Meet This Blog In Facebook !

Sunday, February 28, 2010

.terima kasih razi.


ko baru nk follow aku ?


.cakapwa da public balik.

hoyeeehh ! hooyeehhh !
cakapwa da public :)

tu iklan sampingan je
nak cite mende laen ah.

aku mmg ta percaya 98% mende-mende mistik neyh
ibu pernah cite mende mistik tapi mende mistik yang baik la
yang jahat-jahat tak do plak
jadi aku mmg ta cayo
hOhO

tapi skunk aku nek seram
pe eh yg aku seram ?

aku mmg suke tido tengah hari
kadang-kadang terbawak sampai ke maghrib
da nmpk kan salah aku ?
haha !

kalo kat uma, elok je aku tido
nyenyak, aman damai dengan angin kipas kadang-kadang aircond
tapi kat sini laen
haaaa.. jeng jeng jeng jeng.

dalam around 600-640 petang waktu malaysia
aku pasti terkejut sbb aku dengar macam bunyik
.
.
.
.
.
monster besar KLCC menapak
tak pun bunyi macam orang hempas pintu kuat-kuat
tak pun bunyi macam orang lepaskan kotak berat ke lantai
dan menghasilkan bunyi
DUMMMMM!!
memula aku cam bengang je
apahal nak buat bising tyme2 ceni
pang kang
lama-lama aku take serious
sebab macam ade kejadian susulan.

kakak rumate aku orang brunei
kadang-kadang tengah-tengah pagi like kul 3-4 pagi waktu malaysia
dy akan screaming macam orang kene tindih
dy akan mengucap la
istighfar laa
aku ngan rumate lain lek je
x tanya pun sbb takut.

baru-baru ni rumate aku cite yang dy nampak lembaga nak masuk dlm badan dy
hell !
amende la tuh kan ?
scaryy baii

pastu ritu bilik sebelah ade org histeria
makin riso aku.





korunk rase ape ?
aku sudah nak mula percaya bende-bende tahyul
grrr x(

.kat mana salah aku ?.

blog aku da kosong.
da x de pelancong.

terima kasih kat mereka-mereka yang maseh sudi melancong kat sini

tanpanama
rafiq
razi
kak hel


ni je yang aku perasan asek pomen-pomen
maceh :)

























yang lain ?

.setakat ini dulu.

aku da x larat
pale rase nk hantuk kat dinding
ya allah saket gilosssshh !
tah nape tah

nak type pun ta lrt
ni pun aku suh gapield type en

selamat malam sume
esok ahad
nak tido sampai tgh hari
sape kaco aku, kene beli en aku hp baru
sbb aku akan baling hp tu if berbunyik
hahaah !



Saturday, February 27, 2010

.baru ku tahu.

curiosity aku terhadap webcam terjawab akhirnye
aku ingtkan webcam aku ke rosak
upenye kalo pakai IIUM-COMMUNITY memang ta leyh gune webcam
haih. kuciwa.
T_T























pehal telinga aku macam pekak sebelah neyh?

.selamat pengantin baru.

kak azyan,
farah tak mampu menghadirkan diri di majlis persandingan mu
maaf kan farah.
tapi kawan-kawan laen ade.
jadi mereka wakil kan farah la ye ;p

semalam akak da jadi isteri org
tahniah2.
nape tah pagi tadi kol akak
rase nk ngs
hukhuk ;(
tapi akak gelak-gelak je
^__^

semoga bahagia ke anak cucu
we want niece/nephew as soon as you can
haha !





Friday, February 26, 2010

.terbaek ah.


minggu neyh je da 2 kali aku lenjan menu yang same
heavennnnn weyhhh


tak tahu kenapa coke mcd yg da kurang gas neyh sedap gilosssss
ditambah dengan ais yg maha masyukk
wat coke ini sgt menyelerakannn
oke. asal aku type ceni neyh?



tibe-tibe teringat kesah lama
kesah beberapa bulan lalu
di pudu.
hehe :)
dating berdua.
ngan orang lidi
yg da tuka segalanya
tuka blog tuka nama
kami makan mcd gak
cume menu yg berlaenan










rindu kau bhaiiiiiiiiiiii
kahkahkahkahkah
^__^


Thursday, February 25, 2010

.i should hate him before.

Bro : sis,classmate kan ? nk tak join interskul debate ?
Sis : hah? amende tuh ? kene debate ke?
Bro : ta yah debate. jadi commitee je. bla bla blaaa..
Sis : erm. tak kot.
Bro : nape tak nak ? (wat muke)
Sis : byk ag komitmen laen
Bro : (still wat muke then baru senyum) oke la. tak pe. thx.










huk aloh.
muke annoying.
ku tampa kang.
suke r nak join ke tak.
errgghh.

.yeye cuti lagi.



cuti lagi 3 bulan.
tak dpt reg short sem.
HAHA !

meletop la aku dok uma.


Wednesday, February 24, 2010

.kak hel !!!!!!!!.

tibe2 en dak kecik neyh jerit nama kakak ituw
muahaha !

saje je nk gtaw
i kuciwa x dpt nk join big gath yg mcm gempak tuh
waaaa !!! nk juin gakkk...

tapi tak boleh :(
27 tuh da full da event kat calendar

saya nak juin
saya nak juin
(cakap sampai 88 kali)


















.sedih.


