Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, March 31, 2010

.harap-harap ayah boleh tersesat masuk blog aku.

sbb aku nak mintak sesuatu.

"cube ayah tgk pc n radio kat umah. kalo bukak, best je kan layan lagu. sampai bergegar jantung dengar kan ? karok pun best je. "
"lurus ke matlamat je la kak oi"

sengih-sengih, geletik cket.

"nak apo ?"
"nak subwoofer boleh ? hehe.."
"nanti la beli."














impian semata.
mmg tak ar ayah nak ckp cmtu kat aku.
HAHA !
tapi aku ckp btl.
nk subwoofer ;(

.lady gago.

korunk yg ade fb mesty taw sape lady gago neyh.
aku da lame taw.
tapi tamo ah kecoh-kecoh.
aku bukan gila traffic.
haha ! ade kaitan ke ? pk ah sendrik.

msk yg tadi.
da 2 kali.
aku di invite join group anti lady gago.
aku mcm kesian plak kat dy.
da jd bhn plak.

aku rase dy wat fan page ouh.
skunk dgr cite dy dah ttp dah page dy.
mesty dy sgt sengsara.
huhu ;D












aku nak wat n3 laen sbnr nyer.
tapi x leyh upload gmbr plak.
grrr x(
jadi,pk punye pk.
kua la n3 lady gago neyh.

Tuesday, March 30, 2010

.drop of tears.

setitik.
demi.
setitik.
air mata.
menitik.
membasahi.
keyboard.
bluevy.
hati.
sebak.













be strong.

Sunday, March 28, 2010

.err,err,err.

itu tanda nya aku teragak-agak.
antara ikhlas dengan tak.
mostyly tak ikhlas la.
hehe ;)

oke.oke.
aku nak cite mende lain.

aku pernah bawak balik kawan sekali je kat umah.
and aku dpt rasa yang dy sgt bosan dok umah aku.
sebab umah aku tade swimming pool.
takde garden tuk ber riadah di petang hari.
tak de court badminton untuk bermain.

ayah cakap.
umah kitorng umah teres setingkat kos sederhana jek.
sangat simple tapi boleh tahan la besar nye.

ibu pernah tanya ceni kat aku.

"tak nak ajak kawan balik umah ke?"
"tak nak la. tak selesa. nanti dy duk je dlm bilik.akak nk buat pape pun tak senang. sbb sek pk sal dy"

siot. jahat jawapan aku.
tapi itu paling jujur.
lurus ke matlamat.
ibu tak ajar untuk menipu.
aku pun ssh nak menipu.
kalo menipu kompom kantoi.

start dari ritu.
mmg aku tak berminat nak ajak kawan balik umah aku.
ade je yg bg hint nk ikut balik.
aku dalih-dalih.
tak mo ah.
teruk kan aku ?
HAHA !

aku rase itu lebih baik.
kalo ikut aku balik,bosan je.
nt ko ckp laen plak.
jadi bek ta yah ikut terus.
sonang cito.

makin besar aku da makin kurang keluar.
duk umah je.
men tenet ke, men masak-masak ke,mkn ke.
sbb aku semakin malas and malas.
penat tahu berjalan.







oke la.
tu jek.
tah post keberapa tuk hari ini.
aku nak tido.
tapi tak boleh.
saket kepala memuncak.

.bila nak riban-riban ney ?.


pg tadi aku bukak nuffnang.
tgk-tgk buffered earning aku tambah lagi.
melompat aku.
haha!
tak de la tipu jek.

dulu ade gak aku poyo ngan korunk.
sbb visitor krg.
x mcm hanis zalikha.
muahaha !
ni kire mcm sekuel la.
ni yg ritu --> part 1

*buffered yg ngah run kat blog aku skunk*

byk kan ?
haha !

bln january tade buffered ah ;(
tapi bln feb tiap-tiap minggu masyuk.
apela yg nuffnang pandang kat blog cikai aku neyh tah. ;D




razi tu mesty ag byk dr aku.
blog dy ag ramai visitor.

tapi paper math.
mase 2 jam sengah
8 soklan.
bukan mcq yew.

aku tgk jam 430pm.

'ade ag sejam. wat soklan part A dulu ah'

tik tok tik tok . . .
445pm.

"U have another 15 mins left"

whatt ? gile weyh !
parkinson balik aku.
tulisan da mcm cakar kucing dah.
siot tol.
part b bawu wat 2 soklan.
ag 2 soklan dlm 15 minit ?
oi ! mmg tak ar.

ah ! aku wat gak.
tapi ttp x sempat T_T

tengah-tengah exam pale aku saket gile.
tah nape.
hell betul.





.maafkan aku.

dia masih senyap.
entah ke mana.
tiada khabar berita.
aku risau.
berkali aku call.
hanya caller ringtone yang bersuara.
silih ganti.

rumet aku kata.

"dia tido kot. kan penat"

aku rase aku la gf paling tak memahami yang pernah wujud dlm dunia.
aku tak pernah kenal apa itu sibuk.
dy bz, aku bengang.
mula tarik muka.
mula marah-marah.
tapi dy salu mengalah.
minta maaf.
walaupun itu bukan salah dy.
sume salah aku.
teruk kan aku ?

aku nak dy 24 jam ade dengan aku.
sentiasa ada mase untuk aku.
jangan jauh.

bila bangun pagi.
tak de wish morning dari dia.
aku mula bengang.
rase nk campak hp ke lantai.
teruk kan aku ?

bila dy tak msg.
aku mula menangis.
bila dy tak bls msg.
aku mula nak marah.
walaupun aku taw dy bz.
teruk kan aku ?

setiap kali dy bz.
ade hal.
dy akan mintak maaf sbb tak dpt lyn aku.
tapi aku ?
wat perangai.
anta msg berbaur protes dan merajuk.
dy ttp sabar pujuk aku.
teruk kan aku ?

awak,kita mintak maaf.
kita da janji tanak buat lagi.
tapi kita buat lagi.
kita mintak maaf sbb tak paham awak.
kita da cuba, tapi tak boleh.
kita rindu awak.
setiap masa.
kita mintak maaf sangat.

kalo awak rase,kita tak sesuai dgn awak.
awak da bosan dengan kita.
awak bgtaw la.
kalau kita ada buat salah.
awak bagitaw la.
jangan diam je.













kita sayang awak.

Saturday, March 27, 2010

.mood sedih-sedih.

direct plak tajuk entry.
malas nak pk.
yang pasti aku tak gembira sekarang.

mood kucar kacir.
kacau bilau.
huru hara.
porak perandak.
serabut serabai.
segala rasa ade.

F tak happy jumpe aku.
tak macam selalu.
macam ada cas elektrik negative negative yang wujud antara aku dan F.
i miss him lot.
aku je happy jumpe dy.
tapi tak bagi dy.

aer mata da titik-titik jatuh atas kertas math aku.
mood nak study hilang.




























gud luck sayang.
wish u all the best.
tak kacau awak lagi.

Friday, March 26, 2010

.pendedahan eksklusip.

tak ramai org berani wat mcm aku kan ?
haha !
sape brani ?
bwk mai tgk.
muahahaha !

