Meet This Blog In Facebook !

Sunday, January 31, 2010

.terbaik tuk kak farhana.

khas buat beliau !
SELAMAT HARI LAHIR KAK FARHANA :)
MAY GOD BLESS UR LIFE
MAY U SUCCESS IN UR LIFE
. . . . . . (blank)



once again
selamat hari lahir yg ke ??
hehe ^__^

meh cipika sipiki cket =D

Friday, January 29, 2010

.lembik + lemau = tak larat.

tak de m [OO] d.
m [OO] d da lari.
tolong carikan.

maceh.


Thursday, January 28, 2010

.lets go bebeh!.


penat tunggu dengan sabar
orang laen da abeh
aku nye baru muncul
malas cite panjang
klik n cite sendrik







kanda,bile nak g genting ?
dena,siap ! gerak g pangkor





ouh !
lupa diri
pangggg sedas !



.korunk ada? try story tengOk.

aku boley bayang by time aku kawen,ade anak
pastu nak cite kat dorunk psl life aku mase kecik-kecik kat dorunk
mesti aku kene gelak
'kampung nye mak ni' kata mereka dengan muka minta penampo
'sape kampung? korunk la kampung sebab tak rety men permainan tradisional' jawab aku
'orang kampung je men mende alah tu sume' balas mereka dengan muka mintak kaki
'sape mak skunk? aku ke kau?'aku da teremo.

haha !

aku dulu men pondok-pondok,masak-masak,guli,baling tin
sampai ayah siap buat 'rumah' untuk kitorg main kat bawah
ari-ari pas mandi je sume kawan-kawan kumpul kat rumah aku
(dulu aku bangun awal pagi weh.sejak dok taman je aku pandai bgn tengah hari sebab dah tak de pe nak wat bile bangun pagi-pagi)
bawak macam-macam 'junk' untuk kumpul buat barang dapur sbb plan nak main masak-masak rini

pastu semua spread
alip ngan aswad cari kayu,daun-daun kering  
aku g cari 'sawi' (rupe dy sebijik mcm sawi,tp bukan sawi)
ano masuk hutan depan uma,cari daun lebar
nurul g balik uma, amek lighter
iti g cari getah tayar nak wat bakar
yang kecik-kecik (budak-budak tadika) dok dlm 'rumah' men cikgu-cikgu
ayah sediakan blackboard n chalk kaler-kaler ag

belakang uma aku dulu ade lombong
ibu salu pesan (mOre to menakutkan sebenarnya)
'ko pegi la lombong tuh tengah-tengah ari,nanti ada antu tarik kaki ko baru ko taw'
tapi ade kitorg nak percaya? lalalala ~~
ibu cite la dulu time dy muda-muda (ibu da lame duk kg tu) ade sorang ni tengah mandi pastu tibe-tibe dia ilang sebab antu air tarik dy. sampai skunk ta muncul-muncul.
aku ngan kawan-kawan pun melongo je dengar
tapi ade kitorg kesah ? lalala ~~
lagi buat pancing, tangkap ikan ade la.
hahahaha !
agak-agak da basah sua,terus terjun,bajet mandi pantai
yang pompuan duk2 kat gigi air
men baling-baling air kat dak laki (ayu la kunun.padahal...)
padahal LOMBONG je.
kahkahkah.

pas mandi petang,dalam kul 5 cmtu,g jalan-jalan keliling kampung
jalan kaki weh
skunk nak jalan kaki ? tak dayo den do =D

kalo time pose ag syOk
sebab ley kua malam
hari bese tak dapek do
pas buke,semayang maghrib sume, berdesup kua uma
sambung maen plak
'rumah' da ade lampu
tak takut da
kadang-kadang ajak dak-dak bawah men bunga api,men mercun kat umah atam kat atas
bila ibu da tepon uma atam baru rety nak balik
tapi kadang-kadang malas nak balik
tido terus uma atam
sahur nt dapat makan ayam
hehee :D

esh.
memang syOk la dok kampung !
walaupun skunk aku da kekwat ngan kampung
'dasar budak kampung' kata-kata seorang yang tak soda diri. muahahaha !
tapi aku maseh ingat kenangan-kenangan menusuk kalbu itu
best weh !

tgk la anak-anak aku nanti
memang aku jadi stok gelak dorunk ar kalo aku cite sume mende ni kat dorunk
berani r nak gelak kat aku,siap la mereka.
hOhO
pehal garang sangat aku ney ?