.ibu.

saya nak jadi budak kecik.
yang menangis sebab tak sehat.
badan lemah.
panas seluruh tubuh.
muka pucat lesi.
muka nak nangis je.

saya nak jadi budak kecik
yang seret bantal busuk
nak tido kat bilik ibu
nak ibu jaga sepanjang malam
nak tido selubung dengan selimut tebal ayah

mase kecik-kecik dulu
ibu salu tak tido kalo saya demam
kalo ibu tido pun
mesti ibu tido dengan saya dekat tepi katil

dengan air dan kain tuk jelum saya
saya bukan manja tapi saya memang kene dijaga
sebab kalo saya demam
saya selalu kancing gigi

kadang-kadang tengah-tengah malam
kalo saya merengek
ibu akan bangun tengok saya
tanya kenapa

tapi sekarang da besa
ibu da tak tidur kat katil jaga saya
saya jaga diri sendri
cuma kadang-kadang ibu jenguk tengok saya dalam bilik
buatkan bubur untuk saya
kejut saya bangun pagi-pagi suh mandi
hancurkan panadol untuk saya
sebab saya ta reti mtelan pil

tapi itu kalau saya kat rumah
sekarang saya kat hostel
ibu tade nak tengok saya
ibu tade nak buat bubur tuk saya
ibu tade nak hancurkan panadol tuk saya

saya cuma boleh mesej dan cakap
"akak tak sehat ler.da beberapa hari batuk n selseme."
petang tu ibu balas
"alif pun tak sehat.dia demam.da pg hosp rasah.doc ckp tak demam.bg mc je"


saya nak jadi budak kecik
nak dijaga oleh ibu
bukan selalu mmintak dimanja
:)





hanya mampu mengadu pada abg dan ibu.
encik kanda bz.
dy x kn lyn.


Tuesday, February 23, 2010

.saket ouh.

mungkin saya tak layak untuk awak.


Monday, February 22, 2010

.attempt to cooling down my temper.

aku sedang marah.
sume org aku bg muke ketat.
sume org takut nk tego aku.
tape. rini bukan hari tego menego farah.

tapi kenangan semalam wat aku tersenyum.
klaka je.
kan best ceni ?






maseh berusaha meredakan kemarahan.
esh. da la ta sehat.
bertambah ta sehat aku.
ergh .!


Sunday, February 21, 2010

.thx abg joe.

semalam aku dgn gedik dan tak tahu malu nya telah meminta abg joe datang melawat blog aku
aku post kat fb wall ag
haha !




pastu pg td aku tgk dy da dtg melawat
i like :)

and post comment kat fb
i like tOO :)




thx abg joe !


.mengapa begini ?.



bersin berpanjangan.
batuk berterusan.
lelangit luka dek coklat.

ergh.
mengapa?




mari berparty di bangi d'7.


Saturday, February 20, 2010

.sedih la.

tibe-tibe teringat kat kak yantie yang bakal melangsungkan perkahwinan 27/2 ney.
antara kami segeng, dia yang paling awal kawen.
pada usia 22 tahun.

aku mungkin tak dpt hadiri majlis perkahwinan akak.
sangat sedih.
last week dy sendri hulur kad kawen kat aku.
datang uma segala.

pasni tak taw bile dpt jumpe ag.
raya tahun ni da x complete da.

takpe la.
jodoh akak da sampai.
farah doakan yang terbaek tok akak dan husband.
abg sani. tolong jaga akak dengan baik.
kami sayang beliau.

huhu..
ngs2 da neyh
sedih tak dpt attend wedding ='(


.zaman kegemilangan ku sudah berakhir.


no more like this :(




Friday, February 19, 2010

.beruntung kah begini ?.

berbahagia la korunk wahai rakan-rakan sekalian.
best kan jadi budak-budak zaman skunk
ape nak sume dapat.
sebut je.
insya allah dpt punye.
kadang-kadang tak mintak pun dapat.


lebih-lebih ag dak-dak yang ngah study
duet belanja sebulan da standard gaji orang keje
ade kete mtr free
tak yah bayar sebab mak bapak tolong byrkan
kete tamo kalah
myvi la,viva la,bmw la,jazz la.
oiiiii !!
orang keje pun mampu pakai saga je weyhhh
best kn ?

sharp umo 16 thn
mesty da kene amek lesen.
da dpt lesen, mesty kene ade mtr sendrik.
pas abeh spm, mesty amek lesen kete
lps da lepas jpj test
mesty ade kete sendrik
sape yg tolong byrkan kalo bukan mak bapak.
best kan dak skunk ?

skunk nk zaman kawen awal
kalo boleh masuk umo 20 nak kawen dah
nak-nak yang blaja kat unibersiti
konon lomentik,kawen tyme blaja,elak maksiat.
alasan klise gle.
hehe. ikut korunk la.
tapi aku pelik.
yg kawen tyme blaja
lebih2 ag dua-dua maseh blaja n tak de income
tp da boleh kawen
ne dpt duet ?
sape ag ?
duet mak bapak la
see.. kawen pun mak bapak tanggung. esh.
senang btl hidup korunk
dpt kawen pree.
mybe anak orang senang kot
hehe.
aku jelez?
tade mkne.
aku nak kawen ngn duet sendrik.
ayah bukan dato or menteri.
malu la kawen gune duet ayah.
tak berdikari lgsg.
pemalas je.


































best kan dak skunk ?
dari kecik sampai kawen,hidup disponsor.
heaven kan ?