3 hari berexam.
3 hari idup brsepah.
mcm sepahnya bilik aku.
smpi tido pun tak nyenyak.
HAHA !

berakhir da azab membaca.
pasni tggl ag 2 paper.
kira-kira plak.
harap-harap kurang beban.

mari layan picto !
eksklusip neyh.
kat blog aku jeh ade kot.



ini meja study.
haih takkan meja jual pisang goreng plak.
kan da sepah balik.
kan aku da cite ritu.
rini sepah,kemas,esok sepah balik.
yg ni da seminggu tak kms.
haha !

ini plak baju kotor.
seminggu tak bsh.
mcm hampeh.
aku sek lupe beli sabun.
heeee ;)
seb bek x berbau.
aku tak peluh sgt la.
agpun aku pakai baju bkn lame and berhari-hari.
sekali pakai sudah.
pastu campak dlm baldi.
heee... tak suke ah pakai baju tuk berhari-hari.

last but not least.
katil aku.
mmg mcm tempat tido kucing.
ehem. kucing tuh merujuk kepada gapield itu oke.
mmg mls gile nk kms katil.
sbb aku suke golek-golek.
takkan setiap kali golek nk kms.
tak koser de aku.














oke la.
abeh dah tuk rini.
sowie tak dpt blogwalking ag.
komen-komen pun nt aku bls.
pnt sgt neyh.
adiosa !

Thursday, March 25, 2010

.i feel like errrrr.

rase nak demam.
dari kelmarin saket pale.
and da 2 3 hari berturut selseme akibat dari bersin sesaje.
aku mmg benci keadaan ini setiap kali peperiksaan.
cant escape.

aku dah nak muntah MEMBACA.
urgh . i hate reading. hate it much !

esok ade paper UNGS.
reading lagi !
islamic civilization plak tuh.
mmg damn ah final kali ni.
mmg tak de kesian punye.
3 hari berturut paper membaca sahaja.
grrr x(

bangun pagi tadi kul 10.

"farah, tadi kak min cakap,anjing datang amek semua selipa"
"hah? bestu,selipa kene buang?"
"err. tak ag. ade kat belakang. besepah-sepah"

sedih oke.
dah x de selipa.
selipa aku dijamah dengan rakus oleh anjing yg besar kambing itu.
sumpah. anjing tuh besar !

malang lagi nasib aku.
berturut plak.
hari-hari malang.
cene neyh ?
T_T








dah la.
aku rase mood aku mmg sedih je sepanjang final neyh.
sabar je k.
ade hikmah tuh.



the end.

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100


kaizen suh join.
haha.
sek name ko je naik.


(klik duet tok join)

Syarat² Penyertaan

Sila buat entry bertajuk seperti di atas iaitu - CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100..

Entry tak payah la nak skema², ikut kreativiti korang la..

Sertakan banner di atas & backlink ke entry ini..Tak payah la letak kat sidebar..

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30.04.10



........



ape aku nak buat kalo diberi RM100.
da lame da niat nk buat mende neyh.
tapi asek tak dpt jek.
aku nak belanja kawan-kawan aku makan seafood kat KUALA SELANGOR.
makan sampai kenyang.
ikan siakap 3 rasa.
sotong goreng tepung.
perghh..
leleh weyhh.
terbaek wookk !
hOho.

sebab dorunk byk tolong aku.
hukhuk ;p
pe salah sekali sekala belanja kawan makan besar.
byk kot RM100 tuh ;)


.sodeh den haa.

haih ~
selamat awal pagi semua.
den baru dapek connect tenet haa.
sodeh boto lah.

esok den ado exam laie.
management.
seb bek la potang.
buleh la den gegolek teh katil laie sok pagi.

potang tadi poie pasar malam.
pastu hujan.
abeh basah moto den.
alahai.

entry kek bawah neyh.
copek na respon eh.
alhamdulillah tetibo murah plak rozki den.
ngee ;)

ayah dengan baik hati nya.
tanpa diminta seperti selalu.
telah bank in duet lagi petang tadi.
pelik aku.
tapi tak pe la.
time kasih ;)

"dah anto duet lagi"

pastu dpt suprise ag dr budakhitam.
maceh2 :)


















oi kaizen,study la.
blogwalking plak dy.
haha !
gud luck2 !


Wednesday, March 24, 2010

.moga ada hikmah di sebalik kejadian.

tajuk nak skema.
HAHA !

hello eberibodi !
sehat ke rini ?
i sehat.
eh kene la sehat.
nak exam kan ?
;)

kul 9 tadi aku exam macroeconomics, subjek kesukaan grunge.
ssh gle bai.
mcq pun ssh.
essay pun ssh.
repeat la aku.
T_T

aku msk lambat tadi sbb aku lambat la.
hehe ;)

dapat seat atas.
pes tyme tuh.
jadi dpt la tgk2 skodeng2 org bwh.
tengok2 jawapan ke.
hehe ;p
tp x nmpk pun.
hampa T_T

aku pun jeling-jeling la kat bawah.
sementara nk hilang penat berjalan jap tadi.
tibe-tibe mataku terpaku melihat kelibat benda petak kaler hitam atas meja org bawah.

"bodoh! tak bwk kalkulator"

smbil-smbil wat sekali tak rety jawab.
aku termenung ag.
pk2 pasni nk buat ape.
nak g isi minyak,pastu nak makan.
ouh lupe !
nak kenny (buang air kecik).
tak tahan sgt.

"bongok ! tak bawak lesen ngan ic. jadah bwk matric card jek."

dr semalam da pasang niat.
b4 exam abeh aku nk kua awal.
kul 11.
exam abeh kul 1130.
tak koser nk jwb ag.
kan x study.
HAHA !

"15 minutes more. you are not allowed to leave the exam hall"


aku da parkinson.
ade ag 23 soklan tak jawab.
essay tak siap.













balik ngadu kat F.

.akhirnya aku insaf.

jap.
teguk air blue eh slh eja plak, bleu dulu.

oke esok kan exam.
jadi aku da insaf dah.
da belaja dah.
dah khatam 5 6 7 bab dari tah bape bab.
and aku pun dah ngantuk.
mata pun da stim-stim.
diulangi MATA.
jadi boleh la aku tido kan ?

















"otak ko la nk tido.
bab tyme mid sem ko x bace ag."

itu kata hati aku.

"kalo mcm tuh, bg aku hilang kan ngantuk dgn melayari blog kejap."

kata hati angguk.
tanda membenarkan.


aku tergerak nk bkk cakapwa.
tapi ??


korunk tgk ah sendiri.
T_T

Tuesday, March 23, 2010

.ala relax sudeyhhh.

uia en skunk minggu exam.
aku ?
esok exam kul 9.
paper macroeconomics.
tapi aku x study pape ag.
pastu berderet ag 2 ari.
paper management,khamis.
paper UNGS, jumaat.
kental gile aku en ?

orang lain sume da stok-stok demam bace buku.
sampai muntah kua abjad bagai.
aku leyh fb 24/7.
blogging x hengat jam.

aku mmg malas.
(perasan tak aku da tuka title blog ?)
tak taw la nape kerajaan maseh bg aku peluang suh blaja ag.
ko da taw aku mls en.
SPM pun 2A jek.
add math E8 plak tuh.
lagi ko bg aku uia yang mmg stok-stok bebudak pandai jeh.
[ayat dicensored atas dasar perunibersitian]

aku mmg tak rajin nak blaja sejak tadika ag.
tambah-tambah masuk skola menengah.
keje manjang tak siap je.

penah sekali aku kene halau kua kelas sbb x buat keje math.
HAH
parah aku neyh.

aku suke tgk gelagat org tyme nk exam.
sume duk luar dewan.
muka nk cuak gle.