^___^

Wednesday, January 27, 2010

.ini paksaan.

nak maen. nak maen. nak maen.
aipp.
maen game la.

aku nak PAKSA korunk jOin
ahhh ! aku ta kire
PAKSA gak
kalo tak maen skali,tanak kawan sampai tahun depan (haaa..ugut neyh.taw takut.)

game ney senang je
aku namakan game ini '8 yang terpaksa'
name game pun dah best
kalo maen lagi best
kan ? kan ? kan ?
(bek ckp best.kalo tak,aku ugut lagi.)
cara bermaen :


Nyatakan 4 perkara yang anda suka,2 perkara yang anda tak suka,1 perkara pelik tentang diri anda dan 1 perkara menarik tentang diri anda.

4 perkara suka :

1.tido-aku terlalu mendambakan tido selama 18 jam.
2.makan-aku sgt suka makan nasi (tekak melayu ori)
3.maen air-lebih2 aer terjun.ta balik pun takpe. sggup kecut2 badan.
4.menulis-aku ade banyak koleksi tulisan sejak skola.

2 perkara tak suka :

1.menunggu dan ditunggu -aku akan gelabah n tak senang duduk bila org laen menunggu aku.aku akan jadi sepantas 125zr memecut di highway. sumpah!
2.keja dalam kumpulan- mencikkkk laaa !!!

1 perkara pelik :

1.monolog-aku suka cakap sorang-sorang dalam apa jua situasi

1 perkara menarik :

1.senang terjaga bila disentuh tyme tido expecially kat pipi. (kalo nk kejut aku bangun,sile guna pendekatan ini.)







senang kang ?
ta susah pun
ingat! ini PAKSAAN.
pastu korunk PAKSA 8 orang kawan tuk main game ni
gtaw dorunk yang korunk MEMAKSA dorunk men game ney
jadi aku nak PAKSA korunk-korunk yang TERPAKSA :

1.Nana
2.Oranglidi
3.Kuda kertas
4.Kak Hel
5.Cely
6.Hua Sheng
7.Rafiq
8.Razi

sekian.time kasih.

.letak gamba je.






Tuesday, January 26, 2010

.comel kan?.



bluevy adik bongsu sbb tu dy kecik dari abang-abang dy.
comel kan bluevy ?
^__^


Monday, January 25, 2010

.part time houseguard.




aku hanya mahu mengepos comment di blog beliau
aku innocent


adik : keyh kak.
aku : amende?
adik : jage umah aaa..
aku : @#$%^&*(*^%# (dalam aty)

kawan ajak g men bola. laju je bangun. cube aku suh bgn wat keje. sepak la cene pun. haram nak bgn. sorong bantal smbg tido dlm bilik ag ade la.



bOrink ! panas ! mengantOk ! malas !
keje macroeconomics sangat annoying okeyh.
aku da stuck.
grunge !!
wat review keje aku
HAHA !



kanda bile nye nak abeh kelas ney
i da bosan tahap beruang ney
lagu heartless n whataya want form me sgt best la
^___^

.dilemma seorang perempuan.

ingt best ke ?
mmg la best sbb nmpk cntik
tp rimas tahu
nak-nak plak kalo ada masalah
yang pasti masalah bukan terjadi kat aku

esh rase nak buang je
tapi sayang
i'm in dilemma










rambut da panjang
rimas la plak

^___^

.mOnday blues clues.

slmt tgh hari peeps !
aku tak mandi ag
sbb nk smbg tido balik pasni
b4 tu
kite makan dulu !!


hOho..




gle tak senOnOh ini pompuan
^___^

.888.