Thursday, February 18, 2010

.jom membaca.

motivational bOoks . . .
my addiction
^__^

Tajuk : Marah-Marah Sayang
Pasal : Rahsia lelaki tika bercinta. Apa yang dorunk pk, apa reaksi. Totally diff. Girlz cakap lain, boyz pk lain. Menarik ! Ini untuk girlz je. Kalo for boyz, tajuk dy Masam-Masam Manis.


Tajuk : Hanya Wanita
Pasal : Obviously its for girlz. Discussing all about girlz,women,mom. The ills,pregnancy etc. Untuk lelaki ade buku bertajuk Hanya Lelaki. Bace buku nie seram. Lagi-lagi bab pregnancy. Tak dpt bayang.

Tajuk : Rahsia Seorang Perawan dan Bakal Ibu
Pasal : Lebih kurang macam buku kat atas. Motip aku beli ? Saje nk dalami ilmu. Hehe :)

Tajuk : Rahsia Diet
Pasal : More on penjagaan kesihatan dan amalan makan yang betul.

Tajuk : Seiring Sejalan
Pasal : Orang dah kawen. Aku gedik je beli ni. Preparation bai. haha !

Tajuk : Indah Di Mata
Pasal : Penjagaan tubuh badan. Baru beli. Tak khatam ag.







.saya stress.

my lil diary,

aku nak wat sesi luahan rase ag rini. jangan marah ye.
ko tahu tak rini seharian aku tak msg dy.
kan hp dy rosak.
hehe.

untuk mengelakkan aku menangis dan emo tak tentu pasal,
aku telah mengambil langkah dengan membzkan diri dan menghabeskan duet.
bijak kan aku ?
haha !

dy tak taw pun pe aku wat rini
hurm.. seperti dy ta mahu tahu.
aku sedih tahu.
esh.nak ngs plak.
sob sob :'(

ko tahu petang tadi lepas balik dari bengkel
aku telah merempit dengan kelajuan 100km/j
di atas jalan dari sentul ke gombak
bahkan dalam uia pun aku maseh merempit
sebab ape ?
aku puas berbuat begitu
kalo tak aku akan ngs di atas motor
sbb mengenangkan dy
bahaya kan tindakan aku ?

aku ssh la nk terime dy busy
nape aku tak busy macam dy ?
aku ta suke la waktu senggang
buat aku teringat kat dy je
pastu bile dy ckp dy bz
aku mula nak marah
susah kan aku ?















ko rase dy nyesal tak dengan aku ?

Wednesday, February 17, 2010

.pengumuman.

oke.
cepat teka.
apa pengumuman aku ?
sape dpt aku blnje makan angin.

































cepat.























cepat.































































NABIL DA SEHAT !
^__^

lining,brake pad,tiub = RM41
berbaloi dengan kepuasan aku
weeee..
lame x merempit
naqi sampai tercicir keja aku
hahah !


.back to school days.

pegi kelas nek mtr. bukan scooter.
men gear. bukan kepit kaki.
pakai baju kurung. bukan seluar.

aku terfikir nak dress up macam budak skola.
bwk beg skola pelbagai brand yang very the remaja.
pakai kasut skola high cut brand north star macam tyme skola dulu.

kan cool mcm tu ?
tak de la seksa nek mtr. bukan scooter.
selesa je kan ?
^__^













aku mmg ta suke scooter.
seumo hidup sekali je bwk scooter.
kaki rase x best.
sumpah!

Tuesday, February 16, 2010

.ingat senang ke jadi pompuan?.

kalo nak sebut sume, byk gile
aku nak ckp sal satu je
PERIOD
anda tahu itu ape ?
period = tempoh masa
oke. aku tipu.
period kat cni mksd lain

before period :
  • mOOd tak elok. sek nk mrh org.
  • sakit sane sini. bg first warning.
  • tak selesa. tak lena tido.
  • jerawat berleluasa.
semasa period :
  • pendarahan berlaku.
  • saket menjadi-jadi.
  • rimas.
after period :
  • kembali normal.
aku paling ta suke tyme nak dekat mende ni
arghh !!!









sudah la. aku mengantok sebenarnye.
penat. baru 2 jam smpi uia.
esok kelas kul 830pg
case x bace ag
assgnment tak siap
padan muka aku.
slmt mlm semua.


Monday, February 15, 2010

.sekali lagi.

ko rase aku rase ape skunk ?

aku rase . . 

saket kaki .

smlm tergelincir dekat batu

memule aku tgk tade pape yg cedera

aku pun jalan la mcm bese

tibe-tibe orang belakang cakap 

'kaki awak berdarah'

erk ? aku pun tgk la

aOh lerw

berdarah cikit je

jalan lagi ..

balik tuh pas mandy, aku letak la handiplast kat kaki

malam tuh aku berjalan

tumit rase saket

siot !

lmbt btl efek nye

ko tahu kaki yg cedera semalam adelah kaki yang sama cedera pada tahun lepas pada tarikh yang sama ?

aku baru perasan.

thn depan aku tamo kua 14 februari

boleh hilang kaki aku

boleh rujuk entry ini untuk maklumat arkib



Saturday, February 13, 2010

.hye.

.semalam.

gunting rambut -> pendek suda

.rini.

tido 11 jam

.esok.

menghabiskan masa dan duet



Friday, February 12, 2010

.if one day.



If one day, God takes my life earlier than all of you
do pray for me
don't cry, oke ?

If one day, I'm not be there together with all of you
do remember our sweet memories
don't cry, oke ?

Last word
I love you . . .


.lalalala (nyanyi lagu lady gaga).








cOoL innz, cOoL ..
haha !
i'm cOoL bebeh !