"weyhh,aku tak abih study ag weyh"
"aku risau kene repeat weyh"
"aku tak bace ag 1 bab weyh"

segala weyh la kua.

tapi korunk tak seteruk aku.
korunk study en.
korunk sume tak seselamba aku.
dtg dgn muke bajet penuh ilmu di dada.
padahal haram sepatah aku tak study.

tah lah pada aku.
ko tak study.
sbb ko malas.
nk regret pun da terlambat.
so, tawakal jeh.
tapi aku tak de la tido and main-main all the time dlm kelas.
pay la attention.
paham ?

adik-adik aku sume camtuh.
blaja paling malas.
tyme exam besar.
result mcm haram.
ag hebat dr aku.
babun tul korunk.

tapi kalo mmg kaki tido dlm kelas.
kelas pun se sem tuh 2 kali je ko muncul.
attendance pun kwn sign kan.
mmg tak leyh nk wat pe r.

bila aku ckp aku tak study.
kawan-kawan metsy ckp ceni.

"alah, ko tak study pun tak pe. dlm otak dah ade."

dalam otak aku ade perkataan TIDO jeh kot.
HAHA !



dinasihatkan tidak mengikut jejak langkah aku melainkan korunk mmg jenis yg cepat pikap.
oke ?







cool je k.
gud luck semua !
aku nk tido ~~~~

.amende neyh? stress aku lah !.

smlm aku tgk mende neyh jd kat sorang blogger bile nk msk geng blogger
alih-alih rini jadi kat aku.
menatang neyh ?
hanginnn jeh aku..





Monday, March 22, 2010

.i suke, i suke.

Syahid posted something on my wall at fb.
asking about street fair.

"beb,amacam streetfair ?"

i was like huh ?
then replied.

"mksd kamu ?"


tergerak hati nak bukak email.
and i was sooooooooo excited.
HAHA !
yah! kaizen !
i'm in.
meet you there.
HAHA !

You are invited to the Gatsby Deodorant Street Fair on 17 April!






.Shahir AF8 pelajar UIA.

ini profil yg aku copy kat carian google.
khabarnye dy budak uia.

PROFIL SHAHIR
Nama Penuh : Ahmad Shahir B. Zawani

Tarikh Lahir: 5 September 1988

Tempat Lahir: Hospital Besar, Ipoh Perak

Umur : 21 tahun

Jantina: Lelaki

Bangsa : Melayu

Agama: Islam

Tinggi : 168cm Berat : 65kg

Status Perkahwinan: Bujang

Pekerjaan: Pelajar Pusat Asasi UIA

Pendidikan Tertinggi: Diploma (Kejuruteraan)

Adik Beradik: 5 orang (pertama)

Hobi: Merancang masa depan.




uia takde diploma kejuruteraan ye.
harap maklong maklum.
ingat ni uitm ke ?












lawak btl bile bace.
sape yg bg info neyh.
shahir sendiri ke ?


Credit to : Blog ini

.gud morning every one.

it now 1048am.
i just woke up for about an hour before.
ngee ;D

i've set my alarm at 730 am.
but as usual.
as i heard its ringing.
i switch it off.
really buggings me.
hehe ;)

when i was surfing the internet half an hour ago.
someone knocks my door.
and i heard a ladies' gaga voice.
but it sounds like 'mak-mak gitu'.
i bet she's my fellow, who usually came in to check our room.
but the best things is, she never check our electrical appliances whether we registered or not.
lucky me ;p
(i'm not registering my lappy. =p)

and ya, she's my cute fellow
madam asiah.

"hye.. gud morning." says with a sweet smile ;)
"ouh. yah, gud morning.." i was like blurr. (baru bgn en)
"do u encounter any problems ?"
"nope."
"sure?"
"err. but lately there's a few kittens keep coming in to my room.ade satu hari tuh.tibe-tibe dah ade bawah katil,"
"ouh. kucing. ade org bg mkn ke?"
"ade rasenye. and the door tak leyh nk rapat sgt. dunno why,"
"ouh mslh kucing je lah ek."
"hurm2"
"oke la. gud luck for your exam. thank you," with a sweet smile again.

she's cute!



















as at my fb status
"i tend to speak in english eventhough she/he is a malay. damn !"





is it true that Yanie Mentor had passed away ?
some says she already passed away last late evening.
but ade blogger ckp yanie is in critical.
hurm..
mane betul ?

i dun like to speak in english.
u can see many grammatical (tah cene eja) erorr everywhere.
urgh.

Sunday, March 21, 2010

.aku seorang yang pemalu.

mesty ramai tak percaya.
aku tahu.

mesty ade yg ckp ceni.
"eh hello,farah rety malu ke?"
eh rety la sengal.
cume kurang.
HAHA !

ade satu perkara yang aku malu bila aku kene wat.
orang bagi microphone kat aku and suh aku cakap.
tak kire la depan sesape.
even depan adik-adik / family pun aku malu.
ini kan pulak depan public.

selama hampir 20 tahun hidup.
ade la beberapa kali aku pegang mic and talk.
zaman skola dulu.
and sekali aku karok.
karok tu pun kene paksa kaw-kaw punye.
karok pun kene paksa.

pastu kat umah ade mic ayah beli tuk majlis khatam Quran ritu.
adik aku goma la deh bwk maen nyanyi2 bagai.
aku pun nyanyi gak tapi x gune mic.
try pas kat aku tengok.
heh. mmg aku pegang je mic 2.

dan ini juga antara sebab nape aku tak suke karok.
macam yang muda mudi sekarang buat.
lebih-lebih ag mat2 rempit.
ingat best ke karok ?.





dok umah,tido ag bgs.
1001 entry.
hah ! baru btl :)

.selamat hari ahad.

berita jam 11.
HAHA !

aku baru bgn beberapa minit yg lepas.
itupun setelah di kejutkan dengan suhu panas dan perpeluhan berlaku.
aku rindu rumah.
bila nak balik umah ?.
boleh dok bawah air cond.
pasti sejuk dan nyaman...
kan syorga tuh ;)

ari rabu aku start final untuk core courses.
dimulakan dengan bismillah MACROECONOMICS.
disudahi dengan alhamdulillah ACCOUNTING pada 3/4.

boleh tak aku just nak tawakal je masuk hall ?
weeeyhhhh aku sangat la malas nak study.
tak de kesedaran langsung weyhhh.
arghh !!

bangun tengah hari.
on bluevy.
men tenet.
agak-agak ade kesedaran, baru mandy.
lunch kalo boleh, selagi x perit perut,aku skip kan aje.
malas nk siap pakai tdg,suar pnjng,baju lengan panjang sume g cafe.
pastu 3 minit, balik.
jadah mende ?
ta boleh ke just suar pendek n baju lengan pendek trn cafe mcm kat umah ?
HAHAH !
sesungguhnya aku mmg pemalas dlm serba serbi.
agak-agak kul 2 tido balik smpi asar.
bgn men tenet ag.
mlm pun men tenet ag.

tah bila masa aku nk blaja tah.







































ini entry ke 1ooo.

.maaf sy bukan sombong.

ini pemberitahuan.
kalo ade yg rajin follow blog aku.
mesty tahu masalah yang aku hadapi.

wifi yang aku gunekan secara free ini sgt bermasalah dan menyakitkan aty.
seb bek ko free.
aku ta leyh nk kutuk lebeyh.
tambah-tambah bila bace n3 kat blog kaizen.
bertambah saket aty aku.

segala msg2 di shout box.
hye hye bye bye di shout box.
bukan aku wat2 tak nampak.
aku nmpk weyhh.
cume bila aku masuk blog korunk.
dy akan lambat babeng load.
pas da lame load dy akan error.
aku pueh tunggu shout box korunk kua.

jadi, kalo aku lmbt bls hye hye korunk.
sila jgn cakap aku kerek.
i'm totally not.

its because of damn wifi speed.
urgh.
maaf sekali lagi.