b4 that
ini entry ke 888 sejak aku berblog
ngeee :D






Encik Kanda suda tido kat sebelah
esok dy ada ceramah
agpun dy da ngntok
aku je yg maseh segar bugar kul 3 pagi ney
sebab ptg td mcm da oberdos tido
hehe ;p

lurus ke matlamat
aku rindukan Encik Kanda sangat-sangat
uhuk nak nanez la
:'(


"kanda syg dinda sgt2"
huhu.. dinda juge :(

.aku jadi takut.

aku dapat group invitation kat fb
ni sume gara-gara aduka taruna
aku jadi takut
sumpah aku takut
orang ramai mengecam dy dengan teruk

personal view
aku rase apa yang tulis dlm blog dia adalah fahaman dia dari sudut agama
islam menyuruh kita menyegerakan urusan pengebumian jenazah secepat mungkin
ibu pun ada pesan macam tu
ta elok la weh simpan jenazah lama-lama
mksd yg dia nak sampai kan tu
ta elok lengah-lengah kan urusan pengebumian jenazah
ta yah nk tunggu orang bagai

bukan nak back up
tapi orang lain tolong fikir rasional
sian aku tengok dy
hurm...

mungkin elok ag aku hidup tanpa internet dlm hidup serba tak tenteram
oarang suke cari slh orang lain
pastu kondem dengan teruk
kat fb n blog ni
da x selamat and aman da
aku jadi takut
seyes takut
:(









jangan ada yang hentam aku sudaa
aku tak wat slh
aku cume luahkan pendapat
^__^

.si kembar hilang kepala.


tajuk nak ngeri
wee..

tahu x ape itu ?
yg dlm gamba tu..

boyot : kak.ko wat en sampai tercabot tempat cucuk tok mic ?
aku : haa ? bile lak aku buat
sumpah aku tak tahu pape. sejak balik uma mmg jrg aku dok depan bluevy. aku men pc je.

pas maghrib tadi
aku on bluevy
"babi"
sambil tangan pegang wayar yang da putus
kan da carroting
esh.

boyot nyer keje
tuduh aku
hampeh !

Sunday, January 24, 2010

.maen game.

malam ini selepas masak dan makan dinner
aku jadi bOsan
tak tahu nak buat apa
berjalan dari hall ke dapur
dapur ke hall
sambil mengigit sepi rambut
oh ! aku suke gigit sepit rambut. habit maa ;p

since adik-adik sume da tengok rancangan spontan yang boleh bikin lu gelak terbaring-baring macam zizan
jadi aku pu mengajak adik-adik dan ibu untuk bermain
ibu sangat sporting
walaupun hanya bermain 2 3 kali
haha !
tapi kalah di tangan aku
wee :D

kitorng maen game soal menyoal
besh !
memang gelak je weh ;p
syok gle
lame x gelak dengan adik-adik
^__^






sebenarnya aku sendiri dah lame x bergelak besar
internal problem
aku jadi pendiam di uia
mengapakah ?

.bukan aku.

"di atas permintaan ramai,episod akhir cinta balqis akan disiarkan semula pada bla bla bla....."


sape yang mintak ni ?
yang pasti bukan aku
korunk ?







hassan tu sebijik macam mista macho aku 

^___^



.saya.aku.kamu.awak.

aku pernah bace paper
pasal sorang artis yang menurut katanya
"bila saya belakon sy tak pakai tudung,sebab kalo berlakon pakai tudung ssh cari makan"
lebih kurang mcm tu la katanya
aku pun da x bape ingt
tp point dia tu laa

memula aku ckp ceni
'boleh plaakk macam tu'
pastu aku ckp kat diri sendiri
'kat u saya pakai tudung sebab rules kat u macam tuh tapi bila keluar saya tak pakai tudung sebab saya tak selesa and lama-lama saya akan nmpk selekeh sebab saya da rimas'





situasi kami samakah ?
hipokrit nya aku pada diri sendiri
^___^







at least aku ta hipokrit pada orang laen
*peace*

.cite bosan.

rini bosan betul
life is meaningless without money
bile nak kaya ni?
ah kau,cari duet malas. perabih duet rajin.

rini hp aku ade la bunyik gak tapi mesej dari anum yg nak pinjam kasut n pijot yang nak tumpang tdo kat katil aku
pastu miskol dr adik2 aku yang suh amek skola la,suh bkk pintu laa

oke. lurus ke matlamat.
kanda hilang
x msg aku pun
x call aku pun
sedih + bosan = sesan














hurm.