^__^




Wednesday, February 10, 2010

.akibat terlalu obses dengan blog.

mungkin korunk ta perasan yang korunk sbnrnya suda terlalu obses dengan blog sampai tak menghiraukan org sekeliling
kalo boleh 24/7 ko nk depan lappy/pc layan blog

komen-komen kat blog orang
padahal ko sendrik da lame x ckp ngan rumate katil sebelah
asek ngadap blog

say hye kat blogger yang ko baru jumpe blog dy
sedangkan ko sendrik da lame x bertegur sapa dengan housemate ko

ko perasan x yang ko da berubah ?
kwn blog ko perasan tak yang ko da berubah ?
tak kn ?
tapi kwn-kwn sekeliling ko perasan ko da berubah
dorunk mengeluh, ko tak taw kn ?
ko rase mcm bese je
tapi kwn-kwn sekeliling ko rase luar bese

diorg rindu ko, ko taw x ?
tak taw kan ?
sbb dorunk x ckp pape
dorunk diam je

cube fikir, what if sumthing happen to you ?
and u need the help as soon as possible
ko cari sape ?
mesty la kawan-kawan sekeliling ko
ko takkan call/msg kwn blog ko yg kat sabah/london/what-so-ever place

jangan la berubah sbb blog
kawan-kawan blog bukan dpt tlg ko kalo ko pengsan kat kelas
kawan-kawan blog ko bkn blh tlg ko kalo motor ko pancit kat ostel

aku pernah dulu obses dengan blog tapi tuh tyme cuti kat umah
aku mmg tade kawan
tapi x de la aku sampai x tego adik-adik
makan depan pc

mujur aku dpt balance hidup dgn hobi blogging aku ney
aku bukan tak hargai kawan blog
aku lebih menghargai ape yang ade depan mata
sbb itu lah realiti.







ouh ade yg terasa ?
hurm.. pk-pk la yew..
jangan hilang kawan sbb blog

bak kata mira "ko pk ko boleh hidup sorang diri tanpa kawan, tapi hakikatnya tak."

go back and get reality life.

.ubat sakit gigi.

jom makan !
jemput-jemput wat macam kepunyaan sendiri k
^__^









haris da bertanya "ko da cabut gg lom ?"
aku menjawab "blom.matric card aku kat kwn"
ta leyh msk clinic tanpa matric card
baeeeeekkk punya alasan !
tp mmg btl eh :)



.cara cepat legakan cramp.

salu cramp kaki tak ?
cramp kat betis yang like err punya saket
sampai kua aer mata thn saket ..
aku salu kene
sampai skunk aku practice diri aku supaya jangan bersetubuh dengan setan bile bgn pagi
result nya, bkn nikmat tp saket yg dapat. heh.
aku cite kat ibu yang kaki salu cramp, like everyday ouh
pastu ibu cakap ;

"bile cramp tuh,gosok kat blkg kaki atas tumit nie ha sambil selawat"

aku pun angguk-angguk paham
every tyme cramp, aku practik la pe ibu cakap
memang betul ! lega dengan cepat jika nak compared dgn cara aku dulu
iaitu meluruskan kaki sambil menangis (sebab saket gle)

ptg tadi cramp ag
tgh-tgh heaven aku tido, cramp ! tak ke spoil je tuh ?
dalam mamai-mamai aku gosok la atas tumit aku tapi pelik tak lega-lega
rupenye aku g bace ayat kursi. heh.
patut la tak lega. mase tuh aku blur. lupe.





p/s : nape tyme aku nk bkk geng blogger mesty loading lambt gle ?

.dulu dan sekarang.

rini i nak cerita berdasarkan gambar ye
cerita bergambar namenyer..
ala.. macam kamus bergambar bahasa arab yang i kene beli tapi tak beli mase foundation dulu.

gamba random
malas i nk susun. padan muke uolz. hikhik ;p

nie lunch i tuk rini
agak-agak bape juta ?
sape teka dengan tepat
i blnje dy mcd :)
i bg klue k.
ayam tuh digoreng dengan tepung emas.



ohO!
akhirnye i dpt online dengan free :)
wee :D
leceh btl step dy nk reg wifi free neyh
tapi tak mengapa
janji kau free
54 mbps ag u
full line plak tu
awww ~~ jangan jelez :)



senah neyh mesty ada punye
sebOk nk interprem dalam blog i
carilah blog glamer kot ye nk interprem macam blog oranglidi ke, blog razi ke, blog rafiq ke
baru la ko terasa tempias glamer mereka senah oiii




itu shj tuk rini
ouh alhamdulillah i maseh bernfs :)




Tuesday, February 9, 2010

.kalo asek nak jaga aty orang,aty aku sape nak jaga?.

aku asek emo je. maaf la. aku bukan sesuke nak emo. tapi org yang wat aku emo. and aku tak de sape nak aku cite. aku tade sape nak aku luah kan mslh aku. encik kanda salu bz. mesty byk keje. aku tanak tambah ag keje dy. nanti dy saket,ssh plak. nak cite kat best fren, dy pun ada probz yang tak settle ag. jadi aku mmg pendam sorang-sorang. dan diari online aku neyh terpaksa aku jadikan mangsa. maaf ye :) tapi kau tak kesah kan ? =D

entry ni akan kua kat fb. and aku tahu ada yang akan bace and akan bercerita kat kawan-kawan yang dy rase berkaitan. macam arituh. pastu aku akan jadi bhn macam aritu. stop being busybody boleh tak ? ko tak care pun sebenarnya. hurm.. maaf.