Saturday, March 20, 2010

.cantik ke ?.

yg dlm bulatan.
anda dikehendaki.
haha !
x de laaa..
thx bg award :D

ini award.
cntik ouh award.
sape la yg wat neyh en ;p





1. Thank & link the person that gave you the award
Cik Hel
Sherah
Nyze

2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
rase macam sume da dpt, ta yah la kot. ngee ;) sape tak dpt ag, feel free to grab it from me k :)

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
4. State 7 things about yourself
  1. saya
  2. seorang
  3. yang
  4. pemalas
  5. dalam
  6. serba
  7. serbi







thx pada ketiga-tiga jelitawan yang memberi award pada si jelik ini.
aku sum up sekali.
hehe ;)

.kami je pelik.

semalam kan.
aku pergi KLCC.
sorang-sorang jek.
first tyme aku pegi KLCC sorang-sorang.
pastu jalan-jalan sesuke aty.
sbb takde arah tujuan.

aku kol F.

"awak kat ne?"
"kat sogo neyh.sorry eh"
"oke.takpe.saya tunggu."

aku pun tunggu sambil bace halaqah.
tapi smpi bab 2 jek.
mase selebihnye aku abehkan dgn tgk org.
aku suke activity ini !

tak lama tuh F sampai.
dy nampak berbeza berbanding ahad lalu.
hehe ;)
mati la aku pasni

soklan yg cukup den tak goma nk donga.

"kita nak buat ape neyh?"

pastu aku ajak dy blnje aku tgk wayang.
sbb kaki pun nak melangkah ke sana.
aku nak tengok Alice 3D tapi by maxis invitation jek ;(
yg alice bese seat tggl cket :(
sedih disitu T_T

mamat neyh tanak tgk V3.
usha-usha preview kat tb.
decide nk tengok Just Another Pandora's Box.
sbb aku tgk preview dy mcm cite lawak.

masuk-masuk je panggung 9.
ko taw kitorg nmpk ape ?
CHINESE in the ENTIRE room.
damn !
aku da la pakai tudung.
nampak beno melayu nyer
si F dah nk kua.
HAHA !
last-last duduk, wat bdh je.

tapi betul la cite dy mmg lawak gle.
seb bek ade subtitle :)
best-best ;)

and again F send me back to putra ;D




























thx for treat :)
aku paksa dy blnje aku kfc.
muahahaha !

.silent reader @ stalker.

untuk para siswa siswi uia.
minggu ini adalah last lecture week.
rini khamis.
so suppose abeh da kelas. ;)

sabtu neyh final halaqah.
hak alah.
dah final dah ?.
aku belum puas berpoya-poya study lagi.

sem ni dpt aku conclude kan yang aku kurang kua berjalan.
tapi lebih makan dan tido.
itu obvious.
ta caye sila korek arkib blog ini.
ko akan dpt kesahihan cite aku neyh.

sem ni pun kurang balik umah.
apsal ek ?
aku malas.
even umah aku seremban je.
tapi tetap aku malas.
sbb penat.
heh. dasar pemalas nye pompuan.

aku dijangka pulang ke seremban untuk membazirkan cuti selama 3 bulan pada 4/4.
tapi kalo ade jemputan mkn nasi kandar (ouh please, i'm craving for it.),aku akan pulang lewat.

hurm.. talking bout silent reader / stalker. (ceit. speakang plak)
memula aku rase mcm best.
tapi lama-lama aku jadi takut.
sape yg rajin stalk blog aku neyh ?
bek tampil ke hadapan.
HAHA !

pesanan tuk mereka.
kalo dtg tgk blog i.
rajin-rajin eh klik ads nuff i.
ngeee :D















oke. tata.
nak mandy.
jap ag mao ke solat hajat.
adiosa !

Friday, March 19, 2010

.I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair.

Read it again.
Yah ! I"M GOING TO THE GATSBY DEODORANT STREET FAIR.
Ouh ! ouh ! i'm so excited !

Wanna join me ?
Clear and put a big red cross on ur calendar on
Date: 17th April 2010

At what time ?
Time: 10am till 5pm

Where ?
Venue: Front Foyer, Ground Floor, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur.

And guess what ?
There are going to be lucky draws and we have various cool gadgets worth up to RM15,000 up for grabs!
Sape nak bg beb !
Free lak tuh ;D

Besides have a chance to win lucky draws and cool gadgets, there will be another activities.
But what ?
Exciting fun-fair games on that day - Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles and other amusing and addictive games you would expect at a fun-fair!

For more information,click on http://www.gatsby.com.my/streetfair (bunyik da macam iklan plak eh =p)























I'll be there.
Jumpe korang kat saneee :)

Thursday, March 18, 2010

.duet free,sape nak sila bace.

budak hitam.

ini entry kontez.
what ? kontez ?
haaaa laju je korunk en.
HAHA !

tiada paksaan tapi ade galakkan untuk korunk yg berminat nak join.
TAPI awas ! tempat terhad. hanya sepuluh yang terawal akan dipilih.
sila la korunk berkejar-kejaran ke blog budak hitam.

tugas dy senang je.
bg pendapat korunk tentang blog budak hitam.
okeh. mari kita start mengutuk.
WAHAHA !

blog dy friendly user.
wah. aku sgt tertarik.
ini bukan ampu oke.
aku ckp btl.

ala-ala fesbuk gitu.
korunk yg addict ngan fb mesty suke blog budak hitam neyh.
nk komen senang.
nk tengok senang.
tak lmbt load.
tak byk widget.
tak de lagu yg akan berkumandang.
everything is simple.
aku rase syahid patut maintain jek blog mcm tuh
syahid ! den suko !






































nak join. klik je name budak hitam kat dlm entry neyh oke ?
slmt berkontez !
^__^

.sedih dengan geng blogger.

byk entry aku tak dpt ping kat geng blogger.
ni sume gara-gara wifi uia yang tak mennyapot geng blogger.

tahlah.
even aku dok dlm modem pun still tak dpt tembusi geng blogger :(
i sedih tahu...

salu tak abeh load
da tunggu loading lame-lame pastu mesty error.
eh hell ape !

haaa kan da marah.


























dah lah nak mandi.
ade kelas.
nk bwk hati yg lara.
hukhuk ;(

Wednesday, March 17, 2010

.ikut gerak hati,bukan nafsu.

gerak hati SELALUNYE betul.
byk perkara terjadi sbb aku terlalu ikutkan nafsu.
kalo ikukat kan nafsu.
things will become worst.
percaya lah.
jadi mulai sekarang,sile bertindak mengikut gerak hati.

aku nak wat anjakan paradigma skunk.
aku sudah terlalu lame bersabar.
sudah terlalu berlembut.

maafkan aku.


















need a new life.
jadah plak aku wat entry serius-serius neyh.

