saya tak sangka adik saya begitu baik.

entry bodek.
HAHA !
dy bukan bace pun blog aku.
kan3 ?

dr pagi membawak ke malam.
aku gelisah tak senang duduk.
aku risau kalo aku tak dpt join street fair yg heboh diperkatakan hari ini.

tambah-tambah plak cikhel msg tanya aku g ke tak.
aku bertambah runsing.

aku baring depan tv.
tengok big momma.
alip baru balik dari dating.
aku taw.
hOhO ;D

aku suarakan kerunsingan aku dekat alip.

"aku nak pegi la esok"
"pastu?"
"aku tade duet"
"mintak la kat ibu"
"aku da mintak,tapi ibu suh mintak kat ayah. ayah diam jeh"
"ko nak bape?"
"RM40"
"heh. sikit."
"kalo aku bg,aku dpt ape?"
"kalo aku dpt goody bag,ko amek ah. brg gatsby,aku nk pakai mende"
"tu jeh?"
"dah tuh ? ko ada duet nk bg pinjam kat aku?"
"ade,tapi dlm bank"
"g ar kua kan"
"aku mls la nk kua"
............ (ta ingat dah)

tak lama tuh alip bangun.
siap-siap nak g ATM.
terharu aku bhaiii ~~ T_T

"ko nk g ke?" aku tanya wat2 tak taw.
"tak ah.aku nk masukkan road tax dlm mtr"

tak lama, dy balik.

"weyh kak,ko sini jap" dy pggl masuk bilik.
haaaa~ pk ape?

"malang nasib ko. ATM rosak"
aku da nganga.
impian ku musnah.

"ko amek neyh,esok ko g maybank,kuakan sendri.ko amek 40 jeh taw"
dia hulur kad ATM dia























aku sgt terharu.
ta pernah dy sebegitu baek kat aku.
nak ngs T_T

ko syg akak ko kan ?
thx bro !

Friday, April 16, 2010

.tajuk kene gempak,baru traffic naek.,macam haram!

oi ! oi !
lu blogging sbb nk traffic ke ?
lu tak layak di panggil blogger kalo ceni.
layak dipanggil trafficer jeh.

oi ! oi !
lu blogging sbb nak earning nuff ke ?
tak layak lu dipanggil blogger kalo ceni.
layak dipanggil nuffer jeh.

traffic da up,earning tak up. pe cer ?
tajuk da gempak,traffic da menggunung,buffered tak dapat. pe cer ?
visitor ramai gile, earning ciput. pe cer ?


layak ke lu yg tak ikhlas berblogging dipanggil blogger ?
blog sbb harap duet nuff.
blog sbb nk glamer.

ade lu tengok blogger yg hebat-hebat kecoh-kecoh sal earning nuff mcm lu ?
ade ?


ramai org-org (tanak pggl blogger) baru neyh da taw sume sal nuff before join blog.
sbb tuh bile buat blog,earning nuff cikit,lu bising-bising.
berenti blogging la kalo lu ade niat ceni.




ade yg terasa ?
haaa ~ lu pk la sendiri.

















aku da ade twitter.
baru ektip balik.
kat sini --> twitter

.siri bercakap dengan ayah.

"esok akak nak g KL taw. tapi tak de duet" tenang jeh aku cakap kat ibu.
mmg muke mengharap gile dy akan bg duet.
HAHA !

"takde duet,ta yah g. kalo nak, cakap sendiri dengan ayah" ibu balas.

oih ~
payah-payah.
kami 4 beradik mmg takut dengan ayah.
kalo nak pape, mmg mintak kat ibu dulu.
sbb sejarah silam mengatakan yg ayah sangat GARANG.

aku berkire-kire nak msg ayah.
sbb ayah tade kat umah.

'ayah,esok akak kene g KL. ade event. blh x g ? tapi x de duet :)'

tapi ayah tak balas.
aku da gelisah sebenarnye.
jap2 masuk bilik tengok hp.

tengah sidai kaen, aku nmpk kete ayah balik.
ouh damn !

bile ayah melintasi aku.