nape ye aku emo ? hurm.. nape ye ade orang yang sgt tak berpikir bila bercakap ? dy sedar x yang apa yang dy cakap membuatkan orang lain terasa haty dengan dy dan dy dah buat dosa sbb wat org mcm tu ? aku salu kene. mmg nmpk aku mcm cool tapi aku makan haty dengan kata-kata dy. dy salu cakap yang aku macam penyebok. kadang-kadang aku tade mood nak tgk muke dy, nak dgr sore ye, nak jumpe dy. bila jumpe dy, haty aku pedih. aku try avoid tapi bila aku pk,kalo aku avoid, nt org lain cakap ape. jadi aku terpaksa berlakon dan kalo ade la pencalonan untuk anugerah org makan haty paling berjaya dalam lakonan, pasty award tuh akan aku pegang 5 tahun berturut-turut.

aku jarang nak bercerita masalah aku kat orang lain. even kat best fren sendrik sbb aku takut aku akan menambahkan masalah dorunk. jadi aku rela jadi pendengar dan bg nasihat sebaik yang boleh. aku rela jadi pelakon yang cool, mcm tak de masalah demi kawan-kawan. tapi kawan-kawan salu wat aku ceni. mungkin pada mereka 'Farah tak kesah de' . ingat aku tak de perasaan ke ?

nasib bek ade ibu. tapi tu pun jarang jumpe. kadang-kadang bile balik, aku tamo sesedih. mmg aku lupekan masalah aku. aku nk happy dok uma. bila balik uia, aku rase down. murung je. moody kadang-kadang. muke ketat memanjang.

sesape yg bace kat fb tuh, pikir sendri la. ingt dengan kau jaja cerita yang aku type ni, leyh memuaskan haty ko, sile kan. g la taw kat 1 uia oke?











aku penat.
air mata ku tahan.

Monday, February 8, 2010

.macam-macam cerita kanak-kanak ni.

1.
aku paling ta suke kalo pegi cafe pakai baju baru
err i mean baju baru pakai untuk hari ini
bukan baju recycle yang pakai untuk 3 hari berturut-turut
sebab . . . . . . .
kalo pegi, balik tuh mesty baju aku berbau cafe
bau asap la bau pisang goreng la bau kopok lekor la
bau tom yam la dan macam-macam
dan aku pulak akan terus mencampak baju dalam baldi
kan pembaziran name nye ?
padahal baru basuh semalam gune sabun wangi

>.<
2.
pernah tak benci orang sbb 1 je kesalahan yang dy buat ?
aku pernah. aku benci err i mean ta suke sebab dy macam annoying
but bile pk balik, dy la yang salu tolong aku bile aku susah
jadi terus ta jadi nak benci dy ag
kalo nak benci org, fikirkan balik perbuatan baik yang pernah di lakukan

'sekali wat slh, smpi mati org ingt. 100 kali wat baek, belum tentu org akan ingt'

3.
aku skunk diserang penyakit demgi
iaitu demam + saket gigi = demgi
jadi, kalo tengok blog aku tak update selama sebulan
harap jangan bersedih yew :D
kalo tak dpt contact aku, sile contact ibu
mungkin dy ade penerangan lanjut

^___^

4.
selamat ber'chinese new year' semua !
aku tahu korunk sume balik uma kn ?
macam aku gak =D

5.

ini aku nye stat blog
1k pun tak smpai ag
haha !

ini plak oranglidi nye
ceh. aku ingt baru 1k++
sekali kau 4k++
mmg tegar btl dy neyh
hehe :)
slmt maju jaya oranglidi !





.ko berjaya.

aku bawu bgn. best plak tdo petang ni.
bgn-bgn tgk ade 3 mesej kat phone
fathin,haris and encik kanda

aku sgt ngeri bile bace msg haris nie
mamat ni amek denstist kat UM
jadi sesejak saket gg aku bertambah kritikal
aku mmg salu tanya dy
heh. rini dy bg statement ngeri ni
oke. fine. ko berjaya menakutkan aku.
insya allah pg esok aku g dentist.





Td ak g clas.sbjek fisi0l0gi.kbtln denga cte pr0f ak.tnjuk gmb kanser gusi. Dtg drpd saket gg yg bse. Gg yg saket xnk dibuang.lalu blaku pndarahan d gusi. Cell cncer membiak.. Merapuhkan struktr gg. Cancer=fatality






thx weyh.

.sumbody tlg tarik tangan aku.

dr semalam dok pk
hari ni mesty buat nya
da x thn sgt neyh
tido pun tak masyuk

balik kelas pun pk mende yang same gak
alang-alang da lalu
singgah trs la
one way je pun

tapi . . . . . . .
apa yg terjadi ?

























aku jalan terus tanpa memandang klinik
aku TAKUT NAK CABUT GIGI
:(

.aku nak wasiatkan bluevy,sape nak?.

aku menderita saket
yg teruk
da lame
berbulan-bulan.
tunggu mase je

skunk da kritikal
tapi aku maseh berdegil
tak nak jumpe doctor
aku takut ngan doctor







aku saket gigi
skunk da mencacak-cacak saket
siot btl. slh aku gak. HAHA !
tapi ade aku nak heran ?
skunk kalo minum aer pun terasa saket
heh.
ini supplement aku
nmpk delicious kn ?






ni plak cite bluevy
aku sOOOOOOOka DELL
sbb ?
bluetooth dy best
tak mengada macam acer
vaio ag best r
tp bluevy pun best gak..
nak pakai bluetooth leyh anta byk2
acer ke compact ke macam kene anta sekor-sekor
nyampah i
hehe :)





sekian.