.things you need to know when u're in love with her.

noe what ?
gurlz love suprise.
yup. suprise.

dalam bahasa, kejutan.
alih channel ke bahasa melayu.

aku pun suke suprise.
even aku ckp aku tak suke.
sila jangan percaya.
sume pompuan suke suprise.

kadang-kadang girlz bg hint yg dy nakkan suprise.
tapi malang.
memang lelaki lambat cikit pikap. ;p
end up pompuan itu merajok.
pastu gaduh.

girlz wont tell that they are sulking.
paham-paham sendrik sudeyhh.

pe kate sekali sekala korunk err i means the boyz.
wat suprise.
wat lawatan mengejut ke kolej dorunk.
(disarankan untuk mereka-mereka yang blm pernah berbuat demikian)
tyme otw ke sane, korunk wat-wat pujuk si gadis.
tup-tup kol dy gtaw yang korunk da sampai kat parking.
isn't it sweet ?
ouh ~~ i love it ;)
kompom rajuk si gadis hilang.
anda akan dpt senyuman lagi ;)

pompuan dengan merajuk itu sebati ye.
part of life orang kata.
jangan risau.
merajuk tuh senang nk diatasi.
just make a suprise.
belikan coklat ke, bear ke.
tak pun spend time with her.
kompom dorunk akan back to normal ;)















ouh-ouh.
i wish Encik Kanda will doing some suprise for me.

.bila mak-mak join facebook.

scary kan ?
mujur ibu ta minat internet neyh.
even dipaksa oleh anak-anak tuk menceburkan diri dlm dunia siber ni.
selamat ;)

"kang kot ibu dok chatting je, x mkn korang"

ye. btl. jadi, ta yah la ibu men tenet oke ?

kwn aku.
mak dy da join fb.
mak korang bila lagi?

cube teka status mak dy ape ?
"memerhatikan anak-anak dalam facebook."
hah ! ko. x ke scary tuh.

anak-anak da x boleh nk wat onar dlm fb.
da x boleh nk bergambar gedik n sexy dlm fb.
da x leyh nk bergambar bersama gf/bf sbb takut kantoi.
kalo adik-adik boleh kawtim ag.
ini mak weyhhh.

kalo ayah pun mybe boleh kawtim ag.
errr.. tak tahu la ayah korunk cene.
ayah aku oke jek kot.

ouh. ayah aku berpotensi nk join fb.
sbb dy pandai men tenet.
dy salu anta email kat aku.










































denga cite Malaysia nk pasang jalur lebar berkelajuan tinggi minggu depan.
hopefully jangan indah khabar dari rupa sudeyhh.
macam u aku neyh.

Tuesday, March 16, 2010

.penyakit maken teruk.

penyakit aku maken teruk.
sudah mencapai tahap kritikal.
doktor pun da x lrt nk bg ubat.
mmg tak berkesan.
aku redha jek.

mula-mula ceni.



bila ade sedikit kesedaran tentang penyakit dihadapi.



esok tuh jadi lagi.











ramai doktor da gibab.
aku juga.




ssh neyh.
final da dekat.
malas memuncak.

Monday, March 15, 2010

.happy happy moment.

smlm jumpe F.
aah. kat KL central je.

happy sgt dpt jumpe F.
da sebulan tak jumpe F.
rindu. hehe ;)

F maseh same seperti sebulan yang lepas.
cume rambut maken panjang.
esh. rimas plak aku tengok.
sek-sek aku pegang rambut dy.
i wish i bring along my scissors.
grrr x(

mule-mule tuh F macam diam je.
aku je yg macam murai pot pet pot pet nonstop.
aku ta suke senyap-senyap.
pandang-pandang.
malu la i..
hikhik ;p

da lame cket, baru rety nak cakap-cakap.
kate F, amek mOOd.
mesty dy bengang sbb kene tunggu aku half an hour.
esh. trk btl bas dr semban tuh ;p

guess what ?
F send me back sampai putra ;)
walaweyhh happy gilosh !

kwn F call.
F ckp dy nk g wangsa maju, tido uma kwn dy tuh.
i was like ^___^


"wangsa maju ? maknanyer kita balik same la eh ?"
"hOh? balik same ke ?"
F wat muke terkejut.
"yelaaa.. wangsa maju,tmn melati pastu putra!"
aku berckp dgn semangat.
"ala kene balik same eh?"
"oke. balik la dulu. saya boleh balik sendri. sy da besa da. bukan tak rety balik sendri,"


masa beli tiket balik, aku dok jauh-jauh.
tanak taw dy beli tiket ke wangsa maju/putra.
kang touching plak kang.
hukhuk ;p

"saya nak naik train yang kosong. tanak yg penuh-penuh" aku gtaw F.
"banyak cekadak plak," F cakap.

pastu dapat naik train x ramai orang.
dapat duduk.
besh2.

dlm train F gtaw dy turun kat putra.
aku tak caye.
pastu aku wat-wat tido.

agak-agak cik rapidKL da bersuara kat next station is wangsa maju.
aku still pejam mata ag.
aku tanak bg F bangun.
pastu sampai kat wangsa maju, dy tak bgn pun.
waaa.. dalam haty sudah bunga-bunga.
suke3 ^___^

kat putra, F turun same.
teman aku tunggu bas nk balik uia.
suke-suke. ;)

dalam bas, rumate msg.
"kamu tak mau pulang kah?"

pastu smpi bilik, ckp kat rumate
"aku g jumpe F tadi. sowie lambat. hehe"
"aku da agak dah. happy la tuh"
^____^













Sunday, March 14, 2010

.road to kuala lumpur.

pukul 3 aku akan angkat kaki
smbil nangis-nangis
memandang sayu katil queen size
cium-cium bantal
hukhuk :(




















kene eh balik uia ?
sedeyhhh !
=(

.akan ada engineer dalam family.

dak alip la tuh.
sgt berminat dlm mechanical engineering.
dy mcm ayah.
cuma tak pendiam macam ayah.
sumpah aku jelez dengan dy.
dy sgt cepat pikap dalam apa-apa.
sume dy boleh buat.
masak pun hebat.
menjahit pun boleh.
membaiki ta yah ckp.
mmg kepakaran dy.
ayah pun mcm tuh dy.
eh silap dy yang mcm ayah.

kalo nt kelas BM aku,suh wat karangan bertajuk "Hero Saya", mmg dak alip ngan ayah la yg aku jadikan ikon.

baru dpt result SPM 2009 khamis lepas.
bercita-cita nak msk matrikulasi teknikal.

malam tadi beria-ia tanya aku macam-macam

"kalo diploma smpi degree 7 thn ke?"
"kau degree 4 tahun kan?"
"kalo matric degree bape tahun"


tak terlepas jugak bercerita psl angan-angan mat alip dy tuh (tok wan haji pggl dy mat alip)

"aku nanti msk unibersiti nak pakai gen 2"
"pastu da abeh unibersiti nak pakai LANCER MITSUBISHI 2.0 GT"
"nanti da abeh blaja boleh keje,kawen la kn?"
"nanti keje, gaji basic 18k weyh. boleh kawen pastu"


mamat neyh sek ckp sal kawen mlm td.
kemaruk nak kawen la tuh.






















pape pun bro.
gud luck !

Saturday, March 13, 2010

.erk,da kantoi.

"awek ko kelantan lip ?"
"bila plak aku ade awek ?"
"haa ape? awek ko kelantan lip ?"
"sarawak la gilaa"
"ha ? kelantan ?"
"woi ! sarawak la gila"
"haha ! mende kate tak de awek,tibe2 cakap budak sarawak plak"

lip tersengih-sengih.

"kantoi bodoh. ha ape lip ? awek ko kelantan ?"
"sarawak la gilaa"
"pe bukti dy sarawak ?"
"ic dy 92blablabla-13-blablabla. sarawak la tuh"
"hek eleh. budak lagi. eh,sarawak bukan 14 ke?"
"14 ke?"
"tah. aku pun tak taw"












bukan ssh nk suh adik aku ngaku dy ade awek
skunk ia bukan rahsia lagi
denga cite awek dy asl usul kelantan
oi ! mamat neyh anti kelantan weyh
tu yg aku bahan abih2 tuh
HAHA !