"kak,esok ko nk g KL?" tanya ayah.
"aah" suare da gigil. hell ! aku da kecut perut kot.
"ade ape? ade belaja ke?"
ah ! sudah !
"tak de. g times square. ade event."
"shopping complex kan?"
"aah"
"ouh.pegi nek ape? bas ke?"
"nek KTM la"
"ouh" ayah masuk umah. tak bagi jawapan.

aku maseh menunggu jawapan.
kalo esok, dy tak bg duet, mmg tak g la aku.
haih~
susah tade duet neyh
T_T






















adik aku tak dpt matrix.
dy da kuciwa.
mmg dy nk msk matrix.
sbb ta nak wat pinjaman @ ta nak byr pape @ blaja free
nk tiru aku la tuh
^__^

Thursday, April 15, 2010

.GB ouh GB ku sayang.

GB memang best.
kat situ ramai kawan.
aku suke masuk sane.
^__^


tapi ade bende yang aku perasan.
aku macam nak diam, tapi ta boleh la.

nape ramai bloggers yg post entry yg sama.
maksud aku, macam gambar-gambar yang pelik ke,cerita-cerita yang look interesting.
mesty ade 2 3 entry yang same.
act,not exactly the same tapi lebih kurang.
petang tadi aku detect sorang.
material dlm entry dy same.
cume dy ubah cket tulisan.

byk oke blog yg aku jumpe kandungan entry same.
kalo kontez ke, advert ke berita ke, aku boleh terima lagi.
korunk ade perasan tak ?
























ini dikire plagiat ke ?
korunk amek post org laen then letak kat blog korunk ke ?
pastu ping ?
org boleh detect kot.

.perempuan pemalas ?.

malam tadi aku berdebat dgn adik aku.
urgh,i hate debating.

dy kate pompuan neyh pemalas.
keje kat opis,duduk jeh.
duk uma pun,makan tido jeh.
hell kan statement dy ?

lelaki.
tak de yg keje kat opis ke ?
sume keje buruh kerahan ke ?
balik uma ade nak masak,kemas umah,basuh baju, lipat baju,urus anak ?
ade ??
balik uma, terbungkang atas katil lagi ade la.
taw-taw jeh, balik nak makan.

aku malas nak cakap panjang.
lu pk la sendiri.
ingat senang ke jadi perempuan ?
haisyooo... ^__^




























aku nga esaited neyh.
ta sabar plak nak g street fair.
mesty ramai gle org..
aku nak jadi pak eh cik pacak je lah.

Wednesday, April 14, 2010

.Tutorial - Menjadikan Entry Sebagai Note di Facebook.

lurus ke matlamat.
mungkin ade yg da taw.
tapi pedulik hape aku.
HAHA !

1. klik profile
2.klik OPTIONS

2.klik SETTINGS

3.Klik Blog/RSS

4.Masukkan URL blog
5.Klik IMPORT


siap.
borink.


.aku memang jelez, so what ?.

walaupun aku bukan blogwalker tegar, pengomen yg tegar, penjerit di shout yg tegar.
namun aku adalah pemerhati yang aktif.

semakin hari aku semakin jelez dengan blogger-blogger yang kaya raya dengan duet nuffnang,innity ke hape jadah lagi tah.
semakin hari aku semakin jelez dengan blog yg ramai gilee visitor.
sampai hari ni aku dah tak tahan.
aku mesti berak beraksi.
HAHA !

Cik Epal : sape tak knl cik epal ? dak uia. junior aku walaupun kita sebaya. hOhO. minah neyh aku first jumpe dy kat fs. tibe2 ade dlm fren list aku. aku tak sure sape add sape. tapi aku mmg jarang add org. pastu jumpe plak kat ms. dlm fren list gak. pelik kan ? aku pun mcm wondering. sape la minah neyh. pastu dy dtg blog aku. jerit kat shout box kate nak add link aku. aku tak ksh pun. semakin hari bdk junior neyh semakin meletop. aku heran. dulu cik epal ni entry beliau sering diserang anon dan berbaur kontrobesi. hOhO. skunk da pemes. dulu dy cari org, skunk org dtg kat dy. hebat kan minah neyh ? aku mmg jelez abeh.

Miss Lolly : aku da lame follow blog dy. mybe dy yang tak perasan. hOho. sape lah aku untk miss lolly perasan. T_T. dulu b4 ade GB sume org tak pemes. termsk la miss lolly neyh. aku taw sal GB neyh pun dr blog dy. tyme tuh dy post entry pasal dy yg da x on fb sbb addict dgn GB. skunk da pemes da kat GB ops silap kat blog. dgn dy pun aku jelez abeh. =p

dengan 2 org neyh mmg aku angin semacam.
sbb dorunk glamer.
dengan Hanis Zalikha ke,Redmummy ke,Melz ke.
aku da tak heran sbb dorunk mmg dah lame glamer.
HAHA !
cume 2 org neyh jeh yg aku rase tak sampai ag 2 tahun blogging da glamer. (correct me if i'm wrong)
aku da dkt 2 tahun.
tade sape knl.
hukhuk ;(



btw,
all the best for you girlz !
^__^




















keyword tok glamer : jadilah BLOGWALKER TEGAR,PENGOMEN TEGAR,PENYAPA TEGAR bukan PENGLINK ADS TEGAR .
majulah blog demi negara.
erk ?