Saturday, January 23, 2010

.tahniah.

ri khamis ritu adelah kali pertama aku sertai pilihan raya kampus
aku yang mmg malas nk g ngundi kene jugak sebab ia wajib
amek matric no bagai
urgh

senior aku pernah cite
sal wufi dan aspirasi
wufi ni mcm ala2 pas gitu
aspirasi pulak ala2 umno
aku faham disitu
pastu senior aku cite
sepanjang dy kat uia
sekali je aspirasi menang
and tyme tuh convest memang meletop best nye
huhu..

jadi aku yg tgh kebosanan nie pun gatal-gatal la p cari artikel sal pilihan raya uia ritu
aku bace-bace and paham la cikit ragam politik yang aku memang tak minat langsung nie

korunk kalo nak taw sape conquer uia thn ni
sile rujuk di sini oke ?












macam tak percaya
betul kah ?

.masih akif menaip.

i da bosan la
da x de activity untuk di buat

makan sudah
mandy sudah
download lagu sudah
dengar lagu sudah
tido blom (tak rase mengantuk)

nak bermesej dengan Encik Kanda,kredit da x de
i kan ngah recession skunk
jadi diam-diam sudah

jadi i amek langkah untuk mencoret kat sini
walaupun i taw rini je da banyak posting i buat
tapi ade i kesah ?
tade kn ? kn ?
HAHA!

semalam i balik uma tengok ade siper ala-ala crocs depan pintu
dalam uma ney si pendek sorang je yang suke pakai siper itu
tengok size pun kecik je
sah la dia punya
tapi yang i pelik and rase nak gelak
siper itu berkaler PINK
hell ape ntah mamat tuh beli kaler pink
bile i tanye nape kaler PINK
dia kate "unik"
i was like .... euww
PINK.
seumo idup i yang pompuan ney
tak penah ade siper kaler PINK
i agi suke pakai siper askar tuh
baru r macho
kn ? kn ? kn ?









hell mende aku cakap ber'i' bagai.
esh.
yuran kene bayar b4 5 feb
tapi duet i until now tak masuk-masuk ag
risau la
RM1127.50
sape nak sponsor ?

.blog da muntah tengok muke aku.

tahu tak ?
yang hari ini aku bgn kul 1215
sehingga ibu menjerit
"da kul doblas kak oi.tanak bangun ke?"
hehe :)

anak dara zaman sekarang
lebih-lebih yang dOk banda
haram la nak bangun pagi
sapu laman.sidai kain.kemas umah.
nak-nak plak yang ade bibik bagai
memang heaven la idup en ?

dr aku bangun sampai skunk kul 352
aku je sorang dok conquer pc ney
adik-adik aku da bersepah tidur
agi sorang p keje

malam tadi tido kul 3++
YM punya pasal
open table bagai
hOhO :D

dah la
aku pun nak tido gak la
tb pown tade cite besh

ouh lupe nk cite
tadi g amek adik-adik kat skola
kete ibu mmg aku da set radio ke frenkuensi Hitz.FM
masuk-masuk kete je dengar muzik slow
aku ingtkan Hitz je gitu
aku p la tukaq ka ERA.
haih ~ gitu jugak
muzik ja..

pikiaq sat
awat radio-radio jadi lagu gini
ouh
sultan johor mangkat lorh
lupe plak !
hikhik ;p


takziah untuk keluarga diraja johor
AL-FATIHAH.