.UIA yang hot.

memule nak ckp "kesian korang"
rini seluruh uia tade letrik
menurut notice bermula 0900 - 2100
12 jam baaiii !

sbb tuh aku balik
tak snggup den do nk dok paneh2 tuh
mau berasap weyhh, bak kate Ustat Drift.

esOk pulang uia balik as usual
tapi b4 balik, mahu jumpe Encik Kanda
waaa i like :)

sekejap je dah ahad
alaaa..
:(



















final is coming !
exam slip da kua
yg lain, print taw
nt ta leyh msk exam
gud luck u-mate !
^__^

.dari dapur innz.

rini in the mood nak baking dan kotorkan dapur.
jaddi tercipta lah kek yg aku bg name

"limpahan coklat ke ladang gandum"






ade sesape pnh mkn bende neyh tak ?
last aku mkn mende neyh tyme skola rendah dulu ah
smlm g kedai nmpk neyh
trs rembat
sedaaaapppp :)






.ni yang aku tak suke neyh.

entry berbau emo.
harap maaf.




1.org yg bls shout kat shout box dy sendiri, x bls kat shout box org yg shout tuh.
2.shout kat shout box org suh follow blog ko, tapi ko sendiri tak follow blog tuh. ko ingt ko sape ?
3.shout kat shout box tapi lupe ltk URL. cene nk g blog ko balik sygggg oii ??




.addition.

nape jadi ceni eh ?

ade komen



tapi x de ?



oi. sedih oi. nape ade limit plak ?



tu je.
oke.
nk g wat kek coklat
.

.lelaki lebih ramai dari perempuan.

depan mate semua lelaki
kanan aku lelaki
kiri aku je dinding
lalu keluar satu persoalan di bibir ;

"nape ramai sangat lelaki dlm rumah aku neyh ?"











dan slh seorg lelaki menjawab dengan soalan ;

"nape ade pompuan dlm umah aku neyh ?"







aku kaum minoriti dalam rumah
T_T
sedih jek.
(tipu.aku suke sbb aku special. HAHAH !)

Friday, March 12, 2010

.dia cakap dia pergi genting.

ye !
dia cakap dia pergi GENTING malam tadi.
i terus like WHATTT ??
terus pandang dia

"aku pegi genting malam tadi"
"ek eleh,aku da pegi 2 kali la"
"ko pegy bile? aku pegi malam. sejuk gle."
"aku pun pegy malam gak."
"kul bape?"
"kul 12 ke 1 tah"
"sejuk weyh"

























aku like grrr again.
nak pegy GENTING lagy.

.tag dari razi.

da lame x jwb tag.
pe rase eh ?
HAHA !

ADAKAH ANDA RASA ANDA HOT??
sekarang ke ? sekarang tak HOT ag sbb cuaca nyaman-nyaman je kat lua.

UPLOAD WALLPAPER PC/LAPTOP YG ANDA SDG GUNAKAN SEKARANG…


CERITA PASAL GAMBAR...
sebenarnye kan,aku sengaja amek wallpaper kat pc umah.
sbb kalo wallpaper bluevy aku,kantoi r sape Encik Kanda aku.
lagipun wallpaper aku kaler biru je.
borink.
HAHA !

BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN PIZZA...
heh ?. soklan berkait rapat ke?
tah. last sem kot.

LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR...
Flo Rida feat Kesha - Right Round

APE YANG ANDA TENGAH BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI???
korek idung,garu montot.
HAHA !
tak senonoh gle.
x de ah. dgr lagu je.

SELAIN DARIPADA NAMA SENDIRI ANDA DI PANGGIL NAMA APE??
tak de name spesel.
sume name diangkat dr name sendiri.


TAG LAGY 8 ORG...
aku nak PAKSA ag. ta kire.

1.kuda kertas
2.oranglidi
3.kak hel
4.kaizen
yg 5 kebawah aku men petik je ar eh.
5. fara khalid
6. Mohd Apih
7. hua sheng
8. cely

SIAPAKAH ORG NO 1 KPD ANDA??
.kenalan.

KATAKAN MENGENAI ORG NO.5
.dy comel. :)

NO.3 ADA HUBUNGAN NGAN SAPER??
.tak tahu,dy bkn single kah?.

BAGAIMANA PULA DENGAN NO 4??
.dgn dak HS gak,name pe tah. ;p

PESANAN KEPADA ORANG NO.6
.moga menjadi top follower tok bln dpn yew !. :)

KATA2 CINTA UNTUK ORG NO.2
.i syg u. HAHAAHAH ! (meninggikan lagi spekulasi si Razi)

ADAKAH NO 7 DAN NO.8 MEMPUNYAI PERSAMAAN??

.ade,jantina sama. :)

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORG YG MENTAG ANDA
1. sudah berkahwin berpacararan
2. dy ade 2 org adik pompuan
3. aku rase dy sorg je anak lelaki
4. yg sulung
5. betul tak tekaan aku ?

PERSAMAAN ANTARA KAMBING DAN LEMBU..
.mereka binatang.

PERASAAN ANDA TAG INI??
.macam HARAM JADAH heaven je jwb, thx razi :)


ADAKAH ANDA TAU SI RAZMAN ITU SENGAL??
.razman mane neyh dik non oi?.

GAY OR LESS???
.or.



























abeh da soklan?
yg laen slmt menjawab :)

.orang kata KL tu best.

tapi bagi aku,seremban yang tade byk shopping mall ney ag best !

aku tak plak jadi batak bile dtg KL
nak tahu ?
aku x pernah g KL tower,sunway.
sekali je aku jejak kaki dalam KLCC n PAVI.
2 kali ke GENTING HIGHLANDS.
and byk kali ke TIMES SQUARE
sebab brg2 kat c2 murah gilosh !

aku pun tade la ghairah sgt nk ke KL
bese-bese je.
oke tipu.
dulu ade la cket.
esaited kate org.
tapi skunk da x de rase pape.

bile aku balik seremban.
tah la rase best.
senyum je.
ta sabar nak sampai seremban.

seremban tak lah maju macam KL
x lah hebat mcm KL
tapi tah. best.

ptg tadi aku sampai seremban kul 6
aku kol ayah byk kali
ayah ta angkat
aku assume ayah ta balik keje ag

aku kol ibu.
ibu suh alip amek aku.
dlm haty
"da dpt lesen kete ke dak ni?"

tak lame tuh ayah kol.
pastu ibu kol alek.
ibu suh ckp kat ayah,ta yah amek aku,sbb alip nak amek.

aku text ayah
tapi ayah yang sampai dulu
tak lame pastu alip kol
"weh,aku da kat tmpt teksi neyh"
"ayah da amek aku"
"heh?"































adik aku dtg nak amek aku nek Y125ZR dy
siap g pinjam helmet kwn dy ag
terharu beb.











tapi syg,
aku tak dpt nek mtr bersama dy
hukhuk ;(

Thursday, March 11, 2010

.cube teka.

saya kat mana ?
online gune ape ?
dengan sape ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat bilik ?
SALAH !
online gune wifi ?
SALAH !
dengan rumate ?
SALAH !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






saya da kat rumah.
online gune broadband celcom :) (dy sgt bekerjasama mlm ni. jadi saya sayang dy)
dengan adek2 :)






result SPM tahun neyh pelik
da tuka baru
da tade A1,A2,B3 bla bla mcm kite2 dulu
skunk da jadi A+,A,A-
mcm kat unibersiti



hard to say
but i think u deserved my lil bro.
CONGRATS sbb dapat 4A
grr.. (jelez)









Encik Kanda, gud luck test RC. (konkrit kot.)