.senarai blog sampah !.

1.
2.
3.

tade pape.
HAHA !

ade mcm org gila tak aku ?
haih ~
rini sek kene gile jeh.
tu yang gile tuh.

dak2 kat sini sume sek pakai perkataan gile kat penghujung ayat.
contoh ayat :

"dy bukan awek aku la gileee" (gile disebut dgn kadar 2 harkat)
"ko pegi la amek dy dulu. kang baru amek aku gilee"
"cepatla tepon mak ko gilee" (tak pasal-pasal mak dy gile)

memula aku dgr adik aku jeh cakap.
tadi aku jumpe kwn aku, dy pun ckp cmtu gak.
budak semban da kene penyakit gilee ke ape ?































jangan lupe sabtu ni.
GATSBY DEODORANT STREET FAIR.
kaizen,tlg, cari aku nanti. aku tade kwn. huwaaaa T_T

Tuesday, April 13, 2010

.Redmummy terhebat ouh!.

ade bace Harian Metro rini ?
aku bace online jeh.
kua cite Redmummy.com yg gebus gebas tuh.

dy earn RM10k per month oi !
gle ke hape ?
kaya raya dengan blog.
kentang btl !
huhu ;)

nak gak cam dy.
neyh dy bagi tips.
aku kopi paste.

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.



10 catatan sehari.
aku ingat aku la paling hyper.
tak cukup hyper ag rupenyer.
kene lipat ganda kan usaha neyh
hOhO.
thx Redmummy.com
kredit kat sini --> myMetro

.selamat hari selasa uolz.

pe kaba ?
sehat ke idak ?
hikhik ;)

sorry la lambat plak wat entry.
ade yg tunggu ke ?
HAHA ! berangan la kau minah. sape nak tunggu entry ko ?

bodband aku neyh ha da 2 hari wat perangai.
masuk rini 3 hari.
lampu sek ijau jek.
ku panggg kang taw laaa..
lembab ya rabbi.
haish ~

setelah aku mengeping blog kat GB tadi.
tup-tup dy bwk aku trs ke blog farhanrazak.
macam abang harizrazak pulak name dy. adek badek ke ? ;p
sekali terpampang perkataan CABUTAN BERTUAH.
i loike.
hOhO ;D



RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!



jadi korunk, pe tunggu lagi ?
jom la join.
tak susah,tak leceh.
pegi blog dy amek banner oke ;)

SYARAT2 NYE AMAT MUDAH

1. Jadi FOLLOWER blog FarhanRazak.
2. PASTE Link Cabutan Bertuah seperti di atas di Blog anda.
3. Tulis satu POST yg anda dh pun masuk cabutan nih.


FarhanRazak, saya sudah selesai.
harap anda berpuas hati
^___^






















aku masuk kontez ta pernah menang.
kadang-kadang furst sbb tuh jarang msk kontez.
T____T


Monday, April 12, 2010

.pelbagai tips,tutorial dan resepi.

aku terpaksa updated 2 entry sekali.
mahap ;)

nak gtaw jeh.
aku da updated tutor,resepi dan tips yg aku pernah letak kat dlm blog.
korunk ta yah sesusah nak cari lagi.
kat side bar oke.
;)

*klik untuk pengembangan gambar*
akan di updated selalu ;)


.dari dapur innz lagi.

selamat hari isnin sume.
pe khabar ?
sehat ke idak ?

pagi-pagi aku bangun.
da kene heart attack ouh.
hOhO.
bukan ape.
esaited dapat award !
da lame x dpt award kottt ;)
ni haa award tuh.
tantek kannn ??

aku dpt dr org lubnan.
eh silap.
org malaysia dok bermastautin di lubnan.
ngee ;)
ni blog dy. --> MSR

aku header aku lagi kat blog dy.
tak glamer tuh
HAHA !

tq ye MSR ;)

malam tadi, aku cakap kat ibu.
"esok masak paprik bu."
mmg msk pun tapi aku yg masak.
berpeluh-peluh aku kat dapur.
kan tak leyh bukak kipas.
kang api stove melayang tah ke mane.
tak ke naya.

ibu beli barang jeh.
aku masak.
jadi menu lunch rini.
paprik ayam dan telur dadar !
sedapppp kot. ;)
jadah puji diri sendri.