.ikhlas dari aku,bukan bodek.

semalam kan ada orang singgah kat shoutbox aku
aku pernah nampak link dy kat arena blogspot ney
pernah pergi tapi tak sempat nak godek-godek blog dy

hari ni aku berkesempatan melepak sambil minum milo ais kat blog dy
sedap beb !
milo ais aku buat memang sedap
HAHA !
sampai membuat Encik Kanda tak sabar untuk menikmatinya :)

encik mimpi seorang penggitar (menurut beliau)
ade lagu sendiri
pergh ~~
memang syOk
di saat aku manaip ney
aku sedang dengar lagu "Andai Ini Mimpi Indah"
wee :)

encik mimpi blaja kat obersea weh
pandai2 :D

to encik mimpi.
all the best !
^__^





aha ! gotcha ! encik mimpi view aku dr negara ini :)



Friday, January 22, 2010

.di saat ini.

"orang rindu awak la"
sejak2 bercinta.entry makin geli.aku mmg tak bace balik.tak sggp aku nak bace taipan2 aku yg jiwang2 ney.hehe ;p


.forecasting.

Encik Kanda ada ckp nk smbung master pas abeh degree.
(oke.mesty r master afta degree.takkan afta sijil plak.esh.)
aku tade plan plak nk smbg master
macam tak berminat
baru mule degree pun,da rase nak give up.
damn kan aku ? tak kuat langsung. uh.

macam orang tak de masa depan pun ada aku ni
aku pun tak tahu pe aku nk buat sebenarnye
memang tak de plan hidup

penah gak aku duduk diam-diam pk masa depan aku
apa hasilnya ?
aku tido sbb pnt pk
HAHA !
eh tade-tade..
aku da come up dgn sedikit outcome

aku nak smbg master gak la macam encik kanda
tak adil la kan
nanti kawen, dia paling tinggi qualification dalam umah
tercabar beb
huhu ;p

skola = ayah sponsor
foundation = ayah+kerajaan sponsor
degree = ayah+nestle sponsor


aku nak keje pas abeh degree
aku nak smbg master dengan duet sendiri
or mungkin by time aku da kawen ngan encik kanda
jadi dia la yang nak sponsor kot
HAHA !
cukup la ayah sponsor pengajian aku dari 6 thn
dah la anak sulung
banyak songeh plak tu
huhu ;D

eh jap
aku nak keje ke ?
aku bakal grad dengan BACHELOR OF BUSINESS ADMINISTRATION
jadi aku nk wat business sendrik la
tapi kene keje dulu sbb nak cari modal
or again encik kanda nk sponsor ?
hehe :)
(dalam hati encik kanda: memang tak la aku nak sponsor)

business apa ye ?
nanti kite tgk market dulu k
blaja kasi abeh dulu
pastu nak trus kawen kerja




















encik kanda,ag 5 thn kita kawen ye.
pangg ! gatai ;p

.cuti cuti cuti.

besh. besh. besh. besh. besh.

sbb da cuti :)

orang lidi dan kuda kertas jangan nkl2 masuk sem bawu

hukhuk :)

tata. tu je.



Thursday, January 21, 2010

.entry emo. (ta yah bace)

Dear Diary ;
I’ve been wondering. I’m in the right place? Err.. I mean am I in the right society? Nak nangis bila pk psl kawan-kawan yang tak sebulu dengan kita ni. Kadang-kadang rasa macam hidup sebatang kara walapun ramai kawan-kawan di sekeliling yang seolah-olah tidak mempedulikan kehadiran kita. Entah la. Aku da cuba tuk jadi yang terbaik untuk dorunk tapi mereka salah tafsir kebaikan aku. Aku selalu berhati-hati bila berkata. Aku bimbang mereka terasa. Aku cuba jaga hati mereka. Tapi hati aku? Terasa aku ? Hurm... Aku sentiasa pastikan yang gurauanku tidak melampau bila berada di kalangan mereka yang bukan sekepala dengan aku. Dengan kawan ini aku banyak diam, dengan kawan ini aku aktif berkata-kata. Mengapa ada perbezaan? Bukan semua kawan ley msk dengan kita. Aku perasan jurang perbezaan ini. Setiap kali melepak dengan kawan ini, memang aku kurang bercakap. Aku kurang ketawa. Memang aku bukan aku jika dengan mereka. Tapi dengan mereka yang lain, aku la pengamat suasana dengan hilai tawa aku yang tak berhenti. Aku cuba untuk hilangkan gap yang wujud. Entah la. Belum boleh lagi.