Sunday, February 7, 2010

.kenangan zaman skola.

Entry panjang. Kisah dari tadika sampai form 5.

Tadika.
Dari kecik memang da berdikari. Baru teringat yang aku kene balik dari tadika jalan kaki. Baru perasan yang jarak dari umah ke tadika jauh gile. Tapi aku balik sendri. Jalan kaki sorang-sorang. Huh. Berani betul aku.

Darjah 1 sampai darjah 3.
Mase darjah 2, ibu ayah adik-adik datang skola tyme aku rehat. Mase tuh aku tak rehat kat kantin. Aku rehat kat bawah pokok. Bajet piknik. Haha ! pastu nmpk kete ayah. Time tuh ngah pegang eskem calong 5posen tuh. Pastu adik-adik mintak. Heee tak malu. Pastu ibu cakap, nak ikut balik muadzam tak? Wan masuk ospital. Excdnt. Aku cakap ta boleh sbb pas rehat ade exam matematik. Pastu ibu cakap. Nanti balik, pak tam amek. Tido umah atam. Ibu tak balik. Tido sane. Seminggu gak kot aku tido umah atam. Beberapa ari pastu, atam ajak balik kg. Atam kata wan da meninggal. Dlm semua sepupu aku, aku sorang je tak sempat jenguk wan. Aku sampai je wan dah siap kapan. Aku sampai je, sume mak2 sedara peluk aku sambil nangis-nangis. Tapi aku? Blur.. tgk je wan yang dah dikapan. Aku je yang tak dpt mandi kan wan. Aku je yang tak dapat cium wan. Aku je tak balik bile wan saket kat ospital. Menitik plak air mata. kalo time wan ade dulu, setiap kali nak balik uma, mesty wan bg sorang singgit. Wan bg duet singgit syiling tuh. Aku singgit, alip singgit, ami singgit. Kitorg mesty hepi je. Sbb tuh suke balik kg (niat ta elok. Haha !) wan baek. Dia x suke tgk cucu-cu dia ngs. Dy akan ckp ‘wat pa ngs. Bazir air mata’. (maaf wan,Ain terngs plak.)

Darjah 3. Aku dapat lompat kelas. Gile tak sangka. sampai ade anak ckgu tak suke kat aku sbb aku dpt lompat sdgkn dy tak dpt. Before PTS, cikgu norahuda (cntik weh ckgu ni) adakan kelas tmbhan. Setiap kali kelas tmbhn, mesty cikgu wat makanan. And cikgu akan tanya esok nak makan ape. Ade 1 hari tuh, cikgu tanya. Pastu dak-dak jwb nk nasi lemak. Pastu aku bantah, ckp ckp x mkn pds,pastu cikgu ckp ‘yeke? Beh tu makan kicap je ke?’ hampeh. 1 kelas gelak kat aku.

Darjah 5 n 6.
First day masuk kelas darjah 5, mata pelajaran kajian tempatan. Cikgu tanya sal arah mata angin. Mmg kitorg yang dak lompat neyh nganga besa ah. Tak tahu pape lgsg. Drjh 3 ne de blaja mende tuh. Sekali aku kene aim. Cikgu tanya mana barat. Aku pgg je kapur tuh berdiri depan kelas. Pastu ade sore dak laki ‘dia tak tahu cikgu !’ pastu aku men hentam je. Seb bek btl. Haha. Pekse tgh thn aku hampeh. Math aku jatuh teruk. Sampai cikgu suh ayah buatkan spec tuk aku. Jadi aku pun buat la. Ye. Aku pernah pakai spec b4. Gle nerd. Heh. Darjah 6 aku turun kelas, sbb pekse akhir tahun trk. Haha ! padan muke aku. UPSR pun trk gak. 3A je. Org lain sume 4A keatas. Kahkah. Padan muke aku ag.

Form 1 sampai Form 3.
Aku skola bese je. Form 1,form 2 skola petang. Aku salu balik lmbt. Sbb tunggu ayah amek. Kadang-kadang ayah keje sampai kul 7. Jadi aku salu dok sorang-sorang kat skola tuh. Form 3 da skola petang. Balik skola, ibu lak amek. Hehe. Aku mmg ngade. Pegi balik berjemput sampai form 5. =D

Form 4 n form 5
Aku tuka skola. Skola paling trk pnh aku skola seumur hidup aku. Baru minggu orientasi,aku da kene drop. Macam haram kan. Trauma weh. Aku pena ckp kat ibu nk tuka skola, ibu slhkan aku plak. Ibu ckp aku yg jht kat skola. Aku bek je. Tak kaco org pun. Dak skola tuh yg dengki. Cikgu ckp dorunk mmg suke drop dak baru. Tapi kenapa aku yg jadi mngsa ? heh. Mmg aku benci skola tuh. Tak suke ! dalam kelas aku, kitorg hidup puak-puak. Tak mcm skola lame aku. Sek gdh je. Kadang-kadang aku rase dorunk ni bdh sbb sek gaduh je. Tah pape tah. Sal balak mat rempit pun nk gaduh sakan. Kelaka je kan ? haha ! aku tyme skola tade bf. Jadi aku tak pnh gdh sal bf. Aku en baik. Hehe =D


Oke. Tu je. Sekian.