*ini paprik ayam ku*
nak resepi kat sini. --> paprik ayam
aku da penah masak bende neyh.
korek la entry lame kalo rajen.

*ni telur dadar*
nak resepi gak ke ?
hehe ;)



itu sajok. ;)



Sunday, April 11, 2010

.perempuan memang materialistik.

ko jangan percaya kalo pompuan tu cakap dy tak kesah kalo ko tak kaya.
yang penting hati mao baik.
aku ulangi,sila jangan percaya.

mmg lumrah pompuan.
nafsu untuk berbelanja besar !

memang tak tunjuk.
dy simpan jeh dalam hati.
tahan, control beb.
depan lu, mmg r gitu.
bajet baek.











































aku tak paham pe aku merepek.
ni kes tak de idea ,tapi nk update gak.

Saturday, April 10, 2010

Keputusan Piala FA

Negeri Sembilan 1 - Kedah 1.
Menang penalti
Negri Sembilan 6 - Kedah 5
....
walaupun aku tak minat bola.
tapi setiap kali N9 maen, aku mesty tgk.
sbb ade kembar ensem.
oke.
itu tujuan aku.
HAHA !

dan selama aku tengok.
aku tak pernah lagi tengok pemain N9 maen kasar.
tolak-tolak badan lawan.
tackle-tackle kaki.
aku rase pemain N9 la pemain yang paling skema cara permainan.
sungguh bersopan.
oke. aku bukan bersikap kenegerian tapi itu hakikat.

ni aku tengok dengan mata sendiri.
even dalam tb jeh.
zaquan da 2 kali cedera kat tangan yang sama.
gara-gara pemain kedah tolak dia.
pastu tadi khyril tolak pemain N9.
N9 baek baik kan ?
tade tolak-tolak orang kan ?
cume yg terhantuk kepala sbb nk tanduk bola.
tade tolak-tolak, tackle-tackle kan ?































congratz Negri !


Friday, April 9, 2010

.bila artis add aku.

sejak bile men myspace weyh ?
HAHA !

baru-baru nie aku saje je jenguk ms aku.
da lame tak bkk.
punye la besepah fren request.
tapi sume aku deny.
muahahaha !

tapi kali ni aku tak deny.
sbb artis add aku.
sapekah ?
awal kah ?
bunkface kah ?

korunk knl tilu band?
ouh malang.
aku juge tak bape knl mereka.
hehe ;)

tapi aku taw la ade nyer band tilu ni.
meh aku kopi paste psl dorunk kat ms dorunk.

TILU was formed back on the 3rd of July in 2008. Initially starting as a project band, it is still considered a project band for the guys of TILU. The name of TILU,means "3" in Bahasa Sunda. The music of TILU is an extension of the band members themselves, that is, we just wanna have fun and express ourselves through our music. Most importantly, we just wanna show to the people out there, what local musicians are capable of, and that is to bring the local music's standard to a higher level :)


oke fine.
tilu band ADD aku kat ms.
pes tyme ever artis yg add aku.
bese aku yg add dorunk.
hOhOoO..
tak caye ?
tgk gambar.



oke. dah.
chow.

.sekejap je dah jumaat.

gile btl.
rase macam baru kejap aku balik.
dah jumaat dah.

bangun kul 10.
adoii.
nak basuh kaen,air sinki tade.
boleh plak la kan ?
sudah nye basuh kain gune aer kat bathroom.
berpeluh-peluh angkat air ltk dlm washing machine.
angkat kain nk bilas tuk spin.
mmg gile ah.
pagi-pagi da suh wa eksesais.

ibu da bsg dah.
aku balik uma tak active langsung.
suh pegi terapi tak nak.
dok je ngadap tenet 24 jam.
mau tak gemOk.

siap perli-perli lagi.
pedih-pedih.
aku wat pekak je ah.
aku kan malas.

nk g jog petang-petang.
tapi pk-pk balik.
ptg-ptg jalan kat town sehsak.
aku mmg bwk kete ah kot.
sbb mtr aku rosak.
mtr ibu, dy pakai wat p surau.
mtr adik aku, dy bwk p keje.

tah la.




ouh.
follower blog sampah neyh da sampai 300 lah !
asal la korunk follow eh ?
btw, thx semua !
meh cipika cipiki cket ;D

ini follower ke 300.
tade adiah eh.
ehe ;D

si karut !
yang suke mengarut-ngarut
tq2 ;)






aku bau ade business nk masuk.
ibu mtk tlg wat kek tuk sambutan hari ibu kat taman neyh.
yippi !