Dengan kawan ini, aku kurang melepak bersama. Mereka juga jarang mengajak aku. Kadang-kadang aku terasa jugak. Tapi aku diamkan je. Pada aku, mungkin aku tak sesuai untuk di ajak melepak bersama. Oke. Tak mengapa. Aku berfikiran positif. Tapi dengan kawan itu, aku selalu keluar bersama. Dia pasti akan mengajak aku keluar bersama setiap minggu. Walaupun hanya keluar untuk makan malam. Dia tak pernah lupa untuk spend time dengan aku. Dengan dia, aku menjadi aku. Hanya dengan dia aku berani meluahkan apa yang terpendam. Hanya dengan dia aku berani untuk menceritakan masalah aku. Mengapa? Dia sahaja yang sentiasa bersama walaupun jauh.

Aku pernah mendiskriminasi orang golongan berada dan sederhana. Bagi aku, anak orang kaya ni sombong, memang tak kawan punya dengan orang sederhana macam aku ni. Jadi aku memang sebolehnya menjauhi mereka. Aku tak de inisiatif langsung untuk berkawan dengan mereka. Tapi persepsi ku salah. Tak semua begitu. Mereka baik. Kini mereka la yang paling masuk dengan aku. Mereka tak pernah pinggirkan aku dan selalu tolong aku. Bukan aku nak double standard kan kawan-kawan tapi itu yang aku rasa.

Aku tak pernah merungut bila kawan-kawan buat aku terasa. Aku diamkan sahaja. Pada aku biarlah mereka sendiri yang sedar akan kesalahan sendiri. Walaupun dorunk pesan, kalau dorunk buat salah, tegur la. Aku tak kan buat macam tu. Sebab kalau aku cakap, mesti dia akan terasa sebagaimana aku terasa dengan kata-kata atau perbuatannya. Jadi aku ambil langkah selamat. Lebih baik, aku diam je. Lain orang, lain ragam. Aku redha. Biarlah hati membengkak sekalipun, demi menjaga hati kawan-kawan, aku rela. Hurm....





.innz.

Wednesday, January 20, 2010

.grunge bengang ea aku update byk?.

lek r bro
jari aku mmg lincah menaip
hehe ;p

rini azab weh
pg tadi aku burn clas math
mmg niat dr semalam pun
sbb aku ta study tok paper rini ag
tp pe yg jadi ?
aku tido smpi kul 12
huahuahua !
mende la aku mimpi smpi ta ingt nk bgn tah
aku da set da jam kul 9.30
ish3.

rini ade 2 paper
ptg n malam
ptg paper UNGS
malam paper MACROECONOMICS kesukaan grunge
soklan UNGS bpk sempoi
kalo aku taw ta yah aku sebok2 nk hfl
soklan dia berbunyi
"With proper references, discuss the use and misuse of nature in the context of knowledge"
mmg ta yah bace, pengetahuan am sesaje.
tapi dia tulis discuss, tapi dia tak bg bincan. pe kes ?

kul 530 ptg aku baru tehegeh2 nk bace economics
dalam mengantuk2 n pening2 pale
aku bantai hafal terms kuat2
huhu ;p

bile exam tuh agak memuaskan hati
1 soklan je aku tggl
sbb aku lupe definition dy
"What does it means by cost push inflation?"
aku mmg btl2 lupe
yg lain mmg kondifen aku jwb :)

aku kua awal sengah jam
pastu balik merempit
wuuuwuwuwuwu...





tu je cite rini
esok break
tapi ade election SRC
IIUM's sila la trn mengundi
jangan lupe bwk i/c
haha !
jumaat last paper
accounting
pastu boleh balik
yeaaaayyyy !!



.bloggers.

aku kurang pasty sape antara followers aku yg aku ta follow back dy nyer blog, sile bagitaw ye
bkn tamO follow
ade mslh cket
nt2 bile free aku follow balik
ag 1
sile tgglkan link
kdg2 click kat follower tu tak dak link
oke ?