.heyyy dia ta sombong lah.


sape knl dy ?
ta knl g gOogle keyh.

ta sgka dy akan mereply komen aku..
mekaseh kamu !
^___^


.aduhhhhhhhh.

nape follow blog aku kalo pastu ko unfollow balik ?
pe motif ko follow blog aku ?
hah !

aku tak mengamalkan prinsip 'i follow u,u follow me back'
heh.
sukati aku la nk follow balik ke tak
tp selalu aku akan follow balik
cume kdg2 lmbt je
sbb internet mcm haram n certain2 certain probz ag
pastu ko nk ckp aku sombong la kan ?
heeeeeeeeeeee!!
jgn sampai aku !@@#$%^&&**(()
paham ?


ko tak knl aku
jangan nak label aku macam-macam ea




orang lidi, aku sombong ke ?
kak farhana, innz sombong ke ?
rafiq, aku sombong ke ?


geram btl lah !

Saturday, February 6, 2010

.bebel je taw.

wifi berbayar ni mcm haram weh
dah lah berbayar
lembab cam lipas yg aku pijak tadi
(tyme aku pijak lipas tu,aku ingt aku pijak mercun bawang yang baling ke lantai letup tuh. sekali aku pusing,upenye lipas. hehe ;p)

ta boleh bkk lebih dr 2 tab lak tuh
pastu asek disconnect lak tu
pastu asek error lak tuh
pastu 'ah lu pk la sendrik'

heeee ...
ini boleh memdtgkan geram yang teramat

tibe-tibe rindu kat bodband celcom yang aku salu dok kutuk-kutuk tuh
hahahaah !


Encik Kanda asekkkkkk meeeeeeetttttttttttttiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnngggggggggg je..
(geram ouh)
da macam PM da
memule i wat dono je
heh.bajet memahami
tp skunk i da mule mungut-mungut (merungut-rungut)
bkn tension ke ape ke
tak efek ape pun sbnr nye
saje gedik-gedik nk mungut-mungut
hehe ;p











eh,jom kua.
kite wat blogger gath sendrik
haha !

.ubat borink.

sape ade ?
aku kebosanan neyh
tade idea nk post n3
tp nak gak post
HAHA !

khamis minggu depan da boleh balik :)
cuti lagi :)
Encik Kanda juga pulang :)
suke-suke =D

dah.
tade cite.
tu je.
i ta sehat. smlm kene ngan Encik Kanda.
heh.
batuk neyh. ta rety nk kaber lgsg depan Encik Kanda
..............

Friday, February 5, 2010

.kontroversi betul.

disebabkan kontroversi yang melanda diri
(heh. ingt kO artis ?)
aku bertindak menukar header blog aku
dah tade muke aku
kn ? kn ? kn ?
ag simple.
hitammmmm jeeee...


jadi marilah meromen mengOmen ttg header baru sy ini
^__^


.tips untuk bercinta.

ehem..
aku kembali.
ye. i hidup ag. cume bz lately (heh.bz mende. tenet yg tade. HAHA !)

sape yg bercinta ?
angkat tangan ?
uih ~~
1 2 6 7 910
ramai-ramai..

mari rapat-rapat.
tengOk-tengOk apa yang ade . .


1. toleransi
  • api lawannya bukan api. api lawannya air.
  • kalo sorang majOk,tlg lagi sorang tuh pujuk. bukan marah sebab dy majOk. tp jangan selalu sgt. pasangan akan muak.
  • kalo sorang marah,lagi sorang kene mengalah. bukan mempertahankan ego and marah dy balik.
  • tolong BUANG sikap ego,salu cari salah orang,nak menang. ini annoying. orang akan benci.
2. cakap baik-baik
  • kalo penat,cakap elok-elok yew. bukan dengan nada yang marah-marah. pasangan anda will get hurt.
  • jangan cepat marah. kalo sorang baran,sorang lagi bertindak as cooler. hehe =)
3. hargai dia
  • lebih-lebih lagi kalo pasangan anda seorang yang diminati ramai,tolong jaga and hargai dy sebanyak mungkin. bukan cemburu tak tentu pasal.
  • jangan buat dy rasa yang orang lain,lagi menghargai dy dari anda. ini BAHAYA !


tu je nk share stakat ni.
lain kali aku post ag..
=)

Wednesday, February 3, 2010

.tips menjadi orang hot.

nak jadi hot macam orang-orang hot ?
heh.
senang je . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
berjemur je tengah panas.
kOmpon ko rase diri ko HOT.
muahahaHA !


skunk cuaca gile nyer panas kan ?.
membahang je..
mmg lembik je aku
tak seaktif dulu . . . .
rase nk berendam je dalam air
tidow dalam tu pun x pe
. . . . . . .


MALAYSIA IS HOT.

.boleh kurus tak agak-agak ?.

sari.cik.kamala.
berita.jam.430 ptg.

rabu = hari menyelekehkan diri...

kelas kul 830 pagi...
simple2 je
baju kaler ijau tudung kaler putih
erk ?.
pakai kasut
kan da kate SELEKEH

kelas kul 200 ptg
bertambah simple
baju same tudung same
pakai siper jamban
erk ?.
kan da kate SELEKEH

da 3 ari g kelas jalan kaki
nabil demam
smpi bilik kompom mencungap-cungap
ouh. mintak nafas
blm tambah dgn terik mentari nye lagi
dengan lenjun baju dek peluh
huh.


cene la korunk-korunk yg jalan kaki
boleh tahan erk ?.
sumpah aku tak kuat !