Thursday, April 8, 2010

.jangan lah jadi seorang yang ego.

malam tadi kamu dan kawan baikmu bertengkar.
kamu membuat keputusan tak mahu bercakap dengannya keesokkan harinya.
dia senyum kepadamu.
sebaliknya kamu mengetap gigimu kepadanya.
dia menceritakan perkara yang baik tentang kamu kepada kawan-kawannya yang lain.
kamu pula menyebarkan khabar angin mengenainya.
dia cuba mendekatimu dan menegurmu.
tapi kamu tolaknye ketepi.
baginya kamu seorang kawan yang terbaik.
kamu pula rasa dia seorang kawan yang paling teruk pernah kamu jumpa.
dia pun menulis nota kepadamu dan menceritakan semula kenangan manis yang pernah kamu dan dia berkongsi bersama.
kamu pula menulis saat buruk yang kamu ingat sepanjang bersamanya.
jauh di sudut hatimu kamu mengasihaninya.
tapi di hatimu sudah penuh dengan kebencian.

keesokkan harinya kamu jumpa satu nota daripadanya :

DEAR ________________
SAYA CUBA MEMBERITAHU KAMU SEMALAM TAPI KAMU TAK BERI PELUANG UNTUK SAYA BERCAKAP.
SAYA CUBA BERITAHU KAMU BERITA GEMBITA TAPI KAMU TAKUT UNTUK MENDENGARNYA.
SAYA CUBA UNTUK SENYUM KEPADAMU TAPI KAMU SAMBUT SENYUMAN SAYA DENGAN KEBENCIAN.
SEKARANG NI KEADAAN SAYA SANGAT TERUK DAN MAKIN TERUK.

SAYA MINTA MAAF SBB HARI INI SAYA TAK DAPAT JUMPA KAMU LAGI.
SAYA TULIS SURAT SEMASA SAYA DI HOSPITAL.
SAYA SUDAH KESUNTUKAN MASA.
SAYA MINTA MAAF SEBAB TERPAKSA BERITAHU KAMU SEKARANG.
SAYA MINTA MAAF ATAS PERGADUHAN KITA, KAMU MEMANG SEORANG KAWAN YANG HEBAT.
SAYA JANJI SAYA AKAN SENTIASA MEMERHATIKAN KAMU.

SALAM KASIH SAYANG,
___________________

kamu pun berlari ke hospital untuk meminta maaf padanya.
tapi hanya ibunya sahaja yang ada di situ.
ibunya menekap muka dengan kedua belah tanganya.
dan dia pun menangis.
dia melutut dan berdoa supaya tuhan mengembalikan anaknya.
kamu sudah terlambat.
kamu berharap dapat beritahu kawanmu yang kamu minta maaf dan ucapkan selamat tinggal.

.me and you,you and me.

awak.. (uih nyaris terbagi link blog)
da lame kite tak jumpe kan ?
kite rindu awak sgt.
awak pun rindu kite kan ?

hari-hari kite tanye bila awak nak balik KL.
awak cakap dah tade cuti panjang.
jadi ssh kalo nak balik pun.
kite nak jumpe awak.
sbb kite rindu awak sangat.

akhir-akhir neyh awak busy sangat.
macam-macam la kene buat.
saya pulak yg stress.
sbb awak tak de nak msg sy.

kalo jumpe, sy yg banyak cakap.
macam-macam nak cerita.
macam setahun tak contact.
kadang-kadang saya tanya kat awak.
"eh,saya da cite ke cite ni eh ?"
pastu awak ckp dah.
pastu awak ckp saya astro sbb suke ulang cite banyak-banyak kali.
jahat taw awak.
esh.

kqlo on call, kite selalu hello hello banyak kali.
sampai salah sorang dr kite give up.
dan selalu saya yg give up.
awak memang nak menang je.
tak kasi chance langsung.

pastu kite pun suke sebut hurm banyak kali.
dalam pelbagai nada.
awak memang ngade.
huhu ;)


















tak kisah la cene pun awak.
kite tetap sayang awak.
^___^