.a must.


mende ney mesty ade dlm beg aku
ke mana shj aku pergi
membawa beg, mesty ada mereka

kaki mekap ?
tak la sgt
bese2 je
^____^





kanda, bila nk blnje i mekap ?
hadiah bday erk ?
nk silky girl je taw
haha !


Monday, January 18, 2010

.update cket la.

kuda kertas da kembali. hOho..
orang lidi da femes.
ceh. aku da segan nk komen kat blog dy. mesty dy ta bace punye
jadi aku skunk jadi silent reader kat blog dy je. sumpah !

esok mule exam. cilakak.kene stadO study plak.
malas la weh !
esh..
tah bile nk rajin study tah laaaaa..


oke2.
aku nk majOr biznes en ?
aku kene suke subject MANAGEMENT yg sgt la borink menarek. :)

aku kan pelajar UIAM
jadi kene suke subject ISLAM: KNOWLEDGE AND CIVILIZATION yg ngantuk best neyh !

SPM dulu math aku kan A
jadi aku mesty salu wat latihan MATH (aku suke math je)

aku suke duet en ?
jadi mesty suke kat ACCOUNTING yg lecturer nyer ensem sweet :)

aku suke ekonomi ke?
??????
tolong jwb en..


dah2
esok exam
nk g stado stadi
babai.


Friday, January 15, 2010

.nak nak nak.

nak g picnic kat pantai ngn kwn2
:(


.ini last.



tak pack sgt tp exam boleh kater straight
baru mid sem tp rase mcm final
haih ~


Thursday, January 14, 2010

.lame tak balik rumah.

sudah hampir 3 minggu tak balik rumah seremban (aku ade umah lain kat perak ke?)
kalo cakap kat abg mesty dy reply "abg 2 bulan tak balik rumah,oke je"
ouh itu ABANG lelaki
saya ADIK perempuan

tak sedih pun sebenarnya
cuma .....
rindu nak tolak kepala adik
rindu nak berebut2 tempat baring depan tb ngan adik-adik
rindu nak berlumba lari sapa dapat men tenet dulu
rindu nak jerit2 dgn adik-adik
rindu nak berjalan2 makan angin ptg2 nek EX5 baru ibu

aku rasa aku da lupe cara2 nak drive kete
da lupe cara nak masak paprik ayam
habes la aku
mesty mak kanda reject sbb da tak rety msk
hOOh


.saya sayang kamu baby.



nabil merajOk
mybe sbb da beberapa hari saya abaikan dia
bukan sengaja.. i'm sorry baby :(

tunggu duet masuk ye
nanti sy bg kamu tip top first class nyer treatment
saya janji
jangan mcm ni k
i need u :(


.terbaru!.


makin comel dan tembam kn ?
huhu ;p



Monday, January 11, 2010

.untittled.

elow :)

oke2. rini tamO cite pape sal kanda
cite sal laen k
hukhuk :D (mOga-mOga dy tak membaca n3 ini)

esOk ada quiz yaw !
account plak tuh tapi aku mls nk sentuh buku
diulangi malas
yew.. sume pasal aku berkait rapat dengan malas taw
hahah !

minggu depan da mid term
start 19 sampai 22
berderettttttttttttt plak tuh
hampeh !

pastu 22 malam da balik uma
wuhuu ~~
cuti seminggu :D
UTP bawu bkk sem
kitorg da cuti balik da :)

tu je cite
sekian :)


Saturday, January 9, 2010

.saya sangat happy!.

hye !
da lame aku tak turun KL. jalan-jalan. aku mls sebenarnye, aku pk ceni. turun KL mesti penat. lebih2 kalo kua ngan kaum hawa. sume kedai nak msk. aku mmg tak thn. aku lagi suke kua sorang-sorang. jadi aku amek selamt dengan tido je atas katil. tak sakit kaki dan badan. bgs kn aku ? hahaha !