Tuesday, February 2, 2010

.kontez Love Story.

MEH JOIN WEH !

*klik banner tok jOin*

TENTANG?

LOVE STORY.

(sempena bulan cinta)

APA PERLU ADA?

1. pengertian cinta dari sudut pandang anda
2. pengalaman/cerita/puisi/komik/cerpen cinta anda



---------------------------------------------------------------------------------------------

pengertian cinta dari sudut pandangan anda :

.cinta anugerah terbaik yang Allah bagi pada hambanya.
.sume orang layak untuk mencintai dan dicintai.
.ia bukan satu perkara untuk kita benci sebab kita pernah gagal dalam percintaan.
.ia bukan sesuatu untuk kita sanjung tinggi melangit hingga mengabaikan yang lain dek kerana .terlalu obses dengan cinta.
.ia bukan racun.
.ia penawar duka.
.kita akan bahagia dan gembira bila kita dicintai oleh orang yang betul-betul ikhlas menerima kita seadanya.
.cinta untuk dihargai,tidak sepatutnya ia dimusuhi.
.terimalah cinta mu dengan hati yang seikhlasnya.
.jangan pula kau bermuram jika cinta mu gagal di tengah jalan.
.nyata,Allah menjanjikan hanya yang terbaik untuk diri mu. =)

cerita cinta saya :

seperti yang diwar-war kan (bukan perang ye)
application form untuk menjadi cinta hati aku sudah diisi oleh Encik Kanda dan pihak atasan telah mengapprovekan permohonan beliau
jadi,aku sudah dimiliki oleh Encik Kanda secara official pada 6 Januari yang lepas (pengantin baru yaww =p)

Encik Kanda,sila bersedia ya..
I nak cite hal kite neyh
hikhik =D

aku dan Encik Kanda adalah pasangan blogger. (terkejut tak oranglidi ?)
ye. kami blogger.
kami kenal kat laman blogger.com ini.
mula-mula kenal-kenal gitu je
aku pun tanak amek port sangat
sebab aku da serik nak bercinta (kata-kata seorang yang gagal dalam percintaan)
macam Encik Kanda, aku hanya berniat untuk berkawan dengan semua rakan blogger

dijadikan cerita (untuk slot zehra yang bakal menggantikan cite Aliff Firdaus),
aku wat kontez top commenter
aku janji nk pilih top 5 je
tapi bile aku announce heh. aku terchOOse top 10
erk. salah plak.
Encik Kanda antara top 10 itu
aku tinggalkan no tepon untuk top ini hubungi aku
Encik Kanda antara yang menghubungi aku

dipendekkan cerita,
time Encik Kanda tengah semester break
aku kerap contact Encik Kanda
bile aku da balik KL
aku jumpe Encik Kanda sebab dia pun dok KL gak
dekat je pun =)
(aku ta ingt la tarikh aku jumpe dy ney)

dipendekkan ag cite,
kitorg decide nak jumpe before dia balik universiti
9 Januari 2010
tu la first date kitorg as couple
pastu next week tu dia da balik universiti
dah tak dapat jumpe da =(

until nOw kitorng oke je
maseh di alam pengantin baru (nak muntah plak aku menyebutnye. hehe =p)
HAHA !


heh. tu je cite cinta aku.
oranglidi mesti da taw sape Encik Kanda aku
diam-diam sudeyh...








.hilang la.

kehidupan seperti biasa.. kemalasan juga seperti biasa.. HAHA !
rini kelas 2 jer
MAF dgn MACRO
macro dpt balik result mid term
haih ~
lepas sipi2 je
naseb la blaja pun 2 jam b4 exam
padan la lulus cukup makan
hAhA !



baru pas mandy
hUUuuu ~~
rambut ku lembut sepeti baru lepas membuat rawatan di spa
muahahaHA !

Monday, February 1, 2010

.friendship contest.



contest ini dianjurkan oleh cik mar
jOm la join ramai2
menarek weyh
sampai aku pun tertarek untuk mengjOinkan diri

^__^

aku pertaruhkan (ceh.perkataan ta blh bla btl) gamba di bawah
setelah aku gegodek folder pics
ini je macam menarek walaupun tak menarek
hehe ;p

tak pe kn cik mar ?
(kenyit2 mate kat cik mar)

.kegembiraan yang dikongsi bersama menjadikan persahabatan kukuh terjalin.

meh nak story cket psl pic ney
left ---> right

1. Falina : si kakak genius LK convert ACC. dak JPA (aku jelez weh.)
2. Atiqah : si kakak wataniah :)
3. Miera @ Mek Ra : si kakak yg sudah quit UIA dan masuk SPA :( windu weh
4. Farah : si adik yang menyertai kontez ini :)
5. Azuwa @ Wawa : si kakak yg cantik dan pemalu. pandai mcm alin :) dak JPA gak (jelez 2 kali)

semua ney kakak aku sebab setahun tua dari aku. aku en dak lompat :)
jadi , mereka kakak dan sahabat terbaek !
^____^


.heh.

nak marah !
tgk kat bawah
nampak ape ?
tulisan ? pandai. anak sapa neyh ? ;p

gara-gara si aduka taruna ney
aku dah tak tenteram nak blogging
heh! nysuahkan aty betul dy neyh

pastu tgk yang bawah neyh plak
yang ni aku nak happy plak
comel kan Encik Kanda aku ? hehe =D




wifi kat uia da upgrade !
yeay !!
line full je sume kn ?
^___^