Wednesday, March 10, 2010

.IMPROVE YOUR ENGLISH CAMPAIGN.

click je kat sini oke ?
:)
























jadah aku tak leyh ping blog kat geng blogger ag
grrr x(

.cubaan tuk elak mengantuk dan tido petang.


lately aku kerap tido petang
sampai saket kepala.
hell betul.

pastu kwn aku kate jgn tido pas asar
nanti ko gile.
terus aku stop.

jadi aku skunk kat library.
sambil-sambil online, nk feeling-feeling rase belajar kat negeri arab
sbb sister depan aku speakang arab daaa..

apa yang aku nampak semua foreigner
waaa :)
dimana kah aku ?
haha !

best btl blaja kat main camp uia neyh
dulu kat matric tak rase sgt
sbb x ramai foreigner



















ngantok la.

Tuesday, March 9, 2010

.lame x letak gamba sendiri.

nak ltk sekali boleh tak ?
huhu ;(



muka kenyang pas melantak nasi ayam chicken rice shop
pai tee sedaaaappp !
^__^


.lesbian bercium.

geli. ergh.











nak balik semban ri khamis.
sabtu uia tade letrik.
korunk pun g r balik.
dgr cite dak UTP cuti mid sem sbtu neyh

.mornink semua !.

pagi ney ada mase cket nk blogging
dr semalam x dpt on9
tah la.

korunk bfast ape rini ?
aku bfast ni je :)
mls nk trn cafe
hehe ;p



hot milo + choc twiggies :)



Monday, March 8, 2010

.happy burfday !.

what is the date today ?
today is 8th March .

what is the day today ?
today is monday .

usually what happen on monday ?
classes. working.

but today is special.
other than classes and working,
someone was born on last 21 years.

who is he ?
ouh. its he :)
thats mean its a baby boy :D








today is ORANGLIDI's 21st burfday !
HAPPY 21st BIRTHDAY BRO.
wishing u all the best in your life.
say no to SAD, say YES for happy ^___^

Sunday, March 7, 2010

.kawan-kawan jomlah !.

esok ...
saya dan kawan-kawan akan bersiar-siar di Times Square.
thx kat ibu dan ayah sbb bg saya duet :)











kalo-kalo terserempak, tegor la oke ?
jgn segan silu
innz baek je :)

Saturday, March 6, 2010

.ouh i'm so excited to see AWAL ASHAARI.

"ko tgk kete tuh. kete ape tu? mcm ular je.heeee..."

itu kata-kata dari pandangan jauh
bile da dekat,tgk btl-btl. terkinja-kinja i tengok no plat kete neyh.
i jumpe kete neyh mase otw nk g halaqah kat EDU tadi
tah ape la kete neyh buat kat uia
i pun kurang pasti
pes tyme tgk kete ni kat cni.
mybe dtg tok konvo IIC kot :)


"omg ! omg ! aku taw kete neyh. ni kete yg awal pakai mase dalam cite syurga cinta ! no plat dy same !"
terjeri-jerit i gtaw kat kwn-kwn i.
kwn-kwn i pun esaited jugak.
hehe ;p

balik dr lunch, kitorg pakat kua henpon nk tgkp gmba kete 2
sbb i suh sbb nk msk dlm blog
henpon i baterry plak low.
choyyy ! ta boleh nk on camera . grrr x(

balik je bilik,on bluevy, bkk cite syurga cinta trus print screen gamba rajah di bawah.
same kan uolz ?




kan i da ckp.
laki i AWAL ASHAARI pernah pakai kete neyh
uolz tanak percaya
hikhik ;)



tapi i tak jumpe pun laki i AWAL ASHAARI tuh.
dy otstesen kot.
x pela.
:(



Friday, March 5, 2010

.dinner paling best.

dengan hanya RM3.50
kau boleh feel dinner paling sedap ko pernah makan.


Icy grape 2 = RM2.00
Coke setin = RM1.50











mmg cOol
^___^






aku da borink makan nasi plak.
peh ni nk gugel cari diner unik.

.terima kaseh para pelawat.

dulu aku pernah berazam tanak letak gamba aku ag
ade org kate ta elok ltk gmba kat blog
tapi aku, bese ah.

kadang-kadang nak gak letak pic walaupun tak menarek
sek bace tulisan je. juling i taw ;p

post sebelum neyh ade post gmba aku sesaje
tapi da delete
sbb ?
aku kene lagi.

oke lepas ni ta letak gamba dah
terima kaseh eh cik pelawat !
^___^



















rase nak ngs pun ade.

.nak cerita gak.

minggu lepas aku kecoh-kecoh kat fb aku rindu ibu
rini aku kecoh-kecoh rindu my trio brothers

ni sume salah rafiq
sape suh cite sal family dy
HAHA !
psst, abg dy ensem. g usha cpt.

nape aku kecoh-kecoh aku rindu sume org neyh ?
sbb aku da TIGA minggu ta balik
rasa rindu membuak-buak di dalam kalbu.
haishooo . nape tah .

aku lasak mcm trio ibu ayah tu
kau tahu adik aku si alip ngan si ami ag tinggi dari aku ?
siot en .
pastu suke cakap aku pendek
pastu suke tiba-tiba berdiri sebelah aku
"heee nape akak pendek ha?"
kami adik beradik mmg kuat makan
si alip ngn si ami tuh ta sggp nk tgk gmba lame dorunk
sbb dulu dorunk gemok
tapi bila da besar masing-masing perut da flat
badan dah sasa
tapi nafsu makan tak pernah berkurang
pelik aku.

kalo aku dok baring kat depan tb
kadang-kadang si alip tiba-tiba berdiri tayang body dy
tunjuk segala muscle yang ade
bumping segala
nak tunjuk dy fit
aku gelak je sambil ckp
"dah ar.nyampah aku tengok"
pastu bukan nk benty
berdiri ag dekat ngan aku
pastu buat ag.
heh.

si ami plak makin itam tapi tanak ngaku
sek ckp aku ag itam
hello ! kakak kau neyh da rety jage kecantikkan diri oke.
HAHA !
aku macam rase dy ag tinggi dr abg dy si alip tuh.

last skali si adik
ouh. ibu kate no more adik in family.
dy ta tinggi2.
aku ta phm.
dy asek merungut je sbb kitorg asek buli dy
sape suh ko jadi last ?
HAHA !
pastu ngadu-ngadu tensen sbb dy last
"aku nyesal ah jadi last, asek kene buli dgn korunk je"
naseb ko ah dik.










aku sorang je pompuan tapi aku ta byk beza dgn dorunk.
minat kami hampir same.
perangai juge hampir same.
aku ta pernah rase asing walaupun aku tak segeng mereka.
aku syg trio ibu ayah tuh :)

Thursday, March 4, 2010

.kau rasa kerek tuh bagus tak ?.

oke. aku post entry ag.
aku rase mesty razi da jemu sek blog aku je naek kat dashboard
dalam aty razi 'budak neyh tak rety nk benti posting ke ?'
HAHA !

eh razi, ko taw x, aku suke bila masuk blog kau
gile cepat ah loading
tak sangkut-sangkut
x mcam blog aku
ikhlas aku puji oke .