tapi rini aku berjaya jejak kaki ke TS. sbb nk jumpe dy b4 dy pulang. huwaaa :( over jap. mkn2,jln2 tgk org. itu activity kami dr kul 2++ sampai 7++. nak tgk wayang tapi mcm lambat pulak. sy sgt happy :)






kanda.thx for the mOment. bila pulang,jangan lupa dinda di sini.. huhu ;p

Thursday, January 7, 2010

.internet.

klik setiap gambar tuk kejelasan anda


aku selalu gune ni
ini berbyr oke
speed dy asek berubah2
pling byk aku tgk
smlm iaitu 18Mbps
kat KFC 54Mbps
free plak tu
UIA kedekut


celcom router itu milik siapa aku tak tahu
tapi speed smpi 300
gile ke hape ?
laju kowttt
streamyx 100 je





.maafkan saya.

maaf n3 emo.
abaikan.










aku makin menyampah dengan sesetengah lelaki yg mulut longkang ni. ingtkan pompuan je yg mulut cam longkang. banyak kali gak la aku kene ngan lelaki2 mulut kebayan ni.

aku tak paksa org suke aku ea. ko yg suke aku sendiri walaupun ko tau aku tak suke ko. ko yg syok sendri. bagi aku itu bagi aku ini. aku ta pernah mintak pun. ko rela hati nk bg. pastu bile aku reject ko,ko mula buat perangai sial ko. anta msg ckp merepek. kutuk2 aku. eh jantan !

hidup aku, dosa aku, aku tanggung la bangang ! aku tak bg pun dosa aku kat ko. sikit pown takde. ko nk sebOk2 hal peribadi aku pahal ?

ko ingt ko bgs sgt ke? aku rase sbb perangai damn ko ni yg wat sampai skunk ko ta kawen2. org benci ko. mmg patut pun. pastu ko cari aku. ingt aku hengen sgt kat ko ke ? sedar diri cikit sblm suh org sedar diri. ko mmg tak gune !

ramai lelaki yg akan backstab balik ex dy afta break. aku pasty ramai yg terkena. bkn aku sorang. pilih la yg btl2 tok diri sendiri.








p/s : kanda.dinda harap kanda x mcm tu k :)



.update je la.

rini watpe ye ? hurm2...
kelas kul 830,siap ade quiz mcm aku state dalm n3 kat bwh
2 soklan je
tp scary
soklan 2 aku da stuck
damn btl !
ggt pencil aku.

pejam mate 2mins sbb ngantok
pastu bukak mate trs ingt step nk solve soklan tu
haha !
berbaloi kan tido 2 mins ?

jadi korunk kalo agak2 blur tyme test ke exam ke pape ke
pejam la mate barang 2 mins
pasty dpt clue !
slmt mencuba





amaran : mgkin x berkesan pada org tak ngntok.
p/s : aku sedang berpacaran mngkin. status blm clear.


Tuesday, January 5, 2010

.nak cakap banyak cikit.

aku berjaya tidak memakan nasi selama 3 hari
hebat x aku ?
misi untuk kurus berjalan lancar
hehe ^__^
tapi rini balik kelas aku dgn selamba nya melantak nasi lemak ayam
adoiii !!!
tersilap langkah
esh.

next week da mid sem exam
org lain sume baru msk sem
cume UTP je diulangi UTP je ta masuk2 ag
cuti smpi 2 bln
pe kes ?
oranglidi,kuda kertas.. tlg jwb.
23 da start mid break
haha !
beta cuti lagi :D

kelas ari2 bOsan
ta phm aku
aku ke yg mls atau lect tu yg bOsan ?

esok quiz math
matrix algebra
tapi mls study
blh kn ?

kakak ini telah berkahwin tanpa pengetahuan aku
esh
nk kene babab neyh
hehe :)
aku baru taw ptg tadi kowttt
slmt pengantin baru untuk beliau dan suami :)




aku da wish lom slmt thn baru ?
dah kot.
oke tu je.
tata :)

bersiaran lgsg di blkg bilik sbb mencari IIUM wifi
^__^


Monday, January 4, 2010

.kemalasan.

korunk sehat ?
aku sehat je