back to my story speaking londong plak bak kate anum

kau rase kerek tuh bagus tak ?
bagi aku kerek tuh kadang-kadang bagus bila orang tuh kerek bersebab

bukan macam sekumpulan mafia kat cni
kerek sbb bajet HOT !
eh itu pun kerek bersebab gak ah.
ahhhh ! aku tak suke kerek sebab yang ni.
nyampah.
kau ingat kau handsome sgt ?
da ah playboya.
kunun kete sendrik padahal kete kakak.
HAHA !
pecah tembelang sudaaaa
bOOooooooooooo !!

eh sudah-sudah.
jangan cemari blog suci ini dengan caci maki dekat mafia stupid tuh.

kerek yang bagus yang aku maksdkan adalah
bila seseorang itu kerek ada sebab yang kukuh dan bermanfaat

contoh kawan aku.
dy cite yang dy frusted
ngan sikap segelintir kawan-kawan beliau.
dy bawak kereta ke kampus
dan ramai la yang tibe-tibe ngendeng nak kawan dengan dy
see ....
org tak ikhlas kan ?
heee keji taw org ceni.

pastu dy cite ag, kalo dy x pelawa, mula la dorunk wat muke paling palat. eh,ko mencarut eh?
aku nasihat kat dy
"ko kerek cket. lantak je org nk ckp pe. barang ko, hak ko,"














jadi, kau rase kerek ni bagus tak ?

.aiskrim tersedap dan termasyuk pernah aku makan.

icy grape



tropicana lime




nak-nak skunk cuaca nga panas
balik kelas tgh hari singgah kiosk beli 100plus + paper + icy grape
mmg syahdu ~~

bukan mahal pun
sehengget je satu :)

esok g cuba eh :D

.part dalam kehidupan yang paling penat aku rase adalah bila bergelar student.

kau rasa ?

itu pendapat aku mesty la aku setuju.
lebih-lebih bila kau bergelar seorang pelajar uia
kau ingat senang blaja kat uia ?

esok aku ingat aku boleh tido sampai tengah hari
tapi aku lupa yang esok aku ada lab exercise accounting pukul 10 pagi
haih ~~

lusa sabtu, biasa orang akan kua berpoya-poya tak pun tido sampai tengah hari
tapi aku ada halaqah pukul 10 pagi
grr x(

ahad baru boleh tido sampai tengah hari
itupun kalo tak de yang ajak kua dating
HAHA !









jadi, berbangga la anda tidak menjadi student.
ape aku cakap ney ?

.hilang mood hari ini.

blogger di geng blogger mengecewakan.
patut la setiap kali nak masuk tak lepas.
upenye ade hikmah.





hurm..






sesape rase bday nak dekat
siap sedia ye :)
jage r barang elok-elok
persiapkan diri dari segi mental dan emosi
get ready !
HAHA !

.selamat pagi !.

pagi ni kan Encik Kanda kejut saya
(tapi da bgn awal ag)
heee sukeeee :)

sebab malam tadi sy suh dy kejut kalo nak g kelas
kelas dy kul 10
alang-alang kejut sy sekali

oke la nak mandi
ade kelas accounting pukul 1130
gud morning uolz !






starts your bright day with beautiful smiles :)

Wednesday, March 3, 2010

.aku tahu,da masuk 3 entry rini,tapi biasalah blogger hyperactive namenye.

suda terang lagi benderang
itu jadual FINAL EXAM
rini da 3hb makne nye ade ag 17 hari b4 final
tapi aku ?
maseh dengan prinsip lama.


tido didahulukan,kepuasan diutamakan.





gmba gedik.
nak cakap yang aku suke pakai baju kurung tuh
material kaen sgt selesa
licin dan sejuk
^__^


bile tah eyebag nk lupus.
adoiyai..


.kepada pemilik kereta mazda rx8 hitam.

kalo agak-agak lu nak makan angin,
hirup udara segar bugar dalam uia
dengan MAZDA RX8 lu,
gua nasihat lu datang lepas office hour.

lu taw tak lu da bikin gua panas ?
bukan sebab gua jelez lu ada RX8
ek eleh, lu ingt gua heran ke ?

lu bawak macam siput bai.
gua kat blakang bawak motor bai.
kang gua sentuh RX8 lu,lu kua kete tayang muke mintak penampa.

memang nak rase penampa gua ke ?


















































ah ! aku benci bwk kete dan pemandu kete.
lebih-lebih yang bwk kete mahal-mahal.

pas n3 merajuk, ramai yang pujuk.
terima kasih3 :D

.perlu ke ?.

bai, asal lu masuk dalam mimpi gua bai ?
gua berat nak ngaku.
tapi mimpi ni suke suh gua mengaku.
gua malu nak ngaku.
sbb gua bukan sesape ngan lu.
cuma kawan je.
tak lebih.
bestfren pun tak.


























mlm tadi mimpi orang lidi dtg uia.
orang lidi ye bukan tanpa nama.
da r ritu nmpk kmbr serupa dy kat kfc.
apahal lu ?
haha ! lawak gile.

Tuesday, March 2, 2010

.korunk ta nak dtg blog pun tape,janji buffered earning aku setiap hari masuk.d

tajuk ta mo kalah
HAHA !

aku ade la gak g blog-blog org yang ade nuffie ni
ade yg siap sujud syukur sbb dpt buffered earning yg pertama setelah bla bla tahun bernuffie.
aku pong pelik ah
mende ah buffered earning neyh en ?
aku tgk la kat nuffie aku

mende neyh ke ?
stakat mende neyh
bersepah dah aku dpt
tapi nape relax je ?
tak de plak rase nk wat sujud syukur ke kenduri ke

alkisah nye aku ta phm mende buffered earning neyh
HAHA !



tade ar bersepah mane
yg aku taw tetiap bulan since jul 09 aku dpt
^___^





korunk ta yah click
bia aku click sendri
pasni tanak click nuffie korunk ag
datang blog korunk pun aku tanak.
MERAJUK !


Monday, March 1, 2010

.kontez lagi.

smbil-smbil makan lunch ngadap bluevy
jalan-jalan kat blog org
jumpe blog aiman.

gile comel contest dy :)
jadi i yang comel pun nak join
haha !


korunk-korunk yang cecomel
jom la join :)

Align Center*klik banner tok join*

kontez sape dapat teka
senang jak bah
cume perlu teka perkataan yang diterbalik telungkup ni


˙ɹǝqɯnls ɹɐıq dnpıɥ˙looɔ & ʇɹɐɯs˙0102 ɹǝqɯǝʇdǝs 12 ɐpɐd 0102 ɹsdn ɯɐlɐp ɐʎɐɾɹǝq uɐɯıɐ uɐʞɐop ƃuoloʇ ˙˙ɥǝʎ uɐɯıɐ ƃolq ʍolloɟ˙ɐnɯǝs ǝʎɥ˙uɐɐʎɐɾǝʞ ʞɐɔund ǝʞ ƃuɐʇuıq ıɐdɐƃƃuǝɯ ɯɐlɐp˙qǝq looɔ¡ʇɹɐɯs¡ʇɐʎsɐp¡dɐʇuɐɯ¡ʇɐqǝɥ¡ʎpɐǝʇs ˙˙lıɔǝʞ ʞɐpnq ƃuɐɹoǝs uɐdnpıɥǝʞ uɐuɐlɐɾɹǝd

ini jawapan saya :

perjalanan kehidupan seorang budak kecil . . steady!hebat!mantap!dasyat!cool beb . dalam menggapai bintang ke puncak kejayaan . hye semua . follow blog aiman yeh . . tolong doakan aiman berjaya dalam upsr 2010 pada 21 september 2010 . smart & cool . hidup biar slumber .













i'm done !
gud luck aiman !